De ‘man in vorm’ van Oranje die een uiterst zwakke wedstrijd speelde

Vrijdag, 11 oktober 2019 om

Het Nederlands elftal heeft donderdagavond ternauwernood een grote stap gezet richting deelname aan het EK 2020. De ploeg van Ronald Koeman kwam laat op achterstand tegen Noord-Ierland, maar won toch nog met 3-1. Voetbalzone beoordeelt de spelers van Oranje die minstens een helft meededen met een rapportcijfer.


Spelersrapport Oranje tegen Noord-Ierland
SPELER CIJFER
Jasper Cillessen 5
Denzel Dumfries 5,5
Matthijs de Ligt 5
Virgil van Dijk 7,5
Daley Blind 4,5
Marten de Roon 5,5
Georginio Wijnaldum 5
Frenkie de Jong 6
Steven Bergwijn 6,5
Memphis Depay 7
Ryan Babel 5,5

Cijfers Oranje

Jasper Cillessen: 5
Op het enige moment waarop er echt naar de doelman werd gekeken, stond hij niet goed opgesteld en liet zijn timing te wensen over. In de openingsfase van de wedstrijd was hij nog een stuk overtuigender bij het uitkomen, met name na standaardsituaties van Noord-Ierland zoals verre inworpen of een voorzet uit een vrije trap.

Denzel Dumfries: 5,5
Aanvankelijk werd Dumfries veelal overgeslagen, maar toen de aanvallen vanaf links weinig opleverden probeerde Oranje het meer over rechts. Dumfries was, als verkapte rechtsbuiten, daardoor veel bij het spel betrokken. Hij wisselde goed samenspel met Bergwijn, en zo nu en dan een goede voorzet, af met een aantal mindere momenten in balbezit.

Matthijs de Ligt: 5
De Ligt werd in De Kuip de jongste speler ooit met 20 interlands voor Oranje, met zijn 20 jaar en 59 dagen. Door zijn negatieve rol bij de 0-1 werd het in persoonlijk opzicht echter geen feestelijke avond. Hij kreeg de bal in eerste instantie niet goed weg en liet zich in het kopduel aftroeven door doelpuntmaker Josh Magennis. De verdediger leverde, in tegenstelling tot zijn collega in het centrum, bovendien meerdere zwakke crosspasses naar voren.

Virgil van Dijk: 7,5
In de teleurstellende eerste helft was het spel van Van Dijk een lichtpunt. Hij leverde in zijn eentje in de eerste helft meer goede passes (51) dan heel Noord-Ierland (45). De aanvoerder van Oranje was niet te kloppen in de lucht: doordat hij voortdurend kopduels won na lange ballen van Noord-Ierland, kwam Oranje weer in balbezit. Van Dijk bereikte Dumfries met messcherpe lange ballen en was bovendien en plaag voor spits Kyle Lafferty.

Daley Blind: 4,5
Blind geldt als een van de mannen in vorm bij Oranje, maar zakte door het ijs bij de 0-1 van Noord-Ierland. Hij werkte de bal slecht weg en liet zich vervolgens in zijn hemd zetten in het duel met Stuart Dallas, die de assist leverde. In de eerste helft leverde Blind ballen soms al te makkelijk in; zijn voorzetten vanaf de linkerflank waren te scherp of te hoog. Met een uitstekende steekpass bracht hij Babel nog wel in stelling om tien minuten na rust voor gevaar te zorgen. Helaas wist de aanvaller zich er weinig raad mee.

Marten de Roon: 5,5
De opbouw van Oranje was traag en dat kwam onder meer doordat De Roon veilige keuzes maakte wanneer het niet hoefde. In de openingsfase van de wedstrijd probeerde hij nog weleens de opening naar voren te zoeken. De Roon werd gebracht om de controle op het middenveld te verstevigen en die had Oranje in handen, hoewel het er weinig mee deed. In de tweede helft maakte De Roon plaats voor Donny van de Beek.

Georginio Wijnaldum: 5
Vlak voor rust zorgde Wijnaldum met een halfzachte kopbal voor de enige poging op doel van Oranje in de eerste helft, maar verder was hij nagenoeg onzichtbaar. In de openingsfase van de tweede helft schoot Wijnaldum wat gehaast over uit kansrijke positie. Hij was de diepste middenvelder van Oranje, maar kon zijn stempel absoluut niet drukken in het stadion waarin hij opgroeide.

Frenkie de Jong: 6
De Jong zakte ver terug en dribbelde lang in balbezit. Hij liet zich niet imponeren door de korte dekking op hem, maar kwam tegelijkertijd niet in zijn vertrouwde spel. Hij speelde de bal weinig naar voren en vertraagde het spel. Op duidelijke fouten was De Jong niet te betrappen, maar als een van de vedettes van Oranje bracht hij lange tijd te weinig. Pas diep in de blessuretijd pakte De Jong zijn moment, toen hij erdoorheen mocht bij Noord-Ierland en de 3-1 van Depay voorbereidde met een heerlijke actie.

Steven Bergwijn: 6,5
Bergwijn leek te groeien in de wedstrijd. In de eerste helft was hij allerminst overtuigend, maar na de rust begon hij met een goede rush binnendoor en bereidde hij het schot voor van Wijnaldum, dat hoog over ging. Tien minuten later stichtte Bergwijn weer gevaar met een goede voorzet in het strafschopgebied, terwijl hij ook verdedigend werk verrichtte en soms aan de linkerkant te vinden was. Het was jammer dat Bergwijn de bal niet teruglegde op de vrijstaande Wijnaldum, toen hij werd gelanceerd door een handige bal van Depay. Maar in de blessuretijd stond Bergwijn met zijn indraaiende voorzet aan de basis van de 2-1 van Luuk de Jong.

Memphis Depay: 7
Depay was vóór de wedstrijd direct betrokken geweest bij twaalf van de zeventien Oranje-goals in 2019. De ogen waren dus op hem gericht, zéker na het openingsdoelpunt van de Noord-Ieren. Depay toonde zich bijzonder gretig en kreeg waarop hij hoopte: nadat hij bediend werd door invaller Donyell Malen en uitstekend aannam, zette hij Oranje op 1-1. Depay leverde tevens een voorzet waar Malen eigenlijk de 2-1 uit had moeten maken én nam zelf de 3-1 voor zijn rekening. Het was een late opleving voor de spits, die daarvoor niet sterk speelde. Hier en daar gooide Depay er een behendige actie uit, maar vaker mislukten zijn initiatieven of werd hij van de bal gelopen.

Ryan Babel: 5,5
Babel deed pogingen om het tempo op te voeren, maar die kenden lang niet altijd succes. Zijn aannames lieten te wensen over, hoewel Babel en Depay een enkele keer een goede combinatie lieten zien. Toen Babel na 56 minuten werd weggestuurd door Blind, reageerde hij niet goed op die strakke pass. Het was een van zijn laatste kansen om een indruk achter te laten, want na 65 minuten werd hij afgelost door Donyell Malen.


Poll

Ben je het grotendeels eens met onze cijfers?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

161 reacties (laatste reactie door mbeyer)
10 oktober 2019 om 22:53

Maar dat cijfer van Memphis?! Buiten die 2 doelpunten ontzettend veel bal verlies, onmogelijke pases en schoten in de 2e ring. Ik snap dat die doelpunten belangrijk zijn, maar goh wat was die verder slecht

10 oktober 2019 om 22:58

Geweldig dat je een speler hebt die zo belangrijk is, ook als hij een slechte pot speelt. Kan je denk ik alleen maar prijzen.

10 oktober 2019 om 23:01

@100 Meijer een spits staat uiteindelijk toch in het veld om doelpunten te maken? dan vind ik het logisch dat je een 7 krijgt als je met 2 goals beslissend en matchwinnaar bent

10 oktober 2019 om 23:08

Helemaal met je eens Hij was super slecht vandaag dus een 3

10 oktober 2019 om 23:38

@ Japie; wij kijken anders naar voetbal. Als iemand 99% dramatisch is en 2 ballen goed raakt vind ik alsnog dat hij slecht heeft gespeeld. Ik doe niet aan score bord journalistiek

10 oktober 2019 om 23:43

@100 Meijer ik ook niet, ik kijk naar wie ons de 3 punten oplevert en vandaag heeft Memphis ons aan 3 punten geholpen met die 2 goals. dankzij die 2 goals zijn we weer een stap dichter bij het EK

10 oktober 2019 om 23:44

Dat is geen scorebordjournalistiek. Een spits staat er voor goals. Als hij 100 kansen nodig heeft voor twee goals, maar wel altijd honderd kansen krijgt is het gewoon een goeie spits. Kijk naar de cijfers van depay in oranje en je kunt niet om hem heen. Hij neemt heel veel risico en dat betaalt zich twee keer uit deze wedstrijd

10 oktober 2019 om 23:44

@japie: Die goals heeft hij niet in zn eentje gemaakt he? Als je als aanvaller 40 dingen fout doet en 2x iets goed waar een goal uit komt, heb je nog steeds 40 van de 42 dingen fout gedaan. Als van Dijk achterin 50 ballen wegwerkt en er eentje mist waar een tegengoal uit voortkomt, dan krijgt hij ook een onvoldoende. Waarom zouden we voor een spits hele andere maatstaven hanteren? Een Firmino of Giroud zijn ook geen extreme goaltjesdieven, maar ze stellen hun team wel in staat te winnen.

10 oktober 2019 om 23:54

Romario zag je ook vaak nooit een hele wedstrijd, maar toch een van beste spitsen aller tijden.waarom? Omdat ie gewoon ontzettend makkelijk kon scoren.laat Depay dat nou ook doen. Dus gewoon terecht een dikke voldoende.

10 oktober 2019 om 23:57

@ijsmuts een spits staat in het veld om goals te maken en een verdediger staat in het veld om goals te voorkomen. doen ze dat dan hebben ze imo een prima wedstrijd gespeeld want dan hebben ze hun taak volbracht. ik heb liever een spits die in balbezit misschien niet best speelt maar wel met 2 goals de overwinning over de streep trekt dan een leuk meevoetballende spits die geen goals maakt. als het allebei lukt helemaal mooi maar dat gaat niet altijd

11 oktober 2019 om 00:05

Ja, maar als een spits 40 aanvallen om zeep helpt en er 2 afrondt heeft hij het volgens jouw redenatie dus goed gedaan... maar als van dijk 50 ballen wegrost achterin en er eentje mist dan faalt hij?beetje vreemde standaard hou je er dan op na.

11 oktober 2019 om 00:18

Wel heel zwart/wit dit. Zo simpel is het moderne voetbal natuurlijk niet. Je kan niet ontkennen dat Memphis voor de 0-1 gewoon niet best speelde. Hoe hij de laatste 10 min speelt en beslissend is, is natuurlijk grote klasse en zorgt ervoor dat hij uiteindelijk toch een ruime voldoende scoort. Zijn goede spel in de slotfase is uiteindelijk beslissend geweest. Zijn mindere spel heeft Oranje geen pijn gedaan.

11 oktober 2019 om 00:21

@ijsmuts ik volg je logica wel maar zoveel 100 procent kansen heeft Memphis toch ook weer niet gemist?

11 oktober 2019 om 00:21

Ijsmuts, we mogen Depay op onze blote knieën bedanken. Zoals ik vooraf al zei, wanneer die man een offday, hebben we echt een probleem. Overigens waren voor mij Frenkie en Dumfries de grootste minkukels van de avond. Frenkie met zijn eeuwige gebrei en Dumfries omdat hij totaal niets kan met een bal. De Ligt liet zich kinderlijk kloppen in de lucht. Blind was in zijn passing weer goed, maar verdedigend ook kwetsbaar. De Roon speelde zoals je van De Roon mag verwachten. Babel uiterst zwak vandaag. Gini en van Dijk beide last van een vormdaling, maar toch nipt een voldoende.

11 oktober 2019 om 00:22

@redondono5 dat ben ik met je eens maar als je uiteindelijk toch beslissend bent heb je wel je waarde voor je elftal gehad. Memphis was vandaag wat minder aan de bal maar dat mag ook wel een keer want in bijna alle interlands is hij een van de grote uitblinkers geweest

11 oktober 2019 om 00:26

Ik heb het ook niet alleen over het missen van kansen. Ik heb het over zn hele spel. Als hij erg onzuiver in zn passing is, in zn aannames en veel duels verliest, dan speelt hij dus ook slecht.

11 oktober 2019 om 07:46

Wij zijn het iig eens ijsmuts. Iedereen kijkt anders naar voetbal en dat is best. Ik vind het erg opportunistisch om een dramatisch spelende spits die 2x scoort ineens goed te vinden in die wedstrijd. Zelfde geldt voor een verdediger die geweldig verdedigt, maar door supporters de grond in wordt geboord door 1 beslissende fout.

11 oktober 2019 om 08:13

Memphis speelde misschien een 3, maar scoorde de belangrijke doelpunten waardoor we toch wonnen. Een 7 is dik verdiend. Liever een 3 die scoort dan een 7 die het verzuimd

11 oktober 2019 om 09:09

Wat je ook vaak ziet, is dat een speler een goede wedstrijd speelt en 1 grote fout maakt, hij op die ene fout wordt afgerekend. Vanuit dat perspectief is hetgeen jij zegt, juist heel onlogisch. Als bij de verdediger die goed speelt, die ene fout doorslaggevend is en zijn goede wedstrijd er bijna niet meer toedoet, is het niet logisch dat omgekeerd niet hetzelfde geldt, maar iemand die twee doelpunten maakt het wordt vergeven dat hij buiten zijn goals een slechte wedstrijd heeft gespeeld. Dat is gewoon met 2 maten meten. Als ik jouw redenatie volg, is het individueel cijfertjes geven sowieso twijfelachtig omdat voetbal een teamsport is en je er als spelmaker bijvoorbeeld niet veel aan kunt doen als je je spits panklare ballen geeft en die die niet op waarde weet te schatten. Terwijl je daar wel op wordt afgerekend en als die spits van die ballen een assist had gemaakt door ze tegen de touwen te schieten, je waarschijnlijk een veel hoger cijfer had gehad.

11 oktober 2019 om 10:49

@meijer Als ie die goals niet had gemaakt, had hij iets van een 4 gehad, en dat was dan terecht geweest. Maar hij heeft die goals wel gemaakt. En die eerste goal van hem gaat ons naar het EK brengen. Van dat soort spelers kan je er niet genoeg opstellen. Kijk naar Cillessen; die moest er op 1 moment staan, en stond toen verkeerd. Die verdient dan een lager cijfer dan de man die er wel stond op het moment dat het moest. Zelfde geldt voor De Ligt, heeft niks te doen, en vernaggelt het grandioos op het moment dat hij er wel moet staan. Cijfer voor Blind vind ik trouwens te laag. Hij verdient geen voldoende, maar heeft ons niet in problemen gebracht zoals een paar anderen.

11 oktober 2019 om 10:55

@scepticus, ja, je moet eigenlijk eerst vaststellen wat dat is, een 'goede wedstrijd spelen' of een 'goed cijfer verdienen'. De wedstrijd van gisteren is wat dat betreft uitstekend discussiemateriaal. En ik vind persoonlijk dat je prima met twee maten mag meten. Cillessen en met name De Ligt verdienen een laag cijfer omdat ze op een cruciaal moment heel slecht presteren. Dat is het lot van verdedigers. Aanvallers mogen veel meer fouten maken (al hangt het wel van het type fout af), en maken dat gewoon goed door op het beslissende moment te scoren of een beslissende assist te geven. Het is een kwestie van smaak of zo'n speler dan een hoog cijfer verdient of niet. Persoonlijk kan ik niks met het (in mijn ogen nog al Nederlandse) waarderen van het goede veldspel, of het afkeuren van slecht veldspel. Daar kopen we wel wat voor, want het is leuk om te zien, maar uiteindelijk gaat het om de knikkers. En dan heb ik het niet over puur geluk hebben, dat gebeurt heel af en toe ook, maar meestal dwingt een ploeg het af. Dat was gisteren ook. We hebben niet lang geleden Nederlands elftallen gezien die er in de eindfase niet meer alles voor deden. Gisteren deden ze het heel goed; ondanks een late tegengoal, gewoon alles uit de kast. En dat werd beloond. Dan verdien je gewoon de credits als je die beslissing forceert. In Nederland wordt dat te weinig gewaardeerd vind ik.

11 oktober 2019 om 13:53

@scepticus38 waarom is dat met twee maten meten? Memphis heeft 2 keer gescoord dus hij heeft gedaan waar hij voor in het veld staat. Blind, De Ligt en Cillessen lopen te blunderen achterin waardoor er een onnodige tegengoal ontstaat. die hebben dus niet gedaan waarvoor ze in het veld staan en dat is doelpunten voorkomen. je kan altijd een tegengoal krijgen door de kwaliteit van de tegenstander maar deze tegengoal kwam door gepruts bij onze eigen verdedigers en dat kan niet op dit niveau, zeker niet tegen een matig team als Noord-Ierland

De Jong en Memphis klasse gespeeld. Ook Malen viel goed in en Bergwijn was in de tweede helft stukker beter. Inbrengen van Donny hielp ook wel. Maar man man man, wat heb ik me aan die belabberde Blind en De Ligt zitten ergeren. Van mij voor volgende wedstrijd: Van Aanholt op links, De Vrij met Van Dijk centraal en voorin met Memphis Malen en Bergwijn eens wat proberen. Vergeten en op naar de volgende wedstrijd

10 oktober 2019 om 22:55

Ik snapte de opstelling grotendeels, maar met de Roon speel je om niet te verliezen. Met vd Beek speel je om te winnen. Hopelijk snapt Koeman dat volgende wedstrijd ook.

10 oktober 2019 om 23:27

Maar vd Beek voegde nu toch eigenlijk niets toe?geen actie gezien.ik had meer van hem verwacht.

10 oktober 2019 om 23:35

Is ook ruk invallen maar juist door zijn loopacties ontstond er ruimte voor de rest. Dus wel degelijk een toegevoegde waarde daar waar de Roon maar wat staat.

10 oktober 2019 om 23:35

Oei met zijn loopacties zorgde hij zeker wel voor beter voetbal. Je ziet dan plots wat een intelligente speler het is, die heel veel ruimte voor andere speler maakt en ervoor zorgt dat een verdediger keuzes moet maken.

11 oktober 2019 om 07:47

Vd Beek voegde juist veel toe. Er was direct veel meer druk naar voren en beweging zonder bal.

11 oktober 2019 om 07:47

De Roon deed precies waar hij voor in het veld stond. Bal afpakken,. aanvallen onderbreken en geen balverlies leiden. Van de Beek heeft geen knikker geraakt.

11 oktober 2019 om 09:24

Haha dat mensen hier zeggen dat van de beek veel toevoegde. Hij heeft 2 ballen gehad. En het liep echt niet beter. Man wat hebben sommige toch echt een gekleurde bril op

10 oktober 2019 om 22:56

Ik denk dat het normaal prima staat met Blind en De Ligt. Je doet het de afgelopen periode hartstikke goed, waarom zou je dan gaan sleutelen, na een zwakke wedstrijd?

10 oktober 2019 om 22:56

Lekker in de waan van de dag leven en spelers na een minder optreden gelijk eruit gooien... daar krijgen ze wel vertrouwen van en zal bij de rest van de selectie ook een positief gevoel teweeg brengen... gelukkig ben jij geen bc!

10 oktober 2019 om 23:13

Maar Woezel dat kan bij Football Manager en FIFA ook zonder problemen hoor..

10 oktober 2019 om 23:16

Haha, haal anders alle Ajacieden er af jaapdevos. Weet je zeker dat er geen voetbal meer in zit.

10 oktober 2019 om 23:25

Ik vond de Jong nou niet zo best eigenlijk. Kwam ook om dat er echt met mandekking op hem werd gespeeld en dat daardoor de Roon steeds vrij was en die mist voetballend vermogen. Maar je kon nou niet zeggen dat de Jong zo goed speelde. Of bedoelde je Luuk?

10 oktober 2019 om 23:28

Ik zag bij Frenkie de Jong voor het eerste een wedstrijd waarin dat dribbelen wat geforceerd leek.

11 oktober 2019 om 00:23

Het was verschrikkelijk. Vooral wanneer je iets moet forceren.

11 oktober 2019 om 07:49

Ik ben het met je eens Aad, maar kwam dat door Frenkie of omdat iedereen zonder bal stil bleef staan in de dekking?

11 oktober 2019 om 09:17

Typisch, opportunistisch en uitermate voorspelbaar dat je er 2 spelers, niet geheel toevallig met een Ajax achtergrond, uitpikt, terwijl op Frenkie de Jong en wellicht Virgil van Dijk na, het hele elftal ondermaats heeft gepresteerd. Babel, De Roon en Dumfries, om er maar een paar op te noemen waren niet minder slecht dan die twee en ook Wijnaldum speelde niet zijn breste wedstrijd. Het is voor jou jammer dat Veldman niet heeft gespeeld, dan had je die er als geliefde zondebok ook uit kunnen pikken. Meer wil ik er niet over zeggen, dat is je kansloze en inhoudsloze reactie eenvoudigweg niet waard.

De Jong en Memphis klasse gespeeld. Ook Malen viel goed in en Bergwijn was in de tweede helft stukker beter. Inbrengen van Donny hielp ook wel. Maar man man man, wat heb ik me aan die belabberde Blind en De Ligt zitten ergeren. Van mij voor volgende wedstrijd: Van Aanholt op links, De Vrij met Van Dijk centraal en voorin met Memphis Malen en Bergwijn eens wat proberen. Vergeten en op naar de volgende wedstrijd

11 oktober 2019 om 09:27

Ik vond Donny niet echt sterk invallen. Ik had nauwelijks in de gaten dat hij meedeed. Deze wedstrijd werd mij duidelijk dat je tegen zulk soort tegenstanders niet met Blind als back maar ook niet met van Dijk en de Ligt centraal moet spelen (ook niet met de Vrij). Ondanks dat ik geen Blind fan ben, zie ik hem zulk soort wedstrijden liever centraal staan en bijvoorbeeld van Aanholt als linksback. Je hebt met van Dijk en de Ligt (of de Vrij) veel te weinig voetbal achterin staan.

10 oktober 2019 om 22:56

De slechtste man was veruit Dumfries. Fout van Blind en de Ligt, en die ene fout is fataal geworden. Maar over de hele wedstrijd, Dumfries by dat se slechtste rechtsback die er ooit in het Nederlands elftal gelopen heeft. Van Dijk en de Ligt waren niet top,allebei niet. Blind 1ehelft heel matig, 2e helft beter. Depay los van zijn doelpunten heel zwak. Eigenlijk iedereen behalve Bergwijn. 2r helft was het wat beter, maar over het algemeen slechte wedstrijd. De vorige interlands hoorden de Ligt en Blind bij de betere, nu met Dumfries en Babel bij de minste. Dat kan.

Tip: geef de coach ook een cijfer. Koeman heeft gewoon gefaald door te beginnen met De Roon. Je weet dat Frenkie de bal komt ophalen, waardoor er zelden aansluiting is met de aanval. De Ieren kwamen om te verdedigen en dan moet je gewoon uitgaan van je eigen aanvallende kwaliteiten, die vandaag gewoonweg niet benut werden. Met Donny(el) erbij legde je vol de druk op hun defensie en dan weet je dat het op een gegeven moment gaat kraken.

10 oktober 2019 om 22:55

Koeman treft het gewoon met het huidige en komende spelersmateriaal. Jammer dat hij als coach geen gelijke tred kan houden...

11 oktober 2019 om 09:29

Dat Frenkie de bal komt halen, is geen probleem maar als hij moet daarna het spel versnellen. Als dit niet met dribbels lukt, dan moet het met snel passen gebeuren, en dit liet hij volledig na.

Daar kan ik me wel in vinden - kijk dat De Roon en Dumfries geen wereldtoppers zijn, dat weten we echt wel. Maar dat je Wijnaldum gewoon 90 minuten niet ziet, en Frenkie de Jong behalve die rush in de laatste minuut werkelijk niemand in stelling weet te brengen, wat is dat voor een onzin. Goed, we zullen het maar op gebrek aan scherpte, motivatie, onderschatting etcetera houden.

10 oktober 2019 om 23:24

Wijnaldum zie je nooit. Alleen met ruimte en in de omschakeling. Doet het dan perfect. Maar tegen dit soort elftallen kan je beter donny daar neerzetten. Of zonder nr 10 en zet luck er meteen neer. Want er zat geen enkel idee in het spel van oranje de eerste helft.

Heerlijk man, Koeman die tactisch weer eens compleet faalt maar gered wordt door een generatie in hun prime zit. Malen met z'n gevaarlijke momenten toch weer bewezen dat hij gewoon vaste basisspeler moet zijn, bijna alles wat die jongen in de 16 doet is functioneel.

Misschien volgende wedstrijd Blind maar met van Dijk in het centrum. De Ligt maakt zo’n beetje iedere wedstrijd een beslissende fout. Die overgang van Ajax naar Juventus heeft meer kwaad gedaan dan goed; maar niet voor de portemonnai. Dan ga ik gemakshalve van Blind in Ajax vorm uit, want vanavond was hij in alle opzichten ondermaats. Overigens, net als Dumfries, De Roon, Wijnaldum, Babel en Bergwijn. Van de invallende van de Beek ook weinig gezien. L. De Jong wel meerwaarde. Hij kan het dus nog wel in Oranje;-). Depay ook niet goed, maar waar hebben we het over met 2 doelpunten;-). Nu de slaap maar uit de ogen wrijven en fris en vrolijk tegen de Wit-Russen!

10 oktober 2019 om 23:32

Of wat dacht je van de meest ondergewaardeerde speler die we hebben? Stefan de Vrij is een icoon in Italië, het land van de verdedigers. Maar wij zien het met zn allen niet. Blind kan ook hoor, maar mijn voorkeur ligt dan bij de Vrij

12 oktober 2019 om 10:47

Ik heb De Vrij bij Internazionale overigens ook wel zien schutteren. Het is niet zo dat spelers die we niet wekelijks zien altijd een foutloze wedstrijd spelen. Maar dat De Ligt het even kwijt is, is een gegeven.

Zo kan je als aanvaller als een krant spelen. Als je 2 x scoort ben je ineens motm? Als verdediger lukt dat vrijwel nooit al speel je 90 minuten goed. Overigens vond ik van dijk ook niet goed staan bij de goal. Hik liet zn compaan 1 op 1

10 oktober 2019 om 22:59

Dat is toch wel een beetje de afspraak.

10 oktober 2019 om 23:02

Maar dat wil niet zeggen dat je goed gespeeld hebt. Dan heb je 2 goeie acties.

10 oktober 2019 om 23:56

Behalve dat ik altijd zou tekenen voor een zaadpot en twee goals, doelde ik meer op afspraken in de verdediging.

Blind speelde zo slecht niet vond ik.

11 oktober 2019 om 09:31

Bij de goal zat hij 2x verkeerd. Daarnaast ging er (zeker de eerste helft) heel veel fout tussen van Dijk en Blind.

ik word steeds aangevallen als ik zeg dat Blind als back een onzekere factor is bij Oranje achterin maar hoe hij vandaag speelde was geen uitzondering. dit gebeurd gewoon te vaak als hij als back in Oranje opdraaft. tegen Duitsland gaf hij ook al bijna 3 goals weg door persoonlijke fouten en nu blijkt hij zelfs al moeite te hebben zich staande te houden op die positie tegen Noord-Ierland

10 oktober 2019 om 22:59

Sorry, maar je bent niet serieus te nemen. Je betoog raakt kant nog wal. Zo slecht speelde hij nl helemaal niet.

10 oktober 2019 om 23:02

@woezel nee precies. hij is de hoofdschuldige bij een directe tegengoal maar hij heeft volgens jou een goede wedstrijd gespeeld

10 oktober 2019 om 23:12

Ik vond hem ook niet best vandaag. Maar je argument is geen sterk argument over de hele pot

10 oktober 2019 om 23:20

@krav als je als verdediger loopt te prutsen en dat gepruts lijd een tegengoal in dan heb je imo nooit een goede pot gespeeld, of je nou Blind, Van Dijk of Ramos heet. jij vind het geen argument maar als de tegenstander vandaag geen Noord Ierland had geheten maar pakweg een Frankrijk of Belgie dan kan zoiets je gelijk de wedstrijd kosten en dat wil je niet. zeker niet straks op een EK. gebeurd het 1 keer ok, maar bij Blind is het bijna elke wedstrijd raak in Oranje. die heeft elke wedstrijd wel 1 of meerdere van dit soort momenten

10 oktober 2019 om 23:25

Jouw argument is 1 blunder. Dat is geen argument of bewijs voor een slechte wedstrijd.

10 oktober 2019 om 23:37

@krav precies, die tegengoal is geen bewijs maar optische illusie

10 oktober 2019 om 23:47

Met alle respect: Blind speed echt heel slecht vandaag. Ik vind Blind prima als centrale verdediger, maar als links back heel vaak heel matig. Zo ook vandaag. In mijn optiek hebben we betere opties op linksback (Van Aanholt, Ake, misschien zelfs Willems als die weer een beetje in de flow komt bij Newcastle).

11 oktober 2019 om 00:26

Japie, er geen anders wel heeeeeeeel veel fout voorafgaand aan de goal. Blind speelde niet best, maar ziet er in balbezit nog redelijk uit. Aan de andere kant hebben we een back staan, waardoor de tegenstanders je uitlachen. Ik heb zelden zo'n slechte profvoetballer gezien. Die Dumfries kan nog minder met een bal dan Sjaak Polak of Tommy Beugelsdijk.

11 oktober 2019 om 00:29

@nl_modric toch heb ik liever een back die matig is aan de bal maar die wel een directe tegenstander kan uitcshakelen dan een back die aan de bal redelijk is maar verdedigend steeds hachelijke situaties of tegengoals inlijd

11 oktober 2019 om 13:37

@woezel - Hij slaat de spijker op z'n kop. Hoe is het een discussie dat Blind gisteren wel of niet slecht speelde? Elk persoon met een beetje objectiviteit zag dat Blind aan de bal gewoon goed was, maar verdedigend weer enorm liep te klungelen op de back-positie. Blind is geen back en voelt zich daar ook duidelijk niet op z'n gemak.

10 oktober 2019 om 23:17

Je geeft nooit iets duidelijk aan Japie_krekel. Hij maakt vandaag een overduidelijke fout, maar je roept vaak maar wat. Je word aangevallen omdat jij vaak een mening hebt over spelers en die week in week ui blijft door door drukken zonder een goed voorbeeld te geven.

10 oktober 2019 om 23:23

@binny ik ben juist iemand die altijd zijn mening onderbouwd met duidelijke voorbeelden maar mensen die fans zijn van bepaalde voetballers willen die duidelijke voorbeelden liever niet horen. zo ook vandaag weer wat betreft Blind bij de tegengoal van Noord Ierland. precies wat vandaag gebeurd heb ik al meerdere keren duidelijk aangegeven met soortgelijke momenten van Blind in andere interlands alleen mensen vinden het niet leuk om deze kritiek te lezen. tegen Duitsland deed Blind dit ook maar toen liep het 3 keer goed af omdat die die kansen niet afrondde, vandaag strafte Noord Ierland dit verdedigende gepruts wel gelijk af

10 oktober 2019 om 23:26

Een me ing komt altijd een keer uit in het voetbal. Ik voorspel dat oranje nog eens verliest. Ik voorspel dat er nog wel eens een argentijn naar feyenoord komt...

10 oktober 2019 om 23:27

Ik heb het vaak genoeg ook wel zonder gezien en ik vind dat je ook Veltman vaak neer haalt zonder daar uitleg over te geven. Over Blind heb je gelijk dat hij massaal vandaag in de fout gaat, maar je moet ook naar het geheel kijken hoor. Tegen Duitsland gaat er veel meer fout om dat het elftal fout staat en daardoor Blind word overlopen door spelers diee 10x zo snel zijn als hem.

10 oktober 2019 om 23:27

@krav mijn voorspellingen over Blind kwamen ook al uit tegen o.a. Frankrijk en Duitsland dus je hoeft niet een of andere Jomanda te zijn om te zien dat hij zwaar tekort schiet als linksback.

10 oktober 2019 om 23:29

@binny over Veltman heb ik vaak genoeg voorbeelden gegeven maar zijn fans zeggen dan meestal die tegengoal die door hem kwam dat maakt niet uit want hij had wel 7 andere goede onderscheppingen in de wedstrijd. die kijken dan iig anders naar wat een verdediger hoort te presteren als ik. Blind is een goede voetballer verder maar hij is te traag om op de flank te staan. als hij tegen een directe tegenstander staat word hij er constant uitgelopen. zet hem neer als controleur of CV of anders op de bank maar niet als linksback. hij rendeert niet op die positie

11 oktober 2019 om 00:28

Hou nou eens op joh met je Frankrijk en Duitsland. Tegenover Werner/sane/gnabry en Mbappe/fekir/coman heeft iedere verdediger het lastig.

11 oktober 2019 om 00:28

In het voetbal rendeert hij betere dan iedereen, maar hij is inderdaad sloom en ik zie hem ook liever als cv

11 oktober 2019 om 00:33

@nl_modric ja maar niet iedereen heeft het dan ook nog eens lastig tegen een directe tegenstander van Noord Ierland. Blind is een goede voetballer maar het is geen back. er zijn meer verdedigers die moeite hebben met die spelers maar als je wat snelheid hebt en wendbaar bent dan ben je tegen die spelers toch minder kwetsbaar als Blind die die snelheid en wendbaarheid mist

11 oktober 2019 om 00:34

@binny voetballend kan ik niks op hem aanmerken en als CV vind ik hem echt uitstekend maar als back is het geen succes. Koeman maakt het Blind ook lastig door hem steeds op die plek neer te zetten

11 oktober 2019 om 00:35

We hebben geen betere linksback Japie. Dus zeuren heeft niet zoveel zin.

11 oktober 2019 om 01:26

Zeuren? Doordrammen zal je bedoelen. Sommige mensen houden pas op met hun repeterende riedeltjes, geijkte stokpaardjes en selectieve argumenten als ze 100% gelijk krijgen Wanneer iemand zijn openingspost al begint met: “ik word steeds aangevallen als ik zeg dat Blind als back een onzekere factor is bij Oranje achterin“ dan kun je er klaarblijkelijk moeilijk tegen als mensen er een andere mening op nahouden en voelen legitieme tegenargumenten blijkbaar als een aanval. Door vervolgens contstante retoriek te uiten, denken sommigen vanzelf gelijk te krijgen. Zo niet dan volgt er selectieve verontwaardiging en een slachtofferrol. On: Blind speelde matig voor zijn doen, had wat slechte momentjes, maar was zeker niet slecht; hij verdiende vandaag naar mijn idee een krappe voldoende als linksback. De goal kan je hem aanrekenen, die voorzet had er nooit gegeven mogen worden, maar de onrust begin bij de Ligt. Slecht spelde hij overwegend zeker niet. Moeilijke momentjes uit wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland zijn verder ook totaal irrelevant, zoals zulke ouwe koeien wel vaker van stal worden gehaald. Zo maakte Cillessen met Ajax schijnbaar ooit een vermeende fout tegen Djnepr, die hem nog steeds wordt nagedragen. Tsja...

11 oktober 2019 om 04:06

@nl_modric zolang Koeman nooit een andere linksback op die positie uit probeert is dat iets wat we nooit zullen weten

11 oktober 2019 om 04:10

@buitenspelval oude koeien? de wedstrijd tegen Duitsland was hooguit 2 maanden terug. Blind speelt bijna altijd matig als linksback in Oranje. aan de bal ziet het er allemaal leuk uit maar zodra hij moet gaan verdedigen is het meteen paniek in de tent achterin. Cillessen maakte onlangs ook nog fouten tegen Barca en tegen Ajax zag hij er ook niet best uit. die Nations League finale is overigens ook niet heel lang geleden gespeeld dus zo ver hoef je ook weer niet terug in de tijd om te zien dat het een doorsnee keeper is die met regelmaat de fout ingaat en voornamelijk alleen de makkelijk houdbare ballen stopt. maar goed, meningen kunnen verschillen. jij vind het geweldenaars in Oranje en ik vind het samen met Dumfries en De Rhoon de zwakste schakels. Blind vind ik overigens als CV wel uitstekend maar om linksback te spelen is hij helaas te traag

11 oktober 2019 om 09:37

Heeft helemaal niets met Blind te maken. Als je goed had opgelet, had je gezien dat de wedstrijden waarin Blind slecht speelde, het hele elftal dat deed en dat was gisteren niet anders. Tegen Duitsland speelde NL ook uitermate belabberd in de eerste helft en toen de ploeg zich in de tweede helft herstelde gold datzelfde voor Blind. Voetbal is een teamsport en als 1 van de verdedigers niet in goeden doen is, heeft de hele verdediging daar last van. En dat De Ligt niet in goeden doen is, is evident en het was dan ook niet geheel toevallig dat ook hij bij het doelpunt van NI betrokken was. Blind is een geliefde pispaal en datzelfde geldt voor Veldman en laat dat nu uitgerekend de twee zijn waar jij het voortdurend op hebt voorzien. Iedereen die wel in staat is tot het geven van een objectief oordeel heeft met eigen ogen kunnen zien dat het hele team een ondermaatse prestatie heeft geleverd en dat alleen Frenkie de Jong en Virgil van Dijk zich enigszins aan dat niveau wisten te onttrekken. Het is typisch voor de opportunistische voetbalwereld om individuen als zondebok aan te wijzen als het collectief faalt en het is even voorspelbaar als onbetekenend dat het altijd dezelfde personen zijn die die eer te beurt valt, vaak zelfs als zij wel naar behoren gespeeld hebben. Dumfries faalt al wedstrijden lang in Oranje en speelde ook gisteren geen moment beter dan Blind en het verbaast met totaal niet dat zijn naam ongenoemd blijft in je reactie. Ik heb er geen enkele twijfel over dat je, als Veldman had gespeeld, ook met je vingertje naar hem zou hebben gewezen aangezien ook die een geliefd doelwit van je is. Je bent wat dat betreft even voorspelbaar als regen uit een bewolkte hemel.

11 oktober 2019 om 13:36

Tja, sommige mensen hebben enorm veel moeite om objectief te zijn als het om Blind gaat. Het is namelijk niet eens een discussie dat hij gisteren wederom door de mand viel als back. Aan de bal wederom sterk, maar wederom mede-verantwoordelijk voor een tegendoelpunt en wederom had hij bij fases veel te veel ruimte in de rug en dat kun je niet hebben tegen een parkeer-de-bus-counterploeg.

Ik ben echt een frenkie fan. Maar hij moet wel eens wat meer gaan varieren. Zeker tegen dit soort voetbaldwergen. Nu is het telkens hetzelfde en hun blijven lekker zo staan. Schermen de passlijn af en succes frenkie. Dat willen ze juist. De bal moet sneller heen en weer tegen deze kleine ploegen. Niet door het midden. Memphis was trouwens beter op links vandaag. En malen centraal. Lekker wisselen. En mannn wat hoog kan die malen springen.

11 oktober 2019 om 01:35

Heel hoog echt atleltisch, maar hij moet beter worden in koppen want hij had een goal moeten maken

Als ik Koeman was, zou ik nooit meer met de net nietjes starten; Je kunt Noord Ierland namelijk alleen verslaan met snel, verzorgd voetbal en niet met stroperig tik breed en controleren. De wissels in de 2e helft hebben hun werk gedaan, maar kwamen voor mij gevoel wel wat laat. Bij de 1-1 hoopte ik dat Luuk de 2-1 zou maken, want die jonge heeft de laatste maanden een hoop shit over zich heen gekregen (zeker nu hij nog niet heeft gescoord voor Sevilla).

10 oktober 2019 om 23:14

Mee eens. Sterk starten en eroverheen. Als je dan een tegengoal krijgt heb je nog 1.5 uur. Nu heb je echt mazzel gehad na die late goal voor hun.

Oke dus je kan 80 minuten tegen Noord-Ierland veel ballen verliezen, en gewoon in het algemeen heel slecht spelen, 2x scoren en dan nog weg komen met een 7. Depay was meesterlijk slecht vandaag, heel het Nederlands elftal. Een 7 is veel te hoog, 6 voor de 2 goals. Maar meer ook echt niet

Tegen deze tegenstander moet je een middenveld hebben die in de kleine ruimte kan spelen, ook de aanvallende backs. Hoop dat Koeman hiervan leert. De Ligt maar even uit de spotlight denk ik.

10 oktober 2019 om 23:04

Of simpelweg bewegen? Het was zo pijnlijk om te zien hoe iedereen de 16 aan het kussen wassen terwijl F. De jong elke x op de middenlijn aan het wachten was voor iemand die zich aanbood. Hoe vaak ik de bal wel niet bij De Jong en Dumfries heb gezien de 1e helft op zo'n slaapverwekkende tempo...

10 oktober 2019 om 23:17

Ja maar ook wijnaldum is geen technicus in de kleine ruimte. En de roon werd vrij gelaten en pijnlijk vaak overgeslagen. Je moet wel in hoog tempo van link naar rechts spelen. Alleen dan kan je ze kapot spelen. En niet alles door het midden willen doen.

10 oktober 2019 om 23:23

Als je statisch blijft staan, dan staan er 3 tegenstanders om je heen. Tja, dan is het niet verbazingwekkend dat ruimtes kleiner worden. Je zag het middenveld en aanval steeds sukkelen om ruimte te vinden maar dat kwam puur door de ontiegelijke lage tempo gecombineerd met statische spelers.

10 oktober 2019 om 23:28

Ook. Maar ook de passlijnen werden afgedekt. Dan moet je zowat naast frenkie jezelf komen aanbieden.

10 oktober 2019 om 23:33

Passlijnen onstaan juist door stil te staan. Als er beweging is, weten die Ieren totaal niet wat ze moeten doen omdat de organisatie onduidelijk is. Oranje heeft de individuele klasse om het dan uit te spelen, zoals je zag aan het einde van de blessuretijd toen er opeens voor het eerst ruimte ontstond. De organisatie viel weg en opeens vallen er gaten om uit te breken.

Dat middenveld en aanval is voor mij een dikke onvoldoende. Schandalig hoe je 75 mins op je plekje blijft staan zonder jezelf aan te bieden of van positie te lopen. Totaal geen dynamiek, nopes nada. Afwachten totdat de bal vanzelf komt en dan verbaasd zijn dat een lompe Ier je van achter neerhaalt en je de bal niet kwijt kunt. Tactisch amateuristisch ten top, Koeman zou de Jong en Malen moeten kussen voor hun bijdrage want anders was dit een fatale avond geworden.

10 oktober 2019 om 23:18

Tegen zulke tegenstanders moet je tovh gewoon beginnen met dit soort spelers. Ik zag geen enkel idee achter het spel de eerste helft. De goals vielen uiteindelijk ook over de flanken.

Daar kan cillessen niks aan doen gwn de verdediging fout

10 oktober 2019 om 23:06

het is idd niet Cillessen zijn fout maar Cillessen pakt helaas nooit punten voor je. die pakt alleen de makkelijk houdbare ballen

10 oktober 2019 om 23:17

Tja, sinds Van der Sar is gestopt heeft Nederland geen keeper meer van echte internationale allure. We hebben een aantal degelijke keepers gehad, die in vorm wel het nodige uit hun doel houden maar daarmee houd het eigenlijk wel op. In principe maakt het weinig uit, het echte probleem van Oranje blijft toch het spel maken en het laten renderen van de creatieve en goede voetballers die we hebben.

10 oktober 2019 om 23:26

@adzevedo we hebben ook amper creativiteit op het middenveld. Ihatarran zou daar in de toekomst de oplossing voor kunnen worden als hij zich zo doorontwikkeld. mits hij voor Oranje kiest natuurlijk

10 oktober 2019 om 23:45

@japie_krekel - In de toekomst zou dat inderdaad een optie kunnen zijn, alleen moeten we niet te snel de vlag uithangen. Een geweldige ontwikkeling maakt hij nu door, maar dat heeft nog wel even nodig voor het van internationaal topniveau is. Wat mij vooral stoort momenteel is dat er geen duidelijke visie is bij Oranje. Wat voor een soort voetbal willen wij spelen? Gaan we met twee controleurs spelen en zo ja wat voor een type(s) speler zetten we daar neer? Wat is de rol van de backs en hoe verloopt de opbouw? Hoe is het aanvalsspel voorin, de rol van de spits en de wisselwerking met andere aanvallers? Ik mis toch wel de nodige samenhang in het spel en de tactische keuzes van Koeman.

10 oktober 2019 om 23:56

@adzevedo Ihatarran heeft nog veel te bewijzen maar ik vind het wel een uitzonderlijk talent. ik heb weinig spelers gezien die al zo goed waren op hun 17e maar we moeten idd afwachten hoe groot zijn potentie uiteindelijk blijkt te zijn. op de backposities hebben we gewoon een groot probleem helaas. Blind en Dumfries/veltman is op die positie zijn geen Oranje niveau. tegen sterke tegenstanders is dit Oranje prima omdat onze kwaliteiten liggen in het counteren. moeten we zelf het spel maken dan is er te weinig creativiteit in het elftal om een tegenstander kapot te spelen

11 oktober 2019 om 00:38

@japie_krekel - Die mening deel ik wel, ik zie hem ook graag bij Oranje komen en zie een mooie toekomst voor hem. Voor de rest deel ik je mening, maar zelfs met de backs van een minder hoog niveau zou dit met bepaalde tactische keuzes beter moeten gaan. Een middenveld met De Roon naast De Jong is te weinig creatief. Zet daar Propper (creatief maar niet heel aanvallend) neer of zet Van de Beek (aanvallender, speel je eigenlijk met punt naar achteren toe). Wijnaldum moet in mijn optiek meer in de bal komen en zorgen voor meer beweging op het middenveld. Hetzelfde geld voor de aanvallers in mijn optiek : ze staan voorin teveel te wachten tot er een bal komt en gaan dan pas voetballen. Als je combinatie voetbal wilt spelen dan is de basis bewegen zonder bal. Als dat niet gebeurd dan ontstaat al snel een te laag baltempo waardoor je er niet doorheen komt.

11 oktober 2019 om 01:39

Dat vind ik echt complete onzin @japie_krekel, en dit is precies wat mij nou stoort aan je kritiek.jasper doet het niet zo heel lekker op dit moment maar heeft vaak genoeg punten gepakt voor Nederland. Leuk dat je alles herinnert wat Blind fout doet, maar inmiddels ben je vergeten hoe Cillessen de bal pakte van Reus toen het 0-1 stond??? Dit bedoel ik dus, je denkt enorm selectief en pakt altijd dezelfde spelers aan. Cillessen is geen wereld keeper maar wel een goede keeper en hij heeft zeker punten gepakt, dus trek die anti-bril een keertje af man. Je kan spelers best bekritiseren maar wees eens eerlijk gozer.

11 oktober 2019 om 02:29

@binny maar zijn echt hele zeldzame momenten hoor. tegen Spanje heeft hij ook een keer een goede redding gehad op het WK 5 jaar terug maar normaliter stopt hij alleen de makkelijke ballen

11 oktober 2019 om 16:39

@japie_krekel. Dit bedoel ik dus man, leuke opmerking met je redding tegen Spanje. Ik verkondig nergens dat het een wereldkeeper is, maar hij heeft echt vaak genoeg punten gered en werd ook enorm gewaardeerd in Barcelona waar hij het natuurlijk niet won van een van de 5 beste keepers ter wereld. Er zijn genoeg vooorbeelden van Cillessen die goed keept. Je bent altijd zo neerbuigend in je kritiek man, en je zegt dat hij nooit punten pakt, en nu pakt hij er hier en daar een paar??

11 oktober 2019 om 18:23

@binny misschien heb ik het dan verkeerd verwoord dus bij deze: dat Cillessen punten voor je pakt is een zeldzaamheid. wat is er trouwens neerbuigend aan dat ik hem een doorsnee keeper vind? nuttig en bruikbaar op zijn best maar meer vind ik het niet. ik vind het geen slechte keeper maar ook geen keeper die de internationale middelmaat ontstijgt

Ik kan overall prima inkomen met cijfers, maar Cillessen een 5 vind ik onnodig. Hij was niet de schuldige aan de tegengoal, dat waren Blind en De Ligt. Ik zou eerder Cillessen niet beoordelen omdat hij amper iets hoefde te doen.

10 oktober 2019 om 23:19

Z'n positie bij die goal was echt slecht.. Had tie gewoon int midden gestaan had hij die bal gewoon gehad.

11 oktober 2019 om 13:42

Het was ook wel een enorm klungelige goal waar twee spelers de bal compleet verkeerd raken en waarbij de back ook nog eens klungelig naar de grond gaat waardoor die speler van Noord-Ierland ineens een gratis voorzet krijgt. Ik kan me voorstellen dat je dan als keeper even niet in het midden staat. Komt er namelijk een speler in de 16 aan die kant, moet hij het doel klein houden en dan dek je de hoek af. Gewoon een collectieve blunder van De Ligt en Blind.

10 oktober 2019 om 23:19

Van dijk stond ook lucht te dekken.

Kunnen we vooral stellen dat de opstelling van Koeman niet echt deugde vanavond? Levert doorgaans prima werk en tegen de grote teams is de Room prima om zekerheid in te bouwen. Vanavond weet je echter dat de tegenstander niet komt om te voetballen en je ze kapot moet spelen, dat ga je met de Roon niet doen. Met vd Beek wel. Idem dat je met de snelheid van Malen (en in deze vorm) veel meer dreiging hebt dan met Babel. Afijn, het zal aan mij liggen, maar we zijn de onderliggende partij niet meer elke wedstrijd.

10 oktober 2019 om 23:20

En memphis speelde ook pas goed toen hij vanaf links met alles vrijheid mocht spelen.

De eerste helft werd ik beroerd van het risicoloze spelletje van balletjes breed en terugleggen. Blind was deze wedstrijd veruit de slechtste man maar ook de Ligt haalt in deze periode absoluut niet zijn oude Ajax vorm. Depay een 7 voor deze wedstrijd is teveel maar ja, als je 2 keer scoort in de beslissende fase, breng je wel iets bijzonders. Ik vond het wel leuk dat Luuk de Jong de2-1 maakte, was hem gegund. Ik ben absoluut een fan van Koeman als coach maar deze wedstrijd was zeker niet zijn beste wedstrijd als coach. Het is duidelijk dat we echt nog geen favoriet zijn voor een Europese titel

Vloeken in de kerk, maar ik zou DeVrij eens neerzetten. De Ligt zit duidelijk niet lekker in zn vel. Wat was hij matig zeg.

10 oktober 2019 om 23:45

Dat is geen vloeken in de kerk hoor. Voor de Ligt is het ook beter om even wat minder druk te voelen

11 oktober 2019 om 13:45

Mee eens, maar aan de andere kant doet dat z'n vertrouwen geen goed. Echter heeft hij het momenteel duidelijk lastig, terwijl De Vrij bij de beste verdedigers van de Serie A hoort.

Frenkie de jong, 11 interlands en nu al de vedette... niet serieus voetbalzone

Hahahahaha, Virgil van Dijk met een 7,5. Gekkenwerk! En Blind een 4,5. Mensenlief, wat een armoe! Wie heeft dit in godsnaam bedacht?!

11 oktober 2019 om 01:36

van mij hadden er meer een 4,5 mogen hebben... alleen had ik niet het idee dat Blind er nou in negatieve zin uitsprong. en ik had ook niet het idee dat van Dijk nou zo geweldig speelde.

Eens met de cijfers, behalve dan met het cijfer voor Depay. Ja, hij scoort 2x, maar voetbalzone, in alle ernst, hoe verzínt u het dat hij een voldoende heeft gescoord? Dít was een schándalige wanprestatie van het Nederlands elftal, Depay incluis!

In welke wereld haalt Frenkie de Jong een hoger cijfer dan De Roon. 5.5 voor De Roon is terecht maar het trage stroperige spel kwam echt door Frenkie. 7 keer om zn as draaien en dan een obligaat passje opzij. Hij deed het een keer goed, bij de 3-1 van Memphis. maar dat is toch niet voldoende voor een voldoende? Slechtste man van het veld gisteren.

Misschien moeten ze gewoon iemand opstellen die altijd links back spelen ipv Blind. Hij kan er namelijk niets aan doen dat die daar een mindere wedstrijd speelt omdat het niet zijn positie is.

De roon en dumfries waren de slechtste van het veld. En Koeman begint steeds verkeerd, kan hij zichzelf op de borst kloppen, met zijn wissels, maar het was gewoon een drama wedstrijd. Koeman heeft de mazzel dat hij zulke goede talenten tot zijn beschikking heeft maar, hij zelf blijft maar prutsen

Sorry... Depay een 7? Op de laatste 5 minuten na speelde hij echt heel erg beneden zijn niveau. Verder kan ik me redelijk vinden in deze cijfers.

Typisch dat alle verdedigend ingestelde spelers een onvoldoende krijgen , terwijl oranje welgeteld 1 kans heeft weggegeven. En de aanvallers een voldoende , terwijl oranje veel te weinig heeft gecreëerd. Als je tegen die noord Ieren maar een paar kansen uitspeelt dan zou ik het eerde andersom zien : cilessen 6 blind 6 van dijk 8 dumphries 5.5 de Roon 4 Wijnaldum 4 de jong 6 depay 6 babel 4,5 Bergwijn 5.5

Cillessen krijgt de schuld van het gestuntel voor zich. Een 6 zou beter zijn. Blind krijgt met 4,5 te weinig. Een 5,5 zou terecht zijn. De speelwijze van De Jong is afhankelijk van het aanbieden en vrijlopen van de medespelers, met z'n passief middenveld en stilstaande voorhoede kun je niet veel meer. Zonder De Roon was het spel van Oranje sneller geweest. De voorhoede spelers krijgen allemaal een punt teveel.

Ik schrok een beetje van De Ligt. Natuurlijk die verdedigende fout, maar ook traag en voorzichtig in zijn passing. aar is de Ajax-flair gebleven?

Dit spelersrapport is opgesteld door Willy van de Kerkhof of 1 op 1 overgenomen. Dumfries speelde onbehouwen waardoor iedere omver werd gekegeld, de Roon, wat doet die nog in het Nederlands elftal en een Bergwijn die voor een groot deel van de wedstrijd zo onzichtbaar was dat je hem geen punten kan geven. Blind had een mindere wedstrijd maar dat kon je van iedereen zeggen en vond juist de Ligt een onvoldoende moest krijgen, sinds hij bij Juve speelt is de flair helemaal verdwenen.

Helemaal mee eens .Ik vind de Ligt vaak tegenvallen in het Nederlands elftal .

Zou de Vrij of de Ligt misschien ook niet rechtsback kunnen spelen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren