Heibel op trainingsveld Excelsior: ‘Wie denk je wel dat je bent, joh?’

Woensdag, 16 oktober 2019 om

Luigi Bruins is woensdagochtend weggestuurd op de training van Excelsior, zo weet FOX Sports te melden. De 32-jarige middenvelder van de Kralingers kreeg het verbaal aan de stok met trainer Ricardo Moniz en verliet vervolgens woedend het trainingsveld van de huidige nummer vier in de Keuken Kampioen Divisie.

"Wie denk je wel dat je bent joh, ga lekker weg", beet Moniz de weggestuurde Bruins toe in het bijzijn van verschillende persvertegenwoordigers. Het is nog niet duidelijk of de routinier een disciplinaire straf krijgt opgelegd door Excelsior vanwege het incident van woensdagochtend tijdens de training. De formatie van Moniz is in voorbereiding op de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht van vrijdagavond.

Bruins was juist net teruggekeerd van een schorsing, na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen NAC Breda (2-1 nederlaag) van vorige maand. In de slotminuut van het duel in het Rat Verlegh Stadion haalde Bruins Othmane Boussaid keihard neer, waardoor hij van het veld werd gestuurd. Excelsior besloot om uiteindelijk niet in beroep te gaan tegen de schorsing van drie wedstrijden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door aapie)

Poehpoeh wat een nieuws. Dit gebeurt overal, laten we er geen probleem van maken. Die jongens zitten dag in dag uit bij elkaar op de lip, dat escaleert soms. Even wachten met dit nieuws totdat er meer bekend is dan 'ga toch weg joh' lijkt me wel prettig.

16 oktober 2019 om 13:13

Het gaat er misschien ook om tegen wie hij het zegt hè. Bruins is zo'n beetje mister Excelsior op dit moment. Om tegen hem zoiets te zeggen is op zijn minst opmerkelijk. Natuurlijk moet een speler zich wel gedragen en niet het gezag van de trainer gaan ondermijnen of zo, maar het is veelzeggend dat dit gebeurt. Het loopt gewoon niet lekker bij Excelsior en met Moniz. We weten niet wat er precies is voorgevallen, maar ik ben geneigd het voor Bruins op te nemen. Misschien beginnen spelers Moniz' werkwijze een beetje zat te worden. Teken aan de wand en wijst er misschien op dat de samenwerking niet lang meer gaat duren, althans dat is denk ik wat veel supporters hopen.

16 oktober 2019 om 14:16

Je zegt zelf al dat je niet weet wat er gebeurd is, en gebruikt meermaals de woorden "misschien" en "denk" in je reactie. Misschien handig om gewoon even te wachten tot er naar buiten komt wat er gebeurd is? Misschien heeft Bruins wel iets dusdanigs fout gedaan dat Moniz niet anders kon.

16 oktober 2019 om 15:21

Ajaxaddict vond dit bericht niet nieuwswaardig en jij kennelijk ook niet, maar ik leg dus uit waarom ik het wel nieuwswaardig vind, ook al weten we het fijne er nog niet van. Excelsior is geen club waar dit soort dingen regelmatig gebeurt en als dan ook nog een speler als Bruins, kind van de club erbij betrokken is, mag dat best gemeld worden.

Het lijkt mij niet dat een trainer dat zo maar roept. Maar omdat er totaal niets over staat beschreven kun je hier moeilijk inhoudelijk over oordelen. Dus wordt het wachten op de uitleg van Bruins en Moniz.

Om in de woorden van mijn vader, Excelsior supporter in hart en nieren, te spreken, opzouten met dat figuur (Moniz)!

16 oktober 2019 om 13:49

Dat zou me verbazen. Ik ken Moniz wel een beetje en dat is nu typisch een trainer die spelers op techniek beter weet te maken. Daar staat hij bekend om. Maar goed, het trainingsvak houdt niet alleen techniek in.

16 oktober 2019 om 15:39

Uiteraard houdt het trainingsvak veel meer in dan alleen techniek. Het voetbal dat Excelsior laat zien is gewoon niet om aan te zien. Het is een verschrikking. Afgelopen week thuis tegen de nummer laatst Dordrecht maar weer net op het nippertje gewonnen. De uitwedstrijden zijn al helemaal een ramp met de 4-0 laatst tegen Cambuur als dieptepunt. Ligt dat voor 100% aan de trainer? Misschien niet. Maar ik denk wel dat het met dit spelersmateriaal beter kan en moet. Excelsior moet gewoon weer promoveren. Er zijn spelers gebleven en erbij gekomen die dat voor ogen hebben en het is de vraag of dat met deze trainer gaat gebeuren. Er zit gewoon weinig tot geen verbetering in het spel.

16 oktober 2019 om 15:48

Helemaal gelijk in. Maar ondanks de trainer zie ik geen verbetenheid,passie of de wil te verbeteren bij het gros van de spelers. De verdediging is veel te mak. Alsof die niet open staan voor verbetering ( of ze kunnen niet beter ) ik ben al jaren seizoenskaarthouder en zie al 2 seizoenen lang geen pit en geen mentaliteit in het team

16 oktober 2019 om 15:56

Je praat veel maar zegt eigenlijk niks. Ten eerste, Bruins geen type voor dit soort incidenten? Want zijn frustratie droop er niet vanaf toen hij moedwillig die rode kaart pakte? dezelfde bruins die in bijna alle wedstrijden die hij speelt te lam is om voor de volle 100% te gaan.. Moniz is de eerste trainer in jaren bij excelsior krachttraining erin voert, daarvoor deden ze dat gewoon niet. Moniz had het niet eens zo slecht gedaan die laatste wedstrijden vorig seizoen. Maar als Koolwijk weigert te spelen, Schouten met zijn hoofd bij excelsior zat ipv transfers, el hamdoui kon spelen ipv bezig houden met ramadan, dan waren ze erin gebleven. En welke spelers zijn gebleven en gekomen die van promotie kwaliteit zijn dan?

16 oktober 2019 om 16:04

Dat klopt, maar vorig seizoen begonnen we met een weliswaar sympathieke maar ook totaal onervaren trainer die nu assistent is in Groningen en werd het seizoen afgemaakt door de huidige trainer, die er gewoon niets van bakt. Misschien pakt hij dingen gewoon op de verkeerde manier aan, wil hij te veel en te ingewikkelde dingen. Er zit totaal geen lijn in het spel, het is een grote chaos. Je maakt mij niet wijs dat de verdedigers die ze nu hebben er niets van kunnen. Het seizoen voor vorig seizoen werden we elfde en was volgens mij een van de beste seizoenen in de clubgeschiedenis. Het voetbal was misschien niet altijd even mooi maar de resultaten waren prima.

16 oktober 2019 om 16:29

Jij weet als Psv'er zelf helemaal niet waar je over praat en volgens mij verwar je Bruins met Berghuis of zo. Het is onzin dat Bruins bijna alle wedstrijden niet voor de volle 100 gaat. Dat beeld van hem is ooit bij Feyenoord gecreã«erd en daar komt hij niet vanaf. Bruins had ook totaal niet de intentie om een rode kaart te 'pakken', het is niet voor niks dat ze daar fel tegen in beroep zijn gegaan. Zijn uitleg was ook gewoon geloofwaardig en ik zou zeggen ga de beelden maar eens goed nakijken. Dat Moniz krachtraining heeft ingevoerd is volgens mij totale onzin. Onder Van der Gaag deden ze allang aan krachttraining, in het al in 2016 in gebruik genomen krachthonk. Ga maar eens een interviewtje met Van der Gaag in VI erop nalezen.vorig seizoen verdiende Moniz hoogstens het voordeel van de twijfel en zeker niet meer. Vandaar dat ik er op zich ook niet 100 tegen was dat hij mocht blijven. Maar eigenlijk had Excelsior hoe dan ook erin moeten blijven. Uitschakeling tegen een armetierig RKC was gewoon niet nodig en daar is eigenlijk geen excuus voor. El Hamdaoui had het hele seizoen al nauwelijks een rol van betekenis gespeeld, dus om die te noemen slaat nergens op. Omarsson was aan het eind van het seizoen juist goed op dreef geraakt en deed het prima in de spits.als je nu naar de selectie kijkt is dat gewoon een selectie die om promotie mee moet doen. Bruins is dus gebleven, maar ook bijvoorbeeld Fortes, Horemans en Omarsson. Met Ebecilio, Vloet, Zwarts, Fischer, Verhaar, Moreira en Meijer hebben ze er gewoon goede spelers bijgehaald. Geen echte toppers nee, maar voor de eerste divisie gewoon prima spelers waarmee je moet kunnen promoveren. Vloet doet het trouwens ook wel aardig, ondanks deze trainer. En in Meijer zie ik gewoon echt een groot talent. Kan een beetje een moeilijke jongen zijn geloof ik, maar dat kan echt een goede spits worden.

16 oktober 2019 om 22:34

Het voordeel was dat we 2 jaar geleden met Jordy de Wijs, Milan Masop en Mike van Duinen 3 mensen hadden die konden bikkelen. Jaar daarop gingen die allen weg. Wat ervoor terug kwam had diezelfde mentaliteit gewoon niet. Koolwijk was geen echte aanvoerder. Hij had het gewoon niet.

17 oktober 2019 om 03:15

Aapie nu volg ik excelsior niet echt... Jij praat over fel in beroep.. En in de tekst staat duidelijk het tegenover gestelde

Wat een verschrikkelijke trainer lijkt me dat. Praat alsof hij het heeft uitgevonden, maar ondertussen is hij zo ongeveer overal ontslagen waar hij trainer is geweest. Lijkt me een heel enge man.

De trainer is de baas, de speler moet luisteren en zich gedragen!

16 oktober 2019 om 15:05

@Etchevery Heb je gelijk in maar we kennen natuurlijk niet het hele verhaal en Luigi Bruins staat absoluut niet bekend als een vervelende jongen dus misschien ligt het allemaal iets complexer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. MeijerAanvaller141
E. ÓmarssonAanvaller1416
J. ZwartsAanvaller112
A. DamenKeeper130
A. Mendes MoreiraAanvaller102
T. VerhaarAanvaller100
M. van RooijenAanvaller90
Voor de complete selectie: Clubpagina Excelsior.

5 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren