'De rentree van Karim Benzema zou niet goed zijn voor de selectie’

Zaterdag, 12 oktober 2019 om

Karim Benzema is bezig aan een tweede jeugd bij Real Madrid. Na negen duels in alle competities staat de teller dit seizoen al op zes doelpunten en twee assists. Met dertig doelpunten en tien assists liet de Fransman, die in december 32 jaar wordt, in de voorbije voetbaljaargang al zien dat het vertrek van Cristiano Ronaldo hem sportief goed heeft gedaan. Een rentree in het nationale elftal is onder leiding van Didier Deschamps echter ondenkbaar.

In een documentaire van TF1 praat de bondscoach van Frankrijk over de absentie van Benzema. De aanvaller is niet meer opgeroepen voor les Bleus sinds de afpersingszaak inzake landgenoot Mathieu Valbuena. Hij speelde op 8 oktober 2015 voor het laatst in het shirt van de Fransen. Benzema miste zodoende het EK in eigen land én het WK van vorig jaar zomer in Rusland.

“Het is een sportieve beslissing”, houdt Deschamps vol. “Ik ben simpelweg van mening dat zijn rentree niet goed zou zijn voor de nationale selectie. Ik kijk naar datgene wat goed is voor de selectie en wat dit shirt vertegenwoordigt, dat is alles.” Benzema chanteerde Valbuena met een sekstape en werd beschuldigd van medeplichtigheid aan chantagepoging en bendevorming. De aanvaller trad als tussenpersoon op voor een jeugdvriend die voor een bedrag van 150.000 euro aanbood de opname te wissen.

De telefoongesprekken tussen Benzema en zijn jeugdvriend verschenen in de media en dat was meteen ook het einde van diens interlandloopbaan. Deschamps kan niet veel met de berichten dat er sprake is van racisme. “Er is maar één waarheid in het leven. Er kunnen verschillende versies zijn, maar er is maar één waarheid.” Frankrijk en Turkije hebben in Groep H van de EK-kwalificatie evenveel punten: achttien. Maandag staat de landen tegenover elkaar.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Maar een speler die nauwelijks aan spelen toe komt bij zijn club (Giroud) wel selecteren komt natuurlijk wel ten goede van de selectie. Lul nou niet zo slap uit je nek Didier.

12 oktober 2019 om 21:56

Zoals je vaker hebt kunnen zien bij Frankrijk kunnen rotte appels negatieve effecten hebben op het sportieve. Giroud doet het gewoon aardig en past best aardig in het team van Frankrijk. Volgens mij heeft Frankrijk het ook redelijk gedaan zonder Benzema en met Giroud.

12 oktober 2019 om 22:45

AadMaat, anders kijk je de docu op netflix even en oordeel na afloop zelf wie de rotte appel(s) is/zijn. Ik heb niks met Benzema, Real Madrid of het Franse elftal. Maar i n mijn hele systeem gaan alarmbellen af dat dit niet klopt wat Frankrijk met hem heeft gedaan.

12 oktober 2019 om 23:34

precies, waren het niet de grote sterren van Frankrijk die er toen tijdens het EK? met de pet naar gooide en de trainer negeerde? rotte appels heb je in verschillende vormen en maten. ze kunnen nog zo geweldig voetballen als ze vervelend zijn dan zorgen ze voor problemen.

13 oktober 2019 om 13:54

Kan je me vertellen welke documentaire dit is?

13 oktober 2019 om 07:42

Onderbouw je kritiek eens een keertje op dit forum. Waarin lult Didier slap uit zijn nek? Jij zit blijkbaar dichter bij het vuur.

Benzema in zijn huidige vorm zou een aanwinst zijn. Hij is beter dan Griezmann racisme is het niet dat weet ik zeker, maar het is wel oneerlijk. Zover ik weet en alles heb gevolgd was Benzema slechts een bijpersoon en tussenpersoon

Haha, toevallig. Ik zit nu op Netflix naar de documentaire van Benzema te kijken en daar komt natuurlijk dit ook ter sprake. Maar ik weet niet of Benzema nu nog terug zal keren bij het Franse elftal. Benzema is sowieso beter dan Giroud vind ik (ook al heeft Giroud de afgelopen jaren zijn rol bij Frankrijk goed ingevuld), maar momenteel heeft Frankrijk ook de mogelijkheid om te kiezen uit Griezmann, Mbappé, Martial en Lacazette (vind het overigens bizar dat hij er bijna nooit bijzit) die als diepe spits kunnen spelen en daarachter heb je nog de keuze uit bijvoorbeeld Ben Yedder en dus Giroud.

12 oktober 2019 om 22:36

Vind ook apart dat Lacazette er al jaren niet meer bij zit. Hij is samen met Benzema verreweg de beste centrale aanvaller van Frankrijk. Verder is het ook jammer dat dat Aubameyang niet voor Frankrijk heeft gekozen anders zou hij 1e spits zijn.

12 oktober 2019 om 22:46

Toevallig, ik heb vanavond ook gekeken. Voor mij stinkt dit hele zaakje. En het is niet Benzema die vieze scheten laat..

De beste man is vrijgesproken. Dus ik vind dat Deschamps het op z'n minst hoort te overwegen om hem op te roepen. Of je dat dan werkelijk doet is weer een ander verhaal. Maar hoe Deschamps het nu neerzet lijkt het net alsof hij iets persoonlijks tegen Benzema heeft. Vraag me echt af hoe hij met de situatie was omgegaan als het een etnisch Franse speler was. Waarschijnlijk zou het vrijspreken van een speler dan wel iets betekenen. Het blijft giswerk natuurlijk. Maar het hele zaakje stinkt wel naar racisme.

12 oktober 2019 om 22:55

Geen fan van de racismekaart altijd, maar dit specifieke geval neigt daar inderdaad wel naar. Deschamps komt op mij ook wat raar over in deze hele zaak.

12 oktober 2019 om 23:03

In het Franse team heb je mensen met roots uit alle kanten van de wereld, zelfs de N-Afrikaanse en nã³g beweren dat er sprake kan zijn van racisme! Gekkenwerk. Coman is ook gestraft vanwege een misdrijf en hij zit er nog wel. Heeft volgens mij ook een kleurtje. Zou het je misschien te binnen schieten dat Deschamps persoonlijk iets tegen hem heeft? Dat is tig keer waarschijnlijker dan die vreselijke racisme-kaart.

12 oktober 2019 om 23:14

"Zou het je misschien te binnen schieten dat Deschamps persoonlijk iets tegen hem heeft?" Zou jij anders mijn reactie willen lezen vanaf het begin in plaats van mijn laatste zin alleen? Dan zou je dit namelijk niet geschreven hebben. Edit: In Frankrijk heb je echte racisme. In dat land is het geen kaart meer die je trekt maar spreek je echt van slachtoffers. Je hebt er zelfs een Wikipedia van die aan werkelijke onderzoeken refereert en het verder onderbouwt. Staat ook netjes in vermeld om welke etnische groepen het gaat op structurele basis. Benzema's etniciteit staat ertussen. Dat is de realiteit in Frankrijk helaas Almogaver.

12 oktober 2019 om 23:36

om daarna in je eerst volgende zin de insuatie te maken naar rascisme.

12 oktober 2019 om 23:44

Ik zie Deschamps in dit artikel dan ook geen verdere toelichting geven waarom Benzema's terugkeer niet goed zou zijn. Verder zie ik hem de beweringen dat er sprake is van racisme ook niet weerleggen. Het enige wat hij ervan zegt is: "Er is maar één waarheid in het leven. Er kunnen verschillende versies zijn, maar er is maar één waarheid." Ja als je met zoiets vaags op de proppen komt dan neig ik toch meer naar racisme of discriminatie. Vind het trouwens ook opmerkelijk dat je Deschamps verdedigt na zo'n nietszeggende uitleg.

13 oktober 2019 om 00:17

@blackiechanwaarom moet Deschamps deze beweringen naast zich neerleggen, geen enkele speler heeft hem hier ooit van beschuldigd dus ik kan me prima voorstellen dat hij hier geen zin in heeft. Ik denk dat hij ook geen zin heeft in controverse met Benzema aangezien het team zonder hem ook prima draait en zelfs wereldkampioen is. Er is vaak genoeg kritiek op Giroud maar in het nationale team doet hij het gewoon prima, Duitsland had dit ook met Podolski maar daar was het nooit een probleem.

13 oktober 2019 om 00:26

Het glas klinkt halfvol Ramon. Dat is een voorrecht die je wel makkelijk weggeeft aan Deschamps. Waarom kijk je niet kritisch? Deze meneer komt met vage redenaties op de proppen. Meestal is het zo dat dat soort lui gewoon liegt. Iets met gedragskunde... Vind het wel jammer dat er weinig mensen zijn die kritisch durven te kijken.

13 oktober 2019 om 08:35

@BlackieChan Met alle respect maar jij zegt: "Meestal is het zo dat dat soort lui gewoon liegt" , is dat jouw sterke redenatie dat dit naar racisme of discriminatie neigt? En dan kom je met gedragskunde aanzetten, als je met termen komt waar kunde achter staat is het een doodzonde om uit te gaan van aannames en veronderstellingen.

13 oktober 2019 om 00:13

@blackiechan, daar geloof ik niet zoveel van. Ik heb ergens het idee dat witte spelers het zelfs lastiger hebben onder hem door zijn voorkeur voor fysieke kracht en snelheid. Hij heeft jarenlang bv Sakho, Zouma en Rami verkozen over bv Laporte. Nadeel geldt ook voor Noord-Afrikanen, vandaar dat hij misschien ook beschuldigd wordt. Deschamps kiest gewoon liever voor een Sissoko dan een Fekir of Rabiot omdat hij bang is om omver te worden gelopen. Ben Yedder heeft ook zijn fysiek tegen. Giroud is een sterke beer, dat ziet Deschamps graag. Lacazette is fysiek en snelheid ook niet zo top, denk dat dat ook de reden is waarom hij vaak wordt genegeerd.

Wat ik niet snap is wat heeft dat toch met het sportieve te maken?? Als een speler problemen heeft.Maar bewijs zich Op het veld bij de grootste club ter wereld elke week dan selecteer je die gewoon?? Hij is al 10 jaar de nummer 1 spits bij Madrid.. je haal die toch in de selectie ipv Giroud??

wat niet goed is voor de selectie is als je als bondscoach je kwalitatief beste spelers niet selecteert. waar slaat dat op? die Benzema is 2 klassen beter als zo een Giroud

13 oktober 2019 om 00:13

@japie_krekelhij heeft zonder Benzema de finale van het EK weten te bereiken en de WK finale gewonnen dus blijkbaar is Benzema ook weer niet zo heel erg nodig. Ik denk dat Deschamps zich op de vlakte houd omdat hij geen zin heeft in moddergooien.

13 oktober 2019 om 01:05

@ramondiaz dat is zo maar met Benzema erbij heb je een grotere kans om die prestatie nog een keer te herhalen dan met Giroud die veel te weinig doelpunten maakt en alleen dient als kapstok. dat is een kwaliteit ware het niet dat Benzema naast zijn scorende vermogen ook nog eens een betere kapstok is dan Giroud. een bondscoach moet denken in het belang van het land en niet in zijn eigen belang. hij kan persoonlijk niet veel met Benzema hebben maar als hij je nationale elftal sterker maakt dan moet hij er natuurlijk wel bij zitten

13 oktober 2019 om 08:29

@Japie_KrekelDe tijden dat Benzema wel in het elftal speelde hij vaak weinig overtuigend itt met wat hij hij Real liet zien, bij Giroud is het precies andersom, bij zijn clubs vaak wisselvallig maar in het Franse elftal erg solide het is dus helemaal niet zo dat het elftal met Benzema sterker wordt en als hij een probleem gaat vormen dan krijg je weer vragen waarom hij hem er bij heeft gehaald.

Dat de rentree van Benzema niet goed zou zijn voor de selectie, is gewoon lariekoek. Lang in de schaduw van Ronaldo gestaan puur voor het belang van het team en kijk waar hij nu staat zonder Ronaldo. Topscorer van La Liga en er kan makkelijk gezegd worden dat hij de meest complete spits (ooit) is. Deze man gaat zonder twijfel de geschiedenisboeken in.

12 oktober 2019 om 23:52

Nou nou Benzema is een topper hoor, maar denk dat R9 in alle opzichten beter was.

12 oktober 2019 om 23:59

Alleen gaat het hier over Cristiano Ronaldo, R7. Niet R9 maat. Die speelde een aantal jaar voordat Benzema bij Real kwam

13 oktober 2019 om 00:05

Hij doelt op het stukje dat nietstezoeken zegt dat Benzema de meest complete spits (ooit) is. Wat natuurlijk erg overdreven is.

"het is een sportieve beslissing". En toen had je het interview eigenlijk gewoon moeten stoppen, omdat je dan al weet dat er vervolgens niets anders dan onzin uit zal komen. Benzema had na Mbappe vorig jaar de beste cijfers van alle Franse aanvallers, maar aangezien Mbappe bij Frankrijk vanaf rechts speelt was Benzema dus de beste centrumspits voor het elftal. Hij roept hem simpelweg niet meer op vanwege die Valbuena situatie, maar zeg dat dan gewoon in plaats van zo'n lulverhaal de wereld in te gooien. Toch is het deels Benz z'n eigen schuld dat hij geen international meer is, want hij had ook kunnen nadenken en kunnen besluiten zich niet met die hele affaire te bemoeien.

13 oktober 2019 om 10:10

Die documentaire over Benzema heeft alles exposed! Het feit dat Deschamps en Le Graet er niet aan mee wilden doen zei genoeg. De waarheid is gezegd door Benzema. Toevallig was het een goede kennis van Valbuena. Nou Benzema wist dat dit geen goed nieuws was, deze personen waren gevaarlijk en konden alles doen. Dat is het enige wat Benzema zei, ik zou betalen! De rechter zag dat ook en hij is vrijgesproken. Benzema heeft niks verkeerds gedaan en heeft voor lucht zijn plek verloren daar en een WK-medaille!

Deze clown kan je toch niet serieus nemen. Benzema is al 10 jaar de nummer 1 van Madrid.. Hij is vrijgesproken dan hoor je hem ten alle tijden op te roepen. Maar hier zie je duidelijk dat het niks met voetbal te maken heeft!

Benzema de underdog altijd nummer 1 bij Madrid en terecht! Ik keek vanmiddag een compilatie van de chemie tussen hem en Ronaldo,prachtig! 4 cl 2 liga etc btw Mourinho geweldige coach (dus niet )koos altijd voor Higuan geen cl.

Ook al zou die worde opgeroepen , benzema zou nooit voor de nationale ploeg van franca spelen is hij vaak duidelijk over geweest

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
99 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
B. CostilKeeper
H. LlorisKeeper
R. AguilarVerdediger
L. DigneVerdediger
L. DuboisVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Frankrijk.

371 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 25 november
Romelu Lukaku wordt door Real Madrid gezien als de toekomstige opvolger van Karim Benzema. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren