Kieft voorspelt 'Depay-traject' voor PSV'ers Malen en Bergwijn

Zaterdag, 12 oktober 2019 om

Met Steven Bergwijn en Donyell Malen hebben PSV en Oranje volgens Wim Kieft ‘potentiële topspitsen’ in huis. De oud-international verwacht echter wel dat beide aanvallers nog te maken krijgen met tegenslag, net zoals Memphis Depay dat ondervond na zijn vertrek bij PSV. Volgens Kieft gaat geen enkele carrière in een lijn omhoog.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ik dat malen Depay Bergwijn wel gaat werken en dan met een middenveld de jong Wijnaldum propper.

12 oktober 2019 om 11:21

Propper ipv van de beek lijkt me niet op zijn plaats. Verder vind ik malen nogal onrustig ogen voor de goal en moet het nog maar zien of hij het gaat waarmaken.

12 oktober 2019 om 11:25

Vd beek vind ik niet echt op 10 passen bij oranje. Dan zie ik liever straks (als hij kiest voor oranje) ihattaren.

12 oktober 2019 om 11:35

Ihattaren speelt nu een beetje van rechts wel beter dan hij als 10 deed. In het internationale voetbal spelen dit soort frivole aanvallende middenvelders doorgaans hangend aan de zijkant. Donny en Gini zijn de moderne aanvallende middenvelders.

12 oktober 2019 om 11:30

Ik zou middenveld Donny Frenkie Gini doen. Voorin Stevie Donyell Memphis. Kunnen onderling veel van positie wisselen en even mee vooruit. Achterin vind ik alleen van Dijk onomstreden. De Ligt is na n goed jaar nog geen gearriveerde topverdediger, de backs zijn te vervangen. Ik zou de Vrij wel s willen zien,vond m onder vGaal erg goed bij oranje. Nu schijnt ie t ook bij Inter uitstekend te doen.De backs zijn allen lood om oud ijzer.Misschien met Ake of Aanholt proberen. Onze keeper wordt n beetje naar beneden geschreven imo. Is niet in vorm maar kan best n hoog niveau behalen,zie WK 2014. Mocht zn vorm nog zo matig blijven eventueel naar Zoet kijken die na n slecht jaar goed bezig was . Helaas geblesseerd momenteel,maar had n stijgende lijn te pakken.

12 oktober 2019 om 11:38

Ik zou zeker ake of aanholt er inzetten ipv blind. Maar ik zou toch propper erin zetten want vd beek vind ik niet overtuigend bij het Nederlands elftal.

12 oktober 2019 om 11:43

Cillessen is voor nu het beste dat wij hebben dus laat die maar gewoon staan. Als je de voorkeur krijgt terwijl je 3 jaar niet speelt dan weet je dat de coach het gewoonweg niet in Zoet ziet zitten. Ik vind dat de linksback plek degelijk is gevuld. Blind is in de opbouw redelijk en als je verdedigend wat meer zekerheid wilt dan zet je Aké daar neer. Rechtsback is het slechtste. Je hebt keuze tussen sloopkogel Dumfries, "ik heb 5 overtredingen nodig om mijn man af te stoppen" Veltman, Hateboer, Tete en wellicht over een jaar Dest en Karsdorp. Het is eeuwig zonde dat Fosu Mensah in zijn ontwikkeling is gestokt.

12 oktober 2019 om 12:03

Vindt cillissen niet sterk keepen, ook niet in de pot valencia ajax, laten we Zoet maar weer keepen, laatste paar wedstrijden staat hij er gewoon weer. Bij zijn club,Had wel een slechte seizoen start.

12 oktober 2019 om 12:08

Ik vind cillissen ook alles behalve goed keepen maar toch blijft hij veel beter dan zoet.

12 oktober 2019 om 12:17

@redwhite_army zoet heeft in oranje nog nooit een goeie wedstrijd gekeept. is een leuke 2e keeper voor oranje maar daar is ook alles mee gezegd. ik zou juist graag bizot eens onder de lat zien, oogt verschrikkelijk goed bij az op dit moment. vond bizot altijd wel een grabbelaar wie weinig ballen klemt maar nu begint hij eindelijk ballen te klemmen en kun je zien dat hij gewoon een echte goeie keeper is. hij heeft z'n lengte mee en weet ook wanneer hij de rust moet bewaren. ook zal ik als ik koeman was eens wedstrijdjes van krul gaan kijken, zag hem met norwich tegen manchestercity keepen en mede dankzij hem hield norwich de 3 punten in norwich. tuurlijk krul blijft een onrustige keeper maar vind hem als lijnkeeper altijd verschrikkelijk sterk en het blijft natuurlijk een penalty killer, wie wilt hem nou niet als 3e keeper erbij hebben om erin te zetten voor het penaltiesschieten?

12 oktober 2019 om 12:33

Zoet nog nooit een goede wedstrijd gespeeld in oranje? Dan heb je Engeland - Nederland maart 2016 niet gezien. Mede dankzij Zoet wonnen we daar op Wembley.

12 oktober 2019 om 12:36

Joris, ik denk dat idd uiteindelijk Dest de beste optie zal worden. Dumfries is bij gebrek aan beter,al vind ik m bij PSV laatste weken niet slecht. 3 goals,3 assists. Zn looplijnen en vermogen zijn uitstekend, alleen zn fijne moteriek is niet best.

12 oktober 2019 om 12:39

Eens over Ake of Aanholt. Over vd Beek eigenlijk niet. Voor mijn idee heeft hij niet bijzonder vaak de kans gehad als basisspeler. Misschien moeten we dat 5x proberen en dan s beoordelen.

12 oktober 2019 om 12:53

Als basisspeler niet nee. Maar als je weinig tot geen indruk maakt in redelijk wat invalbeurten snap ik dat je op de bank blijft.

12 oktober 2019 om 20:00

@jorisdijk ik vind Blind als back persoonlijk nog een zwakkere schakel als Dumfries. leuk dat hij wat meer kan in balbezit maar verdedigend is hij een drama op die positie

Hoe kan Bergwijn nou een topspits zijn als hij niet eens in de spits positie speelt?

12 oktober 2019 om 12:17

Waarschijnlijk bedoelt hij met 'spits' 'aanvaller'. Zoals vroeger in de F-jes, zeg maar. Haha.

12 oktober 2019 om 12:57

Mensen van vroeger noemen aanvallers spitsen.

Als Ajacied vind ik dat PSV de afgelopen jaren sowieso al goed 'werk' levert in aanvallend opzicht, om het zo maar even te noemen en dan bedoel ik dat PSV telkens prima handelt door spelers klaar te stomen voordat er een speler vertrekt. Een paar jaar geleden begon PSV daar al mee: Mertens vertrok bij Psv, maar had met Depay al een vervanger klaarstaan. Ze lieten Depay regelmatig aan het grote werk ruiken door middel van invalbeurten en basisplaatsen als Mertens rust kreeg, geblesseerd of geschorst was en toen Mertens bij PSV vertrok stond Depay eigenlijk vrijwel direct klaar om de plek van Mertens over te nemen. Hetzelfde deden ze afgelopen transferperiode met Luuk de Jong en Donyell Malen: Malen mocht de afgelopen twee seizoenen ook regelmatig invallen om aan het werk te ruiken en kreeg hier en daar ook basisplaatsen. Uiteindelijk vertrok de Jong afgelopen zomer bij PSV en nam Malen het uiteindelijk over. Bij Bergwijn is het wel anders gegaan dan bij Depay en Malen, want destijds toen Bergwijn bij PSV 1 kwam speelde Luciano Narsingh als rechtsbuiten. Uiteindelijk vertrok Narsingh en nam Bergwijn zijn plek over, maar Bergwijn had wel tijd nodig om zich te laten gelden. Eigenlijk pas sinds het seizoen 17-18 is Bergwijn zich echt goed gaan ontwikkelen, want de seizoenen daarvoor kwam het er niet echt uit. Nu speelt Bergwijn dit seizoen wel wat minder, maar dat komt in mijn ogen doordat van Bommel Bergwijn dit seizoen best vaak op het middenveld als nummer 10 heeft neergezet en Bergwijn heeft helemaal niets van een middenvelder en nummer 10, waardoor hij dus niet in zijn spel komt. Hij hoort gewoon als vleugelaanvaller te spelen. Maar als Ajacied vind ik het wel mooi om te zien dat PSV de afgelopen jaren toch gewoon een goed traject aflegt voor spelers als Malen en Depay en ik zie PSV wel hetzelfde doen met Cody Gakpo. Die speelt nu al best veel, maar heeft nou nog niet echt een vaste basisplaats. Waarschijnlijk zal hij dat net als Malen en Depay gaan opbouwen en uiteindelijk direct klaarstaan als vervanger mocht er een vleugelaanvaller van PSV vertrekken (vind Gakpo beter dan Bruma en ik sluit niet uit dat bijvoorbeeld Malen en/of Bergwijn na dit seizoen weggaan, waardoor er geschoven kan worden met bepaalde spelers).

12 oktober 2019 om 12:26

Het klaarstomen van opvolgers gaat bij PSV tegenwoordig zelfs nog verder dan bij alleen spelers. Van Bommel werd trainer van de onder 19, met het idee dat hij vroeg of laat een keer hoofdtrainer zou worden. En John de Jong heeft als hoofd scouting jarenlang over de schouder van Marcel Brands mee mogen kijken, omdat al besloten was dat hij hem ooit op zou gaan volgen. En ik durf ook alvast te voorspellen dat Van Nistelrooij, die nu de onder 19 traint, bovenaan op het lijstje staat om ooit Van Bommel op te gaan volgen.

12 oktober 2019 om 12:30

Dat is gewoon uitstekend beleid van de directie. Alvast mee laten kijken bij je baas. Zodat je later iemand kan opvolgen. Bijna niemand werkt jarenlang bij een bepaalde club. En vooral niet in Nederland.

12 oktober 2019 om 14:10

@cabinessence hoe doet van Nistelrooij het als coach? Zijn ze bij PSV tevreden over ,ijn ontwikkeling? Ik gun het Ruud wel om een topcoach te worden (liever bij Man U dan PSV, want gun Ajax meer )

12 oktober 2019 om 13:54

Klopt zeker, voor de supporter is het af en toe frustrerend aangezien je die jonkies meteen elke week wilt zien spelen en schitteren, maar het is op de lange termijn veel beter gebleken om ze 1/2 seizoenen klaar te laten stomen. Overigens hebben we achter Gakpo ook alweer mooi talent staan mbt de voorhoede met Madueke en Antonissen. Vertessen vind ik ook goed maar daar hoor ik wat minder van. Voor rechtsback lijkt sambo ook erg talentvol, wat fijn kan zijn aangezien we daar voor het NL elftal nog niet helemaal een oplossing hebben (hopelijk kiest Dest voor NL en blijven hij en Dumfries zich verder ontwikkelen, ik blijf wel vertrouwen hebben in beiden).

12 oktober 2019 om 18:45

Madueke is toch eigenlijk een nummer 8? Tenminste ik zag hem daar spelen in de Otten Cup. Die jongen heeft zeker wel talent, voor een speler onder de 17 en zo'n lichaam hebben .. pfft.nigel Thomas is trouwens ook een leuke vleugelaanvaller wie eraan begint te komen. Ledezma, Deyonge en Tielemans kan ik ook wel van genieten. Ben benieuwd waar die over 3 jaar zijn.

12 oktober 2019 om 14:12

Als neutrale kijker vind ik de woorden 'als ajacied' bij een topic over Feyenoord of PSV net zo zinloos als terrorisme.

Bergwijn blijft toch te weinig rendement hebben voor een aanvaller van zijn kwaliteiten. Het is net alsof hij soms bijna te bang is om zich te laten gelden en neemt vaak geen risico, hij zal nooit eens op goal knallen vanaf de 16 wat hij eerder altijd wel deed, hij heeft een verschrikkelijke goeie trap in zijn rechterpoot dus ik snap eigenlijk niet waarom hij deze niet gebruikt. Hij kan zo veel meer uit zijn spel halen maar het is net alsof hij zich steeds weer terug trekt. Malen is dan juist het tegenovergestelde maar is nog wel erg onrustig voor de goal maar dat komt vanzelf goed, beide Bergwijn en Malen gaan echt wel slagen, ze moeten beide natuurlijk nog het een en het ander leren maar voor Oranje hebben we stiekem wel gewoon goud in handen met deze 2 spelers. We moeten alleen hopen dat ze de juiste keuze maken in hun carriere na Psv.

12 oktober 2019 om 13:42

Quote: "bergwijn blijft toch te weinig rendement hebben voor een aanvaller van zijn kwaliteiten." Ik heb even naar zijn stats voor Oranje gekeken en hier moet ik je wel gelijk in geven als het om dat team gaat. Nu meer dan 500 minuten zonder goal of assist volgens transfermarkt. Hij doet ook goede dingen, maar het rendement mag omhoog van mij (al was die voorzet die doorgekopt werd op de Jong voor de tweede goal tegen Noord-Ierland wel van Bergwijn volgens mij, dus louter goals en assists vertellen zeker niet het hele verhaal). Malen met een goal en assist in 119 minuten.

12 oktober 2019 om 14:33

Hij gaf de assist op de Jong? De bal werd ondertussen alleen nog licht aangeraakt door iemand anders.

Dat traject beloofd niet veel goeds. Hij speelt bij lyon en is geeneens omstreden basisspeler. Alleen bij oranje speelt hij wel goed.

12 oktober 2019 om 12:56

Depay staat bij Lyon anders 95% van de tijd in de basis en de supporters zien in hem het enige lichtpuntje van de selectie.

Ik weet het niet hoor... 9 wedstrijden met 2 doelpunten en 7 assists. Met andere woorden 1 op 1 lopen is toch echt niet slecht. Ja hij is op dit moment die zo een killer in de zestien meter gebied als vorig seizoen, maar speelt altijd in dienst van het team en dat zie je ook aan zijn aantal assists. Van mij mag hij zo doorgaan!

12 oktober 2019 om 14:39

Te grappig mensen praten elkaar na zonder op te letten. Voorlopig in de eredivisie alleen tadic met meer assists. Welke andere aanvaller loopt 1 op 1?🤷🏾‍♂️

12 oktober 2019 om 16:36

Donyell Malen en Hakim Ziyech lopen iets beter dan 1 op 1. Huntelaar en Boadu lopen ook 1 op 1. Dat zijn al 5 spelers met Tadic erbij. Berghuis zit daar in een heel matig elftal ook bijna aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

45 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 10 2 2 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

PSV’ers verwelkomen ploeggenoot na 4 maanden afwezigheid op trainingsveld

Sam Lammers heeft woensdagochtend voor het eerst sinds hij een zware knieblessure opliep weer op het trainingsveld gestaan, zo meldt Voetbal International. De aanvaller raakte aan het begin van het seizoen...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 21 november
Naast Real Madrid heeft ook Barcelona Raheem Sterling op de korrel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren