Harde conclusie: ‘Als hij veel aan de bal is, betekent het dat de rest matig is’

Vrijdag, 11 oktober 2019 om

Het Nederlands elftal zette donderdagavond een grote stap richting het EK van volgend jaar. Oranje won op eigen veld met 3-1 van Noord-Ierland en is nu met twaalf punten uit vijf duels koploper in Groep C. Willy van de Kerkhof bekeek de wedstrijd namens De Telegraaf en constateert dat diverse Oranje-internationals niet hun gebruikelijke niveau haalden tegen Noord-Ierland.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Kun jij je grotendeels vinden in de cijfers van Willy van de Kerkhof?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door kapsteyn)

Wat mij het meest verbaast is de blinde haat op alles wat bij Ajax speelt. Je kunt jezelf toch niet serieus nemen als je de vrij boven de ligt verkiest. Net als dat de meeste liever een haps zien spelen dan blind, en vermeer of bijlow liever op het goal zien staan. Heb ook veel gelezen dat karsdorp basis zou moeten staan in opzichte van dumfries, en meen zelfs gelezen te hebben dat Vilhena verder is dan donnie. Waar komt dit allemaal vandaan? Ik als ajacied kan gewoon genieten van jongens als malen, bergwijn, en depay, en al redde die psv vaak sta ik ook gewoon op de banken voor die goal van luuk! voor oranje graag de gekleurde bril af, dit was op misschien 1/2 wissels (malen,donnie) gewoon het sterkste elftal!

11 oktober 2019 om 06:28

Sorry maar zelfs ik begin steeds meer richting de vrij te gaan als het om de ligt gaat. En ik ben Ajax supporter. De ligt maakt momenteel gewoon te veel fouten.

11 oktober 2019 om 08:57

Ik stel voor om wat meer Italiaans voetbal te gaan kijken, dan weet je dat mathijs de opgaande lijn al weer te pakken heeft. Een niveau wat stefan nog nooit heeft gehad en ook nooit zal halen. Daarom staat mathijs 100% basis.

11 oktober 2019 om 10:50

Als jij zoveel Italiaans voetbal kijkt, zou je ook door hebben dat de Vrij wekelijks constant speelt bij Inter. En Inter doet dit jaar echt niet veel onder voor Juve. En laten we alsjeblieft niet doen of onze Matthijs onaantastbaar is zeg

11 oktober 2019 om 11:05

En toch heeft Inter 1 fout meer gemaakt dan Juventus. Waar was de Vrij.

11 oktober 2019 om 06:30

Waarom kun je jezelf niet serieus nemen wat betreft de Vrij? Al jaren een van de beste verdedigers in de Serie A.. Verder verbeeld je je nogal wat volgens mij.

11 oktober 2019 om 06:50

Calimero, heeft niks met blinde haat te maken. Blind is geen linksback. Daarvoor is hij te traag. Was Tagliafigo maar een NL’der. Dumfries is een werkpaard. Krijgt heel veel ruimte, maar doordat zijn voorzet zeer matig is (vrijwel altijd balverlies) zie je dat medespelers hem overslaan. Vandaag had Van Beek moeten spelen ipv Wijnaldum. Daar heeft Van Kerkhof een sterk punt. De Ligt is een supertalent en De Vrij een bewezen verdediger die in NL zeer ondergewaardeerd wordt. Als De Ligt uit vorm is en je hebt De Vrij op de bank, dan hoort De Vrij te spelen. Hetzelfde geldt voor Van Dijk.

11 oktober 2019 om 09:15

4fredondo als een PSV supporter iets schrijft en er wordt gereageerd met Calimero dan wordt zo'n reactie gelijk (terecht!) verwijder, waarom doe jij dit nu naar een Ajax supporter. Kan ook niet, zeker niet als je leest wat hij schrijft.inhoudelijk ben ik het met je eens, Blind is geen LB, en had nu ook zeker in een andere rol kunnen spelen omdat Noord Ierland geen wingers heeft. Al met al heeft vooral Koeman tactisch een zeer zwak basiselftal neergezet wat totaal niet in staat was het compact verdedigende Noord Ierland kapot te spelen, dat gebeurde pas na de zeer late wissels.

11 oktober 2019 om 09:23

soccersupp,ik begin met calimero, omdat sleutelstad meteen begint met blinde haat op alles wat bij ajax speelt. Als je een andere mening hebt is het niet meteen blinde haat.had half nederland een blinde haat naar RvP omdat hij voor Feyenoord speelde. Of had de andere helft van Nederland een blinde haat naar Huntelaar, omdat hij voor Ajax speelde. Clubvoorkeur zal bij genoeg forumleden hun mening kleur geven, maar blinde haat. Please kom op.

11 oktober 2019 om 07:10

Wat mij het meeste verbaast is dat de meeste Ajacieden alles blijven goedpraten wat de (ex) ajax spelers fout doen. Als blind en de ligt en ook cilessen gigantisch in de fout gaan . Zijn er nog Ajacieden die gaan zeggen dat het de fout van de Roon en dumfries is. Hoezo kan je jezelf niet serieus nemen als je de vrij boven de ligt verkiest? De ligt maakt de laatste tijd nou niet een hele zekere indruk.

11 oktober 2019 om 07:32

Schei uit man. Geen enkele Ajacied die claimt dat de ligt niet slecht was. Daarnaast is het niet gek dat de ligt wordt verkozen boven de vrij. Is gewoon 1 van de 11 team vh jaar spelers. Weet nagenoeg zeker dat de ligt de vrij uit de basis had gespeeld bij inter. Zelfs als hij er niks van bakte. Zo werkt het nou eenmaal in de voetballerij. Hoewel de ligt mega bagger voetbalt op dit moment staat hij wegens zijn naam gewoon in de basis. Doe nou niet alsof je daarover zo verbaasd bent.

11 oktober 2019 om 07:32

Schei uit man. Geen enkele Ajacied die claimt dat de ligt niet slecht was. Daarnaast is het niet gek dat de ligt wordt verkozen boven de vrij. Is gewoon 1 van de 11 team vh jaar spelers. Weet nagenoeg zeker dat de ligt de vrij uit de basis had gespeeld bij inter. Zelfs als hij er niks van bakte. Zo werkt het nou eenmaal in de voetballerij. Hoewel de ligt mega bagger voetbalt op dit moment staat hij wegens zijn naam gewoon in de basis. Doe nou niet alsof je daarover zo verbaasd bent.

11 oktober 2019 om 08:04

Een De Ligt in vorm moet zeker altijd spelen. Maar hij is niet in vorm en staat onder druk bij Juventus. Als je dan een Stefan de Vrij tot je beschikking hebt. Een speler die ook gewoon een topverdediger is dan is het toch niet gek dat je die dan op stelt.

11 oktober 2019 om 08:13

@lee112 dus als je in fifa best 11 zit hoor je geheid te starten? Mag ik je herinneren dat ook marcelo in dat team zit. Dat is een speler die vorig jaar zijn bassis plek kwijt was

11 oktober 2019 om 08:14

Het zal ook niet gek zijn als de vrij speelt hoor, maar waarom velen verbaasd zijn over het feit dat de bc de ligt in de basis laat verbaasd mij ook enigszins. Velen hadden dat gedaan. Zeker als je naar een ek duo toe werkt. Zo gek is het niet.

11 oktober 2019 om 08:17

Nee ik geef aan dat Koeman gewoon doorheeft wat de ligt kan. Hij heeft prima wedstrijden gespeeld en heeft vertrouwen gewonnen vd bc. Als iemand vertrouwen in je heeft laat hij je niet zomaar ff vallen hoor. Best 11 is een bevestiging dat we niet te maken hebben met een koekenbakker. Van dijk is ook slecht begonnen bij Liverpool, maar zijn naam staat als eerst op het wedstrijd formulier

11 oktober 2019 om 09:00

De ligt speelde niet goed inderdaad, maar ook niet slecht. De laatste wedstrijden speelt mathijs trouwens steeds beter en op een ongelukkige handsbal na, speelde hij de laatste wedstrijd trouwens goed. Dus het woord bagger is niet op zn plaats.

11 oktober 2019 om 09:02

Hij maakte anders tegen juventus wel een fout. Alleen hoor je daar niemand over, want het is namelijk geen speler van 80 miljoen waar een vergrootglas op staat.

11 oktober 2019 om 11:16

Ik zal eerlijk zeggen die best 11 zegt mij helemaal niks aangezien marcelo wel koeken aan het bakken was vorig jaar maar toch erin zit. Je kan dat argument van best 11 laten vallen. Overigens is het wel duidelijk waarom mathijs speelt. Het is wel apart dat hij opeens zoveel blunders maakt.

11 oktober 2019 om 11:17

Waar was de rechtsback die was er niet dit werd vaak door de Roon opgevangen waar dan weer een gat ontstond op het midden veld. De voorzet kwam ook weer van die kant. En het was niet zijn beste wedstrijd.

11 oktober 2019 om 12:30

@khal Drogo terechte kritiek op een speler die iets met Ajax te maken heeft heet tegenwoordig blinde haat. je mag letterlijk op niks kritiek hebben wat met Ajax te maken heeft. als Drumfries matig speelt mogen we hem neersabelen, als Blind als een natte kracht speelt en we benoemen dat dan hebben we er geen verstand van want anders had hij niet zoveel interlands achter zijn naam

11 oktober 2019 om 07:47

Zegtie onder een topic waar Frenkie onbegrijpelijk hetzelfde cijfer krijgt als degene die oms (alweer) redt met 2 goals

11 oktober 2019 om 08:32

Depay heeft het meeste balverlies geleden van heel NL. En dat tegen de Noord Ieren, misschien had een Malen het wel veel beter gedaan dan Depay.

11 oktober 2019 om 09:22

Lijkt me vrij logisch dat de spits meer balverlies heeft dan het middenveld als de tegenstander niet van de eigen helft komt. Hij was inderdaad wat slordig, maar hij maakte 2 goals. Dan doe je het goed. Frenkie de Jong was de hele wedstrijd anoniem. Dat zal best komen door het gebrek aan ruimte en persoonlijke dekking, maar dat is wel een mindere prestatie dan 2 goals maken als het er echt om gaat.punt is, er is geen blinde haat tegen Ajax. Ajax heeft, ook op voetbalzone, verreweg de meeste fans.

11 oktober 2019 om 07:53

Welke blinde haat? Als een speler niet goed speelt mag je dat toch gewoon zeggen? Ik vind namelijk ook dat de Ligt niet zo goed speelde, heeft niks met zijn Ajax verleden te maken. Hij moet in mijn ogen wel gewoon in de basis blijven staan, is alleen maar goed voor zijn ontwikkeling. Aan de andere kant kon ik niet wachten tot Van de Beek werd ingebracht, want die zou in mijn ogen gewoon in de basis moeten staan. Ik snap de blinde haat op Dumfries dan weer niet zo, die werkt altijd super hard en zorgt voor dreiging omdat hij de hele rechterkant bestrijkt en kan ook nog een voorzet geven of goal maken, zie de laatste wedstrijden bij PSV. dat er dan ook wel eens iets mis gaat en dat het er allemaal niet altijd even soepel uitziet doet daar toch niks aan af. Bij alle spelers gaat wel eens een bal mis en het is niet zo dat het bij Dumfries nu tot tegengoals leidt.

11 oktober 2019 om 09:04

Blinde haat tegen dumfries zou ik nooit hebben op basis van zijn inzet, maar hij hoort absoluut niet in het Nederlands elftal thuis.

11 oktober 2019 om 11:20

De voorzet werd toch gegeven aan de kant van Dumfries.

11 oktober 2019 om 12:39

Ik ben nog even de herhaling gaan kijken, als je daar Dumfries de schuld van wil geven, dan zoek je echt alleen een reden om hem de schuld te geven. Er was inderdaad een inworp van die kant, Dumfries verdedigt een speler en Van de Beek een andere. Van de Beek voorkomt niet dat die andere speler de voorzet geeft, die vervolgens knullig wordt gemist door De Ligt, waarna Blind de bal niet weggewerkt krijgt en daarna weer de Ligt de aanvaller niet kan stoppen en ook Cillissen weinig uitricht. Echt, als je hier ook maar een fout van Dumfries, dan kan dat alleen maar door blinde haat richting hem zijn...

11 oktober 2019 om 08:31

Van Dijk speelt ook gewoon heel matig in Engeland dus dan zou ik die ook wisselen. Haha als je halve finalisten op de bank gaat zetten dan ben je echt niet goed bij je hoofd. Daarbij is De Ligt ook nog iemand die kan scoren. Foutje maken kan altijd, zelfs Van Dijk maakt laatste tijd veel foutjes. De Vrij mag de veters niet strikken van die twee qua niveau.

11 oktober 2019 om 08:51

Wat mijhet meest verbaast is dat de meeste nederlanders zo loyaal blijven aan deze defensie. We hebben erik pieters al jaren lang vaste kracht in de premier league, roep die gewoon op in ieder geval voor het geval als blind kut speelt (vsn mij macht die ook wel boven blind in de basis staan, maar dat zullen er niet veel met mij eens zijn), we hebben de vrij op de bank terwijl de ligt maar blijft strooien met foutjes (ja ik begrijp de ligt is in potentie de beste verdediger ter wereld, maar hij is het nog niet en de vrij is een belangrijke schakel in de, naar mijn mening, beste defensie ter wereld. Van dijk mag niemand over klagen, altijd de beste man op het veld, dumpfries mag van mij wel is banken voor een ake of misschien dest zodat we van het gezeur af zijn dat ie voor amerika kan kiezen.

De Jong een 7? Veel te veel lopen met de bal en veel bal verlies... Tweede helft één goede rush waar goal uitkwam verder matig

Het is echt lachwekkend hoe iedereen de Ligt na een slechte periode van 2 maanden de basis uit wil hebben. De Ligt is HET grootste talent van zijn generatie (in Nederland). Iedere speler heeft een mindere periode in zijn carriere. Maar om dan halve wegen een EK kwalificatie de belangrijkste positie op het veld te gaan veranderen gaat gepaart met zon groot risico die waarschijnlijk vrij weinig mensen inzien.

11 oktober 2019 om 06:29

Die fouten die hij maakt vormen ook een groot risico. Dat hebben we vanavond weer gezien

11 oktober 2019 om 07:18

En dan moetje afwegen welk risico groter is: je centrale duo, wat al wedstrijden lang als een huis staat, aanpassen of dat de Ligt de aankomende 5 maanden dit soort fouten blijft maken.

11 oktober 2019 om 07:24

Blijkbaar staat het niet als een huis want hij speelde heel slecht en veroorzaakte een goal. Dat lijkt mij niet dat het als een huis staat. Misschien een vervallen huis.

11 oktober 2019 om 07:28

0 verloren wedstrijden na de zomerstop. 3 goal tegen in totaal ,waarvan 2 tegen duitsland. Heel erg vervallen inderdaad. Ja de Ligt speelde een erg slechte wedstrijd, maar sinds wanneer is het slim om het centraleduo van een winnendelftal uit elkaar te halen?

11 oktober 2019 om 08:34

Van Dijk maakt ook genoeg fouten in Engeland. Ik zou gewoon met Blind en Veltman centraal spelen. Die zijn op elkaar ingespeeld.

11 oktober 2019 om 09:23

@frikxin oranje? ik ben altijd vrij goed in het herkennen van sarcasme, maar je lijkt bijna serieus

11 oktober 2019 om 09:55

Echter is dit niet een persoonlijke fout. Maar zijn meerdere spelers betrokken. Blind verdedigd erg matig. Van dijk is nergens te zien. De ligt dekt verkeerd en cilissen staat weer verkeerd opgesteld. Dat iedereen de ligt eruit haald is voor mij een raadsel. Het is een collectief falen van de verdediging.

11 oktober 2019 om 06:39

De Vrij was de beste verdediger van het wk. Toen hij een mindere periode kende, klaagde ook iedereen. In clubverband geef ik je gelijk, maar hier praten we over het nationale elftal en daarin horen de beste 11 spelers in vorm en samenspel te acteren. Blijkt De Ligt dat nog steeds te zijn, dan prima ...

11 oktober 2019 om 06:51

Sorry maar ik vind dit dus onzin. Spelers hebben bij het nationale elftal erg weinig tijd om samen te trainen. Als je geen basis creëert waar je op lange termijn aan vast houd wordt het een chaos en is het absoluut niet beter. Juist in het nationale elftal moet je spelers ook vertrouwen geven vanwege de stabiliteit.

11 oktober 2019 om 06:55

Gebasseerd op wat horen de beste 11 spelers in vorm bij hun club in het nationale elftal? Volgensmij heeft de Ligt 2 prima wedstrijden gespeeld afgelopen interlandperiode maar loopt het bij zn club erg stroef. Ik zal Koeman echt voor gek verklaren als hij in deze belangrijke periode van een EK kwalificatie zijn centrale duo uit elkaar haalt. Niemand echt niemand kan garanderen dat de Vrij vanaf minuut 1 er staat en zonder fouten gaat spelen. Dat risico kun je echt niet nemen.

11 oktober 2019 om 06:50

We hebben het over een centrale verdediger die al jaren bij Oranje zit en al jaren stabiel (behoorlijk goed) presteert in de Serie A. Het is niet alsof we met zo'n wissel pak 'm beet Jeffrey Gouweleeuw erin gooien. En dat hij een enorm talent is ontkent niemand, maar dat betekent niet dat hij geen mindere periode kan hebben of foutloos is.

11 oktober 2019 om 06:57

Wanneer heeft de Vrij voor het laatst voor nederland gespeeld dan? Wie zegt dat de Vrij in dit spel van Oranje past? Het lijkt mij niet het goede moment om die gok te nemen

11 oktober 2019 om 07:12

Welke gok is dat dan? Door de ligt komen we 1-0 achter. Dus de ligt is alles behalve een zekerheidje

11 oktober 2019 om 07:16

De gok dat de Vrij enorme aanpassingsproblemen heeft en dus ook belabbeert speelt. Die gok, die gewoon aannemelijk is.

11 oktober 2019 om 07:26

Dus de ligt speelt belabberd die mag blijven staan omdat jij denkt dat de vrij ook belabberd gaat spelen haha het moet echt niet gekker worden. Ik heb al veel uitleggen gehoord maar dit slaat echt wel alles

11 oktober 2019 om 07:30

Lezen Khazl, is heb het over de gok en het daarbij komende risico wat je neemt als je in deze fase de Ligt wisselt met de Vrij

11 oktober 2019 om 08:05

Nou Linkerbaan, heb net al je reacties gelezen en je blijft maar rond de hete brei heen roeren over Mathijs. Het is idd één of misschien wel het grootste talent maar het talent maakt de laatste tijd in iedere wedstrijd fouten waaruit doelpunten vallen. Dan word het tijd dat er nagedacht gaat worden over een wissel. Tot op heden heeft het team de fouten goed gemaakt, maar je kan dit niet blijven verwachten.

11 oktober 2019 om 09:19

Als je goed gelezen hebt, heb je gezien dat ik het er mee eens ben dat de Ligt een fout heeft gemaakt. mijn punt is dat iedereen er maar vanuit gaat dat wanneer de Ligt gewisselt wordt voor de Vrij hij er foutloos zal staan, dit is gewoon naïef. Het is geen Inter maar het Nederlands elftal. Er is echt een wezelijk verschil met het Oranje van nu en het Oranje waar de Vrij voor het laatst in heeft gespeeld.en over je opmerking: "tot op heden heeft het team de fouten goed gemaakt" dus de Ligt is ineens geen onderdeel meer van dit team? De Ligt heeft ook vaak genoeg 'fouten' van teamgenoten goed gemaakt.

11 oktober 2019 om 11:28

Ook dat heb ik gelezen inderdaad, echter blijf je stug volhouden dat de Ligt moet spelen. Tot zover maakt de Ligt iedere wedstrijd een fout waardoor dat een goal valt, of dat iemand de fout net kan herstellen. Dat is niet alleen in het Nederlands elftal zo maar ook bij Juve. Dat er dan word gesproken over een verandering daar kan ik me wel in vinden, want de wedstrijd komt, dat het niet meer herstelt kan worden. Natuurlijk is de Ligt onderdeel van het zelfde team en herstelt hij fouten van anderen, echter, dat is zijn taak als verdediger, maar als dezelfde verdediger een fout maakt is het meestal fataal, ongeacht of het een ongelukje is of niet (hands, ongelukkig wegwerken, verkeerd positioneren enz). Ik laat hiermee de Vrij even buiten wege omdat je idd niet weet hoe hij in dit Nlelftal zal spelen. Maar dat er de laatste tijd twijfel is omtrent Matijs is meer dan logisch.

11 oktober 2019 om 12:49

"tot zover maakt de Ligt iedere wedstrijd een fout waardoor dat een goal valt, of dat iemand de fout net kan herstellen" Nu ben ik Ajacied en jij Feyenoorder dus kijken we waarschijnlijk anders naar de Ligt, maar de Ligt maakt echt niet iedere wedstrijd in Oranje (daar gaat het hier tenslotte om) zon fout.

11 oktober 2019 om 07:23

Als hij nog een talent is dan kan hij tijdelijk rustig plaats op de bank nemen tot het een volwassen speler is als Frenkie en Virgil. Misschien is hij overprikkeld door alle complimenten en veren in zijn achterwerk. In topvoetbal is er weinig ruimte voor grote foutjes.

11 oktober 2019 om 09:28

Dat hangt natuurlijk volledig af aan wat je definitie van talent is. Ik vind dat je iemand van 20 moeilijk een volwassen speler kan noemen, ookal heeft hij meer dan 100 wedstrijden in de eredivisie en 10-15 potten CL ervaring.

"Koeman heeft de beschikking over Jasper, over Kenneth Vermeer en Jeroen Zoet.” En Marco Bizot meneer Van der Kerkhof. Die is momenteel zelfs beter dan Vermeer. Schandalig dat je die niet noemt.

11 oktober 2019 om 09:58

Ik zou graag andere keepers aan het werk zien. Onder andere bizot. Die is na Jeroen zoet toch het meest in vorm. Heb het wel gehad met cilissen. Die keept al tijdje matig.

Bij de 0-1 werd een overtreding gemaakt op Blind, raar dat niemand dat zag.

11 oktober 2019 om 07:48

Ja hij kreeg wel een zetje ja. Wel wat licht misschien..

Ben het niet vaak eens met deze gasten maar vind dat ze de kracht en onzichtbaarheid van Gini wel mooi omschrijven. Als er geen hoog tempo is van één of beide team(s), wordt hij een beetje onzichtbaar. Precies waarom hij bij Liverpool wereldklasse is. Zij spelen het hoogste tempo ter wereld zo ongeveer en zij zijn dan ook bijna niet te stuiten, met Wijnaldum als beste voorbeeld. Mocht 'ie nog eens ergens willen afbouwen, zou ik 'm Red Bull Salzburg adviseren ;-)

Beste man was Bergwijn gisteren, jammer dat de rest niet het niveau haalde

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

49 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Tottenham Hotspur 4 0 0 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 14 3 2 0
2019/2020 PSV 16 5 4 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
Laatste voetbalnieuws

Steven Bergwijn en tien anderen verbruiden het bij boze José Mourinho

José Mourinho was donderdagavond niet te genieten na de 1-0 nederlaag van Tottenham Hotspur in de Europa League. Royal Antwerp FC was met 1-0 te sterk voor de Engelsen, die niet...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren