Depay twijfelde niet aan goede vriend bij Ajax: ‘Ik wist dat het zou komen’

Woensdag, 16 oktober 2019 om

Quincy Promes kwam afgelopen zomer als een grote aankoop binnen bij Ajax en de aanwinst van ruim vijftien miljoen euro had even de tijd nodig om op gang te komen bij zijn nieuwe werkgever. De van Sevilla overgenomen aanvaller heeft zich inmiddels echter in de basiself van trainer Erik ten Hag geknokt en was de afgelopen weken belangrijk met een aantal cruciale doelpunten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Quincy Promes dit seizoen basisspeler blijft bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door caribbean)

En toch schreven vele hem af, vooral op vz. Sommige roepen zelfs dat ze het altijd al wisten. Er zitten nog slechte potjes tussen, maar hij scoort dan wel.

16 oktober 2019 om 09:37

Ik moet eerlijk zeggen, ook ik had zo mijn twijfels. En dat had vooral, en ik denk vele met mij, te maken met zijn optredens in Oranje de afgelopen jaren. En dat is gewoon een behoorlijke tijd. Maar hij heeft me positief verrast, en dan vooral de positie aachter de spits. Eindelijk weer eens een frisse speler waar je meer mogelijkheden mee heb op 10. Neres en Ziyech hebben die verrassing natuurlijk ook.

16 oktober 2019 om 09:59

@RosselliniRa ach, ik vind jou één van de toffere posters, je bent vergeven 🤣Volgens mij werd hij ook juist op zo’n positie de beste in Rusland.

16 oktober 2019 om 12:27

Hij scoort wel redelijk makkelijk en is overal wel oké in, maar is eigenlijk nergens echt goed in. Maar dat idee heb ik bij Sterling ook en dit is een van de meest scorende spelers in de premier League. Promes heeft mij toch nog niet overtuigd.

16 oktober 2019 om 09:38

De doelpunten verbloemen zijn hele spel. Tegen PSV speelde hij niet goed en zou hij gewisseld worden. Tegen Ado speelde hij niet goed en werd die gewisseld. Scoort een hattrick tegen Fortuna Sittard waar Ajax 90 minuten in hun 16 voetbalt. Scoort tegen die Franse ploeg omdat de keeper niet uitkomt en de laatste man denkt even te gaan bukken. Inderdaad goed dat hij op de juiste plek staat, maar voetballend is het nog niet veel, vind ik dan hé. Ik blijf erbij dat hij dit Ajax niet beter maakt dan het Ajax van vorig seizoen

16 oktober 2019 om 09:43

@kleinegeraa7. Uit je opsomming blijkt dat hij best veel belangrijke doelpunten scoort daar waar je ook nog eens die belangrijke tegen Valencia niet noemt. Niet iedere speler hoeft Ajax voetballend beter te maken. Soms zijn spelers die makkelijk scoren ook belangrijk. Zo had 't vorig jaar al na 1.5e wedstrijd tegen Spurs beslist moeten zijn en had je met Promes misschien met eenvoud de finale gehaald.

16 oktober 2019 om 10:00

En wanneer die doelpunten ophouden (kans is altijd aanwezig), dan zal er als eerst aan zijn stoelpoten worden gezaagd omdat die voetballend gewoon niet goed genoeg is. Allemaal waan van de dag dat het nu opeens zo'n geweldige aankoop is. Uiteindelijk is hij alleen op basis van zijn nationaliteit en Amsterdamse verleden gehaald en waren zijn kwaliteiten van ondergeschikt belang. Anders zou de nadruk op zijn Amsterdamse verleden en de identiteit die Ajax graag zou willen behouden niet worden gelegd. Was Promes een Italiaan geweest, dan was die nooit gehaald en zeker niet voor 15 miljoen. Tja en zo had je misschien met hem in de basis en Neres op de bank geen eens zover geraakt? Is allemaal koffiedik kijken. Ik hoop oprecht dat die belangrijk blijft in de Champions league hoor, want dat is alleen meer goed voor het Nederlands voetbal en Ajax, maar ik ben nog een beetje huiverig.

16 oktober 2019 om 10:11

Dat hij als italiaan niet gehaald zou worden heeft niet zoveel met z'n kwaliteiten te maken. Overmars heeft meermaals gezegd ook z'n ogen open te houden voor Nederlanders van dit niveau. Hoe jij het omschrijft is het net of hij niet goed is omdat hij alleen maar doelpunten maakt. Je lijkt er vooral alles aan te willen doen om je gelijk te halen, over dat je hem maar matig vindt. Het is een beetje lachwekkend maar toch ook tenenkrommend.

16 oktober 2019 om 10:14

Tsja, dat weet je inderdaad nooit. Overigens zou Ajax niet eens bestaan als het niet spelers onder contract had staan met een Amsterdams/nederlands verleden. Dus wat dat er mee te maken heeft als je het anders bekijkt, als Promes er niet was geweest stond Ajax misschien niet zo fier bovenaan in de poule momenteel. En als Ajax overwinterd, nu al mede door Promes, is hij weer ruimschoots terugverdiend.rond deze periode en eerder precies een jaar geleden hoorde ik zulks ook over Blind en in mindere mate Tadic. Mij boeit het niet zoveel als dergelijke spelers het bij andere (minder voetballende) clubs niet konden, zolang ze maar belangrijk zijn voor Ajax. Ook zij hebben hun transferbedrag ruimschoots terugverdiend.nogmaals; niet iedere speler hoeft Ajax zoveel voetbal te geven als een Frenkie de Jong. Zolang de aankopen maar in balans zijn met het aantal talenten en daarover valt weinig te zeggen de afgelopen jaren.en inderdaad, het is goed voor het Nederlands voetbal. Nu ook de andere (top)clubs gebalanceerd met aankopen en talenten bezig zijn (psv voorop) zie je direct in Europa het resultaat terug!

16 oktober 2019 om 10:31

Commandpromt. Dat is toch ook precies wat ik zeg? Ik probeer mijn gelijk niet te halen dat ik hem matig vind, maar het wordt toch ook gewoon bevestigd? Als hij de sterren van de hemel speelt dan wordt die echt niet gewisseld hoor. PSV-uit is het geen wat ik dus beschrijf: hij voetbalt niet goed, er staat een wissel voor hem klaar, net daarvoor scoort die en daardoor mag die opeens blijven staan? Gewoon waan van de dag dus. Volgens mij heb ik altijd gezegd dat ik hem een matige voetballer vind, waarom zou ik nu opeens op basis van doelpunten mijn mening over zijn voetballende kwaliteiten moeten bijstellen? Ik vind hem aan de bal nog steeds te matig voor het niveau wat Ajax hoort na te streven. Had Ajax deze Promes 5 jaar geleden gehaald, dan was het een goede aankoop. Nu vind ik hem overbodig. En dat Overmars zijn ogen open houdt voor Nederlanders van dit niveau is toch een overbodige opmerking? Als technisch directeur houd je altijd je ogen open ongeacht de nationaliteit. Met deze opmerking geeft hij aan dat Promes al een streepje voor had vanwege zijn nationaliteit. Hoe je het ook wendt of keert dan neem je genoegen met minder kwaliteit, want hij heeft een +1 op basis van zijn afkomst. Daarom was een mislukte Italiaanse speler van sevilla nooit gehaald voor 15 miljoen.

16 oktober 2019 om 12:12

Inzaghi heeft nooit goed gespeeld maar heeft altijd gescoord. Zijn spel was nooit verbloemd door zijn goals, toch was hij een grote speler. Zolang pomes scoort, speelt hij geweldig.

16 oktober 2019 om 12:55

En wat nou als de doelpunten ophouden en het spel beter wordt? Onzinnig gedoe. Quincy doet het prima, scoort veel en laat een enorme drive zien.

16 oktober 2019 om 14:49

@kleinegenraa7niemand heeft gezegd dat hij geweldig aankoop is, alleen doet hij het nu niet zo slecht zoals jullie vooraf hebben voorspeld. Promes heeft waarnodig zijn toegevoegde waarde, had je een soort Messi verwacht voor 16 miljoen euro? Kijk eens naar Marin, daar komt er al helemaal niks uit voor 12,5 miljoen euro. Dan moeten we denk ik enorm blij zijn met wat Promes tot nu toe heeft gebracht. Blijkbaar ben je ook in de waan van de dag blijven hangen van zijn eerste paar oefen wedstrijd. Promes doet het nu gewoon redelijk tot goed, wat hij in de toekomst zal brengen? Dat zullen we dan wel zien.

16 oktober 2019 om 09:38

Ja opzich wel een goede aankoop. Maar mist ook best wel veel grote kansen. Hij had er veel meer kunnen maken.

16 oktober 2019 om 09:43

Ik vind dat Promes doet wat ie kan. Goals scoren, vaak door op de juiste plek op te duiken. Ik vind hem echter niet de verfijnde voetballer met de hele mooie technische acties. Daarom niet mijn persoonlijke favoriet. Maar hij is prima voor ajax hoor. Enige grote fout vind ik: als kje Promes haalt met een dik salaris en aankoppssom. Had je Neres moeten verkopen. Vind ik (in vorm) een mooiere speler dan Promes , maar het is wel een braziliaanse broodvoetballer die je gekocht hebt om dik winst op te maken. Toen dat afghelopen seizoen kon en je had al een vervanger, had ie moeten gaan.

16 oktober 2019 om 09:46

Neres wordt ooit heus weleens verkocht voor de hoofdprijs. Daar maak ik me geen zorgen over. Ajax moet juist in de breedte goed zijn om zoals vorig jaar weer te floreren in de CL. Wij, de supporters, zien Ajax toch veel liever topclubs kapot maken dan nog eens miljoenen meer op de bank. We hebben nu beide. Als je Frenkie en Matthijs zo verkoopt mag je best wat topspelers behouden hoor.

16 oktober 2019 om 11:34

ik ben net zo goed supporter van ajax en ik vind het een domme zet. Neers heeft nu al een geweldige vormdip, houdt dit aan tot einde seizoen, is ie de helft minder waard. Ik zie hem met zn salaris ook niet op de bank plaats nemen. Dit is niet zorgen voor n brede selectie, maar geldverspilling. Donny houden, slim. Ziyech houden, top. Maar Neres was gewoon zn tijd gekomen. Uitgeblonken in de CL, topprijs, vervanger al gehaald. Verkopen. Fit ws een domme zet van overmars en co.ik zal jou wat vertellen, ik vind het beleid sowieso niet heel goed op dit moment. Iedereen is verblind door het succes maar bedenk ook eens hoe dat succes gekomen is. Veel ruimte aan de jeugd. talenten in de jeugd aanvullen met jonge aankopen die konden wennen. en een paar zeer gerichte kwaliteitsaankopen. Niet zuid amerika leegkopen. niet salarisplafonds met factor 3 verbreken. En niet perfect te verkopen broodvoetballers aanhouden terwijl je al een dure vernvanger hebt gehaald.

16 oktober 2019 om 09:45

Ik schrijf hem nog steeds af, ik vind het een beperkte voetballer en geen basis materiaal voor Ajax en Oranje. Als je ook de goals terug ziet, waren ze niet zo bijzonder. Het gaat ook ten kosten van Neres, die in mijn ogen meer potentie heeft en ook kwa spel leuker naar te kijken is. Maar goed, ik heb Promes nooit wat gevonden, dus misschien iets gekleurd deze mening.

16 oktober 2019 om 10:04

Weet echt niet wat mensen tegen Promes hebben. Voor zn transfer naar Moskou speelde hij al super goed bij Twente en maakt hij iets van 11 goals ofzo als jonge jonge. Daarna 2x beste speler van Moskou geworden. Je moet even na gaan dat je wel heel goed moet zijn om als donkere speler in Rusland zo een prijs te winnen. En de Russische competitie is natuurlijk uberhaupt niet niks. Heeft een minder jaar gehad bij Sevilla maar ik moet zeggen dat hij de wedstrijden die hij voorin speelde constant dreigend was en toch wel uitblonk. En toch hebben sommige mensen stee vast ongefundeerde kritiek op Promes. Wat jongetjes als Stengs etc. Nu doen heefr promes allang gedaan in de Eredivisie

16 oktober 2019 om 12:07

niet om het 1 of ander he, ik vind promes een prima voetballer die zich al meerderre keren bewezen heeft...maar het is totaal niet een verfijnde mooie technische voetballer ofzo. Een stengs heeft dat wel. Zelfs slangenmens Neres maakt mooiere acties langs zn tegenstanders. Op de buitenposities vinden mensen dat gewoon aantrekkelijk. Promes is gewoon een meer efficiente jongen, korte kap schieten of op de juiste plek staan. Ook kwaliteit, maar anders, en waar menjsen nou eenmaal minder enthousiast van worden.

16 oktober 2019 om 09:45

Ik schrijf hem nog steeds af, ik vind het een beperkte voetballer en geen basis materiaal voor Ajax en Oranje. Als je ook de goals terug ziet, waren ze niet zo bijzonder. Het gaat ook ten kosten van Neres, die in mijn ogen meer potentie heeft en ook kwa spel leuker naar te kijken is. Maar goed, ik heb Promes nooit wat gevonden, dus misschien iets gekleurd deze mening.

16 oktober 2019 om 10:12

Ja maar al die gasten neem ik althans niet serieus. Ook de meeste hier. Ze weten soms meer dan de spelers/trainers zelf merk ik. Ik denk dan kijk gewoon ff door de speler zijn vizier. Misschien kan je het dan wel begrijpen. En als je dan in discussie met ze wil gaan willen ze komen doen alsof je dom ben. Meestal is iets heel simpel te ontleden. Maar men zoekt graag de moeilijke kant.

16 oktober 2019 om 10:22

Omdat Johan Derksen die mening heeft ja. Veel mensen hebben geen eigen mening maar wachten tot maandag of vrijdag zodat ze de mening van hun grote held kunnen kopiëren. Het is begonnen bij Derksen die hem gewoon niet moet omdat hij een kleurtje heeft en zo zijn maniertjes heeft als hij scoort ( wat tegenwoordig zoveel spelers doen )

16 oktober 2019 om 10:25

Bepaalde luitjes willen hem met name afschrijven vanwege het misplaatste onderbuik beeld dat ze van hem hebben. Met uitzondering van Sevilla heeft hij bij elke club een ‘goed’ niveau gehaald. En hij ging daarbij qua clubs geleidelijk aan steeds een stapje omhoog. Bij Ajax doet hij tot vooralsnog degelijk en in mijn ‘beoordeling’ heb ik ook zijn goals meegenomen. Ik verwacht dat hij wederom zal groeien en als dat niet het geval is, heeft Ajax gegokt en verloren. Ken beuren.

16 oktober 2019 om 10:26

En en en het is een Amsterdammer. Daar ben ik zoooo blij mee. Promes is zo Ajax. Erg blij dat hij nu naar behoren presteert. Leuke trucjes, leuke dansjes. Ik geniet ook van Dest wat dat betreft. Dat had ik wel een tijdje gemist bij Ajax. Daarvoor ga je toch naar het stadion. Als de stand het toelaat of als het functioneel is gek maken je tegenstander.

16 oktober 2019 om 19:13

Is het mogelijk om op vz je eigen oude reacties terug te vinden? Ik ben em altijd blijven steunen namelijk.

Vind het een lastige situatie. Vind het voetballend met Neres, Donny, Tadic en Ziyech zoveel beter en leuker dan met Promes. Maar hij scoort wel echt makkelijk. Dus zou toch voor hem kiezen uiteindelijk.

Dit Ajax speelt als het goed is weer ontzettend veel wedstrijden dit seizoen. Afgelopen jaar bleek wel hoe belangrijk het is om een brede selectie te hebben. Naast blessures hebben concurrenten van Promes, dus spelers als Neres, een mindere periode. Dan is het zo belangrijk dat je nieuwe en gretige impulsen in kan brengen. Dat bleek wel in de CL.

16 oktober 2019 om 13:26

Precies dit. Dit is voor Ajax misschien wel een geluk bij een ongeluk. In eerste instantie speelden ze met de komst van Promes in op een naderend vertrek van 1 van de aanvallers, maar zij bleven. Dat betekent nu dat je extra kwaliteit op de bank hebt zitten en dat is altijd goed als je op veel fronten actief bent.

Wat Depay nu over Promes zegt is wat ik wel eens denk over Marin. Die wordt momenteel ook door alle analisten en experts afgemaakt. Ik heb Marin eerder bij Standard gezien en hoewel velen de aankoop niet begrepen vond ik het best een logische. Marin kan echt wel voetballen maar op een of andere manier wil het (nog) niet lukken in het systeem van Ajax. Da kan er inderdaad toe leiden dat hij uiteindelijk volkomen mislukt, maar dat neemt nog steeds niet weg dat hij een goede voetballer is met wat ik van hem zag vooral een uitstekende pass in de benen. Promes is ondertussen dus wel bezig zich te bewijzen voor Ajax en mede dankzij hem doet Ajax het ook dit seizoen vooralsnog weer uitstekend. Mooi voor Promes, Ajax en Oranje.

Als ze toch goed bevriend zijn, heeft Depay geen zin om beetje te ballen in de mooiste stad van NL. Samen Ajax in Europa successen brengen, goals maken en plezier

16 oktober 2019 om 10:32

Depay én Promes bij Ajax? Alleen de gedachte al gaat voor gezondheidsproblemen zorgen bij de nuchtere boer’n knullen onder ons. Die kunnen dat niet aan hoor. Twee ‘extravagante’ jochies die zich meer met ‘randzaken’ (lees: repmuziek) bezighouden, dan met hun voetbalcarriere...

16 oktober 2019 om 10:38

Maar ze doen het beiden toch prima bij Oranje ondanks dat ze zich meer met randzaken bezig houden? Zou wel gruwelijk zijn om Depay in een Ajax shirt te zien voetballen. Qua speelstijl past Ajax eigenlijk perfect bij hem. En hij heeft in de zomer nog maar 1 jaar contract bij Lyon dus wie weet is dat ook wel af te kopen. Ook zijn er volgend seizoen nog meer buitenkansjes voor Ajax op te pikken als ze slim zijn. Zo zijn Fosu Mensah, Alderweireld, Vertonghen, Eriksen en Mertens in de zomer transfervrij op te halen. Heeft Luis Suarez in de zomer nog maar 1 jaar contract bij Barcelona. En Davinson Sanchez zit bij Tottenham nu op de bank weg te rotten. Ajax moet zeker gaan overwegen om een paar van die spelers te gaan halen. Stel je eens voor als Ajax zo zou kunnen gaan spelen haha echt sick gewoon dan wil je als tegenstander niet eens het veld op stappen haha!: Onana, Dest, Alderweireld, Sanchez, Tagliafico, Eriksen, Vd.Beek, Ziyech, Tadic, Suarez, Depay

16 oktober 2019 om 11:21

@apocalyps Ach ja vandaag wil ik even geen rekening houden met de nuchtere boeren die weer op de wegen chaos hebben veroorzaakt. Meer dan 140 minuten files op traject. Maar uiteindelijk zullen de boeren knulen ook succes zien. Als Ajax succes heeft dan gaan de boeren feest vieren in hun boeren keet.

16 oktober 2019 om 11:24

Alderweireld en Eriksen zijn transfervrij op te halen in de zomer. Sanchez, Suarez en Depay kosten in de zomer ongeveer 20-25 miljoen per speler schat ik zo in.Alleen weet niet of Ajax al financieel in staat is om minimaal 6 miljoen aan jaarsalaris te betalen aan Eriksen en Suarez, minimaal 5 miljoen aan jaarsalaris aan Depay en minimaal 4 miljoen aan jaarsalaris voor Alderweireld en Sanchez.Mochten ze daar wel al toe in staat zijn moeten ze het zeker overwegen mits de spelers dan ook willen komen.

16 oktober 2019 om 11:26

@lawpi sommige lijken me idd mooie buitenkansjes. Met je opstelling ik denk niet dat Ziyech, Taglifico, Veltman, Onana en vbeek dan nog bij Ajax spelen. Eriksen is sws onhaalbaar die gaat naar een Real, Juventus of Bayern. Sanchez zal ook te duur zijn. Alderwereild gaat nog een nieuw avontuur aan bij bijv een Man Utd of in Italie. Mertens zou ook niet komen. Zou leuk zijn als hij naar PSV gaat. Blijven dus nog best interessante namen over waar je gok kan wagen zoals Depay (waarom niet wagen?), Fosuh zie ik meer als backup, Vertongen en Suarez. Heb je best een ervaren team.

16 oktober 2019 om 11:35

Ik zou dan nog proberen om de beste spelers nog minimaal een jaartje te behouden. Het liefste dat Onana, Tagliafico, Vd.Beek en Ziyech nog minimaal een jaartje blijven.Eriksen staat dan wel in de belangstellig van Real maar die kunnen ook zomaar ineens op andere paarden gaan inzetten zoals Pogba, Kante, Havertz of De Bruyne. Als er dan geen interessante topclub voor Eriksen zich meld is Ajax wellicht ook een interessante optie voor hem.United heeft nu op zich wel een sterke verdediging met Wan Bissaka, Maguire, Shaw, Dalot, enzovoorts. Weet niet of ze Alderweireld nog wel nodig hebben.Psv kan het salaris van Mertens niet betalen. Ajax zou dat wel kunnen.Fosu zie ik ook meer als backup. Suarez wil ik zeer graag weer in de spits zien bij Ajax. Blijft een held en een geweldenaar. Zet Tadic naast hem en hij wordt moeiteloos topscorer van de eredivisie. Om wat ruimte te maken ook financieel gezien zou Ajax dan spelers als Mazraoui, Alvarez, Martinez, Blind, Labyad, Ekkelenkamp, Eiting, Promes, Neres kunnen verkopen.

16 oktober 2019 om 12:34

@LawPl - Sanchez en Depay voor 20 a 25 miljoen per speler? Gast, no way. Sanchez kostte de Spurs al 40 miljoen volgens mij en is toch redelijk onmisbaar. Depay moet minimaal 60 miljoen opbrengen. Suarez zou misschien kunnen ivm z'n leeftijd maar Depay of Sanchez voor 25 miljoen halen? No chance.

16 oktober 2019 om 14:23

Dat Tottenham Sanchez niet voor 20-25 miljoen zal laten gaan kan ik nog inkomen. Maar minimaal 60 miljoen voor Depay met nog maar 1 jaar contract is natuurlijk niet realistisch. Dan wachten clubs wel totdat hij transfervrij is.En ook 40 miljoen voor een bankzitter van Tottenham lijkt mij aan de te prijzige kant. Bij Ajax speelde Sanchez tenminste wekelijks en presteerde wekelijks geweldig dat hij de 42 miljoen waard werd.Ik denk dat ze nu nog maar maximaal 30 miljoen voor hem kunnen vragen nu hij bankzitter is. En misschien laten ze hem wel voor minder gaan ook als ze een betere vervanger hebben gevonden.

17 oktober 2019 om 08:18

Dat zou iets te veel zijn. We hebben namelijk ook nog een jeugdopleiding.

17 oktober 2019 om 08:20

Blind verkopen?? Ben je gek geworden! Is misschien wel onze belangrijkste speler. Nee die moet net als zijn pa tot het einde van zijn carrière blijven.

17 oktober 2019 om 08:16

Hij is wat mij betreft welkom, maar ik zie alleen geen plek voor hem.

Ik vind Promes een sympathieke jongen, maar teruggeknokt is een groot woord. Als Donny niet geblesseerd was geraakt, zat hij denk ik nog steeds op de bank.

17 oktober 2019 om 08:21

Denk ik niet, want donny speelde gewoon erg slecht voor zijn blessure.

@ Apocalyps Ik denk niet dat Promes en Depay hun loopbaan als voetballer te kort doen omdat ze zich met rappen bezig houden. Het is voor hun gewoon een leuke hobby er bij en dat ze daarmee een beetje belangstelling trekken komt weer omdat ze bekende voetballers zijn. In dezelfde tijd dat zij rappen zitten anderen op een knaapjeskoor, studeren archeologie of hangen op straat rond. Overigens zie ik Depay niet snel naar Ajax komen. Onlangs las ik dat het zijn droom is om bij een grote club in een grote competitie te spelen. Hoe groot Ajax is mag iedereen zelf invullen, maar dat de eredivisie niet onder grote competities valt lijkt mij duidelijk.

16 oktober 2019 om 11:14

Alleen de grote clubs in grote competities lijken geen trek te hebben in Depay. Zijn karakter/gedrag lijkt voor de grote clubs toch een te groot probleem te zijn. En Ajax behoort dit moment ook bij de Europese top, Ajax is nu ook in staat om geweldige salarissen te betalen en Ten Hag kan goed omgaan met lastige spelers dus misschien is het wel het overwegen waard voor Depay om zijn carrière bij Ajax voort te zetten na Lyon.

Toch kan je stellen dat het beleid van Ajax ten opzichte van Neres wat ongelukkig is. Ze hadden hem veel beter voor dat enorme bedrag (50 miljoen?) kunnen laten gaan en een jong talent weer achter Promes kunnen zetten. Nu lijkt het toch aardig op kapitaalvernietiging

16 oktober 2019 om 11:59

Weet je nog niet. Vorig seizoen werd Neres in de eerste seizoenshelft ook niet zo vaak gebruikt. Maar de tweede seizoenshelft was hij weergaloos. Wie weet doet hij dat dit seizoen weer.

Elke club die "in de top" speelt heeft een aantal dure spelers op de bank zitten. Bij Ajax is dat soms Neres, en was het in het verleden ook Dolberg, waarvoor eerder schijnbaar zo'n 50 miljoen was geboden. Dolberg kon Huntelaar echter niet naar de bank verwijzen met zijn spel en dus ging een deel van zijn waarde verloren. Dat zou bij Neres ook kunnen gebeuren maar dat wil niet zeggen da je zo'n speler dan maar meteen moet verkopen. Kijk naar Manchester City, Real Madrid, Psg, Juventus. Ook daar zitten dure jongens c.q. grote namen regelmaig op de bank. Er kunnen er maar elf spelen maar je kunt niet een seizoen met maar elf toppers goed doorkomen. Dus ben ik niet voor een verkoop van welke speler bij Ajax ook, want krijgt de club last van blessures of schorsingen dan wil het nog steeds van alles winnen.

Het zou juist ernstig zijn als een aankoop van bijna 16 miljoen euro niet eens rendement kon halen in de Eredivisie in een ploeg met spelers als Tadic, Ziyech enzovoort. Dat betekent niet automatisch dat Quincy Promes ook daadwerkelijk veel kwaliteit heeft. In Oranje was, is en blijft hij pure middelmaat.

Ik wist sowiezo dat het goed zou komen met promes was gewoon een kwestie van tijd laten we eerlijk die jonge is ge woon 3 keer topscorer geworden in Rusland en die competitie is zeker zwaarder dan onze micky Mouse competitie dus nooit twijfels aan hem gehad

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

809 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 12 5 1 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Bijzondere opleving houdt Memphis Depay voorlopig weg uit Barcelona’

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Barcelona in januari een poging gaat ondernemen om Memphis Depay over te nemen van Olympique Lyon, zo weet Mundo Deportivo vrijdag te melden. Vanwege de moeilijke situatie...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Arkadiusz Milik krijgt in januari mogelijk een kans om te ontsnappen uit zijn uitzichtloze situatie bij Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren