Johan Derksen komt met vernietigend betoog na Oranje - Noord-Ierland

Vrijdag, 11 oktober 2019 om

Oranje rekende donderdagavond met de nodige moeite af met Noord-Ierland. De bezoekers kwamen een kwartier voor tijd op voorsprong, maar in de absolute slotfase wist het Nederlands elftal nog met 3-1 te winnen. Johan Derksen is bij Veronica Inside vernietigend over het spel van Oranje en de keuzes van bondscoach Ronald Koeman.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door fr_jc)

Goh wat een verrassing dat Derksen negatief is. Dat had ik niet van hem verwacht.

11 oktober 2019 om 21:42

Ok maar dit is ook lekker makkelijk. Ik vind dat zijn argumenten wel hout snijden, kan er zelf niks tegenin brengen. Nou ja, uiteindelijk zou je de mentale veerkracht kunnen noemen als positief punt, bij deze.

11 oktober 2019 om 21:52

FTBLLR Het is te makkelijk. Waarom zou een goede speler niet een x een (gevaarlijke) kopduel kunnen verliezen van een veel mindere speler? Het zijn mensen en geen robots. En krtiek op Cilissen is ook makkelijk. Ja we weten hij is geen vd Sar niveau, maar nog steeds beste wat beschikbaar is voor NL. Dumfries weten we ook, ook daar nog weinig andere opties. Roon snap ik kritiek wel. Tegen dit elftal hoef je niet zo verdedigend te spelen, maar Koeman had bepaalde uitleg.

11 oktober 2019 om 22:19

"kan er zelf niks tegenin brengen." In zijn eerste zin gaat Derksen al in de fout. Ondanks zijn overdreven cynische en bittere reactie heeft hij wel een paar open deuren die hij intrapt waar ik het mee eens ben. Maar over het algemeen is hij geen man van de nuances. Hij is meer een zure man van de oude garde die waarschijnlijk goed is voor de kijkcijfers. Onzin is soms goed te verkopen.

11 oktober 2019 om 23:06

Nee, omdat we gewonnen hebben, mag men van mensen die niet eens weten of er lucht in de bal of zand zit, niet meer zeggen dat het spel slecht was, he Wilfred Ik snap het wel, als er geen lading complimenten aan vooraf gaat, kunnen millennials kritiek niet aan, de watjes! :D Ik ben het overigens speltechnisch niet met Derksen eens, want het beroerde spel lag niet aan de spelers die hij dit keer kraakte. Nou ja, Babel was een van de dissonanten. Die had ik gezien zijn bijdrages aan Oranje van het laatste jaar overigens ook opgesteld, alleen had ik hem in de rust al laten zitten. Derksen was ook Jong Oranje aan het bejubelen, maar ik vond Jong Portugal een stuk volwassener spelen. Het scoreverloop zat best mee; mislukt schot van Koopmijners dat per ongeluk bij Stengs in de voeten beland, penalty, etc. Met name Stengs vond ik bij tijd en wijlen weergaloos, de rest van de toptalenten hadden het heel moeilijk, vooral in de duels; die Portugezen leken 2 keer zo groot en sterk. Maar goed, het is wel ens lekker dat het een keer de goeie kant opvalt voor onze teams, want verder komen in toernooien is zeer nuttig voor de ontwikkeling van onze talenten.

12 oktober 2019 om 08:40

Toch heeft hij deze keer grotendeels gelijk. Dumfries en de Roon kunnen beter vervangen worden door beteren en een echt goede keeper is er niet. Daarnaast had ik ook altijd met Malen begonnen ipv Babel.

De Roon opstellen was gewoon een grove blunder van Koeman. En had hem er dan na een half uur af gehaald, elke blinde zag dat het zo niet werkte. En Koeman: geef eens gewoon toe dat je het fout hebt gedaan. Over het algemeen was het prima deze kwalificatie maar je hebt gewoon geblunderd. Gisterende de Roon opstellen was net zo'n blunder als toen Advocaat met Robben:een blinde vlek

Koeman houdt inderdaad soms te lang vast aan spelers die uit vorm zijn maar die hem wellicht eerder bevielen. De Roon en Babel vind ik al langer niet geweldig en ik dacht vooraf dat v.d. Beek en Malen in hun plaats zouden spelen. Niet dus. En dan krijg je de discussie: heeft Koeman goed gewisseld of is hij met een verkeerde opstelling begonnen ?

Tja, onze bromsnor heeft een punt wat betreft de achterlijke beslissing om niet vanuit eigen kracht te voetballen en een fatsoenlijke middenvelder naast Frenkie te zetten. Vind alleen zijn opmerking over Cillessen debiel want er is geen betere keeper in Nederland. Beetje hetzelfde verhaal met de rechtsback positie.

11 oktober 2019 om 22:14

Eens the bison. Koeman heeft het tactisch veel slechter gedaan dan de coach van noord Ierland. Het zeuren op de keeper is onzinnig, we hebben geen betere op dit moment.

11 oktober 2019 om 23:06

Dat er geen betere is doet toch niets af aan het feit dat het gewoon, vergeleken met de meeste andere toplanden, geen goede keeper is?

12 oktober 2019 om 00:23

Dat doet het zeker niet alleen wat heeft het voor zin om te gaan vergelijken. Die gast kan gewoon niet beter en er loopt niks beters rond, vind het dan een beetje zwak als je dan gaat afzeiken en open deuren trappen. Het is pas te rechtvaardigen (naar mijn mening) als er betere alternatieven zijn zoals op het middenveld, daarom vind ik de kritiek op Koeman terecht op dat gebied.

Hij heeft op heel wat punten gewoon gelijk. Dumfries slecht en past niet bij zo'n pot. Zelfde voor de Roon. Daar moet je lekker Veltman en vd Beek/Propper neerzetten. Babel kan handig zijn maar als je halverwege als coach ziet dat het niet wilt breng je Malen eerder. Keepersz tsjaa. Cillessen is prima maar idd geen wereldtop. Wel het beste wat we hebben. Een keer de kans centraal geven aan de Vrij mag van mij. Al denk ik wel dat de Ligt even een klein dippie heeft en nog steeds stukken beter is

11 oktober 2019 om 22:20

Je vindt Dumfries een slechte keuze voor zo’n wedstrijd, maar je wilt daar dan Veltman neer zetten ? Wil je dan nog minder voetbal van achter uit ?

12 oktober 2019 om 08:07

Veltman heeft 3x het voetballend vermogen van Dumfries.

12 oktober 2019 om 11:41

Onzin en Veltman heeft 10x minder drive.

Ik vind deze avond Rene van der Grijp een verademing. Heerlijk positief en relaxed. Johan heeft een punt wat betreft wisselbeleid Ronald Koeman, maar wanneer Valentijn Driessen naast hem zit, heb ik altijd het idee dat de het allemaal maar slecht is. Niemand is goed en niemand kan er wat van. Rene trekt dit een beetje recht en ook Wilfred, wat een pedante vent is probeert er positief naar te kijken. Ik blijf wel een trouwe kijker van het programma, maar het is zo anders dan bij Rtl7.

De beste kopper van Nederland? Ik weet het niet hoor, maar ik schat van Dijk ook koppend nog wel wat hoger in dan De Ligt.

11 oktober 2019 om 22:06

100%. Maar Derksen heeft ooit stelling genomen dat De Ligt beter is dan Van Dijk en dat Van Dijk überhaupt niet zo heel goed is. Dat zal hij altijd blijven volhouden

Vernietigend betoog. Nou dat viel ook wel mee hoor. Gaf gewoon wat legitieme kritiek, al vond ik zijn onderbouwing wat vaag en zwak.

11 oktober 2019 om 22:21

Onderbouwt hij dan wel eens ? Hij heeft altijd zijn mening klaar, maar zelden is dit onderbouwd.

Ach wat doen we moeilijk 2 en 4 jaar geleden verloren we dit soort potjes tegen Tsjechië, Bulgarije en Turkije. Een slechte pot maar wel 3 punten......... next

11 oktober 2019 om 22:20

We doen niet moeilijk. Het gaat erom dat het echt veel mooier en beter kan door de juiste spelers op te stellen. Dat is gewoon jammer.

De coach van Noord Ierland bewijst zich met zijn slechte team als een groter voetbal tacticus dan Koeman. Ik geef Derksen gelijk; Koeman wisselde veel te laat.

Roe-rend met Johan eens. Achterin werd er geschutterd en de Noord-Ieren hadden slim gezien dat Frenkie uitschakelen belangrijk zou zijn om Nederland te ontregelen, met een voetballende middenvelder zoals vd Beek naast hem, had je ze veel makkelijker en eerder kapot kunnen spelen. Het blijft onbegrijpelijk dat Koeman controle inbouwde tegen nota bene Noord-Ierlans. Van die ‘gevaarlijke counters’ van ze hebben we niets gezien.

Meneer Derksen blijft een negatief iets maar laten we wel toegeven dat hij bij veel punten gewoon gelijk heeft. Kwa keepers gaat het nog moeilijk worden voor Oranje, Cillessen is natuurlijk geen wereldtop en misschien is Bizot op dit moment iets beter in vorm, maar wat zit daarachter? Over 5 jaar, wie gaat er staan? Over De Roon, Dumfries en Babel heeft Derksen ook gewoon gelijk, alle 3 te licht voor dit Oranje alleen heb je voor Dumfries niet zoveel alternatieven. Voor Babel en de Roon natuurlijk wel. En ja, Koeman zat tactisch helemaal verkeerd en we hadden gewoon comfortabel met 3-0 / 4-0 kunnen winnen van Noord-Ierland als Koeman begonnen was met Vdbeek maar Koeman is en blijft een bange trainer wie nooit veel risico zal nemen en ooit gaat dit Oranje opbreken. Derksen zal nooit positief zijn over Oranje maar hij spreekt hier wel de waarheid.

12 oktober 2019 om 05:35

Die goal viel toen vd Beek er al in stond. Hij was er dan ook niet om er tussen te komen. Dat was juist het risico van spelen met vd Beek. Als Propper fit was geweest had Koeman denk ik gewoon met Propper ipv De Roon gestart. Nu neem je een risico als je vd Beek opstelt die meer bezig is met shinen als het uitvoeren van zijn taken. Het beetje gevaar wat we overigens hadden tot die wissel kwam overigens van rechts van Dumfries en Bergwijn.

12 oktober 2019 om 09:21

Dat klopt maar die goal viel ook omdat er achterin gewoon keihard geblundert werd, daar kun je toch ook niet op bouwen als je Noord-Ierland bent? En ja, Bergwijn was de gevaarlijkste speler aan de kant van Oranje, toen Malen erin kwam begon Memphis ineens ook beter te voetballen. Malen en VdBeek hadden gewoon beide moeten starten, die tegengoal was meer geklungel achterin dan het missen van DeRoon.

Johan Derksen is een held. Diegene die de het gevoel van de derde helft met zich meebrengt. Lekker ongenuanceerd van alles iets vinden. Doen wij toch ook man. Zanik niet zo, wees blij dat er naast al die saaie voorgeprogrammeerde ‘kenners’ iemand zit die gewoon zegt wat hij vindt.

Was Cilissen maar op de lijn blijven staan, dan had ie de bal zo kunnen pakken

12 oktober 2019 om 09:51

Zeker, maar het fouten festijn eindigt maar begint niet bij Jasper.

12 oktober 2019 om 12:37

Klopt zeker. Maar je kan een bal verkeerd raken. Verkeerde positie kiezen als keeper vind ik gekker. Maar neemt niet weg dat Jasper onze beste doelman is naar mijn mening. Alleen steekt hij momenteel niet in beste vorm

12 oktober 2019 om 13:13

Cilissen komt naar de bal toe, dat was zijn fout inderdaad, maar dat de keeper komt en daardoor verkeerd staat als de bal over hem heen gaat is het gevolg van de fouten van de Ligt en Blind die 'uitglijd' waardoor de bal voorgegeven kon worden. Persoonlijk vind ik Jasper geen blaam treffen. Dat Jasper momenteel de beste keeper is op de velden ben ik geheel met je eens. (zo ook dat hij niet in zijn beste vorm is)

Voor wat de keeper betreft heeft hij wel een punt. Ik zie komende periode geen keeper van topniveau in Nederland en moeten het doen met mindere keepers. Qua aanvallers heeft Nederland een goede lichting.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2210 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

800 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Olympique Lyon 10 7 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Driessen spreekt verwachting uit over meespelen van Depay en debutanten

Valentijn Driessen verwacht dat Memphis Depay zaterdag in staat is om te spelen bij Oranje tegen Noord-Ierland. De journalist van De Telegraaf baseert zijn voorspelling op de training die vrijdagavond plaatsvond...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 15 november
Arsenal heeft scouts gestuurd naar de interland van Turkije tegen IJsland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren