Guardiola: ‘Hem verkopen we niet, zelfs niet voor vijfhonderd miljoen’

Donderdag, 10 oktober 2019 om

Phil Foden is volgens Josep Guardiola de enige speler die Manchester City hoe dan ook niet zal verkopen, zelfs niet voor een recordbedrag van vijfhonderd miljoen euro. De negentienjarige middenvelder verlengde aan het einde van vorig jaar nog zijn contract bij the Citizens en ligt tot medio 2024 vast in het Etihad Stadium. Hoewel hij dit seizoen amper aan spelen toekomt onder Guardiola, mag hij onder geen beding vertrekken.

“We hebben Foden niet per ongeluk een nieuw contract gegeven”, laat Guardiola optekenen in het boek Pep’s City: The Making of a Superteam. “Hij is onze enige speler die onder welke omstandigheid dan ook niet verkocht zal worden. Zelfs niet voor vijfhonderd miljoen euro. Phil gaat nergens heen: Phil is City. We gaan ook niemand anders aantrekken voor die positie.”

Guardiola: 'Hier is de Premier League belangrijker dan de Champions League'

Guardiola ziet Foden als de opvolger van David Silva. “Als David Silva vertrekt, weten wij precies wie onze nieuwe tovenaar wordt. Hij is opgegroeid met ons. Hij is een van ons en zal uitgroeien tot een van de beste spelers van de Premier League”, aldus de Spaanse trainer, die uitlegt hoe het komt dat Foden dit seizoen nog niet veel heeft gespeeld. “We moeten hem rustig brengen. Maar het is duidelijk dat Foden een plek in ons team heeft.”

Guardiola denkt niet dat Foden onder een andere manager meer zou spelen bij Manchester City. “Ik ben benieuwd of een andere manager hem de kans zou geven om zich te ontwikkelen, of hem zou verhuren. Ik laat hem niet graag buiten de wedstrijdselectie, maar ik moet aan de hele selectie denken. Phil begrijpt dat”, aldus de 48-jarige coach.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door inkognitow)

Peppie is weer eens ouderwets aan het liegen.. sjonge jonge wat een figuur

10 oktober 2019 om 11:48

Heeft niets met liegen te maken. Dat heet chargeren om je punt kracht bij te zetten. Het punt is simpelweg dat ze hem niet kwijt willen. Daar lijkt me geen woord aan gelogen.

10 oktober 2019 om 11:58

Is gewoon onzin. Als je zegt, Foden is belangrijk en die is onder geen enkel beding te koop kom je sterker over dan wanneer je zegt we verkopen hem niet voor 500 miljoen. Dat is gewoon onzin.

10 oktober 2019 om 12:25

Ik kan me toch wel voorstellen dat city graag een keer iemand uit eigen jeugd op het veld heeft staan.

10 oktober 2019 om 12:39

Dit is duidelijk een doorzichtige truc om de prijs op te krikken. Die jongen is direct vertrokken als er een club komt die een mooi bedrag neertelt. Als die jongen echt zo geweldig goed was, kom je wel wat meer aan bod. "ik laat hem niet graag buiten de wedstrijdselectie, maar ik moet aan de hele selectie denken." - Met andere woorden, die jongen is nog niet goed genoeg. Met het uitgavepatroon van City, is het wel duidelijk dat er niet snel plek voor Foden zal zijn.

10 oktober 2019 om 12:47

@026vitesse. Natuurlijk verkopen ze hem wel voor 500 miljoen. Maar ik geef alleen dat dit niets met liegen te maken heeft. Hij zou liegen als hij zou zeggen dat ze hem niet willen verkopen terwijl ze hem ondertussen op de transferlijst zetten. Iets overdrijven om een punt kracht bij te zetten is iets wat we allemaal met regelmaat doen en kan je niet onder hetzelfde kopje vangen.

10 oktober 2019 om 13:11

@Sirius: Moet Pep dan Silva slachtofferen in zijn laatste jaar? Daar heeft die man iets te veel status voor en ook nog eens te veel kwaliteit. Foden komt er wel en gaat absoluut niet weg.

10 oktober 2019 om 13:20

RomanEmpire010. Zeker niet, daar is geen enkele reden voor ook. Ik denk echter dat voor Silva gewoon een vervanger gaat worden aangetrokken in de zomer voor pakweg 50 miljoen en dat Foden op de bank blijft. Ik hoop van niet, maar ik denk dat de Sancho route beter is voor Foden.

Mij lijkt juist dat Bernardo Silva op die positie komt te spelen en dan halen ze Sancho op als vervanger van sane.

10 oktober 2019 om 11:18

Sancho die toen weg is gegaan bij City. Zou niet weten waarom hij nu dan terug zou willen gaan..

10 oktober 2019 om 11:34

Waarom niet? Het betekend niet dat die perse city haat ofs? Hij ging alleen voor zijn kans naar dortmund en heeft zich veel ontwikkeld en city heeft ook de eerste optie als een andere club een aanbieding doet.

10 oktober 2019 om 12:12

Pogba keerde ook terug bij ManU

10 oktober 2019 om 13:59

Sancho gaat nergens heen.... ook voor geen 500 miljoen "aldus dortmund"

10 oktober 2019 om 17:01

In de winter misschien niet, maar in de zomer wel. Dan zal die 100m kosten denk ik.

Ben ik het niet mee eens. Je hebt Bernardo Silva die je nu als rechtsbuiten gebruikt maar ik zie Bernardo als de eigenlijke opvolger van David. Ik denk dat je voor fodens rendement hem het best kan verhuren. En anders verkopen aangezien je hem sporadisch gebruikt.

Hahaha o nee? Als iemand 500 miljoen betaalt Pep, is die weg. Ook al is het 'bij wijze van'. Zelf bij 150-200 miljoen.

10 oktober 2019 om 12:41

Die jongen is waarschijnlijk al vertrokken als iemand 20-30 miljoen euro biedt. Hetzelfde gebeurde bij Brahim Diaz. Die ging zelfs voor 17 miljoen euro weg en is absoluut geen minder talent. Guardiola probeert hier gewoon de prijs wat op te krikken.

10 oktober 2019 om 13:22

Alleen staat Foden nu tot 2024 onder contract, terwijl Brahim Diaz slechts een half jaar onder contract staat, toen hij vertrok.

10 oktober 2019 om 14:52

Wellicht, maar ik denk dat Guardiola z'n ideeen betreft Foden enorm overdrijft om de prijs op te krikken. Die jongen is Engels en een groot talent. Premier League clubs zullen 'm maar wat graag willen strikken. Dat weet Guardiola ook ongetwijfeld.

10 oktober 2019 om 15:17

Ja inderdaad hoort erbij natuurlijk he

Leg €200 miljoen neer en hij word met een strik erom naar je toegebracht.

Daarom krijgt hij amper speeltijd.

Pff goede trainer maar zijn teksten soms.....ik denk dat Foden gewoon niet aan de bak gaat komen. Als City 2 x verliest volgend seizoen achter elkaar dan is de nieuwe tovenaar gewoon zijn plek kwijt. Mogelijk speelt Pep ook met het idee om City te verlaten als het hem lukt de CL te winnen dit seizoen. Verder er zijn genoeg trainers die Foden kans hadden gegeven ook al gelooft Pep dat niet. Een LvG had hem allang laten spelen, een Klopp, Poch etc.

10 oktober 2019 om 11:35

Jij denkt dat foden David Silva of de Bruyne eruit speelt? Maar ik denk wel dat foden meer had moeten spelen toen de Bruyne geblesseerd was.

10 oktober 2019 om 12:47

Dan hebben ze nog Silva, Fernandinho, Rodri, Gundogan en Bernardo Silva. Daar gaat zo'n jonge speler niet tussenkomen. Foden is een groot talent, maar zal naar mijn mening moeten verkassen, wil hij regelmatig aan spelen toekomen. Ik denk namelijk dat ze deze zomer een linksback en een middenvelder halen, waardoor jongens als Zinchenko en Foden overbodig zijn.

10 oktober 2019 om 14:02

Angeliño hebben ze toch? Past perfect in t spel van City... snap nog steeds niet waarom hij geen kans krijgt, minder dan zinchenko zou hij echt niet zijn.

Ik zie opmerkelijk vaak artikelen langskomen over hoe goed Guardiola Phoden vindt, hoe belangrijk hij is en wordt en dat het een exceptionele speler is. Echter zie ik dit zelden tot uiting komen in de basisopstelling van City.

10 oktober 2019 om 12:37

Vandaar dit artikel waarin hij uitlegt waarom jij hem zelden in de basisopstelling ziet

Eerst zien, dan geloven. Denk ook dat Bernardo Silva op de plek van David Silvan komt te spelen. Foden vind ik echt een groot talent, maar moet misschien aan zijn eigen carriere denken en City (tijdelijk) verlaten. Heeft voor een Sancho ook niet verkeerd uitgepakt.

Goede trainer maar man man man wat kraamt hij vaak onzin uit. Hij overdrijft vaak om zijn spelers zelfvertrouwen te geven. Komt erg ongeloofwaardig over na een tijd.

"We gaan ook niemand anders aantrekken voor die positie" Nee dat snap ik je hebt al 5 spelers voor die positie

Gewaagde uitspraak van Pep, denk dat ie voor de helft ook al zeker weg is. Maar Pep moet natuurlijk weer zijn "trucje" uithalen in de pers en een jonge speler onvoorwadelijk vertrouwen geven (zonder dat de speler in kwestie veel speelt overigens!)

Ik krijg bij dhr. Guardiola vaak het gevoel dat hij niet zijn voornaam gebruikt, maar het gene dat hij teveel heeft gebruikt. Wat zijn zijn hersens aangetast joh.foden, leuk talent. Maar het is op dit moment totaal geen meerwaarde in het elftal van Man. City.als je zoiets nu zou zeggen over een Raheem Sterling, Kevin de Bruijne of Kun Agüero zou ik er nog wel met mijn verstand bijkunnen.maar dit gaat werkelijk waar nergens over.

Als die jongen echt al zo geweldig goed was, had hij wel een grotere rol dan 10 minuten in de Premier League en een basisplaats in een nietszeggende wedstrijd in de beker. Ik heb het idee dat die jongen snel vertrokken is als er een club komt die een mooi bedrag voor hem neertelt. Een doorzichtige truc om de prijs wat op te krikken. Verder moest ik wel lachen toen ik las dat er een boek was met de titel: "pep’s City: The Making of a Superteam". Alsof het hogeschool-wiskunde is als je de duurste selectie van Europa hebt en een staat die dat min of meer financiert.

Ik zou met een echte nummer 10 gaan spelen met de Bruyne op die positie met foden als backup en als opvolger voor de Bruyne. Aguero en sane zo snel mogelijk verkopen het liefst deze winter al en dan voor dat geld skriniar proberen te halen. Ederson Cancelo skriniar laporte zichenko Fernandinho RodriMahrez de Bruyne Sterling JesusZo maken ze nog wel reële kans op CL winst.

Ach Pep toch... waarom toch weer? Kijk, ik ben een fan van Pep als trainer maar voor dit soort uitspraken heb ik geen begrip. Als Foden toch zo belangrijk zou zijn, dan zou Pep hem best meer laten spelen. Klaar en simpel. Dus nee , Pep komt hier opnieuw niet overtuigend over en bij een degelijk bod maar Foden dus best wel vertrekken.

De enige speler die je niet zou verkopen zit wel op de bank.. Zelden zo’n tegenstrijdigheid gezien van Pep. Aan de ene kant hele mooie woorden over Foden, maar de daden blijven uit. Phil Foden staat nu letterlijk stil in zn ontwikkeling

die kan dan daar lekker verder verpieteren op de bank en stagneren in zijn ontwikkeling. hoezo verhuur je dan die gozer niet even 1 of 2 seizoenen zodat hij toch speeltijd krijgt ergens?

10 oktober 2019 om 17:05

Omdat City dan een te kort heeft aan homegrown spelers. Man City moet een minimaal aantal Engelsen in het team bezitten en als je Foden dan verhuurd, heeft City een te kort aan homegrown spelers in het team.

10 oktober 2019 om 22:09

@zermatt_person ok, dan begrijp ik het beter maar ik vind het wel zonde voor zowel City als die jongen. ik zou dan voor een paar ton een Engelsman uit de 2e divisie halen als opvulling en dan deze jongen tijdelijk verhuren

Pep's City: The Making of a Superteam? Hahahah, wat een zelfingenomen kwal. Kan me nog herinneren dat hij claimde "het voetbal kapot gemaakt te hebben" vanwege het goede voetbal wat zijn teams op de mat leggen. Arrogantie ten top. Maar een Champions League winnen zonder Messi, ho maar. En dan heb je bij dit artikel nog de video waarin hij claimt dat de Premier League voor een club als Man City belangrijker is dan de Champions League. Hahaha juist Pep, geloof je 't zelf. Gewoon een goedkope manier om je falen in de Europese competities, met je miljardenselectie, zogenaamd te relativeren. En nu dan weer met een onzinverhaal komen dat Foden voor geen enkele prijs te koop is.

11 oktober 2019 om 07:52

Er zijn serieus veel fans die de Premier League belangrijker vinden dsn de Champions League. En daar doelde Pep op. Ik heb zelf ook discussies voorbij zien komen op het Man City forum over welke competitie zij belangrijker vinden: PL of CL. De oude garde wordt warmer van de PL dan de CL.

11 oktober 2019 om 13:53

Allemaal leuk en aardig wat de nieuwe en oude garde vindt. De keiharde realiteit is dat Manchester City sinds de overname door sheikh Mansour, vergelijkbaar met Chelsea na de overname door hun suikeroom, maar éã©n ultiem doel heeft. En jij en ik weten beide dat dat gewoon het winnen van de Champions League is. Daar is deze miljardenselectie van Guardiola, die al een miljardenselectie erfde bij zijn aanstelling, voor gebouwd. En dat weet Guardiola zelf ook dondersgoed. Zo simpel is het. Deze onzinverhalen en excuusjes van hem zijn zo zwak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Actuele wedstrijden

55 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2013-2016 Bayern München
2008-2012 Barcelona
2007-2008 Barcelona B
1992-2001 Spanje
Laatste voetbalnieuws

Manchester City voldoet aan plicht en voert druk op richting topper

Manchester City is prima uit de interlandonderbreking gekomen. Het elftal van manager Josep Guardiola speelde zaterdagavond op bezoek bij Crystal Palace een degelijke wedstrijd en zegevierde uiteindelijk verdiend: 0-2. De eindstand...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
De directie van Bayern München denkt er nu al serieus over na om de optie in de huurovereenkomst van Philippe Coutinho te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren