‘Geen gek idee om De Ligt rust te gunnen en De Vrij op stellen’

Zondag, 13 oktober 2019 om

Matthijs de Ligt verkeert niet in grootse vorm, maar desondanks houdt bondscoach Ronald Koeman het vertrouwen in de centrumverdediger. De twintigjarige international maakte afgelopen zomer een transfer naar Juventus en door een blessure van Giorgio Chiellini doet trainer Maurizio Sarri al wekelijks een beroep op De Ligt, die in het shirt van Juventus al meerdere keren betrapt werd op een fout. Afgelopen donderdag ging de verdediger de mist in bij een tegendoelpunt tegen Noord-Ierland. Wim Rijsbergen en Ruud Krol zien dat de ex-Ajacied het niet makkelijk heeft, maar gaan ervan uit dat hij er weer bovenop komt en gewoon in actie komt tegen Wit-Rusland.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie zie jij het liefst in de basis tegen Wit-Rusland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

130 reacties (laatste reactie door dirk_borst)

Zo kan je het ook noemen inderdaad. 😅

Als je de ligt nu op de bank zet weet iedereen dat het niet komt door iemand rust te geven. En het zal ook heel slecht zijn voor zijn zelfvertrouwen.

13 oktober 2019 om 11:20

Daar ben je prof voor, degene die het beste in vorm is hoort te spelen in het Nederlands elftal.

13 oktober 2019 om 11:23

Dat zeker. Maar toch de ligt is nog maar 20 jaar. En dat heb je toch wel eerder dat je nadenkt over je eigen prestaties.

13 oktober 2019 om 11:24

Maar ik geloof dat v. Dijk het liefst linkscentraal speelt, dus om Blind zijn plekkie linkscentraal op te laten eisen is ook weer zo wat.

13 oktober 2019 om 11:28

Waar doel jij op? De vervanger van de ligt is de vrij of ake.

13 oktober 2019 om 11:33

Masterm1nd heeft het erover dat degene die beste vorm heeft hoort te spelen. Blind is op dit moment degene met de beste vorm als linkercentrale verdediger.

13 oktober 2019 om 11:59

Oh zo. Ja bedankt voor de duidelijkheid is nog vroeg he. Als je het puur op vorm zou zetten dan staat Cillessen en Depay ook niet in de basis.

13 oktober 2019 om 12:00

Masterm1nd, ik vind dat er ook gekeken moet worden naar een klik tussen spelers. En niet alleen naar vorm. Depay is nog nooit in vorm geweest bij Lyon en ik denk dat we allemaal blij zijn dat hij opgesteld wordt.

13 oktober 2019 om 13:25

Ik vraag mij nog steeds af waarom De Ligt probeerde om de bal weg te slaan bij dat tegendoelpunt. Slaande beweging maar de bal is rood en penalty.

13 oktober 2019 om 14:00

Dat Depay nog nooit in vorm is geweest bij Lyon is natuurlijk onzin. Hij is super wisselvallig, dat wel.

13 oktober 2019 om 14:32

Rood en penalty bestaat al jaren niet meer.

13 oktober 2019 om 14:43

Rood en penalty bestaat nog steeds hoor, als het een opzettelijke actie is dan krijg je gewoon rood zoals bij een duw met handen of een handsbal die opzettelijk is..

13 oktober 2019 om 15:14

SMH09, het hele idee met een speler in vorm is toch dat hij voor een periode een constant (hoog) niveau haalt? Super wisselvallend betekend dus dat hij niet in vorm is.

13 oktober 2019 om 16:10

Hoe krijg jij 100 duimpjes?? ... heel Nederland weet dat Koeman niet naar vorm kijkt toch? Huntelaar en weghorst zijn beter in vorm dan de jong... Veltman meer dan dumfries, vd beek is al een jaar in vorm en wordt structureel gepasseerd, promes had de vorige interland periode nog geen 10 min voor Ajax gemaakt en Bergwijn kreeg van de week de voorkeur boven malen! Dus als er 1 elftal is waar je niet in vorm hoeft te zijn om te spelen, dan ben je bij Koeman aan t juiste adres!

13 oktober 2019 om 11:27

Niet alleen voor zijn zelfvertrouwen is het van invloed, zijn reservebeurt zal in de Italiaanse media waarschijnlijk een eigen leven. Zal me niks verbazen, dat het dan uitgelegd gaat worden aan een gebrek aan vertrouwen bij Koeman in de Ligt.

13 oktober 2019 om 12:27

@buitenspelval so what? als topspeler moet je daar mee kunnen omgaan met die druk en De Ligt word toch gezien als een topspeler? als bondscoach moet je gewoon kijken wie het beste presteert en niet naar allerlei randzaken kijken zoals naar wat de media schrijft. dat hoort helemaal niet relevant te zijn bij een selectiebeleid. kijk naar hoeveel ellende zo een Neymar over zich heen krijgt bij PSG en die maakt gewoon steeds het verschil of naar Ronaldo als hij weer eens een keer word uitgefloten, die gaat dan meestal nog beter spelen. dat is hoe topspelers met druk om gaan

13 oktober 2019 om 17:32

Let ‘ns even beter op waar ik op reageer Japie_Krekel met je so what. Ik reageer op arsenal890 die zegt dat het niet goed voor zijn zelfvertrouwen is om hem niet op te stellen, in het verlengde daarvan zal de reactie van de Italiaanse media daarop eveneens invloed kunnen hebben op zijn als onzekere gemoedstoestand. Waar jij nou weer leest of uithaalt, dat ik vind dat de bondscoach hem om die reden niet zou moeten opstellen? Daar heb ik hrt toch helemaal niet over slimmerd? Als je zo graag op mijn reactie wil regeren, doe dat dat op iets wat ik schrijf of beweer en maak er niet weer je eigen verzinsel van. Ik wordt echt moe van je halfslachtige lezen.

13 oktober 2019 om 18:00

@buitenspelval dan klopt het toch wat ik zeg? als De Ligt niet bestand is tegen druk vanuit de media en dat zijn vorm beinvloed dan is hij nog niet klaar voor de absolute top

13 oktober 2019 om 18:46

Het kan wel kloppen wat je zegt, alleen slaat het totaal nergens op als reactie op mij.

14 oktober 2019 om 01:37

@buitenspelval ik begreep uit jouw verhaal dat Koeman De Ligt niet moet passeren omdat anders de Italiaanse media er ook nog eens overheen komt maar als dat niet zo is mijn excuses

13 oktober 2019 om 11:47

Arsenal890, inderdaad, totaal ongeloofwaardig dat hij rust nodig zou hebben. Een Daley Blind, Malen en Bergwijn zitten bv al ruim aan het dubbele aantal minuten van de Ligt dit seizoen.

Wel grappig. Zo overdreven als Frenkie omhoog wordt geschreven, zo wordt de Ligt om laag geschreven. Hij is inderdaad top van Europa en de wereld en gaat dat ook dit seizoen wel weer laten zien. Ergens is het jammer dat hij het 'italiaanse' verdedigen aan het leren is. Geef mij maar de de Ligt van Ajax. Een zelfverzekerde verdediger die hoog druk durfde te zetten.

13 oktober 2019 om 11:49

@inkemontana een wereldtop verdediger onderscheid zich in elke speelstijl dus dat moet geen probleem vorm voor De Ligt dan

13 oktober 2019 om 12:34

Dat betekent niet dat een wereld top verdediger niet hoeft te wennen...

13 oktober 2019 om 13:12

@100meijerMisschien is dat dus net het onderscheid tussen de Ligt en een topverdediger. Van Dijk kan die stap hoger wel direct aan, maar de Ligt blijft voorlopig hangen.. Ja hij is jong maar heeft ondertussen voldoende ervaring dus leeftijd mag geen excuus meer zijn... Hoe lang moet deze jongen nog 'wennen'?? Hoeveel fouten mag hij nog maken? Mede door zijn toedoen hebben wij al een eindtoernooi gemist en toen was het te wijten aan jeugdigheid, OK dat begreep ik enigzins. Nu missen wij weer bijna een eindtoernooi mede door zijn geklungel. Deze jongen moet snel gaan leren van zijn fouten en anders gewoon banken want je hebt met De Vrij een uitstekende vervanger in huis. Tijd van wennen voor de Ligt is [email protected] Wordt Frenkie omhoog geschreven? Deze jongen bewijst wekelijks dat hij de beste is op zijn positie en verdiend deze lovende kritieken. De Ligt heeft geweldige kwaliteiten maar ook wat tekortkomingen en die komen steeds meer aan het licht. Mede vanwege zijn hoge transfersom zijn de verwachtingen hoger en die maakt hij voor nu niet waar. De een wijt dit aan gewenning, maar als hij niet snel leert van zijn fouten mag je gerust stellen dat het ook een gebrek kan zijn aan 'specifieke' kwaliteiten voor de absolute top. Die ingrediënten heeft Frenkie wel voor zijn positie op basis van wat hij nu laat zien.

13 oktober 2019 om 13:27

De Ligt voldoende ervaring? Die komt net uit zijn vertrouwde omgeving bij Ajax...

13 oktober 2019 om 13:32

@pparzyscek eerst speelde De Ligt zogenaamd als een gearriveerde routinier en hoorde hij al bij de beste 5 verdedigers ter wereld en nu krijgen we dit soort excuses voor zijn matige spel van de laatste tijd?

13 oktober 2019 om 13:41

@japie_Krekel Ja echt he, het is ongelofelijk. Ik vind het best grappig dat wanneer er gepleit wordt voor Demiral omdat hij al langer innde serie A speelt. Wordt er geroepen maar De Ligt heeft meer ervaring, op jonge leefrijd al halve finales CL gespeeld, finale EL, captain etc. Maar wanneer we kritisch op zijn spel zijn en accent leggen op zijn duidelijke blunders, verwijzennwe meteen naar het feit dat hij nog maar een jochie is. Als het nog maar een jochie is en nog zoveel moet leren, moet hij misschien rustig gebracht worden zoals alle jonge talenten. Waarom speelt De Ligt(die nog moet wennen, nog een jochie is) ipv De Vrij die al gearriveerd is en nog s beter is? Misschien moet MDL nog maar s een paar ek en wk toernooien verpesten voordat er maatregelen worden genomen. Netals tegen Tottenham waarbij hij Moura vrijuit laat schieten. De Ligt is een goeie verdediger, maar misschien niet zo goed als de meeste mensen hopen!

13 oktober 2019 om 13:57

Inderdaad, er wordt voor Matthijs altijd wel weer een smoes uit de kast gehaald. Matthijs, onze ideale schoonzoon. En dan wanneer er wordt geroepen dat Matthijs nog veel te leren heeft als "kritiek"punt dan roepen we weer allemaam in koor dat hij al een EL finale op zijn naam heeft. Ja, Viergever heeft er ook 1, maar ik zie niet dat dat constant bij Viergever erbij wordt gehaald om aan te tonen hoe "groots" hij is.

13 oktober 2019 om 13:59

Japie_krekel. Dus? Ik zeg dat ik het jammer vind dat hij de meer defensieve Italiaanse stijl zich aan het eigen maken is i.p.v. De stijl die hij bij Ajax had. Wat heeft dat te maken met dat het een probleem zou vormen om die stijl eigen te maken?

13 oktober 2019 om 14:35

Dus de Vrij is dan ook geek wereldtop? Die zou zeker niet meekunnen in de stijl van Manchester City.

13 oktober 2019 om 15:46

@japie_krecelik bedoel het echt niet als excuus. Het is een logische verklaring voor zijn matige spel. Bij Ajax was het voor De Ligt allemaal makkelijker omdat hij wist hoe het daar in elkaar zat, alles lekker vertrouwd. De overstap naar Juventus is voor hem gewoon heel groot. Buiten de nieuwe club is het leven op zichzelf, een ander land gewoon een hele grote stap. Een stap die voor zo'n jongen zoals het zich nu laat zien, te groot is. Ik vind dat De Vrij moet spelen. Die speelt vrijwel altijd goed bij Inter.

13 oktober 2019 om 18:03

@pparzyszek ik bedoelde het ook zeker niet als aanval op jou. ik geloof nog steeds in de kwaliteiten van De Ligt en hij zit momenteel even niet in een beste fase. dan zie ik nu ook liever De Vrij tot De Ligt weer aantoont de beste op zijn positie te zijn. dat de overgang groot is kan ik begrijpen. de Serie A is een stuk sterker als de Eredivisie en in de CL deed hij het goed maar nu heeft hij wekelijks zware weerstand waar hij in de Eredivisie nog wel eens een wedstrijdje op 70 procent kon spelen

13 oktober 2019 om 19:02

@japie_krekel idd. Net als Frenkie de Jong. En dan zullen mensen natuurlijk roepen:' maarja zij hanteren bij Barca dezelfde speelstijl als bij Ajax. Onzin! Er zijn letterlijk nog mensen die denken dat Barca tiki taka speelt, Barca speelt afbraak voetbal onder lafverde. Frenkie onderscheidt zich gewoon door zijn individuele klasse en dat doet De Ligt niet. Dat hij het italiaanse verdedigen nog niet beheerst kan ik enigszins begrijpen, maar ook bij het NL se elftal lijkt het nergens op. Al zou hij naar Barca ,PSG, City gaan..de blunders zouden er blijven.

13 oktober 2019 om 11:51

Ik heb de samenvatting van Inter tegen Juve gezien, en daar zie je dat hij 3x wilt uitstappen. Helaas voor hem pakt dit in alle 3 de gevallen niet goed uit, waardoor Juve direct 1 op 1 komt te staan. Ik hoop wel dat De Ligt dit blijft doen, alleen dan de situaties goed leert inschatten, want ik ben het met je eens dat dit bij hem past! Hij wilt het dus volgens mij zeker blijven doen, alleen tot nu toe dus nog 'ongelukkig' in de uitvoering.

13 oktober 2019 om 11:53

Verkeerd dekken en passen naar de verkeerde kleur heeft daar uiteraard niets mee te maken. Ik kleine vormdip kan toch gebeuren? De Vrij speelt ijzersterk de laatste tijd dus zou het heel logisch zijn hem op te stellen....

13 oktober 2019 om 14:37

De Vrij pas helemaal niet in het type voetbal dat het Nederlands elftal speelt. Bij Inter staan de CB's altijd ongelofelijk laag, terwijl dst bij het Nederlandselftal, zeker tegen de kleintjes, niet het geval is. Ik ben wel van mening dst hij een kans verdiend, maar om eerlijk te zijn zie ik dst niet als optie voor de lange termijn.

13 oktober 2019 om 15:14

Dan kan jij zeker naar een ander Inter als ik. De laatste lijn van Inter staat namelijk helemaal niet zo laag. De drie cv's bij Inter spelen met een behoorlijke ruimte achter hun rug. Daarnaast onderscheid De Vrij zich juist in de opbouw. Heeft echt een uitstekende korte en lange pass. Onder Conte speelt De Vrij in een soort Bonucci rol. Mijn inziens op het moment de beste verdediger in Italië!

13 oktober 2019 om 15:48

De De Ligt van dit seizoen past ook niet in het type voetbal dat het Nederlands elftal speelt. Verdedigen met een hand boven het hoofd...

13 oktober 2019 om 15:51

Wat een prietpraat. De Vrij kan uitstekend voor Oranje spelen heeft de snelheid een uitstekende lange pass en een prima tackle. De Vrij heeft vaker met succes met ruimte in z'n rug gespeeld dat is echt geen probleem voor hem. Het belangrijkste is dat de Vrij is goede vorm verkeerd en de Ligt nu even niet dat kan gebeuren en als je dan een top verdediger als vervanger heb moet je die gewoon gebruiken.

Wat ze ook eens kunnen proberen is v, Dijk de spits op laten pakken en de Ligt het voetballende gedeelte vanuit achteren te doen. Lijkt me dat ze dan beide het meest in hun element zijn. Nu gebeurt precies het tegenovergestelde.

13 oktober 2019 om 11:16

Mwa. Van Dijk kan ook echt goed in het opbouwen en zijn lange passing. Ik vind hem daarin beter dan wat ik van de Ligt bij Ajax heb gezien (daar deed Blind vaak de passing). V. Dijk Is gewoon een patron op verdedigend en voetballend gebied.

13 oktober 2019 om 11:47

Ik vind van Dijk toch echt beter in de opbouw. Hij kan met een lange pass de bal op de stropdas van een aanvaller leggen,dat zie ik de Ligt niet zo snel doen.

13 oktober 2019 om 12:16

Maar aan de linkerkant heb je ook al Blind die dat kan. Daarnaast kan De Ligt ook zulke ballen geven. Het probleem wat je met de huidige opstelling hebt van Oranje is dat de linker kant prima kan voetballen. En het driehoek aan de rechterkant, Dumfries, De Roon en de Ligt te weinig voetbal in zit. Zet erbij dat de Ligt hierbij de spits moet oppakken dus een extra mannetje minder aanspeelbaar is. Is de hele kwalificatie al te zien, de tegenstander laat onze rechterkant vrij om te voetballen en zet de voetballende spelers onder druk en komen voor. Dan komen er wissels, vaak Dumfries eruit of de Roon en soms beide voor voetballende spelers. De tegenstander moet dan ook opeens daar mannetjes neerzetten en dan weten we nu telkens na de wissels de wedstrijd nog naar ons toe te trekken. Het is zo komisch om te zien en zo'n duidelijk patroon maar Koeman blijft zo koppig.

13 oktober 2019 om 12:19

@gerard13 De Roon en De Ligt kan je idd wisselen maar Dumfries word lastiger want daar heb je niet echt een alternatief voor. je kan Veltman daar neerzetten maar die is aan de bal net zo matig en heeft in tegenstelling tot Dumfries niet de snelheid en inhoud om heel de rechterflank te kunnen bestrijken. we hebben gewoon een groot probleem op de backposities. Dumfries is verdedigend sterk maar aan de bal een drama en Blind is op die positie aan de bal sterk maar verdedigend een drama

13 oktober 2019 om 12:22

Veltman is voetballend een stuk beter dan Dumfries, alleen aanvallend zal hij minder toevoegen. Voordeel met Veltman is wel dat je dan dat hij terug kan zakken naar de centrale positie in een 3-4-3 en dat de rechter centrale verdediger inschuift zodat alle middenvelders een stuk hoger kunnen staan. Zo kan Frenkie dieper staan en hoeft hij de bal niet op te halen zodat je tussen de linies van de tegenstander kan spelen.

13 oktober 2019 om 12:25

@gerard13 Veltman mist imo net als Blind de snelheid en wendbaarheid om als back te fungeren. daar moeten snelle, dynamische gasten staan

13 oktober 2019 om 12:42

Welk team speelt tegenwoordig nou nog met klassieke buitenspelers. De kracht van Nederland ligt in het combinatiespel en niet de aanvallen over de flanken. Spelers die doorschuiven vanuit hun positie en ook op andere posities kunnen functioneren omdat ze wel een pass over 5 meter bij een medespeler kunnen bezorgen. Juist voetballende backs heeft dit Nederlands elftal nodig ipv de blinde renpaarden. Altijd als Dumfries wordt gewisseld gaat het niveau van Nederland omhoog en buigen we een achterstand om in winst. Toeval? I don't think so

13 oktober 2019 om 12:52

@gerard13 ja en altijd als de voetballende back Blind speelt komen we in de eerste helft onnodig op achterstand door een aanval van de tegenstander over de linkerflank. Blind kan niet verdedigen op die positie en word er door iedereen met ook maar een heel klein beetje snelheid uitgelopen, zelfs als de tegenstander Noord Ierland heeft gaat het fout. het ziet er allemaal leuk uit aan de bal maar verdedigend is het echt een drama. Dumfries is net zo slecht als Blind als back maar daar hebben we geen alternatieven voor helaas waar voor Blind zijn positie wel alternatieven voor handen zijn

13 oktober 2019 om 13:01

Het was een aanval over de linkerkant van de Ieren, Als Dumfries gewoon de voorzet eruit had gehaald was er niks aan de hand en was er geen kans. Zijn man kan de voorzet geven die doorschiet naar de andere kant van het veld. Waarna de hele verdediging fout gepositioneerd stond doordat de Ligt de bal verkeerd raakte. Dan staat v. Dijk lucht te dekken. Wint Blind eerst het kopduel zodat de bal weer buiten de 16 komt. Hierna verliest hij het duel en komt de voorzet, waar er nog steeds geen rugdekking is van enig medespeler. Dus een beetje overdreven om dat doelpunt op Blind zijn conto te schrijven.wat de feiten zijn is iedere wedstrijd die Dumfries voor Oranje heeft uitgespeeld is verloren. Daarnaast is het ook zo dat iedere wedstrijd die we met Dumfries starten en achter staan, op het moment dat hij wordt gewisseld we de achterstand nog om weten te buigen. Waar Blind mede door zijn voetballende vermogen andere spelers beter kan laten spelen, is het bij Dumfries dat door zijn niet voetballende vermogen andere spelers juist zijn taken moeten overnemen. Resultaten en de wedstrijdbeelden laten dit duidelijk zien als je een beetje Orane kijkt. Idem voor de Roon gelden deze statistieken trouwens.

13 oktober 2019 om 13:11

@gerard13 ik doe het iig altijd in mijn broek als Blind aan die linkerkant in een verdedigende situatie komt en vaak loopt het dan ook slecht af en valt er een tegengoal uit. ik vind Dumfries ook niet best maar Blind vind ik net zo slecht als back. ze bakken er allebei niks van op die backpositie

13 oktober 2019 om 13:15

Geef dan voorbeelden waarbij er door hem een doelpunt uitkomt. Want als we puur kijken naar de doelpunten die Oranje tegen heeft gehad is er geen een waarbij het doelpunt ontstond uit een aanval over de rechterkant van de tegenstander.

13 oktober 2019 om 13:29

@gerard13 tegen Duitsland gaf Blind in de eerste helft 3 onnodige honderd procent kansen weg waaruit die Duitsers makkelijk hadden kunnen scoren als ze wat scherper waren geweest voor de goal en dan was het over geweest voor Oranje. tegen Frankrijk liep hij te prutsen achterin wat een tegengoal inleidde en laatst zelfs tegen een matige tegenstander als Noord Ierland weer en zo zal ik vast nog wat wedstrijden zijn vergeten. ik vind Blind een bron van onrust achterin als back. dat had Koeman ook moeten weten want bij United als back was hij ook al vaak niet best en dat zet hij nu in Oranje door. ik vind het ook niet Blind zijn fout want het is gewoon geen back. daar mist hij de snelheid en wendbaarheid voor. het is de fout van Koeman die hem daar steeds blijft opstellen

13 oktober 2019 om 13:47

Top je noemt hierbij zelf allemaal doelpunten op waarbij de aanval over de andere kant ging, en kansen van Duitsland zijn geen doelpunten. Uiteindelijk bevestig je hiermee dat het waar is dat Blind dus 0x als linksback bij een aanval over de linkerflank schuldig is aan een tegendoelpunt en zijn al jou berichten op onderbuik gevoelens gebaseerd.

13 oktober 2019 om 14:39

Je moet even de ligt zijn highlights terugkijken van afgelopen maand, daar zie je duidelijk in dst De Ligt dat ook uitstekend kan.

13 oktober 2019 om 16:06

@gerard13misschien is het handig voor je om nog een keer het tegendoelpunt te analyseren?het was niet de man van Dumfries maar de man van vd Beek. Vervolgens verwerkt De Ligt de bal niet goed. Dan verwerkt Blind de bal niet goed en gaat kinderlijk op de grond liggen bij de voorzet. Ondertussen heeft Van Dijk zijn mannetje doorgegeven aan de Ligt om een eventuele lage voorzet eruit te halen. In plaats van een fatsoenlijke sprong om het kopduel aan te gaan, kiest De Ligt ervoor om 10cm van de grond te komen en met z'n hand de bal te verwerken, wat mislukt.

13 oktober 2019 om 16:13

@gerard13 Er waren meerdere personen schuldig. De Ligt mag je dit het meeste aanrekenen doordat hij eerst slecht wegwerkt en daarna een relatief simpele defensieve kopbal niet kan uitvoeren. In mindere mate was het Blind zijn fout door de bal slecht te raken. Geen idee waarom je denkt dat van dijk 'lucht' aan het dekken was. Als je goed kijkt zie je duidelijk dat hij de Ligt aanwijst om zijn man te dekken zodat van Dijk Blind kan helpen als het op een dribbel aankomt. Daley lag al half op de grond en Virgil dekte zonaal, wat correct was. Wat nog meer in Matthijs nadeel spreekt is dat de bal met een boog kwam en dus heb je als verdediger meer tijd om je goed te positioneren om de bal weg te koppen. het ging daar goed fout.

13 oktober 2019 om 16:15

@gerard13 de 1-0 van gnabry was wel degelijk blind zijn fout. Het was zijn man. Hij liep niet mee met zijn tegenstander waardoor Gnabry helemaal vrijstaand kon scoren. Kan zo wel verder blijven gaan maar als jij je eigen werkelijkheid wilt creeren dan moet je dat vooral doen. Ga ik mij niet verder vermoeien.

13 oktober 2019 om 16:23

@gerard13 Verder zou ik zeker niet de Ligt als laatste man positioneren zodat van dijk pro-actief zijn man dekt. Bij Liverpool zie je ook duidelijk dat Matip vaker naar voren gaat en druk zet zodat Virgil achterblijft omdat hij positioneel veel beter is, sneller is, een betere (lange) passing heeft en slimmer is. Alle vier de aspecten gelden ook wanneer je hem vergelijkt met de Ligt. Blind is een goede speler, maar zijn gebrek aan snelheid maakt de backpositie wankel. Alexander Arnold en in mindere mate Robertson zijn verdedigend niet super, maar zijn snel en hebben een goede cross in de benen, net zoals Blind dat heeft. Ik zou daarom Blind alsnog de vrijheid geven om naar voren te gaan, ondanks zijn snelheid en de Nederlandse middenvelders dezelfde taken geven als wat Klopp doet bij Liverpool.

13 oktober 2019 om 18:48

@Discpriest TAA en Robertson zijn verdedigend gewoon heel goed hoor. Ik weet niet waar jij het vandaan haalt dat zij hun gebrek aan verdedigende kwaliten compenseren met hun explosiviteit en crosses. Zowel verdedigend als aanvallend behoren ze tot de buitencategorie.

13 oktober 2019 om 19:51

@glossiandzozo Ik mis amper een wedstrijd van Liverpool. Nee, Alexander-Arnold en Robertson zijn niet 'heel goed' in verdedigend opzicht. positioneel staan ze niet altijd goed waardoor de centrale verdedigers soms 2 mensen moeten dekken. 1v1 is met name Alexander Arnold niet al te best. Het is een fantasie om te beweren dat ze even goed zijn in verdedigen en aanvallen. Trollpost?

13 oktober 2019 om 13:45

Nou nou nou De Ligt is voetballend niet zo geweldig hoor Van Dijk is daar vele malen beter in. Bij Ajax deed Blind de passing etc.

13 oktober 2019 om 14:04

Ook ik snap niet waar dat sprookje vandaan komt dat de Ligt voetballend zo geweldig is. Ik vond het ook zo vreemd dat mensen dachten dat hij goed bij Barça zou passen vanwege zijn voetballende kwaliteiten. Bij Ajax kreeg Onana iedere wedstrijd zowat kramp van al die terugspeelballen van Matthijs. Hij heeft totaal geen crosspass in de benen. Zelfs met alle ruimte kwamen zijn crosspasses tegen Ierland niet aan. Hij heeft dat ook nooit gehad. Maar dat willen we graag zien. Net zoals toen hij samen met Sanchez speelde toen was zogenaamd Sanchez de domme kracht en Matthijs de voetballer terwijl ook toen Sanchez de bal naar voren wilde spelen en Matthijs met de zekerheidjes naar de back en de keeper. Mensen zien wat ze willen zien.

13 oktober 2019 om 16:27

@ Gerard Kijk je uberhaupt wel eens wedstrijden van je nationale team? Of van Liverpool? Van Dijk is Juist voetballend erg sterk. Als je zo'n klassieke rolverdeling zou willen toepassen, met een voorstopper en een laatste man, dan zou ik De Ligt bij de man laten staan en Van Dijk al het voetballende doen. De Ligt is aan de bal echt niet zo goed als Van Dijk.

Wel grappig dat bij alle andere spelers altijd meteen wordt gezegd dat ze het niveau niet aan kunnen, maar bij de ligt heeft het “tijd” nodig en “ wennen” aan van alles. Ik ben echt heel benieuwt of hij het niveau wel aan kan.

13 oktober 2019 om 11:41

Welk niveau? Hij heeft in a dere interlands toch allang bewezen dat hik het niveau aan kan. Of waren die potjes tegen frankrijk en duitsland niets zeggend?

13 oktober 2019 om 11:52

@linkerbaan tegen Duitsland was hij toch niet zo heel goed? ik kan me vergissen maar was dat niet die wedstrijd waar hij die penalty onnodig weg gaf? tegen Engeland en Portugal was hij overigens ook niet best in de Nations League. hij verkeerd sinds de return tegen de Spurs gewoon in een hopeloze vorm en dan kan je best een keer kiezen voor andere opties totdat hij zijn niveau weer haalt. imo moeten de best presterende spelers van dit moment spelen bij Oranje en daar hoort De Ligt op dit moment niet bij. die is al een half jaar op zoek naar zijn vorm

13 oktober 2019 om 17:23

We hebben meer wedstrijden tegen duitsland gespeeld. Daar speelde hij prima. Punt was dat de Ligt in mijn ogen al bewezen heeft dat hij het niveau aan kan.

13 oktober 2019 om 11:50

Hij kan het niveau aan, dat hebben we bij Ajax gezien vorig jaar. Dus daar ben ik niet meer benieuwd naar met een d. Hij heeft door zijn goede prestaties gewoon nog veel krediet bij iedereen en daarom zegt iedereen dat het met de tijd beter gaat worden. Ik vind echter wel dat de beste spelers bij het Nederlands Elftal moeten spelen en dat is hij op dit moment totaal niet. De Vrij verdient het wat mij betreft meer.

13 oktober 2019 om 14:41

Misschien komt dat omdat alle andere voetballers een stuk ouder zijn? De Ligt is net 1,5e maand 20...

13 oktober 2019 om 16:39

Bij een club team zou ik zeggen: ja dit telt mee. Maar bij een nationaal elftal is er geen tijd om spelers op te leiden (en dat is ook niet het doel van een nationaal team, daar is Jong Oranje voor), daar moeten de op dat moment beste spelers spelen.

13 oktober 2019 om 15:22

Naja De Ligt heeft wel al laten zien het niveau aan te kunnen en is net 20.

Totdat de Ligt de sterren van de hemel speelt dan hoor je niemand meer over hem zeiken. Ja hij heeft even een mindere fase in zijn voetbal carrière maar mag het. Andere cultuur, andere taal, andere speelstijl enz en hij is nog maar 20 he. De Ligt en van Dijk staan garant voor zeker jaren een duo

13 oktober 2019 om 11:54

@almere67 dat zeiden we toch ook niet toen Memphis het niet liet zien bij United of toen Kluivert niet meteen speeltijd kreeg bij AS Roma? die werden toen meteen afgeschreven maar als De Ligt al een half jaar hopeloos speelt dan moeten we daar niet over zeuren met zijn allen

13 oktober 2019 om 12:48

Overdrijven is ook een vak he met hopeloos maar ach daar zijn wij Nederlanders goed in tot het moment totdat hij de sterren van de hemel speelt ala Driessen

13 oktober 2019 om 12:56

@almere67 we slaan ook extreem door in het positieve als een jonge speler wel een periode goed presteert dus omgekeerd werkt dat natuurlijk ook zo. dat is het voetbal, je bent zo goed of slecht als je laatste wedstrijd. een verdediger hoort rust, vertrouwen en stabiliteit in je achterhoede te brengen. als je dan elke week 1 of 2 gevaarlijke slippertjes hebt waaruit met regelmaat ook nog eens onnodige tegengoals vallen dan vind ik idd dat je hopeloos speelt. De Ligt komt hier wel weer bovenop verwacht ik maar de laatste paar maanden is hij echt in hele slechte vorm

13 oktober 2019 om 13:27

Dat door slaan dat doet de media en als ik voor mijzelf spreek over de Ligt ja ik vindt hem goed spelen en volwassen overkomen maar dan heb ik het over de eredivisie en CL wedstrijden buiten Nederland is het een ander verhaal. Klopt over Depay die had beter een stap terug kunnen doen en ik hoop dat bv een Malen, Bergwijn en Donny zich niet gek laten maken

Je hoort t vaker bij jonge spelers. Er komt een dipje. De Ligt is sterk genoeg om hieruit te komen, 100 procent zeker. Denk dat t echter geen verkeerde keuze is op dit moment voor de Vrij te kiezen. Iets meer ervaring, rust en wil zich natuurlijk ook weer s bij oranje bewijzen. Uiteraard is de Ligt de komende 3 toernooien onze man, mits ie de vorm heeft .

13 oktober 2019 om 14:08

Uiteraard? Ook als blijkt dat hij niet de potentie kan waarmaken dat hem zo is toegeschreven?

Tegen potjes tegen Wit Rusland, Noord Ierland en Estland moet De Ligt in staat zijn om makkelijk overeind te blijven. Geen reden nog om hem te wisselen dus.

13 oktober 2019 om 12:31

Inderdaad dat zou je verwachten. Maar tegen Ierland stond die er dus niet. Dus misschien wel goed om hem even wat rust te geven

13 oktober 2019 om 12:42

Dan kun je ook zeggen dat Blind er niet stond want die haalde de voorzet er niet uit bij het tegendoelpunt. En Oranje heeft uiteindelijk met 3-1 gewonnen dus die fouten zullen hun gewoon vergeven worden en ze zullen de volgende keer gewoon weer in de basis staan.

13 oktober 2019 om 14:12

Nee, in het geval van Matthijs staat er een directe concurrent klaar die al tijden laat zien een stabiele factor te zijn en nog eens beter. We kunnen dingen roepen als "potentie" maar daar heb je zeker als bondscoach niet zoveel aan. Bij een club komen er meerdere belangen bij kijken. Want die willen je wil doorverkopen. Bondscoach is korte termijn werk

Ik vind het prima dat De Ligt het vertrouwen blijft krijgen. Want in potentie gewoon de beste verdediger ter wereld. Toch blijf ik het raar vinden dat een De Vrij die altijd geweldig heeft gepresteerd bij het nationale team en in Italië zomaar opzij is gezet na een paar blessures. Die krijgt niet half de krediet als een De Ligt.

Na de cilessen afbrand week lijkt het nu de ligt bash week. De man is geen robot , de eerste verdediger die nooit een foutje maakt moet nog geboren worden hoor. Centraal duo is nu op elkaar ingespeeld , de vrij en van dijk hebben nooit samengespeeld . Lekker laten staan zo dus. Overigens wel sneu voor de vrij , want die doett het ook al Jaren lang prima bij Inter f

13 oktober 2019 om 11:58

@pprins hoezo een bashweek? elke speler die slecht speelt krijgt toch kritiek? of moeten we spelers als Cillessen en De Ligt nu opeens anders gaan beoordelen als spelers als De Roon, Memphis en Dumfries die ook terecht kritiek krijgen als ze slecht spelen?

13 oktober 2019 om 12:09

Cilessen werden fouten toegeschreven die amper fouten waren . Zo werd hem zelfs verweten dat hij doe bal van Zyech niet even uit de kruising tikte . Ook van de ligt heb Ik het idee dat elk foutje wordt uitvergroot .

13 oktober 2019 om 12:15

@pprins hij stond ook niet heel overtuigend te keepen tegen Ajax natuurlijk ook niet bij dat schot van Ziyech imo. misschien waren het geen absolute blunders maar heel overtuigend greep hij niet in. tegen Barcelona ging hij wel twee keer in de fout en ook in de Nations League finale tegen Portugal. omgekeerd werkt het natuurlijk net zo want bij Barca werd hij na elk aardig bekerwedstrijdje omschreven als wereldtop

een speler als De Vrij kan beter bedanken voor Oranje. wat is het nut om bij de selectie te zitten als je toch weet dat je niet gaat spelen ook al speel je al een tijdje beter als een directe concurrent die nu al een half jaar een belabberd niveau haalt?

13 oktober 2019 om 12:05

Bedanken voor je land is juist een teken van zwakte.

13 oktober 2019 om 12:10

@dik_borst ligt eraan hoe je het bekijkt. wat is het nut om naar Oranje af te reizen als je er toch voor spek en bonen bij zit en weet dat je toch niet gaat spelen en dat hoe goed je ook presteert je directe tegenstander er altijd in gaat staan ook al presteert hij minder als jou over een langere periode? dan zit je toch voor saus bij de selectie?

13 oktober 2019 om 16:42

Precies, heb dit in onder een ander nieuwsbericht al eens gezegd: Wat moet De Vrij doen om te mogen spelen? Hij kan beter bedanken en een vrij weekend met zijn familie door brengen ofzo.

14 oktober 2019 om 08:34

@japie Je maakt deel uit van een selectie van zeldzaam goede spelers, de beste van jouw land. Of je nou wisselspelers of basisspeler bent het moet een eer zijn om daar van deel uit te maken. Wat je positie ook is je moet trots zijn op het feit dat je het land vertegenwoordigt. Als je in zo'n positie staat bedank je nooit voor het vaderland!

13 oktober 2019 om 12:14

Dat is knap, een half jaar als het seizoen pas 1 maand oud is. De vrij is uitstekend , maar jet duo de ligt - van dijk lijkt nu eenmaal beter , dat is zijn pech. 1 foutje tegen noord Ierland en jij wilt al weer je centrale verdediging wijzigen. En als de vrij dan eens een foutje maakt , wat ongetwijfeld gebeurt want geen verdediger is foutloos , wil ke dan de vrij vervangen door blind of zo...totdat die een foutje maakt. Paniekvoetbal heet dat. Het is lullig voor de vrij want die speelt ook heel goed , maar wat dacht je bijvoorbeeld van een Huntelaar vroeger. Of een Ter Stegen . Moeten die ook maar bedanken omdat ze niet spelen ondanks dat ze goed zijn. Dan ben je een zielige jankerd a la Bas Dost.

13 oktober 2019 om 12:17

@pprins in de return wedstrijd tegen de Spurs speelde hij heel slecht en tegen Engeland en Portugal in de Nations League was hij ook niet best dus die vormdip heeft hij toch echt een stuk langer nu als 1 maand

13 oktober 2019 om 12:31

Niet mee eens . In die wedstrijden was hij helemaal niet slecht . Hoorde je ook niemand over. Pas sinds hij bij Juve het wat moeilijker heeft gaan mensen ineens op elke slak zout leggen. En zelfs bij Juve vind ik het hem echt niet zo slecht doen. Zijn eerste wedstrijd was dramatisch , maar daarna speeltt hij redelijk. Nog niet super en hij maakte 2 lullige foutjes. Een dipje wellicht , geen dip. Als je iedere voetballer echter gaat vervangen als hij even iets minder speelt , dan houd je er geen 5 meer over hoor. Depay speelt ook minder bij Lyon de laatste tijd ...ook maar gelijk wisselen dan? Wijnaldum speelde een matige wedstrijd tegen Ierland en bij Liverpool ook even wat minder ...hoppakee eruit dan? Zo bouw je wel lekker aan een team ja .

13 oktober 2019 om 12:34

@pprins Depay hoef je niet te wisselen want die is constant beslissend in Oranje dus die doet wat er van hem gevraagd word. De Ligt is zowel bij Juventus als in Oranje al een tijdje niet best dus dat vind ik een ander verhaal. als je 1 wedstrijd wat minder speelt dan snap ik dat je niet gewisseld word maar als het nu al 8/9 wedstrijden aanhoud dan mag je best een keer gewisseld worden als je concurrentie beter presteert. dat Cillessen erin staat ondanks zijn matige spel snap ik wel want daar is net als voor Dumfries geen gelijkwaardig of beter alternatief voor

13 oktober 2019 om 12:39

Ik denk dat we het niet eens gaan worden Japie. Jij ziet ineens 9’slechre wedstijden terwijl ik er 1 Zie en 2-3 ongelukkige momentjes. Ik hou niet van paniekvoetbal en Koeman is al helemaal van de vastigheden . Dus de ligt blijft spelen of je het leuk vindt of niet. En de Vrij is een op en top prof . Bovendien komt zijn kans nog wel. Er gaan natuurlijk blessures en schorsingen komen. Wat is het dan heerlijk om een topper als hem achter de hand te hebben .

13 oktober 2019 om 12:44

@pprins De Vrij zijn kans gaat niet komen want anders had hij nu wel gespeeld aangezien hij al een tijdje beter speelt als De Ligt. De Vrij komt er alleen in bij een blessure of schorsing van De Ligt en anders kan hij het echt vergeten zolang Koeman bondscoach is. net zoals De Roon, Babel en Blind niet gepasseerd zullen worden onder hem zal De Ligt ook niet gepasseerd worden onder hem. vorm of prestaties zijn daarbij niet belangrijk voor Koeman. die stelt gewoon zijn lievelingetjes op ongeacht hoe goed of slecht ze spelen en zolang Oranje wint zal Koeman daar ook mee weg blijven komen. ik vind dat geen gezond selectiebeleid persoonlijk maar de winnende coach schijnt altijd gelijk te hebben

13 oktober 2019 om 12:56

Ja dat heet bouwen aan vastigheden. Je hebt als coach een visie en ja daardoor een voorkeur voor een bepaalt type speler . En dat ga je dus niet wijzigen als die speler even minder speelt. Niemand heeft oneindig krediet natuurlijk maar als speler , en zeker als verdediger, is het wel prettig om het vertrouwen van je coach te voelen. Niet dat elk foutje je meteen de kop gaat kosten .

13 oktober 2019 om 13:01

@pprins niet elk foutje nee maar een serie van fouten hoort wel consequenties te hebben imo. tegen Engeland, Portugal, Duitsland en Noord Ierland heeft hij een cruciale fout gemaakt die tot een tegengoal leidde. hoeveel krediet wil je iemand geven?

13 oktober 2019 om 13:19

Ik denk dat je iets te graag fouten van De Ligt ziet Japie. Als je speurt zul je fouten vinden , van iedere speler . Koeman geeft spelers vertrouwen en vooralsnog betaalt dat zich prima uit .

13 oktober 2019 om 13:24

@pprins waar moet je naar speuren als iemand door persoonlijke fouten betrokken is bij directe tegengoals? daar hoef je nou niet heel oplettend voor te gaan zitten kijken want De Ligt zijn fouten zie je meteen terug op het scorebord de laatste tijd

13 oktober 2019 om 13:29

Ik geef het op Japie. Je anti de ligt sentiment is duidelijk . Ik hoop dat Je nog 15 jaar kunt blijven irriteren en hem van fouten kunt betichten , want dat betekent dat hij dan nog altijd in oranje speelt en dat zou een goed teken voor oranje zijn

13 oktober 2019 om 13:36

@pprins onzin! ik was steeds een van de mensen die het voor De Ligt opnam toen hij door een hoop Ajax fans werd neergezet als geldwolf. ik ben een fan van De Ligt maar hij speelt gewoon nu al een tijdje slecht en dan moet hij net als elke andere speler die slecht speelt een keer gewisseld gaan worden. uiteindelijk komen zijn kwaliteiten toch wel weer bovendrijven alleen op dit moment is er een concurrent die al een tijdje beter presteert en die moet dan spelen imo

13 oktober 2019 om 13:54

Nou dan zijn een het daar toch nog over eens Japie ; dat het goed komt met hem. Laat hem Lekker ballen,’ga niet iedere actie van hem ontleden ; en het komt helemaalm goed met hem:’

13 oktober 2019 om 14:22

@prinsWat ik me afvraag, waarom is het nou zo dat als de duidelijke persoonlijke fouten worden aangehaald, diegene die ze benoemt meteen wordt aangeduid als iemand die graag ziet dat de Ligt fouten maakt, of dat er naar fouten worden gezocht. Kom op zeg, al tijden is het zo dat als Matthijs een onopvallende wedstrijd heeft gespeeld, dat hij weer aan het "heersen" was bij Ajax of hoe geweldig die wel niet was. Of net als afgelopen keer tegen Leverkusen bij een nutteloze sliding dat hij weer oh zo goed bezig was. Tuurlijk bij een jongen van 16 of 17 destijds ben je geneigd alles op te hemelen. En dat snap ik heel goed. Maar dat duurt nu 4 jaar en hij kan nog steeds bij sommige niks fouts doen. Maar wanneer er duidelijke persoonlijke fouten bij betrokken zijn dan moeten we de schuld maar aan zijn teamgenoten of de coach afschuiven.

13 oktober 2019 om 14:43

@roselinera: ik heb de ligt nooit oogehemeld. Fouten moet je ook niet aan anderen of de coach geven. Ja, hij heeft even een wat mindere periode maar ik vind dat alles nu ook wel onder een vergrootglas licht . Bij elke tegengoal word gekeken of hij wellicht iets verkeerds deed. Nou als geen enkele verdediger ooit iets fout deed dan eindigde elke wedstrijd in 0-0. Ik vind dan ook niet dat hij vervangen moet worden door de vrij , dat was de Discussie .

13 oktober 2019 om 12:17

Dat noemen we het Huntelaar syndroom.

13 oktober 2019 om 12:22

@vassinerend dat vind ik een ander verhaal. Van Persie was zichtbaar twee klassen beter als Huntelaar en liet het structureel zien in de absolute top waar Huntelaar 1 keertje topscorer is geworden bij een Europese subtop club als Schalke 04

13 oktober 2019 om 12:35

Ahum. Huntelaar scoorde overal meer . Haalde namelijk overal een gemiddelde van boven de 1/2 . Niet alleen bij Schalke , ook bij real en oranje. En het is knapper om topscorer ban de Bundesliga Te worden terwijl je bij Schalke speelt dan dat je bij bayern speelt

13 oktober 2019 om 12:38

@pprins Van Persie word overal ter wereld gezien als een Europese topspeler en als een van de beste Nederlandse voetballers allertijden. heel frappant dat Huntelaar dan niet diezelfde status heeft als hij net zo goed of zelfs beter was als Van Persie. Huntelaar was een leuke afmaker, Van Persie was een fenomeen met een fluwelen bal- en traptechniek die ook een belachelijk hoog rendement haalde. hij is niet voor niks topscorer van Oranje allertijden en hij heeft niet voor niks bijna in zijn eentje een matig United kampioen gemaakt van Engeland

13 oktober 2019 om 12:48

Dat aanzien heeft Huntelaar ook . De Bundesliga is heus niet zo veel minder dan de PL; alleen zal wereldwijd weinig mensen kijken maar Schalke - Leverkussen dan naar Manchester U. Hetgeen nog niet wil zeggen dat Man U zo veel hoger niveau is. En Van Persie heeft altijd op de eindrondes gespeeld . Ja ; in tegenstelling tot jou wisselde Bert van Marwijk hem niet , ondanks dat hij ook mindere periodes had ; periodes waarin Huntelaar duidelijk betere statistieken kon overleggen. We zullen dus nooit weten hoe Huntelaar daar had gepresteerd.

13 oktober 2019 om 13:06

@pprins sorry hoor maar Huntelaar komt qua aanzien niet eens een klein beetje in de buurt van Van Persie. niet in Nederland en ook niet in het buitenland. niemand ziet Huntelaar als een Europese topsspeler waar ze bv in Engeland nog altijd met heel veel respect en bewondering over de voetballer Van Persie praten. daar zien ze hem als een Premier League legende waar ik in Duitsland niemand Huntelaar een Bundesliga legende heb horen noemen. Huntelaar was een iets betere versie van Luuk De Jong, Van Persie was een iets mindere versie van Bergkamp. er zit echt een heel groot kwaliteitsverschil tussen Huntelaar en Van Persie. dat weet iedere voetballiefhebber

13 oktober 2019 om 13:34

jaja toch wilde tijdens het ek 80% van de Nederlanders Huntelaar in de spits . Verbeterde versie van Luuk de Jong 😂. Ja alleen schoot Klaas Jan er meer dan 100 in in de buitenlandse topcompetities en Luuk de Jong tot nu toe 3.

13 oktober 2019 om 13:38

@pprins daarom is hij ook een verbeterde versie van De Jong. een statische spits zonder snelheid of techniek die geweldig kan koppen en qua rendement idd 3 klassen beter is als Luuk de Jong maar qua spel zijn ze natuurlijk wel vergelijkbaar. het zijn spitsen die je moet bedienen want uit een individuele actie zullen ze niks creeeren met hun uiterst beperkte techniek en op de counter heb je ook niks aan ze door een gebrek aan snelheid. voordat ze bij de keeper van de tegenstander zijn zijn ze allang door de verdedigers ingehaald. Huntelaar was een prima afmaker maar natuurlijk geen begenadigd voetballer zoals Van Persie die voetbal soms op kunst liet lijken en die in de Europese top nog een stuk trefzekerder was als Huntelaar in de Europese subtop

13 oktober 2019 om 13:51

Dat van Persie an sich een mooiere voetballer is , zonder meer waar. Maar vaak kan een elftal meer hebben aan een speler die de bal gewoon erin ’ramt . Het is niet waar dat van persie betere statistieken heeft . Huntelaar heeft zowel in competitie verband als in oranje beter statisitieken . Overigens had ik trouwens denk ik ook wel de voorkeur aan van persie gegeven hoor . Maar Deze hele discussie begon erover dat ook Huntelaar baalde van zijn reserve positie, net als een de vrij dat zal doen. Maar je soms net de pech hebt net als een Ter stegen . Ook een uitmuntende keeper maar hij zal niet spelen tenzij neuer geblesseerd raakt . Maar dan ga je toch niet bedanken . Dan ben je echt een Bas Dostje.

13 oktober 2019 om 14:46

@pprins als je het zo uitlegt kan ik je beter volgen idd. als Huntelaar op een moment er 25 plus zou inschieten en Van Persie raakte geen knikker had hij idd ook gepasseerd moeten worden, dat ben ik met je eens. als De ligt nu blijft staan ok, maar wat gaat Koeman doen als De Ligt zijn vormcrisis nog een paar maanden langer aanhoud en De Vrij blijft wel goed spelen? dat vraag ik me meer af. dat je De Ligt laat staan is 1, maar dat je gaat zeggen hij blijft altijd staan of zo kwam het iig op mij over, dat vind ik een slecht signaal naar je bankzitters. je moet zo een groep van 22 man toch een beetje het vertrouwen geven dat ze allemaal kans maken om basisspeler te worden. zo houd je de onderlinge concurrentie in de selectie ook scherp

13 oktober 2019 om 17:20

Jeetje. Huntelaar vergelijken met Van Persie, het moet toch niet gekker worden😂. Huntelaar was in zijn hoogtijdagen een goede afmaker hoor, maar bij Real en Milan weet over 10 jaar niemand meer wie Huntelaar was. Van Persie heeft in Engeland en ook in de rest van de wereld gewoon de allure van een absolute wereld ster!

13 oktober 2019 om 12:57

En hoe zeker is het dat de Vrij het beter doet in Italië? Denk dat Juve wat meer uitvergroot word en durf te wedden dat de Vrij ook al wat fouten heeft gemaakt dit seizoen. Daar spelen ze met 3 centrale verdedigers wat overigens makkelijker is en het helemaal niet zeker is dat hij wel zou spelen wnnr ze dit met 2 zouden doen. Godin en Skriniar als concurrenten. Ik weet overigens niet hoe hij het doet dus ga ik nu ff wat samenvattingen terug kijken om te zien of hij echt beter in vorm is.

13 oktober 2019 om 13:07

@wk020 De Vrij haalt bijna elke week een ruime voldoende volgens de media, waar De Ligt door diezelfde media of onvoldoendes of hele magere voldoendes krijgt. dat zal toch wel iets zeggen of denk je dat de media in Italie nu ook opeens een "blinde haat" voor spelers die iets met Ajax te maken hebben heeft?

Ik begrijp dat we nu (nadat we de ligt opgehemeld hebben tot cruijf status) een hetze gaan beginnen tegen de Ligt?Ik hoop dat Ihhataren even niet oplet op deze typisch Nederlandse ontwikkeling, want zo werkt het altijd in Nederland. Overal ter wereld zouden ze een moord doen voor de Ligt, maar wij zoeken naar dingen om hem af te kunnen branden. Waar is die slechte vorm dan? Want ik zie het niet op een paar slippertjes na (die bij zn leeftijd hoort) frank de boer had tot aan het einde van zn carieere zulke slippertjes.

13 oktober 2019 om 12:12

@rinkschippers De Ligt maakt natuurlijk wel heel erg veel slippertjes de laatste tijd, ook bij Oranje. dat kan gewoon niet op dit niveau. ik geloof best dat hij daar weer bovenop gaat komen maar De Vrij maakt die slippertjes al een tijdje niet en in Oranje horen de best presterende spelers van dit moment te spelen imo en De Vrij speelt momenteel een stuk beter als De Ligt

Rust??? Matthijsje verdiend een forstelijk salaris om te ballen,kom op zeg. Rusten kan hij als hij op 32 jarige leeftijd lekker van ze pensieon gaat genieten

13 oktober 2019 om 13:27

Hahaha dat salaris altijd, ook de tegenstanders van de Ligt verdienen een vorstelijk salaris dus die vlieger gaat niet op.

Geweldig de discussie , Ajax fans willen de Ligt en Feyenoord fans de Vrij . Gelukkig hebben we een bondscoach die zelf bepaald wie er speelt. Ik denk , weet het zeker , dat zolang Koeman coach blijft de Vrij weinig interlands achter zijn naam krijgt .

13 oktober 2019 om 12:42

@crazymadness ik ben Feyenoord supporter en als De Ligt beter speelt mag die er wat mij betreft gewoon in staan aangezien De Vrij toch allang weg is bij Feyenoord. mij gaat het erom dat de beste moet spelen en op dit moment is dat De Vrij. dat Stengs er niet bij zit ipv Berghuis kan ik als Feyenoorder bv ook niet begrijpen dus bij mij heeft het niet met clubvoorkeur te maken

13 oktober 2019 om 12:44

En terecht natuurlijk. Spelers hebben een bepaalde mate van vertrouwen nodig van hun bondscoach. De Ligt heeft ook wel voldoende krediet opgebouwd bij de bondscoach dat hij dat vertrouwen ook gaat geven aan De Ligt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2210 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

253 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Internazionale 10 0 1 0
2018/2019 Internazionale 28 2 2 0
2017/2018 Lazio 36 6 3 0
2016/2017 Lazio 27 2 3 0
2015/2016 Lazio 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Koeman reageert op kritiek Van Hanegem en wijst nieuwe aanvoerder aan

Het Nederlands elftal plaatste zich zaterdag dankzij een 0-0 gelijkspel tegen Noord-Ierland voor het EK van volgend jaar, maar er waren desondanks de nodige kritische geluiden van de buitenwacht. Onder meer...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren