Engelse krant loopt vooruit op verrassend vertrek van Kuyt bij Feyenoord

Zaterdag, 12 oktober 2019 om

Southend United krijgt mogelijk twee gerenommeerde namen voor de spelersgroep. Volgens de Southend Echo is Henrik Larsson de belangrijkste kandidaat om het roer over te nemen na het vertrek van Kevin Bond begin september. Dirk Kuyt zou aan de slag kunnen gaan als assistent-trainer bij de club uit de League One, zo speculeert de lokale krant.

Kuyt is sinds vorig jaar actief als trainer van Feyenoord Onder-19 en een plotseling vertrek zou opvallend zijn. De krant maakt melding van 'geruchten' over zijn komst, maar lijkt een stuk zekerder van de aanstelling van Larsson. De oud-aanvaller nam in augustus afscheid als trainer van Helsingborg als gevolg van nare berichten die hij ontving via social media. Larsson onderhandelt sinds vorige maand met Southend en werd al tweemaal gespot op de tribune.

Voorzitter Ron Martin liet vrijdag weten dat de aanstelling van een nieuwe trainer aanstaande is. Hij sprak van 'grote progressie'. "We hebben niet alleen de kandidatenlijst flink ingekort, maar we hebben zelfs al een keuze gemaakt en een principeakkoord bereikt. Ik wil donderdag een persconferentie beleggen en zal het nieuws bevestigen als de inkt is opgedroogd", liet hij weten.

Kuyt en Larsson trekken de afgelopen periode wel met elkaar op inzake de overname van Wycombe Wanderers. Samen met Dennis Bergkamp zouden ze de dienst willen gaan uitmaken bij de club uit de League One, met Ronald Koeman als adviseur. Het Algemeen Dagblad meldde woensdag echter dat het van zaakwaarnemer Rob Jansen te horen heeft gekregen dat Wycombe waarschijnlijk kiest voor een andere overnamekandidaat: de Amerikaan Rob Couhig.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Als voetballer respect voor deze hardwerkende alleskunner, maar nu hij in de Feyenoord staff zit vind ik hem geniepig omdat hij aast op Stam zn baan

12 oktober 2019 om 23:25

Hoezo? Hij mag toch best ambities hebben om ooit hoofdtrainer van Feyenoord te worden? Ik volg het bepaald niet op de voet, maar zijn er buiten Johan Derksen om ook serieuze bronnen die beweren dat hij daadwerkelijk aan de stoelpoten van Jaap Stam zaagt?

13 oktober 2019 om 01:40

Geen enkele. Johan heeft een ongegronde hekel aan Dirk en Kuyt heeft niet eens de papieren om hoofdtrainer te worden. Een van de redenen ook waarom hij nog altijd als stagiair bij de training van het eerste is.

13 oktober 2019 om 01:41

Een = geen

12 oktober 2019 om 23:39

Wat een onzin is dat. Kuijt zit gewoon elke wedstrijd in zijn eigen box, mag ie? En dat hij ooit trainer wil worden heeft hij uitgesproken, maar ik heb niets gezien of gelezen dat er op wijst dat hij actief aan Stams stoelpoten zaagt. Dat doet Stam zelf wel.

12 oktober 2019 om 23:48

Jij kopieert gewoon de woorden van Derksen. Heb je geen eigen mening?

13 oktober 2019 om 11:39

@faridvanginkel: Tja, zou kun je ook wel zeggen dat elke reservekeeper "geniepig aast" op de plek van de eerste keeper... Elke ambitieuze trainer of speler wil nou eenmaal hogerop komen en dat zal altijd ten koste van iemand anders gaan.

13 oktober 2019 om 12:52

Als voetballer was hij ook al extreem hypocriet en geniepig, dus er is niks veranderd

13 oktober 2019 om 13:26

waar baseer je dat op?

Kuyt lijkt me wel een type die het in zich heeft om een grote trainer te worden. Zo'n jonge die overal goed in de groep ligt en de juiste werk ethiek kan over brengen. Het tactische aspect beheerst hij ook goed. Plus heeft op zowat elke positie in het veld gestaan. Ik zeg doen..

13 oktober 2019 om 01:10

@T Alvaz Ik denk dat juist daarom Kuyt geen goede trainer zal zijn. Als speler is makkelijk, beetje slijmen bij je trainer zoals hij deed, aardig doen bij spelers en je wordt geaccepteerd. Als trainer moet je boven je groep staan.

13 oktober 2019 om 02:32

Eerlijk gezegd zie ik hem enkel maar op een stopwatch de blessure tijd bij houden om te klagen.

Dit lijkt mij toch sterk, tenzij de onderhandelingen bij Wycombe op een klif zijn gelopen. Hoe kan je anders een functie gaan bekleden bij een team uit dezelfde league. Je kan onmogelijk gedeelt eigenaar zijn van een team en een trainer ergens anders

13 oktober 2019 om 06:59

Ben je wel alvast zeker van 6 puntjes ;-)

13 oktober 2019 om 07:46

Met welk van de twee teams? :D

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Southend United

Stand
Actuele wedstrijden

Nederland
305 fans
Coach, 39 jaar
SeizoenClub
2018- Feyenoord U19
2015-2017 Feyenoord
2012-2015 Fenerbahçe
2006-2012 Liverpool
2004-2014 Nederland

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren