‘Veltman is een cadeautje van Koeman, ze horen bij hetzelfde bureau’

Woensdag, 16 oktober 2019 om

Aad de Mos heeft hoge verwachtingen van PSV-rechtsback Denzel Dumfries. De trainer in ruste vindt verwacht dat de verdediger zal uitgroeien tot de vaste rechtsback van het Nederlands elftal. Mede door de blessure van Kenny Tete koos bondscoach Ronald Koeman de afgelopen transferperiodes voor Dumfries en Joël Veltman op de rechtsbackpositie. De Mos vindt het vreemd dat laatstgenoemde tegen Wit-Rusland de voorkeur kreeg boven Dumfries.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie is volgens jou de beste rechtsback voor het Nederlands elftal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

96 reacties (laatste reactie door cyberize7x)

Aard de Mos heeft zich voorgenomen een super analist te gaan zijn. Hij begint elk betoog op televisie met: 'ik als oud-coach kijk alleen naar de oplossingen waar een coach mee komt...."want ik, Aad de Mos, weet precies hoe het in elkaar zit. Alleen vergeet ik even dat Dumfries een trampoline in zijn schoen heeft verwerkt.

16 oktober 2019 om 12:20

Ideaal toch zo’n trampoline in de schoenen? Extra kopkracht kan nooit kwaad..

16 oktober 2019 om 12:48

en vooral gezien het feit dat hij alle ballen over de grond aangespeeld krijgt.....on: Veltman èn Dumfries komen allebei te kort. Dumfries is met hoge ballen wel nuttig en verdedigend gaat het ook nog wel. In balbezit en voetbaltechnisch is het echter een ramp. Aangezien er tegenwoordig steeds meer via de backs opgebouwd wordt, is dit toch wel een dingetje. Het is te hopen dat Karsdorp zijn oude niveau weer kan oppakken.

16 oktober 2019 om 17:53

Dumfries is nog jong en nu al beter dan karsdorp. Dumfries gaat echt nog veel beter worden dan dat hij nu is.

16 oktober 2019 om 13:15

Aad is gewoon de toekomstige bondscoach. Hij mag dan wel ouder zijn maar zijn visie is superieur aan die van de coaches/trainers van tegenwoordig. Ik zie dan ook graag Aad als bondscoach na 2020 met Sjaak Swart, Rene en Willy van de Kerkhof als assistenten.

16 oktober 2019 om 14:41

Komt goed contacten zijn al gelegd gr Aad

16 oktober 2019 om 15:01

Je vergeet Van Hanegem, als adviseur

Dumfries en Veltman is echt lood om oud ijzer. Dus om over de 1 superpositief te zijn en de ander af te doen als dat ze bij het zelfde makelaarsbureau zitten lijkt me een beetje onzinnig. We moeten echt hopen dat iemand voor die positie nog echt gaat op staan.

16 oktober 2019 om 12:24

Ik vind het eigenlijk wel prima dat we ze beiden weer een keer aan het werk hebben gezien. Ik vind beide opties degelijk op verdedigend gebied en vrijwel niets toevoegen aan de aanval, dus inderdaad, lood om oud ijzer. Het zou mooi zijn als er een duidelijke nummer één voor die positie opstaat. Hetzelfde geldt overigens voor de linksbackpositie. Al vind ik dat we daar Van Aanholt gewoon eens een kans moeten geven.

16 oktober 2019 om 12:37

Vind ik niet. Als er op één positie zoveel verschil kan zijn qua spelen is het wel het 'duel' tussen Veltman en Dumfries. De ene verdedigend zeer solide en de ander aanvallend. Veltman kan wel verdedigen maar niet aanvallen en Dumfries kan wel aanvallen maar niet verdedigen. Echt twee totaaaal verschillende spelers. De ene draagt verdedigend meer bij (handig tegen Frankrijk of Duitsland) en de ander aanvallend (handig tegen de rest van de wereld). Snap overigens niet dat we überhaupt nog kunnen stemmen op Tete. Die kan van beide niets.

16 oktober 2019 om 12:43

Ik heb van beide heren geen enkele nuttige aanvallende bijdrage gezien in de voorbije interlands, terwijl ze verdedigend juist allebei hun mannetje staan. Ben het dus niet met je eens wazza, Dumfries oogt door zijn gigantische drive en loopvermogen misschien als een aanvallend bruikbare back, maar hij is volkomen onbeholpen en lomp aan de bal. Dit terwijl Veltman vrij risicoloos speelt op rechts, nooit echt gewaagde steekpasses en een vrij matige voorzet. Verdedigend wist Dumfries zich staande te houden tegen absolute Europese grootmachten als Frankrijk, en van Veltman weten we ook wel dat hij zijn mannetje staat. Eens met wwelover, lood om oud ijzer mijns inziens.overigens denk ik niet dat Dest voor het aankomende EK de oplossing is. Verdedigend aanzienlijk minder dan Veltman en Dumfries, aanvallend misschien wel een stukje beter. In potentie de beste back, maar denk niet dat hij er op het EK al staat (als hij voor Nederland kiest). Edit aan VZ: Waarom kunnen we in onze comments geen witregels meer plaatsen? Langere reacties worden compleet onoverzichtelijk zo en het is bijzonder storend.

16 oktober 2019 om 14:23

Dumfries kan niet verdedigen? Dat is echt pure onzin. Hij heeft in zijn wedstrijden voor Oranje verdedigend nog geen cruciale fout gemaakt, en ook bij PSV komt er zelden gevaar door aan zijn kant. Ook zijn verdedigende statistieken zijn beter dan die van Dest, Karsdorp, Svensson en Mazraoui als ik zijn prestaties vergelijk met zijn "positiegenoten". Daarnaast is hij aanvallend goed als er ruimte ligt. In de korte ruimte is hij inderdaad minder, maar er werd laatst bij FC Afkicken ook al gezegd: als Dumfries ook nog de techniek en het voetballende vermogen zou hebben dan zou hij bij een Europse topclub spelen.

16 oktober 2019 om 12:47

Ja ik vind het oprecht knap dat we 2 backs hebben waarvan de 1 misschien beter is in verdedigen en de ander in het aanvallen, maar niet zoveel beter dat je voor 1 kiest. Allebei zijn hun betere kwaliteit een beetje van het 'mwa net iets beter' dat het allemaal niks uit maakt.

16 oktober 2019 om 12:47

Precies InkeMontana. Ik heb niets met Veltman, maar hij scoort vrijwel altijd een voldoende. Verder blijf ik erop hopen dat Karsdorp niet alleen volledig fit wordt, maar ook mentaal wat frisser. Dat is in dat geval de beste rechtsback die er is, met drive, snelheid, voetballend vermogen en een goede voorzet

16 oktober 2019 om 13:29

Heel eerlijk, die Karsdorp is het toch ook niet? Nu weer een paar wedstrijdjes gespeeld bij Feyenoord waarin hij prima was, maar ook niet meer dan dat. Hij krijgt redelijk veel vrijheid bij Feyenoord om leuke dingen te doen, maar als hij wat meer in dienst van een elftal zou moeten spelen blijft er ook niet veel over hoor. Overigens, Dumfries werd toch gewisseld tegen N-Ierland na de 0-1?

16 oktober 2019 om 13:16

Die persoon komt eraan, moet alleen nog even de goede keuze maken. Zijn naam is Dest.

16 oktober 2019 om 13:29

Dat is de enige juiste reactie die je op dit moment kan geven. Dest is de rechtsback voor de aankomende 10 jaar! Aanvallend en verdedigend beter dan Dumfries en Veltman.

16 oktober 2019 om 14:36

Ik ben van Dest nog niet overtuigd. Vind hem nie beduidend beter dan het beschikbare materiaal. Misschien bij Jong oranje laten beginnen?

16 oktober 2019 om 14:36

Ik ben van Dest nog niet overtuigd. Vind hem nie beduidend beter dan het beschikbare materiaal. Misschien bij Jong oranje laten beginnen?

16 oktober 2019 om 14:40

Mwa vind dest maar matig, kan inderdaad lekker meevoetballen en is in de kleine ruimte beter dan veltman en dumfries. Maar vind het niet echt een uitblinker of verdedigend overtuigen. Dan zie ik nog liever promes op rechtsback

16 oktober 2019 om 14:50

Hoe is dest verdedigrnd beter dan dumfries en veltman. Heeft een zwakke positionering en verliest veel op duelkracht.

16 oktober 2019 om 14:50

jah joh... Dat werd ook over van der Wiel, Ricardo van Rhijn en Tete ook gezegd. Zie daar... Laat die man even een seizoen basis staan en laten we daarna bas oordelen. Niet na 7 wedstrijden... En daarin vind ik hem ook niet echt als een toekomstige topper als ik heel eerlijk ben...

16 oktober 2019 om 15:13

Van der Wiel zou met de juiste instelling ook een wereldtopper zijn geworden, Tete heeft gefaald en van Rhijn was gehypt, inderdaad.

16 oktober 2019 om 13:24

Wat ik vooral raar vond is dat Dumfries dan weer niet mocht spelen tegen Wit Rusland waarbij je echt een back nodig had die aanvallend wat meer kan (veltman was ook een soort rechtsbuiten)

16 oktober 2019 om 17:20

Dumfries was tegen de Ieren ook een soort rechtsbuiten, met bijna identieke ruimte en positionering. Daar kwam ook nagenoeg niets uit. Zet daar dan gewoon een buitenspeler neer. Berghuis, Promes, Bergwijn, Babel, allemaal opties voor die rechtsback positie tegen mindere tegenstanders. (aangezien ze verdedigend vrijwel niets hoeven te doen)

En Aad weet het allemaal wel, Aad de super analist. Dumfries heeft gewoon geen goede voorzet, ook niet soms of zelfs misschien meneer de analist. Heeft harde voeten zoals hij het zelf omschrijft, maar kreeg vd week te horen (lezen) dat hij een titanium kunstvoet had... Dumfries, goede back in het verdedigen, goede drive naar voren maar er gebeurt niks als die de achterlijn haalt buiten omvallen of struikelen over de bal.

16 oktober 2019 om 12:24

Hij heeft toch een aantal assists en doelpunten. Dumfries is inderdaad geen wereldback. Maar hij is wel de beste rechtsback die we hebben.

16 oktober 2019 om 12:32

Welke goals en assists heeft hij dan gemaakt / gegeven bij Oranje? Die heb ik dan schijnbaar gemist... Of het de beste RB is voor Oranje kunnen we over twisten, Hateboer is een optie die niet uit word geprobeerd bijvoorbeeld. Dumfries doet het goed hoor, niks op tegen maar er word enkel maar naar hem gekeken.

16 oktober 2019 om 12:37

Ik doelde bij PSV dat hij de laatste weken veel goals had gemaakt voor een RB. Hateboer heeft een tijd geleden de kans gekregen maar daarna niet meer. Dus ik zou inderdaad hem nog wel een kans geven.

16 oktober 2019 om 12:38

Veltman is verdedigend beter en Dumfries aanvallend.

Ben het hier dus echt niet mee eens. Dat die een drive naar voren heeft klopt en dat is ook wel nodig in het voetbal wat nu gespeeld word.. Alleen is mijn grote min punt dan toch wel dat als die na voren rent (vaak met oogkleppen op) er maar weinig goede voorzetten o.I. d. Vandaan komt. Als die dat weet te verbeteren kan het zeker een leuke verdediger zijn voor NL. Ik weet veltman geeft ook geen goede voorzetten maar is ook een heel andere type speler in mijn ogen. Ze hebben beide hun min punten al zou ik zelf verdedigend toch eerder voor veltman kiezen.

Sorry hoor maar Dumfries met Blind vergelijken? Blind heeft zowat de beste traptechniek van het hele Nederlands elftal. Ja, er zit soms een mindere voorzet tussen, maar Dumfries verneukt zowat alles wat niets met verdedigen te maken heeft. We hebben op dit moment geen geweldenaren voor de rechtsbackpositie, dat weet ik, maar laten we nou niet doen alsof Dumfries zo goed is. Hij wordt zelfs overgeslagen door zijn teamgenoten inmiddels.

16 oktober 2019 om 12:26

Laten we ook niet doen alsof blind goed is op linksback. Dat is ook totaal niks. Geef dan van aanholt de kans.

16 oktober 2019 om 12:32

Dat lijkt mij ook een goed idee, die jongen moet gewoon een kans krijgen. Blind is niet eens een linksback. Vrij bizar eigenlijk. Hij brengt aanvallend nauwelijks iets, haalt nooit de achterlijn en als hij een snelle opponent heeft dan is het pijnlijk om te zien.

16 oktober 2019 om 12:41

@dvcer waarom zou Blind de achterlijn moeten halen? Voor wie? Oke als Luuk daar zou staan kan ik voorstellen. Maar volgens mij is tacktiek achterlijn halen allang achterhaald. Opbouw heb je meer aan de Blind

16 oktober 2019 om 12:59

Wijnaldum kan ook prima koppen, en met een lage voorzet kunnen al die snelle gasten prima voor hun man komen om hem in te tikken. Uiteraard hoeft een back niet altijd de achterlijn te halen, maar Blind is gewoon geen back, dat is wat ik wilde aangeven.

16 oktober 2019 om 12:37

Je formuleert het wat scherp, maar in principe ben ik het met je eens. Dumfries en Blind zijn zo ongeveer elkaars tegenovergestelde. Blind is fysiek wat zwak en vrij langzaam, terwijl Dumfries fysiek heel sterk is en snel. Maar Blind heeft een goede techniek en leest het spel goed, waar Dumfries een matige techniek heeft en zich vaak vastloopt omdat hij niet ziet dat de tegenstanders hem fuiken. Ik vind Dumfries een hele nuttige back, maar alleen als je hem kunt lanceren met dieptepasses in de ruimte. Dan kan hij zijn snelheid benutten, en heeft hij minder last van zijn matige techniek. Maar wij spelen doorgaans omsingelingsvoetbal, en dan is er juist weinig ruimte, en zie je Dumfries stuntelen. Ik hoop dat Dest voor Nederland kiest en zich op termijn doorontwikkelt tot Oranjeniveau. Hij heeft in de basis meer kwaliteiten die passen bij hoe Oranje speelt. Alleen nu is hij nog niet ver genoeg, en wie weet blijft hij steken in zijn ontwikkeling. Misschien toch maar wachten tot Karsdorp weer fit is. Of gewoon Janmaat weer uitnodigen? We hebben zoveel middelmaat op rechtback...

16 oktober 2019 om 12:49

Met alle respect, maar Blind verknalt op de linksback-positie ook zowat alles wat met verdedigen te maken heeft. Met zijn gebrek aan snelheid is het gebied dat hij moet bestrijken gewoon veel te groot en daar kan hij ook niet echt gebruik maken van zijn inzicht, want aanvallers zijn slim genoeg om te weten hoe ze zijn zwakke punten daar kunnen uitbuiten. In het centrum kan Blind dat voor een groot deel compenseren. In de laatste 5 a 6 wedstrijden is hij minstens 3 of 4 keer direct betrokken geweest bij een tegendoelpunt. Dat aantal is bij Dumfries lager.

16 oktober 2019 om 13:01

Die "beste traptechniek van het hele Nederlands elftal" hebben we kunnen aanschouwen tegen Wit-Rusland, omdat Memphis geblesseerd was. Nou, dat was toch is een potje bedroevend zeg. Blind heeft elke genomen standaardsituatie geruïneerd met ballen die nauwelijks over de grond komen. In wedstrijden waarin Nederland hoorde te domineren zou Blind juist moeten uitblinken met vrijheid over de flank, maar hij was beide keren een dissonant die weer heeft bewezen geen linksback te zijn en op die plek dus niet in het Nederlands elftal hoort.

16 oktober 2019 om 15:12

Ik ben het eens dat Blind op back geen succes is, maar laten we eerlijk zijn tegen Wi Rusland was echt iedereen slecht.

16 oktober 2019 om 18:32

Dat klopt, maar Blind was twee keer slecht tegen Duitsland, tegen Noord-Ierland, tegen Wit-Rusland en in de Nations League was hij ook lang niet altijd even gelukkig. De back-posities zijn momenteel erg slecht bezet en het is best vreemd dat Van Aanholt nog steeds geen kansen krijgt.

Dumfries heeft zo zijn beperkingen maar hij is met zijn drive naar voren gewoon een enorm wapen. Veltman hoort er wat mij betreft sowieso niet bij.

"een cadeautje, misschien omdat ze aan hetzelfde makelaarsbureau verbonden zijn" Zegt de Mos.ik weet niet of hij dat bedoelde met een knipoog, want dat kun je bij geschreven teksten nooit ontwaren.maar laten we eens aannemen dat het zonder knipoog bedoeld is, dan is het wat mij betreft meteen een zeer kwalijke uitspraak van de Mos.dan neemt hij namelijk aan dat Koeman misbruik van zijn positie als bondscoach zou maken door Veltman op te stellen.dat is dan weer wel heel vreemd, want als hij dat zou beogen dan had hij Dumfries niet tegen Noord Ierland opgesteld toch ?Ik denk in werkelijkheid dat geen enkele trainer zijn eigen team willens en wetens verzwakt. Immers daarmee verzwakt hij indirect ook zijn eigen positie.recapitulerend zeg ik: De Mos maakt met deze opmerking / verdachtmaking een hele slechte beurt.

Veltman vind ik persoonlijk met afstand de minste speler van dit Nederlands Elftal. Voetballend is het vrij matig, aanvallend al helemaal niks en ook defensief blijf ik het wankel vinden. Ik snap dat de spoeling dun is op rechts maar Veltman is echt de meest overschatte voetballer in de Eredivisie. Ik vind Dumfries ook geen topper, maar komt wel meer dreiging vanaf dan Veltman. Hoewel het niks met zijn voetbalkwaliteiten vind ik het ook nog een bijzonder onsympathieke speler dus mag van mij direct eruit. Alternatieven als Karsdorp, Hateboer en Janmaat maken mij ook niet bijzonder gelukkig maar toch liever een van die drie ipv Joeloverigens mag van mij Van Aanholt ook wel eens een kans krijgen. Blind maakt er keer op keer een potje van op links. Dat kan toch niet doorgaan zo? Heeft een mooie traptechniek maar is te traag en te vaak bij fouten betrokken.

Dumfries gaat nooit buitencategorie worden. Aad heeft weer iets teveel gezopen denk ik. Hij kan namelijk helemaal niet voetballen. Het is een blind paard. Maargoed... het feit dat een Psver hem wel goed vind zegt me niet zoveel. Objectief blijven is tegenwoordig sowieso erg moeilijk voor veel mensen. Tegenwoordig zijn we alleen maar bezig met elkaar afzeiken omdat die van Ajax komt of omdat die van Psv komt... het begint zielig te worden. Ook de reden dat ik verder geen klote met Oranje heb. Jammer dat we ons lijken te plaatsen. Komen al die debielen met een bos wortelen op de kop weer tevoorschijn.

16 oktober 2019 om 14:48

Je hebt niks met oranje omdat supporters van clubs hun clubvoorkeur naar boven laten komen als het gaat om of iemand in de basis speelt of niet? Hoewel ik hier ook een hekel aan heb, zie je toch aan de spelers dat dit bij hun niet zo is en kunnen al die achterlijke supporters me gestolen worden, je kijkt toch niet naar het Nederlands elftal voor de supporters?

Veltman was in mijn ogen sowieso heel onlogisch. Niet eens zozeer vanwege z'n niveau, maar vanwege z'n kwaliteiten op de helft van de tegenstander (of beter gezegd; een gebrek daaraan). Verdedigend was hij vrij stabiel, maar tegen een ploeg die zich in gaat graven heb je werkelijk niets aan een back die alleen kan verdedigen. Over Dumfries durf ik overigens nog geen oordeel te vellen. Hij heeft het in het begin goed gedaan en is momenteel een beetje zoekende naar z'n vorm. Als hij zich door kan ontwikkelen (hij is nog vrij jong), zou ik er niet raar van staan te kijken als hij de vaste rechtsback van Oranje word en over een langere periode blijft.

Ik zou tegen mindere tegenstanders kiezen uit het groepje Dumfries, Hateboer, Karsdorp, Janmaat. Degene in de beste vorm op dat moment opstellen. Tegen een betere tegenstander zou ik, ondanks dat ik geen Veltman-fan ben toch voor hem kiezen.

16 oktober 2019 om 13:10

Ik zou in geen geval kiezen voor Veltman. Tegen een betere tegenstander heeft die ook een betere directe tegenstander en dan gaat het al fout.

16 oktober 2019 om 13:38

Dat klopt niet helemaal wat je zegt. Als je Veltman de taak geeft een man uit te schakelen doet hij dit over het algemeen vrij goed. Zelfs op CL niveau. De vraag is of hij aanvallend genoeg brengt om bij Oranje de back positie in te vullen. Dat denk ik helaas van niet. Zoals ik al eerder hier gelezen heb is bij een cv en geen rb. Veltman is een ideale 12e man. Je kan hem perfect inbrengen als je het moeilijk hebt en een voorsprong wil verdedigen. En als backup van de Ligt mocht bij geblesseerd of geschorst zijn.

16 oktober 2019 om 14:21

Dat je hem als back up noemt voor de ligt is echt lachwekkend. Ake en de vrij zijn vele malen beter. Daarnaast zeg je ‘vrij goed’ daar zijn de meningen over verdeeld. Een RB in het Nederlands elftal hoort beide te kunnen. Aanvallend in het Nederlands elftal gaat voor vooral als je spelers als van dijk en de ligt centraal hebt staan.

16 oktober 2019 om 15:20

@ Arsenal890 Je roept wel heel veel maar je zegt niets. Afzeiken is makkelijk maar onderbouwen schijnt heel moeilijk voor je te zijn. Veltman heeft dit jaar en vorig jaar op CL-niveau bewezen zijn mannetje te staan.ake wat heeft hij bewezen op niveau en onder druk?de Vrij mag van mij best een kans krijgen hij bewijst zich al lang in Italië, ik weet niet hoe De Vrij voetballend is, wellicht is dat een rede voor Koeman om niet voor hem te kiezen?en RB ik zou niet weten wie daar het beste is, van mij mag Dumfries best wel een tijd het vertrouwen krijgen, hij moet echt wel verbeteren maar veel beter hebben we niet dus.

16 oktober 2019 om 18:20

Ake speelt toevallig al jaren in de beste competitie van de wereld? Ik dacht dat daar geen uitleg voor nodig was. Veltman heeft inderdaad in de CL gespeeld, een handjevol potjes dit jaar en vorig jaar. Vorig jaar was het ook niet allemaal zo best hoor. Tot nu toe in de CL nog netjes gedaan maar totaal niet beter dan ake en de vrij. Die laten het al jaren zien en dat is anders dan een paar CL potjes.

17 oktober 2019 om 07:47

Speelt Ake tegenwoordig in de PD of Bundesliga? De PL wordt zwaar overschat. Ik ken genoeg spelers die het in nederland niet konden maken wel bij een PL ploeg deden. puur om dat voetbal daar minder belangrijk is dan fysiek.

17 oktober 2019 om 08:41

Juist niet overschat. De PD is overschat. De PD is hetzelfde als de Bundesliga. Welke voetballer kan het niet waarmaken in Nederland (heel laag niveau) en wel in Engeland (heel hoog niveau). Kijk maar naar Ajax blind en tadic zijn terug gekomen omdat ze niet alle verwachtingen konden behalen.

Tja, volgens Aad had Willems destijds als hetzelfde niveau als Marcelo in zijn prime, en was Obispo verder dan de Ligt. Kan toeval zijn maar behalve dat de beste man een ongelofelijke opportunist is lijkt hij ook een kleine voorkeur voor onze vrienden uit Eindhoven te hebben. Veltman zal nooit een topper worden nee, maar dan Dumfries vervolgens zo ophemelen terwijl die in Oranje tot dusver niet verder kwam dan heel hard rennen en zwakke voorzetten en doelpogingen met zijn harde voeten en vorig seizoen zelfs in de Eredivisie de tweede seizoenshelft aardig door de mand viel is lachwekkend. Of betekend doelpunten maken tegen Twente en Venlo tegenwoordig al een gouden toekomst?

Goed gezien Aad .denzel gaat 5 klasse beter worden als Veltman.en je ben een van de weinige die ook iets durft te zeggen over Blind. Verdedigen doet die niet.bij de laatste 2 wedstrijden lag die op ze rug en stond die lucht te dekken bij de tegendoelpunten .schiet die de ballen de tribune in en ze voorzetten komen ook niet aan.en een wedstrijdje van Denzel en ze weten al weer dat het nooit iets gaat worden.met Veltman en Blind zijn we al 2 keer uitgeschakeld en die gaan de boel deze keer ook echt niet beter maken.wel langzamer

17 oktober 2019 om 07:49

Leuk met je feitjes, maar ze kloppen allen niet.

Het zijn geen van beiden top backs. Dumfries is sterker en sneller maar struikelt over zijn eigen benen in kleine ruimtes of als hij een voorzet over meer dan 5 meter moet geven. Veltman is de betere voetballer, hij speelde niet goed tegen Belarus maar zet toch 2 keer een man vrij voor de keeper met een goede voorzet (1 keer VD Beek steekbal, 1 keer kopkans Wijnaldum na een strakke voorzet va de zijkant). Maar alles overziend denk ik dat Dumfries de iets betere optie is. Ik denk dan met name verdedigend. Ik vond trouwens ook dat Bergwijn Veltman liet zwemmen door steeds naar binnen te trekken. Misschien was dat opdracht maar dan moet je Veltman sws niet opstellen want hij heeft niet de snelheid om in het gat te duiken.

17 oktober 2019 om 07:51

Dumfries kan juist helemaal niet verdedigen. Enige wat hij heeft is drang naar voren, maar dan als een blind paard.

Ik hoop dat Dest alsnog voor oranje kiest, want zowel Veltman als Dumfries vind ik helemaal niks. Spelers van dit niveau hadden 10 jaar geleden geen eens een kans gemaakt om in oranje te komen. Ik erger mij bij Veltman kapot aan zijn irritante gedrag en Dumfries loopt soms als een kip zonder kop over het veld. Zijn gebrek aan voetballend vermogen is soms stuitend.

16 oktober 2019 om 14:50

Ben nog niet zo zeker can dest, vind t m maar een matige speler die vooral gehypt wordt op t moment. Maar misschien heb ik t mis, een voetballende back bij oranje zou erg welkom zijn iig

de motoriek van Veltman als back doet al pijn aan mijn ogen, die is echt totaal niet wendbaar en echt een CV. hij komt ook gewoon snelheid tekort als rechtsback waardoor hij de flank niet kan bestrijken en treft hij een een directe tegenstander gaat dat echt problemen opleveren. Dumfries is ook geen hoogvlieger maar die heeft wel de inhoud en snelheid voor die positie. voetballend laat het wel te wensen over maar dat geld ook voor Veltman

17 oktober 2019 om 07:53

Ik stel voor om een strinter van het nederlands sprintteam op te stellen. Kans is groot dat die het nog beter doet ook. Zonder gekheid. Snelheid is leuk, maar als je er verder niks mee doet, dan heb je er niks aan.

Bij Veltman heb je soms nog het idee dat hij ergens over nadenkt, bij Dumfries lijkt alles op de automatische piloot te gaan. Wel een automatische piloot die niet goed afgesteld staat. Wat een dolle stier is dat. Verdedigend heel zwak en weliswaar dreigend naar voren. Maar in 90% van de gevallen een slechte voorzet of dom balverlies. Absoluut niet oranje-waardig. Hopelijk maakt Dest de keuze voor Nederland, dan wordt dat de absolute nummer 1. En dan Veltman of Hateboer als backup...

Dumfries moet niet dreigend zijn, hij moet goed kunnen verdedigen. En het verschil tussen Blind en Dumfries is dat Dumfries een enkele keer goede voorzetten heeft, en Blind een enkele keer slechte..

16 oktober 2019 om 14:18

@martijngerbran... probleem is alleen dat Blind daar tegenover weer bijna elke wedstrijd een tegengoal inleid omdat hij als back helaas niet kan verdedigen

16 oktober 2019 om 14:25

Wellicht.. maar hij heeft het geluk dat iedereen potentiele concurrentie nog ver achter ligt op hem. Voor Dumfries 5 of 6 anderen.

16 oktober 2019 om 14:39

Hoezo ligt Van Aanholt, basisspeler in de Premier League, ver achter Blind? Blind is niet eens een linksback. Wat een onzin.

16 oktober 2019 om 15:30

In dat geval vind ik dat we Janmaat dan ook maar de voorkeur moeten geven boven Dumfries.

16 oktober 2019 om 15:37

Je vergelijking is mank. Blind is geen linksback, Dumfries wel een rechtsback. Janmaat speelde tot dusver pas 4 wedstrijden in de Premier League dit seizoen, Van Aanholt het dubbele (en scoorde overigens 2 maal).

16 oktober 2019 om 16:47

Ik refereerde aan: Natuurlijk zijn zijn voorzetten niet altijd even goed, maar dat geldt ook voor de linkerkant", aldus De Mos, doelend op Daley Blind. En verder bedoel ik meer te zeggen dat "spelen in de premier league" niet leidend hoeft te zijn.

16 oktober 2019 om 16:55

Dat hoeft zeker niet leidend te zijn. Echter, jouw voorbeeld, Janmaat, speelt bij de hekkensluiter, wat zeg ik? Hij speelt daar pas 4 wedstrijden dit seizoen. Van Aanholt heeft alle wedstrijden dit seizoen nog meegedaan in de competitie, en die staat met zijn ploeg 6e. Nogmaals, het is een vergelijking van niks.

16 oktober 2019 om 21:34

Ik bedenk me zojuist dat we Willems nog hebben.

16 oktober 2019 om 14:37

Pfoe moest even goed nadenken wanneer Blind voor het laatst een goede voorzet gaf.. Ik denk tegen Spanje toen RvP hem magistraal afmaakte. Maar dat bedoel ik, die gast haal de achterlijn nooit dus ook geen voorzetten. Dumfries daarentegen maakte dit seizoen bij PSV 3 goals en 2 assist, dus ja die kan egt wel wat meer. Blind word totaal verkeerd gebruikt en hij ziet er uit als een amateur op LB.

16 oktober 2019 om 17:26

Hahahahaha Dumfries kan echt wel wat meer ? Manmanman... zelden zo'n slechte voetballer gezien in een Psv shirt. Edit: Of je moet hem vergelijken met Manolev of Lato, daarbij lijkt iedereen goed.

16 oktober 2019 om 18:30

Ten eerste komt Blind zelden tot voorzetten en de voorzetten die hij geeft, komen zelden aan. Dumfries heeft het momenteel niet, maar is zelden betrokken bij tegendoelpunten en voegt aanvallend nog iets toe. Blind zakt de laatste 6-8 wedstrijden op elk front door de mand. Het is eigenlijk ongelooflijk dat hij nog in de basis speelt. Hij is momenteel verantwoordelijk voor de meeste tegendoelpunten in de kwalificatiereeks.

Ik dacht altijd dat het "het mos" was. Aad Het Mos dus... Naar het schijnt luistert zelfs zijn eigen spiegelbeeld niet meer naar zijn gelul. Afserveren dit hoogst irritant personage. Verschijnt zelfs te pas en onpas bij ons op de Belgische tv. Hou hem bij jullie, noordeburen;-)

16 oktober 2019 om 21:17

Isoleren op Baarle Nassau of Baarle Hertog dan meer! Ook hier zijn we zijn seniele gezever zat, met als dieptepunt de recente onemanshow waarmee hij zichzelf en bejaardend Nederland totaal voor schut zette tijdens zijn aanwezigheid op de persconferentie van Psv. En ook met deze opmerking weer een blijk van ontoerekeningsvatbaarheid. Zieke suggestie om dit van Koeman te denken. Veltman is weliswaar de meest walgelijke, onsportieve speler van de Eredivisie, maar op rechtsback ligt de kwaliteit en alle gebreken hierbinnen van alle opties die we hebben niet zo dicht bij elkaar dat partijdigheid voor Veltman hier een rol speelt...

Kwestie van afwachten tot er een nieuwe belofte zich aandient. Het is allemaal lood om oud ijzer. Geen toppers, gewoon redelijke clubspelers met goede inzet maar beperkte technische capaciteiten om die bal op het hoofd panklaar te leggen. Komt vanzelf wel weer. Belangrijkste is de as, en die is eindelijk weer op een goed niveau.

Dumfries die buiten categorie gast worden. Hahahaha aad heeft weer eens gedronken. Dumfries hoort niet eens in PSV 1 te spelen. Hij heeft totaal geen techniek, maar ook totaal niet. Daarnaast kan hij totaal niet verdedigen. Het enige wat hij kan is dom rennen en een bal blind voorgeven. Is veltman dan de ideale back voor oranje? Nee absoluut niet. Hij kan namelijk verdedigen, maar totaal niet aanvallen. Dus alleen bruikbaar tegen sterke tegenstanders. Rb is gewoon een probleem op dit moment.

Als die Aad nou een keer iets van voetbal zou snappen dan zou hij zien dat het Nederlands elftal voorin veel meer kwaliteit heeft en dat dumfries geslachtofferd wordt omdat hij de ruimtes voor de betere spelers dichtloopt en daarom hebben ze liever een iets verdedigende rechtsback om de aanvallers en middenvelders zelf hun werk te laten doen en ze daar de ruimte voor te geven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

168 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 12 0 1 0
2018/2019 Ajax 9 1 3 0
2017/2018 Ajax 30 1 7 1
2016/2017 Ajax 30 0 7 1
2015/2016 Ajax 34 2 4 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag mist basisklant tegen Heracles en ziet Mazraoui terugkeren

Ajax moet het zaterdagavond tegen Heracles doen zonder Joël Veltman. De Oranje-international heeft een spierblessure opgelopen, zo bevestigde trainer Erik ten Hag vrijdagmiddag tijdens de persconferentie. Edson Álvarez heeft te kampen...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren