Swart: ‘Hun tijd in Oranje komt echt wel, heb een beetje geduld, zeg’

Maandag, 14 oktober 2019 om 07:06Chris Meijer • Laatste update: 10:28

Jong Oranje won afgelopen vrijdag op De Vijverberg met 4-2 van Jong Portugal. De doelpuntenproductie in het EK-kwalificatieduel werd verzorgd door Myron Boadu (tweemaal), Teun Koopmeiners en Calvin Stengs, die worden getipt bij het ‘grote’ Oranje. Sjaak Swart geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad te kennen dat we niet te hard van stapel moeten lopen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

So ben het niet vaak eens met Sjaak maar hij heeft zo wat helemaal gelijk. Stengs Boadou Koopmeiners komen er wel laat die jongens lekker ballen zonder druk heerlijke gasten om naar te kijken als ze voetballen het plezier spat ervan af zo aandoenlijk. Goeie voetballers die zonder druk ballen prachtig.

14 oktober 2019 om 08:43

Het is inderdaad heerlijk om die jongens te zien ballen, en we hoeven hen ook voor oranje geen druk op te leggen. Alleen als ik kijk naar de posities waarop ze spelen kunnen ze prima de plekken van berghuis en strootman invullen. Die zijn weer nu een aantal keer mee geweest met oranje, maar hun rol lijkt uitgespeeld. Ik zou Koopmeiners en Stengs dan gewoon meenemen. Duidelijk uitleggen wat hun rol is laten wennen aan de groep. Hetzelfde zou kunnen met Babel en Boadu, alhoewel Babel nog een prominentere rol speelt dan Strootman en Berghuis.

14 oktober 2019 om 08:55

Helemaal mee eens. Net als Dest en elke andere speler die net een paar wedstrijden laten voetballen.

14 oktober 2019 om 13:43

@khalid3073wx dat kan je wel zeggen maar Promes in Oranje bv speelt standaard matig en Berghuis verkeerd ook niet in beste vorm. dan kan je zo een Stengs toch ook een keer een kans geven? Koopmeiners is toch ook niet veel minder als Strootman op dit moment? dat Boadu er nog niet bij zit snap ik wel want die heeft Depay en Malen voor zich

14 oktober 2019 om 20:35

Ik denk dat ze er helemaal niet gaan komen. Stengs, op welke plek moet die ballen? Je weet dat er jongere vleugelspelers basisplaatsen hebben bij subtopclubs en bovenkant middenmotors in zwaardere competities. Boadu kan het zo ongeveer helemaal vergeten. Depay staat nog jaren in de spits en Malen zit er nu al bij en heeft als voordeel dat hij zowel in de spits als op de vleugels uit de voeten kan. Blijft koopmeinders over.

We hebben het vaak over het ophemelen van talenten. Swart heeft hier natuurlijk helemaal gelijk, wat mij betreft voor het eerst trouwens. Deze lijn moet je echter ook doortrekken en dan moet je concluderen dat ook Malen en eventueel een Dest en Ihattaren nog niet klaar zijn voor het grote Oranje. Een paar maandjes goed meekomen bij Ajax en PSV / bepalend zijn in het geval van Malen en Ihattaren is simpelweg niet genoeg om maar even mee te doen bij de grote mannen.

14 oktober 2019 om 08:01

Je kunt natuurlijk best 1 of 2 talenten zoals nu met Malen in de selectie hebben die eraan mogen ruiken maar spelen moeten deze jongens idd vooral bij jong doen nu.

14 oktober 2019 om 08:47

Talenten ophemelen is niet nodig, maar wat mij betreft moet een speler van Nederlands elftal op momenten van interlands gewoon in vorm zijn, ongeacht leeftijd. Ik vind het dan heel aannemelijk om bijvoorbeeld Strootman thuis te laten en Koopmeiners mee te nemen. Voor die reserverol kan dat prima en is voor Koeman een mooie gelegenheid te kijken of Koopmeiners aan kan haken.

14 oktober 2019 om 10:29

Jij hebt het vaak over het ophemelen van talenten. Dat komt omdat jij daar kennelijk moeite mee hebt. Terwijl het vaak helemaal niets met ophemelen te maken heeft, maar de talenten waar het om gaat complimenten krijgen om dat ze goed gepresteerd hebben. Ik vraag me steeds vaker af waar het genetisch is mis gegaan bij de conceptie van bepaalde Nederlanders, die het geen enkel probleem vinden om een speler die een keertje slecht speelt bij de enkels af te zagen, maar nog net geen professionele hulp nodig hebben om het te kunnen verwerken als een talent complimenten krijgt omdat hij goed heeft gepresteerd. Terwijl een bonus-malus-beleid waarin je wordt geprezen voor wat je goed doet en wordt bekritiseerd om wat minder goed gaat, in de " normale " mensenwereld de normaalste zaak van de wereld is. Waar moet een jong talent nog motivatie uit putten als hij weet dat hij goed speelt, maar voor zijn spel niet de waardering krijgt die hij verdient?. Dan is het niet gek dat hij op een gegeven moment zijn kont tegen de krib gooit en bij zichzelf denkt waarom zal ik me bovenmatig inspannen als het toch niets oplevert? Het pemperen van talenten leidt nergens toe en werkt alleen maar averechts. Als een trainer een talent niet zou belonen voor wat hij goed doet en zou bekritiseren om wat hij niet goed doet, kan het bijna niet anders dan dat dat talent om een gegeven moment gaat denken dat zijn trainer de pik op hem heeft. Als een trainer geen waardering zou mogen uitspreken voor zijn spelers, kan hij ze natuurlijk ook niet meer berispen als dat nodig is en wordt zijn werk feitelijk onmogelijk. Daarom doet een trainer dat ook nooit en werkt volgens een gezond bonus-malus-principe met berispingen en complimentjes waar die op zijn plaats zijn. Bij de supporters gelden echter andere wetten, een talent hoeft maar twee keer een complimentje te krijgen voor zijn goede spel of de voetbalgoegemeente valt over hem heen omdat hij volgens hen gehyped wordt. Terwijl het probleem vooral bij henzelf ligt omdat ze niet om kunnen gaan met waarderingsprincipe, waarin iemand beloond wordt als zijn prestaties goed zijn en zelfs als zijn prestaties duurzaam zijn, de beloning navrant blijft. Dat heeft niets met hypen te maken.

14 oktober 2019 om 11:42

Scepticus, ik vraag me oprecht af of ik je reactie serieus moet nemen. Je noemt termen als "waar is het genetisch mis gegaan" en "professionele hulp nodig hebben". Bovendien begin je je relaas met een aanname dat ik moeite heb met het ophemelen van talenten.Afijn, ondanks dat ik je reactie echt beneden alle peil vind ga ik toch reageren:Wat mij betreft wordt de selectie aangevuld met kerels als Dest, Ihattaren, Stengs en Koopmeiners. Voor mij staat echter overeind dat we niet te snel moeten gaan roepen dat zij wel even een basisplaats verdienen in het grote Oranje. En dan maak ik inderdaad even pas op de plaats, omdat ik vind dat talenten zich over langere tijd moeten bewijzen. Noem me conservatief, maar ik snap wel dat Koeman langere tijd vast houdt aan de gevestigde orde. Bovendien is het ook niet zo dat deze jongens geen speeltijd krijgen. Ze krijgen juist waardevolle speeltijd bij Jong Oranje.Ik wil je vragen om op een respectvolle manier te reageren en aannames en termen als genetisch en professionele hulp zoeken achterwege te laten. Het past niet (bij je status) op dit forum. Misschien met het verkeerde been uit bed gestapt?Het ga je goed Scepticus.

Sjaak moet je niet helemaal serieus nemen , natuurlijk zegt hij dat Koopmeiners even moet wachten en geduld moet hebben. Dat komt omdat Sjaak de zaakwaarnemer is van van de Beek, dus Sjaak heeft andere belangen en dus moet je hem geen platform geven.

14 oktober 2019 om 08:18

Ik geef hem graag een platform. In deze heeft hij gewoon gelijk. Hoe meer ervaring hoe beter de spelers. De beste komen echt wel bovendrijven.

14 oktober 2019 om 08:32

Jij hebt volgens mij ook andere belangen. Je schrijft 15 berichten per dag over hoe slecht donnie is

14 oktober 2019 om 08:39

Was het maar waar , maar ik vind Donny idd geen bijzondere speler. Zodra hij geen goal maakt , is zijn toegevoegde waarde te verwaarlozen.

14 oktober 2019 om 10:43

" Was het maar waar , maar ik vind Donny idd geen bijzondere speler. Zodra hij geen goal maakt , is zijn toegevoegde waarde te verwaarlozen ". Er zijn legio voorbeelden van spelers die nog minder bijzonder zijn, maar daar schrijf je ook geen 15 berichten over, dat je dat over Van der Beek wel doet, is omdat je een hekel aan hem hebt. Waarom dat is, is mij een raadsel omdat het een bijzonder sympathieke gast is. Alleen dat maakt hem al veel bijzonderder dan jij ons probeert te doen geloven. Je neemt vooral jezelf in de maling door steeds maar op hetzelfde aambeeld te hameren en te verkondigen dat Van der Beek er niets van kan. Het enige dat je daar mee bereikt, is dat je nog meer aan geloofwaardigheid inboet, voor zover dat nog kan, omdat er mensen zijn die in tegenstelling tot jou wel over bewezen voetbalverstand beschikken, die een heel ander verhaal vertellen. En clubs gaan natuurlijk ook geen 50 tot 60 miljoen bieden op een speler die er helemaal niets van kan. Dat geloven ze alleen in Kaatsheuvel.

14 oktober 2019 om 08:39

Helemaal mee eens, dat gehype van Van de Beek word ik een beetje moe van, is geen absolute top en wordt nooit geen absolute top. Hebben we gisteren weer kunnen zien, maar daar hoor je de jjoker van Mokum (zwart) niet over.

14 oktober 2019 om 09:39

Nou nou. Als je dit over Klaassen toendertijd gezegd had dan had ik je nog redelijk gelijk gegeven. Maar elke blinde kan zien dat Donny echt een goede voetballer is, hakjes, overzicht, de dieptes zien en er in kunnen duiken etc. Gaat gewoon een topper worden bij een mooie club in Duitsland oid.

14 oktober 2019 om 12:40

Hakjes draagt hij hakjes?

Iedereen schijnt te vinden dat deze AZ-jongens in Oranje horen, maar dan zullen ze eerst het een en ander eruit moeten spelen. Frenkie de Jong, Wijnaldum en van de Beek zullen nog jaren in Oranje spelen, net als Depay. Dat betekent dat er nu gewoon te weinig vacatures zijn om deze spelers neer te zetten. Natuurlijk kan dat veranderen, maar deze jongens zullen naar een grotere club moeten om zichzelf verder te ontwikkelen, want bij AZ zullen ze snel aan hun plafond zitten. Want de kans dat AZ overwintert in Europa, de enige competitie waarin ze zich kunnen verbeteren, is niet zo groot...

14 oktober 2019 om 08:43

Letterlijk niemand hier in de comments vind dat ze in Oranje moeten. Daarnaast heeft Oranje natuurlijk ook gewoon wisselspelers nodig.

14 oktober 2019 om 08:50

Ik denk dat ze binnen afzienbare tijd in ieder geval vd Beek voorbij zullen zijn. Die voegt in dit elftal niets toe. Dat is hollen, draven, gaten dichtlopen, komt echt pure voetbalkwaliteiten tekort. Ik denk dat zodra hij bij Ajax weg is bij door de mand valt a la Davy Klaassen

14 oktober 2019 om 08:56

Is het een hype om vd Beek af te kraken? Zal wel weer vooral door mensen die een andere club voorkeur hebben.
Kennen jullie Guti van Real Madrid? Zelfde type speler als vd Beek. Niet altijd opvallend maar belangrijk om in je elftal te hebben.
Vd Beek komt technisch helemaal niets te kort. Goede dribbel, hoge handelingssnelheid, kan een goal maken. Waar komt die negativiteit vandaan? Kijken jullie wel eens wedstrijden van Ajax in de CL?

14 oktober 2019 om 09:29

Zeker, ik volg alle wedstrijden van Ajax. Ik vind zijn handelingssnelheid helemaal niet zo bijzonder en voor de goal is hij veel te wild. Prima clubspeler en bij Ajax rendeert hij op zich prima met de juiste spelers om zich heen, maar denk dat hij juist teveel overhypt wordt en tekort komt voor een topclub.

14 oktober 2019 om 09:41

Voor de goal te wild? Legt ze er altijd rustig en soepel in hoor? Je bent volgens mij in de war met Lex Immers of niet? Clubspeler met een lage handelingssnelheid, die te wild is voor de goal. Misschien maar eens een wedstrijdje van Ajax meepakken? 23e spelen ze tegen Chelsea volgens mij.

14 oktober 2019 om 09:46

Achterhaald alweer. Tegen Juventus, Tottenham en Valencia heerlijk rustig gebleven. Zijn kleine clubjes natuurlijk om tegen te scoren. Kijk hoe vaak vd Beek de bal bij zich houdt, ergens voorbij dribbelt en een kans via een 1-2tje maakt. Lage handelingssnelheid had hem dat niet kunnen laten doen

14 oktober 2019 om 09:55

Jongens wat lezen jullie slecht zeg. Ik zeg niet dat hij er geen pepernoot van kan, ook niet dat hij een lage handelingssnelheid heeft (maar dat ik het niet bijzonder vind, als reactie op melvinwsp die het heeft over hoge handelingssnelheid) en ik zeg ook niet dat hij nooit scoort (maar dat hij vaak wild is voor de goal, en niet altijd).en Clover, zoals ik al zei, ik volg alle wedstrijden van Ajax, dus ook die tegen Chelsea.erg bijzonder dat als je op deze site kritiek hebt op spelers van Ajax dat al je woorden worden verdraait en je als een ajaxhater en nietsnut wordt weggezet.

14 oktober 2019 om 14:42

Donny hoort niet in dat rijtje. Heeft bij Nederland niks bewezen en op zijn plek loopt Gini. Koopmeiners kan hem met gemak verstoten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U21

Actuele wedstrijden

8 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren