Gerrard: ‘Had het geweldig gevonden om onder hem voor Liverpool te spelen’

Maandag, 14 oktober 2019 om

Steven Gerrard verliet Liverpool in de zomer van 2015 voor een avontuur bij Los Angeles Galaxy, enkele maanden voor de komst van Jürgen Klopp naar the Reds. De huidige manager van Rangers FC had graag onder Klopp gespeeld bij Liverpool en Gerrard vraagt zich dan ook af of hij Anfield niet een jaar te vroeg heeft verlaten.

"Ik heb tijdens mijn actieve loopbaan altijd veel nagedacht", vertelt Gerrard in gesprek met Sky Sports. "Had ik langer bij Liverpool moeten blijven? Had ik mijn contract bij Liverpool met een jaar moeten verlengen? Misschien was dat een goede keuze geweest. Wellicht had ik onder Klopp wel af en toe mijn opwachting kunnen maken als gewone speler van de selectie."

Jürgen Klopp even terug in Dortmund: 'Leuk, maar ook emotioneel'

"Die gedachten spelen weleens door mijn hoofd, al heb ik altijd met mijn volle verstand beslissingen genomen", gaat Gerrard verder met zijn terugblik. "Ik ben erg trots op mijn loopbaan bij Liverpool, net zoals ik trots ben op wat ik tot nu toe heb bereikt als manager. Daar doe ik mijn uiterste best voor en ik wil blijven leren en groeien. Dan zie ik wel waar deze reis mij uiteindelijk brengt." De oud-middenvelder van Liverpool trad in 2018 aan als manager van Rangers FC, waar zijn contract doorloopt tot medio 2022.

"Maar natuurlijk zijn er altijd van die momenten. Stel dat ik langer bij Liverpool was gebleven en dan Jürgen Klopp tegen het lijf was gelopen. Dan had ik misschien wel als invaller voor tien of vijftien minuten van waarde kunnen zijn. Daar heb ik zeker over nagedacht en dat had ik ook geweldig gevonden", zo besluit Gerrard, die in dienst van Liverpool tot 710 wedstrijden kwam en onder meer de Champions League en de UEFA Cup veroverde.


Poll

Zie jij Rangers FC onder Steven Gerrard kampioen worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door arnavut1)

Doodzonde dat de generatie Carragher/gerrard nooit de PL titel heeft weten te behalen. Enkele malen er zo dicht bij geweest. Ik hoop vurig dat het dit seizoen gaat lukken. Mooie complimenten trouwens van Gerrard aan Klopp.

14 oktober 2019 om 14:42

Kan aan mij liggen, maar ik zie hier geen (direct) compliment aan Klopp. Hij zegt voornamelijk (zeer hypothetisch) 'misschien had ik onder Klopp nog van waarde kunnen zijn' wat volgens mij meer terugslaat op hemzelf. Daarnaast vind ik het nog meer maar zeer de vraag of dat had gekund, want Klopp legt een ongelofelijke intensiteit aan de dag met zijn ploegen. Daarvoor moet je (zeker als routinier) extreem fit zijn, iets wat bijvoorbeeld Milner nog wel is (wat ontzettend knap is), en Gerrard in herfstdagen van zijn carriere gewoon niet meer was

14 oktober 2019 om 14:52

‘had het geweldig gevonden om onder hem voor Liverpool te spelen’, is dit geen compliment?

14 oktober 2019 om 15:26

Haha hij kan niet begrijpend lezen denk ik! Maar wel mooi dat hij klopp blijkbaar hoog heeft zitten. Jammer van zijn slippertje tegen Chelsea. Had hem een titel zwaar gegund

14 oktober 2019 om 15:47

Geloof me ouwe reus, "hij" kan dat wel en doet dat ook op een aanzienlijk hoog niveau, geen zorgen. Het feit dat hij graag onder Klopp had gespeeld op Anfield vind ik in beginsel - ik herhaal, vind ik - ook helemaal niet per definitie een compliment of zo, het is namelijk betrekkelijk inhoudsloos. Niks geen hij doet dit goed, hij kan dit als de beste, gewoon 'het had me geweldig geleken'. Dus wederom, inhoudsloos, door Gerrard zelf niet onderbouwd, en daarom hoef je dat niet als compliment te zien. Daarnaast geeft ik aan in mijn eerder post dat het 'aan mij kan liggen' en dat 'ik dat vind'. Meningen, dus. Maar hé, top dat jij zo goed begrijpend kan lezen!Edit: lol, ik meende al dat het door jullie genoemde helemaal niet in de tekst te vinden was. Hij zegt dat hij het geweldig had gevonden om nog van waarde te zijn onder Klopp in het laatste deel van een wedstrijd, niet dat dat per defintie betrekking had op Klopp als manager. Wat een niveau.

Geen pl titel , maar wel een cl op zn naam, zijn er zat die het andersom hebben. Met een cl is je carieere aardig geslaagd lijkt me.

@arseballer Zo lang Gerrard voor Liverpool speelde was hij absoluut juist van belang voor het team vanwege zijn enorme drive en inzet. Ik heb geen idee waar/wanneer jij Gerrard bij Liverpool hebt zien spelen maar je stelling dat Gerrard bij Liverpool richting einde contract niet meer fit was is absolute onzin.dat hij vervolgens elders is gaan afbouwen klopt, maar nogmaals, zo lang hij bij Liverpool speelde was hij fit en zijn stijl zou ook zeker in het huidige Liverpool gepast hebben.

14 oktober 2019 om 15:49

Ik zeg voornamelijk dat je wel van een uitzonderlijk fit niveau moet zijn geweest en dat ik Gerrard i.t.t. een Milner niet op dat niveau schatte in dat laatste jaar. Daarmee wil ik geen afbreuk doen aan al dat hij bereikt heeft daar

In een periode gevoetbald waar je meerdere goede middenvelders hebt gehad in de voetballerij. Vond hem ook een van de leukste voetballers om naar te kijken. Niet zijn techniek ala Iniesta/zidane of zijn gemillimeterde passingsskills in korte ruimte ala Xavi maar zijn drive, zijn crossballen en zijn positionering waren erg goed. Jammer idd dat hij geen PL heeft gepakt.

2014 was het jaar voor hem geweest om zijn gedroomde kampioenschap te behalen, we weten allemaal hoe dat ongelukkig afliep.. Daarna ging het bergafwaarts met Liverpool en Gerrard stond zijn laatste seizoen bij Liverpool ook niet meer basis. Ik kan me goed voorstellen dat hij op dat moment dacht dat het mooi was geweest, en toen een avontuur in Amerika lonkte is het logisch dat hij vertrok. Als hij van tevoren had geweten dat er een ommekeer zou komen met Klopp aan het roer was hij natuurlijk nooit weggegaan, echter dan had hij alsnog niet die landstitel weten te behalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Everton135
4.Chelsea127
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
G. WijnaldumMiddenvelder70
Roberto FirminoAanvaller71
Mohamed SalahAanvaller76
Diogo JotaAanvaller42
C. KelleherKeeper00
AdriánKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

703 fans
Coach, 40 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren