Justin Kluivert baalt wederom van besluit: ‘Natuurlijk dacht ik: kom op nou’

Dinsdag, 15 oktober 2019 om

Jong Oranje won dinsdagavond met 0-4 van Jong Noorwegen, waardoor de ploeg van Erwin van de Looi met negen punten uit drie duels goed op weg is naar het EK. Justin Kluivert kreeg wederom een basisplek van de bondscoach, maar werd net als bij het gewonnen duel met Portugal (4-2) gewisseld. De aanvaller van AS Roma baalt dat hij wederom naar de kant werd gehaald.

Kluivert erkent na de overwinning tegen Jong Noorwegen dat hij met een lichte frustratie het veld verliet. "Natuurlijk denk je van: kom op nou. Maar daarna moet je ook gelijk switchen en er gewoon normaal mee omgaan. Als een professional. Dat ben ik, net als iedereen hier", zegt Kluivert, die dinsdagavond werd vervangen door Cody Gakpo, in gesprek met FOX Sports.

"Natuurlijk wil je niet gewisseld worden. Je wil gewoon spelen, het liefst zo lang mogelijk. Als je twee keer wordt gewisseld, dan knaagt dat wel aan je. Maar daar moet je gewoon mee omgaan", aldus Kluivert. Van de Looi geeft na afloop aan dat Kluivert niet zo sterk in de wedstrijd zat en hij zodoende opteerde voor Gakpo als invaller.

"Cody viel tegen Portugal heel goed in. Hij heeft daar echt aan de deur geklopt en verdiende het om minuten te maken. Justin kan heel belangrijk voor ons zijn, maar als hij een mindere dag heeft, is het een goed recht van een trainer om hem te wisselen", aldus de bondscoach, die op de site van de KNVB laat weten enigszins verrast te zijn door de speelwijze van Jong Noorwegen.

"We wisten dat ze zich aan zouden passen aan ons, maar dat ze zich zo zou zouden terugtrekken, vond ik heel opvallend", stelt de coach. "Ze hebben blijkbaar veel respect voor ons. We hebben bewezen dat we niet alleen leuk willen voetballen of een wedstrijdje willen winnen, maar dat we echt de ambitie hebben om met elkaar verder te komen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door sanderk91)

Is kluivert niet onderhand het niveau jong oranje allang uitgegroeid?

15 oktober 2019 om 22:05

Nee, de afgelopen 2 wedstrijden laat hij dat totaal niet zien. Speelt te veel met oogkleppen op, en draaft zijn acties te ver door. Hij zou eigenlijk 1 van de leiders moeten zijn, maar laat dat totaal niet zien.

15 oktober 2019 om 22:13

uitgegroeid? Hij heeft nooit het niveau van jong oranje gehad. Blijft totaal geen bijzondere speler. Hij heeft zijn carriere puur te danken aan zijn naam en Raola die hem bij Roma kon plaatsen, nadat hij bij Ajax totaal geen goede indruk achterliet.

15 oktober 2019 om 23:08

Misschien moet ie lekker terug komen naar de eredivisie bij een club waar die weer veel minuten kan maken. Talent heeft die zeker, maar als je weinig speelt kan je niet groeien

15 oktober 2019 om 23:17

@bf1994, hij staat gewoon iedere wedstrijd in de basis dit seizoen dus hij speelt genoeg

15 oktober 2019 om 23:17

Speelt anders gewoon prima bij Roma hoor. Moet alleen bepalend worden. Maar teert zeer zeker niet op zijn naam.

16 oktober 2019 om 11:49

Dus het is onzin dat mensen zeggen dat hij het niveau van jong oranje niet heeft? Tenzij jong oranje opeens een heel erg hoog niveau heeft aangetikt dat hoger is dan het niveau van roma

15 oktober 2019 om 22:13

Oeps ben bang dat Kluivert links en rechts wordt ingehaald. was niet best wat hij de laatste twee wedstrijden in jong Oranje heeft laten zien. Andere jongens spelen zich serieus in de kijker en bij Kluivert krijg je juist serieuze twijfels. Denk wel dat Stengs Kluivert in pikorde nu wel voorbij is. Kan me zo voorstellen dat Boadu hem minimaal op de hielen zit. Andere positie weliswaar maar toch ook een aanvaller. Wordt straks dringen voor een plekje in de 2020 selectie.

15 oktober 2019 om 22:35

Als je al een paar A-interlands achter je naam hebt staan en regelmatig speelt bij AS Roma, dan ben je normaal gesproken inderdaad te groot voor Jong Oranje. Maar aan de andere kant: als je kijkt naar zijn concurrenten bij het grote Oranje, dan denk ik dat hij daar voorlopig helemaal niet aan de bak gaat komen.

En als de bondscoach een mindere dag heeft? Kluivert moet hem niet al te serieus nemen, gewoon je plicht doen want het grote Oranje wacht straks op je. Laat de kleintjes maar vechten om speelminuten bij Young Orange.

15 oktober 2019 om 22:06

Zie kluivert het grote oranje niet halen. Wordt aan alle kanten ingehaald, voornamelijk door spelers van AZ

15 oktober 2019 om 22:43

Ook door Gakpo hoor, die was tegen Portugal ook beter dan Kluivert. Hij is gewoon niet zo heel erg goed.

15 oktober 2019 om 23:20

Kluivert is de nieuwe El Shaarawy, 2-3 wedstrijden goed en daarna raakt die geen knikker meer.

16 oktober 2019 om 06:50

En de manier waarop hij reageert op zijn wissel is ook niet al te best. Eerst afgeven en vervolgens om het goed te praten 'maar daar moet je dan gewoon mee omgaan'. Nee het is niet 'gewoon',het is harstikke moeilijk om daarmee om te gaan. Nu zeg je het alleen maar om dingen te verbloemen. Overigens hoop ik wel dat hij er gaat komen! Kunnen we Babel vervangen.

16 oktober 2019 om 08:10

Het lijkt me vrij normaal en heel natuurlijk dat je zo op een wissel reageert. Het zou wat zeg als hij denkt: natuurlijk trainer, wissel mij maar en weet je wat doe het de volgende wedstrijd ook maar weer. Kom op zeg, het zijn topsporters en die willen de 90 minuten vol spelen. Zo'n reactie is gewoon prima. En dan moet hij zich vervolgens bij de media gaan verantwoorden, omdat wij het absolute topsport gevoel niet kennen. Aan de andere kant moet Kluivert er gewoon voor zorgen dat hij de coach geen aanleiding geeft om hem te wisselen. Laat Gakpo de juiste stimulans voor hem zijn.

16 oktober 2019 om 09:23

Volgens mij is voetbal een teamsport. Deze reactie getuigt van weinig zelfkennis. Op basis van de vorige wedstrijd mocht hij nog blij zijn dat hij mocht starten.

15 oktober 2019 om 22:11

Ondertussen wordt het voor Kluivert anders oppassen dat ie zelf moet vechten voor een basisplek bij Jong Oranje. Gakpo laat afgelopen wedstrijden, als invaller dat wel, meer zien.

15 oktober 2019 om 22:15

hij is zelf één van de kleinste. Hij mag blij zijn dat hij speeltijd krijgt. Zo'n Gakpo is een veel groter talent.

15 oktober 2019 om 22:38

Gakpo is ook een speler om serieus rekening mee te houden. Doet de laatste wedstrijden niks onder voor Kluivert.

Voorbij gestreefd door de talenten van AZ, gevalletje te vroeg naar het buitenland gegaan

15 oktober 2019 om 22:16

Te vroeg gegaan weet ik niet, maar dat hij het moeilijk heeft in Jong Oranje, dat vind ik ook. Bij Roma speelt hij meer en meer. Hoop dat hij zich daarop vooral gaat focussen. Talent heeft hij wel, maar komt er nu nog niet voldoende uit (zeker niet in Jong Oranje). Wissel vond ik dan ook gewoon meer dan terecht.

15 oktober 2019 om 23:38

Hij speelt veel bij AS Roma, maar het is niet bijzonder goed. Dat is meer het probleem. Rendement van een zak aardappelen. Dan kan je nog zoveel gaan spelen, maar dan ga jet Oranje niet meer halen.

15 oktober 2019 om 22:28

Jij volgt hem duidelijk bij Roma, hij doet het erg goed en ontwikkeld zich sterk. De talenten van AZ doen het in de Eredivisie.

15 oktober 2019 om 22:32

Je kan ook overdrijven. Hij speelt nu veel omdat zijn concurrent geblesseerd is. Maar hij heeft hele matige statistieken. Denk dat ie volgende maand weer op de bank zit.

15 oktober 2019 om 22:36

Ook aan jou de vraag: heb je zijn wedstrijden bij Roma bekeken?

15 oktober 2019 om 22:53

Gelukkig heb ik zijn wedstrijden niet gezien! Roma is een Italiaanse subtopper, wie kijkt daar wel naar? Heb zijn statistieken even bekeken: 2 goals en 7 assists in 35 potjes. Vind ik mager voor een aanvaller (kan me in elk geval niet voorstellen dat hij het dan erg goed doet). Zijn oude maatjes bij Ajax vallen op in de Champions League of spelen inmiddels voor Barca en Juve. Dat is nogal een verschil.

15 oktober 2019 om 23:05

Bijzonder dat je aangeeft dat ik overdrijf op basis van de statistieken. Leuk dat zijn ouwe maatjes daar werken. Hij wilde graag werken in Rome en als ik hem mag geloven bevalt hem dat goed. Als ik de kans kreeg financieel onafhankelijk te worden en in een prachtige stad kon wonen had ik het ook gedaan. Waarom heb je zoveel veel moeite met zijn keuze voor een andere werkgever?

15 oktober 2019 om 23:29

Aad, lees nergens dat Rubinhojo moeite heeft met het feit dat Kluivert van werkgever is gewisseld. Meer dat het in zijn ogen niet de juiste sportieve stap (b)lijkt te zijn geweest. Hij wordt aan alle kanten door heel veel nationale spelers ingehaald. Als ie bij Ajax gebleven was, was ie misschien ook wel ingehaald door andere spelers, maar nu is het natuurlijk gekoppeld aan zijn move naar Roma. Dat is heel begrijpelijk. Bergwijn heeft hem nu ingehaald bij NL en hij lijkt ook te worden ingehaald door andere spelers bij Jong. Mag oppassen

15 oktober 2019 om 22:43

Nou Sparta_Praag, welke rol had jij hem toe beticht vorig seizoen bij Ajax? Links of rechts op de bank? Al met al is dit gewoon een goede keuze geweest en pakt gewoon nog steeds zijn wedstrijdjes mee bij AS Roma. Altijd makkelijk roepen 'te vroeg naar het buitenland gegaan' bijkomend voordeel is ook nog dat het hier vaak goed scoort.

16 oktober 2019 om 03:40

Bij Ajax zou hij ook zeker niet meer in de basis hebben gestaan. Bij Romanspelt hij nogthans veel. Ervaring en het Geld pakken ze hem niet meer af ,terug naar de ED kan altijd nog .

Toen hij bij ajax bij kon tekenen maar het zelf allemaal beter wist was hij zelfverzekerder dan nu want hij ziet ook wel dat hij is ingehaald door zijn eigen generatiegenoten dus de stap naar t buitenland is gegokt en verkeerd gegokt gebleken , had je toen maar beter naar andere experts moeten luisteren ipv nu te piepen, jammer joh we zien je ooit wel terug bij n subtopper of zo

15 oktober 2019 om 22:38

Als hij toen geluisterd had zat hij nu op de bank bij Ajax en niet in de basis bij Roma

15 oktober 2019 om 22:46

Of hij had zich vorig jaar ook geweldig ontwikkeld bij Ajax en was Promes dit jaar niet nodig geweest. We zullen het nooit weten.

15 oktober 2019 om 22:52

Promes was sowieso niet nodig, Neres kan daar meer dan prima uit de voeten, dus denk niet dat het veel verschil had gemaakt 🙂

16 oktober 2019 om 07:54

in de basis bij roma ? volgens mij volg je het niet helemaal want hij valt meer in dan in de basis en als je je al niet bij jong oranje kunt onderscheiden dan heb je wel een stukje ontwikkeling overgeslagen in de tijd bij roma

18 oktober 2019 om 11:10

@dreetje888: Volgens mij volg jij het zelf wat minder goed, staat dit seizoen 6/7 Serie A duels in de basis en 2/2 EL duels in de basis, in 5 van die 8 basisplekken maakte hij ook de volle 90 minuten vol. Ik snap nooit dat mensen zoiets niet ff opzoeken voordat ze zo'n uitspraak doen, slaat namelijk totaal nergens op wat je zegt.

15 oktober 2019 om 22:50

Hij is 20, hij heeft nog een hele carriere te gaan. Zijn stap naar het buitenland wordt ook steeds meer een goede dan een verkeerde gok overigens. Krijgt steeds meer speelminuten en basisplaatsen.

15 oktober 2019 om 23:22

Steeds meer speelminuten maar dan moet je er wel wat mee doen.

Hoezo is hij voorbij gestreefd? Wanneer was deze jongen nou echt heel erg goed? Hij heet gewoon Kluivert, dat was spannend en opent wat deuren.

15 oktober 2019 om 22:19

Tuurlijk. Ajax liet hem op 17 jarige leeftijd debuteren omdat hij Kluivert heet. Van al zijn leeftijdsgenoten was hij de eerste die erin stond. Nu heeft hij inderdaad wat stil gestaan maar het blijft een ontzettend groot talent. Zijn versnelling is absurd. Ik hoop dat hij wat goals bij Roma weet te maken zodat zijn vertrouwen terugkomt.

15 oktober 2019 om 22:38

@memphisdepay, Kluivert had ook wel wat geluk dat zijn concurrentie weg was. Malen werd wel als het grotere talent dan Kluivert gezien. Allebei 1999. Uit 1998 was Dilrosun ook al weg. Matthijs de Ligt was trouwens de eerste van zijn generatie

15 oktober 2019 om 22:50

Hoeveel wedstrijden was ie zo goed dan? 5? 10?

15 oktober 2019 om 22:44

Hij was grillig maar heeft wel een paar potten op rij veel gevaar gesticht en gescoord/assists gegeven. Er zit zeker wel potentie in. Is natuurlijk ook niet voor niets opgepakt door Roma, al zal de naam zeker niet tegenwerken.

Blijkbaar ontbreekt het Kluivert nog steeds aan realisme. Inmiddels zijn Malen, Bergwijn, Stengs, Danjuma, Gakpo én Dilrosun hem voorbijgestreefd. En ook Ihattaren, Boadu en misschien Van Bergen zullen hem voorbijgaan.

15 oktober 2019 om 22:46

Danjuma is 2 jaar ouder dan Kluivert en komt amper tot spelen toe bij Bournemouth. Nog veel minder dan Kluivert vorig jaar bij Roma.

15 oktober 2019 om 22:48

Dat is wel makkelijk. Vooralsnog staat Kluivert vaak basis in de Serie A, en mist bijvoorbeeld een Boadu nog wekelijks opgelegde kansen tegen clubs in de Eredivisie. Stengs is ook nog lang niet gevestigd, al zit er veel potentie in. Gakpo hetzelfde verhaal.

15 oktober 2019 om 23:00

Nou nou overdrijven is ook een vak. Zo'n danjuma is 2 jaar ouder en zit op de bank bij Bournmouth. Dilrosun is meer dan een jaar ouder en heeft 15 potjes voor Hertha 1 gespeeld. Idem voor gakpo die nog nooit overtuigend in de basis is begonnen bij psv (valt wel vaak sterk in).

15 oktober 2019 om 23:41

23 potjes voor Hertha 1 gespeeld. Daarin 5 goals en 5 assists wat een degelijk rendement is. Laat in zijn potjes meer zien dan Kluivert. Dat hij dan een jaar ouder is boeit echt niemand.

16 oktober 2019 om 08:52

Los daarvan wat het voorheen een discussie of we Bergwijn of Kluivert moesten selecteren. Nu speelt Kluivert bij Jong Oranje en moet ie voor zijn basisplek strijden, want Gakpo doet niet voor hem onder in de minuten die hij krijgt. Dan is Kluivert best voorbijgestreefd ja.

16 oktober 2019 om 08:48

Hoe is Gakpo Kluivert voorbijgestreefd als hij letterlijk Kluivert zijn vaste vervanger is?

In de spiegel kijken is mijn advies want hij is niet om ontstreden.

Kluivert lijkt het lastig te hebben op dit moment, maar volgens mij moet hij het ook even loslaten nu, hij wil teveel dingen forceren. Aan de andere kant vind ik die kritieken aan zijn adres ook altijd zo overdreven. Alsof die jongen totaal niets kan en enkel voetballer is geworden door zijn achternaam. Toen Kluivert in de Eredivisie een prima seizoen wist door te maken was het schandalig dat hij bij Oranje zat, want hij zou het over een langere periode moeten laten zien. Dit terwijl Stengs het ook in de Eredivisie laat zien en wel bij Oranje zou moeten volgens velen. Inmiddels speelt Kluivert geregeld bij Roma en ook dat is niet goed genoeg. Ik heb daardoor ook het gevoel dat een stuk afgunst bij zit richting zijn persoon, en dat mensen hem daarom niet graag bij een van de Oranje-selecties zien. Dat is jammer, ik vind hem verder geen wereldtalent, maar hij kan zeker prima voetballen en is nog altijd erg jong.

Kort samengevat Kluivert is een top voetballer absoluut talent. Maar ik vind zelf ook dat hij minder presenteert bij AS Roma had nooit op zo'n jonge leeftijd die overstap moeten maken waardoor hij zijn vorm verliest en weinig minuten maakt bij oranje.

Het moet toch pijnlijk zijn voor Kluivert dat hij is voorbijgestreefd door allemaal jongens uit de eredivisie. Je zou kunnen zeggen hij te vroeg is weggegaan bij Ajax maar dat is ook niet het geval denk ik. Denk namelijk dat hij afgelopen jaar ook niet veel in de basis had gestaan bij Ajax. Kluivert kan leuk voetballen maar hij is niet efficiënt en constant genoeg op het moment. Hij doet het niet slecht bij Roma en krijgt daarom best wat speeltijd. Hij moet alleen wel beter gaan spelen mocht hij nogeens in aanmerking willen komen voor het grote oranje.

Kluivert overschat zichzelf een beetje. Stengs heeft hem allang ingehaald. Zo speciale voetballer is het nou ook weer niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U21

Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Vrijdag 15 november
Arsenal heeft scouts gestuurd naar de interland van Turkije tegen IJsland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren