Harry Kane ‘idioot’ noemen komt Liverpool-talent duur te staan

Vrijdag, 11 oktober 2019 om 16:44Rian Rosendaal • Laatste update: 17:11

Harvey Elliott heeft een schorsing van veertien dagen opgelegd gekregen van de Engelse voetbalbond, zo is vrijdagmiddag wereldkundig gemaakt. De zestienjarige aanvaller van Liverpool krijgt de straf naar aanleiding van een video die eerder dit seizoen opdook. Uit de beelden valt op te maken dat Elliott Tottenham Hotspur-aanvaller Harry Kane een ‘f*cking mong’ (idioot, red.) noemt, als verwijzing naar de manier van spreken van de spits.

Elliott wordt ‘grove schending’ van de regels van de Engelse voetbalbond ten laste gelegd. Hij moet naast de schorsing een geldboete van circa vierhonderd euro betalen en de jonge aanvaller van the Reds wordt geacht om op korte termijn een gedragscursus te volgen. Elliott verontschuldigde zich kort ha het incident via Instagram al voor de veelbesproken uitspraak richting Kane. "Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden als ik iemand hiermee heb beledigd in de video die nu op internet circuleert."

"De video is opgenomen in de privésfeer, toen ik wat aan het rotzooien was met mijn vrienden. Het was zeker niet de bedoeling om iemand in het bijzonder belachelijke te maken, al realiseer ik heel goed dat het een onvolwassen en ongevoelige actie was. De video geeft geen juist beeld van mijn karakter en zegt ook niets over mijn opvoeding. Ik heb hoe dan ook veel spijt", aldus Elliott in de verklaring van ruim twee maanden geleden. Kane heeft nooit gereageerd op de uitspraken van de Liverpool-aanvaller.

Elliott werd in de afgelopen transferperiode door Liverpool overgenomen van het uit de Premier League gedegradeerde Fulham. Met zestien jaar en dertig dagen groeide de vleugelaanvaller afgelopen seizoen uit tot de jongste debutant ooit op het hoogste niveau van Engeland, in de wedstrijd van Fulham tegen Wolverhampton Wanderers.


Poll

Terechte straf?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door binny)

Ja nouja. Weinig mag nog, alles is een schande en zelfs jonge gasten mogen niks meer fout doen. Ook doordat hun eigen vrienden alles filmen natuurlijk. De wereld draait door. Tot zover, tot morgen.

11 oktober 2019 om 17:50

Deze jongen komt uit voor de Engelse voetbalbond (o17), als je dan de captain van het eerste team uitscheld kan je een straf van die voetbalbond toch gewoon verwachten? Hij leert een belangrijke les op jonge leeftijd en krijgt een kleine straf, prima toch?

11 oktober 2019 om 18:29

Snap goed wat je bedoelt en geef je gelijk op de punten. Maar die jonge is nog een kind, kinderen maken fouten, had m naar de bond gehaald en Kane en leer m zo een wijze les en los het dus anders op. Maar goed, daar ben ik papa voor denk ik zo

11 oktober 2019 om 18:50

Dit is gewoon een kwestie van een voorbeeld stellen naar anderen. Als iedereen dit soort filmpjes opneemt is het einde natuurlijk zoek. Maar tijdens wedstrijden gaat het soms wel verder dan idioot of iets dergerlijken.

11 oktober 2019 om 19:08

Niks mag meer omdat vrienden tegenwoordig alles filmen? Ik kan mij niet voorstellen dat je dat ook bedoeld.

12 oktober 2019 om 12:21

Hoe bedoel je? Wat ik bedoelde was dat tegenwoordig weinig nog mag, alles moet geheel en netjes naar wens van anderen verlopen. Daarbij komt dat als je iets fout doet, je ook pardoes aan de schandpaal genageld kunt worden. Zelfs maanden of jaren later nog met terugwerkende kracht vanwege het feit dat je altijd wel ergens op film staat tegenwoordig. Iedereen mag filmen, maar dat levert dus wel lastige situaties op door momenten die eigenlijk alleen voor vrienden bedoeld zijn de wereld in te slingeren.

Ik weet nog wel dat er een video op dook van man city spelers in het vliegtuig, ze zongen toen allemaal liedjes over liverpool enzo. Weet iemand of hun toen ook een straf hebben gekregen

11 oktober 2019 om 18:13

De FA heeft daar niets mee gedaan. Guardiola heeft een keer "sorry" gezegd, maar voor de rest liep het met een sisser af.

Gedragscursus vind ik nou weer een beetje overdreven. Verder was het indd niet zo een handige actie van Elliot. Denk dat hij in de toekomst niet twee keer dezelfde fout maakt.

Prima. Goed om vroeg te leren dat je nu als Liverpool speler nou eenmaal in de spotlight staat, ook al ben je 16 je moet dan op social media even nadenken voor je iets plaatst. Maar we moeten het nou ook niet meer maken dan dit, we deden allemaal zulke dingen toen we 16 waren.

Leuke vrienden heb je dan. Zeg je iets in een gekke bui of eventueel na wat biertjes. Wordt het mooi doorgestuurd.

11 oktober 2019 om 18:03

Hij is net 16. Die mag nog lang niet drinken

11 oktober 2019 om 19:04

Haha, kom nou. Net of hij dan nog niet kan drinken. Ik dronk ook breezers op mijn 12de. Lekker boeien.

11 oktober 2019 om 19:06

In Engeland mag je vanaf je 5e in een thuis situatie en prive situaties al legaal drinken. Ruim oud genoeg dus.

11 oktober 2019 om 20:08

Is dat echt waar haha.. dat zou bizar zijn, verklaart wel een hoop. Engelse drinken als gekken

Lekker snel weer van de FA. Hier hebben ze dus meer dan 2 maanden voor nodig gehad om dit te onderzoeken en tot een straf van 14 dagen te komen. Het is maar waar ze zich druk om maken. Ook nog eens een gedragscursus erbij voor een uitspraak waarop het 'slachtoffer' Kane het niet eens waard vond om op te reageren.

11 oktober 2019 om 17:41

Wat had Kane moeten doen dan? Via sociale media de discussie aangaan? Kane is waarschijnlijk iets slimmer en maakt zich niet druk om de uitlatingen van een zestienjarige.

Nou wat zijn we weer lekker preuts zeg. Het is ook wel erg afhankelijk van de kwaliteit van een speler in hoeverre hij wordt geschorst door de bond. Ik weet niet uit wat voor milieu die mensen komen (of dat ze uberhaupt jong zijn geweest), maar achter gesloten deuren gebeuren wel meer discutabele dingen. Ik noem alleen maar zap de *** (vul zelf maar lekker in) waarbij moet drinken als een *** (haha, 2x) in beeld komt. In een context van nieuws is dat natuurlijk ook smullen, maar zo zijn jochies. En dan nog, een voetbalbond is er voor het voetbal. 90 minuten, alles wat binnen de lijnen gebeurd. Is er iets buiten, laat het dan lekker aan de autoriteiten over. Een voetbalbond bestaat niet om bovenwettelijke, buiten de lijnen, wetten op te leggen voor spelers. Bespottelijk.

11 oktober 2019 om 17:40

Jezus bestaat dat nog? Zap de ......
Deden we vroeger ook op boerenmaandag(stadsfeest) om in te drinken. Bij ESPN en FOX altijd al t woord roepen zonder dat je er een ziet.
Eigenlijk kan t niet, maar we deden t wel. Sterker nog, de mensen waar we naar zapte waren t meest fanatiek erin.

On:
Lekkere vrienden dan. Ze weten wat je er hebt lopen roepen en zetten t toch online. Blij dat ik totaal niets van mezelf qua filmpjes online heb denk genoeg dingen waar men zich, zonder context, aan kan ergeren of beledigd door voelen.
Wel beetje overdreven straf imo, zeker t gedragscursus.

11 oktober 2019 om 18:36

Precies, het is een joch van 16. FA moet zich weer laten gelden. Los het anders op en ben er klaar mee, de speler (Kane) waar het om draait maalt er niet om.

Waar gaat dit over zeg, hahahahahaha. Een schorsing voor zo'n relatief onschuldige uitspraak, maak je druk om racisme e.d. onder spelers niet om dit.

FA is eng bezig. Het heeft toch niks met voetbal te maken. Als je als speler als niks meer zoals dit kunt zeggen in prive omstandigheden dan begrijp io het niet meer. Als hij zoiets na een wedstrijd tijdens een interview zegt dan begrijp ik het wel. Dit gaat nergens over.

Vermoeiend dat internet. Laat dat ventje lekker iets doms roepen.

Gelukkig mag je óp het veld praktisch alles roepen wat je wil, van de FA.

Goed dat de FA dit zo oppakt.laat dit als voorbeeld gelden. Vandaag een boze verdrietige leerling gezien waarvan iemand een foto in een onbewaakt moment heeft gemaakt en vervolgens heeft verspreid. De reactie was indrukwekkend. Niemand weet precies wat het aan emoties losmaakt door ondoordacht maar gewoon iets te zeggen of te posten.iedereen verdient met respect te worden behandeld. Leer de jeugd dit op deze wijze.

11 oktober 2019 om 19:13

Deze twee situaties zijn totaal niet vergelijkbaar. Hooguit op dezelfde wijze dat mijn buurman vegetariër is en Hitler dat ook was.

Is 16, dus je moet er niet veel schande van spreken. Maar een signaal afgeven om te laten zien dat je toch wel respect moet hebben tegenover jouw "peers", is nodig. Dus ja, uitzitten, kous af en weer verder.

Ach ja whatever ze moeten iets he. Ondertussen zeggen al die mensen dit soort dingen zelf, maar die worden niet opgenomen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
J. KloppUnknown
AlissonKeeper
H. DaviesKeeper
L. KariusKeeper
AdriánKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

58 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Tottenham Hotspur 35 23 1 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 29 18 4 0
2018/2019 Tottenham Hotspur 28 17 5 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 37 30 5 0
2016/2017 Tottenham Hotspur 30 29 3 0
Laatste voetbalnieuws

Manchester City wacht ‘gespannen situatie’ af voor tweede megabod

De verhoudingen rond Harry Kane zijn maandag behoorlijk op scherp gezet. De 28-jarige spits werd deze week terugverwacht bij Tottenham Hotspur voor de start van het nieuwe seizoen, maar hij verscheen...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Teun Koopmeiners is opnieuw op de radar bij AS Roma verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren