Verhuurperiode lonkt voor Tahith Chong na statement van Manchester United

Dinsdag, 15 oktober 2019 om

Manchester United overweegt om Tahith Chong in de winterse transferperiode op huurbasis te laten vertrekken, zo stelt de Engelse grootmacht op zijn officiële website. Chong maakt sinds dit seizoen onderdeel uit van de selectie van manager Ole Gunnar Solskjaer, maar kan op weinig speelminuten rekenen.

"Nicky Butt (die onderdeel uitmaakt van de trainersstaf van Solksjaer, red.) stippelt voor alle talenten van Manchester United een plan uit richting het eerste elftal", aldus Les Parry, die werkzaam is voor de academie, op de website van United. "Drie jongens konden afgelopen zomer al uitgeleend worden: Tahith Chong, Angel Gomes, James Garner. We kozen er echter voor om ze hier te houden en te bekijken hoe ze het in de voorbereiding zouden doen."

Hoewel Chong en Gomes doorgaans bij de wedstrijdselectie van Solksjaer zitten, zijn hun speelkansen in het eerste elftal nog gering. "Het is duidelijk dat er in januari opnieuw een beslissing genomen wordt. We hebben vier of vijf spelers geïdentificeerd die mogelijk verhuurd worden in januari. Uiteraard heeft ook onze manager daar inspraak in", zegt Parry.

De negentienjarige Chong werd door United in 2016 weggeplukt uit de jeugdopleiding van Feyenoord. De aanvaller maakte begin januari zijn debuut voor The Red Devils in de FA Cup-wedstrijd tegen Reading (2-0 overwinning). Tot op heden maakte Chong minuten in vier verschillende Premier League-wedstrijden, waarin hij niet scoorde.


Poll

Doet Tahith Chong er goed aan om op huurbasis te vertrekken bij Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door london calling)

Nou Feyenoord grijp je kans en huur deze Chong in de winterstop.Maar United kennende zullen ze hem wel aan een Engelse laagvlieger verhuren.

15 oktober 2019 om 16:47

En wat moet Feyenoord met een Chong die ze een half jaar kunnen huren? Deze jongen is niet eens goed genoeg voor Feyenoord op dit moment...

15 oktober 2019 om 16:52

En dat zegt heel veel over hoe dit supertalent ten onder gaat in een grote competitie. In de opleidingen van de PL krijgen ze onwijs veel weerstand, maar de stap naar een eerste elftal is zo goed als onmogelijk en lijkt alleen te lukken als een club noodgedwongen talent moet brengen zoals nu bij Chelsea gebeurt. Ik denk dat alleen Ake tot nu toe zich echt de PL ingespeeld heeft, maar daar had hij dan ook wel een treetje lager voor nodig

15 oktober 2019 om 17:03

van Aanholt volgens mij ook. Van Chelsea vaak verhuurd geweest en toen van Sunderland naar Palace gegaan maar snap wat je bedoelt inderdaad.

15 oktober 2019 om 17:51

Tot nu toe heb ik nog niets goeds van deze jongen gezien met als drama uitschieter die invalbeurt in de CL, over harde voeten gesproken haha. Zou het niet gek vinden als hij in de amateurs eindigt of een clubhopper wordt

15 oktober 2019 om 23:54

Precies.vind deze jongen geen grote indruk afgeven.is niet gegroeid dat hebben ze daar nu ook in de gaten en proberen hem te lozen.veels te licht voor de premier League en hier ver achter op de talenten hier.het ophypen kan meer voor ellende zorgen dan faam

16 oktober 2019 om 08:01

@tilburg013 Niet goed genoeg voor Feyenoord lijkt me sterk .. sorry maar ik schat hem niet veel minder in dan Larsson sinesterra en narsingh alleen berghuis is zeker beter

15 oktober 2019 om 16:47

Alsjeblieft niet zeg. Geef de huidige vleugelspelers de kans zou ik zeggen. Aan een huurspeler heb je op korte en lange termijn niets. Deze jongen heeft geen wedstrijdritme en zal dus eerst in moeten komen. Op lange termijn verdien je er niets aan.tenzij deze jongen centraal in de aanval kan en wil spelen, dan is het in potentie een interessante back-up voor Jorgensen.

15 oktober 2019 om 16:59

Sowieso op dit moment niet doen. Als je hem voor een opleidingsvergoeding kan terug kopen misschien. Maar huren gewoon niet doen. Daarmee zorg je er mogelijk alleen maar voor dat dit wegkapen van talent nuttig is voor de grootmachten in het voetbal. Doordat deze speler bij prestaties nog redelijk geld oplevert

Ik heb het idee dat de vertrokken talenten een achterstand oplopen ten opzichte van de jongens die in Nederland blijven. Ook alle uitleengevallen... kun je dan nog wel spreken van opleiden door de club? of is het gewoon verhuren en hopen dat clubs als Bournemouth er wat nuttigs mee doen? Hak op de tak beleid met geld in overvloed... Goede ontwikkeling voor alle opleidingsclubs in Europa. Zonde van het talent.

15 oktober 2019 om 16:56

Dat idee heb ik ook. Hoe lang zouden de Nederlandse talenten er nog in blijven geloven dat zij het wel gaan redden als ze overstappen naar een opleiding in bijvoorbeeld Engeland? Ik ben benieuwd of spelers als de Jong of de Ligt die stap hadden gemaakt, of ze dan nu ook op dit niveau zouden zijn. Ik denk het niet. Want jongens als Rekik, Chong, Bruma enz enz waren echt de top van de jeugd in Nederland, maar zoals gezegd bewijst tot nu toe alleen Ake zijn talent

15 oktober 2019 om 17:12

@markerazi, en hoe zit het met jongens die voor een jeugdopleiding in NL kiezen. Bazoer, El Ghazi, Menig etc. Daar kun je ook een aardige lijst van maken hoor. Spelers die er wel aan hebben mogen ruiken, maar het niet gehaald hebben of spelers die überhaupt het eerste niet halen. Zo kan je alles wel negatief brengen. Bij De Jong en De Ligt zag iedereen dat ze het gingen redden. Die hebben zoveel specifieke kwaliteiten dat ze het in het buitenland ook hadden gered. Ajax bood alleen meer dan de buitenlandse gegadigden.

15 oktober 2019 om 17:27

Met “specifieke kwaliteiten” is de kans juist kleiner dat je het red in het buitenland, aangezien je dan niet in elke systeem past. Het team moet dan om je heen gebouwd worden en dan zouden ze niet doen in het buitenland voor een paar jeugdspelertjes. En wat wordt überhaupt bedoeld met “specifieke kwaliteiten”. Het lijkt alsof iemand het een keer heeft gezegd en opeens heel voetbalzone het heeft overgenomen.

15 oktober 2019 om 17:30

Uiteraard kunnen we er nu nog niet goed over oordelen. Echter is het zo vaak aangegeven dat er in NL veel tactischer getraind wordt. Dat is een bagage waar je juist op jonge leeftijd mee te maken moet krijgen. Bovendien biedt de Eredivisie een veel beter instapniveau. Als opleiden puur af hangt van de kwaliteit van het talent, dan hoeven de topclubs bijna geen transfers te doen, want die halen namelijk de beste spelers op in de jeugd. Ik ben er daarnaast van overtuigd dat zaken als aanpassen aan cultuur en de constante verandering van omgeving door uitleenbeurten dingen zijn waar een talent helemaal niet mee bezig moet zijn op die leeftijd. Kortom: jeugdopleiding is een vak apart. Iets waar je ongelofelijk veel kennis en ervaring voor in huis moet halen, om dat ook in de praktijk te kunnen toepassen. En dan heb ik het nog niet eens over hoe je als BVO daar een strategie omheen bouwt. Hier hebben ze bij Ajax ook nog geen direct antwoord op en zijn zelfs hele conflicten over ontstaan. Ik blijf erbij dat het er steeds meer naar uit begint te zien dat de Hollandse opleiding een waardetoevoeging is, die nauwelijks te imiteren is.

15 oktober 2019 om 17:44

Met “specifieke kwaliteiten” is de kans juist kleiner dat je het red in het buitenland, aangezien je dan niet in elke systeem past. Het team moet dan om je heen gebouwd worden en dan zouden ze niet doen in het buitenland voor een paar jeugdspelertjes. En wat wordt überhaupt bedoeld met “specifieke kwaliteiten”. Het lijkt alsof iemand het een keer heeft gezegd en opeens heel voetbalzone het heeft overgenomen.

16 oktober 2019 om 07:03

Naar mijn idee stond alleen Bazoer in Nederland als absoluut toptalent te boek. El Ghazi en Menig waren in de jeugd echt van een ander (minder) niveau. Over de Ligt en de Jong is dat nu makkelijk praten, want ze hebben de verstandige keuze gemaakt om hun opleiding in nederland te vervolgen. Ake, Rekik en Bruma stonden in hun tijd hetzelfde te boek als de Ligt. Van de Jong weet ik dat niet zo goed omdat ik de jeugd van Willem2 niet echt intensief volg

16 oktober 2019 om 13:43

Het is lastig om echt met vergelijkende cijfers te komen. Uiteindelijk spelen er volgens mij maar 5 nederlanders in de premier league die zowel bij een nederlandse top club in de jeugd als in het eerste gespeeld hebben (waarvan Steekelenburg alleen maar op de bank zit) terwijl er met Ake, van Aanholt en Krul 3 zijn die door PL clubs zijn opgeleid terwijl spelers als Chong, Hoever en Fusu Mensah ook al aan de PL hebben mogen ruiken. De overige spelers zijn of via een andere club in de PL terecht gekomen of hebben eerst de tussenstap gemaakt van een andere nederlandse club naar een van de top 3 clubs. Dan lopen er ook nog een paar spelers in bijvoorbeeld de bundesliga die in Engeland in de jeugd hebben gespeeld. En ook bij iemand als Malen kun je je afvragen of hij nu zoe goed is dankzij of ondanks zijn overstap naar Engeland (of misschien heeft het wel helemaal geen impact gehad). De engelse jeugd teams (niet alleen club maar ook het land) hebben de afgelopen jaren een heleboel toernooien gewonnen dus ze moeten daar ook iets goed doen in de jeugd.van Geel heeft een paar jaar geleden eens uigezocht dat er inmiddels 29 Nederlandse jeugdspelers er inmiddels naar Engeland waren gegaan, dat zullen er dus nu een stuk of 40 zijn. Als er daarvan dan 9 of 10, misschien via een omweg, in een van de grote competities komen is dat een top score. Natuurlijk halen ze de krenten uit de pap. Maar het is wel een velen malen hoger percentage dan wat er via de nederlandse clubs in een top competitie komt (er breken elk jaar maar 1 of 2 spelers door bij clubs als Ajax of Psv, dan zijn er dus ook elk jaar een stuk of 10-15 die het niet halen, en van die 1 of 2 die wel doorbreken zijn er maar een paar die naar een top competitie gaan uiteindelijk. dus bijj een nederlandse (top) club blijven is ook geen garantie op success.

Ai, als je als jeugdspeler zelf in dit United geen plek in de kern kan houden... duidelijker signaal kan je niet krijgen: niet goed genoeg.

15 oktober 2019 om 17:27

Ach, op die leeftijd stond Frenkie de Jong onder Robert Braber in de pikorde. Chong is een speler met veel risico in zijn spel en dan kom je er ook bij dit United niet zo maar in. Juist bij dit United niet

15 oktober 2019 om 20:21

Chong komt er niet in omdat hij er niks van bakt in de minuten die hij krijgt. Heeft niks met risico in zijn spel te maken. Het is gewoon heel slecht en heel ongecontroleerd wat hij laat zien. Kan een keer gebeuren natuurlijk, maar inmiddels heeft ie 8 a 9 kansen gehad in 10 maanden om iets te laten zien binnen de lijnen en elke keer was het abominabel en zag je geen vleugje van klasse.

Het pad dat zoveel talenten al hebben bewandeld. Van NL naar het grote geld ipv het sportieve succes. Vanaf de dag dat hij vertrekt in Manchester tot de dag dat hij in Zwolle of Cambuur tekent zullen we weinig plezier aan hem beleven.

15 oktober 2019 om 17:40

Hier zitten wel veel gradaties in. Wordt het een gevalletje Kyle Ebecilio? Of misschien een gevalletje Rekik en Bruma die bij PSV kampioen en international werden en daarna pas weer in de vergetelheid zijn geraakt.wat mij betreft is het nog wel te vroeg om hem op zijn 19e helemaal af te schrijven.

15 oktober 2019 om 18:20

@mcmulenga, Kyle Ebecilio is wel het voorbeeld dat je beter je geld kan pakken. Begon best goed maar na zijn ernstige zenuwziekte nooit meer de oude geworden

16 oktober 2019 om 07:13

Maar hoeveel mensen overkomt zoiets extreems? Dit is misschien een kans van 1 op 1 miljoen. Zeg maar net het verkeerde lootje getrokken. Het punt is "als"als Ebicilio dit niet was overkomen dan had hij toch net als zovelen in het buitenland het net niet gered. Of misschien via een gigantische omweg. Dan kun je zeggen: hij heeft toch even lekker geld gepakt in Engeland, maar als jeugdspeler is dat echt niet extreem. Als dit soort jongens geduld hebben in eigen land, dan is de kans om het eerste te halen groter, dan pakken ze vanaf dat moment meer geld dan dat ze in die paar jaar opleiding opstrijken en is de kans groter op een grotere transfer waarmee ze pas echt grote bedragen kunnen verdienen.

Gaat hem niet worden deze jongen. Slechtste man united in decenia met talloze blesures en hij speelt vrijwel niet. Misschien iets voor het rechterrijtje

15 oktober 2019 om 17:26

Rechterrijtje van de eredivisie misschien. Snap niet waarom deze jongen zo gehypet wordt. Helemaal geen speciale voetballer en in de PL kan die echt niet mee. Niet te vergeten dat United zelf ook in het rechterrijtje staat. Zoals je zegt bij dit United maakt hij niet eens minuten..

Als hij ooit goed genoeg wordt voor United eet ik de schoenen van alle vz-leden op. Die jongen is echt sinds zijn 16e niet beter geworden.

15 oktober 2019 om 18:09

Hahah dit ga ik bewaren. Kun je natuurlijk niet zeggen. PSV wou hem zelfs huren aan het begin van het seizoen. En als ze bij PSV denken dat je op 19 jarige leeftijd iets kan bijdragen ben je echt een top talent.

Dit zou zo'n toptalent zijn en ik zie natuurlijk niet hoe die het daar doet maar wedstrijden waarin ik hem heb zien spelen vond ik hem echt slecht.. in alles. Aannames , positonering.. maargoed hij zal best wat kunnen anders speel je daar niet maar hoop dat die verhuurt word en het dan laat zien want ie alleen maar goed voor het nl voetbal en ook voor united

Chong verhuren en Ryan Fraser ophalen, kom maar door. Heeft nog maar een half-jaar contract.

Zou hem wel graag zien bij een middenmoter in Engeland of Spanje en niet bij een degradant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool6136
4.Chelsea3910
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
M. RashfordAanvaller2214
David de GeaKeeper220
L. GrantKeeper00
E. BaillyVerdediger00
S. RomeroKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

Nederland
3 fans
20 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren