Valentijn Driessen: ‘Ronald Koeman heeft een kans laten lopen’

Maandag, 14 oktober 2019 om

Na de 1-2 overwinning in en tegen Wit-Rusland lonkt voor Nederland het eerste grote toernooi sinds het WK van 2014: het EK van volgend jaar zomer. Oranje heeft volgende maand voldoende aan een punt in en tegen Noord-Ierland en zelfs een kleine nederlaag zou kunnen volstaan, met Estland als laatste kwalificatie-interland in de Johan Cruijff ArenA. Valentijn Driessen vindt dat resultaten en Oranjes ontwikkeling in deze kwalificatiefase hand in hand moeten kunnen gaan. “Doorselecteren en doorontwikkelen is pure noodzaak.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door guayre)

Valentijn heeft weer wat te zeiken op maandag ochtend hoor

14 oktober 2019 om 06:33

Ga er eens inhoudelijk op in, je bent nu namelijk zelf een zeikerd op de maandag ochtend. Ik kan me dit keer wel vinden in het commentaar, met deze tactiek had je net zo goed vd Beek op de bank kunnen houden, het stond gewoon enorm slecht en spelers werden niet in hun kracht gebruikt. Als het tegen Estland werkte had je het nu ook zo kunnen invullen i.p.v. deze rare variant waarbij spelers de bal hebben die de bal niet moeten krijgen.

14 oktober 2019 om 07:14

Maar vond dit persoonlijk geen 3-4-3, met Blind of Veltman als buitenste middenvelder bij balbezit. Dat zijn 'gewoon' de links en rechtsback die hoog staan. Als je Blind als middenvelder wilt gebruiken, dan zet je hem centraal. En Veltman als middenvelder..... tja. Dus gewoon 4-3-3 met in balbezit een back die hoog staat

14 oktober 2019 om 07:41

Ik ben het inderdaad voor het eerst sinds lange tijd met Driesen eens. Hoe denkt Koeman dat hij met allemaal spelers kan spelen die aanvallend het centrum zoeken?!? En dat tegen een tegenstander die de ruimtes graag klein heeft. Zo heeft het geen zin om Donny, Promes en Wijnaldum alle 3 op te stellen. En dan Luuk brengen terwijl je zonder buitenspelers speelt?? Ik ben redelijk fan van Koeman, maar deze 2 wedstrijden sloegen nergens op.

14 oktober 2019 om 07:52

Waarom moet deze man altijd zeiken dan? Je hebt alle wedstrijden gewonnen op 1 wedstrijd na en je doet 99% mee aan het EK maar meneer Driessen weet weer het negatieve eruit te halen.

14 oktober 2019 om 08:19

Omdat we ook resultaten willen op het EK Mauri, jouw kinderhand is blijkbaar snel gevuld maar met dit voetbal ga je niet ver komen op het eindtoernooi en daar mag terecht kritiek op komen. De tactiek van hoogstaande backs en buitenspelers die dan maar naar binnen moeten werkt niet als je geen technisch sterke backs hebt om die flank te bestrijken.

14 oktober 2019 om 08:31

Triest dat je weer als een echte ajacied zo denigrerend moet doen met je kinderhand. Speel je iedere wedstrijd hetzelfde dan? Dit soort tegenstanders zijn nu eenmaal af en toe vervelend als je maar de 3 punten mee neemt. Als je speelt zoals tegen Duitsland een maand geleden heb je wel weer kans om het EK te winnen en dat was met exact dezelfde spelers en op het EK ga je meer tegenstanders tegen komen die willen voetballen zoals Duitsland dan landen die alleen voor de plezier een gelijk spelletje willen halen zoals Wit Rusland.

14 oktober 2019 om 08:32

Plus gisteren miste je Depay die duidelijk 1 van de belangrijkste spelers in dit oranje is.

14 oktober 2019 om 08:38

Volgens mij waren het dezelfde coach en spelers die recent Duitsland en Frankrijk weg speelden...Dus ja, ik heb idd hoop dat we hoge ogen kunnen gooien op het EK.

14 oktober 2019 om 11:59

Donnie moet gewoon op 10 en veltman is geen aanvallende verdediger hij is niet snel in het doorspelen en doortikken hij heeft teveel tijd nodig daarvoor. Daarom moet je hem dus nooit zo hoog neerzetten ook bij ajax vertraagt veltman vaak de aanval. Veltman moet lekker cv staan. Als je hem rechtsback zet laat hem dan niet mee gaan in de aanval, dan kan je beter dumfries gebruiken e. Het aller best nog dest

14 oktober 2019 om 06:33

En jij komt ook weer met een standaard reactie daarop. Vind het niet heel gek dat er wat kritiek is na de afgelopen twee wedstrijden.

En als hij zou testen en verliest dan is de heer driessen de eerste die gaat zeggen, testen doe je tydens de trainingen of vriendschappelijke wedstrijden en niet tijdens een belangrijke kwalificatie wedstrijd.

14 oktober 2019 om 06:37

Volgens mij gaat het toch niet over testen in het algemeen, maar wat er getest is? Misschien het stuk nog een keertje lezen? Want als je het over testen hebt, dan heeft die juist nu meer getest, dan als die gewoon 4-3-3 had gespeeld.

15 oktober 2019 om 09:26

Lees jii maar de laatste alinea nog. Gaat om 433 met frenkie vn de beek en wijnaldum te spelen.

Die hetze hier op het forum jegens Driesen mag ook wel wat minder. Nu zegt ie hier zinvolle dingen, ga daar gewoon inhoudelijk op in in plaats van hem een zeikerd te noemen.

14 oktober 2019 om 06:40

Weet je niet dat je drie personen hebt waar je onbeargumenteerd op mag zeiken? Valentijn, Derksen en Raiola zijn hier de makkelijke puntenpakkers. Je hoeft het artikel niet te lezen, maar te roepen dat het onzin is en je bent het mannetje.

14 oktober 2019 om 06:58

Eens met dat we niet blind moeten gaan haten op wat Driessen te zeggen heeft zo der het te lezen. Echter vind ik het een heel raar idee om na één slechte interland periode direct door te selecteren nadat je een behoorlijke tijd met deze groep hebt gewerkt aan een team vormen. Deze groep heeft ook gewoon veel goede wedstrijden gedraaid en we spelen 2 mindere wedstrijden waar we alsnog 6 punten uit halen; hoe is doorselecteren dan ooit een goed idee?

14 oktober 2019 om 09:34

Ik denk dat het hier anders bedoeld wordt. Hij pleit juist voor een systeem met Vd Beek in de afgelopen wedstrijden wat Koeman de eerste wedstrijd tegen Noord Ierland nog vasthield aan de Roon. Dat doelt hij omfet doorselecteren, volgens mij.

14 oktober 2019 om 09:44

Mee eens. Toch vind ik het vreemd dat iemand die zoveel onzin de wereld in gooit nog zijn podium mag behouden. Zal wel aan mij liggen maar ik vind dat een journalist objectief moet zijn, en de dingen die hij over o.a. Ten Hag heeft geschreven vind ik respectloos.

14 oktober 2019 om 15:53

Wat een stemmingmakerij wederom van Driesen. Deze wedstrijden zijn enkel een opwarmertje, tuurlijk wil je wat uit testen maar uiteindelijk speelt kwaliteit. Er zijn maar een aantal spelers die niet ter discussie staan, Vvd, Wijnaldum, De Jong, Depay en evt Cillessen (bij gebrek aan beter). Er zijn verder geen onomstreden krachten en het komende half jaar zal bepalen welke spelers het meest in vorm zijn om een plekje in de basis 11 te veroveren. We kunnen niet opeens verwachten dat we ieder land wel even oprollen, laten we ook eens blij zijn met het resultaat. Kijk naar andere landen, die swingen momenteel ook niet maar zullen er ongetwijfeld gewoon staan op het EK. Valentijn heeft een patent op mekkeren (of het nou gegrond is of niet). Logisch dat hij de schijn tegen heeft.

Buiten het feit dat 3 4 3 wel of niet werkt voor dit elftal word ik een beetje moe van de vd Beek discussie. Prima voetballer en leuk in de diepgang maar er wordt gedaan alsof er qua kwaliteit een tweede de Jong opgesteld moet worden. Kan het niet gewoon zijn dat van de Beek geen diepgang heeft op de positie van 6 omdat dat niet mogelijk was tegen deze tegenstander en in het spel van het Nederlands elftal? Bij Ajax speelt hij tegen de spits aan en hier kan dat niet. Kortom er wordt iets anders gevraagd voor vd Beek dan al deze zogenaamde kenners benoemen.

14 oktober 2019 om 07:34

Volgens mij is het punt juist dat van de Beek wederom, net als bij Ajax, als een soort schaduwspits naast of voor Malen ging lopen. Diepgang is goed, maar als zowel Wijnaldum als van de Beek diep gaan staan, dan moet alles van de Jong komen. Dat maakt het spel van achteruit eigenlijk super voorspelbaar.

Afgelopen zaterdag las ik de column van Paul Onkenhout en daar schrok ik een beetje van. Koeman heeft zichzelf in de positie gezet waar hij tussen de clubs is komen te staan, waardoor er binnen Oranje een Ajax tegenover PSV is gekomen. Spelers worden weer eilandjes en spelen onvoldoende samen. Niemand durft de vinger op de zere plek te leggen. Het probleem is die 2 PSV-ers voorin, die te weinig kwaliteit hebben. Ze spelen leuk tegen Rosenborg, maar dat is toch geen niveau? Bergwijn die de hele tijd liep te scharen zonder enig rendement en Malen die nauwelijks balcontacten had. Ze waren zo weinig attent dat ze constant de verkeerde kant op liepen en totaal niet communiceerden met Promes en van de Beek, die nauwelijks ballen kreeg.

14 oktober 2019 om 10:01

Nee promes was van toegevoegde waarde wil je zeggen? Vd beek heeft veel laten zien en veltman voegt meer toe dan dumfries? Over onzin gesproken zeg. De ajax spelers voegde net als de psv spelers afgelopen 2 potten weinig toe. Maar ga niet zo hypocriet lopen doen en met zo'n onzin verhaal van ajax vs psv aankomen

14 oktober 2019 om 16:10

Grappig verhaal, alleen waren het de ajacieden die de afgelopen 2 wedstrijden hebben gefaald.

Dit systeem kan prima werken. Het werkte niet omdat Koeman op links en rechts de verkeerde spelers neerzet. Zet Promes op de plek van Veltman en Van Aanholt of Haps of dat ventje van AZ of in ieder geval iemand die harder kan rennen dan ik op de plek van Blind en die draven heen en weer tot die spelers van de tegenstander brakend op het veld liggen. Dan kunnen de meer verfijnde spelers er ook makkelijker doorheen lopen.

14 oktober 2019 om 10:42

Ik ben het ermee eens dat je de verkeerde backs opstelt. Echter (zoals gisteren en aantal analisten ook aangaven) was dit niet de ideale wedstrijd voor nog een loper op het middenveld. Ipv de loper van de Beek was er meer behoefte aan iemand die het spel meer verdeeld. Nu komt dit allemaal op de schouders van de Jong te liggen en dat is dan relatief makkelijk te verdedigen.

14 oktober 2019 om 10:45

Nee eens. Ik denk overigens dat je Wijnaldum en Vd Beek sowieso niet samen moet opstellen. Zijn allebei lopers. We hebben juist creativiteit nodig. Had Ziyech maar voor Oranje gekozen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 15
2220 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

256 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Liverpool 9 0 0 0
2019/2020 Liverpool 37 4 0 0
2018/2019 Liverpool 35 3 3 0
2017/2018 Liverpool 33 1 1 0
2016/2017 Liverpool 36 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

Diogo Jota schrijft geschiedenis op Anfield bij nieuw clubrecord Liverpool

Liverpool heeft zondagavond geschiedenis geschreven tegen Leicester City. De ploeg van manager Jürgen Klopp won met 3-0 van the Foxes, wat betekent dat Liverpool nu 64 competitiewedstrijden op Anfield ongeslagen is....Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 25 november
Romelu Lukaku wordt door Real Madrid gezien als de toekomstige opvolger van Karim Benzema. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren