Van der Sar blij met ‘geweldige aanwinst’: ‘Hij maakt veel indruk’

Vrijdag, 11 oktober 2019 om

Ajax betaalde Club América afgelopen zomer vijftien miljoen euro voor Edson Álvarez en de verdediger annex controlerende middenvelder werd zodoende de eerste Mexicaanse speler in de clubhistorie van de Amsterdammers. Voor algemeen directeur Edwin van der Sar was het een logische stap dat Ajax uiteindelijk in het Midden-Amerikaanse land uitkwam voor versterkingen.

“Ik denk dat we onze scouting een beetje hebben veranderd. Vier, vijf jaar geleden hadden we veel spelers uit Scandinavië. Uit Denemarken bijvoorbeeld, de talen lijken op elkaar, spelers hebben dezelfde achtergrond”, vertelt hij in gesprek met Sports Illustrated. “Op een gegeven moment hadden we echter het gevoel dat we wat anders nodig hadden.”

“We hebben toen ons scoutingnetwerk wat aangepast om meer de focus op Zuid-Amerika te leggen. Colombia, Brazilië met David Neres, Argentinië met Nicolás Tagliafico. Mexico was de volgende stap en we waren op zoek naar een vervanger van Matthijs de Ligt”, gaat de voormalige doelman verder. De nieuwkomer kwam vooralsnog negen keer in actie voor zijn nieuwe club, maar speelde maar een klein deel van zijn wedstrijden tot nu toe achterin.

“Álvarez speelde in eerste instantie vooral in de verdediging. Daarna ging hij, toen hij al bij ons op de radar stond, ook op het middenveld spelen. Nu speelt hij meestal op het middenveld en hij heeft veel indruk gemaakt. Hij heeft gescoord in de Champions League-kwalificatie en in de eerste wedstrijd van de groepsfase (tegen Lille OSC, red.). Hij is een geweldige aanwinst voor ons en bij ons kan hij zijn kwaliteiten verder ontwikkelen”, sluit Van der Sar af.


Poll

Waar zie jij Edson Álvarez het liefst spelen bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door primetime)

Mooie titel en nog mooier om dan als foto de overtreding tegen Valencia te plaatsen die een pingel opleverde.

Tja Veltman doet het gewoon erg goed, snel een contractverlenging voorleggen wat die kan nog wel even mee. Daardoor speelt Alvarez wat meer op middenveld maar nu Donny fit is zelfs op de bank met regelmaat.

Als middenvelder vind ik hem geen geweldige aankoop. Meer een redelijke aankoop. Wel ben ik zeer benieuwd hoe hij het zou doen centraal in de verdediging want ik zie een centrale verdediger in hem. Misschien dat hij daar wel een geweldige indruk achterlaat.

11 oktober 2019 om 13:04

Ik weet niet of je de samenvatting van de oefenwedstrijd Ajax - Heerenveen hebt gezien? Hier stond hij achterin en werd hij een paar keer gemakkelijk uitgekapt, wat ook een doelpunt veroorzaakte

11 oktober 2019 om 14:30

Hij is als verdediger begonnen en in Mexico op 't middenveld geplaatst omdat ze 'm daar beter vonden. Dat is niet sinds Ajax zo. Je kunt constateren dat ze 'm daar dus al niet goed genoeg vonden als verdediger. En wat ik tot op heden gezien heb van 'm, klopt dat wel. Want hij verdedigd gewoon bijzonder matig. Laat constant z'n man lopen en timed vaak verkeerd. Het enige wat hij heeft is fysiek en lengte. Op dat vlak is 't wel een verdediger. Ik zie 'm ook wel meer als een verdediger, maar of die 't beter zou doen dan Veltman ... dat vraag ik me wel af. Op het middenveld zie ik 'm sowieso liever niet. Ik denk eigenlijk dat die ondanks z'n indrukwekkende fysiek gewoon nog niet goed genoeg is. Ik zie nog geen speler die we zelf ook niet hadden kunnen opleiden in ieder geval. Maar goed, met meer tijd en ervaring kan dat alsnog wel komen natuurlijk. Maar ik zou zeggen: laat dan gewoon die Gravenberch of Lang eens meeruiken in 't 1e in de eredivisie. Of evt. Ekkelenkamp of als die fit is natuurlijk Eiting. Zouden die in Ajax, wat ze goed kennen, nou echt minder zijn als zo'n lopende logge paal als Alvarez?

Ik loop vooralsnog nog niet helemaal mee met deze polonaise. Ik vind 'm nog wat te weinig pit vertonen en handelingssnelheid. Kan nog komen, maar deze loftrompet van v/d Sar komt mij nog wat te vroeg.

ik vind Martinez een geweldige aanwinst maar van Alvarez ben ik nog niet echt onder de indruk. als middenvelder voegt hij in balbezit imo niet veel toe en tegen Valencia en Lille zag hij er op verdedigend vlak een paar keer heel slecht uit

11 oktober 2019 om 12:50

helemaal mee eens broeder Japie. Ben zelf ook nog niet helemaal kapot van Alvarez, vertraagt het spel enorm, kijkt nooit vooruit. Hopelijk gaat hij snel een linie naar achteren op de plek van Veltman.

11 oktober 2019 om 12:54

@jowey dat ben ik dan weer helemaal met jou eens broeder Jowey

11 oktober 2019 om 12:58

Grappig een kloontje van Japie. Wat origineel zeg... pfffft verzin zelf is wat man

11 oktober 2019 om 13:01

Jouw avatar daarentegen zie ik hier weer niet zo vaak.

11 oktober 2019 om 13:36

Japie de man van de oneliners.deze oneliner is inmiddels ook al 30x verkondigd door jou, vooralsnog laat Alvarez jouw ongelijk zien. Veltman laat trouwens wekelijks zowel nationaal als internationaal dat hij zijn mannetje staat en doet wat er gevraagd wordt. Ook speelt Alvarez al een paar jaar op het middenveld en daarmee ook die gedachte naar de prullenmand.

11 oktober 2019 om 14:37

nou Dirk_borst, dan heb jij weinig verstand van voetbal als jij vind dat Alvarez tot nu toe geweldig speelt.. Ik heb één tip voor je, luister naar Japie, die heeft er namelijk kijk op

11 oktober 2019 om 14:44

Dirk,hij maakt zo veel indruk dat hij de bank mag warm houden, nu de ziekenboeg begint leeg te stromen.

11 oktober 2019 om 16:18

@dirk_borst dat mag jij vinden. ik vind dat die domme tackle bij dat penaltymoment en die verdedigende slaapmomenten van Alvarez tegen Valencia en Lille nou niet echt mijn ongelijk bewijzen. een coach kan nu ook een jaar Depay als linksback neerzetten maar dat wil dan nog niet zeggen dat Depay ook echt thuis hoort op die positie. Veltman speelt idd prima nu, laten we hopen dat dat zo blijft. neemt niet weg dat ik het nog steeds een beperkte verdediger vind met weinig lengte, fysieke kracht, snelheid en wendbaarheid maar hij houd zich momenteel ondanks deze beperkingen prima staande. dat kan ik niet ontkennen

11 oktober 2019 om 13:00

Ik zie ook nog niet de meerwaarde van Alvarez. Verdedigend doet hij het oké op het middenveld, maar ook niet heel super. Aanvallend en in bal bezit voegt hij vrij weinig toe. Ik hoop dat Eiting of Marin zich ineens gaan ontwikkelen, want wat meer voetbal op het middenveld is echt nodig. Ook vind ik Blind op het middenveld nog steeds een optie.

11 oktober 2019 om 13:21

Ik vind dat je met beoordelingen altijd wat voorzichtig moet zijn omdat je eigenlijk geen rekbare ruimte overlaat daar in. Heel slecht kan bijna niet erger. Ik vind hem in dat opzicht die wedstrijd matig. Niet heel slecht.

Ik ben er nog niet kapot van. Natuurlijk heeft hij Europees 2 belangrijke doelpunten gemaakt, echter als middenvelder is het in balbezit best pover en verdedigend ben ik voorlopig ook nog niet overtuigd. Voorbeeld was die penalty tegen Valencia, maar ook deze week vriendschappelijk tegen Heerenveen was het matig. Niet dat we hem moeten afschrijven of dat het een miskoop is. Maar een 'geweldige aanwinst' is ook erg overdreven.

11 oktober 2019 om 13:47

Toch wel een aanwinst. Het niveau ligt erg hoog. En ondanks dat hij nieuw is speelt hij al veel basis. Is jong en heeft nog heel veel potentie. Martinez daarentegen is een openbaring. Wat is die goed zeg. En voor de helft van het geld. Dat is echt top scouting.

11 oktober 2019 om 13:54

Wellicht is het voor Alvarez zelfs een nadeel hoe Martinez zich ontwikkeld. Het beinvloed in elk geval mijn beeld. Als je het spel van Martinez en Alvarez vergelijkt en daarbij de transfersom erbij denkt, dan valt Alvarez toch wat tegen, terwijl het wellicht meer zo is dat Martinez het gewoon fantastisch en ver boven verwachting doet.

Ongelooflijk, bakt er niks van op het middenveld met zijn grote draaicirkel en moeizame motoriek, wat nog niet echt opvalt omdat er nog geen tegenstander is geweest die druk zette op Ajax, dan zal hij keihard door de mand vallen.zelfs nu heeft hij al meermaals Dest flink in de problemen gebracht, door de verkeerde kant op te draaien en niet snel genoeg de oplossing centraal te zien. Zeer knullige ingreep waar een penalty uit volgde in de CL, en in die oefenpot van laatst als CV ook verdedigend erg kwetsbaar.de scouting van Ajax en/of het selectiebeleid is echt een lachertje, met Siem de Jong, Kristensen, Marin, Bandé, Alvarez (vooral als middenvelder), Magallan en ook Promes vind ik niet veel. Met ook als gevolg dat twee spelers gehaald voor de verdediging ineens op het middenveld spelen, de afgeschreven Veltman ineens weer basis CV speelt, Siem de Jong die ineens weer vaste invaller is voor het middenveld (waarom geen jeugd???)

11 oktober 2019 om 13:06

De scouting een lachertje.. goeie bewering na dat Milik, Sanchez en Frenkie alle records braken. Ajax als club dat financieel ook doet en de prestaties Europees lange tijd onmogelijk leken. Om het niet te hebben over de Schöne’s, Tadicjes en Ziyechjes.. of zijn die aankopen te goed om mee te mogen tellen?

11 oktober 2019 om 13:57

Daneman, wat een reactie. Alvarez moet er gelijk al staan en meedraaien in een systeem wat hij nog niet kent. Dat doet hij naar behoren. Kijk eens hoe moeilijk Mathijs het momenteel heeft bij Juventus of Giezman bij Barcelona. Die passen ook niet gelijk in een nieuw systeem maar moeten eerst hun draai zien te vinden. Jij schrijft Alvarez al geljk af, terwijl die nauwelijks tijd krijgt voor het nieuwe systeem waarin hij moet spelen. En Dest in de problemen brengen? Dest denkt hij linksbuiten staat waardoor hij juist Alvarez in de problemen brengt. Dest moet leren doseren met naar voren gaan zoals Nico dat doet. In de snelle omschakeling kan Dest het namelijk niet belopen van linksbuiten terug naar zijn eigen positie. Dus wat relativeren mag wel.

11 oktober 2019 om 16:54

@spetterson toch hebben spelers als Martinez en Promes die ook nieuw zijn bij Ajax minder problemen met dat nieuwe systeem

11 oktober 2019 om 17:52

@japie, Promes heeft natuurlijk wel al jaren in de jeugd bij Ajax gespeeld. Kent daarnaast ook nog eens wat jongens van vroeger/oranje. Dus voor hem is het toch niet helemaal nieuw. Martinez werd een stuk eerder gehaald dan Alvarez, heeft trainingskamp en hele voorbereiding meegedaan. Alvarez werd zo laat pas gehaald dat hij de eerste wedstrijden van het seizoen zelfs heeft gemist.

12 oktober 2019 om 09:00

Zoveel toppers gehaald en dan is het selectiebeleid een lachertje haha. Elke club heeft wel eens iets mindere aankopen. Promes doet het de laatste tijd gewoon prima en hoe kan je bande beoordelen als hij zoveel pech heeft qua blessures? Ben het wel eens qua siem de jong maar verder snap ik echt niet hoe je dit beleid nog af kan kraken. Enorm knap juist hoeveel spelers meteen aarden

Het mooie aan dit ajax is de veelzijdigheid die spelers als Blind, Veltman, Alvarez, Martinez en eigenlijk ook de mannen voorin hebben. Het hoeft niet allemaal wereldklasse te zijn, maar ik denk dat dit team veel kan variëren en rouleren. Ajax wordt lastig te verslaan, mooi om die ontwikkeling te zien!

Ik lees veel negatieve reacties, maar kom op! Hij is 21 en staat basis bij Mexico net voor de verdediging. Geef die jongen aub iets tijd. Veltman is aan z’n beste periode bij Ajax bezig en marin bakt er helemaal geen pepernoot van en nu speelt hij noodgedwongen als pendelaar op t middenveld. Dat is hij niet, maar beter hebben we ook niet en ondanks dat bewijst hij met z’n goals tegen Lille en apoel wel dat hij over power beschikt.

11 oktober 2019 om 13:40

Hij krijgt toch ook alle tijd? Merendeel doet alleen niet mee aan de lof die vd Sar hem nu geeft. Ik vind hem nog niet goed genoeg, maar ik schrijf hem niet af. Dat is nogal een verschil.

11 oktober 2019 om 14:10

Nee, maar lees hierboven; handelingssnelheid tekort, enorme draaicirkel, voegt voetballend weinig toe.... Ja dat is toch volkomen logisch als je gewend bent in de verdediging te spelen en op wordt gesteld als verbinder tussen verdediging en aanval? Alvarez is in die rol gedwongen omdat nogmaals niemand beter is, dus ik begrijp vd sar wel. Daarnaast komt ie op 21 jarige leeftijd de sloot over, spreekt geen Engels, gelukkig onana Nico en martinez wel Spaans en er worden dingen verwacht die hij nooit gedaan heeft en wij beoordelen hem alsof hij ermee is opgegroeid terwijl hij 2 maand bezig is.

11 oktober 2019 om 16:17

Sommige mensen snappen niet dat het niet heel veel uitmaakt wat voor niveau spelers je hebt, maar dat je een goed draaiend team moet hebben, met spelers welke voor elkaar willen werken.berry van Aerle, was niet de geweldigste speler, maar PSV won met hem de Europa Cup 1 en Nederland het E.k.

11 oktober 2019 om 16:26

@yochemm niet mee eens. FC Emmen kan nu nog zo een goed draaiend elftal hebben maar die gaan daar geen hoge ogen mee gooien. kwaliteit is doorslaggevend

Volgend seizoen vinden er weer mutaties plaat en dan zie ik Alvarez gewoon weer op het middenveld staan en gaat Schuurs met nog meer ervaring vol voor zijn kansen.

Commercieel gezien inderdaad een fantastische aankoop. Ajax concurreert in een klap met PSV op de Mexicaanse markt. Op het veld moet ie echt meer gaan brengen

Een middenveld met Martinez, Donny en Promes op 10 heb je genoeg creativiteit en loop vermogen.. Alvarez in de verdediging is zeker een optie, Veltman doet het nog goed. Jammer voor Alvarez maar zijn kansen komen nog wel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren