Sky Sports geeft een acht aan Oranje-international: ‘Hij was sensationeel’

Vrijdag, 11 oktober 2019 om

De nederlaag in en tegen Nederland is hard aangekomen in Noord-Ierland. De ploeg van Michael O’Neill startte de EK-kwalificatie met vier overwinningen uit evenveel duels, maar na de nederlaag tegen Duitsland ging men donderdagavond ook onderuit tegen Oranje: 3-1. Een hard gelag, daar de bezoekers een kwartier voor tijd op voorsprong kwamen en uiteindelijk door twee doelpunten in extremis als verliezer van het veld stapten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Sensationeel is iets te veel van het goede, maar Bergwijn was wel zo'n beetje de enige speler die er doorheen kwam van Nederland, al begon ook hij slecht aan de wedstrijd. Zou hem in ieder geval wel laten staan.

11 oktober 2019 om 08:17

Bergwijn heeft aanvallend toch niets gedaan? We hebben geen kans gecreëerd en er zijn amper voorzetten gegeven (vrijwel ook niet door Bergwijn). Hoe die in godsnaam een 8 kan krijgen... ik vind over de hele wedstrijd een 6 gezien al het maximale voor alle spelers van NL, maar een 8 voor Bergwijn slaat sowieso nergens op.

11 oktober 2019 om 08:22

Nee het geeft aan hoe extreem kritisch er hier gekeken wordt. Bergwijn was de enige met dreiging in de eerste helft. De rest was zeer slecht

11 oktober 2019 om 08:27

Ik hen me de eerste helft juist nog wel eens afgevraagd of Bergwijn überhaupt op het veld stond. Pas de tweede helft zag ik een beetje dreiging van hem. Een 8 is in vergelijking met de rest dan misschien wel wat enthousiast.

11 oktober 2019 om 08:31

Een 10 wordt zelden gegeven, dus een 9 of 8 betekent dat je een super goede wedstrijd hebt gespeeld. Ik kijk best wat wedstrijden van Bergwijn, maar gisteren kwam hij niet in de buurt van hoe goed hij kan spelen. Misschien (ik vond van niet) de beste van gisteravond, maar toch niet in de buurt van een 8? Niets met kritisch kijken te maken, maar iedereen was gisteren gewoon slecht tot matig.

11 oktober 2019 om 08:34

Naar mijn mening speelde hij stukken beter dan depay die alleen maar de bal verloor en Babel. Maar heey smaken verschillen

11 oktober 2019 om 08:39

Bergwijn was zeker beter dan die 2 en ik vond Malen in zijn (te korte) optreden ook prima, maar niemand verdiende gisteren een ruime voldoende, laat staan een 8. Nouja de fans van Noord-Ierland en de scheidsrechter misschien.

11 oktober 2019 om 08:41

Mwah, misschien een 6,5 ten opzichte van een 6 voor Depay en Babel. Het is dat Depay er uiteindelijk twee maakt maar hij speelde bij vlagen best ongelukkig ja.

11 oktober 2019 om 08:57

Heb jij de wedstrijd wel gezien? Bergwijn was de beste van Oranje gisteravond. Was continu dreigend. Acht is wel een hoog cijfer maar hij was zeker de beste gisteravond.

11 oktober 2019 om 08:58

Klopt depay vond ik zo onthutsend zwak, maar staat er wanneer het moet. Hierdoor hem never wisselen

11 oktober 2019 om 09:05

Ik heb de wedstrijd gezien, zoals alle wedstrijd van het NL elftal de afgelopen 15 jaar. En ik heb nog nooit zo’n saaie zaadpot gezien, de eerste helft niets gecreëerd en eigenlijk pas na de 0-1 (dus na 75 minuten) redelijk gespeeld. Ook Bergwijn was matig, maar ook ik vond hem 1 van de betere. Maar een 8... in de pot van gisteren... niemand kwam hierbij in de buurt. En als je gaat beweren dat Bergwijn continue dreigend was dan vraag ik me af of jij de wedstrijd wel hebt gezien.

11 oktober 2019 om 09:21

Nou ik vond Nederland - Luxemburg uit 2007 nog een tikkeltje erger hoor. Werd toen ook maar 1-0

Ik moet eerlijk zeggen dat Bergwijn mij eigenlijk niet is opgevallen. Niet negatief, maar ook niet positief. Van een aanvaller die een 8 krijgt zou je verwachten dat ie scoort, assists geeft of tenminste een flink aantal kansen creeert. Dat was allemaal niet het geval. Net als bij zijn collega aanvallers overigens. Het directe gevaar richting het doel van de Noord-Ieren was in zijn algemeen gewoon pover. Dus ook Bergwijn speelde niet sensationeel. Was wel de minst slechte aanvaller van Oranje. Cillessen was slecht bij de 0-1 qua positionering. Al hadden De Ligt 2x en Blind 2x ook wel wat meer mogen doen.

11 oktober 2019 om 08:23

Bergwijn speelde erg sterk en was een positieve uitzondering. Helaas was de rest niet in vorm tot het laatste kwartier. Bergwijn viel wel degelijk positief op.

11 oktober 2019 om 08:40

Ik zei het onder de partij al: Bergwijn was de beste op het veld. Mooie dribbels. Speelde zijn man uit. Creëerde kansen. Als Gini of Babel iets scherper was, had hij ook eerder zijn assist. Bergwijn speelde gewoon sterk. Volgende partij met Bergwijn, Depay en Malen. Wat een heerlijke voorhoede hebben wij ineens!

11 oktober 2019 om 09:19

Hij zette nog aardig wat aanvallen op van rechts, die dan door de andere aanvallers verprutst of weer teruggespeeld werden.

Hoe ze aan die 8 komen is mij ook een raadsel. Ja hij kwam er af en toe doorheen (wat de andere spelers niet lukte) maar om dat te belonen met een 8 vind ik teveel van het goede. Hij was wel samen met Malen en L. De Jong de enige spelers waarbij ik me niet enorm geïrriteerd heb achter de buis.

11 oktober 2019 om 09:06

Als je in acht (pun intended) neemt hoe goed Noord-Ierland stond en hoe slecht Nederland tot het tegendoelpunt speelde, is het wel degelijk heel knap dat Bergwijn een aantal kansen heeft weten te creëeren nog voor dat tegendoelpunt. Hij heeft een keer een schot gelost, dribbelde goed en hij had best een assist kunnen hebben als bijvoorbeeld Wijnaldum af had kunnen drukken. Dat verdient dan echt wel een 7,5/8 als je het mij vraagt.

De hele eerste helft was niet om aan te zien, je blijft uit nieuwsgierigheid kijken maar niet met plezier. Het was spannender om te zien of het gras nog groeit tijdens een wedstrijd. Het veld verdient een 10, de meeste spelers krijgen van mij een 5 of hooguit een 6. Ja, het resultaat is er uiteindelijk maar dit was gewoon heel slecht behalve het laatste kwartier.

Wat Ierland liet zien heeft gewoon niks met voetbal te maken. daar kun je niet tegen voetballen, is gewoon onmogelijk. Bergwijn vond ik goed gisteren, afgelopen weekend ook en het lijkt erop dat hij zijn vorm weer heeft weten te vinden wat goed nieuws is! Ik stoorde me aan de Roon en Frenkie de Jong ( kom maar op met de kritiek). Hij liep naar mijn mening veel te veel met de bal, maar aan de andere kant was er verder ook geen ruimte om de bal dieper af te geven. Dit Ierland mag zich gewoon niet plaatsen en Oranje moet zich plaatsen met de kwaliteiten en talenten die er rond lopen. Offday voor Babel, Gini en De Ligt. Helaas heeft de Ligt nog veel fouten nodig...

11 oktober 2019 om 09:34

Hier komt de kritiek. Maar niet op Lcdc. Ook het spel van Frenkie was deze keer ongeveer een uur lang niet om aan te zien. Ook een 5. Een volgende keer hopelijk weer minstens een 8 want voetballen kan hij. Nederland was niet bij machte het spel van Noord Ierland te ontregelen. Dat is niet gemakkelijk maar we toonden geen initiatief, probeerden niks en konden daardoor ook zelden verrassen.cijfer voor kijkspel eerste helft een 2 of een 1. Beide ploegen zijn daar schuldig aan, ik verwijt het Noord Ierland niet eens zozeer, je kon van hun niet veel anders verwachten. George Best doet niet meer mee helaas.

11 oktober 2019 om 09:36

Grappig dat je zelf al je kritiek mbt De jong onderuit haalt. Je vond hem slecht omdat hij veel met de bal liep, maar je geeft ook aan dat hij geen afsoeelmogelijkheden had. Wat had hij volgens jou dan moeten doen? Alles terug op de keeper? Stil blijven staan en w88? Ben zeer benieuwd! ☺️

11 oktober 2019 om 09:50

Ik heb zeker kritiek op de Jong inderdaad, maar ik weet ook hoe dat het kwam. Maar de Jong bleef maar iets proberen wat niet mogelijk was. Nee, stil staan en niks doen brengt je natuurlijk niet verder maar op het moment dat A niet werkt, dan naar B of C etc. Overigens zou mijn oplossing zijn om met Donny te spelen ipv. de Roon in een 4-2-2-2 opstelling en met Memphis en Malen in de spits, 2 controleurs en 2 aanvallers links half en rechts half. Donny tussen te linies is dodelijk.

11 oktober 2019 om 12:35

Hij moet gewoon met Propper beginnen als die weer fit is. De Roon is te behoudend en Donny wil te graag scoren. Die is op het middenveld amper actief. Vd Beek moet nog leren vanuit zijn kerntaken te voetballen. Als hij die dan goed beheerst, komen met zijn kwaliteiten de goals en assists vanzelf. Nu speelde je maar met 2 middenvelders en had je geluk dat je er maar 1 tegen krijgt. Als Ierland er naar had gevoetbald hadden ze bij hem iedere keer vrije doortocht.

Altijd leuk om de cijfers van de media uit het land van de tegenstander te lezen. Zijn toch hele andere cijfers dan hier in Nederland.bergwijn is voor hun een surprise, vandaar dat het wat aan de hoge kant uitviel. Bergwijn was voor mij een 7.wij kunnen in Nederland ook weer doorslaan door spelers gelijk een onvoldoende te geven op basis van één fout, maar er zaten bij Nederland echt een paar 6- cijfers bij, gewoon hele krappe voldoendes.voor mij was Koeman een onvoldoende, niet starten met je beste team, niet starten met een team wat de compacte defensie van Noord Ierland kapot kon spelen, ook veel te laat wisselen waarbij het letterlijk "saved by the bell" is. Koeman werd gered door zijn spelers, er zijn bondscoaches geweest die minder geluk hadden!

Bergwijn speelde van de aanvallers wel het beste (tot dat Depay er twee scoorde), maar een acht? Tot aan de 85e minuut verdiende niemand bij Oranje meer dan een 6.5.

Het mooie aan Bergwijn is de drang naar voren. En daardoor komt er elke keer druk op de tegenstander. In mijn ogen was balletje breed de Frenkie de slechtste van het veld.

er is creativiteit nodig op het middenveld maar de enige 2 opties die dat kunnen brengen zijn Stengs en Ihatarran (mits hij voor NL kiest) en die zijn er misschien nog niet klaar voor. verder hebben we 2 dramatisch slechte backs en een matige keeper staan en De Rhoon is een leuke breker maar voegt voetballend helemaal niets toe. hopen dat er snel een oplossing komt voor deze problemen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2210 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

45 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 10 2 2 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘PSV niet alleen in sportief opzicht in crisis: De Jong en Van Bommel botsen'

PSV bevindt zich in een diepe crisis, daar de laatste zes wedstrijden op rij geen overwinning opleverden. Niet alleen in sportief opzicht ondervinden de Eindhovenaren tegenwind, want ook intern heersen er...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
Paul Pogba weet wel waar hij in de toekomst wil spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren