Ronald Koeman haalt uit: ‘Het is verschrikkelijk om naar te kijken’

Donderdag, 10 oktober 2019 om

Oranje rekende donderdagavond met de nodige moeite af met Noord-Ierland. De formatie van bondscoach Ronald Koeman won met 3-1, nadat de bezoekers een kwartier voor tijd op voorsprong kwamen. De keuzeheer laat zich in gesprek met de NOS weinig lovend uit over de spelopvatting van de Noord-Ieren, die tamelijk behoudend speelden in De Kuip.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het met Ronald Koeman eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door daneman)

Heel jammer dit van Koeman. Eerst zeggen dat je met de kwestie Luuk de Jong-Weghorst achteraf niet je gelijk wilt halen omdat je zo zogenaamd niet in elkaar steekt, maar dat vervolgens alsnog doet met de verdediging van de opzichtig falende basisopstelling. Elke wedstrijd van Oranje loopt hetzelfde; na de wissel van De Roon wordt er pas echt begonnen met voetballen. Eerst een ongeloofwaardig relaas ophangen voor de wedstrijd, waarin hij stelt dat Frenkie beter voetbalt met De Roon naast hem. Hoe verzin je het. Dan ook het feit dat je De Roon denkt nodig te hebben tegen Noord-Ierland dat helemaal niet wilt- en kan voetballen. Wat heb je nu precies aan De Roon wanneer je op voorhand weet 75 procent balbezit te zullen hebben? Vervolgens hem dan ook nog prijzen voor wat onderscheppingen die hij blijkbaar zou hebben gemaakt. Zeg dan gewoon dat je wat aanvallender had kunnen starten, wat niet meer dan logisch was geweest gezien het kwaliteitsverschil.

11 oktober 2019 om 00:00

Lekker negatief ook weer dit. Man man.. Maar in dit geval had ie best vd Beek kunnen brengen. Maar bijvoorbeeld tegen een Duitsland snap ik dat hij een wat behoudener middenvelder brengt! Maar waar komt die zware negativiteit vandaan? 😂 Een btje kritisch, prima.. Maar je doet net alsof we niet ongeslagen zijn de laatste wedstrijden onder Koeman!

11 oktober 2019 om 00:10

Lekker makkelijk weer. Zolang er gewonnen wordt mag je geen kritische noot kraaien. Feit blijft dat je thuis bijna puntverlies oploopt tegen Noord-Ierland, dat op elke positie een speler heeft die minimaal 2 klassen minder is dan de spelers van Oranje. Dan had de kwalificatie alsnog een spannend verhaal geworden. Wat me vooral stoort is dat vrijwel heel Nederland van tevoren ziet dat De Roon opstellen tegen Noord-Ierland onbegrijpelijk is. Dat wordt dan vervolgens bevestigd door het beeld van de wedstrijd, die zolang De Roon er instond niet om aan te zien was, waarna Koeman zijn keuze doodleuk nog bestempelt als achteraf gezien de juiste. Je snapt natuurlijk wel dat De Roon nu dus elke wedstrijd in basis zal worden gezet door Koeman, nu hij dus ook tegen landen als Noord-Ierland gewoon speelt.

11 oktober 2019 om 02:13

Ik heb nergens gezegd dat je geen kritische noot mag kraken.. maar jij doet alsof Koeman de meeste achterlijke beslissing van z’n leven heeft gemaakt, zo komt het over iig! Maar je zult zelden een trainer z’n speler afkraken in een interview, daar is niks nieuws aan. De Roon speelde gewoon degelijk.. maar is geen creatieve middenvelder. Ik ben het eens dat Koeman vd Beek had kunnen brengen, maar ik snap ook zijn keuze wel! Ik denk persoonlijk dat hij volgende keer wellicht wel voor vd Beek kiest als een tegenstander op de handbalmanier gaat verdedigen. Maar logisch dat ie z’n speler niet onder de bus werpt in een interview, dat doen ze lekker intern straks.

11 oktober 2019 om 09:41

“het is schandalig wat zij voor voetbal spelen, maar het mag en ze halen het maximale uit hun kwaliteiten. Daar heb ik respect voor, maar het is verschrikkelijk om naar te kijken”. Dit vind ik dus een respectloze opmerking. Zo afgeven op het spel van je tegenstander door het schandalig te noemen. Dit is gewoon de enige juiste tactiek en ze hadden nog bijna gewonnen ook. Maak Koeman maar eens bondscoach van Noord-Ierland, kijken hoeveel punten hij in zo'n campagne bij elkaar speelt. Respect voor Noor-Ierland en hun bondscoach.

11 oktober 2019 om 10:57

Ach, Blindevogel heeft gewoon gelijk .... Hij zegt gewoon dat het een achterlijke beslissing was, vast niet z'n meest achterlijke. Zo negatief vind ik z'n verhaal niet. Voor hetzelfde geld verlies je thuis gewoon van N-Ierland. Moeten we daarop wachten voordat we negatief worden? De Jong kan namelijk ook uitstekend tackelen en ballen afpakken, beter dan de Roon. Bovendien is die 2x zo snel. Dus ik snap totaal niet waarom hij niet in de rol kan spelen die hij met Ajax in de CL ook kon vervullen. Want toen had hij natuurlijk ook Schone, bal afpakker pur sang, naast zich.je bent toch veel gevaarlijker met een middenveld de Jong, Wijnaldum en vd Beek. Er is toch 0,0 reden om tegen N-Ierland, waarbij de 70 de bal hebt met de Roon te gaan spelen die feitelijk alleen maar in de weg loopt, tikjes terug geeft of een bal vooruit inlevert? Alleen weet je dat nooit, omdat hij maar met de Roon blijft beginnen, om het keer op keer te moeten fixen gedurende de wedstrijd. Dat je tegen een sterkere tegenstander zo speelt en het opbouwt, dat snap ik. Maar bij N-Ierland is het gewoon zaak zo snel mogelijk een doelpunt te maken en ze anders kapot te spelen met balbezit en die bal snel te laten gaan. Dan heb je niks aan de Roon, en overigens ook niet aan Dumfries en Babel. Die hadden ook op de bank mogen beginnen. Dat is geen diskrediet naar ze, maar ze hebben gewoon andere kwaliteiten. Benut ze dan ook daarop, zoals een coach dat hoort te doen. Maar Koeman wil gewoon graag hetzelfde team laten staan, om zo met de beperkte tijd die je met Oranje hebt een team te smeden. DAT vind ik prima begrijpelijk, maar dat zegt die niet. Nee, hij gaat allemaal met die klote smoesjes onbegrijpelijke keuzes verdedigen. Moet die niet doen.

11 oktober 2019 om 08:18

@blindevogel: Ik zie jou in ieder topic met een behoorlijk gesterkt been erin vliegen. Ik ben het met je eens dat dit een tranentrekker van een wedstrijd was, maar ik vind wel dat jij het allemaal overdrijft. Als we puur naar de resultaten kijken, dan kunnen we concluderen dat het Oranje onder Koeman eindelijk weer een Oranje is om trots op te zijn. De belangrijkste component die er voor mij is ingekomen is de strijdlust die je elke wedstrijd ziet in het team. De mentale weerbaarheid, om continue terug te komen van een achterstand, en deze vaak zelfs nog om te buigen in winst. Dit vertrouwen is in mijn optiek deels te danken aan het feit dat Koeman zoveel vasthoudt aan een vaste kern in zijn elftal. Als je continue spelers gaat lopen wisselen omdat ze in een iets mindere fase zitten (zoals je voorstelde in een ander topic met De Ligt), dan kunnen er geen automatismen ontstaan, en zijn spelers mentaal steeds bezig met het voorkomen van foutjes maken, in plaats van vrijuit voetballen. Ik ben het daarom eens met Koeman dat hij zoveel als kan vasthoudt aan een vaste basis. De invallers moeten maar laten zien dat ze onbetwist beter zijn dan hun concurrenten om vaste basis af te dwingen. Je voorbeeld met van De Beek als wissel voor De Roon vind ik heel erg treffend. Van de Beek heeft letterlijk amper een bal geraakt, en toch schrijf jij het betere spel van Nederland toe aan zijn invalbeurt (of het wegvallen van De Roon) Dit zijn onderbuikgevoelens, niets meer en niets minder. Feit is dat Noord-Ierland vermoeid werd, en daardoor meer in de problemen kwam. Verder vind ik overigens wel dat Malen een goeie invalbeurt had. Toch ben ik niet van mening dat hij daarom ook maar meteen moet starten de volgende wedstrijd. Continuiteit en stabiliteit is tot nu toe een goed recept gebleken.

11 oktober 2019 om 08:47

Ik vind het helemaal niet stabiel. Een keer achterkomen in de eerste helft en daarna iets omzetten dat kan. Maar bij komen is het nu al 12 van de 17 wedstrijden dat we 1-0 achterkomen, het niet loopt en dan door wissels gered worden. Dat blijft niet voor altijd goed gaan. Als je op het ek 1-0 achter komt tegen een fatsoenlijk land dan geven ze dat niet meer weg en wordt het een kort ek.

11 oktober 2019 om 09:09

Je doet je naam eer aan iig...Wat is dat toch met die kinderlijke naiviteit van figuren hier. Alleen omdat omdat de Roon geen hakballen en scharen uitdeelt, is hij niet nutteloos...Het is wel heel toevallig dat zodra de Roon er uit gaat, er meteen een tegendoelpunt valt.Maar goed, de simpele zielen denken dat de oplossing altijd het opstellen van 11 aanvallers is.

11 oktober 2019 om 09:48

Ik mag toch hopen dat Overmars het niet in zijn hoofd haalt om de Roon te kopen. Dan lezen we iedere week hoe geweldig hij is op VZ. De Roon levert de bal in bij een medespeler die het spel moet maken, daarvoor is hij namelijk niet opgesteld. Maar de Roon is het makkelijke slachtoffer. Waarom mag de Ligt blijven staan en word niet de Vrij opgesteld?

11 oktober 2019 om 10:59

Ik heb alleen de eerste helft kunnen kijken, maar daarin vond ik De Roon echt niet slecht spelen. Sterker nog, ik vond dat hij meer drang naar voren had dan Frenkie de Jong. Daarnaast deed hij het verdedigend ook gewoon prima. Maar goed, ik heb alleen de eerste helft gezien. Ik snap dus ook niet dat mensen zeggen dat hij zo slecht speelde. Wat ik wel snap is dat mensen vinden dat hij niet nodig was tegen Noord-Ierland en dat je er beter een Pröpper of Van de Beek had kunnen neerzetten.

11 oktober 2019 om 10:25

Ik snap dat Koeman op een behoudende manier aan de wedstrijd wil beginnen en de tegenstander wil aftasten zonder al te veel risico's te nemen. Maar het was na 15 minuten wel duidelijk dat we met de Roon en Dumfries Frenkie niet aan het voetballen gingen krijgen. En dus ook de spitsen niet gingen bereiken. Waarom duurde het tot de 73e minuut voordat van de Beek en Malen erin kwamen? Waarom zo ontzettend lang doorgaan met een concept dat dus totaal niet werkte??

Ik dacht eerst dat hij het over Nederland had. Noord Ierland deed datgene waarmee ze een resultaat konden halen. Je zou toch verwachten dat Koemand dat aanspreekt. Resultaatstrainer pur sang.

10 oktober 2019 om 23:58

Het was in alle opzichten een apart interview. Hij begon namelijk met het prijzen van het spel van Noord-Ierland, dat hij vond dat ze Oranje goed bespeelde gezien het kwaliteitsverschil etc. Uiteindelijk brandde hij ze aan het eind alsnog af door dus te stellen dat het verschrikkelijk om naar te kijken is.

11 oktober 2019 om 00:02

Kan toch? De tactiek prijzen, maar het spel vreselijk vinden. Het is niet dat hij zichzelf tegen spreekt ofzo.

11 oktober 2019 om 00:33

Ik doel meer op de mate van respect waarmee hij over Noord-Ierland praat.

11 oktober 2019 om 01:51

Hij geeft ze ook gewoon respect over het tactisch bestrijden van Oranje, echter vond hij het verschrikkelijk om naar te kijken. Dat kan toch? Ik vond het ook niet de schoonheidsprijs waardig durf ik te zeggen, zonder respectloos over de prestatie te zijn.

Ik heb echt vol ongeloof naar dit interview met Koeman gekeken. Hoe kan je na deze wedstrijd nou met droge ogen beweren dat je met de juiste elf bent begonnen? 70 minuten lang speel je de bal achterin rond en creã«er je echt nul komma nul, mede omdat je een houthakker de Roon op een cruciale positie in de opbouw neer zet. Hij stond gewoon de hele tijd stil, werd bewust vrijgelaten omdat hij - als hij toch de bal krijg - de bal toch wel verspeelde of simpel terug tikte. Er zit gewoon geen voetbal en die jongen. Zeker tegen Noord Ierland is het lachwekkend om hem op te stellen. Zodra hij en Babel, die ook niet goed speelde, gewisseld werden ging het opeens lopen in aanvallend opzicht. Opeens was Nederland dreigend, omdat het lukte om de bal naar voren te spelen. Met de Roon speel je eigenlijk op een tweemans middenveld waarvan eentje (wijnaldum) heel diep staat. Dan kan Frenkie de Jong de bal natuurlijk ook niet kwijt. Vanaf het moment dat Donny erin kwam ging het hele middenveld en vooral de Jong beter spelen. Het is gewoon zo veel makkelijker voetballen met volwaardige middenvelders die vrijlopen en bijdragen aan de opbouw, in plaats van een de Roon die zo matig is dat de tegenstander hem niet eens dekt..

11 oktober 2019 om 00:08

Ook zo negatief, De Roon is gewoon een prima behoudende middenvelder. Ook bij Atalanta is hij een van de betrouwbare sterktehouders van het team. Hij kan prima passen, maar zn aanvallende kwaliteiten zijn idd niet al te sterk. Dat betekent niet dat je zo’n jongen gelijk af moet schrijven, want als je kijkt naar duelkracht.. heb je dat ook gewoon nodig, heeft elk goed team! En ja nu had hij wat aanvallender kunnen staan, maar betekent niet dat De Roon gelijk geslachtofferd moet worden als koekenbakker.

11 oktober 2019 om 09:06

De Roon moet je gebruiken tegen sterke tegenstanders waar je niet 70+ procent balbezit hebt. Als je wel het spel moet maken dan heb je meer creativiteit nodig en dan zie ik dus liever een Van de Beek of Propper op zijn plek. Dat is niets ten nadele van De Roon, het heeft gewoon met zijn kracht en zwaktes te maken. Op basis daarvan moet je hem dan ook wel of niet opstellen.

Het was inderdaad verschrikkelijk om naar Oranje te kijken. Hoe kun je nu wéér met de Roon beginnen? Dan heb je toch echt een plaat voor je kop? Wat is dat toch met trainers de laatste tijd. Ze lijken wel steeds eigenwijzer te worden. Bergwijn is al het hele seizoen uit vorm. Wat doet ie....... lekker in de basis. Maar goed inschattingsfouten maakt iedereen. Maar waarom dan wachten tot minuut 65!!!! met wisselen......Dan zijn we eindelijk van Strootman af, waarvoor heel Nederland de vlag uithing, gaat Koeman precies zo'n speler opstellen.

11 oktober 2019 om 08:22

Toen Cruijff als trainer van Ajax ooit de jonge Jan Wouters bij Utrecht ophaalde, werd hij voor gek verklaard. Niemand snapte de aankoop; Wouters zou als controlerende middenvelder geen Ajacied wezen, meer een noeste werker wezen, een vreemde eend in de bijt tussen technisch begaafde jongens als Van Basten, Rijkaard, Koeman en consorten. Hij werd bestempeld een achterlijke aankoop van Cruijff die niet in het elftal te zoeken had. We kennen allemaal de glorieuze carrière, die Wouters vervolgens had. Met als hoogtepunt het winnen van de EK’88, waarin Wouters een belangrijke rol vervulde. Ik wil Wouters en de Roon niet vergelijken qua kwaliteit, daarin zit een groot verschil, maar zulk soort spelers heb je ook nodig in een elftal vol paradepaardjes. Dienstbare, nuttige brekers, die het vuile werk opknappen voor het team en zich ondergeschikt durven maken. Beginnen met de Roon is dus goed verklaarbaar tegen een elftal als dat van Noord-Ierland, dat 60, 70 minuten alles geeft en het laatste deel van de wedstrijd op is. Op dat moment kun je de Roon inwisselen voor een meer creatieve speler met diepgang.

11 oktober 2019 om 08:33

Je kunt het opstellen van de Roon overigens bestempelen als inschattingsfout als je de bedoeling niet wilt begrijpen en zijn opdracht niet in het juiste perspectief wilt zien, maar het is tactische verklaarbaar. Net zoals je de basisplaats van Bergwijn als een inschattingsfout kan zien, terwijl die jongen zich een slag in de rondte werkte en gewoon 90 minuten meespeelde in een elftal, dat in the end met 3-1 het veld afstapte. Een inschattingsfout zou het zijn geweest als er verloren was geweest.

Allebei de ploegen waren een verschrikking om naar te kijken , dat je de wedstrijd uiteindelijk wint doet daar helemaal niets aan af. Ik vond de Noord-Ieren zeker in de eerste 30 minuten juist vroeg druk zetten en daar had Nederland het in de opbouw regelmatig best lastig mee. Echt een enorm aantal passes werden blind ingeleverd, De Roon is echt 3 klasse minder als jongens als Koopmeiners en van de Beek. Dest moet maar snel een knoop doorhakken dan kan Dumfries weer wat anders gaan doen op dit soort avonden.

10 oktober 2019 om 23:57

Propper heb je normaliter ook nog he. Die presteert ook goed in oranje. Op de back positie zijn er meerdere opties die elkaar niet zo ontlopen maar is wel de zwakste positie momenteel.

11 oktober 2019 om 00:00

Ik heb me veel meer geergerd aan Blind Dan aan Dumfries. Die jongen heeft echt geen bal naar de goede kleur gespeeld en bovendien gaat hij twee keer in de fout bij de tegengoal.

11 oktober 2019 om 00:05

Blind was inderdaad nóg slechter vandaag. Ik denk alleen dat hij het in het verleden veel meer heeft laten zien en om die reden wat meer krediet heeft voor basisspeler. Neemt niet weg dat ik Van Aanholt of Aké wel eens vaker zou willen zien.

11 oktober 2019 om 09:08

Ik kan me anders een perfecte pass herrinneren van Blind op Babel die de bal vergat aan te nemen..een Babel in goede doen had hier uit moeten scoren.

Lieve Ronald, je kunt niet opeens gaan zaniken over de spelopvatting van de Ieren, dit weet je namelijk al ruim van tevoren, en daar moet je op inspelen. Je speelt ze dan nu juist in de kaart als je twee controlerende middenvelders gaat neerzetten, en het is dan ook jammer dat je daar na afloop je ongelijk niet voor wilt geven. Van de Beek speelde heerlijk, net zoals Malen overigens. Deze jongens moeten er gewoon instaan, en ik hoop dat je daar de volgende keer dan ook niet te koppig voor bent en wéér met De Roon start.

Speel daar dan op in door niet met de Roon te beginnen, als je weet dat je door een betonblok moet voetballen. De Roon tegen sterke tegenstanders, uit, kan ik nog enigszins inkomen. Maar nu?

De N Ieren speelden zoals je kon verwachten: stug, mentaal sterk. Kan het ze ook niet kwalijk nemen, met dit team is het zelfmoord om tegen Oranje open te spelen. Koeman heeft het ook wat aan zichzelf te wijten dat Oranje zoveel moeite had met deze N Ieren. De Roon heb je simpelweg niet nodig tegen dit soort teams, dan moet je echt met VD Beek spelen. Ben het wel met hem eens dat het niet om aan te gluren is. Je moet er toch niet aan denken dat dit N. Ierland met dit negatieve spel het EK zou halen? Uiteraard hebben ze alle recht zo te spelen, maar als voetbal-liefhebber vind ik het een verschrikking.

'ik ga mezelf niet op de borst kloppen'. Nee.. Thanks man. Ik ben blij dat je dat niet doet. Niet starten met Donny en Malen was namelijk een enorme blunder. De Roon heeft geen enkele meerwaarde tegen zo'n ploeg (donny met zijn loopacties tussen de linies zeerzeker wel) en Malen is in grootste vorm. Malen is beter in vorm dan Bergwijn en qua toekomst voor het NL team een betere keuze dan Babel. Gewoon blij zijn met de overwinning en je lesje leren.

11 oktober 2019 om 09:09

Zou ook sowieso met Van de Beek en Malen zijn begonnen, maar dan Malen ipv Babel en niet ipv Bergwijn. Heerlijke aanval is dat toch, met Malen, Bergwijn en Depay.

11 oktober 2019 om 09:34

Wat heeft Bergwijn gisteren gebracht?

11 oktober 2019 om 10:04

Daar ging nog dreiging vanuit, hij had ook nog wel een paar aardige acties. Op een gegeven moment was er zo'n typische Bergwijn dribbel waarbij hij vanaf de rechterkant een paar spelers voorbij ging. Uiteindelijk gaf hij de bal toen af aan een andere speler die het verneukte, maar de actie van Bergwijn was goed. Zo heeft hij er wel een paar meer gehad.

Het ia gewoon een stugge ploeg waar iedereen het moeilijk mee heeft en maar met 1 of hooguit 2 doelpuntjes wint of zelfs een 0-0 tje. Ook duitsland (tot 3 keer toe) , ooatenrijk , zwitserland wn oekaine speelden moeizame wedstrijden tegen hen innde wk kwallificatie

Maar Koeman, zou je ook iets over je eigen falen kunnen vertellen? Dumfries die al maanden dramatisch speelt? De Roon, tegen Noord Ierland? Je wil niet verliezen, dat is niet Nederlands, dan stel je Promes als rechtsback op en val je aan. Je weet dat tegenstander in soort 8-2-0 opstelling speelt. Dit is gewoon een Advocaatje, die Robben wisselt voor Bosvelt. Uiteindelijk kom jij er mee weg dus zal niemand er over vallen, maar wat een belachelijke keuze om zo te starten

11 oktober 2019 om 08:31

Hoezo speelden de Noord-Ieren 8-2-0? De wedstrijd die ik heb gezien speelden ze in een 4-2-3-1, waarin ze hun verdedigende blok vrij hoog hadden staan.ik snap prima dat je een middenvelder naast De Jong wilt hebben die centraal blijft en ijzersterk is in het vooruit drukzetten bij balverlies. Wijnaldum of Van de Beek kunnen die rol imo ook prima invullen, maar het risico bestaat dat die jongens wat vaker uit positie lopen. Persoonlijk vind ik Wijnaldum compleet ongeschikt als aanvallende middenvelder tegen een compacte verdediging. Hij heeft simpelweg niet de handelingssnelheid en creativiteit om wat toe te voegen aan het positiespel. Denk dat dit nog een grotere invloed heeft op het spel dan een behoudende Marten de Roon. Bergwijn op rechts ben ik ook geen fan van omdat hij zo stijf rechts is, totaal geen dreiging dat hij naar binnenkomt en schiet op goal.

11 oktober 2019 om 09:13

Wat heeft Dumfries nu verkeerd gedaan? Stond hij aan de basis van de tegengoal? is hij de reden dat er geen fatsoenlijke aanval werd opgezet? Lijkt me niet... En dat hij al maanden dramatisch speelt, welke wedstrijden kijk je dan. Dit seizoen voor PSV al 3 doelpunten en 2 assists (enkel Eredivisie)... PSV samen met Ajax de minste goals tegen in de Eredivisie dus verdedigend zal het dan ook zo slecht niet gaan. Ja, hopeloos uit vorm die jongen. Ik snap dat je een zondebok wil zoeken, maar denk dat je ff verder moet zoeken...

Je eigen tactisch onvermogen botvieren op je tegenstander. Chique Ronald.

Gelul, met Donny en Mahlen had je veel meer diepgang gehad zodat ook Frenkie de bal vaker en makkelijker naar voren kwijt had gekund. Want de eerste helft was natuurlijk dramatisch langzaam en traag en er was constant een gat in het midden waar niemand indook waardoor de bal alleen via de zijkanten gespeeld werd en dan ook nog eens zonder verrassing 9 van de tien keer over links. Ben het dus duidelijk niet met Koeman eens. Maar ja, zoals bekend denkt Ronald altijd vanuit de verdediging. Daarnaast is het zeker ook het plan van Koeman om zo vaak eerst op achterstand te komen, dan te wisselen en het dan weer recht moeten trekken.

Misschien moet de UEFA/FIFA een wildcard ticket ter beschikking stellen en dan voor landen die de ‘harten’ van de voetballiefhebbers hebben gestolen tijdens een kwalificatie. Zo hebben kleine landen natuurlijk niets meer kans op succes en zal je wat meer aanvallend voetbal krijgen. De supporters van de ieren zijn top maar hun voetbal is verschrikkelijk en op zich logisch. Maar het is niet leuk om naar zo’n wedstrijd te kijken.

Koeman is gewoon een blind paard en nu wilt hij z,n gelijk halen omdat hij dan net gewonnen heeft van die Ieren ,hij had met Donny moeten beginnen in plaats de Roon en dan Malen in de spits

Eens, bijzonder dat iedereen dit lijkt te zien. Behalve onze bondscoach. Wel jammer want het liep bijna verkeerd af, een beetje kinderachtig hoe hij met zijn ongelijk omgaat..

Als je gewoon direct scoort ben je van dat probleem af, en koeman mag ook zelf en de spiegel kijken als je van de beek en malen zolang op de bank laat zitten terwijl het de eerste helft al niet loopt je kon zien dat die 2 er en kwamen liep het gelijk beter

"het was verschrikkelijk om naar te kijken". Ik dacht dat Koeman dat over Oranje had gezegd toen ik het las. Kennelijk is het een quote die over de Noord Ieren gaat. Ik vind het wat vreemd dat je dat als coach van Oranje over de Noord Ieren zegt. Kijk gewoon naar het kwaliteitsverschil van de twee selecties en je zult begrijpen dat de Noord Ieren geen open huis voetbal komen spelen in de Kuip. Koeman moet zijn eigen selectie verwijten dat ze dit matige team niet gewoon voetballend naar een ruime nederlaag heeft gespeeld. De Noord Ieren zaten uiteindelijk wel heel dicht bij hun doel en dus moet je het hen niet verwijten dat ze zo gespeeld hebben.als je als coach een behoudende tactiek aan je team op legt in afwachting van wat wel of niet komen gaat dat moet je het niet raar vinden als er niks verandert zo lang de tussenstand daar niet om vraagt.koeman weet dat donders goed want ook hij heeft in zijn loopbaan als coach vaker zo gehandeld.

Wat mij in de eerste helft vooral opviel is dat de Roon op het middenveld totaal geen functie had, verdedigend had hij niets te doen en in de opbouw alleen maar tussenstation, dat had koeman moeten zien en herstellen door vd beek in te brengen. In de 2e helft liep het beter

Raar dat niemand het over Dumfries heeft die echt dissoneert met de rest van het team. Ik zie graag een driemansverdediging met de vrij erbij. Waarom een matige back opstellen als je een topverdediger erbij kan doen?

Koetje heeft 't gewoon goed gedaan...Tegengoal hangt van absurde momenten aan elkaar en had had nooit mogen gebeuren... Maar als je die wegneemt even voor het gemak, dan heeft ie het gewoon goed aan gepakt. Eerst vermoeien, en dan op het laatst met je beste spelers eroverheen.. Klinkt bekend.. Volgens mij hadden die Ieren al bewezen dat ze vrij goed konden tegen houden dus dat je je beste opstelling spaart tegen 11 fitte fanatieke Britten snap ik wel....Gewoon dikke pluim voor Koeman en een beetje pech voor de verdedigers...

11 oktober 2019 om 11:20

Koetje heeft alles fout gedaan gisteren. Wat een laffe coach is dat zeg!

Een beetje jammer dit. Je kan ook complimenten geven aan hun spelwijze. Het was verschrikkelijk om naar te kijken maar dat was het NL elftal ook. Als je beide selecties met elkaar vergelijkt, dan was het voetbal van NL veel triester. Ik vond de Ieren juist heel erg goed en compact spelen.

Het is verschrikkelijk om te zien hoe Nederland hier mee om is gegaan met het veldspel tegen over die ieren . Weg lopen van je fouten Koeman .

11 oktober 2019 om 11:21

Precies! En achteraf recht proberen te lullen

Ik vond de noord-ieren spelen als echte kerels spelen en niet dat slappe gejank van de meerderheid. Ik hou persoonlijk van het britse harde spel. Maar daar heeft iedereen natuurlijk zijn eigen opvattingen en beleving van. De een vind het mooi, de ander vind het schandalig. Maar hou van mannelijk voetbal! Sinds dat het vrouwenvoetbal is doorgebroken in de wereld. Zijn de regels bij mannen ook aangepast bij de voetbalbonden. Niks mag meer.. En die ijskoude britten hebben daar mooi lak aan. En dat vind ik mooi. Maar ja dat is mijn mening. En ten tweede we moeten Luuk de Jong nou niet als redder van Oranje gaan zien.. Hij raakt volledig verkeerd en kom met een geluk weer terug. Die bal had ook net zo goed achter kunnen gaan. Maar dat ging die gelukkig niet. Maar Luuk blijft een ongeschikte Oranje spits. Ik zie liever Weghorst. Maar oké dat is mijn mening weer natuurlijk. Verder de Roon en Dumfries niet meer in de basis.. En Strootman niet meer selecteren a.u.b. die voegen niets toe.

Ah, heeft Ronald het over de tegenstander? Ik zou me als grootmacht eerder schamen voor het feit dat je met een dusdanig laffe opstelling het veld in gaat. Zet gewoon Promes neer als back, Vd Beek op het middenveld ipv De Rhoon en knal er vanaf minuut 1 overheen. Wat Nederland liet zien was juist afschuwelijk. Dat een mini voetballand als Noord Ierland geen zin heeft om lekker avontuurlijk niet het mes te lopen, iets dat zelfs de Duitsers en de Fransen is gebeurd de laatste jaren, kan je ze toch niet kwalijk nemen? Nederland heeft dan misschien gewonnen gisteren, maar de coach van de tegenstander verdient een stuk meer credits dan Koeman.

Waarom heeft niemand het over die duw die Blind kreeg vlak voor die voorzet. Je zag dat Blind gewoon omver geduwd werd met de arm van die tegenstander. Daarom viel Blind om. Dat had gewoon afgefloten moeten worden.

Het is geen geluk dat we terugkomen. Wat een niveau weer. Laten we het eens omdraaien meneer Koeman. Hoe komt het toch dat we steeds zo slecht beginnen? Hoe komt het dat de basis elf geen vuist kunnen maken. En dat we vaak pas grip krijgen na een dubbele wissel? Is het een idee om vanuit een ander uitgangspunt de basis te formeren?

Koeman is gewoon een lafaard, geef toe dat het een belachelijke beslissing was om de Roon op te stellen, en wissel hem na 20 minuten..Hij is voor mij finaal door het ijs gezakt, en probeert zich er nu met smoesjes ui t te lullen..Mijn respect voor Koeman heeft een flinke deuk opgelopen, wat een laffe coach.....

Wanneer begint Koeman nu eens met de sterkste opstelling? Zijn zogenaamde vasthoudendheid getuigt van eigenwijzigheid. Dit gaat één keer goed mis. Maar ja zolang de spelers net zo van zichzelf overtuigd zijn als de bondscoach komt het misschien toch wel goed......

De Roon. aub niet meer opstellen..brengt niks voerballend. Juist iemand neerzetten die dat wel kan, anders is het stuk makkelijker voor de tegenstander... Ben ook voor Donny in de basis.

Wat een verschrikkelijk narcistische kerel, gewoon maar niet toe kunnen geven dat er met De Roon totaal geen voetbal in zat, wat je vantevoren makkelijk kunt bedenken. Ook Dumfries opstellen en Malen niet is gewoon belachelijk.“ik geloof niet dat we in de eerste helft met een ander middenveld wel beter hadden gespeeld of meer kansen hadden gecreëerd."haha mijn god, wat een uiterst matig inzicht en oog voor het spelletje heb je dan? Onvoorstelbaar dat deze man zo'n rijke carriere achter de rug heeft. Ook gewoon Helemaal niets van Cruijff geleerd blijkbaar.en dan klagen over het spel van Ierland, het spel van Nederland was net zo laf! Een beetje traag het balletje rond laten gaan zonder enig risico. Het enige verschil is dat het team wat hoger staat.gewoon kapot verveeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2209 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

88 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2018- Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
2009-2009 AZ

In de wandelgangen

Zondag 19 januari
Paris Saint-Germain heeft contact gelegd met de entourage van Neymar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren