Kraay jr. verbaasd na Wit-Rusland - Oranje: ‘Sean Klaiber kan dit ook wel’

Zondag, 13 oktober 2019 om

Hans Kraay jr. kan zich niet vinden in enkele keuzes die bondscoach Ronald Koeman zondagavond maakte. In het duel tussen Wit-Rusland en Oranje (1-2) kreeg Joël Veltman de voorkeur boven Denzel Dumfries op de rechtsbackpositie, maar Kraay jr. merkt op dat de Ajacied niet uitblonk in de rol die hij moest invullen. Veltman was veelal te vinden op de helft van Wit-Rusland, waar zijn acties wisselend succes kenden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Heeft Joël Veltman een goede indruk op jou gemaakt tegen Wit-Rusland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Mooi verhaal Hansie, maar je hebt niet zoveel aan hoge ballen als je met kleine aanvallers speelt. Overigens wel met m eens dat Veltman op rechtsback geen goed idee is. Die speelde niet best.

13 oktober 2019 om 20:34

1ste goal gemist? Kopbal van Gini.

13 oktober 2019 om 20:40

Lage voorzet kan ook. En als je back de ruimte niet dichtloopt kan je veel sneller omschakelen en acties maken. Nu neemt Veltman ook nog eens de wit russische buitenspeler mee de drukte in. Vind dit echt een grove fout van Koeman. Cruijf zei het al, wat is het belangrijkste dat een buitenspeler nodig heeft? Ruimte! Als de back niet kan ballen moet hij wegblijven.

13 oktober 2019 om 20:41

Het gaat niet zozeer om die hoge ballen, het gaat er om dat het veld veel breder gehouden moest worden. Dan had je gewoon Promes buitenkant moeten zetten. Nu stonden Wijnaldum, Bergwijn, Vd Beek en Promes vrijwel op dezelfde positie. Dit terwijl bekent was dat de tegenstander compact zou willen verdedigen. Onbegrijpelijke keuzes van Koeman deze keer om die jongens zo op te stellen.

13 oktober 2019 om 21:56

Linssen bij Vitesse?

Alleen dan heb je verdedigend niks. Niet dat dat vandaag veel nodig hoort te zijn, maar dan kun je net zo goed Promes in z'n Sevilla rol daar neerzetten. We hebben op dit moment gewoon niet beter. Zowel Veltman als Dumfries is voetballend middelmaat. Dat kan. Ieder land heeft een positie die wat minder bezet is. Hele tijd maar die namen noemen die er ook eventueel hadden kunnen staan. Veltman en Dumfries zijn gewoon logisch nu.

13 oktober 2019 om 22:54

Het verschil is alleen dat Dumfries aanvallend wel wat kan. Hij haalt vaak de achterlijn en heeft een betere voorzet in huis dan Veltman. Daarnaast kan hij zowaar nog een goal maken ook.

14 oktober 2019 om 00:02

Het probleem is dat Dumfries gewoon totaal niet kan voetballen. Simpele aannames die dan van de voet springen of hele simpele passes die niet aankomen.

14 oktober 2019 om 19:48

Daartegenover creëert hij wel een aantal gevaarlijke situaties, doe mij dat maar. IPV dat veilige rondtikken zonder rendement van Veltman.

Met Bergwijn en Promes op de flank weet je dat het niet werkt met opkomende backs,die twee trekken te veel naar binnen waardoor het in het centrum te druk wordt.ook de reden dat Van De Beek niet uit de verf komt,drukte.malen is er ook nog niet klaar voor om eerste spits te worden , Koeman had gewoon met Luuk de Jong moeten beginnen als spits en Babel ernaast en 4-4-2 spelen met Donny op 10.

Cillessen
Veltman
De Ligt
Van Dijk
Blind
De Jong
De Rhoon
Wijnaldum
Van De Beek
De Jong
Babel

Ik ben het hier helemaal mee eens. Veltman was dramatisch. Echt ergerlijk slecht. En elke aanval liep dood bij Joël, die tot overmaat van ramp steeds de vrije man was. Maar waar hebben we dat eerder gezien? Dumfries had precies hetzelfde toen hij door Koeman rechtsbuiten werd gezet. Ik vind het echt enorm tactisch falen en daarin stelt Koeman me teleur. Een ezel stoot zich over het algemeen nooit twee keer aan dezelfde steen. Ik neem het Veltman niet eens kwalijk.

13 oktober 2019 om 20:43

Klopt. Had dan Promes daar weg gezet.

13 oktober 2019 om 20:59

Dat is precies wat ik na 15 minuten dacht. Hij deed het daar heel verdienstelijk de vorige keer dat hij Dumfries daar verving. Vind het ook lullig voor Donny. Mag hij eens in de basis beginnen, krijg je dit. Uiteindelijk drukken de backs de buitenspelers naar binnen, plus Wijnaldum is dat vier man in de as. En dan nog Donny. Slaat nergens op. Maar nu zul je zien dat Koeman weer blind voor De Roon gaat kiezen.

13 oktober 2019 om 21:52

De Donny van de Beek fans weten altijd wel iets te verzinnen waarom hij wel gewoon basis moet. Ding is dat de discussie niet moet zijn Beek of Roon maar Beek of Wijnaldum. En Wijnaldum wint de CL en scoort deze wedstrijd tweemaal. Nog even wachten Donny.

13 oktober 2019 om 22:45

Ik ben geen Van De Beek fan. Ik vind dat hij te vaak schijnverdedigt en alleen maar voorin wil knallen als middenvelder. Ik was ook een van de weinigen die opmerkte dat de Noord Ierse goal begon bij het niet ingrijpen van Donny. Desalniettemin had ik wel willen zien hoe hij het deed in onze normale 433. Dan kan je een weloverwogen oordeel geven. En daar hecht ik waarde aan.

Bizarre beslissing inderdaad van Koeman. Zet daar gewoon een voetballende speler neer of een verkapte buitenspeler. Veltman had geen directe tegenstander en verprutste aanvallend echt alles. Dit was zo enorm beschamend, een voetballende amateurspeler zou nog veel meer brengen. Niet de eerste fout van Koeman in de afgelopen wedstrijden. Veltman en Blind hebben niets van twee moderne backs. Blind is goed aan de bal, maar is traag en verdedigend zwak en brengt aanvallend niet veel waar Veltman aanvallend niets brengt, in balbezit niet en ook niet snel is. Het is daarom onbegrijpelijk dat Van Aanholt niet speelt.

13 oktober 2019 om 20:59

Het idee was, zoals Koeman voor de wedstrijd verklapte, om met 3 achterop te spelen en dat Blind daar dan als een 6 voor zou komen te spelen. In die visie zou je Veltman op kunnen stellen aangezien hij zowel centraal als back zou kunnen spelen. Dat idee van Koeman zag je op het veld echter weinig van terug waardoor Veltman als verkapte rechtsbuiten kwam te staan. Buiten dat je Veltman het niet kwalijk kunt nemen dat hij geen rechtsbuiten is speelde hij natuurlijk wel erg ongelukkig en had ik hem toch in de rust maar weer gewisseld voor óf een buitenspeler óf een echte 3e centrale verdediger (bijv de Vrij)

14 oktober 2019 om 00:04

Toen ik zag dat je blind verdedigend zwak noemde moest ik wel een beetje lachen. Portie humor voor vandaag is weer binnen. Gekkie!

14 oktober 2019 om 01:29

Klopt, net als die goal bij Noord - Ierland waar die zo geweldig verdedigde. Ajax bril wellicht even afzetten.

14 oktober 2019 om 09:33

Blind blonk toch echt uit tegen de grote ploegen vorig seizoen. Stond er keer op keer weer met geweldige verdedigende acties.

Mensen hier vallen steeds over Valentijn Driessen, wat natuurlijk ook een kwal is die al zijn ajacieden de basis in probeert te praten, maar ikzelf word zo moe van een Hans Kraay jr. Hij kan er niks aan doen maar hij heeft gewoon het onvermogen comfortabel te spreken. Langs de lijn als journalist heeft hij moeite duidelijke zinnen te construeren en gewoon te vragen wat hij wilt vragen. De voetballers worden daar ongemakkelijk van en Hans die lijkt daar zenuwachtiger van te worden. Vervolgens in de studio is het gewoon een vreemde vogel. Deze man heeft heus het hart op de goede plek maar het blijft me een raadsel hoe hij zo’n goed betaalde baan heeft weten te versieren.

Eens.. Als je zo wilt spelen dan moet je Hateboer, Dumfries, Promes of misschien zelfs Klaiber oproepen en opstellen ipv Veltman. Veltman zou ik gebruiken tegen grote landen waarbij je moet verdedigen. Nu je aanvallend gaat spelen moet je daar iemand hebben die die kwaliteiten heeft. Weghorst dan in de punt met twee terriërs eromheen (Depay en Bergwijn/Babel/Promes).

13 oktober 2019 om 21:55

Dumfries is niet voor niets na Noord Ierland buiten de ploeg gelaten. Bewees toen ook dat hij niet geschikt is voor die rol. Je moet hier iemand neerzetten met voetballende kwaliteiten en niet beperkte spelers als Dumfries of Veltman.

13 oktober 2019 om 22:56

Waarom zoeken naar voetballende kwaliteiten? Je moet een back hebben die achterlijn kan halen en een voorzet kan geven. Niet iedereen hoeft een voetbalgod te zijn. Wat je dan krijgt is eindeloos rondspelen.

14 oktober 2019 om 10:57

@arsenallz Ik vind iemand die de achterlijn (al dan niet met een actie of een combinatie) kan halen en een voorzet kan geven iemand met voetballende kwaliteiten. Dumfries en Veltman hebben die kwaliteiten in elk geval niet.

14 oktober 2019 om 19:48

Dan zou ik wat meer PSV kijken. Dumfries kan heel goed de achterlijn halen en een degelijke voorzet geven.

'dit' is onder de maat. Dus als Klaiber 'dit' ook kan, is dat toch geen pleidooi om hem te selecteren?los van het feit dat ik Veltman een walgelijke voetballer vind, ik hij minder driest aan de bal dan Dumfries, dat moet ik hem nageven. Maar in aanvallend opzicht heeft Dumfries meer ervaring en impact om mee op te komen en aan de aanval bij te brengen. Als we tegen goden van het niveau Noord-Ierland of Wit-Rusland spelen, lijkt me dat naar zo iemand de voorkeur uitgaat.

13 oktober 2019 om 21:34

Als verdedigen niet nodig is blijf ik voorstander van Karsdorp.

13 oktober 2019 om 21:52

Karsdorp? Op basis waarvan dan? Dat is een van de grootste dissonanten van Feyenoord, dat momenteel grote moeite heeft om zich aan zijn status als middenmotor te ontworstelen. Ik vind het eigenlijk nergens op slaan om spelers op te roepen van dat niveau; zoals Kraay suggereert kun je dan net zo goed Klaiber oproepen. Dat bijvoorbeeld Berghuis 'gewoon' bij de selectie zit begrijp ik ook niet. Het belang van Jong Oranje is waarschijnlijk de enige reden waarom Stengs niet in zijn plaats is opgeroepen...

13 oktober 2019 om 22:32

Karsdorp is snel, heeft juist in aanvallende zin een prima inbreng.is ook beste jeugdspeler van Nederland geweest .... op tien ...wat ik zeg: Als verdedigen niet nodig is ...

13 oktober 2019 om 22:37

Dan zou ik op dit moment toch voor Hateboer kiezen ipv Karsdorp. Ondanks dat ik enorm fan ben van een Karsdorp in vorm bakt hij er op dit moment niet héél veel van.

13 oktober 2019 om 22:47

Ik heb zowel Veltman als Dunpfries gezien.ik denk dat de voorzetten van Karsdorp en zijn combinaties beter zijn.

Veltman kan er indd niets aan doen. Hij is een degelinke verdediger, maar je moet van hem niet verwachten dat dje een actie maakt. Je zet Van Dijk ook niet als linksback neer toch?

Veltman kon hier eigenlijk niet zoveel aandoen. Hij stond waar moest staan. Maar hij is niet het type speler die met al die prachtige passes van V Dijk dan gelijk een splijtende voorzet kan geven.

Weet er iemand wat er met Van Der Wiel is gebeurd. Misschien zouden we hem kunnen oproepen voor oranje.

13 oktober 2019 om 21:57

Nou dat lijkt me geen goed idee. Kwijnt weg bij Toronto.

13 oktober 2019 om 22:39

Dan kun je net zo goed Ullrich van Gobbel weer opstellen volgens mij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

168 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 12 0 1 0
2018/2019 Ajax 9 1 3 0
2017/2018 Ajax 30 1 7 1
2016/2017 Ajax 30 0 7 1
2015/2016 Ajax 34 2 4 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag mist basisklant tegen Heracles en ziet Mazraoui terugkeren

Ajax moet het zaterdagavond tegen Heracles doen zonder Joël Veltman. De Oranje-international heeft een spierblessure opgelopen, zo bevestigde trainer Erik ten Hag vrijdagmiddag tijdens de persconferentie. Edson Álvarez heeft te kampen...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren