‘Ik had in moeten grijpen, we hebben verloren vanwege De Vrij’

Dinsdag, 15 oktober 2019 om

Stefan de Vrij ruilde Lazio in de zomer van 2018 in voor Internazionale en zijn laatste wedstrijd voor de Romeinen was de strijd om een Champions League-ticket met zijn nieuwe werkgever. Lazio kwam in dat duel in het Stadio Olimpico nog tweemaal op voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 2-3 na twee goals van Inter in een tijdsbestek van drie minuten.

De Vrij beschikte over een aflopend contract bij i Biancocelesti en had op het moment dat de wedstrijd tegen Inter werd gespeeld al in Milaan getekend. Lazio-voorzitter Claudio Lotito claimt ruim een jaar na dato dat het een fout is geweest om de Oranje-international te laten spelen tegen zijn nieuwe werkgever. De verdediger veroorzaakte middels een overtreding op Mauro Icardi de penalty waar de 2-2 van Inter uit voortkwam en werd kort daarna naar de kant gehaald.

“Ik neem mijn verantwoordelijkheid voor die nederlaag tegen Inter, omdat ik heb toegestaan dat De Vrij speelde”, laat de preses optekenen door de Corriere dello Sport. “Ik had in moeten grijpen. Ik kom nu op een leeftijd waarop ik terug begin te kijken op de fouten die ik heb gemaakt. Ik had nooit moeten toestaan dat hij speelde, aangezien we die wedstrijd verloren vanwege De Vrij.”

“De staf vertelde mij dat hij een geweldige professional was, terwijl ik hen gewaarschuwd heb dat het geen goed idee was om hem onder deze omstandigheden te laten spelen. Het is mijn fout geweest om van die waarschuwing geen bevel te maken”, sluit hij af. Lazio eindigde het seizoen 2017/18 uiteindelijk met hetzelfde puntenaantal als Inter, maar moest vanwege het onderlinge resultaat genoegen nemen met de vijfde plek en het daarbij behorende Europa League-ticket.


Poll

Vind jij dat Lazio Stefan de Vrij inderdaad niet op had moeten stellen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door ramondiaz)

Een voorzitter moet zich sowieso niet bezig houden met voetbaltechnische zaken. De Vrij was de beste verdediger die ze hadden. Dat hij dan toevallig een fout maakt; dat had iedereen kunnen overkomen. Schijnbaar steekt het deze man nogal dat De Vrij de overstap maakte naar Internazionale, anders kom je 2 jaar later niet met dit soort uitspraken aan zetten.

15 oktober 2019 om 18:51

Sorry, maar met deze reactie toon je aan dat je er heel weinig van begrijpt. Die wedstrijd ging om een CL plek, die "dankzij" de Vrij, toekomstig werknemer van Inter, in handen is gekomen van, jawel, heel toevallig, Inter. Die voorzitter steekt terecht zijn hand in eigen boezem.

15 oktober 2019 om 19:02

Het is natuurlijk onmogelijk dat De Vrij de fout niet expres maakte en tja, omdat ik niet van het ergste uit wil gaan begrijp ik er inderdaad niets van. Lekker intelligent, zo'n reactie... Je hebt een heel seizoen om meer punten te halen dan de directe concurrent. Waar is zijn betoog over de spits die niet scoorde, z'n doelman die een fout maakte of z'n middenvelder die even z'n wedstrijd niet had? Juist...

15 oktober 2019 om 19:52

Of jij begrijpt het niet, want een plek verdien je niet met 1 wedstrijd. Dat hij nu refereert naar 1 wedstrijd vind ik een beetje zielig. Hoe zit het met die andere wedstrijden dan, die ze verloren of gelijk speelde?

15 oktober 2019 om 20:20

Dat is toch logisch? De rest van het seizoen had a) de vrij nog niet getekend voor inter b) was het nog niet duidelijk dat de 4e plek tussen inter en lazio zou gaan en c) dat het op de allerlaatste wedstrijd (tegen de concurrent) zou komen

15 oktober 2019 om 20:24

@raedosde wedstrijd daarvoor verspeelde Lazio punten tegen een laagvlieger.

15 oktober 2019 om 19:13

Ben het eens dat de voorzitter zich er niet mee moet bemoeien, maar de coach had de Vrij er gewoon naast moeten zetten. De Vrij kon eigenlijk alleen verliezen: of met zijn huidige team verliezen en de schijn van huidige fans tegen hebben of zichzelf in de voet schieten door geen CL te spelen het volgende jaar. Dan speelt hij ook nog eens zijn slechtste wedstrijd van het seizoen en maakt hij in de laatste minuten 2 enorme fouten, had gewoon niet moeten gebeuren.

Die wedstrijd tussen Inter en Lazio is nog steeds een van de meest krankzinnige wedstrijden die ik ooit gezien heb.

Laat ik voorop stellen dat Lazio het zelf verpest heeft door de week ervoor met 2-2 gelijk te spelen tegen een laagvlieger. Maar dat hij niet opgesteld had moeten worden ben ik het zeer mee eens. Het was echt schrijnend hoe hij verdedigde en die penalty veroorzaakte, was totaal niet nodig. De waarheid zullen we nooit weten, maar dat je om CL speelt tegen je nieuwe werkgever lijkt me dat er ook wel de nodige druk van Inter aan te pas is gekomen.

15 oktober 2019 om 21:09

@biancocelestide Vrij is nou alles behalve het type speler die expres in de fout gaat plus hij maakte een overtreding op Icardi die een bal in de 16 aannam, laat dat nou net 1 van de gevaarlijkste spelers ter wereld zijn op die positie. Het is ook wel erg makkelijk om achteraf die hele wedstrijd aan dit moment te hangen, dat Lazio de wedstrijd voor 70 minuten onder controle had maar verzuimde door te drukken of dat ze een kwartier voor tijd iets voorbij de middellijen een totaal onnodige rode kaart pakken hoor je meneer Lotito niet over. Ik vind Lazio na Inter de mooiste club in Italie en objectief gezien was de winst terecht geweest maar ze hebben die wedstrijd uiteindelijk zelf uit handen gegeven.

Zo heb ook het gevalletje Vertongen die als huurling tegen Ajax scoort, en waardoor Ajax door 1 doelpunt het kampioenschap verspeelt. Altijd moeilijk om de juiste beslissing te nemen in dit soort zaken. Stel dat de Vrij niet mee had gedaan en men had met 1-0 verloren. Ook dan was er geen CL voor Lazio geweest. Maar ja, als ...

Ze hadden m inderdaad niet moeten opstellen. Niet omdat De Vrij geen goede professional is, maar juist om dit soort geleuter achteraf van zo'n voorzitter te voorkomen.

Wat een onzin. Hij maakte een fout en dat leidde inderdaad een doelpunt in, maar ik kan me nog goed herinneren dat hij voor de rest goed speelde en zelfs 2 of 3 keer een doelpunt voorkwam zwelfs.

Tja, even zijn eigen straatje schoonvegen.blijven lastige situaties maar ik vind het triest om de volle schuld bij de Vrij te leggen.

Dit is wel heel erg typisch hoor Voetbalzone, je leest wekenlang niets over de Vrij terwijl hij het uitstekend doet bij Inter. Nu de roep om de Vrij bij Oranje groter wordt vanwege matige optredens van de Ligt is het eerste artikel gelijk een negatieve, vol op de hoofdpagina.

15 oktober 2019 om 20:32

Des te mooier de reacties van de leden. Vrijwel iedereen neemt het toch voor de Vrij op in dit verhaal. En je hebt natuurlijk ook de gebruikelijke fanboys die direct de Ligt erbij betrekken. De Vrij is momenteel misschien wel de beste verdediger in de Serie A tezamen met (normaal gesproken) Chiellini en Godin. Voetballend is hij veruit de beste in de competitie.

16 oktober 2019 om 05:49

Goede verdediger maar de beste voetballend..? In de competitie?! Beetje overdreven je hebt Bonucci, Acerbi, Criscito Je zou best kunnen zeggen dat hij de zwakste verdediger is van het 3mans blok van Inter.. wat meer zegt over hoe sterk die verdediging is dan met de zwakte van de Vrij natuurlijk.

Het is een zwaktebod dat hij alleen de Vrij aanwijst als schuldige. Desondanks zou het verstandiger zijn geweest om hem inderdaad niet op te stellen. Meer om deze situaties te voorkomen. Ik denk namelijk niet dat de Vrij dit met opzet heeft gedaan.

De ligt heeft echt mentaal probleem, angst in zijn spel, die wedstrijd tegen Napoli heeft er ingehakt. Als hij niet stuk beter gaat presteren vind ik de Vrij echt moet gaan spelen in Ned.elftal. Maar hij heeft nog tijd tot EK

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Lazio

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Lazio14-2
10.Bologna120
11.Sampdoria11-1
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
V. MuriqiAanvaller40
M. FarrisUnknown
Raul MoroAanvaller00
A.FurlanettoKeeper00
S. ProtoKeeper00
Pepe ReinaKeeper40
Voor de complete selectie: Clubpagina Lazio.

255 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Arkadiusz Milik krijgt in januari mogelijk een kans om te ontsnappen uit zijn uitzichtloze situatie bij Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren