‘Hij heeft ongelooflijk goed gespeeld bij Ajax, tot de belangstelling van Real’

Dinsdag, 15 oktober 2019 om

Donny van de Beek behoort bij Ajax doorgaans tot de uitblinkers, maar de middenvelder heeft bij het Nederlands elftal een beduidend minder invloedrijke rol. Analist Kenneth Perez snapt wel waarom Van de Beek bij Oranje minder goed uit de verf komt, omdat de Ajacied daar minder aanvallende intenties aan de dag kan leggen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Donny van de Beek volgend jaar naar Real Madrid vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door inkemontana)

De Roon die het geweldig doet? Kom aan analisten. De Roon speelt alleen balletjes richting de rechtsback en linkercentrale verdediger. Hij is de reden dat het Nederlands elftal zo weinig snelheid creeert in zulke wedstrijden. Tegenstander vangt Frenkie op, laat de Roon vrij en weet 100 procent zeker dat de bal achterin wordt rondgeschoven bij Nl. Niet voor niks dat het na 12x een achterstand pas na de aanvallende wissels (waarbij de Roon altijd slachtoffer is) begint te draaien bij Nl.

15 oktober 2019 om 10:44

Ook toevallig zeker toen de Roon erin kwam er geen gevaar meer kwam van de kant van wit Rusland. Terwijl daarvoor het middenveld nog overlopen werd.

15 oktober 2019 om 10:52

Koeman is that you? Ehh wit-Rusland heeft 1 schot op doel gehad, uit een toevallige slingerbal en dat was een goal. Maar goed de Roon kan best een slot op de deur zijn, alleen moet Nl in 95 procent van de gevallen zelf voetballen en dan heb je niks aan hem.

15 oktober 2019 om 11:38

Dat zeg ik ook niet hoor. Vd beek in het team werkt gewoon niet. Propper is daarom de ideale optie.

15 oktober 2019 om 11:50

Te makkelijk om dat allemaal op De Roon af te schuiven. Je kunt ook zeggen dat een tegenstander als Wit-Rusland of Noord-Ierland de tweede helft moe wordt en er daarom ruimtes ontstaan. Ook vond ik Nederland nu niet bepaald flitsend met Van de Beek erbij, liep een beetje verloren rond. Dan liever een De Roon die tenminste in zijn positie blijft voetballen. Haalt ook verdedigende taken weg bij De Jong, die zich dan meer op het voetballen kan richten.

15 oktober 2019 om 12:56

Amazingninja. Hij haalt aanvallende taken ook weg bij De Jong. Omdat de tegenstander zich maar op 1 poppetje op het middenveld hoeft te richten in de opbouw. Ook jij denkt, net als Koeman, verdedigend. Ik kijk liever aanvallend.

15 oktober 2019 om 13:41

Ik denk niet persé verdedigend. Feit is dat het Nederlandse middenveld bij vlagen werd overlopen door Wit-Rusland, ze kwamen er erg makkelijk doorheen. Dan heb je geluk dat het Wit-Rusland is en niet Duitsland of Frankrijk. Verder is er nog een middenvelder, Wijnaldum.als de tegenstander zich op De Jong focust en De Roon vrij laat, dan moet Wijnaldum ook best wel wat vrijheid hebben of in ieder geval van zijn man los kunnen komen, die moet zich dan nadrukkelijker de link zijn tussen middenveld en aanval.

15 oktober 2019 om 14:12

Amazingninja. Waarom moet Wijnaldum vrijheid hebben als ze De Roon vrij laten? Ze hebben juist doordat ze de Roon vrij laten meer focus om Wijnaldum en de Jong op te kunnen vangen.

15 oktober 2019 om 17:41

In het geval van Wit-Rusland: Wit Rusland speelde met 5 middenvelders. Dus een 4-2-3-1. Een driehoek met 2 flankspelers. Die twee flankspelers vangen de backs van Nederland op die de hele tijd heel erg hoog stonden (veltman stond zelfs als een soort rechtsbuiten te voetballen). dan blijven er 3 middenvelders over bij Wit Rusland. Je zegt zelf dat ze De Roon vrij laten, dus 3 middenvelders van Wit-Rusland dekken 2 middenvelders van Nederland (wijanldum en De Jong). Ook zeg je dat de tegenstander zich op De Jong focust. Dus de Jong speelt in balbezit 1 tegen 2 middenvelders van Wit Rusland. Wijnaldum staat dus 1 tegen 1. Ik mag toch hopen dat een van de dragende krachten van Liverpool zich in een 1 tegen situatie tegen een, met alle respect, Wit Rusland speler zichzelf toch vrij kan maken en mee kan doen aan de opbouw? Weet je wat het pas echt moeilijk maakte om fatsoenlijk op te bouwen voor Nederland? Een Van de Beek die constant in de spits liep waardoor De Jong niemand naast zich had voetballen (wijnaldum stond veel dieper als nummer 10). Nee, dan liever een De Roon die tenminste in zijn positie voetbalt of misschien Propper nog een kans geven als was die tijdens zijn laatste interland erg belabberd.

15 oktober 2019 om 12:44

De Roon doet het hooguit redelijk, maar wat moet Koeman dan? Als je Van De Beek opstelt, weet je dat je een middenvelder tekort komt als de tegenstander de bal verovert. Bovendien rendeert Wijnaldum in deze ploeg goed op 10 en heeft veel meer krediet. Van De Beek is alleen nuttig op 10 en daar hebben we nou eenmaal een betere speler voor op dit moment, terwijl Van De Beek een linie terug niets toevoegt.

15 oktober 2019 om 12:54

Ja Wijnaldum moet altijd vanaf zijn sterkste positie spelen, als dat de 10 is moet je hem daar laten staan. Volgens mij moet het kunnen om 2 lopende mensen naast Frenkie te hebben. Helemaal als Depay weer 'gewoon' spits is en de bal een stuk beter voorin kan vasthouden. Maar tot dusver heeft Koeman daar nog niet voor gekozen. Denk dat uiteindelijk Propper die positie gaat innemen. Iets betere passer dan De Roon en iets meer behoudend dan vd Beek. Zou het wel zonde vinden omdat een middenveld vd Beek, Frenkie, Wijnaldum volgens mij juist ijzersterk kan zijn.

15 oktober 2019 om 13:18

Dan lopen Wijnaldum en Van De Beek elkaar in de weg. Dat heeft geen zin. Bovendien kan De Jong niet het hele middenveld in z'n eentje bestrijken. Ook heb je een linie verder creativiteit nodig, niet alleen voor de verdediging. Ik deel ook jouw mening dat Propper die positie waarschijnlijk gaat innemen. Hij is niet zozeer creatief, maar zorgt voor de juiste balans. Van De Beek zal denk ik geduldig moeten zijn en moeten hopen dat Ihattaren niet voor Nederland kiest.

15 oktober 2019 om 15:15

Is dit jouw missie? De Roon de grond in praten? Het is namelijk te danken aan onze De Roon dat de wedstrijden tegen Duitsland en Frankrijk thuis zo goed gingen. Snap dat jij als Ajacied aandelen hebt in Donny en het is erg makkelijk om mee te praten met andere analisten die eveneens liever die ajax knul erin hebben staan, maar eerlijk is eerlijk, we mogen gewoon erg blij zijn met deze knul en ik vind het ronduit sip voor hem dat er zoveel mensen er zo van overtuigd zijn dat hij er niks van kan, terwijl hij al vaker aangetoond heeft een van de betere te zijn.

15 oktober 2019 om 23:02

Ikea. Nee hoor. Het is een prima afbreker, maar niet iets wat dit Nederlands elftal nodig heeft. Dat Ajax gepraat is onzin, en een erg makkelijk paradepaardje van alle vz'ers hier die een Ajacied op het forum zien. Wat mij betreft staat Propper erin in plaats van de Roon of vd Beek. Daar gaat je mooie Ajax statement.

Prima uitleg van Perez. Van de Beek is een prima voetballer en fungeert nu zo goed bij Ajax door de type spelers om hem heen. De Tadic variant is voor hem op de 10 positie perfect. Haal hem een linie naar achteren en dan heeft hij een technische spelers nodig om de boel zoek te spelen. Met Frenkie zou hij dat kunnen, maar die heeft Wijnaldum al en dat is een ander type speler. Van de Beek gaat geen onbetwiste basisspeler worden onder Koeman. Puur op basis van de tactische keuzes die Koeman maakt. Een geweldige speler voor Ajax, maar geen onbetwiste international.

15 oktober 2019 om 10:45

Frenkie geen onbetwiste basisspeler? Bij Barca kunnen ze al nauwelijks om hem heen en jij denkt dat Koeman de voorkeur gaat geven aan een Pröpper, Strootman of De Roon?

15 oktober 2019 om 10:50

Als je fatsoenlijk hebt gelezen dan zie je dat ik Van de Beek bedoel, maar in mijn relaas Frenkie heb getypt. Maar thnx voor je reactie.

15 oktober 2019 om 10:57

Ik weet niet of dat helemaal waar is.bij Oranje kan er ook op zo'n manier gespeeld gaan worden met Malen of Depay in de spits, dat zijn namelijk ook geen pure spitsen die alleen maar in de punt blijven lopen.echter moet dan de rol van Gini veranderen want anders gaat je middenveld overlopen worden maar zijn rol veranderen zou wel zonde zijn omdat die nu totaal in zijn kracht speelt. Ik zie alleen maar een reden om dat te doen als v.d Beek zich zo gaat ontwikkelen dat hij er in moet staan, dat is op dit moment niet het geval.hij moet nog wel echt zijn draai vinden bij Ajax en ook bij Oranje, soms voelt het alsof die iets te graag wilt.

15 oktober 2019 om 11:02

Depay wel,maar Malen volgens mij niet. V. D. Beek heeft iemand nodig die ook goed als aanspeelpunt kan spel zodat hij eronder kan komen. Malen heeft dat niet echt wat mij betreft.

15 oktober 2019 om 11:14

Wijnaldum is nu een van de beste middenvelders ter wereld als hij in zijn kracht speelt. Van de beek moet dus een hele sterke ontwikkeling gaan doormaken wil Wijnaldum zich moeten aanpassen in plaats van vd Beek.

15 oktober 2019 om 11:38

Moet je het team aanpassen op basis van de spelers of moeten de spelers zich aanpassen? Een lastige keuze. Het middenveld moet complementair zijn aan elkaar. De Jong en Wijnaldum zijn zekerheidjes en de derde is lastig. Met De Jong(6) en Van de Beek (8 en niet als 10) heb je een techische speler nodig, waarmee die drie de tegenstander helemaal scheel kunnen tikken. Donny op 10 dan heb je een een verdedigend ingesteldere speler nodig, denk ik. Gini is een loper en dan heb je minder aan Van de Beek. Zeker ook met een spits als Depay. Die speelt gewoon anders dan Tadic bij Ajax. Ik vraag me oprecht af of NL niet met een inschuivende centrale verdediger moet gaan spelen inolaats van hoogstaande backs(onze backs zijn aanvallend vooralsnog waardeloos) terwijl we centraal zoveel voetballende vermogen kunnen hebben. Lastig lastig allemaal.

15 oktober 2019 om 13:20

Maar je gaat de boel nu niet omgooien om Van De Beek in z'n kracht te laten spelen. Wijnaldum vult de nummer 10 positie beter in en die ga je niet opofferen. Van De Beek zal dus geduldig moeten zijn en moeten hopen dat er niet ineens een toptalent doorbreekt op de 10-positie.

Denk dat Bonucci op rechts de concurrent van de Ligt is?

Vd beek gaat knallen bij Ajax als cvm het kost even tijd voor hem om aan te passen maar dat is logisch. Als hij zich eenmaal bewijst als cvm bij Ajax kan ook Koeman niet meer om hem heen. Frenkie zal dan wat verdedigender moeten spelen maar dat kan hij uitstekend. Dat heeft hij bij Ajax vorig seizoen elke keer opnieuw laten zien. Als je met schone naast je kunt spelen dan kan je zeker ook met vd beek naast je spelen. De ligt heeft even een terugval en zal zichzelf opnieuw moeten ontdekken zoals bijna alle talenten dat hebben. Komt wel goed.

15 oktober 2019 om 13:22

Van De Beek heeft totaal de kwaliteiten van een CVM niet. Hij heeft een redelijke pass, een redelijke techniek, buiten z'n vechtlust heeft hij geen verdedigende kwaliteiten, hij is niet van de intercepties en hij is niet ongelooflijk snel. Van De Beek heeft enkel de kwaliteiten van een aanvallende nummer 10. In een andere rol is hij vrij beperkt.

15 oktober 2019 om 16:04

Hij heeft de fysiek van een cvm en hij heeft ook een prima tackle. Denk jij dat hij in belangstelling van Madrid staat als hij alleen de kwaliteiten heeft van een aanvallende nr 10 terwijl ze daar al 3 van dat soort spelers hebben met isco, james en assensio en ze al jaren zonder nummer 10 spelen?Zoals ik al zei ik denk dat hij gaat knallen als cvm bij Ajax denk ik maar we zien

15 oktober 2019 om 16:30

Alsof elke aankoop van Real Madrid een voltreffer is. Letterlijk geen van de aankopen van deze zomer buiten Hazard speelt regelmatig. Bovendien hebben ze in het verleden vaak genoeg miskopen gedaan net zoals elke (grote) Europese club. Dat is absoluut geen graadmeter voor de daadwerkelijke kwaliteiten van een speler, hooguit een kleine indicatie.

Van de Beek zou zijn doelpunten beslist gemaakt hebben als er één speler van het kaliber Zyech/tadic had mee gedaan ! Nu stond hij wel tien keer op een perfecte positie te zwaaien maar niemand zag dat. Of wilde het zien omdat te veel spelers vooral bezig waren met hun eigen positie. Een steekpass geven ?! Ze kunnen het niet of willen het niet.

15 oktober 2019 om 11:25

Er staan bij het nl elftal idd geen echte passers voorin zoals bij Ajax. Maar buiten dat vind ik dat donny zijn rol tijdens de wedstrijd erg slecht invulde, stond namelijk alleen maar in de spits/scoringspositie terwijl je prioriteit daar als nummer 8 niet ligt. We hebben wijnaldum al die dat doet en hij doet dit beter dan donny bij het nl elftal

15 oktober 2019 om 11:27

Ik denk dat Donny veel baat erbij kan hebben als Dest en Ihattaren ervoor kiezen om voor Oranje te gaan spelen. Dat zijn wel spelers waar Donny goed mee samen kan spelen. In deze opstelling kan Donny wel goed renderen denk ik:Cillessen, Dest, De Ligt, Van Dijk, Blind, Wijnaldum, Frenkie De Jong, Vd.Beek, Ihattaren, Depay, Malen

15 oktober 2019 om 11:54

Nee vd beek moet gewoon op de bank dat heeft hij laten zien afgelopen zondag. Dest vind ik niet echt overtuigend maar bij ihattaren zie je dat hij een groot talent is.

15 oktober 2019 om 12:40

En Van De Beek zou zijn stempel kunnen drukken als hij wat meer specialiteiten had dan alleen de diepte in lopen. Je gaat zijn zwakheden toch niet serieus afschuiven op de kwaliteiten van anderen? Van De Beek is alleen goed als hij op 10 mag spelen en constant de diepte in kan lopen. Een linie terug en je houd een hele middelmatige speler over die zich niet kan onderscheiden.

15 oktober 2019 om 13:56

Als Van de Beek wel goed was aangespeeld had het team al voor de rust veel verder voorgestaan. En was er helemaal geen gevaar geweest dat de tegenstander terug zou komen. En nee, ik ben het niet eens met je mening over Van de Beek in een wat meer verdedigende rol. Ook op die plek heeft hij bij Ajax toch wel genoeg laten zien ? Als pure breker vind ik De Roon beter, maar dat betekent wèl dat je voetballend heel veel inlevert. Het spel van Ajax (in de CL) kan mij toch heel wat meer bekoren dan dat van de Nederlandse ploeg in de laatste twee wedstrijden.

15 oktober 2019 om 14:53

In de Eredivisie waar veel spelers niet eens het niveau van Europese middelmaat hebben. Daar kun je 'm zelfs in de verdediging zetten bij wijze van spreken. Het spel van Ajax in de Champions League valt en staat ook bij een paar geweldige spelers en van die spelers profiteert Van De Beek, mede omdat hij bij Ajax ook belangrijk gemaakt word. Dat gaat bij een grotere club en in Oranje ongetwijfeld nooit gebeuren. Ik snap ook niet precies waarom je hem beter wil doen overkomen dan hij is. Van De Beek is een goede nummer 10 als hij de gelegenheid krijgt om alleen aan te vallen en de diepte in word gestuurd. Buiten dat heeft hij niets bijzonders waar hij op terug kan vallen.

Het probleem is, Koeman gelooft niet zo in een echte nr. 10 waardoor v/d Beek geslachtofferd wordt. Klaassen, v/d Beek of Pröper zijn stuk voor stuk beter dan de Roon die niks meer is dan een balletjes afpakker.

15 oktober 2019 om 11:55

Dan vraag ik mij af waarom je hun vergelijkt? Ga anders frenkie de jong vergelijken met de Bruyne. Dat helpt dus totaal niet.

15 oktober 2019 om 12:56

Klopt, de Jong is in bijna alles beter omdat je hem ook op de positie van de Bruyne kan zetten.

15 oktober 2019 om 12:59

Wauw wat een goede grap. Eerst wil je al een 10 vergelijken met een balafpakker en nu begin je over dat frenkie beter is dan de Bruyne. Ik gok op een Ajax bril!😜

15 oktober 2019 om 12:38

Het probleem is dat Van De Beek als nummer 10 maar 1 trucje kan, terwijl veel coaches tegenwoordig ook verwachten dat spelers op die positie enigszins verdedigend werk verrichten en zelf iets kunnen creeeren. Spelers die alleen maar in de buurt van de 16 lopen worden alleen geaccepteerd als ze ontzettend creatief zijn. Verder denk ik ook dat Propper het beste alternatief is om De Roon te vervangen in de basis.

Het probleem met Van De Beek is dat hij eigenlijk alleen maar aanvallende intenties op de mat kan leggen. Haal dat weg en je houd helaas een middelmatige speler over voor dat niveau. Hij heeft maar 1 rol waarin hij rendeert. Ajax stelt hem in staat om in die rol te spelen, maar bij grotere clubs zal hij veel meer dimensies aan zijn spel moeten toevoegen. Bij clubs als Real Madrid gaan ze echt niet wachten tot een Van De Beek weer eens diep gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

75 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 7 1 0 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
Laatste voetbalnieuws

Engelse media maken gehakt van Solskjaer: ‘Waarom viel Van de Beek niet in?’

Ole Gunnar Solskjaer ligt onder vuur na de 1-3 nederlaag van Manchester United tegen Paris Saint-Germain in de voorlaatste groepswedstrijd van de Champions League. Engelse media begrijpen niet waarom de Noorse...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Arkadiusz Milik krijgt in januari mogelijk een kans om te ontsnappen uit zijn uitzichtloze situatie bij Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren