Donyell Malen had geen uitleg nodig: ‘Dat is eigenlijk vrij logisch’

Vrijdag, 11 oktober 2019 om

Donyell Malen was als invaller belangrijk voor het Nederlands elftal in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. De PSV-spits kwam donderdagavond in De Kuip na 66 minuten spelen binnen de lijnen als vervanger van Ryan Babel. Tien minuten voor tijd leverde hij de assist op de 1-1 van Memphis Depay en uiteindelijk stapte Oranje met een 3-1 overwinning van het veld. Malen noemt de overwinning op de Noord-Ieren ‘verdiend’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Donyell Malen verdient een basisplaats tegen Wit-Rusland


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door soccersupp)

Gelukkig wint Nederland uiteindelijk, anders was die vrije kopkans van Malen een hele dure en zure misser geworden.

Denk dat Malen toch wel heeft laten zien dat hij tegen Wit-Rusland gewoon in de basis moet staan. Babel bracht helemaal niks en in het halfuur dat Malen speelde geeft hij een assist en had hij er één moeten scoren. Ging een boel dreiging van hem uit en wat een sprongkracht bij die gemiste kop kans.

11 oktober 2019 om 08:57

Ik denk niet per se dat het de klasse is van Malen (wat die jongen uiteraard heeft), maar dat de bezetting voorin gewoon meer druk legde op de Ierse verdediging doordat we ineens meer mannetjes voorin hadden. Tegen ploegen die zich zo hard ingraven zoals gisteravond heb je er vrij weinig aan als er maar 4 man voorin aanspeelbaar zijn. Die Ieren worden aan het wankelen gebracht omdat ze ineens niet meer weten wie ze moeten dekken. Hoop dat Koeman hiervan leert en leert beseffen dat Oranje weer een grote ploeg is geworden en op eigen kracht moet spelen. Van Marwijk liet Sneijder en Van der Vaart ook altijd samen spelen wanneer de tegenstander alleen maar verdedigde, en liet juist Nigel de Jong spelen tegen de grotere ploegen.

11 oktober 2019 om 09:12

''die Ieren worden aan het wankelen gebracht omdat ze ineens niet meer weten wie ze moeten dekken.'' Dan is het toch juist goed dat hij eerst start met de Roon en meer op de controle speelt. Vervolgens wordt Noord Ierland moe van het vele rennen en wordt het omgezet meer aanvallend en meer beweging zonder bal. Ze weten niet wie ze moeten dekken en je wint de wedstrijd. Start je zo dan zullen ze gaande de wedstrijd snel genoeg ontdekken hoe ze er mee om moeten gaan en heb je minder wisselmogelijkheden. Ik snap Koeman wel in dat perspectief.

11 oktober 2019 om 09:49

Jayyy. Wat een onzinnige logica. Je kan mij veel vertellen, maar niet dat de Noord Ieren moe zijn geworden van het spel in de eerste 70 minuten. Dat was zo ontzettend langzaam dat het ook gigantisch makkelijk te verdedigen was. Als je een tempo had kunnen ontwikkelen en toch nog steeds niet op voorsprong was gekomen dan had ik je gelijk gegeven, maar nu niet. Je hebt de spelers om vanaf het begin die druk te creeeren en eens een keer op voorsprong te komen tegen zulke ploegen. Dat Koeman ze niet gebruik is ongerede angst en behoudendheid. Leuk en aardig, maar inmiddels zijn we onder Koeman als 12 keer op achterstand gekomen en moet hij het steeds rechtbreien met aanvallende wissels. Durf eens aanvallend te beginnen. Met de huidige Oranje selectie kan dat makkelijk, omdat er spelers in staan die hoog druk zetten wel gewend zijn en ook bij ploegen spelen die er succesvol mee zijn.

Zou Oranje nou niet zozeer dominant noemen. We hadden veel balbezit, maar dat kwam voor 90% door de tactiek van Noord-Ierland. En het gebrek aan voetbal was juist wat er voor zorgde dat je na 75 minuten 0-1 achter stond i.p.v. 4-0 voor. Het moment dat er geschakeld wordt en een hoger tempo werd gespeeld, mede dankzij het switchen van de Roon en Babel voor spelers met meer voetballend vermogen, begon het pas echt te lopen en kwamen er mogelijkheden. En heel eerlijk denk ik dat de assist vooral een 'op hoop van zegen' pass was die Depay goed afmaakt.

11 oktober 2019 om 09:55

Masterapie. Ja het is allemaal hosanna onder Koeman. Maar inmiddels zijn we 12 keer op achterstand gekomen en moet hij het steeds rechtbreien. De man denkt echt veel te verdedigend. Hij heeft spelersmateriaal dat gewend is hoog druk te zetten. Van Dijk, De Ligt, Frenkie, vd Beek, Wijnaldum, Blind. Allemaal zetten ze heel hoog druk bij hun club, maar Koeman begint zelfs tegen de Noord Ieren met een behoudende en voorzichtige tactiek. De keuze voor de Roon is echt onbegrijpelijk en belachelijk, maar zoals gisteren weer bleek is hij te eigenwijs om dat toe te geven. Over die assist ben ik het totaal niet eens overigens, je ziet Malen juist heel erg kijken van te voren waar die

11 oktober 2019 om 10:07

De Roon, Babel en Dumfries, in combinatie met het spelvertragende tactiek van de N.ieren was inderdaad de reden dat het totaal niet liep. Met Van de Beek kwam ineens een speler met loopvermogen en het 1x raken principe en Malen bracht zijn doelgerichtheid met zich mee.

11 oktober 2019 om 11:43

Babel is altijd al een speler geweest die ruimte nodig heeft dus verbaasd me niets dat hij zo slecht speelde. Zelfde als tegen Portugal in finale Nations League, daar was hij ook de grootste dissonant om dezelfde reden.

11 oktober 2019 om 14:30

Van de Beek heeft inderdaad die kwaliteiten, maar gisteren als invaller niets gebracht. Juist Malen gaf de beslissende pass op Depay. Zo werd de blunder van Blind weer goed gemaakt gelukkig. Dat was de slechtste speler op het veld naar mijn mening. Hopelijk gaat van Aanholt als linksback fungeren. Blind zie ik liever als CVM op de plek van de Roon.

Malen en Van de Beek zijn netjes en zullen Koeman niet afvallen, maar als iedereen met een beetje voetbalkennis ziet dat deze jongens moeten starten (of er anders veel en veel eerder ingebracht moeten worden), dan is Koeman wel erg eigengereid om vast te houden aan statische spelers zoals Van Roon. Door de late winst wordt dit aardig verbloemd, maar tactisch allemaal erg matig van Koeman. Letterlijk saved by the bell.

11 oktober 2019 om 09:12

Nadeel van Koeman is dat hij vasthoud aan de basis elf, hoe slecht die het ook doen, iedere wedstrijd weer. Het voetbal begint pas na de rust en gisteren zelfs na 65 minuten. Verbloemd, dat benoem je goed.

11 oktober 2019 om 16:59

Letterlijk? Die vergelijking werkt alleen bij vechtsporten maar leuk bedoeld. On: wat een klasbak is dit toch! Malen onze nieuwe 9! Wat speelde Depay als een natte krant en dan toch 2 goals. Zijn rendement bij Oranje is ongekend.

11 oktober 2019 om 21:31

Serra010 je hebt gelijk, letterlijk dan maar; saved just before the Bell......depay is inderdaad een soort Romario van vroeger, heel matig kunnen spelen maar er toch 2 maken. Ongekend.

Laten we hopen dat Koeman inziet dat De Roon uit het middenveld moet, enkel nog moet worden ingezet om een voorsprong te verdedigen. Middenveld met Frenkie punt naar achter en Donny en Wijnaldum als box to box spelers is gewoon het beste! Wijnaldum moet dat iets terugzakken... die 3 moeten een dynamisch middenveld worden; Wijnaldum die soms terugzakt naar de punt naar achter en dan iets doorschuift. Dat zou super kunnen werken! Dan staat er ook iets van top niveau! Vooral ook omdat Van Dijk en De Ligt sterk genoeg zijn in de verdediging. Ook blijven vertrouwen op De Ligt; die jongen komt er wel. Ake mag van mij voor Blind erin, en Dest/Promes mogen het aan de rechterkant proberen. Verder zie ik ook graag Malen voor Babel komen bij wedstrijden tegen verdedigende tegenstanders... dan kan Memphis iets vaker vanaf links komen...

Heerlijk toch dat je jongens als Malen, Donny vd Beek, Promes achter de hand hebt en voor de verdediging een LB als van Aanholt en CV als Vrij. Zijn allemaal spelers die prima mee kunnen. En daarmee ook veel variatie kan brengen in het team. Benieuwd wie er de volgende wedstrijd gaat staan. de Ligt maakt heel wat fouten dus zou ik kiezen voor Vrij. ipv Blind van Aanholt. vd Beek ipv de Roon en Malen voor Babel.

Voortaan lekker beginnen met Malen en Van den Beek, zodra zij erin kwamen ging het spel zoveel malen beter, echt absurd. Ik vind Babel echt wel een leuke voetballer in het NL Elftal maar we moeten compleet met een nieuwe generatie beginnen en niet met 1 iemand nog hangen. Babel gaat misschien nog mee naar het EK met geluk. 1 goeie blessure en dan kan het goed einde carrière zijn Babel. En daar bouw je dan op in het NL Elftal. Ik ben er niet kapot van.

Misschien ben ik wel weer iemand die uit de toon valt, maar ik vind het wel erg de waan van de dag om nu te zeggen dat De Roon en Babel eruit moeten.tegen Duitsland ging het juist uitstekend en ook dan heb je met Malen en vd Beek vervolgens twee mensen die het dan af kunnen maken. Het gaat lopen omdat Malen en vd Beek fit in de wedstrijd komen en energie geven, maar beginnen met die intensiteit is anders dan erin komen met die intensiteit. Het loopt ook voor hen beter omdat er ruimtes komen, omdat de Ieren moe zijn en omdat de tegenstander ineens anders moet gaan denken. Het nadeel van Malen en vd Beek is dat zij enorm veel risico in hun spel leggen, wat goed is als je vooruit Moet of wil, maar niet goed als je op wilt bouwen. Vreemd genoeg kan ik me wel in de uitleg vinden. Ook het tijdstip van inbrengen snap ik. Het was bedoelt om in de 60ste minuut in te vallen, dit werd door de vertragende technieken pas de 66ste minuut en dan wordt het krapper.

11 oktober 2019 om 14:14

We hebben de afgelopen jaren al vaak genoeg gezien dat Oranje niet lekker draait in een 5-3-2 opstelling. Bovendien moet je met deze spelers makkelijk 4-3-3 kunnen spelen gezien de enorm sterke achterhoede in het centrum. Dit lijkt me een betere opstelling: Cillessen, Van Aanholt, Van Dijk, De Ligt, Dumfries, De Jong, Van De Beek/propper, Wijnaldum, Malen, Memphis, Bergwijn.

Ik zie iedereen in verscheidene topics klagen over de cijfers bij Oranje, maar hoe is het mogelijk dat die Noord-Ieren eraf komen met magere 6jes? Die hebben geen moment gevoetbald en bleven enkel in de wedstrijd omdat Oranje erg slordig was in de afrondingsfase tot de laatste 10-15 minuten. Bovendien was die goal voor 80 te danken aan het klungelen van De Ligt en Blind. Als er buiten een andere enkeling al iemand een voldoende verdient, is het die doelman wel. De Noord-Ieren kwamen niet eens tot kansen tegen een slecht Oranje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2210 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

3 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren