Barcelona krijgt met schorsing slecht nieuws in aanloop naar El Clásico

Woensdag, 9 oktober 2019 om

Barcelona kan in El Clásico op 26 oktober niet beschikken over Ousmane Dembélé. De Spaanse tuchtcommissie heeft de Franse aanvaller voor twee wedstrijden geschorst na zijn rode kaart in het duel met Sevilla (4-0 zege). Dembélé werd door scheidsrechter Mateu Lahoz van het veld gestuurd wegens aanmerkingen op de leiding.

“Slecht, je bent heel slecht”, zou Dembélé tegen Lahoz hebben gezegd. Barcelona heeft geprobeerd om de tuchtcommissie met videobeelden te overtuigen van het feit dat de Fransman niks beledigends tegen de scheidsrechter heeft gezegd. Tijdens de wedstrijd zei Gerard Piqué al tegen Lahoz dat hij Dembélé verkeerd verstaan had. Op beelden van Gol valt te zien dat Piqué en Mateu Lahoz ook na afloop nog even over het moment aan het praten waren. “Luister, nogmaals, hij zei slecht, heel slecht’." Mateu Lahoz antwoordde: “Nee, hij zei muy malo (jij bent heel slecht, red.).”

De tuchtcommissie heeft nu besloten om Dembélé voor twee wedstrijden te schorsen. Het betekent dat de Franse aanvaller niet kan meespelen in de wedstrijden tegen Eibar (19 oktober, uit) en Real Madrid (26 oktober, thuis). Het lag al in de lijn der verwachtingen dat Dembélé in ieder geval de eerste wedstrijd zou missen, maar er is nu besloten om daar nog een duel aan toe te voegen. Barcelona kan overigens nog in hoger beroep gaan tegen de straf. Als dit beroep niks uithaalt, bestaat er nog een mogelijkheid om de straf bij een hoger tribunaal aan te vechten.


Poll

Terechte straf?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door primetime)

Als hij dat heeft gezegd is het een terechte schorsing. Scheidsrechters verdienen meer respect in het hedendaagse voetbal. Leuk dat de Barca spelers het ontkennen natuurlijk en het is ook logisch dat ze een teamgenoot willen beschermen. Maar je kan me niet zeggen dat Dembele nadat hij al 2 jaar in Spanje woont nog geen enkele zin Spaans kan.

9 oktober 2019 om 13:21

Je kan het ook anders bekijken dat dembele ze mening gaf en dus de scheids niet tegen kritiek kan.

9 oktober 2019 om 13:29

Dan nog dien je respect te hebben voor de scheidsrechter. Als Dembele een belachelijke schwalbe maakt komt een scheids hem toch ook niet uitschelden. Het respect naar scheidsrechters toe in het voetbal is echt ver beneden elk pijl. Kijk naar menig andere sport en daar zouden ze veel zwaarder gestraft zijn voor dit soort kritiek.

9 oktober 2019 om 13:33

Dan had hij moeten zeggen 'ik vind jou slecht', ipv 'jij bent slecht'.

9 oktober 2019 om 13:37

Dat Is in Nederland de regel. Geldt dat ook voor Spanje?

9 oktober 2019 om 14:12

Zuidenaarje kan het ook anders bekijken??? Hoe bedoel je, 'anders bekijken'?? Dit is gewoon een spelregel. Daar staat letterlijk, lees zelf maar na: ' door woord of gebaar toont het niet eenste zijn met een beslissing van de scheidsrechter', wordt bestraft met een gele kaart. Dus hoezo 'anders bekijken'???of doe jij dat ook met andere spelregels? Dat buitenspel bijvoorbeeld op woensdagavond niet telt of zoiets? Onzin. Commentaar op de leiding, op welke manier ook, om je 'mening' te geven mag gewoon niet, en klaar.

9 oktober 2019 om 14:43

Ik blijf het een krom verhaal vinden. In Engeland roepen ze om de havenklap F*ck off tegen de scheidsrechter, maar die laten het allemaal lekker gaan onder het mom van emoties. Tegen deze Lahoz wordt alleen gezegd dat hij niet goed fluit en hij wordt pardoes van het veld gestuurd en krijgt ook nog een schorsing van 2 wedstrijden. Met deze actie geeft de scheids aan dat hij incapabel is voor het vak, aangezien er totaal geen inlevingsvermogen in deze man zit. Daarbij is zelfreflectie ook ver te zoeken bij deze man, want ik heb hem inmiddels al tal van zaadpartijen zien fluiten. (en ik kan je vertellen, die zijn niet op 2 handen te tellen)

9 oktober 2019 om 18:28

Constant, helemaal mee eens hoor, het staat in de spelregels en dus is een gele kaart voor "jij bent slecht" nog wel te billijken. Echter geeft de beste man een directe rode kaart en wordt Dembélé 2 wedstrijden geschorst. Dat vind ik nergens terug in de regels hoor..

9 oktober 2019 om 18:32

En als je dan ziet dat bijvoorbeeld Ramos voor een overduidelijke scheld kanonade tegen de grens geen gele kaart krijgt en ook achteraf niet geschorst wordt vind ik het wel frappant van de bond dat ze nu voor een vrij pietluttig "jij bent slecht" ineens een schorsing van 2 wedstrijden uitdelen. Dat ze de rode kaart niet seponeren tot daaraan toe maar een week brommen was meer dan voldoende (m.i. zelfs te veel want geel was afdoende geweest) voor dit lichte vergrijp hoor. Dat Lahoz een draak van een scheids is is algemeen bekend maar ik vind dat de bond de plank hier een beetje misslaat, smetje op El Classico ook zo.

9 oktober 2019 om 13:41

Je kunt makkelijk zat beweren dat hij na iets meer dan twee jaar nog steeds geen fatsoenlijk spaans spreekt. Alleen dan heb je andere (terechte) kritiek op Dembele.

9 oktober 2019 om 21:15

Je hoeft niet perfect Spaans te kunnen spreken om “eres muy malo” te zeggen. Sterker nog, dat is wat Luis Suarez altijd tegen de scheids zegt. Mssn heeft ie dat van Suarez geleerd.

9 oktober 2019 om 14:37

Sergio Ramos vorige week tegen de vierde arbiter zei hij: De hoer die je heeft gebaard! Waardoor Simeone tegen de arbiter zei 'pik je dat? Hier werdt helemaal niets opgetreden. Geen schorsing niks. Dit kan gewoon toch niet. Lahoz vind ik één van de slechtste scheidsrechters die op het voetbalvelden rondlopen. Met daar achteraan alle Spaanse scheidsrechters.

9 oktober 2019 om 21:16

Dat is iets heel anders.. Ramos die schreeuwt dat can een paar meter! Dembele zegt dat recht in het gezicht. Beide situaties zijn niet te vergelijken.

9 oktober 2019 om 21:41

Dus schreeuwen van een paar meter met: "de hoer die je gebaart heeft" is toegestaan, maar recht in het gezicht zeggen dat de scheidsrechter heel slecht is kan niet door de beugel? Wauw. Dan zou ik lekker weglopen, mij omdraaien en de moeder van die scheidsrechter uitschelden, dat mag blijkbaar...

10 oktober 2019 om 00:09

Begrijpend lezen wel: waar staat er dat ik het goedkeur? Of dat het toegestaan is? Ik herhaal, beide situaties zijn niet te vergelijken. Jij bedoelt dus dat de scheids Ramos had moeten schorsen omdat Simeone iets gehoord zou hebben?

Was ik voorzitter van Barcelona dan gaf ik Dembele een boete ter grootte van twee weeksalarissen omdat de club nu twee weken niets aan hem heeft. Ik ken het weeksalaris van Dembele niet maar ik denk dat het om enkele tonnen gaat. Dat geld zou ik aan een goed doel schenken.dembele moet zijn domme klep dicht houden als de scheids er een keer naast zit. Zo goed is hij zelf nou bepaald ook niet elke week.

9 oktober 2019 om 13:31

'Als de scheids er een keer naast zit.' Probleem is dat Lahoz en veel andere Spaanse scheidsrechters er heel erg vaak naast zitten. Ik kijk de meeste wedstrijden van Barcelona en ik kan heel goed begrijpen dat hun spelers vaak gefrustreerd raken door de scheidsrechters. Lahoz kan ik zelden betrappen op degelijke wedstrijden, en ik heb ook oprecht het idee dat hij niet zo op Barcelona gesteld is.

9 oktober 2019 om 15:06

Hoe vaak maakt een voetballer een fout in een wedstrijd? Zie je het al voor je dat een scheids na elke fout naar een voetballer toe gaat en hem ff vertelt hoe slecht die is? Is gewoon respectloos en de schorsing is gewoon terecht. Eigenlijk mag alleen de aanvoerder met de scheids praten, dus in dat opzicht zijn scheidsrechters al heel soepel. Probeer dat maar eens in het rugby of amerikaanse sporten. Daar staan dikke schorsingen op het niet respecteren van de scheids.

10 oktober 2019 om 00:10

Nou ik kijk regelmatig Amerikaanse sport maar heb dat nog niet kunnen ontdekken. Wel boetes om letterlijk alles. Kan me nog herinneren dat een scheids een kopstoot kreeg van een speler, 6 games schorsing. Omgerekend 2 weken. Vind ik niet veel. Bijna alles gaat daar met boetes.

Ik zie wekelijks de puta madres en concha tu madre voorbij komen richting spelers als scheidsrechters, vind het daarom ook best een belachelijke straf. Dan had Suarez nooit een wedstrijd gespeeld als ze dit altijd zouden aanpakken.

9 oktober 2019 om 13:44

Het gebeurt inderdaad wel teveel, daar ben ik het mee eens. Maar "puta madre" o "concha de tu madre" hoeft helemaal niet gericht te zijn aan een persoon. Dat eerste wordt door alle spaanstalige mensen gebruikt en het tweede hoofdzakelijk door Z-Amerikanen. Dat gebruiken ze op dezelfde wijze als wij "kut" of "verdomme" gebruiken.

9 oktober 2019 om 17:05

De straf is prima uit te leggen, want het is volgens de spelregels niet toegestaan. Echter het feit dat er niet consequent wordt opgetreden maakt het moeilijker om de straf te aanvaarden. Maar er is geen speld tussen te krijgen met betrekking tot deze schorsing.

Ik ben het argument van ' je moet de scheidsrechter respecteren' inmiddels al beu. De enigste reden waarom is omdat deze regel niet constant kan toegepast worden en dan krijg je zo een controversiële straffen als nu. Ramos die de scheids z'n moeder uitmaakt? Geen straf. Suarez die letterlijk elke wedstrijd de scheidrechter aanroept alsof hij hem wilt vermoorden? Geen straf Dembélé die zijn mening geeft(je bent slecht) in het Spaans en misschien nog misspeld ook krijgt een ban van van 2 wedstrijden. Spaanse refs zijn gewoon een grap en zeker die clown van een Lahoz

9 oktober 2019 om 13:51

Dan ben je dus het argument niet beu maar de handhaving ervan. Ik vind het frappant dat de fans van de ploeg met de meest klagende spelers richting de scheids dan ook een hekel hebben aan lahoz. Hij floot helemaal niet tegen barca maar die toneelclub is zo in haar eigen kwaliteit gaan geloven dat ze ook boos zijn dat ze geen oscar nominaties ontvangen. Ik ben persoonlijk voor zeer zeer zwaar straffen tegen dit sooet gedrag in alle tonen en vormen. Dat mag natuurlijk omhoog gaan als dezelfde fout vaker wordt gemaakt. Nu 2 potjes voor dembele de volgende keer 6, daarna 15. Moet je eens kijken hoe snel ze zich gaan gedragen

Dembele speelt toch altijd slecht tegen Real, Barca met Griezmann Suarez en Messi zal gevaarlijer zijn.

9 oktober 2019 om 13:52

Dembélé had vorig seizoen in 3 wedstrijden 3 assist en liet carvajal zijn enkels breken maar volgens jou speelt hij altijd slecht

9 oktober 2019 om 14:17

doe maar niet alsof Dembele opvalt in de Classico, alvast een smoesje voor ze gaan verliezen? btw deze keer is de var aanwezig gelukkig.

9 oktober 2019 om 15:26

Je hoeft niet eens opvallend te gaan spelen, kijk naar Romario destijds die was een paar wedstrijden nergens en scoort toch een hattrick. xD

Toevoeging Carlosjr11 Je hebt volkomen gelijk dat het belachelijk is dat Ramos weg kan komen na de opmerking tegen de scheids. Ik had hem als Spaanse bond voor 8 wedstrijden geschorst. Dat jij scheidsrechters niet meer respecteert geeft aan dat ook jij niet op een voetbalveld thuis hoort. Juist een gebrek aan respect heeft er voor gezorgd dat er nauwelijks meer nieuwe scheidsrechters te vinden zijn terwijl er aan de bovenkant door oplopende leeftijd steeds meer afvallen. En daarnaast raken we er ook veel kwijt juist omdat er geen respect meer voor is. Je gaat niet meer voor je lol elke week tussen een stel idioten die elkaar niet normaal benaderen lopen om ze uit elkaar te houden.

Ik snap de reden voor de schorsing, maar de scheids was die wedstrijd wel héél slecht. Overigens vond ik het ook belachelijk dat Araujo rood kreeg, zelfs met de VAR erbij. Het liep veel beter met Dembele op links dan met Griezmann op links. Hoop dat hij Fati een kans geeft in de Clasico. Met Griezmann, Suarez en Messi heb je namelijk 0 diepte.

Ja logisch, had je je commentaar maar gewoon voor je moeten houden. Vind sowieso dat scheidsrechters te makkelijk over zich heen laten lopen. Als je iemand twee keer geel geeft, is rood voor dit dan zullen toch heel veel spelers hun mond houden als ze dat weten. Als je weet dat je een klap krijgt als je je bek open trekt bij iemand dan hou je je mond toch?! Scheidsrechters hebben dit zelf in de hand. Er moet meer respect komen voor scheidsrechters maar scheidsrechters moeten dat respect op eisen en niet vragen.

@andretoth Ik vergelijk het voetbal van nu wel vaker met rugby. Bij rugby is het allemaal heel simpel. Wat een scheids ook beslist, je houdt je mond tegen hem. Alleen aanvoerders mogen om opheldering vragen bij een scheids. Zodra een ander dan de aanvoerder dat doet wordt hij onmiddellijk door zijn eigen team gecorrigeerd. Ik zou dat graag ook bij voetbal zien. Helaas........

Ze moeten is een keer constant gaan worden in straffen daar in Spanje. Het kan toch niet zo zijn dat Sergio Ramos de grensrechter zijn moeder helemaal verrot scheldt zonder daarvoor gestraft te worden. Dan zou Dembélé wel iets heel ergs hebben gezegd tegen Lahoz zou je denken.

Sergio Ramos vorige week tegen de vierde arbiter zei hij: De hoer die je heeft gebaard! Waardoor Simeone tegen de arbiter zei 'pik je dat? Hier werdt helemaal niets opgetreden. Geen schorsing niks. Dit kan gewoon toch niet. Lahoz vind ik één van de slechtste scheidsrechters die op het voetbalvelden rondlopen. Met daar achteraan alle Spaanse scheidsrechters.

@carlitostevez9 Ik ben het met je eens. Ik heb zelf plm 35 jaar met een fluit in mijn gezicht over de velden gelopen. Ik weet heus wel dat dat niet altijd foutloos ging. Ik heb dus ook gewoon wel eens "sorry" gezegd als mij iets was ontgaan. Dat is helemaal niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Meestal haal je er de duscussie ook meteen uit en kun je gewoon verder. En als iemand er toch lullig over deed zonder te beledigen wachtte ik nog wel eens het moment af waarop de speler zelf een fout beging. Vooral bij een foute pass bijvoorbeeld was het dan wel lekker om even langs te lopen om de kwaliteit van die pass even te roemen. Ook daarmee kreeg ik de boel dan weer op zijn plek. Ik vond dat ook leuker dan het geven van een kaart.maar als spelers er anderen uit mijn familie bij gingen halen of enge ziektes dan was ik wel rechtuit.opdonderen.

Dembele had al geel, dus Lahoz kon gewoon nog eens geel trekken voor Dembele, wat de meeste arbiters ook doen in zo’n situaties. Maar Lahoz fluit wel vaker tegen Barca, en dit is gewoon een bewuste rode kaart, opdat hij wist dat Dembele hiermee El Clasico zou missen. Dit is gewoon schandalig.

Ach ik dacht dat het om Piqué ging die opzettelijk een gele kaart pakte om zodoende tegen Madrid te spelen,was het Sergio Ramos had hij een wedstrijd extra gehad

Hou op man mensen hou op met respect respect. Scheidsrechters willen de shine pakken het is een type kuipers die alle camera’s op zich gericht wil hebben. Nee hij zei niet slecht maar hij zei muy malo wauw kinderachtig gedoe man ff serieus. Dus muy malo mag je niet zeggen en e guda puta of puta madre dat mag allemaal wel. Dat ze ook nog erin mee gaan om hem 2 wedstrijden te schorsen echt waardeloos, volgens mij willen ze een ander kampioen zien maar goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Eibar8-1
13.Sevilla71
14.Valencia7-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller54
PedriAanvaller50
NetoKeeper50
A. GriezmannAanvaller50
TrincãoAanvaller50
L. MessiAanvaller51
Jordi AlbaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

41 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 3 0 0 0
2019/2020 Barcelona 5 1 1 1
2018/2019 Barcelona 29 8 1 0
2017/2018 Barcelona 17 3 2 0
2017/2018 Borussia Dortmund 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Frenkie de Jong en kranten uiten bewondering: ‘We kunnen het gekkenhuis in’

Pedri was woensdagavond een van de betere spelers in de Champions League-wedstrijd tussen Juventus en Barcelona (0-2). De middenvelder, die eind november zijn achttiende verjaardag viert, maakte vorige week tegen Ferencvaros...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren