Van de Looi ziet ‘echt een talent’: ‘Dat hij op dit niveau zomaar meedoet…’

Vrijdag, 11 oktober 2019 om

Jong Oranje boekte vrijdagavond een belangrijke zege in de kwalificatiecyclus voor het EK van 2021. De formatie van bondscoach Erwin van de Looi was in Doetinchem met 4-2 te sterk voor Jong Portugal. Grote mannen aan de zijde van Jong Oranje waren Myron Boadu en Calvin Stengs, die op lof kunnen rekenen van Van de Looi.

“Calvin was geweldig vandaag, Cody (Gakpo, red.) viel goed in en we hebben een goaltjesdief met Myron.Hij is zo koel voor de goal en zo gevaarlijk in de diepte. Dat heeft hij bij AZ ook al heel veel laten zien, maar dat hij op dit niveau zomaar meedoet… Hij heeft die gave om gewoon te scoren, dat is echt een talent”, zegt Van de Looi in gesprek met FOX Sports. Hij stelt dat zijn ploeg een ‘geweldige mentaliteit’ heeft getoond, omdat hij signaleert dat Jong Oranje het lastig had met de Portugezen.

“Ik vond Portugal voor rust echt de bovenliggende partij. Na rust was het wel wat beter, maar het bleef een gevecht, het bleef aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk denk ik dat we met individuele kwaliteiten de wedstrijd naar ons toegetrokken hebben”, stelt de keuzeheer, die bijval krijgt van Teun Koopmeiners. De aanvoerder van Jong Oranje zag dat het bij vlagen ‘slordig’ was. “Maar als captain kan ik wel trots zijn op hoe we 'm over de streep trekken. Dat we er vier maken zegt genoeg.”

Koopmeiners wordt vervolgens gevraagd naar een plek in de selectie van het ‘grote’ Oranje. “Een mooi compliment. Het is mooi om dergelijke opmerkingen te horen. Tot die tijd is het aan mij om me te laten zien en hier van grote waarde te zijn. En nee, dat doe ik zeker niet met tegenzin, ik sta met trots en veel plezier op het veld”, vertelt de middenvelder van AZ. “Alle AZ'ers willen de vorm doortrekken, het is mooi dat dat lukt. Mooi voor ons en mooi voor de club.”


Poll

Zie jij Jong Oranje het EK bereiken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door rvpstrikernl)

Lol serieus? "dat heeft hij bij Az al laten zien, maar dat hij op dit niveau zomaar mee doet"? Alsof Az lager in niveau zou zijn dan Jong Oranje haha.

11 oktober 2019 om 23:33

Precies wat ik ook dacht. Met Koopmeiners en Stengs behoort Boadu waarschijnlijk gewoon direct tot de beste spelers in de selectie. Je hebt nog Gakpo en Kluivert, maar Boadu hoort zeker bij de toppers!

11 oktober 2019 om 23:35

Ik denk eerder dat hij doelt op de tegenstanders van AZ. Buiten Ajax, Feyenoord (op een goede dag) en PSV zie ik niemand in de Eredivisie Jong Portugal wegspelen. Het rechterrijtje wordt waarschijnlijk gewoon weggetikt door Jong Portugal.

12 oktober 2019 om 00:21

Haha ja vooral als je ziet dat alle doelpunten worden gemaakt door spelers van az. Die hebben echt goud in handen. Een waar voorbeeld hoe een club een jeugdopleiding moet runnen. Echt veel respect en bewondering voor az op dit moment!

Boadu is geen standaard hollandse spits (zoals Luuk de Jong, Dost, Weghorst, Vincent Janssen) maar een veel en veel betere waar we nog heel veel plezier aan gaan beleven. Misschien (hopelijk) een beetje Van Nistelrooij. Een echt roofdier en super snel.

11 oktober 2019 om 23:34

Ik snap zeker wat je bedoelt! Kan nog een leuke concurrentiestrijd worden met Donyell Malen op den duur

12 oktober 2019 om 11:40

ik zie ze liever allebei spelen met malen op links

12 oktober 2019 om 14:24

Dat zie ik de komende jaren echt nog niet gebeuren, met de aanwezigheid van onder meer Memphis en Bergwijn.

12 oktober 2019 om 17:55

Want Luuk de Jong, Dost, Weghorst en Janssen zijn typische Nederlandse spitsen?de vergelijkingen die jij hier maakt zijn niet best. We hebben met Huntelaar, Van Persie, Makaay, Van Nistelrooij, Kluivert, Bergkamp, etc toch super spitsen gehad? Vertel mij eens welke van die spitsen volgens jou standaard dan 'typisch Hollands' zijn?

Boadu scheelt vooral veel in dit Jong Oranje. Afgelopen keren stond daar Sierhuis, dan is Boadu wel even een stapje of 8 beter. Stengs is natuurlijk ook een geweldenaar, maar zo met Boadu erbij werkt het direct een stuk beter. Vullen elkaar goed aan qua kwaliteiten. Trouwens denk ik dat het gewoon beter is dat Stengs en Boadu nog even bij Jong Oranje spelen. Zo maken ze veel minuten op een internationaal podium, in plaats van op het bankje bij Oranje. Daar een jaartje spelen, toernooi meepakken en ze zijn uitgeleerd en klaar voor het grote Oranje.

11 oktober 2019 om 23:41

Ik ben het met je eens! Dit is een mooi podium voor een aantal jongens. Met name Gakpo, Kluivert, Boadu, Stengs en Koopmeiners. Lekker kwalificeren voor het EK-21 en ervaring opdoen. Dat is waardevoller dan banken bij het grote Oranje, uitzonderingen daargelaten. Je kunt je bijvoorbeeld wel afvragen of iemand als Boadu nou echt minder is dan Malen.Waar ik wel in geloof is trainen met de grote jongens. Dus geef talenten als Boadu en Stengs de gelegenheid om lekker een paar dagen trainingsuren te maken met het grote Oranje. Daar worden ze alleen maar beter van!

12 oktober 2019 om 00:00

"je kunt je bijvoorbeeld wel afvragen of iemand als boadu nou echt minder is dan malen." je moet wel reã£â«el blijven natuurlijk. malen is op dit moment vele malen beter dan boadu. ik zelf denk dat boadu nog lang niet klaar zijn voor het oranje en ook nog niet opgeroepen zal worden door koeman omdat je met memphis en malen al prima 2 spitsen hebt met de jong / weghorst daarachter als plan b. voor stengs is het een ander verhaal, we hebben natuurlijk bergwijn als eerste vleugelaanvaller maar dan, babel gaat niet lang meer mee en promes heeft zich nooit positief bewezen in oranje. dilrosun en danjuma heb ik niet genoeg van gezien om over te oordelen dus stengs kan binnen 2 jaar al wel bij het grote oranje zitten.

12 oktober 2019 om 00:06

Vele malen beter vind ik ook wel weer overdreven hoor. Ben wel met je eens dat Malen een stukje verder is. Vooral aan de bal valt het me elke keer op dat Malen goed is. Het is niet alleen een afmaker, hij heeft ook een goede techniek. Voor mij is de reactie van van Nistelrooy over de potentie van Malen genoeg reden om te stellen dat hij de nieuwe nummer 9 van Oranje wordt, misschien zelfs wel al tijdens het EK. Malen, Memphis en Bergwijn als voorhoede, heerlijk!(En in de toekomst Boadu als reserve, die net iets minder is)

12 oktober 2019 om 00:19

Malen en boadu zitten beide gewoon in een lekkere flow met goede aanvoer. Beide zullen zeker een terugval krijgen en laten we hopen dat ze allebei nog hogere pieken laten zien. Met 2 spitsen als deze jongens wordt het simpelweg smullen in de toekomst!

12 oktober 2019 om 02:26

Ik zie nog steeds niet wat er nu zo briljant is aan Malen. Ja, hij zit nu in een lekkere flow....maar dat zaten bijv Vincent Janssen, Vlemmincx en Dolberg ook wel eens. Ik zie zelf meer potentie in Boadu. Lijkt mij een iets slimmere en sluwere spits.

12 oktober 2019 om 08:07

Met alle respect, ik vertrouw liever op de woorden van van Nistelrooy dan op jouw mening We gaan in de toekomst zien wie er gelijk heeft.

Ongekend wat voor talent er allemaal aankomt. Boadu en Stengs spelen met z'n tweetjes gewoon even Jong Portugal weg, een tegenstander die vele malen sterker is dan Noord-Ierland. Mooi om te zien dat een gewezen toptalent als Kluivert volledig wevalt bij de jongens van AZ. Zo zie je maar dat je niet direct naar het buitenland hoeft te gaan voor een paar centen, je niet direct gehypt hoeft te worden vanaf je 12, maar dat je je gewoon lekker in alle rust moet ontwikkelen bij een club die weet waar ze mee bezig zijn. Overigens ben ik een beetje bang dat Nederland Frankrijk achterna gaat. Die hebben ook zo'n verschrikkeiljk conservatieve trainer waardoor er totaal geen rendement uit de o zo talentvolle generatie wordt gehaald. Het is dat Deschamps de resultaten mee heeft, maar anders lag hij er natuurlijk allgang uit want ik ken geen Fransman die met plezier naar de nationale ploeg kijkt. Koeman vertoont helaas ook Deschamps-trekjes. Arrogant in interviews, enorm behoudend in selectiekeuzes en zijn opstellingen zijn om te huilen gegeven de keuzemogelijkheden. Als bondscoach van het NL elftal val je toch echt met je neus in de boter als je deze generatie mag trainen

12 oktober 2019 om 00:40

Vind zelf dat koeman wel meer krediet verdiend. We zijn in korte tijd van 2 eind toernooien te missen, naar de koploper in de poule gegaan. Daarnaast finale nations league gehaald met regelmatig goed voetbal. Er zijn absoluut verbeter punten te vinden kwa opstellingen en wissels. Maar ik ben al lang zo blij dat we weer wat betekenen. En het kan alleen maar beter gaan met de aanstormende talenten.

12 oktober 2019 om 01:30

Zeker waar, Koeman levert echt goede prestaties, maar Koeman heeft dan ook sinds jaren écht geluk met de lichting. Spelers als de ligt en de jong die doorgebroken zijn, van dijk die opeens veel beter is en misschien nu wel de beste verdediger ter wereld. Bovendien een Wijnaldum die eindelijk rendeert in het nationale team. Komende tijd zal het alleen maar beter worden met de talenten die hier al in NL rondlopen. Een beetje nuancering kan geen kwaad.

12 oktober 2019 om 08:30

Werk Frankrijk geen wereld kampioen? Als nederland Frankrijk achterna gaat ben ik blij

Ah nou snappen we het, ze denken bij de Knvb dat jong Oranje een heel hoog niveau is. Hoger dan Eredivisie, juist!

Sja, als zij zich plaatsen voor de eindronde, stel je eens voor wat voor team je neer kan zetten. Met de gedachte dat je spelers die tijdens de kwalificatie 21 zijn kan opstellen, kan je echt een wereldelftal neerzetten met De Ligt, Malen, Gakpo, Kluivert, Bergwijn, Stengs, Boadu, Koopmeiners, (wellicht Ihattaren) en dan ben ik r vast nog een hele hoop vergeten... Ik weet dat dat niet gaat gebeuren, maar (vooral het aanvallend) potentieel is echt waanzinnig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U21

Actuele wedstrijden

0 fans
Aanvaller, 18 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AZ 12 8 1 1
2018/2019 AZ 8 3 1 0
2017/2018 AZ 1 0 0 0
2018/2019 Jong AZ 1 0 0 0
2016/2017 Jong AZ 9 6 1 0
Laatste voetbalnieuws

Debutant Myron Boadu: ‘De concurrentie is groot in de voorhoede’

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons YouTube-kanaal! {embed}