Koeman: ‘Ik ben niet diegene die investeert en bepaal niet hoe het verder moet’

Woensdag, 9 oktober 2019 om

Oud-voetballers Dirk Kuyt, Dennis Bergkamp en Henrik Larsson zouden volgens The Athletic van plan zijn om Wycombe Wanderers over te nemen, met Ronald Koeman als adviseur achter de schermen. De bondscoach van het Nederlands elftal erkent dat hij is gevraagd voor het adviseurschap bij de club uit de League One, maar Koeman benadrukt tevens dat zijn werkzaamheden bij Oranje voorrang krijgen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik vind het maar een raar verhaal. Rob Janssen lijkt me sowieso al iemand die je in de gaten moet houden. Bij Feyenoord heeft hij zich ook naar binnen gewurmd en dat lijkt vooralsnog nogal mis te zijn gegaan. Zo'n man leidt aan een hopeloze vorm van zelfoverschatting. De man heeft niet de sportieve know-how om een club te runnen en heeft niet de bestuurlijke know-how om een club te besturen. Hij kan enkel aan de centen komen en neemt z'n ervaring als zaakwaarnemer mee. Ik moet nog maar zien of dat allemaal wel goed gaat...

9 oktober 2019 om 14:59

@sirius in principe als je goed netwerk hebt kan je ver komen. Hij zal ongetwijfeld veel zaakwaarnemers kennen. Dus kan mogelijk op goedkopere manier aan spelers komen. Zet iemand daarbij die er ene team van kan maken en in die leagues kan hij best succes hebben.

9 oktober 2019 om 15:01

Alleen spelers aantrekken is lang niet de enige bezigheid wanneer je een voetbalclub moet leiden. Daar komt veel meer bij kijken.

9 oktober 2019 om 15:11

@odo- en daar trekt hij dus specialisten en adviseurs voor. Belangrijkste onderdeel/product van club zijn toch de spelers. Dus als hij daar voorsprong in heeft op de andere dan kan hij succesvol zijn. Zie toen bij PSV toen ze die Servische (lemic dacht ik) huismakelaar hadden. Allemaal kwaliteitspelers kwamen goedkoop naar PSV die normaal niet haalbaar waren.

9 oktober 2019 om 18:58

In theorie heb je gelijk, maar in de praktijk is dat veel te simplistisch. Als dat allemaal zo makkelijk ging, stonden die clubs al in de Premier League te voetballen. In feite stel je met Rob Janssen, Dirk Kuyt en Henrik Larsson het volgende aan: Een zaakwaarnemer, een oud-voetballer die momenteel faalt bij Feyenoord en een oud-voetballer die momenteel trainer is van Helsingborg. Sinds wanneer is dat een cocktail voor succes? Wat weten zij van bestuurlijke zaken op dat niveau, het financiele aspect, commercie, het binnenhalen van sponsoren en noem het allemaal maar op? Je kunt als club alleen groeien als alles meegroeit (inclusief de mensen die het voor het zeggen hebben).

@ Sirius, Voor dat sportieve brengt hij al die oud-spelers mee, is zijn gedachte denk ik. Ik ben het met je eens dat ik weinig vertrouwen heb in dit plan, mocht het doorgaan. Voetballers zijn meestal niet de meest onderwezen figuren en dan lijkt het besturen van een BVO best pittig. Rob Jansens bestuurlijke kwaliteiten laten zich lastig inschatten, daar hij wel enkele organisaties en bedrijven heeft geleid. Ik vrees dat deze groep mannen iets te gemakkelijk denkt over het het overnemen en leiden van een club.

9 oktober 2019 om 19:03

Het probleem is ook niet het sportieve aspect. Kuyt heeft nog niets laten zien en faalt momenteel bij Feyenoord, Rob Janssen is 'gewoon' een zaakwaarnemer en Larsson is enkel trainer van Helsingborg. Van Der Sar had jaren nodig om dat te leren en hij had mensen om zich heen met kennis van zaken. Deze mensen beginnen volledig opnieuw zonder enige vorm van ervaring. Dat neigt naar een enorme vorm van zelfoverschatting.

12 oktober 2019 om 23:01

Volgens mij zijn we het volledig eens, Sirius!

Mijn club begint inmiddels meer op het speeltje van Jansen & Kuyt te lijken. Bij Feyenoord komt het niet geheel uit de verf zeg maar.

Lekker van die gasten, pak dan een NL club op. Als t niet met geld kan dan zoals Overmars bij GA Eagles begon. Wat moet je nou in Engeland. Bijzonder jammer

9 oktober 2019 om 19:04

Haal Henrik Larsson er nog bij en dan heb je min of meer dat bij Feyenoord. Dat technische beleid word al uitgestippeld door Jansen en Kuyt. Dat gaat nou niet bepaald van een leien dakje.

Wycombe moet kijken naar een club als Wolves (Mendes) wat het kan doen, aan de andere kant zit er bij Swindon Town ook een voormalig spelers makelaar en dat is een grote bende. Als ik Wycombe fan was zou ik niet willen dat een spelers makelaar het zou overnemen, maar ja of een Amerikaan een goed alternatief is dat valt te bezien. Blackpool en Charlton zijn twee clubs waarbij de gevolgen van een nieuwe eigenaar desastreus zijn gebleken Daarnaast is Jansen veel te laat. Hij had 15 jaar geleden bij Swansea kunnen instappen voor een relatief klein bedrag, toen niet gedaan. Gemiste kans.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Wycombe Wanderers

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. HorganMiddenvelder80
R. AllsopKeeper80
S. KashketAanvaller82
F. OnyedinmaAanvaller80
D. WheelerMiddenvelder70
C. ThompsonMiddenvelder50
J. GrimmerVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Wycombe Wanderers.

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren