Oranje maakt indruk in Wit-Rusland: ‘Het is het beste team ter wereld’

Maandag, 14 oktober 2019 om 09:24Chris Meijer • Laatste update: 10:08

Oranje wist zondagavond met 1-2 te winnen op bezoek bij Wit-Rusland. Het was niet de beste wedstrijd van de ploeg van bondscoach Ronald Koeman, maar desondanks maakte het Nederlands elftal indruk op Wit-Russische media én keuzeheer Mikhail Markhel. Oranje wordt door hen tot de beste teams van Europa gerekend.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door dvcer)

Op basis van de laatste wedstrijden is Nederland echt niet top. Ik hoop dat ze ihattaren kunnen overhalen want dat is de ideale speler voor op 10 en die zorgt voor de nodige creativiteit in deze wedstrijden.

14 oktober 2019 om 09:38

Die is pas 17 he wil je die nu al voor de leeuwen gooien.
Straks speelt hij slecht en wordt hij finiaal afgebrand door iedereen.
Laat hem eerst maar een jaar lekker bij psv spelen en kijken hoe het dan met hem is

14 oktober 2019 om 09:50

Ja maar ze roepen toch ook om dest en die is ook pas 18?

14 oktober 2019 om 10:02

Ook die moet je een jaar laten spelen voordat je hem eventueel zou oproepen

14 oktober 2019 om 10:09

Omdat Dest makkelijk al in de top 3 zit momenteel met wat wij hebben op rechts. Ik zeg dan ook momenteel, Karsdorp valt zwaar tegen, Dumfries heeft een aanname en voorzet die je bij de C’tjes niet eens ziet. Hateboer volg ik niet, maar wat ik van hem heb gezien is hij verdedigend wat minder en komt hij wel veel op, zou werken tegen een Noord Ierland of Wit-Rusland. Die zijn kwalitatief toch wat minder in de aanval. Tete is mits fit, onze beste rechtsback imo. Alleen hebben wij hem een hele lange tijd niet in topvorm gezien, heeft met mentaliteit te maken. Dest is zeer technisch, was ook een buitenspeler dus zoals we hebben gezien heeft hij een actie in huis, kan hij een wel een voorzet geven, is ook nog eens snel etc. Basistechniek is aanwezig, waar dat bij Dumfries nog wel eens zoek is. Die heeft trouwens wel een geweldige drive en werkt ook wel altijd hard. Wie zou jij in hemelsnaam eruit halen voor Ihatarren?

14 oktober 2019 om 10:17

Ik zou kiezen voor Wijnaldum-frenkie- ihattaren. Tegen dit soort landen. Tegen de toplanden zou ik kiezen voor de Roon of propper.

14 oktober 2019 om 10:34

Waarom niet? Voor wat ben je bang? Zelfs toppers spelen slechte wedstrijd. Je schrijft straks speelt hij slecht. Een wedstrijd kan ja. Alleen denk ik eerder dat hij meerdere goeie wedstrijden zal spelen. Waarom zijn leeftijd erbij halen? Speelt dat een rol bij jou keuze dan. Zolang je goed bent en presteert waarom niet. En zeker met zijn talenten. Hij speelt toch ook bij PSV. Of moet hij volgens jou nog rijpen bij -19?

14 oktober 2019 om 10:34

Sorry maar roon draagt echt niets bij.
Vindt dat zo matige voetballer.
Ook snap ik niet waarom koeman steeds Strootman erbij selecteerde gewoon 3x niets
Ja in zijn PSV tijd was hij goed

14 oktober 2019 om 10:37

Omdat jonge jongens meer vatbaarder zijn dan oudere.
Bedoel als ze slecht spelen valt de hele media erover en kom daar maar is uit als jongetje

14 oktober 2019 om 10:40

En laat ze eerst maar is een jaar constant spelen bij hun eigen club ipv van gelijk ophemelen als ze 3 leuke potten hebben gespeeld.
Dit geldt voor andere jonge jongens he

14 oktober 2019 om 09:44

Iedereen mag toch zijn mening geven? Iedereen heeft een andere mening omdat het niet loopt in sommige wedstrijden. Als alles vlekkeloos verloopt krijg je geen commentaar maar dat is niet het geval. Het is goed om kritisch te zijn.

14 oktober 2019 om 09:55

8 jaar geleden waren we kritisch, er zou geen talent meer doorbreken, jeugdopleidingen moesten op de schop. Bondscoaches waren te oud of niet geschikt..
Nu hebben we eindelijk de bondscoach die we wilden, we hebben grote talenten als Malen, Bergwijn, de Jong, de Ligt. Onverwachte doorbraken zoals de Roon, Babel die opleeft in Turkije..
En nog is het niet goed.. we winnen maar met 2-1 van Wit Rusland, mensen we staan bovenaan in de poule, winnen van Duitsland, goed gepresteerd op de Nations League.. talenten vliegen ons om de oren... Ihattaren, Dest, Stengs, Boadu en noem maar op..
Laten we nou genieten van hoe we als klein landje zo bezig zijn en hoe we opleiden en dat spelers langer in Nederland blijven ipv naar de jeugdopleiding van Chelsea of Man United vertrekken.

14 oktober 2019 om 10:00

Dan nog mag je kritisch zijn toch? Dat je wint van NI is heel veel geluk. Het spel deze wedstrijden was niet om aan te zien. En als Feyenoord fan heb ik daar veel ervaring mee. Kritisch zijn is juist goed tuurlijk mag je ook trots zijn hoe ver Nederland nu is.

14 oktober 2019 om 10:12

Veel geluk zeg je nog, wat een gek. Heb je die stats gezien? Leek wel een FIFA pot. Die hebben maar 1 keer geschoten en meteen was het raak. Nederland stond continu op de helft van NI, dat de doelpunten pas na de 0-1 vallen betekent niet dat het geluk was.

14 oktober 2019 om 10:19

Heb je gezien hoe Nederland speelde? Dat je dan uiteindelijk 3 keer scoort is zeker wel geluk hoor. Leuk dat je balbezit hebt maar wat heeft Nederland gedaan dan? In de eerste helft een afstandschot van van dijk en een simpele kopbal van Wijnaldum. 2de helft ook weinig gecreëerd.

14 oktober 2019 om 11:04

Inderdaad gezien, was niet goed. Maar ze domineerde wel. Je hoeft niet goed te spelen om te domineren, dat weet je wel toch? Nederland had daarnaast meer dan 10 schoten op doel als ik mij niet vergis. Dat er dan 10 Noord Ieren in de zestien zitten, tsja.

14 oktober 2019 om 11:42

Ja maar je hebt kritisch zijn en overdrijven.. en ik vind de zogeheten kritiek echt zwaar overdreven. Slechte wedstrijden winnen is nu eenmaal van deze tijd.. kijk naar Spanje wat gelijkspeelde tegen Noorwegen.

Kritiek is prima, tuurlijk maar nergens zijn we zo kritisch als in Nederland. Alle landen hebben respect voor hoe Nederland bezig is met deze soort van wederopbouw. Maar nee de zogeheten analisten zijn bijna standaard overdreven kritisch.

Mooi om te zien dat zowel de analisten, als de fans hier in Nederland daar gisteravond even heel anders over dachten.

14 oktober 2019 om 09:35

De laatste twee wedstrijden waren gewoon matig. Maar we winnen ze wel. En dat zegt veel over het huidige team. Spanje en Engeland speelden bijvoorbeeld gelijk. Behoren we al tot de top? Dat denk ik nog niet. Maar we hebben laten zien dat we niet meer de bietenbrug opgaan zoals destijds tegen Frankrijk (kansloze nederlagen). Nu kunnen we weer tegenstand bieden en zelfs winnen. Frankrijk, Duitsland en Spanje zijn de top. Ja, ook Duitsland. De potentie is daar zo enorm groot. België, Portugal, Engeland en Nederland zitten daar net onder.

14 oktober 2019 om 09:40

Ik vind dit wel mooi. Het is weer net zoals vroeger zeuren om lelijke overwinning en vervelende uitwedstrijden. Das toch een stuk beter dan zeuren omdat we 3-0 verliezen in een vervelende uitwedstrijd

14 oktober 2019 om 09:45

Het is heerlijk om deze wedstrijden 'gewoon' weer te winnen. Waar totale club-gebonden discussies ontstaan moeten we eigenlijk gewoon genieten van al het talent dat we hebben en wat er nog aankomt. Tuurlijk, afgelopen twee wedstrijden waren matig, maar ik gok dat niemand dat nog aanhaalt als we straks op dat EK staan. Op goede dagen kan dit team van iedereen winnen, maar ook ik schat een Spanje, Frankrijk en inderdaad ook Duitsland hoger in. Die Duitsers hebben ook een vracht aan talentvolle voetballers en Frankrijk kan wel 3 elftallen opstellen waarmee ze het EK kunnen winnen.

14 oktober 2019 om 09:51

Die clubgebonden discussies word ik echt niet goed van. Als Nederland speelt zijn we toch allemaal 1, zou je zeggen? Maar nee, sommige ajacieden staan al in de rij om psv'ers af te kraken bij een fout, en andersom. Misselijkmakend.

14 oktober 2019 om 09:56

Ja, ongekend. Het maakt mij echt geen lor waar iemand onder contract staat, of nog gekker, onder contract heeft gestaan ooit. De spelers gewoon op hun prestaties beoordelen lijkt voor velen helaas te moeilijk. Goed, gelukkig zijn er altijd nog mensen die geen waarde hechten aan de clubs, daar moeten we maar op focussen denk ik.

14 oktober 2019 om 14:44

Duitsland is geen top. Dit is misschien wel de zwakste Duitse lichting in de laatste 20 jaar. Potentie is geen waardemeter voor een goed elftal: hoe ze spelen is dat. En België en Portugal zijn sterker dan Nederland en Engeland. Er wordt wel lacherig gedaan over de poule van de Belgen maar ze krijgen nauwelijks doelpunten (en doelkansen) tegen en ze maken het zelf, doorgaans al in de eerste helft, professioneel af (en dat kan je letterlijk nemen: ze zijn in 8 matchen 8 keer met een voorsprong de rust in gegaan). Dat is ook een kwaliteit.

14 oktober 2019 om 14:48

Ik vind een Duitsland met Sané, Werner, Havertz, Gundogan, Brandt, Reus, Neuer/ter Stegen, Kimmich etc, best wel top hoor. Daarnaast zit het bij de mentaliteit van de Duitsers altijd goed, bij de Fransen bijvoorbeeld minder. De Belgen schat ik op het moment nog wel iets hoger in dan Nederland, echter zal dat het aankomende EK wel voor het laatst zijn, voorlopig. Ik denk dan ook dat het voor deze Belgische generatie de laatste keer wordt om echt te vlammen, vooral achterin begint de boel op leeftijd te raken.

14 oktober 2019 om 14:48

Moet Belgie voor ze definitief een grote mond krijgen niet een keer wat verder komen op een toernooi?

14 oktober 2019 om 13:09

Oranje creëert altijd kansen waardoor je elke wedstrijd ook kan winnen. Omdat we creativiteit missen op het middenveld is het soms lastig om iets te forceren tegen de kleinere teams maar als je ziet hoe ze presteren is dat gewoon goed. Andere teams walsen er ook niet altijd over en hebben het ook lastig. Dat zegt genoeg. We winnen ze en dat is het belangrijkste. 2 jaar geleden was het verschrikkelijk slecht en werd er ook niet gescoord. Dit is nu anders gelukkig

Dat zou ik ook zeggen ja, dat maakt je prestatie nog knapper! We waren gisteren echt drama. Simpelweg omdat Koeman een systeem neerzet waarmee je 2 jongens nodig hebt die de flank bestrijken en er dan de twee minst geschikte spelers van je selectie neerzet. Misschien kan Promes volgende wedstrijd op doel en Van Dijk rechtsbuiten. Op het middenveld zet hij wederom iemand naast Wijnaldum die er net als Strootman niet bij past, puur omdat heel Nederland (nou ja, vooral die stad daar in Noord Holland) zeurt om Vd Beek. Die doet het fantastisch bij Ajax met Ziyech en Tadic om hem heen, maar kan zonder creativiteit rennen zonder bal tot ie een ons weegt, maar daar heb je dan niets aan. Een ding is in ieder geval duidelijk, Memphis is met grote afstand de belangrijkste speler van het Nederlands elftal.oh en ik weet niet wat ze in Turijn in de espresso van De Ligt gooien, maar ik zou hem bij mijn vriendenteam nog op de bank zetten in deze vorm.

14 oktober 2019 om 10:29

Haha ik kan me wel vinden in jouw verhaal. Hopelijk heeft Koeman ervan geleerd. Veltman op rechtshalf is natuurlijk een bizar idee. Verdedigend zou ik hem kiezen boven Dumfries, maar aanvallend heb je zoveel meer mogelijkheden. Roep dan gewoon Hateboer op die bij Atalanta al jarenlang basisspeler is en echt heel goed speelt. Dumfries, Promes of van mijn part Klaiber maar geen Veltman. Dat de Vrij geen basisplaats heeft is ook bijzonder. Sowieso, Koeman ging met 3 verdedigers spelen en dan kom je er alsnog niet in als de Vrij zijnde! De Vrij behoort samen met Chiellini en Godin tot de beste verdedigers van de Serie A. Buiten dat ook de beste 'voetballende' verdediger. Hij maakt amper fouten. Maar nee, laat ons uit vorm zijnde wonderkind maar weer spelen met Blind. De vd Beek discussie is nu hopelijk ook afgelopen. Experiment geprobeerd, niet geslaagd. En je zegt het goed, met Tadic en Ziyech erbij kan je veel, maar in Oranje loopt ie Gini in de weg en mis je een middenvelder die even blijft hangen. Iedereen stormt maar naar voren, dan wordt het veel te druk daar.

14 oktober 2019 om 11:14

Ik heb 2 identieke wedstrijden gezien op de rechtsbackpositie. Dumfires, Veltman, Klaiber? is allemaal niks. Hateboer heeft er gestaan, maar was ook niet overtuigend. Tete is het net niet. Janmaat is alweer 30, dus daar zit ook geen toekomst in. Gewoon Cruijffiaans een rechtsbuiten op die positie neerzetten. Veel slechter dan dit kan toch niet.

14 oktober 2019 om 13:46

2 identieke wedstrijden? Zowel tegen Noord-Ierland als tegen Wit-Rusland? Vind ik niet. Tegen Noord-Ierland speelden we 4-3-3 en tegen Wit-Rusland 3-4-3. Met een 3-4-3 moet je een sterk centraal blok hebben die kan uitwaaien en een 4-mans middenveld met 2 buitenste middenvelders die de hele flank kunnen belopen. Van voor naar achter en weer terug. En dat is nou juist het probleem geweest tegen Wit-Rusland. We stellen daar spelers op die dat niet echt kunnen. Hateboer (ik haalde hem niet voor niets aan) kan het wel. Die doet niets anders in het Atalanta systeem (3-5-2). Dumfries zou dit ook wel in zich hebben, weet ik zeker. Verder zijn er een aantal jongens die het niet kunnen. Veltman, Tete, Janmaat (hoewel hij bij Watford soms wel de hele flank bestrijkt, alleen dan vanuit een 5-mans verdediging) en Dest ook niet. Dan kan je inderdaad beter een aanvaller (bijv Promes) op die positie zetten. Vind alleen dat die positie dun gezaaid is. Promes kan, maar verder? Verder moeten we ook niet teveel naar voren staan. Dan loopt iedereen op een kluitje.

Niet eens misschien. Ik hoor en zie vaak dat Nederland kans heeft om het EK te winnen, maar het is de laatste 2 wedstrijden echt dramatisch. Koeman moet eens kijken wie er in plaats van blind linksback kan en koeman moet stoppen met dumfries aan het begin van de wedstrijd al rechtsbuiten te zetten.

14 oktober 2019 om 10:02

Het hobbelt nu heel erg qua niveau. Een Oranje zoals die tegen Frankrijk is gewoon werelds, maar de afgelopen week is het weer 3x niks. Het is te hopen dat naar aanloop naar het EK, wanneer de ploeg langer bij elkaar is, het hoge niveau stabiliseert. Ik verwacht niet dat we het EK winnen, maar we zijn een gevaarlijke outsider en dat is terecht als je ziet wie er in Oranje rondlopen.

Haha beste team ter wereld. Ach ja als dat de nederlaag minder zuur maakt mij best.

Nou, die kunnen we in onze zak steken. Realistisch gezien is Oranje op dit moment 1 van de betere teams ter wereld. Maar tot de absolute top reken ik eigenlijk alleen Frankrijk en Spanje. Daarachter heb je een hele reeks landen die qua kwaliteit niet heel veel voor elkaar onder doen: Belgiã«, Duitsland, Portugal, Braziliã«, Argentiniã«, Engeland, Oranje en een Italiã« dat weer terug aan het komen is. Oranje hoeft op dit moment voor geen enkel team echt bang meer te zijn, maar zal toch nog enkele stappen moeten zetten om weer wereld top te worden. Aan de andere kant, bij je 2 slechtste wedstrijden van het jaar weet je alsnog 6 punten te pakken. Dat was in de zwarte jaren wel anders.

Tegen stugge ploegen heeft Oranje het moeilijk omdat we erg dun zitten in de creatieve spelers. Iemand die een geniaal steekballetje in huis heeft of een goede passeerbeweging. Bergwijn en Promes kwam gister niemand voorbij en dat is wel zorgelijk aangezien je tegen een WitRusland speelt. Hopelijk kunnen spelers als Stengs, Kluivert, Dilrosun, Gakpo en ik vergeet er nog wel een paar dermate ontwikkelen zodat we daarin ook opties hebben. En dat Ihatarren voor Oranje kiest zou ook mooi meegenomen zijn.

In twee wedstrijden, van de totaal 3 uur misschien een half uur redelijk tot goed. De rest was niet om aan te zien. De zes punten waren nodig, maar moet dat echt op deze manier? Je mag ook met 4-2 of 5-3 winnen inclusief wat risico. Is er in het veld niemand die wat durft te proberen, of heeft Koeman dat verboden. Dat in bovenstaande cijferlijst Frenkie de Jong, Malen en Bergwijn een voldoende krijgen is lachwekkend. Alle drie ver onder de maat, eerder een 4,5. Wat mij betreft alleen Van Dijk en Wijnaldum een voldoende, en misschien de invallers.

Nederland is goed op de counter en daarom spelen we zo goed tegen de toplanden. tegen de kleintjes moeten we zelf het spel maken en daar komen we creativiteit voor tekort in het elftal

14 oktober 2019 om 14:44

Je doet alsof Nederland tegen de toplanden achterover leunt en wacht op een kans maar tegen Duitsland (uit en thuis) Engeland, Portugal en Frankrijk had Nederland het meeste de bal. Dus ook tegen die landen heeft Nederland het spel moeten maken.

14 oktober 2019 om 15:49

@bobo101 maar dat zijn allemaal teams die zelf ook voetballen waardoor er meer ruimte ontstaat op het veld. tegen gesloten verdedigingen heeft dit Oranje gewoon moeite om de openingen te vinden. Duitsland dan weliswaar niet in die laatste wedstrijd maar die stonden ook echt dramatisch slecht te verdedigen toen, zeker die Jonathan Tah

14 oktober 2019 om 15:59

De goals vallen vaak vanuit de counter, maar dat is al jaren zo, zie ook de 5-1 tegen Spanje op het WK 2014, of enkele goals van Robben op het WK 2010. En vergeet ook die geweldige counters tegen Italiã« niet, op het EK in 2008. Nu ook, in de laatste ontmoeting met Duitsland zie je hoe vlijmscherp dit Nederlands elftal kan counteren, die 2-4, in de laatste minuut, geweldige loopacties, geweldige passes en snelheid.

Hahahaha het was zeker niet best, maar je ziet ook t verschil he. In Nederland zijn we zo kritisch en neerbuigend naar ons zelf toe. Alles en iedereen werd door de mangel gehaald gisteren met bepaalde mensen die ook uit clubvoorkeur zich uiten terwijl de rest van de wereld weer toe kijkt hoe we ons weer met de top meten want dat zijn we. Onze spelers spelen bij top clubs en sub top club spelers en zijn daar allemaal sleutel spelers aangevuld met talenten die door de hele wereld bewonderd worden. Bijvoorbeeld een Malen is een geweldige speler maar was slecht gisteren en toch iedereen zo negatief tmag wel wat positiever hoor. Trots op de jongens!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

335 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Teun Koopmeiners is opnieuw op de radar bij AS Roma verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren