‘Real Madrid richt pijlen op Ziyech en wil in januari zakendoen'

Zondag, 13 oktober 2019 om

Hakim Ziyech heeft zich in de kijker gespeeld bij Real Madrid, zo verzekert Sport. De Marokkaans international zou net als Donny van de Beek hoog op het lijstje staan bij de Spaanse grootmacht. Het liefst wil de Koninklijke in januari al zakendoen met Ajax, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de Amsterdammers meewerken aan een tussentijds vertrek van een van beide spelers. Van de Beek liet eerder al weten dat hij het seizoen hoe dan ook afmaakt bij Ajax.

Sport meldt dat de eerste contacten met Ajax inzake Ziyech zijn gelegd rond het duel met Valencia in de Champions League. De Spaanse sportkrant verwacht dat de buitenspeler voor een bedrag tussen de vijftig en zestig miljoen euro op te halen is. De buitenspeler annex aanvallende middenvelder tekende in augustus nog een verbeterd contract in de Johan Cruijff ArenA, waar hij tot aan de zomer van 2022 vastligt. Met zijn nieuwe contract is hij de bestbetaalde speler uit de Eredivisie.

Van de Beek werd afgelopen zomer al nadrukkelijk in verband gebracht met Real Madrid. Tot een overstap kwam het niet, waarop de Oranje-international aangaf dat hij dit seizoen bij Ajax blijft. Om hem in januari alsnog naar het Santiago Bernabéu te halen, zou volgens de Spaanse sportkrant een bedrag van 112 miljoen euro genoeg moeten zijn. Christian Eriksen is eveneens in beeld bij Real Madrid. Diverse media melden dat de club hem in januari van Tottenham Hotspur wil overnemen.

Real Madrid investeerde afgelopen zomer meer dan driehonderd miljoen euro in de selectie, maar desondanks blijft de club azen op versterkingen. In LaLiga gaat het team van trainer Zinédine Zidane weliswaar aan kop, in de groepsfase van de Champions League is Real terug te vinden op de laatste plaats met een punt uit twee wedstrijden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door dreetje888)

Is dat even jammer voor Madrid. Beiden spelers hebben al aangegeven niet in de winter weg te willen. Volgende zomer weer een kans jongens

13 oktober 2019 om 17:49

Is ook niet waar. Zijn de bladen die dit schrijven. Real Madrid heeft nog geen 1x aangegeven dat ze zich in de winter gaan versterken.

13 oktober 2019 om 18:30

Zou ook dom zijn. Waarom Ziyech halen als je Eriksen gratis kunt halen en beter is?

13 oktober 2019 om 18:50

Jij vindt Eriksen beter omdat?? Als je iemand nodig hebt die creatief is en met veel assists plus met grote regelmaat scoort. Dan is Ziyech veel en veel beter. En ook nog veel jonger ook nog.

13 oktober 2019 om 18:56

Ziyech is één jaar jonger haha

13 oktober 2019 om 18:59

Eriksen heeft zich jaren bewezen in een topcompetitie dat kan Ziyech niet zeggen. Verder zou ik als Madrid ook voor Ziyech kiezen als je de keuze heb, of hij daar zal slagen tussen allemaal spelers die zichzelf allemaal de beste vinden betwijfel ik...

13 oktober 2019 om 19:08

Wat een grappenmakers hierzo. Ziyech veel beter dan Eriksen? Eriksen is echt wel een niveautje hoger hoor.

13 oktober 2019 om 19:17

Wat jij nu benoemt doet Eriksen al jaren in de CL en de PL lol zit ook altijd bij de bovenste spelers met kansen creëren en assists.Ziyech heeft veel kwaliteiten maar Eriksen is een niveau hoger en laat het dus al jaren op het hoogste niveau zien.

13 oktober 2019 om 19:20

Champions League is top vd top competitie

13 oktober 2019 om 21:56

@Zermatt_peron O ja kan je ff helpen herinneren wanneer Eriksen geweldige wedstrijden als rechtsbuiten heeft gespeeld? Van Ziyech kan ik veel herinneren, vooral in de CL

13 oktober 2019 om 21:58

@Mothespurs appels en peren. Als RM voor Ziyech komt, dan willen ze hem voor de RB positie waar hij vorig en dit seizoen geweldig speelde. Om te zeggen Eriksen is beter, is onzin want die gast kan niet zo goed op RB. Dus niveau hoger hoe dan? Vergelijk ze wel op posities waar ze spelen.

14 oktober 2019 om 15:34

Eriksen heeft bij ons ook heel vaak Linksbuiten hangend als Ziyech aan de rechterkant gespeeld dus... jawel je kunt ze heel goed vergelijken zelfs.

13 oktober 2019 om 17:54

De voorbeelden van voetballers die A zeiden maar B deden zijn natuurlijk legio. Ajax kan er vast een leuke deal van maken, Brahim Diaz erin betrekken bijvoorbeeld

13 oktober 2019 om 17:57

Ja of Jesus Vallejo. Of speelt hij daar niet meer?

13 oktober 2019 om 18:05

Verhuurd dit seizoen. Speelt in Duitsland

13 oktober 2019 om 19:02

Spelers moeten de eredivisie natuurlijk ook wel zien zitten. Koud in de winter wedstrijden op kunstgras veel wedstrijden in kleine stadionnetjes. Ik kan me voorstellen dat spelers liever een middenmoter uit een topcompetitie kiezen...

13 oktober 2019 om 18:15

Het zou me niet verbazen als Zyech bij serieuze interesse van Real daadwerkelijk zal aangeven dat hij wil vertrekken. Ik snap dat veel supporters altijd hopen op die loyaliteit, maar het draait om die ultieme momenten voor voetballers om die volgende stap te zetten. Ik denk dat Madrid de club is waar Zyech op hoopt. Zo niet, dan bewijst die jongen dat romantiek in het voetbal nog bestaat.

13 oktober 2019 om 19:22

Niet zozeer loyaliteit. Principes. Ziyech heeft altijd gezegd dat hij niet in de winter van club wissels. Vind hij niets.

13 oktober 2019 om 18:25

@inkemontana ik snap je punt maar als Real komt is het niet makkelijk zo een club te weigeren. dat is voor de meeste een jongensdroom die realiteit word

130 miljoen package deal voor beide, anders maar lekker verder zoeken!

13 oktober 2019 om 17:49

Volgens de spaanse krant zouden ze al 112 miljoen moeten betalen voor alleen Donny. Dan is 130 voor beide natuurlijk een miljoen of 100 te weinig.

13 oktober 2019 om 18:03

Vond dat super onrealistisch, haha. 130 voor beiden klinkt toch beter?

13 oktober 2019 om 18:51

Niet voor Ajax. Dan klinkt 60 Cor Ziyech en 112 voor Donny beter.

Lees ik nu dat ze in de winter ff 175 miljoen willen aftikken voor 2 Ajacieden. Jaja. Die Spaanse pers lult maar wat raak he

13 oktober 2019 om 17:50

Haha precies. Bladen moeten ook vol he. Real Madrid heeft zelf niks gezegd over aankopen voor in de winterstop. Check hun officiële pagina’s.

13 oktober 2019 om 18:53

Haha sinds wanneer staat er op de officiële pagina van een club dat zij interesse hebben in een speler?

13 oktober 2019 om 20:06

Jij zult dan ook wel aan je comment quotum moeten komen denk ik... Want dit slaat helemaal nergens op.. Bij die bladen is het vaak nog iets van "waar rook is, is vuur".. Maar er is geen enkele club die op de eigen website aangeeft dat ze hun huidige spelersgroep niet goed genoeg vinden en ook niet dat ze serieuze interesse in bepaalde spelers hebben.. Pas als er getekend is komt het officieel naar buiten..

Dan is havertz van de week. Vorige week kante en de week daarvoor weer eriksen en v d beek en de week daarvoor olmo. Grappig al die geruchten. Real Madrid heeft zelf nog geen 1 van deze spelers benoemd de afgelopen weken. Ik ben lid van alle real Madrid pagina’s en volg hun officiële site dagelijks. De bladen moeten ook vol he. Verwacht wel een heel nieuw middenveld maar dat is pas volgend jaar. Ziyech maakt gewoon het seizoen af bij real net als v d beek. Beide mogen toch niet meer uitkomen na de winter voor een andere club. ( championsleaque) dus heeft real er niet veel aan

13 oktober 2019 om 17:55

Die regel wat betreft uit komen in een Europese competitie na een winterse transfer hebben ze vorig jaar aangepast.

Ziyech gaat sowieso niet middenin het seizoen weg, dat heeft hij zelf al vaak aangegeven. Als hij een transfer maakt, dan wilt hij dat in de zomer doen omdat je dan makkelijker binnenkomt bij een nieuwe club. Of Real Madrid een goede vervolgstap voor Ziyech zal zijn, weet ik niet. Wel denk ik dat Ziyech wel toe zal zijn aan een nieuwe uitdaging en de afgelopen seizoenen is dat er niet van gekomen waardoor hij nu nog bij Ajax speelt (wat ik als Ajacied totaal niet erg vind), maar je ziet nu de afgelopen seizoenen ook al bij Real Madrid dat vergelijkbare types als James Rodriguez en Isco het toch niet gemakkelijk hebben bij Real Madrid. Maar nu moet ik wel zeggen dat Ziyech ten opzichte van deze twee over het algemeen heel hard werkt in zowel verdedigend als aanvallende opzicht, dus wie weet.

13 oktober 2019 om 17:52

Als clubs als Bayern, Real of Barca echt met concrete interesse in januari komen aankloppen is hij echt wel weg hoor.

13 oktober 2019 om 18:09

Bij de meeste spelers kun je zulke uitspraken vaak met een flinke korrel zout nemen, maar in het geval van Hakim dus niet. Ongeacht wie er aanklopt, die kunnen wachten tot de zomer.

13 oktober 2019 om 18:27

Het probleem is dat dit misschien gewoon een gerucht is om de kranten te vullen in de interlandperiode. Maar geloof mij, elke speler is weg als die drie clubs komen. Dat is hoe het werkt helaas.

13 oktober 2019 om 19:00

In het geval van Hakim geloof ik dat dus niet haha, althans niet tijdens de winterse transferperiode. Veel oprechter ga je ze namelijk niet vinden op de velden en hij heeft dit al vaker aangegeven (begin van het seizoen nog). Geloof mij maar, die gaat nog lekker een seizoentje (Europees) knallen met Ajax.

13 oktober 2019 om 18:12

Maar alleen hard werken is niet goed genoeg. Ik had Ziyech graag hij Sevilla gezien zodat we kunnen kijken hoe hij het in die competitie zou brengen. Dan zien de echt grote clubs dat hij het ook kan in een topcompetitie en hebben ze misschien wel interesse in hem.

13 oktober 2019 om 18:55

En zou Ajax de hoofdprijs mis lopen en Sevilla dat na een jaar opstrijken! Blij dat hij nog hier is en waarschijnlijk wij het geld gaan verdienen!

13 oktober 2019 om 22:29

@arsenal890 hij heeft het al meerdere keren in de CL laten zien dat hij meekan. Waarom weer testen bij een Sevilla?

Dat zou hartstikke mooi zijn als Real Madrid 65 miljoen betaald voor een Winterse transfer. Dan is het een win-win-gelijk voor respectievelijk real, Ziyech en Ajax. Real krijgt een uitstekende speler, Ziyech zijn once in a lifetime transfer en Ajax redelijk wat geld voor een bijna onvervangbare speler.

Hele goede speler maar komt uiteindelijk toch te kort voor de echte wereldtop zoals Real Madrid.

Geloof er niks van,ziyech zou afgelopen seizoen naar elke topclub kunnen gaan als ik alle berichten moest geloven,eindstand niemand kwam voor hem niet eens voor 30miljoen,ik weet zeker als afgelopen seizoen Barcelona 25 miljoen had geboden,had Overmars het hem gegund en zelf dat hadden ze niet voor hem over,ziyech zou over slagen daar twijfel ik gewoon niet aan....

Real blijft maar blauwtjes lopen bij de Ajacieden, in januari zal het ze ook niet lukken. Ze denken zeker: we halen er een paar daar weg voordat de knock-out fase van de CL begint, zodat we niet opnieuw voor eigen publiek afgedroogd worden. Nice try, better luck next time.

13 oktober 2019 om 18:09

Bij welke spelers liepen ze een blauwtje?? Ze hebben geen enkel bod uitgebracht. Op geen enkele speler. Niet alles geloven wat je leest. Ze hebben in de zomer geen enkel contact gehad met Ajax . Overmars heeft dat ook bevestigd. Dus blauwtje ??? Real heeft al hun energie gestoken in pogba en neymar en is druk geweest om bale te verkopen.

13 oktober 2019 om 18:53

En dus liepen ze een blauwtje bij united en bij psg ...

13 oktober 2019 om 22:03

Daar liepen ze idd een blauwtje maar niet bij Ajax wat hij beweerd. Op spelers van Ajax hebben ze geen enkel bod uitgebracht zoals Ajax en de Telegraaf naar buiten brachten. Dus tja

14 oktober 2019 om 09:00

Wat een onzin kraam je toch. Er is geen enkel bod uitgebracht op een Ajaxcied.

Hij is beter dan Lucas vasquez, isco en James op dit moment. Real doet goed zaken als ze Ziyech voor 55m binnenhalen

13 oktober 2019 om 19:06

Beter dan Isco en James? Wat een grap

13 oktober 2019 om 22:01

@Branquinho op rechtsbuiten is Ziyech zeker beter dan Isco en James, snap al die smilyes niet.

13 oktober 2019 om 23:43

Sergio Ramos is ook een betere verdediger dan Ziyech. Isco en James zijn toch helemaal geen buitenspelers? Zijn pure middenvelders dus snap jouw reactie ook niet.

Als reserve cornervlag zeker laat me niet lachen.

13 oktober 2019 om 22:03

@piker wil je beweren dan Bale op rechtsbuiten vele malen beter is dan Ziyech op dit moment?

Ik vrees dat als real komt beide spelers dat jaar bij Ajax niet meer gaan afmaken we moeten reel blijven. Vraag mij wel af of zyech als meneer wordt gehaald of als een van de 18 om de ondergrens te bepalen want hoe goed ook bij Ajax dat wat hij bij Ajax allemaal aan balken mag verspelen dat wordt daar niet gepikt en dan gaat hij dus meer zonder risico voetballen en dan haal je een hoop verassing weg uit z’n spel... we zullen wel zien..

Een speler is bij Ajax in de winter 2 keer zo duur. Ajax moet proberen om stengs in de winter vast te halen. Dan staat de opvolger van zyech al klaar mocht hij ooit vertrekken.

13 oktober 2019 om 22:30

@martijnovic en zou een Stengs dan ook niet 2x zo duur zijn ib de winter? of denk je dat Stengs bij een Rkc speelt dat hij zo makkelijk wegkan

Als Real een creatieve middenvelder zoekt halen ze toch gratis Eriksen op van Tottenham? Ajax zal 50 miljoen vragen voor Ziyech (nog niet veel voor Real) maar Ziyech heeft zich nog niet bewezen in een top competitie, en Eriksen weer wel. Ik zou het wel weten als Real zijnde gewoon Eriksen halen en dit seizoen uit spelen met wat je hebt en eventueel jeugd erin gooien en die klaar stomen voor volgend seizoen.

13 oktober 2019 om 22:02

@sebasjuh als ze Ziyech hakeb dan zal dat voor de rechtsbuiten positie zijn. Voor de creatieve middenvelder zullen ze mogelijk kiezen tussen Eriksen en vd Beek

De contracten vanzowel v.d Beek als Ziyechzijn in Amsterdam drastisch opgehoogd. En dientengevolge de transferbedragen ook. Bij Ziyech s bijvoorbeeld de max vraagsom van 30 miljoen verdwenen. Ik ga er dus van uit dat er bedragen a la de Jong/de Ligt op tafel moeten komen.en dan nog denk ik zeker niet dat dat in de winter gaat gebeuren, want dat willen de spelers in kwestie zelf niet eens.

Ziyech gaat denk ik niet veel speeltijd krijgen daar vrees ik.real moet gewoon keihard voor mbappe gaan aankomende zomer en dan nog een top middenvelder en een top verdediger.modric,nacho,bale,lucas Vásquez gelijk verkopen.team moet weer een nieuwe boost krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4239 fans
Stand
Actuele wedstrijden

263 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 12 5 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Zakaria Labyad: ‘Toen hij tekende bij Ajax, leek het alsof het gisteren was’

Zakaria Labyad beleefde na zijn transfer van FC Utrecht naar Ajax een 'mentaal gevecht' met zichzelf. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler stapte in de zomer van 2018 over naar Amsterdam, waar...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren