Ryan Babel: ‘Persoonlijk vind ik het jammer dat het zo gaat’

Donderdag, 10 oktober 2019 om

Ryan Babel mag zich onder bondscoach Ronald Koeman een zekerheidje noemen in de basis van het Nederlands elftal. De aanvaller heeft zich in het huidige Oranje al meer dan eens bewezen en start naar verwachting donderdagavond vanuit de basis als in De Kuip Noord-Ierland op bezoek komt. Hoewel de statistieken van Babel in het shirt van Nederland niet bijzonder zijn, voelt de 32-jarige aanvaller van Galatasaray zich toch een belangrijke schakel in de ploeg.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat verwacht jij van Nederland - Noord-Ierland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door primetime)

Denk persoonlijk dat tegen de topploegen Babel nog erg belangrijk is met zijn werklust maar tegen de aankomende 2 tegenstanders heb ik toch liever een Malen in de ploeg die wel die extra klasse heeft.

10 oktober 2019 om 07:53

Op dit moment heeft Malen nog helemaal niets meer bewezen dan Babel. Hij is in vorm, dat spreekt in zijn voordeel maar om het nou te hebben over extra klasse in vergelijking met Babel. Welke extra klasse?

10 oktober 2019 om 08:15

Als Malen in de spits speelt? Aanname, snelheid, diepgang, afronding, aanspeelbaar zijn. Het is genieten als je hem ziet spelen.

10 oktober 2019 om 09:27

Inderdaad, Malen is de toekomst. Met nadruk op toekomst. We lopen altijd te zaniken dat een speler consistent goed moet spelen alvorens een oproep te krijgen van Oranje, maar omdat Malen nu een stuk of 10 goede wedstrijden heeft gespeeld moet die ineens de plek van een vaste basiskracht overnemen die altijd minimaal een voldoende behaald in Oranje? Van mij mag die jongen gewoon rustig gebracht worden met invalbeurten waarin die het mag laten zien. Als die dit niveau bij Psv vasthoudt dan kunnen we op het EK praten over een basisplaats, maar nu nog niet, ondanks zijn kwaliteiten.

10 oktober 2019 om 09:37

@makaveli1996.. Malen is de toekomst en Babel het heden. Ik zou deze belangrijke wedstrijd nou niet gebruiken om ineens grote veranderingen door te voeren.

10 oktober 2019 om 10:11

Nou ik mag toch hopen dat je dat wel ziet? Babel is een leuke speler maar niks meer dan een harde werker met een goede basistechniek. Malen heeft topsnelheid, perfecte aanname, individuele actie en maakt sinds een paar maanden ook goals.

10 oktober 2019 om 13:17

Hahahahahahahhaha, nee. Alles wat jij noemt heeft Babel ook en daarnaast heeft hij VEEL meer ervaring. Next.

Nee man, je cijfers zijn gewoon waardeloos. 1 goeie pot gespeeld maar ik zou hem niet opstellen

10 oktober 2019 om 07:45

Giroud is met zulke cijfers wereldkampioen geworden

10 oktober 2019 om 08:25

Kan je nagaan hoe goed de rest was.

10 oktober 2019 om 07:54

Babel: ik heb er moeite mee dat ik puur op cijfers beoordeeld word.stambec: je cijfers zijn gewoon waardeloos.On topic: Babel is nu zeker nog wel belangrijk voor het spel. Zijn inbreng zorgt er mede voor dat anderen kunnen excelleren in mijn ogen. Wel is het zo dat als de jongere aanstormende talenten zich goed ontwikkelen, ik denk dat hij als eerste kind van de rekening zal worden.

10 oktober 2019 om 08:20

@Joaquin; haha, klinkt wel een beetje kort door de bocht he. Ik bedoel maar te zeggen dat het typisch een argument is van iemand met zwakke cijfers. Leuk dat hij zijn best doet en zichzelf belangrijk voelt, maar ik ben niet onder de indruk.

10 oktober 2019 om 08:36

He Stambec: ik denk dat Babel wel onder de indruk is van jou. Jij lijkt feilloos te weten wat typische argumenten zijn voor mensen met zwakke cijfers, die hun best doen en zich belangrijk voelen.

10 oktober 2019 om 09:16

@Patrick Kluivert. Ik denk eerlijk gezegd niet dat Babel daarvan onder de indruk raakt. Dat hoeft ook helemaal niet. Het valt mij persoonlijk gewoon op dat de waarheid makkelijk naar je hand gezet kan worden. Als je slecht speelt maar wel scoort zijn het de cijfers die tellen. Als je goed speelt maar weinig scoort is het weer andersom. Logisch en helemaal prima, hoor. Maar dat Babel matig speelt en weinig toevoegt is maar mijn bescheiden mening en ik begrijp dat je het daar niet mee eens bent.

Begrijp best wat Babel zegt. Statistieken zeggen niet alles. Maar wanneer je een in zijn geval een periode minder zou spelen vallen die statistieken wel op. Hij is gedurende zijn hele carrière een net niet speler. Blaggu blaffen maar nooit bijten.

10 oktober 2019 om 08:11

Daarom lach k altijd kritiek op Benzema simpelweg weg. All a joke, babel heeft 100% gelijk. Supporters weten niet met welke doel en opdrachten de spelers krijgen. Verder zoals jij zegt; voordat messi en Ronaldo zo bizar scoorde waren we tevreden met goede optredens, gescoord of niet. Ma het is iets van deze tijd, kijk boksen. Sinds mayweather willen al die boksers de 0 hebben en gaan selectief kiezen en denken dan dat je super goed ben. Terwijl de Ali’s en Tysons Etc. Allemaal gewoon losses hadden, maar wel tegen de aller beste vechten. Tijden zijn veranderd, of het goed is weet k zo nog niet..

10 oktober 2019 om 08:59

De angst om te verliezen lijkt tegenwoordig groter dan de wil om te winnen.

10 oktober 2019 om 09:09

Mike Tyson had angst om te verliezen,dus won hij ze allemaal. Totdat zijn de vrienden om hem heen geen vrienden bleken te zijn. Nee het is angst om niet te winnen.

10 oktober 2019 om 13:59

@bpreal, ze willen die 0 hebben omdat dat goed verkoopt. Undefeated is gewoon sales, Mayweather was gehaat en velen wilden hem van die 0 afzien. Mayweather heeft miljoenen en miljoenen verdient aan haters, mensen die hem maar wat graag wilden zien verliezen. Mayweather is niet zo rijk geworden doordat mensen hem graag zien boksen. In het boksen moet je hype builden om geld te verdienen.

Ryan Babel mag met zijn 61 interlands en prachtig rijtje met clubs echt tevreden zijn over zijn loopbaan mocht hij stoppen voer een X aantal jaar. Leuke speler met het hart op de goede plaats en een prima inzet.

10 oktober 2019 om 08:15

Mee eens. Toegevoegde waarde van Babel is er wel degelijk. Is ondanks de statistieken echt stuk scherper voor de goal gekomen. Maar het is de speler die zijn eigen positie voor de goal nog opgeeft om een blok te zetten voor iemand die er net nog een heel klein beetje beter voor staat. Dat is geen verheerlijking. Ook Babel weet dondersgoed dat dit zijn kwaliteit is bij het NLD elftal tov de anderen.

10 oktober 2019 om 09:57

Maar wel met een oerlelijk kapsel. Wellicht schrikt dat zijn tegenstanders dusdanig af dat hij het zo goed doet. Ik vind hem heel dienstbaar in de ploeg. Eigenlijk wat hij zelf beschrijft.

10 oktober 2019 om 11:01

Hart op de juiste plaats, oke vast wel, maar toch kijk ik met een wrang gevoel terug naar zn 2e Ajax periode; ajax nam hem over toen zn carriere in het slop zat, niemand wou hem, toen hij het goed deed en weer goed draaide, ging hij na 12 maanden alweer weg. Wel de lusten, niet de lasten willen. Als dankbaarheid kon je wel n jaartje langer blijven, Ajax heeft niks aan spelers die maar n jaar blijven..

Het wordt tijd dat Babel kudo’s krijgt en op waarde geschat gaat worden. Het is niet de nieuwe Henry gebleken, maar toch iemand die al meerdere jaren verdienstelijk speelt en ook van waarde is voor het huidige NL elftal.

Ik weet niet waarom, maar zelf ben ik geen fan van Babel. Vooral vanwege dat haar. Elke wedstrijd heeft hij weer een aparte kleur, dat zijn dingen waar ik niet goed tegen kan. Als je daarnaast en speler bent met goeie kwaliteiten zoals Depay, Malen, Frenkie, De Ligt,etc. Prima maar Babel moet het toch grotendeels van zijn doorzettingsvermogen hebben. Zelf heb ik ik liever een aanval van Bergwijn/Promes, Depay en Malen ik brn een PSV'er dat geef ik toe. Malen scoort aan de lopende band en datzelfde geldt voor Weghorst (die ook opgeroepen hoort te worden ipv. Luuk).

10 oktober 2019 om 08:10

Ik weet wel waarom. Jij ziet liever een supertalent op zijn positie. Wat je verder over z'n haar zegt, zegt meer over jouw bekrompenheid dan over zijn voetbalkwaliteiten. Deze discussie had ik hier laatst precies hetzelfde over Promes met iemand. Iedereen mocht naast het voetbal doen wat hij wilde volgens diegene, maar rappen mocht dan weer niet. En zeker niet als die speler minder presteerde even.

10 oktober 2019 om 08:15

Zo'n opmerking over zijn haar, daar kan ik serieus een beetje nijdig van worden. Wat heeft dat nou weer met voetbal te maken, bovendien noem je nu iemand als weghorst op alsof die uberhaupt al meer bewezen heeft in zn carriere dan Ryan Babel. Je hebt hem de laatste jaren duidelijk niet gevolgd denk ik. Echt een prima voetballer die toch altijd verdienstelijk speelt.

10 oktober 2019 om 09:39

17 goals in een top 4 competitie, dat heeft Weghorst bewezen en doet het dit jaar ook weer uitstekend. Heeft Babel uberhaupt ooit 17 goals in een seizoen gemaakt?

10 oktober 2019 om 08:18

Volgens mij weet je maar al te goed waarom je geen fan bent van hem, namelijk om zijn kleur haar. Daarnaast heeft hij geen echt talent, enkel doorzettingsvermogen. Thanks voor je mening, lekker onderbouwd ook.

10 oktober 2019 om 08:39

Bij Liverpool gespeeld, maar geen talent. Alleen doorzettingsvermogen.

10 oktober 2019 om 08:57

Is ook een erg belangrijke voetballende kwaliteit, het kapsel en de kleur daarvan. Naast tactisch inzicht en technische begaafdheid zet ik het kapsel zeker ook op één lijn. Prachtig wat sommige voetballers allemaal met hun kapseltalent doen. Vooral Cristiano Ronaldo is daar een ultiem voorbeeld van. Die scoort aan de lopende band met zijn kapsel en is niet voor niets meermaals wereldvoetballer van het jaar geworden vanwege zijn verzorgde haardracht. Babel staat daar natuurlijk een paar treetjes onder, maar zijn kapselkwaliteiten zijn zeker niet slecht. Hij weet tegenstanders toch weer elke keer te verrassen met een andere kleur en brengt verdedigers ermee in verwarring. Snap niet zo wat mensen tegen zijn begaafde coupe hebben. Is toch een kwaliteit van hem, waarmee hij het elftal beter weet te maken.

10 oktober 2019 om 10:09

Voor mijn part zet hij een tattoo van een drol op z'n voorhoofd. Zolang hij net zo nuttig voor het NL elftal blijft als hij tegenwoordig is vind ik dat allemaal prima.

Dit is wel grappig he. Als VZ of welke media dan ook een speler willen ophemelen of hypen was het 'na x wedstrijden staat de teller al op 4 treffers en 2 assists'. Is de strekking anders? 'slechts 4 treffers en 2 assists'.

10 oktober 2019 om 09:42

Tja, dat ligt er maar net aan hoeveel wedstrijden iemand gespeeld heeft. 4 goals en 2 assists in 14 wedstrijden vind ik ook niet denderend.

10 oktober 2019 om 09:52

Maar dit is wel exact zo'n aantal waarbij ze soms doen alsof dat weinig is, zoals nu, en soms, als ze iemand willen ophemelen, het brengen alsof er een wereldwonder rondloopt op de velden.

10 oktober 2019 om 10:26

Het kan inderdaad op twee manieren worden geframed. Het is aan jou om te bepalen of je dit goede of slechte statistieken vindt.

Ik denk dat een coach en spelers niet naar de statistieken kijken en dit meer door de buitenwacht gebeurd. Door al die nieuwe media mogelijkheden wordt de buitenwacht gewoon meer gehoord en gelezen. Ook zijn er nu meer programma's over voetbal, dus wordt er ook meer gelult over voetbal.

Babel is een beetje de omgekeerde Seedorf lijkt het wel. Seedorf was op clubniveau wereldtop, maar bij Oranje kwam het er niet echt uit. Babel is bij Oranje altijd goed, maar op clubniveau is het toch wel van een iets lager niveau dan bij Oranje.

Ik persoonlijk vond babel nooit een topper en nooit een talent zoals velen hem omschreven destijds. Nu iin het nl elftal is hii wel van waarde, maar is ook echt mrt gebrek aam beter. Ik hooo dat hij snel word en want ik vind het armoedig as ik zie welke kansen hij mist en zn aannames.

Babel heeft natuurlijk gewoon gelijk. Scorebord journalistiek van de bovenste plank. Alle hele grootte elftallen hebben en hadden spelers die zich ondergeschikt maken en keihard werken voor de sterren. Toen Cruyff naar FN ging moest de stervoetballer Vermeulen plaats maken voor de werker Brard. Bij het grootte AC Milaan speelde het hele elftal in dienst van Marco van Basten. Bij Barca moest Zlatan het veld ruimen omdat hij niet in dienst van Messi wilde spelen. Bale bij Madrid niet voor Ronaldo. Babel is als geen ander bereid om anderen te laten schitteren en ik heb dan ook alle respect voor die jongen.

10 oktober 2019 om 15:37

Klopt allemaal wat je zegt maar alsnog is het zo dar qua kwaliteit en niveau het toch echt aan ontbreekt bij Babel. Daarnaast zijn assist en goals toch wel belangrijk als je voorin speelt.

Babel is natuurlijk geen wereldtopper, maar wel zeker een vechter. Hij doet het vooral de laatste tijd niet onverdienstelijk, logisch dat hij word opgesteld.we hebben ook momenteel voor de linksbuiten positie niet echt iets beters, al hoor ik menig mens praten over Malen, die in topvorm verkeerd, maar die moet je niet meteen alles laten spelen. Laat hem maar rustig komen.veel vergeten dat hij voor de wedstrijd tegen Vitesse waar hij 5 keer trefzeker was, bijna niet scoorde en veel grote kansen miste.ik denk als je hem nu voor de leeuwen gooit dat hij door de druk zomaar weer een zoiets kan creëren.

Nou ik weet niet hoe lang geleden Babel wil teruggaan maar voor zo ver terug als ik me kan herinneren werden aanvallers altijd al afgerekend hun goals en assists.

Eens met Babel. Het is lekker als meerdere spelers de goals maken, maar als babel er met zijn loonacties voor zorgt dat Memphis ze kan maken is dat minstens zo belangrijk, dat zie je alleen niet zo snel terug op het scorebord. Beetje hetzelfde verhaal als Bergwijn nu bij PSV, zijn statistieken blijven achter, maar voor het spel is hij ongelofelijk belangrijk. Ook de Jong heeft bij Sevilla, behoudens de wedstrijd tegen barca, daar had hij gewoon vier keer moeten scoren, met iets soortgelijks te maken.

Ik hoop dat Nederland vandaag met de aanval Malen-Memphis-Bergwijn gaat spelen en met het middenveld Frenkie De Jong-Wijnaldum-VD Beek. Op die manier heb je het meeste voetbal en de meeste beweging in de aanval. Dat is volgens mij de beste manier om Noord-Ierland uit elkaar te spelen. Mocht dat dan niet lukken dan heb je Luuk de Jong en Babel nog achter de hand. Beide zijn voetballend niet heel denderend maar met inzet, kracht en ervaring denk ik dat ze ideaal zijn voor een eventueel slotoffensief. Babel heeft trouwens gelijk dat je in sommige wedstrijden ook werkers als Babel of De Roon nodig hebt, ik hoop alleen dat Nederland nu zo goed is dat dat tegen Noord-Ierland niet meer perse nodig is. Frenkie De Jong, Wijnaldum en VD Beek zijn bovendien veelzijdig genoeg om ook nogeens een hoop vuile meters te kunnen maken mocht dat nodig zijn.

Zijn statistieken liegen niet dat is een feit, maar ze vertellen nooit de waarheid.

Vind wel dat Babel gelijk heeft hoor. Soms heb je een waanzinnige actie op de vleugel die wordt voorgegeven, maar omdat er nog 1 voetje tussenzit die 'm klaarligt heb je dan geen assist. Een goeie balvaste spits als aanspeelpunt kan ook goud waard zijn in een team, helaas voor de statistieken wat minder. Maar de goeie trainers weten hier wel doorheen te kijken neem ik aan

Beetje credits naar Babel is niet misplaatst, harde werker die de jongere spelers kan aansturen op het veld.. Helemaal niks mis mee. Dat Malen nu een basisplaats moet krijgen is absurd voor woorden, hij mag zich nog bewijzen.. Verwacht wel dat Babel rond gewisseld gaat worden voor malen totdat hij zijn basisplek gaat krijgen. Maar serieus mensen iemand afkraken door zijn kapsel is gewoon belachelijk, hebben jullie Babel zien werken tegen Duitsland? Sluwe vos blijft het.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

810 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 8 5 1 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

Mundo Deportivo: Barcelona identificeert alternatief voor Depay in Eredivisie

Barcelona blijft hopen op de komst van Memphis Depay. Mocht er in de winterse transferperiode echter geen deal worden gesloten met Olymqique Lyon, dan komt een andere Nederlandse aanvaller in beeld....Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren