‘Misschien was ik bij Ajax wat meer uit de Italiaanse schijnwerpers gebleven’

Donderdag, 10 oktober 2019 om 11:26Robin Bruggeman • Laatste update: 11:48

Hachim Mastour maakte zeven jaar geleden op veertienjarige leeftijd de overstap van Reggiana naar AC Milan en de aanvallende middenvelder werd in die tijd gezien als een van de grootste talenten van zijn generatie. Van een doorbraak bij i Rossoneri kwam het echter nooit en na uitleenbeurten bij Málaga en PEC Zwolle volgde vorig jaar een definitief vertrek uit het San Siro. De altijd nog pas 21-jarige Mastour is na een avontuur bij het Griekse PAS Lamia momenteel clubloos en hij hoopt nu in de komende maanden zijn carrière weer uit het slop te kunnen trekken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Hachim Mastour zich bij Ajax wel ontwikkeld zou hebben tot basisspeler?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door hakimidrid)

Zooo nog steeds maar 21 jaar...dacht veel ouder. Hopelijk kan hij een leuke club vinden waar hij komende tijd zijn carrière een nieuw leven kan inblazen. Een Sparta zou denk ik wel leuk zijn. En een Fraser goed voor hem

10 oktober 2019 om 11:40

Hij heeft mij te weinig laten zien dat hij het Eredivisie niveau goed aan kan in de tijd bij Zwolle.wellicht toch een competitie die lager ligt dan de Eredivisie dat hij zichzelf daar eerst maar is gaat bewijzen en dan wellicht nog een kans krijgt in de Eredivisie. Hij is nog jong dat scheelt wel.

10 oktober 2019 om 12:08

@castanza ja een niveau lager lekker ballen zou ook goed zijn. Wel een aanvallend team zou uitkomst zijn voor hem.

10 oktober 2019 om 11:42

Tja, ik zie het eerder als ál 21. Heeft pas 10 wedstrijden gespeeld en dat is echt heel matig voor zijn leeftijd. Odegaard had ook een flinke deuk in zijn ontwikkeling opgelopen, maar is jonger en heeft toch na zijn stap naar Real nog 74 wedstrijden gespeeld. Ben benieuwd of hier nog iets van komt en of Sparta hem wel moet willen. Bij Pec en PAS Giannina hopeloos gefaald en die zijn niet (veel) beter dan Sparta.

10 oktober 2019 om 12:10

@azchelsea Er zijn ook spelers die op latere leeftijd pas prof worden na jaren amateurs. Dus het is nooit te laat. Hij scheen mega talent geweest te zijn en het kan toch opeens niet allemaal verdwenen zijn. Ik denk dat vooral mentale kwestie is. Hij zal knop om moeten zetten, volledig voor gaan en vooral de juiste club kiezen. Gewoon een team wat veel op aanval speelt waar 2 verdedigende middenvelders vuile werk opknappen voor hem of als buitenspeler met veel vrijheid.

10 oktober 2019 om 13:21

Odegaard een flinke deuk in zijn ontwikkeling opgelopen? Welnee, hij zit trouwens eerder al aan de 100 wedstrijden zonder zijn wedstrijden in Noorwegen. Op 20 jarige leeftijd is hij al betrokken bij 1 goal per 2 wedstrijden in de la liga. Op je 16e is het echt niet noodzakelijk om met volwassen spelers mee te doen.

10 oktober 2019 om 15:11

Odegaard had wel degelijk een deuk in zijn ontwikkeling opgelopen. Op zijn 15/16e leek hij dé nieuwe wereldster te zijn, maar de 2/3 jaar daarna heeft hij veel te weinig gespeeld (belofteteam van Real Madrid daar gelaten). Daarna heeft hij zich inderdaad voortreffelijk herpakt, waardoor hij op zijn twintigste er alweer heel goed voor staat. Dat is ook wat ik probeer aan te halen, dat ik Mastour met 21 en 10 wedstrijden niet als 'jong' zie omdat Odegaard eigenlijk hetzelfde heeft meegemaakt, maar jonger is en wel een stuk meer wedstrijden heeft gespeeld.

Geef hem een contract bij Jong Ajax voor de rest van het seizoen met een optie op nog drie jaar. Dan kan Ajax kijken of hij zich dit seizoen nog kan ontwikkelen. Zo niet dan kunnen de wegen zich eind van het seizoen weer scheiden. Voor Mastour een uitgelezen kans en voor Ajax weinig to geen risico.

10 oktober 2019 om 11:53

Op dit moment lopen er bij Ajax genoeg talenten rond, dan staat hij alleen maar jongere jeugd in de weg. Hij heeft het bij PEC ook niet laten zien, dus kan me niet voorstellen dat hij iets toevoegt. Zou je eerder denken aan een club in het rechterrijtje van de Eredivisie.

10 oktober 2019 om 11:59

Daarom ook Jong Ajax, uitkomend in de Kkd.een voetballend team is voor Mastour veel beter (denk ik) als degradatievoetbal in het rechterrijtje.

10 oktober 2019 om 12:40

Al is het maar gewoon om mee te laten trainen. Heel veel kwaad kan het niet.en wie weet doet hij het wel okay, Ajax onder 19 moet wk voetballen en missen een heel elftal. Van Jong ajax kunnen ze niemand gebruiken, want die zitten al vol. Stel dat die Mastour het okay doet en je kan hem bij jong ajax gebruiken, dan kan je evt een speelgerechtigd iemand bij onder 19 laten spelen vanuit jong ajax.wie niet waagt, wie niet wint.

10 oktober 2019 om 11:56

Inderdaad niks te verliezen. Financieel zal hij niet zoveel vragen gezien zijn situatie, en zal zich daarnaast ook zeker dankbaar en nederig opstellen. Kan eigenlijk alleen maar positief uitpakken voor beide partijen. Mocht hij floppen, staat er in ieder geval weer een mooie club op zijn cv!

10 oktober 2019 om 11:56

Je hebt nu Ekkelenkamp, Eiting, Gravenbergh, Taylor, Jensen, Timber en Unavar, Allemaal spelers die jonger zijn en waar een deel ook meer talent heeft. Hij heeft gewoon een domme keuze gemaakt en daardoor is het nu amper een meerwaarde voor een Eredivisieclub, laat staan een topclub als Ajax.

10 oktober 2019 om 11:58

Daarom ook jong Ajax. Laat het hem maar proberen in de Kkd. Het is een kans voor Mastour en als ie beter presteerd als de jeugd die er nu rondloopt moet ie gewoon spelen, maar dat is aan Mastour om te bewijzen.

10 oktober 2019 om 12:28

Danny ik zie je het argument “daarom ook Jong Ajax” een aantal keer herhalen, maar wat men je probeert te zeggen is dat er bij Jong Ajax grotere talenten rondlopen dan Mastour. Die komt ook bij Jong Ajax niet aan de bak

10 oktober 2019 om 15:47

@[email protected] of iets voor Feyenoord Verkopen ze Kokcu voor 22 mil en halen deze speler gratis. Geintje. Maar je denkt best goed out of the box. Voor een Jong elftal kan ook wel fijn zijn een wat oudere speler tussen laten lopen.

10 oktober 2019 om 12:27

Mastour was op z'n 16e het allergrootste talent van zijn generatie. Als je dan op je 21e clubloos bent dan heb je echt een paar verkeerde keuzes gemaakt. Kan bijna niet anders dan dat het een mentaliteits-probleem is geweest want zover dat ik weet heeft hij nooit last gehad van zware blessures. Vraag me daarom ook af of het verstandig is om hem een contract aan te bieden. Liever dat jongens de jongens uit de eigen jeugd meer kansen krijgen in Jong.

10 oktober 2019 om 12:59

Als 16-jarige de leeftijdsgenoten van de mat spelen gebeurt wel vaker bij spelers die achteraf helemaal niet zo goed blijken. Er is een enorm verschil tussen een jeugdcompetitie en het professionele voetbal. We hebben het hier wel over een speler die zelfs bij kleine clubs geen basisplaats wist te bemachtigen.

10 oktober 2019 om 15:48

@sirius zegt niet alrijd iets he. Hasselbank werd hier ook weggestuurd door teams uit lagere divisie. Via een omweg en geluk toch naar Chelsea, Atletico en Oranje geschopt!

Vraag mij af of het met een andere route hem beter was afgegaan. Ik denk dat hij gewoon niet goed genoeg is en zijn talent is overschat. Een goed en bovengemiddeld getalenteerde voetballer die goed traint krijgt echt wel meer speelminuten bij PEC Zwolle dan hij heeft gekregen.

10 oktober 2019 om 12:45

Precies, dat vraag ik me ook af. Natuurlijk helpt het niet als je te jong gek gemaakt wordt en de verkeerde keuze maakt. Dan word je wel geremd in je ontwikkeling. Maar als het echte toptalent er in zit, dan komt er ook ondanks die slechte keuze wel meer uit dan nu het geval is. Er zijn nou eenmaal jonge spelers die er bovenuit steken, maar de top niet halen. Hij kan er daar gewoon een van zijn. Als je bijvoorbeeld kijkt naar succesvolle jong-oranje elftallen (o18 enzo) die titels hebben gewonnen, dan halen er zelfs van die elftallen maar heel weinig de top. En dat zijn jongens die dus op 17/18 jarige leeftijd al goed presteren. Zo ver is Mastour nooit gekomen.

10 oktober 2019 om 12:52

Dat idee heb ik ook. In 2016-17 werd hij verhuurd aan PEC Zwolle. Toen was hij zo'n 18-19 jaar. Als je echt een groot talent bent, speel je daar wel wat meer dan 150 minuten verdeeld over 5 wedstrijden, ook nog eens zonder rendement. Die jongen was waarschijnlijk in bepaalde leeftijdscategorieen erg goed en is op een gegeven moment stil blijven staan. Ik denk inderdaad dat het talent wat overschat werd, want hij heeft nog nooit iets noemenswaardigs gepresteerd op een relevant niveau.

10 oktober 2019 om 13:27

@master D, eens. Hij doet me trouwens erg denken aan Hossein Zamani. Speelde ook geweldig op zijn 14e bij Ajax. Inmiddels op zijn 16e weggestuurd. Zo kon het bij Ajax ook gaan.

het ging gewoon te hard voor die jongen, de hype was te groot, sommige bezwijken daaronder, dat gemixt met dat hij soms naast zn schoenen liep en/of onprofessioneel gedrag... wordt het een lastig verhaal.t uurlijk was je bij Ajax muur uit de Italiaanse media gebleven, dat is logisch, alleen heb nou geen spijt dat je voor Milan koos, je hebt onder contract gestaan bij de mooiste club op aarde. elke dag liep je langs de overvolle prijzenkast van o.a. 7 CL bekers. je koos 8 jaar geleden voor 1 vd grootste clubs op aarde, logisch dat je als 14 jarige jochie je hoofd op hol slaat,als Milan op je deur klopt. dat je niet bent geslaagd komt 50 door jezelf(heel onprofessioneel gedrag vertoont, maarja je was 17-20 tijdens je verhuurperiodes... dus ook wel begrijpelijk) en 50 door Milan(aan de verkeerde clubs verhuurd(achteraf) maar aan de andere kant; als je niet eens mee kan komen bij Pec Zwolle, dan mis je toch wel wat dingen, jammer, ik had gehoopt dat je de nieuwe Kaka zou worden. 21, sommige komen pas net kijken, deze man heeft al een heel leven achter zich, bizar om bij stil te staan.

10 oktober 2019 om 11:58

Next: Xavi Simons. Gok ik. Zelfde hype. Onlangs een heel artikel op Nos.nl. In de titel stond zelfs al iets over z'n volgers. Dan denk ik; waar gaat het nou eigenlijk om?nouja, als hij niet doorbreekt is het wel een lekker vangnet.

10 oktober 2019 om 12:55

De toekomst zal uit moeten wijzen hoe goed Xavi Simons nou werkelijk gaat worden. Hij zou niet de eerste zijn die de verwachtingen enigszins waarmaakt, maar hij zal ook zeker de eerste niet zijn die bij lange na niet aan de verwachtingen kan voldoen. Laten we eerst maar eens afwachten wat er gaat gebeuren voor we een speler op een voetstuk plaatsen of neersabelen. Zeker als we het hebben over een jongen die nog maar 16 jaar is.

Deze jongen speelt voor mijn gevoel al eeuwen voetbal inderdaad. Maargoed hij werd ook als 16jarige al helemaal opgehyped. Dat is ondertussen ook 5 jaar geleden... werd 2,5 jaar geleden aan PEC uitgeleent dus dat is ook allemaal alweer een tijdje terug. Ik denk inderdaad dat als hij helemaal vanaf 0 zou beginnen er nog genoeg in zou zitten. Het was niet voor niets een toptalent. Had echt een fantastische dribbel. Maargoed hij heeft niet voor niets nauwelijks gespeelt bij PEC he. Hij heeft het echt laten hangen. Ik zie hem bij Sparta ook wel slagen inderdaad! Fraser weet wel raat met zo'n jongen. Of Fred grim bij Rkc. Daar zou hij denk ik fantastische dingen kunnen laten zien. Beide ploegen die willen aanvallen en vooral RKC kan wel wat extra kwaliteit gebruiken

10 oktober 2019 om 12:47

Maar voetbalinhoudelijk is de kernvraag dan: wat is zo'n dribbel op 15 jarige leeftijd waard, afgezet tegen profs? Er zijn veel jonge spelers die erg opvallen. Maar dat betekent ook in heel veel gevallen niet dat ze ook bij de profs mee kunnen.

10 oktober 2019 om 12:51

Ik denk het ook hoor. Dit was een prachtige straatvoetballer. Maar meer gok ik niet. Heeft bij Milan ook in de jeugdploegen vaak geen wedstrijd vol kunnen maken. Tja dan wordt het lastig. Toch vind ik het dan wel bijzonder dat het op zo een flink niveau lager ook niet lukt. Hj heeft toch me grote jongens getraind en daar zou je dan toch een soort basis niveau van moeten meekrijgen zou je zeggen

10 oktober 2019 om 13:52

Klopt, het contrast is groot. Van toptalent in zijn leeftijdscategorie, tot falen bij Zwolle. Ik denk ook dat het niet veel meer zal worden, maar zeker weten doe je het nooit. Odegaard viel me bij Heerenveen eerst ook behoorlijk tegen. Maar in twee jaar tijd groeit die dan toch opeens weer door tot een hele goede speler.

Er zijn meerdere wegen die naar de top Leiden . Maar laten we eerlijk wezen , wen speler van Barca of zo zal het niet worden. Als je op je 20e totaal Niet opvalt bij Zwolle en PAS Lamia, dan ben je hoogstwaarschijnlijk toch niet zo goed. Kun je nog best een aardige carrière opbouwen bij clubjes uit se ED, België of wellicht zelfs een rechter rijtje club uit frankrijk of Duitsland of zo. Als hij maar een club uitkiest die niet te hoog gegrepen is en hij zich gaat richten ok daar meerdere jaren te blijven en een basisplaats te veroveren .

Ik kan me nog herinneren dat ik altijd filmpjes van hem (toen nog 15 jaar) op Youtube keek. Hij was echt een super talent. Wel jammer dat hij bij PEC eigenlijk helemaal niet op viel. Toch zonde. Maar ja, 21 jaar. Er kan nog van alles gebeuren. Hopelijk nog een mooie carrière voor hem.

Was deze jongen wel zo goed als de hype ons wou doen geloven? Of was dit van vooraf aan een gevalletje Adu? Aangezien hij tekort kopt voor PEC en een Griekse middenmoter, denk ik dat hij vooral kwaliteit tekort komt.

10 oktober 2019 om 13:50

Als dat vantevoren al bekend was, dan had Milan hem natuurlijk nooit gehaald. Kern van het probleem is gewoon dat je nooit zeker weet hoe een speler zich (door)ontwikkelt. De ene valt op als hij tiener is maar is dan al uitgeleerd en redt het dus niet bij de profs. De ander valt op als hij tiener is, blijft zich ontwikkelen en haalt de wereldtop. En weer een ander breekt opeens door als hij 25 is. Daarom heeft ook iedere topclub weleens een miskoop. Degene die dit vooraf kan voorspellen wordt de bestbetaalde TD van de wereld.

Daarom vind ik die hypes rondom tieners altijd maar overdreven en vind ik gepraat zoals ''hoe kon Arsenal Gnabry nou verkopen'' ook onzin. Jonge spelers zijn lang in ontwikkeling. Je kunt niet overgaan tot conclusies bij een 16 jarige dat het de nieuwe Messi of Ronaldo zal zijn. Zo'n speler kan op zijn 18de ook blijven haken op een bepaald niveau en anderen van zijn leeftijd ontwikkelen zich dan net iets verder. Of zoals een Gnabry. Toen Arsenal hem kwijt raakte kon je ook niet voorspellen hoe hij zich verder zou ontwikkelen. Vele clubs wilden zich ook niet wagen aan een hele jonge Messi. Die hadden het ook nooit kunnen voorspellen hoe hij zich zou ontwikkelen. Een Ronaldinho heeft het bijvoorbeeld ook minder lang volgehouden in de absolute top omdat hij liever ging feesten en daarna in een neerwaartse spiraal raakte. Terwijl een Ronaldo en Messi zich als top professionals blijven gedragen. Ronaldinho was pas 28 toen hij van Barca naar AC Milan ging. Toen begon het verval, op z'n 28ste. Ondertussen heb je oudere Ronaldo's en Messi's die nog altijd op een absolute topniveau zitten. Ronaldinho had misschien ook net zo goed kunnen zijn als hij naast het talent ook diezelfde mentaliteit had.

Lijkt op Bouy, Halilovic, enorme hype maar aan spelen toekomen is ff wat anders. Wellicht nog een NL club die omhoog zit en een Halilovic traject met m wil aangaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1680 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Atalanta7544
3.AC Milan7531
4.Napoli7343
5.Juventus7235
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
F. KessiéMiddenvelder3511
A. SaelemaekersMiddenvelder302
Rafael LeãoAanvaller286
G. DonnarummaKeeper350
A. RebićAanvaller2611
S. TonaliMiddenvelder250
Brahim DíazAanvaller254
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AC Milan.

26 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Marcos Llorente stapte in 2019 voor dertig miljoen euro over van Real Madrid naar Atlético Madrid en is nu minstens het dubbele waard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren