PSV wordt op Ajax-deal gewezen: ‘Ze pakken de krenten uit de pap’

Dinsdag, 15 oktober 2019 om

De kans is groot dat PSV op korte termijn een overeenkomst sluit met Puma als nieuwe kledingsponsor. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV reeds een riante aanbieding ontvangen van het kledingmerk, al maakt de huidige kledingsponsor Umbro ook nog kans om de samenwerking na januari voort te zetten. Sportmarketeer Bob van Oosterhout denkt echter dat de Eindhovense club beter af is met een deal met Puma.

"Het is een merk dat altijd tegen Nike en Adidas heeft moeten knokken", zegt de oprichter van het sportmarketingbureau Triple Double in gesprek met bovengenoemde regionale krant. "Nike en Adidas willen vooral de allergrootste clubs op aarde aan boord hebben en geven de andere clubs niet altijd het gevoel dat ze belangrijk voor hen zijn. Ze pakken de krenten uit de pap en in ons land heeft Ajax, dat internationaal nu een wat grotere uitstraling heeft dan PSV, dan ook een behoorlijke deal met Adidas."

Van Oosterhout voorspelt dat Puma een ‘parel’ kan zijn voor PSV, zoals de nummer twee in de Eredivisie dat is voor Umbro. De sportmarketingdeskundige denkt dan ook dat een meerjarig contract tussen PSV en Puma alleen maar voordelig is voor beide partijen. "Je hebt dan misschien niet het ultieme merk als partner, maar wel een heel mooie en belangrijke uitdager. De huidige autosponsor Alfa Romeo past wat dat betreft misschien ook wel beter bij PSV dan Mercedes."

PSV wil volgens het Eindhovens Dagblad een slag slaan op het gebied van merchandising, want afgelopen seizoen liepen de inkomsten met 600.000 euro terug ten opzichte van het jaar daarvoor. De totale merchandising leverde PSV in het seizoen 2018/19 4,7 miljoen euro op. De clubleiding had gehoopt de populariteit van Hirving Lozano en Érick Gutiérrez in Mexico te kunnen verzilveren, maar die missie slaagde slechts deels. Lozano ruilde PSV deze zomer in voor Napoli, dat circa veertig miljoen euro neerlegde voor de aanvaller.


Poll

Vind jij dat PSV voor Puma als kledingsponsor moet kiezen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Weet niet zo goed of PSV fans hier blij van moeten worden. Vind de Puma shirts van Italië en Dortmund bijvoorbeeld wel altijd mooi. Maar bij Arsenal waren de tenues vaker lelijk dan mooi. Alle Arsenal fans zijn ook blij dat we nu Adidas hebben.

15 oktober 2019 om 09:48

PSV gaat zelf nog steeds over het ontwerp. Alleen het merkje zal veranderen.

15 oktober 2019 om 10:21

Haha is dat zo ja? Als ik de uit-shirts van Ajax dit jaar zie, dan twijfel ik daar wel eens over.

15 oktober 2019 om 10:39

Wist niet dat Ajax Puma had? Bij Adidas (en Nike) gaat het vaak om verschillende templates die gebruikt worden en niet om zelf bedachte ontwerpen wat vaak bij de kleinere merken wel is.

15 oktober 2019 om 09:49

Puma heeft vaak wat meer gewaagde designs. Fellere kleuren etc. PSV heeft, als ik naar de shirts in mijn kast kijk, toch altijd wel een traditioneel design zowel uit als thuis. Rustig en vooral geen gekke combinaties. Misschien is het juist wel eens leuk voor de verandering. Ik ben wel benieuwd waar ze mee op de proppen komen. En inderdaad dat shirt van Italie van afgelopen week was echt prachtig

15 oktober 2019 om 15:12

Maar daarentegen heeft Manchester City de lelijkste shirts sinds jaren nu ze naar Puma zijn. Zowel Umbro als Puma shirts doen toch altijd een beetje goedkoop aan.

15 oktober 2019 om 09:56

Als ik naar PSV kijk, dan vind ik persoonlijk dat ze weer moeten spelen in de shirts met de verticale rood witte banen. En daar past Nike het beste bij, wat mij betreft. Dat zal echt nog niet gaan gebeuren. Wat betreft de merken: het zijn allemaal templates en daar moet je het vaak mee doen. Zie de inloopshirts van Juventus en Feyenoord. Dan loop je wat mij betreft voor lul. Maar geld is het belangrijkste. Bij Arsenal vind ik Adidas echt minder, ik vind Nike daar beter bij passen en verlang persoonlijk terug naar de shirts, waarbij JVC als sponsor stond. Die waren voor mij geweldig. Puma en Italië is een geweldige combinatie. Een en al klasse.

15 oktober 2019 om 10:18

Wat dacht je dan van de zogenaamde champions league trainingsjack van Ajax waar een paar weken later Feyenoord ook in verscheen. Dat is niet helemaal goed uigedacht om 2 van zulke grote rivalen in dezelfde kleding uit te dossen.

15 oktober 2019 om 10:38

Dat jack (ik ga uit van de zwart witte versie) vond ik ook echt een gedrocht. Als club zeg je dan toch gewoon: ' Jongens, alles leuk en aardig, maar wij zijn Ajax en wij komen met klasse dat veld op en niet als een stel debielen.' Wat een blunder was dat. En bij Feyenoord laten ze zich op dit moment alles aansmeren wat lelijk is. Waar blijft de klasse joh. Wie verzint die onzin?

15 oktober 2019 om 10:00

PSV heeft niet de keuze in alle sponsoren natuurlijk he. Ze hadden destijds bijvoorbeeld bij Nike kunnen blijven, maar dan hadden ze behalve de shirts geen extra vergoeding gehad. Umbro was financieel en qua ontwerp een betere keuze. Nu komt daar Puma als optie bij. Het moet ook wat opleveren natuurlijk.

Toch apart dat het grootste gedeelte bestaat uit Nike en Adidas. Er zijn nog zoveel meer sportmerken , AZ bijv. met under armour (mooi merk) Vroeger had je, Kappa (italiaans elftal rond 2000) dat zie ik nergens meer. Ik zou het wel verfrissend vinden als Converse een keer met een shirt zou komen, al is hun focus meer op schoenen natuurlijk.Oja niet te vergeten : Diadora 😀

15 oktober 2019 om 09:36

apart? het zijn in Europa de grootste merken en hebben beiden veel belang bij Football. Logisch dus dat zij er veel geld in steken.ik vermoed zelfs dat het de meeste clubs en sporters geen donder uitmaakt welk merk ze dragen, als ze maar fatsoenlijke kleding krijgen en een zak geld. Fatsoenlijke kleding kunnen alle merken die jij noemt wel maken.

15 oktober 2019 om 09:50

Diadora 😅😅 Zij begonnen volgens mij met gekleurde schoenen.

15 oktober 2019 om 13:33

Blackburn Rovers speelde erg lang met Lonsdale. Dat vond ik ook altijd mooie shirts!

Het is ook lastig om de merchandising structureel omhoog te krijgen door spelers uit bijvoorbeeld Mexico. Als ze het goed doen, zijn ze binnen een jaar weg. Daar kan je geen beleid op voeren.

15 oktober 2019 om 09:37

Moet je doorpakken en een alvarez halen. Maar ja of je dat risico wil lopen is dan het volgende ding.

15 oktober 2019 om 10:17

Of ander opkomen talent, denk aan marcel Ruiz, Roberto Alvarado enzovoorts

15 oktober 2019 om 13:26

Ja, zou kunnen. Alleen veranderd je beleid dan meer naar zakelijk en minder naar het sportieve.

Hoe dan ook Puma is een mooier merk dan Umbro. Als je nu die uitshirts van PSv ziet met die bokjes en dat oranje logo, goedkoper dan goedkoop kan niet...verder lachwekkend de kreet 'ajax dat internationaal nu een wat grotere uitstraling heeft'.... Op gebied van merchandising hebben ze al een flinke veer moeten laten. Ook dus in Mexico. Wellicht dat met de doorbraak van Malen en Ihattaran een inhaalslag gemaakt kan worden, want dat zijn wel in het oog springende parels.

15 oktober 2019 om 09:50

Ik moet zeggen het uit tenue van PSV met die blokjes en dat zwart oranje is mooi alleen waar ze de mist mee zijn ingegaan is inderdaad het logo en het pad embleem hadden niet oranje moeten zijn maar wit, nu ziet dat gedeelte er niet uit. Of je nu Puma of Umbro hebt dat maakt weinig uit, het is dat Under Armour al bij Az zit maar dat zou nu juist een prima partij zijn geweest voor PSV.

15 oktober 2019 om 09:58

" Verder lachwekkend de kreet 'ajax dat internationaal nu een wat grotere uitstraling heeft'.... ". Dat jij dat lachwekkend vind, maakt het niet minder waar. Verder is het niet alleen nu zo, maar is dat altijd al zo geweest. En het geldt niet alleen voor het buitenenland, maar ook voor het binnenland. Die inhaalslag gaat er ook niet komen ondanks de parels Malen en Ihattaren. Omdat het achterland van PSV simpelweg te klein is en de club die parels als ze zo goed worden als wordt voorspeld, niet lang zal kunnen behouden. PSV zou er goed aan doen om te gaan sparen om een nieuw stadion te kunnen laten bouwen. Dat is essentieel om door te kunnen groeien en je zal zien dat Feyenoord als het nieuwe stadion er eenmaal is, PSV rap voorbij gaat. Mits de club de zaakjes bestuurlijk beter op orde krijgt, uiteraard.

15 oktober 2019 om 10:06

@scepticus38; voor de duidelijkheid ik ben het met je eens. Internationaal staat Ajax als Nederlandse club al jaren op eenzame hoogte. Een Europese uitschieter van PSv is incidenteel.lachwekkend was vooral gebaseerd op de uitspraken van Bob van Oosterhout.wel denk ik dat Psv met die 2 parels flinke transfersommen kan ontvangen en hiermee kan groeien door betere spelers te halen dan pak m beet Schwaab, Boscagli etc.

15 oktober 2019 om 10:26

Dat mag Feyenoord willen, tot nu toe loopt ook PSV gewoon mijlenver weg van Feyenoord.

15 oktober 2019 om 10:39

nouja klein, het achterland (metropoolregio) van eindhoven is niet bepaald klein te noemen voor nederlandse maatstaven: als het goed is 1450km met 775000 inwoners, ja den haag amsterdam en rotterdam hebben een grotere agglomeratie, maar is het een wedstrijd ver plassen? mochten ihattaren, gakpo, bergwijn en malen inderdaad echt zoveel opleveren dat ze minimaal voor 40 of 50 miljoen per stuk verkocht gaan worden zie ik feyenoord dit psv niet meer zo snel inhalen, en dan zit er in de jeugd ook nog veel talent. nee ik maak me geen zorgen om psv, die hebben precies op tijd in de jeugd geã£â¯nvesteerd, dat is hun redding geweest denk ik.

15 oktober 2019 om 11:32

@parelhoender ik ben met je eens en zie Feyenoord ook niet op korte termijn PSV voorbij gaan. Was ze afgelopen 30 jaar ook niet gelukt waarom nu wel? Nu staan ze op een nog groter achterstand. Onduidelijkheid over stadion, geen deelname KKD en talenten kunnen niet goed ontwikkelen, grote talenten vertalen de club want er lijkt geen plan voor ze, huidige selectie herbergt weinig kapitaal. Persoonlijk denk ik dat op korte termijn redding voor Feyenoord een rijke investeerder zal zijn. Echt iemand die bereid is om paar honderd miljoen in te steken en hele club opnieuw organiseren. Die met zijn club een stabiele Europese subtopper wil worden.

15 oktober 2019 om 12:21

OK, maar dan is het misschien wel handig om voortaan wat specifieker te zijn. Als Malen en Ihattaren zich door blijven ontwikkelen en waarom zou dat niet zo zijn, zullen die waarschijnlijk inderdaad mooie transfersommen gaan opleveren voor Psv. Natuurlijk kan PSV voor dat geld nieuwe duurdere spelers kopen, maar dat wordt dan wel korte termijn beleid. PSV kan beter flink gaan sparen en investeerders zoeken om een nieuw stadion te laten bouwen. Dat is een absolute vereiste om door te kunnen blijven groeien.

15 oktober 2019 om 13:07

Het achterland van Feyenoord en Ajax beslaat heel Nederland. Dat van PSV is overwegend regionaal. Het gaat om de supporters, dat zijn potentiele klanten en hoe meer je daar van hebt hoe meer geld je daaruit kan peuren. En dan heb ik heb ik het niet alleen over merchandising, potentiele klanten van een club zijn ook potentiele klanten van de sponsoren van die club. In 2018 zijn diverse onderzoeken gedaan naar het aantal fans van de diverse voetbalclubs in NL. Daaruit blijkt dat Ajax 4,5 miljoen fans heeft in NL, Feyenoord 2 miljoen en PSV 1 miljoen. In het buitenland zijn de verschillen nog veel groter en dat geldt ook voor het aantal volgers. Dat is voor de gemiddelde supporter niet zo heel interessant, maar sponsoren kijken daar heel anders tegenaan omdat die mensen allemaal potentiele klanten zijn die die sponsoren via de clubs waarmee ze een sponsorovereenkomst hebben afgesloten, kunnen benaderen en inpalmen. Je maakt dezelfde fout als heel veel supporters door op basis van incidentele inkomsten de conclusie te trekken dat Feyenoord PSV niet meer zou kunnen inhalen, terwijl je voor die conclusie niet naar die incidentele inkomsten moet kijken, maar naar de structurele die de begroting vormen. En de begrotingen van Feyenoord en PSV zijn zo goed als gelijk, waarbij Feyenoord het voordeel heeft dat in haar begroting geen Europees voetbal is meegenomen en die van PSV wel. Er zijn ook Ajax supporters die op dezelfde gronden verkondigen dat PSV Ajax niet meer zou kunnen inhalen en ook dat een onjuiste conclusie, alhoewel het verschil met Feyenoord is dat Ajax de afgelopen jaren wel bezig is om wat begroting betreft bij PSV weg te lopen. In 2016 had PSV nog een hogere begroting dan Ajax, thans heeft Ajax een gat geslagen van ruim 30 miljoen. Op 110 miljoen is dat een behoorlijk verschil, maar dat verschil is nog lang niet zo groot dat PSV financieel definitief op achterstand is gezet. Om dat te bereiken, moet de begroting van Ajax worden verdubbeld, zo heeft Van der Sar al meermaals laten weten en zover is het nog lang niet. Het is nog maar zeer de vraag of het ooit zover zal komen aangezien Van der Sar zelf heeft aangegeven dat de club wat inkomsten uit sponsoring betreft bijna aan haar plafond zit in NL. De groei zal dus volledig moeten komen uit de buitenlandse ondernemingen en hoewel het rendement daarvan langzaam omhoog gaat, is het nog veel te vroeg om de vlag al uit te hangen. Als NL op korte termijn de 6e plaats zou weten te bemachtigen op de Uefa coefficientenlijst, waardoor de nummers 1 en 2 zeker zijn van plaatsing voor de CL, zou het een heel ander verhaal kunnen worden, mits NL er in zou slagen om die 6e plaats gedurende de langere termijn vast te houden. In dat geval zouden Ajax en PSV die torenhoge favoriet zijn voor die plaatsen, CL deelname in de begroting op kunnen nemen als zij hun favorietenrol waar weten te maken en daarmee een structureel gat slaan van 40-50 miljoen. Daarbij moet echter wel worden opgemerkt dat in dat geval de nummer 3 via de voorronden ook CL deelname zou kunnen afdwingen. Die club kan de revenuen van die mogelijke deelname echter niet in de begroting opnemen omdat men pas in augustus weet of die deelname is afgedwongen. Er zijn inmiddels voorstellen gedaan om de vaste plaatsing van de nummers 4 van de grote competities weer ongedaan te maken, waardoor betreffende clubs zich weer via de playoffs dienen te plaatsen. In dat geval zou de nummer 3 van NL in het geschetste scenario een veel zwaardere tegenstander kunnen treffen, waardoor plaatsing een stuk moeilijker en minder aannemelijk wordt.

15 oktober 2019 om 13:34

Het ligt eraan wat je als korte termijn beschouwt. Voordat het stadion er staat, zie ik het ook niet gebeuren, maar de oplevering van dat stadion staat gepland voor 2023 en dan heb je het over een kleine 4 jaar. Zo lang is dat dus helemaal niet. Als het stadion er eenmaal is, gaat de begroting van Feyenoord met minimaal 25 miljoen per jaar omhoog en bovendien hoeft de club geen huur te betalen en dan heb je het ook snel over een besparing van 10 miljoen. En dan levert dat stadion dus een gegarandeerd bedrag van 35 miljoen per jaar op. En dat is bijna de helft van de huidige begroting. Als het stadion er eenmaal staat, heeft Feyenoord een begroting die redelijk in de buurt komt van die van Ajax en dus ook vergelijkbare mogelijkheden tot investeren. Daarbij stopt Feyenoord zelf geen Euro in het stadion en hoeft dus ook geen leningen of hypotheken af te sluiten en af te lossen, terwijl men ook geen Euro kwijt is aan het onderhoud ervan omdat het immers een private onderneming wordt. Jij zegt dat je Feyenoord niet voorbij PSV ziet gaan, maar de vraag is of je dat ook met argumenten kunt onderbouwen. Ik waag dat te betwijfelen, ik denk dat dat idee vooral door je onderbuik wordt ingefluisterd. PSV is zonder noemenswaardige opleidingsachtergrond in staat gebleken de organisatie om te turnen tot een opleidingsclub. Feyenoord is dat al jaren en er is geen enkele reden om aan te nemen dat die club het succes van PSV niet zou kunnen kopieren als men de organisatie op orde heeft en over meer financiele middelen kan beschikken. Feyenoord heeft geen club in de KKD en dat is inderdaad een enorm nadeel dat de club heeft tov Ajax en Psv. Maar de club kan zich alsnog aanmelden als deelnemer aan de voetbalpiramide en de komende jaren via promotie alsnog een plaats in de KKD proberen af te dwingen. Op dit moment is dat nog niet mogelijk omdat de degradatieregeling in de KKD is bevroren, maar dat is slechts een tijdelijke maatregel die op termijn weer zal worden aangepast. Dat er onduidelijkheid zou zijn over het nieuwe stadion van Feyenoord is baarlijk nonsens. De financiering is grotendeels op orde, ook al bestaat die vooralsnog uit intentieverklaringen en toezeggingen. Er is inmiddels al zoveel tijd, geld en moeite in geinvesteerd, dat het wel heel gek moet lopen als het project nu nog in de soep loopt. Het voornaamste obstakel is nog het stikstofprobleem dat er voor zorgt dat er geen bouwvergunningen meer worden afgegeven, maar aan de oplossing daarvan wordt met man en macht gewerkt. De verwachting is dan ook gerechtigd dat dat probleem al lang is opgelost als de eerst schep daadwerkelijk de grond in gaat.

15 oktober 2019 om 16:28

Ik heb het artikel waar jij naar refereert ook even opgezocht. Voor de duidelijkheid gaat het hier om 'sympathisanten' en niet om fans. Oftewel een willekeurig persoon werd op straat aangesproken met de vraag welke club vind jij leuk, waarbij er 2 clubs gekozen konden worden. Dat toont in mijn ogen meer aan dat Ajax als merk stukken bekender is, want 4.5 miljoen fans gaan ze echt niet redden. Verder is dit niks nieuws. Feyenoord zal ook met een nieuw stadion PSV niet zomaar voorbij gaan. Want PSV doet het op zakelijk gebied gewoon erg goed en heeft zowel financieel als sportief een gigantische voorsprong op Feyenoord.

16 oktober 2019 om 11:11

Het woord sympathisant is een synoniem voor begrip fan of supporter. Supporten betekent in het Engels immers niets anders dan steunen. Ajax doet daar zelf ook onderzoek naar en daar is uit voort gekomen dat de club wereldwijd zelfs 77 miljoen fans of " sympathisanten " heeft. Daar komt geen enkele andere Nederlandse club zelfs maar in de buurt. Als je alleen de mensen die in het stadion komen of lid van de supportersclub zijn als supporter beschouwt, heb je gelijk met je bewering maar dat lijkt me logisch aangezien er bijv. in de Nederlandse stadions natuurlijk maar een beperkt aantal toeschouwers kunnen. Maar als je in de encyclopedie kijkt naar de betekenis van het begrip supporter, zie je dat het enige vereiste om aan de definitie ervan te voldoen, is dat je die club aanhangt en steunt. Jij doet met dit begrip dus exact hetzelfde als wat veel mensen ook doen met het begrip " eigen jeugd " en dat is daar een eigen draai aan geven, terwijl er een definitie voor handen is die niets aan duidelijk overlaat. Ik vind dat kinnesinne en hou me daar dan ook verre van.

15 oktober 2019 om 11:36

@nufc_u2: "goedkoper dan goedkoop"? Zegt een supporter van een club die speelt in standaard catalogus-shirtjes met maar liefst vier regels reclametekst op de voorkant, een flinke lap reclame op de mouw, zelfs een sponsor op de schouder en reclame voor hondenvoer op de achterkant...

15 oktober 2019 om 11:58

Lekker inhoudelijk....maar sorry dat ik je op je pikje getrapt hebt. Maar volgens mij hebben jullie ook lappen tekst van sponsoren op de voor- en achterzijde staan....on topic; wat vind je van Puma tov Umbro ?

15 oktober 2019 om 12:10

Ach, als je aan de lopende band sneren uitdeelt aan Psv, dan moet je ook wel eens een sneer richting je eigen club kunnen incasseren. Of trap ik jou dan weer op je pikkie? On topic: het interesseert me werkelijk helemaal niets welk kledingmerkje er op het PSV-shirt staat. De PSV-shirts die ik heb van Umbro zijn kwalitatief echt niet minder dan de Nike-shirts, ik vind het huidige uitshirt wél mooi en ik vind het prima als PSV gewoon kiest voor de hoogste bieder.

Tja "De clubleiding had gehoopt de populariteit van Hirving Lozano en Érick Gutiérrez in Mexico te kunnen verzilveren" werkt natuurlijk niet als Guti nooit speelt zoals vorig seizoen. Ben benieuw hoeveel miljoen per jaar PSV gaat krijgen van Puma.

15 oktober 2019 om 11:33

@Fc Scheidsrech volgens mij is Guti ook niet zo populair zoals een Lozano daar. Dus het verzilveren op de Mexicaanse markt zal nu wel beetje voorbij zijn.

15 oktober 2019 om 11:42

De bekendheid van PSV in Mexico heeft de club uiteraard niet alleen aan Lozano en Gutierrez te danken. Voor die twee had PSV eerst Salcido en Maza en daarna Guardado en Moreno. Vergis je niet, dat zijn hele grote jongens daar, met alle vier meer dan 100 interlands. En veel mensen die eenmaal beginnen met het volgen van een club, blijven die club daarna toch wel trouw. PSV heeft bijvoorbeeld ook aardig wat Vlaamse supporters, veel van hen hebben een seizoenkaart genomen in het tijdperk van Nilis en zijn daarna nooit meer weggegaan.

Hopelijk kan PSV hier op verder borduren en het uitbouwen.

15 oktober 2019 om 11:01

Ik denk niet dat op de shirts van Puma geborduurd mag worden.

En dan in plaats van de rood/wit strepen in het shirt opeens naar bijvoorbeeld groen/geel zeker, net zoals ze het nationale shirt van Italie hebben verkracht.......

daar ben je als club/bond zelf bij. lijkt mij sterk dat een sportmerk alle vrijheid krijgt om iets te ontwerpen en jij als club er ongeacht de uitkomst in moet spelen... edit: als reactie op gravenstein #22

gezien de uitstraling naar de wereld toe, wie zou jij als grootste merk dan willen kleden als je je eigen merk als grootste wilt verkopen ? Ajax begeeft zich op dit moment nu eenmaal op het hoogste podium en daar hoort ook een grote kledingsponsor bij toch ? Dan moet psv maar zorgen dat zij ook op datzelfde podium komen en zich zo profileren dan komt dat ook vanzelf hun kant op en tot die tijd maar doen met puma en alfa romeo, het is niet anders, zo werkt het in sponsorland .

15 oktober 2019 om 13:03

Gezien de uitstraling naar de wereld toe, waarom zou je dan een Nederlandse club sponsoren ipv clubs die structureel champions league voetballen en daar presteren?

15 oktober 2019 om 13:07

nou wat denk je ? voor de plaatselijke en landelijke dekking misschien ?

15 oktober 2019 om 13:18

Dan is psv toch groot genoeg? Toch 3x kampioen geworden afgelopen 5 jaar

Canterbury zou een mooi merk zijn als die in het voetbal zouden stappen. Zij maken prachtige shirts bij het rugby.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
David Beckham overweegt om de aan Manchester United gelinkte Mario Mandzukic in januari naar Inter Miami CF te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren