Matthijs de Ligt mist ‘gevoel van onoverwinnelijkheid’: ‘Had het wel verwacht’

Zondag, 13 oktober 2019 om

Matthijs de Ligt etaleert dit seizoen bij Oranje en Juventus nog niet de vorm die de verdediger vorig seizoen bij Ajax liet zien. Zondagavond won De Ligt met het Nederlands elftal in de EK-kwalificatiecyclus bij Wit-Rusland (1-2), maar de mandekker was niet geheel tevreden over zijn eigen optreden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door migi)

Opzich logisch wat hij zegt. Hij zit dit seizoen voor het eerst in het buitenland, veel reizen en wennen bij een nieuwe club met een nieuwe speelstyle. Ik heb gewoon vertrouwen in De Ligt. Ik weet zeker dat hij dit wel zal overkomen. Talent heeft die zeker en de mentaliteit ook.

13 oktober 2019 om 21:44

Ik zie het ook wel goed komen maar hij heeft op het moment gewoon alles tegen. Ook zijn baardgroei. Met die nieuwe look kan hij ons niet in de maling nemen. Hij speelt slecht en het moet beter. De Vrij dan maar?

13 oktober 2019 om 22:18

Wanneer is de volgende interlandperiode? Is dat niet pas ergens in 2020? In dat geval kan je tegen die tijd kijken hoe de boel ervoor staat. Zou De Ligt sowieso niet op korte termijn laten banken, daar De Ligt en Van Dijk het gedroomde duo achterin is voor het EK en we ondertussen het EK wel lijken te halen.

13 oktober 2019 om 22:43

16 nov Noord Ierland uit, 19 nov Estland thuis.

13 oktober 2019 om 22:46

In november dit jaar nog. Uit in Belfast tegen N Ierland en laatste wedstrijd is thuis tegen Estland.tegen N Ierland is een gelijkspel genoeg.

14 oktober 2019 om 07:38

Ik ben het met je eens. Aan de andere kant, als je weet dat De Ligt wat probleempjes heeft en je weet dat De Vrij het momenteel uitstekend doet. Waarom dan niet toch een interlandje overslaan? Hou die jongen even uit de wind. Feit is wel dat hij in vrijwel elke wedstrijd tot nu toe dit seizoen matig heeft gespeeld. En zijn fouten zijn in meer of mindere mate afgestraft door de tegenstander.

Komt wel goed, verwachtingen zijn behoorlijk hoog. Dan wordt alles wat fout gaat breed uitgelezen.

Helemaal top. Ik heb alle vertrouwen dat hij vanzelf weer op topniveau is en zelfs nog door gaat groeien. Hij is 20 en heeft al zulke bizarre dingen laten zien. Zelf ben ik 2 keer verhuist naar het buitenland en het is echt intens. Ander ritme, ander klimaat, alle gewoontes weg, kan je niet uitdrukken in taal, de supermarkt is anders.. Het zijn kleine en grote dingen maar het speelt zo mee. De eerste maand sliep ik gemiddd 3 uur meer per dag. En dan hoefde ik geeneens direct te presteren en bleef ik nog in de luwte. Ik kan me helemaal voorstellen dat jonge voetballers een half jaar tot jaar nodig hebben tot ze een beetje gewend zijn. Van mij krijg je die tijd gozer.

13 oktober 2019 om 23:56

Maar toch, het zou toch eigenlijk niet uit moeten maken als je op t veld staat? Nog steeds 11 tegen 11 op een veld met een bal in een stadion. Ik heb wel geloof in hem dat hij vaste kracht blijft in Oranje en Juventus maar begin steeds vaker mijn twijfels te hebben of het een wereldtopper zal worden. Bij Ajax en Oranje (en nu bij Juventus) heeft hij toch eigenlijk bijna elke wedstrijd wel een momentje ( dan praat ik over de wedstrijden die ik van oranje heb gezien en van Ajax in de Cl). Iedereen maakt fouten en je kan, zeker van een jongen van 20, niet verwachten dat iedereen altijd foutloos speelt, maar toch twijfel ik over zijn wereldtop-potentie,

14 oktober 2019 om 05:15

Erg kort door de bocht van je. Jij doet alsof je alles in je koppie t.a.t. even aan en uit kan schakelen met een schakelaartje. Nou... bij de meeste mensen is dat niet het geval misschien bij jou. Als hij bij juve zijn plek gevonden heeft komt dat in oranje ook wel weer

Het komt ook echt wel goed. En wellicht is het nodig even op de bank te zitten. Maar deze jongen is zo verschrikkelijk talentvol, die komt er echt wel. Het afschrijven van Matthijs is net zo triest als het enorm hypen van ‘m. Hij is talentvol, heeft dat laten zien, maakt nog wel fouten, dat is logisch want jong en net bij een nieuwe topclub. Hij verdient het alleen niet om zoveel shit over zich heen te krijgen. Bijna alsof men erop hoopt dat ie een fout maakt of faalt. Kinderachtig en triest.

13 oktober 2019 om 21:54

Dat zijn de haters die niet objecties kunnen reageren maar vanuit hun zogenaamde “ club” gevoel. Mooi verwoord 👍

13 oktober 2019 om 22:09

Ik zie het niet als afschrijven, maar momenteel is het gewoon slecht wat ie laat zien. Als je niet in vorm bent en er is concurrentie met de Vrij die het wel goed doet dan is het niet zo gek dat de roep om hem groter wordt. Schrijven we de Ligt daarmee af voor de toekomst? Volgens mij niet. Het is niet dat zijn carriere voorbij is omdat ie 5 mindere wedstrijden speelt. Echter als je als land direct moet presteren en je hebt iemand die beter in vorm is, dan moet je die opstellen. Als de Ligt dan in maart weer de sterren van de hemel speelt kun je hem weer neerzetten.

13 oktober 2019 om 22:16

Dat zeg ik toch ook? Als ie daardoor even op de bank moet, dan is dat geen enkel probleem. Hij redt zich wel. Als je hier en op andere media kijkt dan gaat de kritiek op deze jongen echt te ver. Dat is kinderachtig. Niet dat men om de Vrij vraagt, want dat kan ik nu ook nog wel begrijpen.

Ik vond het vooral opvallen bij die bal die hij wil wegwerken als laatste man de eerste helft. De tegenstander nam hem met het lichaam mee, en Matthijs is meer met de grens bezig, wachtend op het vlagsignaal voor hands. Daarna zo verbeten en gefrustreerd erachteraan. Corner. Die bal daarna blockt ie dan goed. Maar de hele wedstrijd zag je die verbetenheid en onnodig snelle slidings. De Matthijs van vorig jaar liep gewoon mee en greep adequaat in. Nu moet hij eerst weer leren op zijn benen te blijven staan. Sliding is het laatste redmiddel.

Vind het nu echt wel tijd voor een De Vrij of Ake. Mocht Chiellini fit zijn, dan zat die ook op de bank bij Juventus.

13 oktober 2019 om 22:49

Ik vind dat geschreeuw om De Vrij een beetje storend en overdreven, ook nu Ake noemen, waarom eigenlijk? Wat voegt Ake nu toe dat De Ligt niet heeft? Ake is tevens nooit basisspeler geweest bij Oranje en speelt bij een team dat compleet anders speelt dan Oranje, wel in een prima competitie, maar het is verder geen fantastisch team. Tenzij De Ligt geblesseerd raakt, denk ik niet dat Koeman hem gaat vervangen.

13 oktober 2019 om 23:02

Ik vind ook dat die geniale De Vrij en Ake het tegen die voetbalgiganten mogen proberen hoor. Revanchemogelijkheden tegen een C-land voor de afgang tegen IJsland, laat ze maar een keer.

14 oktober 2019 om 09:20

De Vrij werd op het WK 2014 verkozen tot beste verdediger van het toernooi. Met dat team stonden we op wat pingels na in de finale. Ik snap best dat De Ligt veel vertrouwen krijgt, maar als hij nog een paar maandjes zo aan moddert, zit hij binnenkort op de bank bij Juventus.

Vervelend dat hij minder in z'n fel zit. Vrees toch ook een beetje voor de verkeerde clubkeuze. Hij had voor Barcelona moeten kiezen waar het voetbal al in de verdediging begint. Dat kon hij bij Ajax al zo goed. En nu levert hij ballen in bij de tegenstander. Even een maandje afwachten en dan moet Koeman misschien maar eens een harde beslissing nemen. Die schreeuw om De Vrij inlossen. Die komt namelijk uit de Gouden periode dat we er nog ruim af gingen tegen IJsland dus die kan niks fout doen.

Ach beeldvorming doet ook veel.. hij komt tussen een lange bal en aanvaller onderschept deze tegen hem en aanvaller vervolgens verdedigt hij hem naar corner in z’n geheel een prima verdedigende actie de commentator brand het zonder enige kennis van voetbal af en dan ziet het er slecht uit.... bij de corner komt er een levensgrote kans die hij eruit haalt.. hoor je niemand over.. Mathijs.. je was gewoon goed kerel!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

127 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 9 1 2 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Hooguit deel van publiek dat me afschreef: ‘Hij is toch geen Ajax-niveau?’’

Ajax betaalde afgelopen zomer miljoenen om Edson Álvarez in te lijven als beoogde opvolger van Matthijs de Ligt. Voorlopig is het echter Joël Veltman die de plek naast Daley Blind inneemt,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren