Johan Derksen hekelt ‘lafheid’ Ronald Koeman tegen ‘kutlandje’

Maandag, 14 oktober 2019 om 21:08Yanick Vos • Laatste update: 14:03

Het Nederlands elftal heeft zondagavond weinig indruk gemaakt op Johan Derksen. Oranje won met 2-1 en is daardoor dicht bij kwalificatie voor het EK van volgend jaar. Derksen vond het spel in Minsk ‘nergens op lijken’ en is in Veronica Inside bijzonder kritisch op Joël Veltman. Wim Kieft hecht weinig waarde aan de EK-kwalificatiewedstrijd, terwijl René van der Gijp hoge verwachtingen heeft van het huidige elftal van bondscoach Ronald Koeman.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door dvcer)

Helemaal eens. We hadden gewoon zonder keeper en met elf aanvallers moeten gaan spelen tegen dit kutlandje... sarcasme uit

Ik snap dat dhr. Derksen weer iets moet hebben om z'n gal over te spuwen.En natuurlijk deed de wedstrijd pijn aan de ogen.Maar we winnen hem wel...En we hebben een fantastische selectie.Ook de keeper, waar ze het vast over gaan hebben, is Europese top10.

14 oktober 2019 om 21:41

Hier mag Derksen toch wel kritisch over zijn? Als het al tegen dit soort landen niet lukt om goed voetbal te spelen hoe moet het straks tegen betere landen?

14 oktober 2019 om 21:46

Grappige is wel dat we tegen de betere landen juist beter voetbal speelden. Vooral tegen Frankrijk en Duitsland in de Nations League

14 oktober 2019 om 21:53

Is niet zo gek, die ploegen graven zich niet in en proberen te voetballen waardoor je meer ruimte krijgt om te voetballen

14 oktober 2019 om 22:15

Sinds wanneer heb je goed voetbal nodig om een keer iets te winnen? Ik denk dat dit de reden is dat we nooit eens iets winnen. Het moet mooi waar andere landen gewoon ten koste van alles willen winnen. Zo zul je nooit iets winnen. Voetbalde Portugal mooi toen het afgelopen EK won? Of Frankrijk op het WK?

14 oktober 2019 om 23:42

Dat is toch logisch. Het is veel makkelijker om te voetballen tegen landen die ook voetballen.

14 oktober 2019 om 21:42

Europese top 10, echt het wordt met de dag gekker hier

14 oktober 2019 om 21:45

Noem van 9 Europese landen een betere eerste keeper op

14 oktober 2019 om 21:49

Eerste keeper is misschien wat vertekend

14 oktober 2019 om 21:53

Keeper van Portugal (Patricio) en Denemarken (schmeichel) kun je eventueel nog daaraan toevoegen. En trouwens is zelfs de derde keeper van Duitsland (leno) ook beter dan cillessen.

14 oktober 2019 om 21:54

Ik zal je helpen:
Slovenië (Oblak)
Spanje (De Gea, Kepa)
Duitsland (Neuer, Ter Stegen)
Frankrijk (Lloris)

14 oktober 2019 om 21:59

Die van Portugal misschien wel maar die andere jongens zijn lang niet zo compleet.
Zijn minder goed aan de bal en kunnen minder goed met een ruimte achter de verdediging keepen.

14 oktober 2019 om 22:05

Ik was ook bezig aan de challenge Ik kwam hierop: Sowieso: Slovenie, Frankrijk, Belgie, Spanje, Italie, Duitsland - Overwegend: Polen, Portugal, Engeland, Denemarken, Zwitserland, Tjechie - Misschien ook wel: Finland, Noorwegen, Albanie - En in de toekomst maar nu nog niet: Griekenland, Kroatie

14 oktober 2019 om 22:50

Oblak en Handanovic, Lloris, Schmeichel, Patricio, Szczesny, Courtois, Kepa en de Gea, Neuer en Ter Stegen, Donnarumma. Cillessen komt niet eens in de buurt bij de beste Europese keepers.

15 oktober 2019 om 07:11

Gulasci is ook echt wel beter.

15 oktober 2019 om 09:03

We hebben in de afgelopen wedstrijden 2 schoten tegen gehad, die gingen er allebei in. Nee, we hebben een prima selectie, maar we hebben geen keeper.

Elke keer dat je denkt dat hij wellicht iets zinnigs gaat zeggen, moet hij het altijd weer afsluiten met een belediging naar een persoon of land. Wonderbaarlijk figuur is het ook.

Het waren twee beroerde wedstrijden van Oranje, maar ze leverden 6 punten op en ook in een (ver) verleden speelden de grote teams van Oranje wel eens een uienpot in een kwalificatiereeks.

de back posities zijn onze achilleshiel. Blind en Veltman/dumfries kan echt niet op dit niveau (als backs). de vraag is alleen welke capabele backs hebben we wel die daar kunnen spelen? de spoeling is dun. onze keeper is matig en de aanval is ook niet geweldig bezet. Depay is geweldig maar Promes raakt geen knikker in Oranje, Babel is wisselvallig en Bergwijn zijn rendement is te laag. dan missen we ook nog creativiteit op het middenveld maar dat is op te lossen met Stengs of hopelijk Ihatarran. we kunnen een gevaarlijke outsider zijn voor het EK maar als favoriet zie ik ons niet

14 oktober 2019 om 21:43

Hateboer misschien? Die schijnt al best wat goals en assists te hebben bij Atalanta. Speelt dus hoog in de serie A en champignons league niveau.

14 oktober 2019 om 22:21

@peter_selie dat zou kunnen misschien. hij speelt met regelmaat goed in de Serie A maar Koeman was niet zo enthousiast over die interland toen waarin hij Hateboer had opgesteld

14 oktober 2019 om 21:47

Helemaal mee eens betreft de back posities! Ik betwijfel of Koeman zijn loyaliteit (lees koppigheid) opzij kan zetten en doe posities met anderen gaat invullen

14 oktober 2019 om 22:00

Als je goals nodig hebt moet je Huntelaar uitnodigen. Enige speler die nog goede cijfers kan overleggen naast Depay qua scoren in Oranje en niet in Oranje.

14 oktober 2019 om 22:08

Lekker met 3 verdedigers spelen en 2 buitenspelers die op en neer kunnen. Kun je gelijk alle 3 je beste Cv's opstellen. Denk dat je beter dat kunt doen dan met 2 van die nietsnutten op de back posities. Of je moet van Aanholt en iemand anders een kans geven. Alles is beter is dan Domvries en de Blinde.

Cilessen
de Ligt
van Dijk
de Vrij
Promes
Wijnaldum
Frenkie
van Aanholt
v d Beek
Malen
Depay
14 oktober 2019 om 22:22

@linley dit lijkt me idd een prima opstelling. sowieso beter als hoe het momenteel staat in Oranje

14 oktober 2019 om 22:47

Promes op linksback zetten, Dest oproepen voor de rechtsback positie.

15 oktober 2019 om 07:31

Ik snap niet dat berghuis nooit een kans krijgt vanaf het begin. Welke speler in het nl elftal is bij meer doelpunten betrokken?
Over de back posities: Hateboer en ake hebben mijn voorkeur. Maar Koeman kennende kiest ie voor cuco martinaaa.

Moet je dan met volle energie tegen een verdedigend team gaan spelen? Ronald Koeman denkt hier bij ook aan zijn spelers, daar mag je als fan zeker respect voor hebben. Als hij 110% zou gespeeld hebben en een Frenkie de Jong geblesseerd zou raken, ohjee hoe zouden we dan reageren

Ik kreeg het idee dat Derksen zich bewust manifesteert als de gemeenschappelijke vijand vh nederlands elftal. Zeg maar de bobo's van het EK88. Hulde voor deze sympathieke bromsnor, hij offert zich op voor het hogere doel.

Nu is bij onze snor Promes wel een kandidaat nog wel voor de r back plaats. Weken geleden was Promes nog 3x helemaal niks

Koeman is nooit echt een coach van risico geweest toch. Altijd vrij laffe benadering. Je ziet bij zijn elftallen ook nooit echt een duidelijke hand of het nu een verdedigende of aanvallende visie betreft.

De voetballiefhebber in mij wil ook mooi aanvallend voetbal tot het einde zien, maar het tempo was veel te laag al vanaf het begin. Eerste helft waren er slechts een paar momenten met mooi vloeiend voetbal (ook door het slechte veld moet ik zeggen, waar de voetballende partij meer last van heeft) en na het doelpunt werd het nog langzamer, zeker tweede helft. Balletje onder de voet en later zelfs loop voetbal soms (en als dat er eenmaal in zit, haal het dan er maar eens uit. Het is dus realistisch om dit mee te nemen als je gaat wisselen, want als je de tegenstander kapot wil spelen met aanvallend voetbal, dan heb je tempo nodig en dat was er niet). Tweede helft begonnen die Wit-Russen lekker fanatiek. Herinneren mensen zich nog dat moment waarbij een Wit-Rus Cillessen omver liep? Die kwamen met een agressieve mentaliteit de kleedkamer uit en wilden nog een resultaat eruit slepen. Er waren meer Oranje spelers die verdedigend niet super solide waren, maar was van de Beek dan een uitzondering of zo? Ik zou zeggen nee. Vlak voordat de tegengoal viel zat van de Beek te schijn verdedigen. Meelopen maar niet ingrijpen. Toen ging die bal naar de zijkant en kwam die lange bal die ze erin kopten: 1-2. Tegen Noord-Ierland bij de tegengoal stond hij aanvankelijk ook toe dat de bal onze 16 ingeschoten werd ipv het ding te blokken, daarna kreeg je die fouten van de Ligt, Blind en Cillessen, maar ook van de Beek kon daar meer doen. Bij een corner van de Wit-Russen kopte van de Beek de bal ook niet schuin van onze 16 weg, maar omhoog onze 16 in (ik heb de in-game tijd onthouden, want het was zo raar: 64:16. Kijk maar terug). Hij haalde een soortgelijk geintje (al was dat een beetje anders) uit tegen Belgie (vriendschappelijk potje) toen hij de bal gewoon tot corner had moeten verwerken, maar hield de bal in onze 16, waaruit de Belgen wel scoorden. Nou, dat kan allemaal, maar ook droeg hij aanvallend niet op zo'n manier bij waardoor ik dacht dat we door hem er nog een paar zouden maken. Ik was voor het eerst echt blij dat de Roon erin kwam en daarna hadden we stabiliteit en hebben we geen echte kansen meer weggegeven. Voor mij voelde het aan alsof de Wit-Russen op een gegeven moment te makkelijk konden oversteken (wat ook te maken heeft met het hoog staan van van de Beek) als ze dat wilden en met de Roon kwam daar een einde aan. Ik ben voor van de Beek in Oranje, maar niet op de manier zoals hij gister speelde. Ik vind het makkelijk praten door mensen als Derksen, die zelf geen grote verantwoordelijkheid hebben gedragen als het aankomt op het coachen van grote club teams of nationale elftallen (hij heeft dat wel gedaan in een andere rol, oa met dat voetbalblad, maar dat is iets anders). Je zult maar een 2-2 om de oren krijgen. Bovendien kregen Malen en Gini (op het einde) nog grote kansen maar beiden misten. Was het anders zo 1-3 of 1-4 geweest. Zo verdedigend was het dus ook weer niet. We bleven wel op hun deur kloppen, maar zonder meer echt iets weg te geven.

Kritiek op Veltman snap ik niet zo. Speelde een prima wedstrijd maar is een verdediger en geen rechtsbuiten met allerlei aanvallende skills. Dat hij het meest aan de bal kwam zegt in ieder geval dat hij goed in vrij lopen is (of vrij gelaten werd) en dat zijn teamgenoten hem vaak zochten. In ieder geval niet zo'n blind paard als Dumfries.

15 oktober 2019 om 08:49

Dit meen je toch niet he? Veltman was met afstand de slechtste bij oranje, geen enkele pass kwam aan en hij vertraagde het spel enorm. Daarnaast is hij verdedigend ook niet om aan te gluren. Geef Dumfries gewoon eens langer een kans, doet het bij PSV uitstekend. Het ziet er misschien wat lomp uit maar hij bijt zich vast in iedereen die er langs wil.

Buiten deze uitspraak was hij vanavond vrij mild. Zelf snapte ik de beslissing van Koeman wel. Het was matig tegen een behoorlijk slechte ploeg, maar dan nog moet je gewoon uiteindelijk de 3 punten binnen halen. Deze wedstrijd zal alleen nog aangehaald worden als Nederland voor een andere kwalificatie ronde weer tegen Wit Rusland moet.

Ronald had in ieder geval van aanholt geprobeerd nu speel je met 4 centrale verdedigers en vind je het gek dat het zo druk is op het middenveld. Die n ieren en wit russen hoefden de backs niet echt op te vangen. Dumfries kan (nog, ja ben aardig) niet goed genoeg voetballen voor dominant positiespel.

Johan Derksen zoekt weer dingen om over te zeuren hoor. Als De Roon er niet in kwam en die 2-2 een keer viel dan was die negatief omdat Koeman had moeten ingrijpen en nu heeft hij dit maar verzonnen.

zegt de man die niet hoger gevoetbald heeft dan Emme o.i.d. , die man wordt inmiddels echt een karikatuur van zichzelf dus laten lullen die man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

92 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

RAC1 onthult de eisen waar Barça aan moet voldoen om Messi in te schrijven

Er zijn drie eisen waar Barcelona aan moet voldoen om Lionel Messi in te kunnen schrijven voor LaLiga, zo meldt Gerard Romero. De journalist van het Catalaanse RAC1 verzekert maandagavond dat...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Teun Koopmeiners is opnieuw op de radar bij AS Roma verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren