Koeman spreekt over ‘verandering’: ‘Frenkie weet inmiddels ook wat het is’

Woensdag, 9 oktober 2019 om

Voor Oranje staat donderdagavond de thuiswedstrijd tegen Noord-Ierland op het programma. Bondscoach Ronald Koeman moet zijn ploeg in korte tijd klaarstomen voor dat duel, daar de internationals pas maandag bij elkaar kwamen in Zeist en enkele internationals zelfs op zondag nog in actie kwamen. “Je kunt niet alles doen, eerlijk gezegd. Dat heeft te maken met het programma van de spelers”, zo laat Koeman weten op de persconferentie in aanloop naar het duel in De Kuip.

“Dat moet je heel individueel benaderen, want er zijn jongens die wel of niet gespeeld hebben. Op zaterdag of zondagavond gespeeld hebben”, stelt Koeman, die weet dat er voor enkele internationals op dat vlak behoorlijk wat veranderd is. “Frenkie (de Jong, red.) weet inmiddels ook wat het is als hij niet vanuit Amsterdam naar Zeist rijdt. Het is totaal anders, maar daar denken ze niet over na. Pas als ze het moeten doen, beseffen ze het.”

“Ze kunnen niet rustig het autootje pakken om maandagochtend naar Zeist te rijden. Op zondagavond slapen ze pas om twee uur en om zeven uur vliegen ze naar Nederland. Dat is anders en daar word je een grote kerel van”, zo gaat de keuzeheer verder. Michael O’Neill, bondscoach van Noord-Ierland, stelde dat de druk in aanloop naar het treffen bij Oranje ligt. “Er is altijd druk bij Nederland, want we vinden dat altijd overal bij moeten zijn. Ik denk dat deze groep heel hongerig is, omdat niet veel spelers grote toernooien hebben gespeeld. Ze willen er graag bij zijn.”

“We beseffen dat het er nu in de wedstrijden tegen Noord-Ierland om gaat. De spelers zijn dat gewend, ze spelen bij grote clubs wedstrijden die ze moeten winnen”, aldus Koeman, die uitlegt welke overwegingen hij maakt bij het samenstellen van zijn basiself. “Er is altijd een moment van keuzes maken en we weten allemaal over welke posities we dan hebben. Ik wil graag altijd een verbetering in ideeën vanaf de bank hebben. Als ik Luuk (de Jong, red.) vanaf het begin breng, wat doe ik dan als er wat nodig is? Zijn positie is het makkelijkst om zoiets uit te leggen.”


Poll

Nederland - Noord-Ierland eindigt in een ...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door johnnyypsv)

Mag toch voorzichtig hopen dat we ons niet druk maken om de wedstrijden tegen Noord-Ierland. Die gasten moeten we gewoon opvegen met 3/4-0 en volledig uitzichtloos naar huis sturen. Spelers van Barca, Liverpool, Valencia, Lyon, Ajax en ga zo maar door. Kijk sinds lange tijd wel weer uit naar een kwalificatiewedstrijd, dat is ook wel eens anders geweest.

9 oktober 2019 om 14:14

Dan onderschat je de Noord-Ieren denk ik. Dat zijn bikkels die voor hun land nog eens 10% extra willen geven. Als Nederland ook maar iets van nonchalant die wedstrijd ingaat dan kan het nog eens een hele vervelende pot worden.

9 oktober 2019 om 14:33

Bikkels zijn het, maar heel veel voetbal zit er niet in deze ploeg. Er zijn een paar spelers die bij respectievelijk Leicester en Norwich in de BPL zitten. Voor de rest is het allemaal Championship, Schotland of Noorwegen waar ze spelen. En bekijk ook de wedstrijden die ze wonnen nog maar eens goed (al kan ik dat niemand voor de lol aanraden). Ze hebben idd 4 keer gewonnen, maar het waren verre van overtuigende overwinningen tegen nog slechtere teams. Nee, Oranje is het echt aan z'n stand verplicht morgen te winnen.

9 oktober 2019 om 14:43

Ik vermoed dat jij de Noord-Ieren overschat Johnny Als collectief kunnen ze met een gesloten defensie het wellicht even dichthouden maar het mag met de huidige selectie van het Nederlands elftal geen enkel probleem zijn, punt.

9 oktober 2019 om 15:16

Ze maakten het Duitsland ook behoorlijk lastig, dus als je ze gaat onderschatten kan het wel degelijk een lastige wedstrijd worden.

9 oktober 2019 om 16:16

Zeker niet, ik ben er ook van overtuigd dat Nederland verplicht is om te winnen als je kijkt naar het materiaal wat Koeman kan opstellen, t.o.v. de Noord-Ieren. Het enige wat ik aangeef is dat je niet moet denken dat je ze 1-2-3 van de mat gaat vegen, want dan kom je denk ik van een koude kermis thuis. Zoals ik al zei, dit zijn bikkels die in deze uitwedstrijd alles op alles gaan gooien om niet te verliezen. En als die bal er dan niet snel invliegt ga je denk ik een moeilijke wedstrijd krijgen. Ik verwacht een 2-0 om maar even positief af te sluiten

9 oktober 2019 om 17:35

Noord-Ierland had meerdere enorme kansen tegen Duitsland en moeten scoren, terwijl de Duitsers alle moeite hadden om zelf wat te creëren. Stop met het onderschatten van dit soort tegenstanders. Die rol je niet zo even op met 3/4-0.

9 oktober 2019 om 17:51

Of je stopt met het overschatten van het huidige Duits elftal. Nederland wint met 4-0

9 oktober 2019 om 18:57

Ze maakten het Duitsland verre van lastig. Als Duitsland een beetje fatsoenlijk zou afmaken zouden ze met 6-0 winnen...

9 oktober 2019 om 14:19

Zolang er geen sprake is van onderschatting en de spelers kunnen direct anticiperen op de vechtlust van de Noord-Ieren, maak ik me geen zorgen. Dan kun je ze namelijk al in een relatief vroeg stadium helemaal moe spelen. Technisch en tactisch is het allemaal niet goed, maar fysiek en mentaal zijn dat soort ploegen altijd sterk. Je moet zorgen dat je snel op voorsprong komt en vervolgens kapitaliseert op hun fouten en de 2-0 maakt. Dan zijn dat soort ploegen meestal gebroken. Het zijn vooral hele stugge ploegen.

9 oktober 2019 om 14:49

Noord-Ierland is een team van niks, maar daar gaat het niet om. De druk is ongelofelijk hoog, want er wordt gezegd dat als je deze wedstrijd wint, dat je dan zo goed als geplaatst bent. Maar het omgekeerde is echter ook waar. Als je deze wedstrijd verliest, haal ze dan nog maar eens in. In dit soort wedstrijden wordt bijna nooit een hoog niveau behaalt en al hoewel ik denk dat we wel gaan winnen, moet je zelfs met de allerlelijkste 1-0 echt heel blij zijn. We gaan het zien.

9 oktober 2019 om 15:20

Ben het ook eens met je laatste zin, uiteindelijk gaat het om de overwinning natuurlijk. Maar come on, beetje lef en bluf mag wel en als supporters mogen we toch wel eisen dat deze wedstrijd serieus genomen wordt. Zoals Koeman al aangeeft zijn er veel jongens die nog geen eindtoernooi hebben meegemaakt dus ik denk ook dat het qua scherpte goed komt.

9 oktober 2019 om 17:08

Alleen onderschatting ligt altijd op de loer. Hoewel ik denk dit keer minder met jongens erbij als Frenkie. Die geen allures hebben en denken dat ze er al zijn, want dat is dodelijk gebleken in eerdere elftallen van oranje

Dit campingelftal moeten we met 6-0 naar huis sturen. Weten ze ook gelijk waar ze horen in de poule. Op gepaste afstand achter Nederland en Duitsland. Mag echt geen enkel probleem zijn als je kijkt wat zij opstellen.

We kunnen er toch van uitgaan dat we drie punten pakken morgen? We hebben een betere selectie en, niet geheel onbelangrijk, we spelen in een onneembare veste voor tegenstanders: De Kuip.minimaal 3-0.

9 oktober 2019 om 17:10

Wij wel maar als team nooit. Die instelling heeft oranje al zooooo vaak doen falen. Vechten moeten ze totdat het veilig is.

Duitsland had het vrij lastig tegen Noord Ierland. Door individuele klasse, die volley, kwamen ze op de bevrijdende 1-0 voorsprong. Daarvoor herinner ik me een hele grote kans bijna op de lijn voor Noord Ierland, Slechts een teenlengte voorkwam daar de 1-0 voor Noord Ierland. Daarbij waren ze zeker niet minder in de beginfase.. Wanneer je lang niet scoort kan het lastig worden voor oranje. Laten we hopen dat we snel scoren.wel een voordeel dat ook Noord Ierland wel aanvalt en niet uitsluitend voor de goal hangt..

9 oktober 2019 om 14:45

Bij de strot grijpen, 15-20 minuten volle voetballende druk vanaf het begin en het kan niet anders dan gaan piepen en kraken. Met een kleine voorsprong gaan ze echt niet ineens voetballen, dan nemen ze hun verlies en richten ze de pijlen op de thuispot tegen Oranje.

"als ik Luuk (de Jong, red.) vanaf het begin breng, wat doe ik dan als er wat nodig is? Zijn positie is het makkelijkst om zoiets uit te leggen.” Als je van tevoren weet dat je met Luuk wilt starten, had je dus nog een stormram mee moeten nemen.ik weet wel dat hij niet met Luuk start, maar hij zegt dat Luuk het makkelijkst is, maar dat klopt dus niet helemaal.

9 oktober 2019 om 14:44

Het voorbeeld met Luuk is wel degelijk het makkelijkste. Vermoed dat Koeman daar op doelde.

Koeman kent de klappen van de zweep wel uiteraard. Hopelijk denkt de verdediger Koeman wat aanvallender dan normaal en durft ie met vd Beek te beginnen ipv van Roon. Met Cillissen Dumfries Dijk Ligt Blind Frenkie Wijnaldum Beek Memphis Malen Bergwijn kunnen we op enkele uitzonderingen na 2 toernooien verder. Want met dit materiaal hoeft kwalificeren geen probleem te zijn.De aanvallers zijn alle 3 zeer veelzijdig,komen van alle kanten Hopelijk nog jongens als Ihataren en Dest erbij. Als Wijnaldum wat ouder wordt kan Beek n linie terug en hopelijk kan Mootje op 10 daarna.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

88 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2018- Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
2009-2009 AZ

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren