Frenkie de Jong breekt records bij Barcelona: ‘Hij is een beest’

Zaterdag, 12 oktober 2019 om

Frenkie de Jong is reeds in zijn eerste maanden bij Barcelona uitgegroeid tot een vrijwel onbetwistbare basiskracht. De middenvelder heeft al 809 speelminuten achter zijn naam staan, bijna negentig procent van het totale aantal. Ernesto Valverde deed in alle wedstrijden van Barcelona beroep op de Oranje-international: negen keer als basiskracht, eenmaal als invaller. Ook op fysiek gebied is men onder de indruk van de ex-speler van onder meer Ajax.

De Spaanse sportkrant AS schrijft zaterdag dat De Jong alle records breekt. Sinds de club vesten met een GPS-tracker introduceerde, heeft geen enkele voetballer zulke spectaculaire resultaten behaald als de middenvelder. Hij is degene die van alle spelers van Barcelona de meeste meters maakt, degene die het minst tijd nodig heeft om te herstellen van een fysieke inspanning, degene die het meest aan de bal is en degene die de meeste zone’s op het veld bestrijkt.

Vanuit de kleedkamer, zonder dat AS namen publiceert, klinkt: ‘Frenkie de Jong is een topatleet. Zijn fysiek is een privilege en hij kan op de Olympische Spelen deelnemen aan middellange en lange afstandswedstrijden’. De sportkrant schrijft dat Ivan Rakitic en Sergio Busquets degenen waren die tot afgelopen zomer de beste cijfers haalden. In enkele maanden tijd heeft de Nederlander hun statistieken ‘in een klap van tafel geveegd’, zo klinkt het.

“Het lijkt wellicht niet zo, maar hij is een fysiek wonder. Frenkie de Jong is een beest”, zo verzekert een lid van de technische staf, al wordt ook zijn identiteit niet prijsgegeven door het dagblad. De krant schrijft dat men intern al na dag één verbaasd was over de fysieke capaciteiten van de middenvelder.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door bf1994)

" Vanuit de kleedkamer, zonder dat AS namen publiceert, klinkt: ‘frenkie de Jong is een topatleet". En ; “het lijkt wellicht niet zo, maar hij is een fysiek wonder. Frenkie de Jong is een beest”, zo verzekert een lid van de technische staf, al wordt ook zijn identiteit niet prijsgegeven door het dagblad." . Als er geen namen worden gepubliceerd en geen identiteit kenbaar wordt gemaakt hoe kunnen ze dan toch zeggen dat het over Frenkie gaat ??????????? Of mis ik iets ?

12 oktober 2019 om 14:45

Ik hoop oprecht met elke vezel in mijn lijf voor je dat je zelf ook begrijpt dat ze de naam van de bron niet bekend willen maken. Dat het over Frenkie gaat is iets wat ze juist wel willen publiceren.

12 oktober 2019 om 14:46

Ja nogal De naam vh lid van de technische stad wordt niet bekend gemaakt. Deze anonieme bron heeft het over Frenkie.

12 oktober 2019 om 14:46

De mensen die dit tegen AS hebben gezegd, worden niet bij naam genoemd

12 oktober 2019 om 14:46

Ff serieus man iemand van de technische staf heeft dit bekend gemaakt en wilt anoniem blijven

12 oktober 2019 om 17:52

Frenky is gewoon een bizarre atleet om dat te weten heb je geen meetapparatuur nodig. Hij hield vorig seizoen het team van Ajax soms in zn eentje bij elkaar met zn loopvermogen en snelheid. Hij dichtte de gaten van andere (zogenaamde) middenvelders (van de Beek), won luchtduels die verdedigers verloren, corrigeerde fouten van verdedigers (blind en De Ligt). Kortom, sommige van die zogenaamde grote talenten van Ajax leken puur door zijn aanwezigheid en bizarre talent beter dan ze werkelijk zijn. Mathijs (een aardig talent) valt nu een beetje door de mand, zal uiteindelijk wel wat beter gaan spelen maar zal helaas grote fouten blijven maken. Dat komt door zn beperkte fysieke kwaliteiten. Zodra Donny naar het buitenland gaat zullen we daar precies hetzelfde mee maken. Ik hoop het niet voor de duidelijkheid maar het is goed om kwaliteiten en talent in de juiste verhoudingen te noemen.

12 oktober 2019 om 18:20

Holland8 ben jij een of andere hetze gestart tegen van de beek ofzo? Echt serieus in elke topic loop jij af te geven op hem. Kan hij dan helemaal niets goed doen in jouw ogen? Triest dat jij zoveel negatieve energie hierin stopt.

12 oktober 2019 om 19:18

@grovertje als spelers het niet zo goed doen mag je dat toch wel zeggen? Of het nou Piet, Klaas, Kees of Donny is. Dat doet iedereen op dit forum en geeft helemaal niet. Maar kennelijk is het hier verplicht om mee te doen met alle schijnverhalen over de zogenaamde grootheid van Van de Beek. Ik mag toch wel aangeven dat Van de Beek vorig seizoen beter leek door de kwaliteiten van Frenky (en het talent van veel andere spelers om hem heen die zijn vele tekorkomingen verbloemen)? Ik geef toch ook aan dat Mathijs niet zo goed is als er wordt beweerd (maar wel een talent)? En dat doe ik met meer spelers maar wel alleen als dat feitelijk zo is. En als Donny het opvallend goed doet zal ik dat zeker ook zeggen.

12 oktober 2019 om 20:15

Het grappige is alleen dat jij slechts in staat bent de negatieve dingen ziet en je mening tot in den treure blijft herhalen. Oke, je bent geen fan van Van de Beek. Duidelijk, klaar nu.

K heb nog nooit zo’n geweldige middenvelder gezien en ik denk ook dat er nooit een betere zal zijn!

12 oktober 2019 om 14:49

Ik hoop dat je serieus bent. Deze jongen doet het geweldig maar je kan niet zo praten. Als hij dit jaar in jaar uit bewijst kan je hem noemen hoe je wilt maar als je dit meent hè wat je zegt dan doe je namen als een Iniesta een modric een Xavi een Busquets een pirlo en zo kan k doorgaan echt zwaar tekort maar goed. Ik hoop dat je het niet meent

12 oktober 2019 om 14:59

Hoop je nou wel of niet dat hij serieus is?

12 oktober 2019 om 15:06

Ieder zijn mening toch MSN10? Over smaak valt niet te twisten. Als hij dat persoonlijk zo vindt, dan kan je daar toch niet aan twijfelen? Dat jij het er niet mee eens kan zijn, is een tweede, maar het is duidelijk dat serieus is over, dat hij het de beste middenvelder is die hij ooit gezien heeft.

12 oktober 2019 om 15:25

Dat zou kunnen, Bsv, maar dan heb je weinig voetballers (middenvelders) gezien in je leven.

12 oktober 2019 om 15:30

Ja tuurlijk ieder zn smaak of zn mening maar heeft net 800 minuten gespeeld voor Barcelona en dan dit al roepen zo snel dat is het enige wat ik zeg maar goed. Oranje doet hij het ook geweldig maar goed. Ik wordt er alleen maar blijer van want frenkie is een apart geval ik zeg alleen roep niet zo snel zulke dingen

12 oktober 2019 om 15:32

Ik wil alleen zeggen van roep niet zo snel zoiets van de beste van de wereld. Heb je de KvB gezien hoeveel assists hij bijvoorbeeld levert? Als frenkie dat ook gaat doen en constant blijft kan je en mag je dat gerust roepen. Ik vind het veelste vroeg om zoiets te zeggen

12 oktober 2019 om 15:50

Vergelijk een controlerende middenvelder met een aanvallende en dan praten over assists. Waar heb je het over?

12 oktober 2019 om 14:55

R.Baggio, Laudrup, Ronaldinho, Zidane, Seedorf... Allemaal beter als de Frenkie van dit moment! Dat Frenkie in de toekomst beter gaat worden daar twijfel ik niet aan, maar de hierboven genoemde namen waren grote kerels hoor 👍🏼👍🏼

12 oktober 2019 om 15:18

De spelers die jij opnoemt zijn voor het grootste gedeelte spelers die een veel aanvallender positie hadden dan Frenkie man. Met name Laudrup en Ronaldinho kan je toch nauwelijks middenvelders noemen?

12 oktober 2019 om 15:25

Dat je er niet aan twijfelt dat Frenkie beter wordt dan Zidane ...nou dan leg je de lat wel erg hoog.

12 oktober 2019 om 15:32

Frenkie is een goede speler hoor, maar niveautje Ronaldinho/zidane gaat toch nooit lukken. Dat waren spelers die wedstrijden voor je wonnen en steevast opstonden op de grote momenten. Daarbij was Ronaldinho voetbaltechnisch veel verder dan Frenkie. Zidane was nagenoeg tweebenig en had een veel betere traptechniek dan De Jong. Ook vond ik hem, voor het oog, een veel fraaiere voetballer. Laudrup had natuurlijk een onnavolgbare dribbel op de helft van de tegenpartij, terwijl Frenkie het doet tegen luie aanvallers. Seedorf heeft met 3 verschillende teams de CL gewonnen, dat is maar voor weinig spelers weggelegd. (ook met Ajax, terwijl Frenkie met Ajax niet verder kwam dan de halve finale) R.baggio scoorde een pak meer. Zelfs bij teams als Brescia en Bologna kon hij fraaie cijfers weerleggen. Ik denk dat je De Jong aan het einde van zijn carrière ook beter kunt vergelijken met spelers als Modric, Pirlo, Xavi, Xabi Alonso, Gerrard, Kroos, Lampard, Scholes etc. Daar heeft hij het al moeilijk genoeg tegen.

12 oktober 2019 om 15:36

De Jong word beter dan Zidane ??? Nou dan gaan we in ieder geval een gouden toekomst tegemoet. Dit betekent dat De Jong het Nederlands Elftal naar zijn eerste WK titel gaat leiden en we gaan onder zijn leiding voor de tweede keer het EK winnen.

12 oktober 2019 om 15:51

Want Zodane deed dat in zijn eentje tegen 11? Verder denk ik niet dat Frenkie z'n top zo hoog wordt.

12 oktober 2019 om 17:33

Ik zie geen enkele verdedigende middenvelder in jouw rijtje.... Kun je ook wel Maradona, Pelé, Cruijff en Messi noemen....

12 oktober 2019 om 20:55

ja. vind je hem oprecht beter dan xavi iniesta , busquets, modric, kroos, xabi alonso.om maar de geweldenaars van deze generatie te noemen, ik wil niet te ver terug gaan.naar mijn mening was xavi de beste middenvelder van de afgelopen tijd. Hij was compleet, had alles, kon in de korte ruimte even makkelijk voetballen als messi en er zat een pass in zijn benen over lange afstanden alsof je dacht dat het hitte zoekers waren

Toch opmerkelijk dat o.a. vd Beek, De Ligt en De Jong op fysiek vlak zulke extreme prestaties leveren nota bene bij clubs als Juve ('95) en Barca (die toch wel wat gewend zijn met dr Fuentes). Ook opmerkelijk dat Ajax zoveel fitter is in de Champions League dan tegenstanders terwijl de intensiteit van de NL competetie toch een stuk lager is.

12 oktober 2019 om 15:07

Vd Beek is gewoon een gehypte speler. Ik zie eerder Frenkie en De Ligt slagen dan vd Beek.

12 oktober 2019 om 15:23

Tuurlijk, iedereen schiet die ballen in de Champions League erin...

12 oktober 2019 om 15:57

Toch is het wel opmerkelijk dat het overgrote deel buiten Ajax niet eens zo gecharmeerd is van Van De Beek, terwijl Ajacieden die jongen op een voetstuk plaatsen. De waarheid zal ergens in het midden liggen, maar Van De Beek kun je naar mijn mening absoluut niet scharen in een rijtje met De Jong en De Ligt. Van De Beek vind ik geen uitzonderlijk talent, die andere twee wel. Verder vind ik het nogal een slap argument, want tegenover die doelpunten in de Champions League stonden ook een behoorlijk aantal 100 procent kansen die hij mistte. Daar "hoor" ik je niet over. Van De Beek is goed, maar niet uitzonderlijk.

12 oktober 2019 om 16:23

Dat vind jij, je stelt het hier alsof hij daadwerkelijk niet uitzonderlijk is. En welk overgrote deel, heb je onderzoek verricht? Ik vind Van de Beek wel uitzonderlijk. Technisch goed onderlegd, constant onderweg en scoort veel voor een middenvelder waaronder hele belangrijke goals. Fyi: Messi en Ronaldo missen ook wel eens een kans. Ik lees hier wel vaker dat Ibra in de CL geen goals maakte en dat hij daarom niet tot de allergrootsten zou behoren. Van de Beek doet dat wel op zeer jonge leeftijd, maar als je iemand wil bashen kun je altijd nog over gemiste kansen beginnen natuurlijk. Real Madrid is vast geïnteresseerd omdat hij niet uitzonderlijk is, want daar selecteren ze op daar. Het valt me op dat jij en nog enkele anderen op VZ zelden iets positiefs over Ajax kunnen zeggen. Vind ik jammer. Ik heb zelf een pesthekel aan PSV en Feyenoord maar ik kan niet wachten tot Ihattaren en Malen in de basis bij NL staan. En het gejuich van het Feyenoordpubliek bij de 1-0 tegen Porto heb ik 10x teruggekeken omdat het zo indrukwekkend was. Laat je objectiviteit niet beïnvloeden door antipathie jegens bepaalde clubs, dat gaat je opvreten. En geniet van Ajax en dat we eindelijk weer eens echt meedoen in Europa. Net als met AZ en PSV in 2005.On: Frenkie lijkt alles op souplesse te doen dus deze info verbaast me niets. Heerlijk om de komende 10 jaar verzekerd te zijn van zo’n topper bij NL.

12 oktober 2019 om 16:38

Over het eerste gedeelte: Het is mijn observatie. Nergens stel ik dat het feiten zijn. Over het tweede gedeelte: Ik heb totaal geen hekel aan Ajax. Ik ben eigenlijk alleen "kritisch" over Promes (altijd geweest) en Van De Beek. In Oranje ben ik ook kritisch op Blind, maar dat is omdat hij als back vaak de fout in gaat. Als centrale verdediger vind ik 'm meer dan prima. Verder geef ik duidelijk aan dat ik Van De Beek wel degelijk een goede speler vind. Ik vind 'm alleen niet uitzonderlijk goed zoals De Jong en De Ligt. Dat jij daaruit concludeert dat ik een hekel heb aan Ajax, is juist een totaal gebrek aan objectiviteit. Dat zijn namelijk gewoon argumenten die hout snijden en ook tevens de onderwerpen waar ik het vaak over heb.

Fysieke aspect is altijd onderschat geweest in Frenkie zijn spel. Als je ziet hoeveel meters hij elke wedstrijd maakt gekoppeld met zijn snelheid en techniek ben ik heel blij dat we deze topper de komende 10 jaar op ons middenveld hebben staan.

12 oktober 2019 om 16:43

Ik denk niet dat het zozeer onderschat werd. Er werd gewoon niet op gelet. Zijn intercepties alleen al laten eigenlijk al zien dat hij een sterk fysiek heeft en bovendien is hij zelden geblesseerd tot nog toe. Ik blijf erbij dat Oranje beter is gaan draaien omdat hij het middenveld kwam versterken.

Mooi man dat zelfs de aantoonbare cijfers aangeven dat Frenkie een topatleet is en fysiek zelfs er bovenuit springt bij Barcelona. Maar dan nog presteren hier mensen het om hierover negatief berichten te plaatsen. Echt wat een trieste mensen die dat doen!

Ik vind het ronduit schitterend in welke richting Oranje zich ontwikkelt momenteel. En Frenkie de Jong is daar in alle opzichten het symbool van. Over een paar jaar zijn we op zo'n oorlogssterkte dat de selectie vergelijkbaar is met die van het WK 1998. De ploegen waar de Grote Vier deel van uitmaakten waren indrukwekkend, zowel qua voetballend vermogen van genoemd kwartet, maar ook de vechtlust en discipline. Dat laatste was ook nodig om - onder aanvoering van Van Bommel en De Jong - de mindere kwaliteiten van de overige selectieleden te compenseren (heitinga, Mathijsen, Van der Wiel, etc).met Van Dijk en De Ligt hebben we een unieke centrumcombinatie die zowel fysiek als voetballend de creme de la creme is, nog rijker dan het duo dat Stam en De Boer vormden. Komende zomer verwacht ik dat Van de Beek een toptransfer gaat maken en kunnen we een linie met middenvelders van Liverpool, Barcelona en (naar ik verwacht) Real Madrid opstellen en kun je erop wachten dat Depay een stap hogerop gaat maken. Tussen dat geraamte is het een heerlijk vooruitzicht dat de komende twee, drie jaar Bergwijn, Malen, Stengs, Boadu, ihattaren, Dilsrosun, Kluivert, Gravenberch, Koopmeinders, Wijndal, Gakpo en Unuvar zichzelf op nationaal en in sommige gevallen internationaal niveau op de kaart gaan zetten. Nog los van het buitenlands talent dat her en der ook een grote toekomst wordt voorspelt staat het voor mij in de sterren geschreven dat Oranje vanaf komende zomer weer steevast een gooi naar de prijzen gaat maken tijdens de eerstvolgende eindrondes. Good times, people!

Ik verbaas me over het gejank van sommige mensen hier. We hebben een nieuwe NLD potentiele wereldtopper rondlopen, in het buitenland is men lyrisch over hem maar hier is men drukker met afzagen van hem. Typisch NLD: kom je boven het maaiveld uit dan moet je kop er af. NLD kent geen idolen of helden, alleen maar targets. Wees blij dat hij dat oranje shirt draagt en niet een Duits of Belgisch al was dat voor de gemoedsrust van de gemiddelde droeftoeter op dit forum beter geweest.🤮

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4924 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Getafe12-1
12.Real Betis12-9
13.Barcelona116
14.Osasuna11-1
15.Alavés10-3
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
PedriAanvaller81
A. GriezmannAanvaller82
TrincãoAanvaller80
L. MessiAanvaller83
NetoKeeper60
Jordi AlbaVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

237 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 7 0 2 0
2019/2020 Barcelona 33 2 10 0
2018/2019 Barcelona 35 0 10 0
2017/2018 Barcelona 31 1 8 0
2016/2017 Barcelona 33 0 9 0
Laatste voetbalnieuws

Barcelona treedt voorzichtig naar buiten over blessure Gerard Piqué

Gerard Piqué staat mogelijk minder lang aan de kant dan zaterdagavond tijdens het duel met Atlético Madrid (1-0 verlies) gedacht werd. De verdediger van Barcelona raakte na een uur spelen geblesseerd...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 25 november
Romelu Lukaku wordt door Real Madrid gezien als de toekomstige opvolger van Karim Benzema. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren