Pierre van Hooijdonk geeft drietal Oranje veeg uit de pan: ‘Ontzettend slecht’

Donderdag, 10 oktober 2019 om

Pierre van Hooijdonk is na afloop van het EK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal met Noord-Ierland (3-1 zege) kritisch op de verdediging van Oranje. Nederland kwam een kwartier voor tijd verrassend op achterstand in De Kuip door een doelpunt van Josh Magennis en volgens de analist zagen minstens drie spelers van Oranje er daarbij niet goed uit.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vond jij het ook een fout van Jasper Cillessen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door ajexit)

Zal wel niet gewaardeerd worden dat ik dit zeg, maar waarom krijgt van Aanholt niet eens een kans? Blind was vandaag echt heel slecht. Voor Dumfries moet ook een alternatief komen.

10 oktober 2019 om 23:28

Ik ben zeker geen Dumfries fan maar vond 'm vandaag zeker niet de minste. Blind was wel vrij pover, maar van hem kunnen we inmiddels ook wel zeggen dat hij geen linksback (meer) is. Wat betreft van Aanholt. Ik denk dat Blind wat kalmer en gedoseerder is. Zeker als je aan de andere kant Dumfries (en straks wellicht Dest) hebt. Dan sta je constant met 2 man achterin, zeg maar.

10 oktober 2019 om 23:28

Blind kan dan aansluiten als een soort derde CV.

10 oktober 2019 om 23:50

Misschien kan blind in dit soort wedstrijden ookwel op de plek van de roon spelen. Lijkt mij een prima nr 6

11 oktober 2019 om 00:42

Exact. Maar Blind is opbouwend verschrikkelijk veel klassen beter dan van Aanholt. Hij had geen tegenstander vandaag, en heeft prachtige balen voorwaards. Vond Blind niet heel slecht. Dumfries was verdedigend ok, maar aanvallend een drama. Zet dat gewoon een aanvaller daar neer... Ipv de opkomende back....

11 oktober 2019 om 00:50

Nee absoluut niet. Blind is een CV en andere posities moet je hem niet plaatsen. Voor de 6 positie komt hij handelingssnelheid te kort. Dat is al vaak gebleken

11 oktober 2019 om 01:20

Blind was de enige met een voorzet en een kans in de 1ste helft. V anholt is net als dumbfries een blind paard day t van zijn fysiek Moët hebben. Zie liever in dit soort wrdstrijden promes op zijn plek

11 oktober 2019 om 03:56

@toppertje ouwe je kan zeggen van Dumfries wat je wil maar hij geeft veel minder kansen weg als Blind in Oranje. voetballend houd het alleen idd niet over bij hem

11 oktober 2019 om 06:01

Blind had geen tegenstander vandaag en als jij verdedigd iets niet doen valt hij gewoon om. Blind kan prima op het middenveld maar een back moet toch ook wel een beetje kunnen verdedigen? Verdedigend is Blind niet veel voetballend prima het is maar net wat je nodig heb....

10 oktober 2019 om 23:29

Op het moment van het tegendoelpunt na vond ik Blind niet heel slecht spelen. Gezien zijn huidige vorm kun je ook moeilijk om hem heen

10 oktober 2019 om 23:34

Promes en Malen zijn ook in vorm maar mochten ook niet starten. Daarnaast heeft Blind die vorm te pakken in zijn rol als centrale verdediger, wat hij echt goed doet bij Ajax. Als back daarentegen vind ik hem maar tegenvallen.

10 oktober 2019 om 23:32

Blind speelt natuurlijk over het algemeen heel goed. Bovendien moet Koeman naar heel veel aspecten kijken, zoals rol binnen de selectie. Mijn vermoeden is dat Blind een jongen is die fijn voor een coach is, zorgt voor scherpte binnen de selectie en de boel neer kan zetten. Koeman is begonnen met het bouwen van een nieuwe ploeg en dat is zoveel complexer dan 23 spelers selecteren die het goed doen bij hun club. Laten we eerlijk zijn: Koeman doet het fenomenaal.

10 oktober 2019 om 23:33

Blind neem ik nog het minst kwalijk in deze. Die komt pardoes in een duel terecht wat nooit had mogen gebeuren. Die denkt:"gvd, waar kom ik nu in terecht?" Voor je het weet lig je dan op je kont. Dan staat cillissen dramatisch opgesteld en verliest de Ligt óók nog eens een kopduel. En nee, Dumfries is geen topper, maar zo slecht als sommigen willen doen geloven, was hij niet.

10 oktober 2019 om 23:36

Ik doel ook niet specifiek op dat duel. Daar liet heel onze verdediging het afweten. Blind de Ligt en Dumfries speelden sowieso al slecht.

10 oktober 2019 om 23:34

Blind was niet best vandaag idd, maar moet je dan meteen een andere speler voortaan opstellen? Normaal gesproken is Blind echt heel goed. Wijnaldum onzichtbaar vandaag, moet die ook voortaan geslachtofferd worden?

11 oktober 2019 om 00:08

Vergeet niet dat Aké ook nog op die positie terecht zou kunnen ipv Van Aanholt of Blind.

11 oktober 2019 om 00:19

Van aanholt is verdedigend echt nog 3 maal slechter. Aanvallend ziet het er leuk uit maar blind speelt over het algemeen voetballend goed. Dat hij nu een mindere wedstrijd speelt kan maar laten we niet overdrijven..

11 oktober 2019 om 00:30

Ik vind altijd dat de prestaties van Blind verbloemd worden. In een team dat goed draait is het natuurlijk makkelijker voetballen maar in de 1 tegen 1’s vind ik hem erg matig.

11 oktober 2019 om 06:10

Dan moet je wat vaker naar Ajax kijken waar die als cv wekelijks tot de uitblinkers hoort, we weten allemaal dat het geen linksback is, hij wordt daar ook maar neer gezet

11 oktober 2019 om 09:23

Klopt. Dit is ook niet Blind beste positie. Stel hem dan niet op, maar wat is het alternatief, waarvan we weten dat hij beter is?

En hij heeft helemaal gelijk. Ze maken allemaal verschrikkelijk grote fouten en het heeft ons bijna alles gekost. Toch zie je ook dat er andere gewoon te kort komen. Ik waardeer hoe hard Dumfries speelt en z'n best doet, maar gvd wat is dat een armoedige voetballer echt om te huilen. De Roon heeft z'n nut in het spel van Atalanta en tegen de grotere landen, maar vandaag heb je er niks aan.

10 oktober 2019 om 23:32

Compleet met je eens. Enige wat ik altijd moeilijk vind is dat een aanval en middenveld 80 minuten lang dramatisch is en 3 verdedigers 1 moment een grote fout maken en die degene zijn die volle bak commentaar krijgen. Ik zeg niet dat het onterecht. Het is alleen wel makkelijk dat je als aanvaller 80 minuten dramatisch kan zijn en tot man of the match benoemt kan worden, terwijl je als verdediger 80 minuten geweldig kan zijn en toch de kul van de avond bent.

10 oktober 2019 om 23:42

Dat is het leven van een verdediger. Verdedigers maken altijd foutjes en als er een goal uit komt dan komt er een bak vol kritiek over hun heen, als er geen goal uit komt dan vergeten we het meestal gauw. Als een spits bar slecht speelt maar in de 80e minuut de 1-0 maakt dan is hij simpelweg de motm en is hij de grote savior. Zo werkt voetbal nou eenmaal, als keeper kun je 100 reddingen hebben maar als je 1 blunder maakt dan word je op die blunder afgerekend want die is beslissend.

11 oktober 2019 om 00:02

Een verdediger is zo slecht als ze grootste fout, een aanvaller zo goed als ze beste actie. Heel simpel gezegd omdat je daarmee wedstrijden wint en verliest. Gaat trouwens niet altijd op maar over het algemeen.

Van Aanholt sterkhouder bij een Engelse middenmoter, apart dat die er nooit kansen krijgt. Blind is prima in balbezit, maar brengt aanvallend te weinig.

Ach de aanval en het middenveld maakte honderden fouten. Heel Nederland was slecht gewoon een gezamenlijk gefaalde team effort waarbij we gelukkig met de 3 punten naar huis kunnen.

Niet overdrijven Voetbalzone... hij zei (zoals iedereen zag) dat die drie in de fout gingen bij het doelpunt. Dat daar een heel artikel over gemaakt word is triest. On: er is maar een positie waar Nederland iemand nodig heeft en dat is de rechtsback positie.

10 oktober 2019 om 23:35

@bobo101 Ach Dumfries is in zn hele carriere in Oranje amper te betrappen op een verdedigende fout waar het komische duo De Ligt en Blind grossieren in verdedigende fouten. Echt niet normaal meer hoeveel verdedigende fouten die twee maken. En iedereen maar blijven doen alsof er niks aan de hand is. Tijd voor De Vrij/ake en Van Aanholt op links.

10 oktober 2019 om 23:45

"dat daar een heel artikel over gemaakt word is triest." Waarom mogen fouten niet benoemd worden? Het was een reeks missers na elkaar; het leek wel comedy capers.

11 oktober 2019 om 00:14

Hoezo triest. Daar komt de club liefde weer hoor. De heiligen mogen niet bekritiseerd worden. Het was toch lachwekkend hoe die drie fout maakte ik de tegen goal.

11 oktober 2019 om 00:21

Ben absoluut niet voor Ajax. Ik bedoel gewoon dat de uitspraak van van Hooijdonk uitvergroot word. De titel suggereert dat hij de Ligt en Blind helemaal de gront in heeft geboord. Maar als je naar het interview gekeken had zag je dat dat totaal niet het geval was.

11 oktober 2019 om 00:22

Grond

11 oktober 2019 om 00:22

Goeie grap. Ondertussen weet je toch wel dat voetbalzone uit 1 interview/analyse vijf artikelen maakt? Als je dat triest vindt, zit je op de verkeerde site. Verder vrij frappant dat je de rechtsback-positie er bij haalt, dumfries speelde in ieder geval volgens de taak die hij kreeg opgelegd en was, in tegenstelling tot de drie genoemde spelers, niet betrokken bij een knullige tegengoal.

11 oktober 2019 om 08:19

Wat denk je van de linksback positie gap? Zou daar eerst maar eens zorgen voor een goede speler. Dumfries maakt verdedigend geen fouten, ook al kan het aanvallend wel iets beter, maar als hij meer zoals bij PSV gaat spelen dan komt ook daar dat succes wel.

Tuurlijk stond hij daar niet goed.. Maar wat de ligt en blind daar deden sloeg echt nergens op. En dan vooral blind. Gaat daar ook nog als een slapzak op de achterlijn liggen zodat de bal perfect voor kan worden gegeven. Komt echt tekort als back.

10 oktober 2019 om 23:35

Ik vond met name de actie van De Ligt lachwekkend. In de herhaling zie je ook dat hij nog probeerde die bal weg te slaan omdat hij al voelde dat hij er niet bij kon komen.

11 oktober 2019 om 01:27

Tsja, hoe vaak moeten we nog zeggen dat het een incident is en hij tijd nodig heeft. Zijn inmiddels wel heel veel.fouten die hij de laatste tijden maakt. Zoals Nederland steeds van een achterstand terug komt, kan ook dit geen toeval meer zijn.

Oh oh wat moet oranje toch zonder depay. Die gast is ongelofelijk. Raakt heel de eerste helft geen knikker ( is ook lastig met 6 man in je nek). En dan toch twee doelpunten, geweldig. Fijn dat we Luuk de jong hebben. Het siert Koeman dat hij zijn gelijk niet haalt na al dat geroep om weghoudt. Luuk de Jong is ideaal voor deze functie. Dit zijn de kleine details, hiermee haal je een ek wellicht nu. Daarnaast was frenkie goed alleen mag af en toe sneller de bal spelen. Veelte veel lopen met de bal. Van dijk was ook prima samen met bergwijn. Wijnaldum onzichtbaar. Dumfries matig maar we belangrijk met zijn drive. Blind werkelijk waar wat een drama vandaag weer. Slechte voorzetten wat ik niet gewend ben van hem en wat te hel doet hij bij dat tegendoelpunt. En de ligt idem, wat doet hij daar. Een top verdediger laat zijn kaas niet zo makkelijk van zijn brood plukken.

Als de Vrij volgende wedstrijd niet speelt ipv Matthijs dan kunnen we officieel spreken over onrecht!

10 oktober 2019 om 23:35

Ik heb het wel te doen met de Vrij. Speelt wekelijks bij Inter, en haalt ook nog eens een hoog niveau volgens mij. Ergens vind ik dat de Ligt moet spelen, omdat het een groot talent is, maar aan de andere kant verdient de Vrij ook wel een kans.

10 oktober 2019 om 23:46

Natuurlijk is De Ligt een groot talent en het zal allemaal best met hem komen, maar je moet gewoon de beste van het moment kiezen.

11 oktober 2019 om 01:29

Maar hoelang blijven we dat nog roepen? Hij maakt wel heel veel.fouten de laatste tijden.

Blind is gewoon geen linksback, wordt daar totaal misbruikt door Koeman in zulke wedstrijden. Ik zie graag eens een aanvallend ingestelde back daar spelen. Zo slecht zal van aanholt toch niet zijn? Of is het lood om oud ijzer ?

10 oktober 2019 om 23:36

Het ligt aan het accent dat je wilt leggen, maar een linkerflank met Blind en Babel is gewoon heel matig.

11 oktober 2019 om 04:01

Dan bank je Babel. Met Bergwijn, Malen en Promes genoeg keuze.

Amateuristisch wat de Ligt en Blind lieten zien vanavond, feit dat Blind nog steeds linksback staat is natuurlijk helemaal lachwekkend, staat bij z'n eigen ploeg Ajax zelfs niet meer linksback maar bij Oranje wel, waarom Koeman?? En dan de Ligt, wie al zoveel fouten heeft gemaakt voor Oranje terwijl we de Vrij op de bank hebben zitten wie altijd betrouwbaar is. de Ligt kan natuurlijk een geweldige verdediger worden maar die jongen is gewoon compleet uit vorm en dat kun je bij Juventus ook zien, die heeft z'n tijd nodig maar nu moet het gebeuren, Oranje moet zich vechten naar het EK dus moet je de spelers opstellen die in vorm zijn. Trouwens, Memphis laat natuurlijk vanavond weer even zien waarom je hem nooit moet wisselen, al speelt hij bar slecht, hij maakt altijd het verschil. Gewoon een fantastische spits om te hebben.

De kritiek is terecht. Leek net of de 3 heren voor het eerst met elkaar op het veld stonden. Maar goed iedereen heeft weleens een mindere wedstrijd.

Tegen Ajax al twee foutjes en nu ziet het er ook weer niet goed uit. Jammer dat er niet echt betere opties op doel zijn.

Cillesen stond volledig verkeerd opgesteld, ik verbaas me echt over de (voorlopige) uitslag van de poll. Ziet 1/3 van de stemmers nou echt niet dat hij volledig verkeerd zat?

11 oktober 2019 om 00:30

Nee, want voor die stemmers heeft Cillesen het juiste plakplaatje op z'n kop zodat elke fout - en dat zijn er een hoop - onder de mat geveegd wordt. Hij is van alles wat bij Oranje zit de minst getalenteerde.

Ik zal Pierre even aanvullen want hij was op z'n minst onvolledig. Cillessen: wat een hopeloos middelmatige keeper. Zal nooit punten pakken voor Oranje en is niet beter dan wat er bij de Oranje vrouwen op doel staat. Sterker nog, hij lijkt er qua uitstraling zelfs op. De Ligt: heeft een bepaalde eigenschap van Frank de Boer vervolmaakt. Elke wedstrijd een zo'n domme fout waarvoor een pupilletje zich zou schamen."free Stefan de Vrij". Frenkie de Jong: solliciteert nadrukkelijk bij de Postnl. En maar lopen met de bal. Oorzaak van het walking-football in de 1ste helft. Ryan Babel: speelt net zoals de kleur van zijn haardos. Op balletschoentjes, dus. Donny van de Beek: schijnt ingevallen te zijn. Geen bal geraakt en met zijn verkeerde loopacties alleen in de weg gelopen. Maar het pronkstuk van Oranje was "knotje piepelotje". Staat als een bang juffertje op pumps te ballen tegen de Ieren. Koeman kan het beste dit Blind exemplaar overhevelen naar coach Wiegman. Tevens mag hij de rest als "redders" van Oranje wel eens extra bedanken. Niet allemaal even goed maar waren van meer toegevoegde waarde dan die hierboven genoemde, armzalige schapen (uitgezonderd de deze keer toch wel tegenvallende Frenkie de Jong na, dan) .

11 oktober 2019 om 01:31

Werd ook wel beetje moe van dat heen en weer gedraai van f. De jong, vertraagde alles enorm

Wanneer gaan bondscoaches inzien dat Blind geen linkerverdediger is, elke keer speelt hij uitermate onder zijn niveau, en dat heeft puur te maken dat hij elke keer als LV wordt gebruikt, bij Ajax was hij ook slecht als hij daar werd neergezet

11 oktober 2019 om 00:32

Rechterverdediger? Je hebt er wel een aparte kijk op.

11 oktober 2019 om 00:34

Sorry niet aan het opletten linkerverdediger natuurlijk. Zat net nog even de herhaling te bekijken op ESPN+ en letten dus even niet op

11 oktober 2019 om 00:59

En mijn verhaal klopt ook als rechterverdediger hahaha dat is hij ook niet 😏

Tsja, Depay mag een hele wedstrijd aanrommelen, heeft twee leuke momenten en doet het dan goed. Blind speelt best oke, De Ligt ook, maar je maakt 1 fout en wordt afgeslacht.daar zie je weer de dichotomotie tussen aanvallers en verdedigers: aanvallers worden volledig beoordeeld op basis van hun goede momenten, terwijl verdedigers worden beoordeeld op hun fouten (of bij voorkeur het ontbreken daarvan). Blijft een gek wereldje tussen die linies. Want als je over 90min kijkt, speelde Depay beroerder dan welke Nederlander dan ook.

11 oktober 2019 om 00:38

Even heel simpel gesteld: Verdedigers: goals voorkomen.... Aanvallers: goals produceren.. Hamvraag: wie is nu vanavond qua rendement enorm in gebreke gebleven tegen een stel Ierse bakkers en slagers?

Wat een gezeur allemaal zeg ze spelen een keer slecht zowat ze hebben toch gewonnen zulke wedstrijden zijn er altijd tussen 3 punten in de pocket op naar wit Rusland voor nog een keer 3 punten

Jammer dat die jongens een fout maken, maar als het middenveld en de aanval gewoon hun werk beter hadden gedaan in de eerste 75 minuten, dan was dit niet meer gebeurd of het had niets uitgemaakt. Ik vind niet dat je hier die jongens op moet afrekenen en dat ze dus ook de volgende wedstrijd weer in de basis moeten staan. Waar wel gewisseld moet worden is op het middenveld en de aanval - Van de Beek voor De Roon en Malen voor Babel.

Pierre is zelf ook zeker keeper geweest! Je bent machteloos met z'n gestuntel voor je neus........ Jammer dat de "analisten" niet met heldere kritiek komen op de opstelling van Oranje en de eigenwijsheid van de bondscoach.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

283 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren