Een onvoldoende voor Oranje; mager cijfer Van de Beek en De Jong

Maandag, 14 oktober 2019 om

Het Nederlands elftal heeft een nieuwe stap gezet richting deelname aan het EK. Dankzij een 1-2 zege op Wit-Rusland heeft de ploeg van Ronald Koeman nog maar een punt nodig om zich te kwalificeren. Voetbalzone beoordeelt de spelers van Oranje die minstens een helft meededen met een rapportcijfer.


Spelersrapport Oranje tegen Wit-Rusland
SPELER CIJFER
Jasper Cillessen 6
Joël Veltman 5,5
Matthijs de Ligt 6,5
Virgil van Dijk 6,5
Daley Blind 5
Donny van de Beek 5,5
Georginio Wijnaldum 8
Frenkie de Jong 5,5
Steven Bergwijn 7
Donyell Malen 5,5
Quincy Promes 5,5

Cijfers Oranje

Jasper Cillessen: 6
De meningen zullen verdeeld zijn over de vraag of de keeper uit zijn doel had moeten komen bij de aansluitingstreffer van Wit-Rusland. Het is moeilijk om daar een sluitend oordeel over te vellen. Uiteindelijk werd de bal goed naar beneden gekopt en kon Cillessen er niet zoveel meer aan doen. Verder kreeg de keeper geen kans om zich te onderscheiden; aan de bal was hij kalm.

Joël Veltman: 5,5
Veltman opereerde als verkapte rechtsbuiten en kwam vaak aan de bal. Het is de vraag in hoeverre hij zich thuis voelde in die rol, want in balbezit was zijn spel wisselvallig en zijn voorzetten waren meestal ondermaats. De keuzes van Veltman pakten soms ook goed uit, zoals toen hij een kans van Van de Beek inleidde met een handige lob. In de duels was Veltman niet altijd doortastend genoeg; het missen van een kopbal leidde in het eerste bedrijf bijvoorbeeld tot een grote kans voor Denis Laptev.

Matthijs de Ligt: 6,5
Met een uiterste krachtsinspanning voorkwam De Ligt na 25 minuten dat Laptev van dichtbij tot scoren kwam. Hij moest zich even laten behandelen, maar kon verder. Dat was goed nieuws voor Oranje, want De Ligt groeide in de wedstrijd. Na een erg onzeker begin – zo stuntelde De Ligt in een onderling duel met Laptev – speelde hij met meer vertrouwen,

Virgil van Dijk: 6,5
Van Dijk moest na 53 minuten plots twee man dekken in zijn eentje en dat kon zelfs hij niet. De aanvoerder van Oranje had niet door dat Stanislav Dragun opdook in zijn rug: 1-2. Tot dat moment zat hij goed in de wedstrijd en blokkeerde hij meermaals Wit-Russisch gevaar. Promes en Veltman moesten bovendien op de flanken altijd alert zijn, want Van Dijk kon ze op ieder moment bedienen met een afgemeten crosspass.

Daley Blind: 5
Er mogen vraagtekens gezet worden bij het optreden van Blind bij het Wit-Russische doelpunt. De linksback was totaal niet betrokken bij de rest van de defensie, waardoor Van Dijk plots een veel grotere opdracht op zijn bord geschoven kreeg. Niet veel later resulteerde een zwakke inspeelpass van Blind in nóg een kans voor de thuisploeg. Het waren spaarzame momenten waarop hij echt beoordeeld kon worden op zijn defensieve optreden en dat was onder de maat. Aanvankelijk viel hij vooral op de helft van de tegenstander op. In beide helften had hij daar wezenlijke bijdrages.

Donny van de Beek: 5,5
Van de Beek kreeg eindelijk de kans om zich als basisspeler te laten zien bij Oranje. Hij probeerde met zijn loopacties een bijdrage te leveren, maar werd niet vaak gezocht door zijn ploeggenoten, mede omdat hij soms te diep stond. Als Van de Beek wel aan de bal was, probeerde hij het tempo op te voeren. De eerste kans van de wedstrijd was voor de Ajacied, met een lobje, en hier en daar was hij met goede voetbewegingen betrokken in rappe aanvallen van Oranje. Een onuitwisbare indruk liet hij niet achter en halverwege het tweede bedrijf werd Van de Beek naar de kant gehaald.

Georginio Wijnaldum: 8
Geen Memphis Depay betekent bij Oranje niet per se een gebrek aan scorend vermogen. Wijnaldum maakte in Minsk doelpunt nummer vier en vijf van de kwalificatiereeks. De middenvelder opereerde met veel meer dynamiek dan hij deed tegen Noord-Ierland. Het leidde enkele keren tot balverlies, maar ook tot zijn beide treffers. Wijnaldum lanceerde zichzelf en timede uitstekend met zijn kopbal in de bovenhoek bij de 0-1; een zondagsschot betekende de 0-2. Als Malen het vizier op scherp had, zou Wijnaldum ook nog een assist op zijn naam hebben gekregen.

Frenkie de Jong: 5,5
De Jong werd minder fel op de huid gezeten dan het geval was tegen Noord-Ierland. Daardoor kon hij in de openingsfase wat meer naar voren voetballen. De Jong begon sterk en vond vaak de vrije man, maar verloor naarmate de wedstrijd vorderde vaker de bal na onzorgvuldige momenten. Bovendien stelde hij zich passief op in de momenten voorafgaand aan het Wit-Russische doelpunt: De Jong liep niet mee met doelpuntmaker Dragun. De middenvelder van Barcelona herpakte zich in het laatste kwart van de wedstrijd enigszins met een goede rush en scherpe steekpass op Wijnaldum in de blessuretijd.

Steven Bergwijn: 7
Hoeveel spelers er ook om hem heen stonden: Bergwijn wist meestal wel een uitweg te vinden. De bedrijvige buitenspeler onttrok zich niet aan wat slordige momenten, maar was balvast wanneer hij werd gedekt en zo stond hij ook aan de basis van beide doelpunten. Bij de 0-1 werd assistgever Promes gevonden door Bergwijn; bij de 0-2 hield de PSV’er twee Wit-Russen bezig, alvorens de vrije Wijnaldum te vinden die raak vuurde. Na de rust kwam hij veel minder in het stuk voor en hadden zijn acties wisselend succes.

Donyell Malen: 5,5
De spits, die in acht van zijn tien voorgaande duels tot scoren kwam, kreeg het vertrouwen in de spitspositie door de blessure van Depay. Malen liep zich meermaals vast en het samenspel met zijn ploeggenoten verliep met name in de openingsfase niet soepel. Daarna wist hij, in de eerste helft althans, zijn teamgenoten beter te vinden; Malen draaide voor rust goed weg tussen vier man en bereidde een kans van Veltman voor. In het tweede bedrijf had hij de wedstrijd op slot moeten gooien, maar stond zijn vizier niet op scherp toen hij oog in oog met de keeper stond.

Quincy Promes: 5,5
Promes zorgde voor dreiging aan de linkerflank en trok vaak naar binnen met de bal. Maar daar kwam op de keper beschouwd weinig uit. Een gevaarlijke pass van Promes resulteerde in de eerste helft in een uitbraak van Wit-Rusland, terwijl hij er niet in slaagde om de bal vlak voor het doel onder controle te krijgen na een heerlijke bal van Blind. Met een uitstekende voorzet op Wijnaldum leidde Promes wel de 0-1 in en dat was eigenlijk zijn enige hoogtepunt, voordat hij na 66 minuten werd gewisseld.

'De Ligt moet zich immuun maken voor alle kritieken'
Meer video's

Poll

Ben je het grotendeels eens met onze cijfers?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

138 reacties (laatste reactie door janssen)

Hoe verspil je 90minuten van je tijd kijk naar het Nederlandse elftal

13 oktober 2019 om 20:57

Dan ook niet met het EK kijken he!

13 oktober 2019 om 21:58

Met dit Team heb je niks te zoeken op het EK.Nederland heeft een andere keeper nodig. Verder moet Blind worden vervangen. Daarnaast kunnen Bergwijn, Malen & Promes echt niet.Een aanval met Depay, Dilrosun en Stengs heeft mijn voorkeur.

13 oktober 2019 om 22:17

Gelukkig is het WK over 3 jaar pas. Dan gebeuren nog dingen waarbij Bergwijn, Malen en Promes misschien beter kunnen spelen dan wat je nu oordeelt en kunnen de keepers in Nederland nog stappen maken.

14 oktober 2019 om 00:35

Bahahaha! Niets te zoeken op het EK? In een jaar tijd schakel je Duitsland, Frankrijk en Engeland uit. Je speelt 2 vrij matige wedstrijden die je alsnog weet te winnen en dan heb je niets op het EK te zoeken?tuurlijk

14 oktober 2019 om 01:22

@fcgrun Promes speelt al weet ik veel hoe lang in Oranje en heeft zelden tot nooit indruk gemaakt. ik verwacht niet dat dat nog gaat veranderen. Malen en Bergwijn misschien wel maar dat moeten we afwachten

Veltman een 5,5? Vond Bergwijn ook geen 7 waardig en Promes had wel iets meer mogen krijgen, alleen al ivm z'n assist. Bergwijn was echt niet best vandaag hoor! Dat net als Veltman en vd Beek trouwens.

13 oktober 2019 om 20:02

Veltman en Malen moeten net als Blind een 5 krijgen. Beek Promes en Bergwijn een mager 6je. Frenkie was ook niet goed. Gini wel een 9 vandaag wat een held.

13 oktober 2019 om 20:14

Een 9 is ook wel overdreven. Ik hou het bij een 7.5. (We praten over meningen natuurlijk). Liever zag ik Dumfries voor Veldman

13 oktober 2019 om 21:20

Mischien moeten we een keer niemand op rechtsback zetten, want die laten ze toch steeds vrij. (voegen voor de rest ook niet veel toe)

14 oktober 2019 om 06:39

Ik vond Blind, Beek,Malen, Bergwijn de minsten. Veltman was niet zo slecht vond ik. Verder vergeten, onze jongens spelen veel wedstrijden, stonden met rust 0-2 voor. Dan doen ze wat rustiger aan en krijg je door wederom geblunder van Blind een goal tegen. Gewoon blijven winnen om als groepshoofd t EK te beginnen.

Belachelijk cijfer voor Bergwijn, was samen met Blind en Malen de slechtste van het veld. De Jong speelde zeker niet top, maar deed genoeg voor een 6/6.5.

13 oktober 2019 om 20:27

Frenkie die vertraagde het hele spel met zn eindeloze gewandel en balletje terug...

13 oktober 2019 om 21:39

Oh god, daar heb je die afgekloven 'frenkie vertraagde het spel' riedel weer. Eén keer z'n, mannetje laten lopen en verder z'n gebruikelijke passnauwkeurigheid en een niet te missen assist op Wijnaldum, die de kans op een hattrick grandioos verprutste. Die 7 voor Bergwijn is helemáál een lachertje, wat speelde die een k...wedstrijd zeg!

13 oktober 2019 om 21:54

Word gewoon lichtelijk agressief van dit soort reacties. Herinner je nog Strootman en Wijnaldum? Toen we geen bal konden verplaatsen van verdediging tot aanval en we ons twee keer niet kwalificeerde voor een eindtoernooi? We mogen god (als die er is) op onze blote knieën bedanken dat frankie voor ons speeld. Zonder hem zou het er vandaag 3x slechter uitzien. Hij was wat slordig, maar vooral slordig voor zijn doen. Daarnaast heeft hij hele sterke dribbels vooruit en heeft hij een heel hoog basis niveau. Het ziet er makkelijk uit wat hij doet, maar als dat zo was zou Strootman dat ook wel kunnen toch. Hij verplaatst het spel van verdediging tot aanval gewoon meer dan prima, zoals altijd. Met deze prestatie zou hij 4 jaar geleden een 7.5 krijgen omdat het spel eindelijk loopt. Nu zijn we zo verwent dat we hem een 5.5 geven. Ondankbaar.

13 oktober 2019 om 22:17

Als je er een beetje agressief van word heb je een klein mentaal probleempje lijkt mij zo. Heb ik het mis dan van vanavond wat mijn ogen gezien hebben? Lijkt me niet, Frenkie speelde niet goed, net zoals het hele team niet maar dat neemt niet weg het feit dat hij veel wandelde en dat het tergend traag was van zijn voet. Dus je hel3 riedel van hoe en wat over vroeger, hoe het was is leuk maar heeft niks van doen met 'deze' wedstrijd en hoe iemand speelde.

13 oktober 2019 om 23:38

Superman123''word gewoon lichtelijk agressief van dit soort reacties''ik zou jezelf even laten nachecken. Het is maar een spelletje.

14 oktober 2019 om 00:16

Met je eens hoor. Dat hij immense kwaliteit heeft staat buiten kijf, kwam er een paar keer ook uit toen hij versnelde, maar hij kan veel vaker versnellen waar die ervoor kiest weer een keer te draaien en een minder balletje te geven. Temporiseren is top, en Frenkie is zeker een speler die daarbij gaat helpen met zn rust aan de bal, alleen je moet ook weten wanneer je weer moet versnellen en het spel juist niet moet vertragen.zoals hij speelt is prima tegen Duitsland e.d., maar tegen kleinere teams moet die bal gewoon snel rond gaan en moet hij de tegenstander niet de kans geven hem op te kunnen jagen omdat die 20 balcontacten nodig heeft om vaak alsnog niks te bereiken. Ik snap best dat hij denkt dat, dat balletje op Promes schiet niet op, die tikt 'm weer terug. Maar dat is nou juist die combinatie die ook weer ruimtes kan creã«ren en bovendien de tegenstander laat rennen. Maar dat lopen en draaien met de bal, zoekend naar iets wat er meestal niet is. Je moet wel op een beetje fatsoenlijk tempo rond tikken ... anders bereik je niet zoveel tegen 10 man achter de bal.

14 oktober 2019 om 06:41

Chef,ik vond die 3 en vd Beek de minsten. Die was ook bereslecht. Ben enorm fan van m,maar t was net zo slecht als Blind Malen en Bergwijn.

Belachelijk cijfer voor Bergwijn, was samen met Blind en Malen de slechtste van het veld. De Jong speelde zeker niet top, maar deed genoeg voor een 6/6.5.

Denk dat bepaalde discussies na vandaag weer de ijskast in kunnen. Van de Beek is geen controleur en moet je dus nooit op de plek van de Roon opstellen, dan krijg je iemand die naast de spits loopt en in de counter nergens te bekennen is. Zijn concurrent is Wijnaldum en zolang die beter is past Donny niet in het elftal. Veltman vandaag zeeën van ruimte met een goede voorzet, buiten dat niets toegevoegd. Blind is daarnaast geweldig bij Ajax maar gewoon geen back, zodra de kwalificatie voorbij is van Aanholt of Haps een kans geven.

13 oktober 2019 om 20:02

Haps? Serieus? Op dit moment is geen enkele speler van Feyenoord oranje waardig. Zelfs vermeer niet als zoet fit was geweest.

13 oktober 2019 om 20:09

Haps is een van de weinige Feyenoorders die zich nog enigszins aan de malaise weet te onttrekken.

13 oktober 2019 om 20:32

Ja Joshua, we gaan hier op Voetbalzone toch niet verkondigen dat er Feyenoorders in het Nederlands elftal kunnen staan? Hou snel op zeg.

13 oktober 2019 om 21:46

Haps zou in deze wedstrijd echt 50 keer zo goed zijn als wat er nu staat. Gewoon iemand die het breed houdt en kan blijven gaan. Een back gaat een dramatisch elftal niet op sleeptouw nemen, maar wie heeft nou de 2 sloomste mensen cmvan de selectie als backs. Echt te dom voor woorden.

14 oktober 2019 om 01:26

@bramhouten Haps vind ik persoonlijk geen mindere back als Blind. wat is dat een drama zeg op die positie. gooi dan die Van Aanholt er maar in maar Blind kan echt niet meer

14 oktober 2019 om 20:08

Niet 1 bondscoach heeft van aanholt er in gezet. Van aanholt speelt bij een middenmoter in engeland. Als ik van aanholt zie in Engeland vind ik het biets bijzonders

13 oktober 2019 om 20:09

Veltman inderdaad ondermaats, maar geen alternatief is beter. Zelfde voor Blind. Dat je met Haps komt zeg.... Maar beide spelers kunnen je wisselen. Dat Vd Beek speelde vond ik een verademing. Na het drama tegen Ierland iig iemand die beweegt zonder bal en sleurt als het nodig is.met de Roon staat helemaal bijna iedereen stil.

13 oktober 2019 om 20:14

Alleen voorwaartse beweging ja. Wanneer de bal kwijt is en er moet worden verdedigt gaat het in een wandeltempo naar achter.

13 oktober 2019 om 20:19

Donny heeft vanavond helemaal niets goed gedaan, hoe kan hij dan een verademing zijn. Als je begint over bewegen zonder bal en sleuren zoek je wel heel erg naar reden om toch nog bevestigt te krijgen dat hij een toevoeging is. Vd Beek sleurt helemaal niet, hij verdedigt amper mee. De balans was weg op het middenveld en daarom kan Donny niet basis in dit NL elftal. Hij zal beter moeten worden dan Wijnaldum, we kunnen hem niet op controlerend middenveld zetten.

13 oktober 2019 om 20:36

Over meeverdedigen ben ik het met jullie eens, maar dat jullie niet zien wat Vd Beek zonder bal doet en daarmee belangrijk is zegt meer over jullie spelinzicht

13 oktober 2019 om 20:39

Wat heeft van de Beek dan zo goed gedaan. 2e helft was het middenveld een gatenkaas. Beek moet zich gaan schikken in zijn rol. In Oranje is hij niet de grote man. Maar moet hij de gaten dichtlopen. Zowel Wijnaldum als de Jong zijn beter dan hem. Toen de Roon erin kwam was er weer controle op het middenveld.

13 oktober 2019 om 20:45

Je bent anders de enigste die lyrisch is over zijn aandeel zonder bal vandaag. Van De Beek speelde gewoon heel onopvallend en was 1 keer betrokken bij een mooie combinatie wat niets met zijn kwaliteiten zonder bal te maken had. Nu was het voor hem vandaag ook moeilijk om een stempel te drukken, maar het was vandaag wel duidelijk dat Van De Beek alleen moet spelen als je 'm op 10 wilt posteren. Hij heeft niet de kwaliteiten van een controleur.

13 oktober 2019 om 21:06

Zonder bal staat van de Beek alleen wat met zijn armen te zwaaien. Hij introduceert hoogstpersoonlijk een nieuw middenvelder type: de verkeersagent.

13 oktober 2019 om 21:10

hahaha haps hou op hoor noem je nou jetro zeg ik je maar haps alsjeblieft zeg geen enkele feyenoord speler hoort momenteel thuis in een nationaal elftal.

13 oktober 2019 om 21:29

De Ajacieden die er nu instaan horen er dan ook geen van allen in, misschien alleen Promes in vorm.

13 oktober 2019 om 21:38

waarom niet huidige kampioen ver gekomen in Europa laatste jaren. plus huidige koploper met psv die er ook gewoon terecht in staan. feyenoorders horen op dit moment simpelweg niet thuis in oranje, dan liever de azers

14 oktober 2019 om 01:27

@joshua Promes heeft volgens mij nog nooit een goede wedstrijd gespeeld voor Oranje

14 oktober 2019 om 10:27

"waarom niet huidige kampioen ver gekomen in Europa laatste jaren."alleen is het voor Oranje weinig relevant hoe een club het de laatste jaren heeft gedaan. Daarnaast mag je op het moment blij zijn dat er uberhaupt een Ajacied in staat. Veltman, Blind en Promes horen geen van allen in de basis.

Steven Bergwijn een 7 geven, maar Promes en Frenkie de Jong een 5,5. Hou toch op. Bergwijn heeft helemaal geen inbreng gehad in het spel. Was traag, fantasieloos en er kwam totaal geen gevaar vanaf. Het is altijd maar een beetje pingelen maar niks beslissend. Totaal geen toegevoegde waarde in dit Oranje.

13 oktober 2019 om 20:56

Nou Blinde Vogel, je doet je naam weer eer aan. Lees anders de argumentatie bij de 7 eerst even voordat je reageert. Dat beschrijft namelijk precies waarom hij een 7 verdient. Hij was voorin als enige fysiek opgewassen tegen die houthakkers van Wit Rusland. Daarnaast had hij een aantal beslissende momenten waar 2 goals uitkomen. En in tegenstelling tot vd Beek verdedigde Bergwijn wel een aantal keren terug.

13 oktober 2019 om 21:13

Mijn nicht van 100 kilo ook, zou die dan ook een 7 moeten krijgen als die basis stond vandaag?

Bergwijn een 7 en Promes een 5,5, is wel een rapport van een echte voetbalkenner.. Over de backs kan ik niet eens kritisch zijn, het is gewoon idioot om 2 CVs daar neer te zetten.

13 oktober 2019 om 20:34

Er zijn (zeker voor de wedstrijd) mensen die het een goede keuze vonden.

Ik begrijp het niet. Nederland heeft 15 uit 18 punten. Top presentatie, maar de analisten blijven negatief. Te gek voor woorden.

13 oktober 2019 om 20:12

Nee man, het spel van de laatste 2 wedstrijden was gewoon drama en dat mag best gezegd worden. Waarom moet ik me zo zitten ergeren tegen dit soort zwakke tegenstanders? Dit moeten formaliteiten zijn.

13 oktober 2019 om 20:53

Niet lang geleden verloor je dit soort wedstrijden.. ik kan niet ontevreden zijn. Die jongens doen heus wel hun uiterste best.

13 oktober 2019 om 21:24

Je zou verwachten dat ze een keer Cruijff zn visie gaan gebruiken, met een buitenspeler op de backpositie. Dan had je deze wedstrijd gewoon 4/5-1 gewonnen. En dan maakt het nog niets eens uit wie je daar neerzet, want verdedigend hoeven ze toch niet veel te doen.

Bergwijn en De Ligt waren gewoon net zo slecht als de rest hoor. Bergwijn zorgde voor veel te weinig dreiging, waar ik juist bij hem zo blij van werd tegen Noord-Ierland. En De Ligt heeft in bijna geen enkel defensief duel geen onzekere indruk gemaakt. Hij wordt er uitgesprint, maakt slidings op rare momenten en lijkt gewoon veel te veel zoekende. Oke hij maakt dat blok, maar al die onnodig onzekere acties wegen daar toch echt wel tegen op.

13 oktober 2019 om 20:21

Inderdaad. De Ligt begon heel slecht maar herstelde redelijk in de wedstrijd. De enige met een ruime voldoende was naar mijn idee Wijnaldum. Van Dijk ook net een voldoende. De rest allemaal maximaal een 5,5

Huh, Bergwijn een 7? Ik vond eigenlijk alleen Wijnaldum goed, en dan alleen door z'n goals. De rest 5.5

13 oktober 2019 om 20:06

Haha precies die. Wijnaldum door zijn goals, van Dijk trouwens ook heel goed, maar se rest heel matig. Je moet een hoog cijfer krijgen als je 2 doelpunten maakt, maar haal de doelpunten weg en ook Wijnaldum was heel matig in het meevoetballen. Snel vergeten, en op naar het EK

13 oktober 2019 om 20:54

Van Dijk is echt de enige die wekelijks zijn niveau weet te halen.

13 oktober 2019 om 21:25

Kan je nagaan Aad, en dan is die ook nog een beetje uitvorm.

Deze beoordeler heeft ook aan de lijm gesnoven met als die Jeroen die het een sfeervol stadion vond met 30 meter sintelbaan achter de doelen. Bergwijn kon vanavond nog geen lantaarnpaal voorbij en Mahlen is in negentig minuten 5 keer aan de bal geweest. Gefeliciteerd

Was weer niet best. Gold voor het hele elftal. Het team als geheel een 5,5 geven had een hoop tijd en energie gescheeld

daley blind weer een onvoldoende, en wie word er geoffert? dumfries. schiet mij maar lek met deze bondscoach. bergwijn had natuurlijk ook gewoon een 5,5 moeten krijgen, was echt niet beter dan malen of promes.

13 oktober 2019 om 20:49

Dumfries is een blind paard die wel blijft gaan, Veltman speelde vandaag net zo kut. Is verdedigend wel degelijk en daarom liet Koeman hem staan, want hij was rijp voor een wissel. Snap niet zo goed waarom je Dumfries aanhaalt door Blind te bekritiseren op zijn prestatie vandaag?? Hij speelt namelijk normaal wel als een van de betere.dumfries en Veltman zijn beide de slechtste spelers van dit Nederlands elftal dus het maakt niet zoveel uit wie er staat, al snap ik dat er veel mensen zijn die zijn werklust en vermogen om te blijven gaan kiezen boven het degelijke spel van Veltman die ook te kort komt , maar er staat bij gebrek aan beter.

13 oktober 2019 om 21:48

Jij beweert werkelijk dat je Blind normaal ''een van de betere'' vind? Sorry maar ik kan je niet helemaal serieus nemen nu. En bekritiseren op zijn prestatie vandaag? Nee, eigenlijk zijn prestatie in Oranje sinds hij opgeroepen is. Blind is nooit een echte LB geweest en nu bij Ajax staat hij dus ook al CV maar voor Oranje blijven ze hem oproepen voor de LB positie, waarom weet niemand want die jongen is gewoon zo traag en niet geschikt voor de LB positie. Het feit dat je juist op de LB positie zoveel concurrentie hebt, Ake, Willems, Haps, van Aanholt, Pieters. Dat zijn allemaal spelers wie op de RB positie er altijd in zouden staan. Het feit dat je Blind een van de betere vind vind ik wel hilarisch.

14 oktober 2019 om 01:30

@19messi33 als je zijn structurele verdedigende blunders niet in ogenschouw neemt is het idd een goede back. leuk aan de bal probleem is alleen dat hij verdedigend dramatisch slecht is op die positie en helaas niet alleen vandaag maar bijna elke interland. Blind als back werkt alleen als je 5-3-2 speelt want dan richten zijn verdedigende fouten niet zoveel schade aan achterin maar in een 4-3-3 systeem kan hij echt niet als back. dat is inmiddels wel gebleken

vd Beer is, zonder Tadic en Ziyech om zich heen een klasse minder. En een controleur is het zeker niet..dest gauw overhalen om Nederland m kiezenen laat van Aanholt nou eens op de plek van Blind spelen. Hellas kunnen we Nico geen Nederlander meer maken.

13 oktober 2019 om 20:27

Ook Dest is er nog lang niet. Je hoeft Nico niet te hebben, er zijn ook Nederlandse backs die het goed doen (In het buitenland). Alleen moet je dan wel blind moeten willen passeren .

13 oktober 2019 om 20:42

Die stap zou niet zo moeilijk moeten wezen. Maar helaas blijkt dat dus wel. Verdedigend is de linkerkant een hele zwakke plek. Blind word aan alle kanten voorbij gelopen. Tijd voor Van aanholt of misschien ake. Maakt me niet veel uit welke.

13 oktober 2019 om 21:02

We hebben op links eigenlijk vooral Van Aanholt. Blind gaat gewoon niet als linksback. Die is alleen goed als centrale verdediger, Ake is ook beter als centrale verdediger en verder loopt er niet veel bijzonders rond op de Europese velden. De back-posities zijn momenteel erg matig bezet. Ik heb dan ook het meeste vertrouwen in een natuurlijke back, Van Aanholt. In de jongens van Atalanta heb ik ook niet bijster veel vertrouwen.

14 oktober 2019 om 20:14

Van aanholt is wereldtop daarom speelt hij bij crystal palace

Wat een belachelijke cijfers weer!! Elke keer hetzelfde. Wijnaldum 2 doelpunten, maar verder helemaal niet gezien!

Wat een onzin.. veltman gewoon prima wedstrijd! Malen, vd beek en Bergwijn vielen helaas wel tegen. Ook onzin Blind beetje afvallen op 1 foutje. En dit cijfer voor FDJ slaat ook nergens op.

13 oktober 2019 om 20:24

Volgens mij vond jij als enige dat Veltman en prima wedstrijd speelde. Hij is geen back die aanvallend ook meer enige waarde heeft.

13 oktober 2019 om 20:45

Voor Veltman was het prima, voor het Nederlands elftal dramatisch. Dumfries is echt de betere van die twee.

14 oktober 2019 om 09:21

Het is allebei niet best. De spelvoortzettingen van Veltman waren ook matig. Desondanks was het toch nog een verbetering t.o.v. Dumfries omdat hij er wel in slaagt om een bal aan te nemen zonder dat de bal 5 meter weg stuitert. Dat was Dumfries in 80 minuten tegen Noord-Ierland niet gelukt.

14 oktober 2019 om 15:49

Er is 1 groot verschil. Dumfries kan aanvallend belangrijk zijn als je hem goed gebruikt. Bij Veltman maakt het niets uit hoe je hem gebruikt, hij zal zelden tot nooit een toegevoegde waarde hebben.

Ik vraag me echt oprecht af hoe mensen Frenkie beoordelen en wat hij moet doen om een 6 te krijgen? Ik weet de cijfers zijn subjectief maar hij is met afstand de belangrijkste speler van Oranje en doet aan de bal zoveel goede en simpele dingen dat ik me afvraag hoe overdreven hoog het verwachtingspatroon is van hem.

13 oktober 2019 om 20:57

Nou, ene Virgil van Dijk zet alles altijd neer en speelt altijd op zijn niveau. Bizar hoe hij tegenstanders dwingt om fouten te maken. Ga eens in het stadion zitten dan zie je hoe Van Dijk heel belangrijk is voor de organisatie van Oranje.

13 oktober 2019 om 20:58

Omdat hij vandaag veel balverlies leed en ook geen oplossingen had. Normaliter erg belangrijk voor Oranje, maar vandaag ontkwam hij niet aan de collectieve malaise.

14 oktober 2019 om 09:42

"ik vraag me echt oprecht af hoe mensen Frenkie beoordelen en wat hij moet doen om een 6 te krijgen? "je had ook gewoon de wedstrijd kunnen kijken, dan had je het namelijk begrepen. Als je wilt beweren dat Frenkie gisteren met afstand de belangrijkste speler was dan begrijp je er niet veel van.

Ik vraag me echt oprecht af hoe mensen Frenkie beoordelen en wat hij moet doen om een 6 te krijgen? Ik weet de cijfers zijn subjectief maar hij is met afstand de belangrijkste speler van Oranje en doet aan de bal zoveel goede en simpele dingen dat ik me afvraag hoe overdreven hoog het verwachtingspatroon is van hem.

Zelf wel tevreden over deze wedstrijd. Niets tegen Donny, vast en zeker een wereldgozer en ook mooie dingen laten zien bij Ajax, maar deze wedstrijd bevestigd gewoon waarom je wel met de Roon moet spelen. In die zin opgewekt dat alle kritiek de laatste tijd op Marten, de beste man nog vorig jaar in de Nations League, enkel om van de Beek de basis in te praten nu weer even opgeborgen kan worden, al zal die aap van de telegraaf bij de volgende interland periode wel weer met iets komen.

13 oktober 2019 om 20:37

Met donny en gini heb je 2 lopers op het middenveld. Als je dan ook backs hebt, die geen back zijn en ook nog eens tegen een zeer verdedigend team spelen loop je elkaar vooral in de weg.

Slechte wedstrijd, maar toch gewonnen gelukkig! Voor 2020 wordt het puzzelen. Ik denk dat de Ligt het nog zwaar zal krijgen. Naast van Dijk, de beste, heb je eigenlijk maar 1 echte concurrent en dat is de Vrij, die al op de deur aan het bonken is. De ligt vind ik al een tijdje zeer onzeker spelen met steeds een cruciale fout in een anders foutloze wedstrijd. Zoiets is niet erg in de poulefase, maar kan je de kwart of halve finale wel kosten. Je hebt backs nodig die blijven gaan en voor dreiging zorgen, omdat we in tegenstelling tot de laatste vier jaar nu wel een sterke slectie hebben! We hebben de beste verdediger van de wereld op dit moment, dus je mag wel met wat meer risico spelen vind ik. Wat mij betreft heeft Aké de beste papieren om dit in te vullen op links en rechts moet je opties openhouden, maar geen omgeschoolde centrale verdedigers die geen diepgang hebben. Dus Dumfries, ondanks dat hij rustiger moet worden of Tete, Dest, zulke types. Misschien zijn er nog goede rechtsbacks in de eredivisie een Zeefuik die opeens naar Groningen is kan zich ook nog ontwikkelen. Memphis speelt goed, maar wel noodgewongen in de spits door een gebrek aan beter. In potentie en in aanloop naar 2020 lijkt Malen de man voor de 9 positie, dus goed dat hij daar kon beginnen, maar als Memphis terug is zou ik hem vanaf links laten komen en Bergwijn van rechts. Memphis trekt nog iets te veel terug om de bal op te halen ipv een gierige doelpuntgeile spits als Malen. Dan de 10 positie. Donny lijkt de man voor the job, maar ik vraag me af in hoeverre hij goed kan connecten met de spelers om hem heen. Promes is als 10 misschien een betere fit vandaar deze opstelling. Vermeer heb ik altijd beter gevonden dan Cillessen, dus heerlijk zomer 2020, heb mn vriendin al zwanger gemaakt, dus lekker vaderschapsverlof tijdens EK!

14 oktober 2019 om 01:09

Ik ken kerels die hun vakantie of bruiloft om een Ek/wk plannen. Maar zwangerschap? Das een nieuwe, daarvoor moet je zowel goed in wiskunde als, eh, andere zaken zijn.anyhoo, de backs zijn idd de zwakste plek van Oranje op dit moment. Blind kan briljante wedstrijden afwisselen met vrij zwakke, zoals vandaag.op rechts zijn er veel spelers die aan inzet geen gebrek hebben, maar niet hele goede voetballers zijn.

De Ligt was overduidelijk slechter dan Van Dijk, 5,5 lijkt me daar ook zijn plaats. Veltman behoort overduidelijk op de bank ten faveure van Dumfries.Verder mag er wat meer pit in het elftal en goed dat De Roon en Babel op de bank begonnen. Al was Promes niet beter dan Babel.

14 oktober 2019 om 02:22

Onzin, 2 tegen 3 situatie. De Ligt pakt een man, Van Dijk moest kiezen, ergens in de organisatie liet iemand zijn man lopen. Ik durf niet te zeggen wie, zag alleen dat Blind niet naar binnenkneep en lucht stond te dekken.

Ik zou deze cijfers geven: Cillessen (6,5), Blind (4,5), Van Dijk (6,5), De Ligt (6), Veltman (5), De Jong (5,5), Van De Beek (5,5), Wijnaldum (8), Bergwijn (5,5), Malen (5,5), Promes (5,5). Om de twee uitschieters naar beneden even te belichten en waarom de ene een hoger cijfer heeft dan de ander: Blind was vandaag zowel aanvallend als verdedigend zwak en dan vind ik een 5 te veel van het goede. Veltman was dan niet goed in aanvallend opzicht, maar heeft veel werk verzet en buiten wat fouten was het verdedigend nog redelijk stabiel. Van Veltman verwacht je ook niet dat hij met goede voorzetten strooit.

hoeveel kansen gaat die Blind nog krijgen? veruit de zwakste speler in dit Oranje (als back). elke wedstrijd lijd hij wel weer gevaar of een tegengoal in

13 oktober 2019 om 21:42

Het was allemaal heel pover Japie. Man van de wedstrijd waren voor mij de bankzitters, aangezien die niks fout konden doen. Of de cameraploeg, want die zorgden nog voor enige spanning. Van uitvallen van beelden tot bal niet kunnen volgen in het veld. Deze wedstrijd maakt voor mij ook duidelijk dat we aanvallend volledig afhankelijk zijn van Depay. Malen slecht, Bergwijn geen enkele keer een back van niveau eerste divisie voorbij gekomen. Promes vond ik voor zijn doen nog goed spelen, maar meer dan een 6,5 was het ook niet.

14 oktober 2019 om 01:10

@nl_modric mee eens maar spelers als De Roon, Blind, Dumfries en Promes mogen nu eindelijk wel weer eens een goede wedstrijd voor Oranje gaan spelen. Dumfries en De Roon deden vandaag dan weliswaar niet mee maar dit zijn wel meestal de vier dissonanten in het elftal. Veltman was overigens vandaag ook niet veel beter als Dumfries, in tegendeel. gooi die Stengs of Dilrosun er een keer in, geef bv Van Aanholt een keer een kans. leuk dat je vast houd aan een winnend team maar je kan heus wel eens een keer wat nieuwe mensen proberen op posities waar bepaalde andere spelers structureel falen

14 oktober 2019 om 11:23

Wat vers bloed kan absoluut geen kwaad. Al vind ik De Roon een hele nuttige speler. Dilrosun ben ik niet zo'n fan van, dan zou ik eerder Boadu, Karsdorp, Van Aanholt, De Vrij, Stengs, Kluivert en Berghuis weer een keer willen zien. Luuk de Jong mag tegen de mindere tegenstanders ook wel een keer starten, dat is gewoon de ideale kapstok.

14 oktober 2019 om 11:59

@nl_modric dat ben ik met je eens, ik zou spelers als Van Aanholt, Boadu, De Vrij, Stengs en Kluivert ook een keer aan het werk willen zien. dat Koeman nog niet heel zijn elftal omgooit in officiele interlands is misschien enigszins te begrijpen maar in een oefenwedstrijd mag hij toch straks wel een keer wat nieuwe spelers gaan uitproberen imo. altijd dezelfde spelers opstellen is ook geen gezonde situatie, mits ze er echt met kop en schouders bovenuit steken en dat geld nog niet voor iedereen in de basis 11 dus geef de concurrenten dan ook een keer de kans om te laten zien wat ze in huis hebben

14 oktober 2019 om 05:21

De enige die het vanavond echt slecht heeft gedaan is natuurlijk de coach, met zijn laffe verdedigende wissels en Luuk erin brengen als pinchhitter terwijl je gewoon voor staat....

Vd Beek is gewoon een normale middenvelder. Voetballend komt hij te kort. Bij Ajax profiteert hij van Tadic en Ziyech die hem altijd een makkelijk goal bediend waardoor je vaak zijn naam hoort. Vanavond weer heel diep staan en wachten op een makkelijk goaltje.

Voor het Nederlands Elftal is het beter als Blind gaat stoppen met voetballen.verdedigend echt drama elke keer.en voor de rest wordt zijn bijdrage steeds minder en minder.

Malen en Bergwijn zijn matige aanvallers, die nog niet bij de wereldtop horen. Te weinig voetbalintelligentie nog. Malen zie ik liever op links, Promes liever in de spits en dan Bergwijn rechts. Verder had ik liever Dumfries gezien ipv Veltman. Bovendien kon je beter Blind naar het middenveld schuiven en Van Aanholt op links zetten. De backs kwamen amper naar voren en het ontbreekt aan een type Tagliafico die naar voren blijft rennen. De Ligt had je van mij ook mogen wisselen voor De Vrij, of anders Blind op die positie. Eigenlijk was iedereen erg magertjes, behalve Wijnaldum en Cillessen. Ik had tegen zulke tegenstander Kluivert opgeroepen en hem zelfs ingebracht. Met hem en Malen aan de zijkanten, krijg je tenminste voorzetten. Bovendien met Donny, Wijnaldum en Frenkie, had je gewoon een speler moeten hebben met enorme diepgang. Kluivert is enige speler met diepgang. De rest dribbels naar drukte of past terug. Robben had ook diepgang, maar vandaag had je alleen spelers die naar de bal toe komen. Koeman moet inzien dat Kluivert nodig is. Met Malen, Promes en Bergwijn heb je gewoon drie dezelfde aanvallers....haal dan Berwijn eruit en doe Kluivert erin.

14 oktober 2019 om 00:14

Kluivert laat me niet lachen, heb je hem zien spelen tegen jong Portugal? Was 3x niks. Cody Gakpo liet in een half uurtje meer zien en was veel dreigender. Trouwens je hebt Depay nog die werd vandaag zeker gemist.

Jeetje mina was seen afgunst en haaat hier zeg. Heb het idee dat iedereen men slechte week tegenmoet gaat want alles is klote. Lekker dat Donny die nauwelijks met dit elftal speelt het team op sleeptouw net terwijl niemand hem de Baltimore aangeeft rond de 16.ik vond Malne en Bergwijn onzichtbaar slecht. Dan nog he, we gaan naar het EK, hartstikke blij!

14 oktober 2019 om 01:02

Het is inderdaad een verzameling zuurpruimen hier hoor. Altijd eigenlijk. Verwachten dat er even met 0-7 gewonnen wordt en de backs blind en Veltman strooien met geniale passen en voorzetten . Van Blind heb ik sowieso her idee dat hij door de “kenners cq haters” hier nog niet gewaardeerd zou worden als hij 3 ballen in de kruising schiet . Gewoon al bij al een prima kwalificatie reeks waarbij dit wel de minste wedstrijd was , maar dir soort wedstrijden tegen noord Ierland en wit Rusland en zo winnen alle teams maar met 1, 2 en maximaal 3 doelpunten verschil . Het is echt opvallend dat het hier altijd gezeik is . Ik heb een keer een live wedstrijd mee commentaar gevolgd en daar word je gewoon naar fan. Wat een hoop frustratie en haat en negativiteit hier . En trouwens ook nog klakkeloos kuddegedrag . Elkaar of die snor napraten .

14 oktober 2019 om 01:58

Het is heel vervelend om near te kijken zo.ik will ook niet scheinheilig doen of zo, als het ff niet gaat ben ik ook sneller geneigd om een speler van PSV of Feyenoord te bekritiseren, maar ze blijven een Oranje shirt dragen en ik ben groot fan van ze. Ik kan zelf ook zien dat een speler als Matthijs het op dit moment niet zo lekker heeft, hij maakt gewoon elke wedstrijd een grote fout, leert hij alleen maar van. Ook zag ik vandaag dat Donny niet echt aan de man kwam, maar dat heeft ook met de spelers om hem heen te maken die niet vrijuitgingen, hem nauwelijks de bal speelde rond de 16. Maar toch als je dan een reactie leest waar Matthijs, Daley, Donny, Frenkie en Joel de grond in worden gepraat zonder spelers als Bergwijn en Malen te benoemen, tja dan kijk je niet met een brilletje maar met afgunstige jaloezie. Kappen er mee, we gaan near het EK, geweldig man, en ik denk dat we zomaar om t toernooi mee kunnen doen, want het heerlijke is dat hoe slecht t hier en daar geweest is tegen C Landen, doen we t gewoon top tegen de wereldtop!!!!

14 oktober 2019 om 09:46

Ik snap ook niet hoe je met zo Een clubbril naar oranje kunt kijken. Mij maakt het echt geen reet uit voor welke club iemand speelt. Maar nog storender vind ik dat elkaar nagepraat . Het inzicht in het spel is bij de meeste mensen echt heel laag. Mgmggmgg

14 oktober 2019 om 10:30

"het inzicht in het spel is bij de meeste mensen echt heel laag. Mgmggmgg"doe dan ook eens iets met jouw inzicht in het spel... Zolang jij ons niet uitlegt hoe het in elkaar steekt blijven we gewoon maar random dingen roepen.

Goh, ze spelen een keer wat minder, maar winnen wel weer en meteen is bij iedereen de waan van de dag leidend. Ik hoor oproepen tot wijziging van spelers die vorige week nog niet aan oranje mochten ruiken. Ja en blind en de Jong en van de beek die moeten eruit... Man, man.. Tenenkrommend die reacties hier.

Ik snap niet dat Babel geslachtofferd werd voor Promes, daar waar Bergwijn al wedstrijden op rij niets laat zien en Babel toch wel aardig wat assists geeft en/of doelpunten maakt.daarbij is de laatste tijd iedereen zoooo lyrisch over Malen, die jongen heeft gisteren letterlijk geen bal goed geraakt. Waar hij zelfs nog de 1-3 op de schoen had en deze op ongeloofwaardige manier verprutste (de commentator sprak van geweldig gekeept, maar ik vond hem zeer zwak ingeschoten. Hoe goed een keeper ook is, vanaf 6 meter moet elke bal erin).daarbij word het misschien tijd dat we de Ligt een dagje op de bank laten zitten om hem weer scherp te krijgen, Blind langs Virgil zetten. Want op deze positie kan hij wel mee.op de rechtsback positie weet ik nog steeds niet wie er neergezet moet worden, Veltman en Dumfries hebben beiden hun gebreken op die plaats.verder vind ik Donny toch wel wat lekkerder dan Maarten op het middenveld, en mij lijkt (vooral tegen ploegen als Wit Rusland en Noord Ierland) dat met Frenkie de Jong (controleur en spelverdeler) en Gini Wijnaldum(Box-to-box speler) je genoeg verdedigende impulsen hebt, dan kan je beter met wat aanvallende krachten erbij komen om de verdediging te doorbreken.voorin zou ik op dit moment kiezen voor Babel, Memphis & Stengs. Stengs speelt de laatste tijd zeer gevaarlijk en goed. Deze man moeten ze gewoon eens minuten laten maken.

Best bijzonder het verschil in cijfers, ik zie ook her en der ruime voldoendes. Op Wijnaldum na die prima speelde met uiteindelijk een weergaloze doelpunt 0-2.Het was uiteindelijk maar een pover oranje en een matige wedstrijd waar op die twee na geen enkele speler goed speelde of enigszins uitblonk. Dat er een aantal dan nog een 7 krijg verbaasd mij dan ook.

Veltman s cijfer is wel hoog. Hij speelde zeer matig en Blind s cijfer is ook wel hoog. Ben het eigenlijk alleen eens met het cijfer van Wijnaldum en Cillisen. Bij de rest is eigenlijk overal wat anders te zeggen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren