McNair sprak over ster van Oranje: ‘Ik twijfelde niet aan zijn kwaliteiten’

Woensdag, 9 oktober 2019 om 20:28Dominic Mostert • Laatste update: 20:34

Paddy McNair hoopt dat er donderdag sprake is van onderschatting bij het Nederlands elftal. In De Kuip neemt Oranje het op tegen Noord-Ierland, dat vorige maand met 0-2 verloor van Duitsland na vier opeenvolgende zeges in de EK-kwalificatiecyclus. McNair denkt dat de uitslag van die wedstrijd ietwat geflatteerd is en geen juiste afspiegeling was van de verhoudingen op het veld. Hij dicht Noord-Ierland dan ook kansen toe tegen Oranje.

In gesprek met de Belfast News Letter stelt de verdediger annex middenvelder van Middlesbrough, die tussen 2014 en 2016 uitkwam voor Manchester United, dat Noord-Ierland sterk begon aan het duel met Duitsland. "We waren er voor de aftrap helemaal klaar voor. In de eerste 25 minuten wisten de Duitsers niet wat ze meemaakten. De uitslag doet vermoeden dat het makkelijker voor ze was dan het daadwerkelijk was", aldus McNair. "Maar misschien is het wel goed als de Nederlanders denken dat Duitsland het makkelijk had."

"Nederland is een befaamd voetballand. Sommige spelers van Oranje weten misschien niet zoveel over Noord-Ierland en verwachten dat het makkelijker wordt dan het daadwerkelijk zal worden", vervolgt McNair, voor wie een weerzien wacht met Memphis Depay. Ze kennen elkaar nog van hun gezamenlijke periode op Old Trafford. Depay wist de verwachtingen nooit volledig in te lossen, maar is voor Olympique Lyon een belangrijke waarde geworden. McNair wist altijd al dat Depay veel kwaliteiten had, zo verzekert de Noord-Ier.

"Toen Memphis zestien of zeventien jaar was, hoorde je al veel over hem. Op die leeftijd was hij al een superster. Dat hij naar Manchester United ging, was daarom geen verrassing", aldus McNair. Hij zegt verder dat hij met 'een paar jongens' heeft gesproken die Depay kenden van een gezamenlijke tijd bij PSV; mogelijk doelt hij op ex-ploeggenoten als Jeremain Lens (Sunderland) en Andreas Pereira (Manchester United). "Ze benadrukten hoe getalenteerd hij was. Hij begon goed in Engeland, maar kreeg het daarna lastig. Maar hij heeft veel talent. Toen ik wegging, twijfelde ik er niet aan dat hij het goed zou blijven doen."


Poll

Komt Memphis Depay donderdag tot scoren tegen Noord-Ierland, denk je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door migi)

Nu is McNair niet geheel objectief, maar ik heb het idee dat veel mensen hier de Noord-Ieren onderschatten. Duitsland had het verdraaid zwaar tegen ze, en ze hadden een wereldgoal nodig om een bres in de defensie te slaan. Zo’n goal maakt die Duitser zijn carrière niet meer. Daarvoor hadden de Noord-Ieren enkele echt grote kansen om te scoren.

Nederland mag niet in hetzelfde scenario lopen, dan is de kans aanzienlijk dat het niet de juiste kant opvalt zoals bij de Duitsers.

9 oktober 2019 om 21:00

Ja, ik zie het al voor me. Morgen 0-0 of 1-1 of zelfs erger. Niemand die het snapt. We hebben toch zo veel kwaliteit meer? Die Noord-Ieren hebben maar een paar kansen gehad en wij wel 20. Het zal niet de eerste keer zijn. Natuurlijk hebben we meer kwaliteit, maar we zijn na twee gemiste eindrondes gewoon niet in de positie om tegenstanders te onderschatten.

9 oktober 2019 om 21:21

Juist dit dus. En het ergste is dat dan de reacties van vaak dezelfde gasten compleet gedraaid zijn. Er zijn in het huidige voetbal steeds minder dwergen die je even oprolt.

10 oktober 2019 om 00:16

Haha dat zijn dan inderdaad dezelfde mensen die na een teleurstellende europese prestatie van een clubteam komen roepen dat het een schande is dat een nederlandse club verliest van een (ik noem een willekeurig land) oostenrijks team. Die mensen hebben echt geen oog voor de verhoudingen in voetballand. Als we spelers individueel beoordelen heeft oranje natuurlijk meer kwaliteit, maar we mogen regelijkertijd veel respect tonen voor de recente resultaten en ontwikkelingen bij het noord ierse team... en vervolgens moeten we de mouwen opstropen!

10 oktober 2019 om 11:09

Onzin, dit team rollen we gewoon op vanavond. Betekent niet dat je op halve kracht moet spelen, maar er gewoon vol op moet klappen. Beetje bluf is toch leuk joh.

10 oktober 2019 om 13:52

Je moet wel realistisch blijven. Feit is dat noord Ierland al jaren moeilijk te verslaan is. Dus moet je niet zomaar denken dat je gaat winnen. Die jongens moet top spelen willen ze dit elftal verslaan.

N-I op vreemde bodem gaan we normaal gesproken opvreten mits geconcentreerd en geen bloopers.
Het huidige niveau van oranje is veel hoger dan dat van N-I. Tegen Duitsland deden ze het vrij goed, via de flanken aanvallen, maar normaal gesproken komen ze er niet aan te pas. Ik geef ze 27% balbezit en 1 doelpoging.

9 oktober 2019 om 22:22

Als je die wedstrijd tegen Duitsland hebt bekeken, kun je zien dat het een best lastige ploeg is om tegen te spelen. Hebben niet voor niets alle andere ploegen gewonnen.

Houd aub op man. Dit word 4 , 5-0.

Rond 2015-2017 zou ik zeggen "t kan wel lastig worden" nu niet.

Sneltrein vs een luchtbuks.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Noord-Ierland

FIFA ranking: 45
0 fans
Actuele wedstrijden

1 fan
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren