Begrip voor getergde Kluivert: ‘Hij is boos en ik vind dat niet zo erg’

Woensdag, 16 oktober 2019 om

Justin Kluivert werd dinsdagavond in het duel tussen Jong Noorwegen en Jong Oranje (0-4) voor de tweede keer op rij naar de kant gehaald door bondscoach Erwin van de Looi. De twintigjarige aanvaller van AS Roma verliet zichtbaar geïrriteerd het veld en gaf na afloop toe dat de wissel hem dwarszat. Kees Kwakman kan wel begrip opbrengen voor de reactie van Kluivert, zo zegt hij bij Voetbalpraat van FOX Sports.

“Je kan denken: ik laat Kluivert even staan, want hij heeft het moeilijk. Ik haal Stengs eruit, want die weet dat deze wissel niks betekent. Die wedstrijd was klaar. Misschien kan ik Stengs een beetje sparen, op dat kunstgras. Aan de andere kant: Gakpo viel eerder tegen Jong Portugal goed in. Kluivert moet er niet zoveel van maken. Hij is boos en ik vind dat niet zo erg”, stelt Kwakman. In het met 4-2 gewonnen duel met Jong Portugal moest Kluivert ook het veld verlaten voor Cody Gakpo.

“Misschien belt Justin straks met Patrick en dan zegt hij als vaderlijk figuur: ‘Dit hoort erbij, jongen. Ik vond je ook niet zo goed spelen’. Ik vind het juist wel leuk als jongens een beetje reageren als ze gewisseld worden”, gaat de analist verder. “Je hoeft niet die hele dug-out door midden te schoppen, maar dat ze het erg vinden. Hoe hij het in dat interview zei: ‘Kom op nou, man’."

“Natuurlijk denk je van: kom op nou. Maar daarna moet je ook gelijk switchen en er gewoon normaal mee omgaan. Als een professional. Dat ben ik, net als iedereen hier”, erkende Kluivert in gesprek met FOX Sports. “Natuurlijk wil je niet gewisseld worden. Je wil gewoon spelen, het liefst zo lang mogelijk. Als je twee keer wordt gewisseld, dan knaagt dat wel aan je. Maar daar moet je gewoon mee omgaan.”


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door sirius)

Denk dat Kluivert aanvoelt dat hij voorbij gestreefd gaat worden, ondanks dat hij het dit seizoen redelijk goed doet in Italië.

16 oktober 2019 om 08:58

Dit zou hem alleen meer moeten motiveren zou je zeggen. Kluivert komt er wel, als het niet nu is dan zal het over 5 jaar pas zijn. Misschien wordt hij ons nieuwe Babel die op wat latere efficiënter wordt, hij weet iedergeval wat hem te doen staat.

16 oktober 2019 om 09:06

De ene speler zal het motiveren waar de ander het zal laten sloffen. Mentale kracht van Kluivert zal de doorslag geven. Hij heeft een heel goede leermeester met Patrick. Het scenario wat je schetst zou goed mogelijk kunnen zijn / worden.

16 oktober 2019 om 09:10

Nou, hoop niet dat hij een voorbeeld neemt aan Patrick, want dan wordt hij een speler die juist in de nadagen van zijn carriere niet presteert en zo succesvol is hij op jonge leeftijd nou ook niet echt.

16 oktober 2019 om 09:14

Begrijpend lezen Limit. M.a.w zn vader weet dus precies hoe en wat er in zn koppie rondgaat enz enz...

16 oktober 2019 om 09:24

@caribbean ik snap echt niet waar die adoratie voor Babel ineens vandaan komt. Heb ik echt altijd een redelijke speler gevonden met af en toe een uitschieter. Speelt zeker niet slecht maar imo ook verre van onmisbaar, we hebben betere opties op de vleugels.

16 oktober 2019 om 12:26

@limit Patrick Kluivert is na die zware knieblessure natuurlijk nooit meer de oude geworden. zijn knie werkte nog maar voor 60 of 70 procent en daardoor was hij op zijn 27e eigenlijk al een beetje uitgevoetbald. Fernando Torres hield dat iets langer vol maar is na zijn zware knieblessure bij Liverpool ook nooit meer de oude geworden

16 oktober 2019 om 09:10

Het valt ook niet mee om veel te spelen in grote stadions en we ruiken aan oranje en dan een “jeugd” wedstrijd spelen in een halve stadion. Ik denk dat het voor veel spelers een knop is om, om te zetten. Kluivert is ook de enige die paar keer met het grote oranje zit en dan weer naar jong oranje gaat. Voorbij gestreefd is erg overdreven. Voor deze talenten begint het nu en zij hebben minder moeite om zich aan te passen bij jong oranje. Die talenten zijn nog niet zo ver om in Italië zich staande te houden zoals Kluivert. Hier is duidelijk een mentaal probleem...

16 oktober 2019 om 09:21

Voorbij gestreefd in deze is dan ook maar relatief gesproken. Echter als je iedere keer gewisseld word beleef je dat wel op deze manier. Mentaal. Zoals je aangeeft. Het is dus aan hem om weer in de grote stadions te komen spelen met het grote Oranje. Maar als je ziet welke talenten er op onze velden rondlopen voor zijn positie..... Zodoende schreef ik voorbij gestreefd.

16 oktober 2019 om 13:20

Het is maar afwachten hoe jongens als Stengs het gaan doen bij clubs waar hij met druk te maken krijgt. Bij AZ is het allemaal rustig en krijg je niet het hele circus op 't dak als je even 3 wedstrijden minder speelt. Bij AS Roma krijg je al kritiek als je 1 wedstrijd slecht speelt, evenals bij Ajax. Daar lijken veel mensen aan voorbij te gaan.

16 oktober 2019 om 13:28

Eens Sirius, alleen momenteel kan het zo zijn dat Kluivert zich gepasseerd voelt omdat hij niet voor het grote Oranje in aanmerking komt. Daarnaast ziet hij de ontwikkeling van de aankomende talenten. Blijft voor een groot gedeelte toch een mentaal spelletje.

16 oktober 2019 om 14:46

Aan de andere kant weet hij ook dat hij maar 1 goede reeks bij AS Roma verwijderd is van een plek in het grote Oranje. Dat neemt overigens niet weg dat het beter zal moeten bij Justin Kluivert. Bij AS Roma is hij nog te onzichtbaar in veel wedstrijden.

Het lijkt me vrij normaal en heel natuurlijk dat je zo op een wissel reageert. Het zou wat zeg als hij denkt: natuurlijk trainer, wissel mij maar en weet je wat doe het de volgende wedstrijd ook maar weer. Kom op zeg, het zijn topsporters en die willen de 90 minuten vol spelen. Zo'n reactie is gewoon prima. En dan moet hij zich vervolgens bij de media gaan verantwoorden, omdat wij het absolute topsport gevoel niet kennen. Aan de andere kant moet Kluivert er gewoon voor zorgen dat hij de coach geen aanleiding geeft om hem te wisselen. Laat Gakpo de juiste stimulans voor hem zijn.

16 oktober 2019 om 09:15

Precies dit. Maar goed, als het Dani de Wit was geweest was er geen nieuwssite geweest die er iets over had gezet, laat staan in de titels. Kluibert wordt soms neergezet (nog steeds) alsof hij een misdaad heeft begaan door Ajax te verlaten en door dit soort dingen lijkt dit bij veel mensen toch nog erg hoog te zitten. Sneue mensen. Nieuwssites weten dat er bij Justin reacties gaan komen.

Zijn er hier Roma fans, volgers van de Serie A of mensen die hem toevallig vaak aan het werk zagen in Roma? Hoe doet hij het daar? Ben zelf niet zo van het oordelen op basis van koude statistieken. Verder is het bijna bizar om te denken dat we niet zo lang geleden de discussie hadden of we Kluivert of Bergwijn moesten selecteren voor Oranje.

16 oktober 2019 om 11:15

Is al weer een jaar geleden, maar ik geloof nog steeds dat Kluivert niet veel onder doet voor Bergwij. Bergwijn is dit jaar ook niet zo sterk als vorig seizoen. Verschil is dat Bergwijn zich vorig seizoen een heel seizoen heeft kunnen ontwikkelen in de eredivisie. Kluivert heeft toch wat stil gestaan. Begint dit seizoen zich steeds beter te handhaven in de serie A. Achteraf was het niet verstandig geweest en had hij zich vorig jaar en dit jaar sterker kunnen ontwikkelen als die in de eredivisie was gebleven, maar qua talent denk ik dat Kluivert op den duur verder zal komen dan Bergwijn. Plus dat Kluivert het voordeel heeft dat hij een trainer heeft die in hem ziet zitten en hem veel laat spelen.

16 oktober 2019 om 12:42

Ik zie hem nog weleens spelen omdat ik de Serie A graag volg. Hij krijgt onder de nieuwe trainer Fonseca meer speeltijd en pikt zo nu en dan nog een doelpuntje mee maar meestal vind ik hem onzichtbaar en stuntelend met een bal. Veel acties mislukken en soms speelt ie ineens heel sober (misschien juist wel omdat er dan niets lukt). Al met al zie ik bij Roma totaal geen speler die ons verder gaat helpen, jammer genoeg.

16 oktober 2019 om 12:55

Dank, dat is inderdaad jammer, gelukkig hebben we zat andere talenten op die positie.

Kluivert moet vooral zijn mond houden en het gewoon accepteren, wordt op dit moment aan alle kanten voorbijgestreefd door, in mijn ogen, grotere talenten. Bij Roma wil het nog niet echt vlotten en ik vraag me af of het dat ooit wel gaat doen. Zeker in deze vorm, had ik inderdaad Stengs ook laten staan.

16 oktober 2019 om 10:51

Kluivert moet helemaal niks. Is toch juist mooi dat hij alles wilt spelen en getergd is. Man man man....

16 oktober 2019 om 11:16

Snappen sommigen niet, maar die zullen waarschijnlijk ook nooit hoog hebben gespeeld...

16 oktober 2019 om 18:47

Ik vind er niks moois aan, de manier waarop hij zich doorgaans uit. Een hoop branie en uitspraken die iedere vorm van realiteitszin ontberen. Als je naar de vorm van zijn concurrenten kijkt, is het vrij logisch dat hij wordt gewisseld.

16 oktober 2019 om 13:17

Die "grotere talenten" spelen veelal in de Eredivisie. Dat is tegenwoordig een opleidingscompetitie met jonge selecties en een gebrek aan kwaliteit. Dat alleen al geeft een enorm vertekend beeld. Toen Kluivert 18 jaar was, kwam hij al tot 10 doelpunten en 5 assists in een stroef draaiend Ajax. Dat is toch wel even hele andere koek dan het bescheiden AZ waar je je als talent rustig kunt ontwikkelen zonder druk.

16 oktober 2019 om 13:52

Was het niet juist dat hij een debuut seizoen onder Bosz was met de uiteindelijke Europa League finale? Dat was een prima elftal toch stroef draaiend elftal was het niet echt toch?

16 oktober 2019 om 14:31

Kluivert speelt bij een grijs-grauwe italiaanse subtopper die europees nog nooit wat heeft klaargespeeld. Die “grotere talenten” spelen bij europese topclubs, meervoudige europacupwinnaars

16 oktober 2019 om 14:38

Onder Bosz mocht hij in de tweede seizoenshelft af en toe meedoen, maar z'n basisplaats kreeg hij pas het seizoen erna. Toen draaide het elftal stroef en toen kwam hij tot 10 doelpunten en 5 assists.

16 oktober 2019 om 18:48

Over het algemeen scoren aanvallers bij Ajax wat meer dan bij andere clubs, ik vind het knapper als de linksbuiten van AZ er 10 maakt dan die van Ajax. Verder heeft Kluivert nog letterlijk helemaal niets laten zien bij Roma, dus..

Ja, die jongen dacht een hemelbestormer te zijn na een paar goede potjes bij Ajax. Alleen zijn ego groeit ondertussen harder dan zijn talent. Maakt in Italië geen onuitwisbare indruk en heeft als vleugelspeler voor (jong)oranje; Babel, Promes, Stengs, Bergwijn, Berghuis, Gakpo voor zich. En daar achter komen ook al de nodige talenten doorzetten. Ik denk dat vooral Ajax heel blij zal zijn met de ontvangen transfersom van Roma !

16 oktober 2019 om 11:25

Kluivert was wel de ontbrekende speler met diepgang die absoluut werd gemist tegen Tottenham, mede door de blessure van Neres. Die 18 miljoen is niet zoveel waard. Kluivert heeft gewoon een enorm belangrijke boot gemist door te vertrekken. Tactisch had hij nog zoveel te leren gehad en ook mentaal is afgelopen seizoen er een uit duizenden geweest. Aan Kluiverts kwaliteiten ligt het echt niet, wel aan zijn keuzes.

16 oktober 2019 om 13:11

Dat vind ik wat overdreven. Die jongen heeft gewoon een keuze gemaakt en moet het daarmee doen. Vooralsnog is hij wel steevast een basisspeler dit seizoen en we moeten niet vergeten dat hij nog maar 20 jaar is, even jong als Calvin Stengs. Mensen staren zich nu blind op cijfers, maar men vergeet wel dat zijn leeftijdsgenoten het veelal laten zien in de Eredivisie. Dat geeft wel een flink vertekend beeld. Je moet nog maar afwachten hoe een jongen als Stengs het doet bij een club als AS Roma.

16 oktober 2019 om 14:36

Want AS Roma is een topclub of zo? Als je het daar niet redt doe je het gewoon niet goed iig verkeerde keuze gemaakt

16 oktober 2019 om 14:40

Wat een onzin. In de Serie A lopen geen FC Emmen's, Rkc's en noem ze allemaal maar op. Het niveau ligt er veel hoger dan in de Eredivisie. Alleen dat al maakt het veel moeilijker. Bovendien is AS Roma gewoon een grote club, zowel in Italie als erbuiten. Twee jaar geleden stonden ze nog in de halve finale van de Champions League. Schrijf dan gewoon niets...

16 oktober 2019 om 15:04

Naja Sampdoria,SPAL, Lecce, en Genua waar Schone naar toe is gegaan. Dat is ook niet echt een vooruitgang

16 oktober 2019 om 15:31

In Italië zijn ac, inter en juve de grote topclubs met daarachter napoli dat het arme zuidelijke italië vertegenwoordigd. As roma heeft buiten rome helemaal geen fanbase, last staan in europa. Die ene halve finale maakt ze nog geen grote club he (wetende dat hun prijzenkast voor de rest alleen maar uit spinnenwebben bestaat). Als je nooit in italie of daarbuiten komt (ik kom zelf veel in het (verre) buitenland voor mijn werk) schrijf dan gewoon niets

16 oktober 2019 om 16:51

Maak het jezelf nou niet moeilijker. AS Roma is gewoon een grote club in Italie. Sinds dit millenium 1 van de best presterende clubs in de Serie A (en dat zijn gewoon keiharde feiten). Daar is helemaal geen discussie over mogelijk. Napoli is pas net weer terug in de top van Italie na een aantal degradaties. Maar goed, je zult volhouden dat het niet zo is zonder met feiten te komen dus een fijne dag verder!

16 oktober 2019 om 18:32

Als jij serieus gaat beweren dat as roma een grote club is in Italië zijn we uitgepraat. Ter vergelijking: az is vast ook één vd best presterende clubs can Nederland maar daarom nog geen grote club. Fijne avond

16 oktober 2019 om 18:52

Kluivert doet het gewoon prima bij roma dit seizoen. Zijn statistieken tonen het nog niet altijd, maar voetballend gezien doet hij het zeker goed. Heeft ook niet voor niets een basisplek veroverd. Inderdaad aardig wat spelers voor zich, maar tot nu toe is gakpo daar nog niet een van (komt juist vaak voor kluivert in de plaats)

Het is in elk geval een stuk oprechter dan dat schijnheilige iedereen, van wisselspelers tot materiaal man tot elftalleider, 'high-fiven' als je gewisseld wordt.

Komt wel goed met Kluivert, Is natuurlijk een jonge met veel ambities en we moeten niet vergeten dat die ook wat meer druk draagt door de achternaam die die heeft. Soms wil die te veel, Komt goed

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U21

Actuele wedstrijden

50 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AS Roma 10 2 3 1
2018/2019 AS Roma 29 1 2 0
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
2016/2017 Ajax 14 2 3 0
2016/2017 Jong Ajax 8 2 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren