Rampscenario dreigt voor Manchester United: ‘Dat elftal degradeerde ook’

Woensdag, 9 oktober 2019 om

Manchester United beleeft de slechtste seizoensstart in dertig jaar tijd. Het elftal van manager Ole Gunnar Solskjaer staat momenteel slechts twee punten boven de degradatiestreep in de Premier League en de momenteel clubloze Sam Allardyce sluit dan ook niet uit dat de the Red Devils voor het eerst sinds 1974 afdalen naar het tweede niveau van Engeland.

"Dat was een geweldig elftal op papier, maar desondanks degradeerden ze", verwijst Allardyce tegenover talkSPORT naar het Manchester United van 45 jaar geleden. "Het kan allemaal rampzalig aflopen als het vertrouwen van de spelers nog verder afneemt en de blessureproblemen blijven aanhouden. Spelers worden minder snel fit als het slecht gaat met een elftal, dat is een gegeven."

Mark Bosnich: 'Manchester United moet gewoon doorgaan met Ole Gunnar Solskjaer'

Allardyce voorziet meer problemen voor de matig presterende topclub uit Manchester. "De verhalen rond een eventueel vertrek van Paul Pogba zijn een vervelende bijkomstigheid. Wie wordt de volgende speler die zegt dat hij Manchester United wil verlaten?" Ook in aanvallend opzicht zijn er volgens de ex-bondscoach van Engeland genoeg zorgen. "Ze scoren te weinig, dat gaat echt een probleem worden. Hopelijk wordt het geen gevecht tegen degradatie, maar ik sluit het ook niet uit."

"Solskjaer staat een enorme klus te wachten, ook al is hij aangesteld om het elftal weer op de rit te krijgen", vervolgt Allardyce zijn analyse over de deplorabele staat van Manchester United. "Je kunt echter niet je topscorer (Romelu Lukaku, red.) verkopen en er vervolgens geen vervanger voor aantrekken. Dat is echt een gigantisch probleem. Hoe gaan ze nu in godsnaam een spits van wereldklasse aantrekken?" Het lijkt er niet makkelijker op te worden voor Solskjaer, want Manchester United hervat de Premier League na de interlandperiode met een thuiswedstrijd tegen koploper Liverpool. In de Engelse media wordt al gesuggereerd dat die wedstrijd cruciaal is voor de toekomst van de Noorse manager op Old Trafford.


Poll

Denk jij ook dat Manchester United in degradatieproblemen komt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door sirius)

Nou, dat zie ik toch echt niet gebeuren. Zou wat zijn. Zo benieuwd naar de reactie van City supporters dan

9 oktober 2019 om 11:40

Ik kan het me ook niet voorstellen, maar ze spelen op dit moment wel verschrikkelijk slecht! En qua aankoopbeleid is het ook al om te huilen. Ze geven 160 miljoen uit afgelopen zomer, maar het elftal is er echt niet sterker op geworden en dat is al jaren zo. Ze hebben de afgelopen 3 jaar 440 miljoen uitgegeven op de transfermarkt en ze zijn alleen maar afgegleden. Dan doe je het gewoon simpelweg dramatisch. Als ze op deze wijze doorgaan dan zullen ze het hele seizoen rond die rode lijn blijven hangen. Ik denk dat ze dit seizoen moeten zien als verloren seizoen en moeten investeren in het inpassen van jonge en talentvolle spelers. Al die 13 in een dozijn voetballers met mega salarissen moeten ze vanaf.

9 oktober 2019 om 12:19

United is natuurlijk juist bezig met het inpassen van jeugd/jonge spelers. Dat was vanaf het begin van het seizoen al wel duidelijk. Spelers als Chong, Gomes en Greenwood gingen hoe dan ook kansen krijgen dit seizoen en hebben die ook al gehad.tuanzebe hebben ze bewust niet verhuurd en die is goed op weg om zich in de basis te spelen. United heeft daarnaast slechts 3 veldspelers in de selectie die ouder dan 30 zijn. Mata, Young en Matic. Probleem is dat ze alle 3 eigenlijk niet meer echt mee kunnen komen en als ervaren spelers het team bij de hand kunnen nemen.verdedigend zit het snor, maar op het middenveld mis je creativiteit en ervaring, waardoor het voorin met die jonkies ook allemaal maar aanklooien is. Daar zit wat mij betreft het grote probleem bij United.

9 oktober 2019 om 13:43

Maar je kunt niet zeggen dat het een positieve ontwikkeling is. Chong, Gomes en Greenwood hebben (nog) niet het niveau van de Premier League. Dan kun je wel jeugd willen inpassen, maar die moeten wel het niveau hebben. Verder hebben ze ook niet zoveel keuze, want de afgelopen twee seizoenen waren de uitgaven ineens aanzienlijk lager dan voorgaande jaren. Het is dus niet ondenkbaar dat Manchester United zo langzamerhand ook op de centen moet letten. Dat kan ook niet anders als al jaren aan het afglijden bent.

Dat is onzin natuurlijk.. Er zijn echt wel drie teams te vinden die het slechter gaan doen dan United. Bovendien gaan ze waarschijnlijk wel weer een paar weken wat beter spelen als Solksjaer weggestuurd wordt!

9 oktober 2019 om 12:12

Als je geen doelpunten in je selectie hebt wordt het lastig. Rashford is geen goalgetter, Martial is wisselvallig en niet altijd fit, terwijl je van James niet mag verwachten dat hij de aanval gaat dragen. Meer smaken voorin heb je niet of je komt bij de categorie Chong, Greenwood en Pereira uit. Ik geloof best dat je met zo'n aanval in de problemen kunt komen.

9 oktober 2019 om 12:35

Maar ze zijn toch niet slechter dan de aanvallers van Norwich, Newcastle, Watford of Southampton? Die vind ik allemaal stuk voor stuk echt veel slechter, zelfs met spelers als Chong of Pereira. United gaat er geen 10e mee worden, maar degraderen is ook wel weer heel radicaal!

9 oktober 2019 om 12:46

Probleem is dat het ook n iet echt een eenheid is... bijv. Een Watford speelt regelmatig nog leuke potjes en hebben mensen die kunnen scoren. Newcastle is echt een hele stugge ploeg, spelen super saai voetbal maar kunnen het iedereen lastig maken met hun georganiseerd defensie en die snelle jongens voorin. Kan me ook gewoon njiet voorstellen d aat e United echt in de problemen gaat komen, ze hebben een reeks goede resultaten nodig voor t vertrouwen.

9 oktober 2019 om 13:40

@youricfc - Maar spelers van die ploegen hebben niet te maken met het verwachtingspatroon van spelers van Manchester United. Die spelers vechten voor elke centimeter. Spelers als Rashford lopen nu met het hoofd naar beneden en het zelfvertrouwen daalt met de week, terwijl de kritieken steeds heviger worden.

9 oktober 2019 om 13:17

Het is niet dat de dingen waar jij het niet mee eens bent direct onzin is. Ik wil Twente niet met United vergelijken maar Twente had een paar jaar geleden ook niet het slechtste team en degradeerde toch. Net zoals niet altijd het beste team altijd kampioen hoeft te worden, hoef je ook niet de slechtste te zijn om te degraderen. Ik zie het ook niet direct gebeuren maar dan moet er wel iets veranderen. United zal niet de eerste topclub zijn die een stapje terug moet doen.

9 oktober 2019 om 13:38

Daar moest ik inderdaad wel even aan denken. Ik zie het ook niet gebeuren, maar er zijn wel degelijk voorbeelden waardoor een degradatie voor Manchester United niet onrealistisch is. Echter degradeerde FC Twente vanwege een wanhopig slechte defensie en dat heeft Manchester United wel redelijk op orde. Echter kan er veel gebeuren als het geluk niet meezit en de balans binnen een selectie volledig afwezig is.

Degraderen is natuurlijk zwaar overtrokken. Een plek in de middenmoot en buiten de top 6 valt naar mijn mening niet uit te sluiten.grappig feitje is dat United op een ranglijst op basis van xG derde zou staan. Dat is natuurlijk geen zaligmakende statistiek, maar het geeft ook wel aan dat United wat pech heeft gehad. Ten dele natuurlijk kwaliteit ook, want blijkbaar zijn de aanvallers niet klinisch genoeg. Normaliter is Martial dat wel behoorlijk, maar die ligt er uit en dan zit je louter met een niet in vorm zijnde Rashford.daarnaast mist je met het gebrek van Pogba ook gewoon creativiteit. Martial en Pogba zijn weer op de weg terug en dat gaat een hele hoop schelen. Het is vooral zaak dat ze in de komende 2 transferperiodes het middenveld en de aanval versterken.verdedigend zit het wel goed. United krijgt de minste grote kansen tegen.

9 oktober 2019 om 11:34

Het aankoopbeleid is gewoon bagger. Sinds Mata is er geen creatieve middenvelder meer geweest, terwijl Mata ook al minder wordt. Het is te makkelijk om te zeggen dat er 2 goede transferperiodes nodig zijn, dat zegt namelijk letterlijk elke club. Als City, Liverpool, Spurs, Chelsea en Arsenal, ook goede transferperiodes hebben sta je weer helemaal nergens. Inhoudelijk zeg je daar net niks. Tegen die tijd zijn Pogba en de Gea waarschijnlijk al vertrokken.

9 oktober 2019 om 11:47

Ik denk niet dat je per se direct naar Liverpool en City moet kijken, al is Liverpool juist het grote voorbeeld van een club die dankzij enkele aankopen ineens grote stappen gezet heeft.united heeft helaas in korte tijd diverse managers gehad en die hebben natuurlijk allemaal hun eigen idee over welke spelers er moesten komen.ik denk dat United afgelopen periode echt wel een middenvelder heeft willen halen, maar daar simpelweg niet in geslaagd is. Buiten dat vind ik het aankoopbeleid momenteel echt niet slecht. Hernieuwde focus op Britse spelers die nog even mee kunnen, en de verdediging was het grote zorgenkindje. Nu is dat opgelost, maar hebben ze helaas gefaald in het versterken van het middenveld. Dat moet nu prio 1 zijn.

Tja laten we lekker compleet doorslaan joh! United heeft veel pech door blessures waardoor er veel bank en jeugdspelers iedere week in de basis staan. Als iedereen fit is zal het wel anders zijn.

9 oktober 2019 om 12:10

Heeft niks met pech te maken. Iedereen had kunnen zien aankomen dat ze niet met hun volledige basis alle wedstrijden konden spelen. Dan moet je zorgen dat je een brede selectie hebt en niet gokken dat je het wel gaat redden met alleen Martial, Rashford en James als aanvallers. Als iedereen fit is staan deze 3 er nog steeds en heb je ook niemand met ervaring en kwaliteit om te wisselen als het voorin even niet loopt.

Zoals veel VZ leden al hebben gezegd. OGS is gewoon geen goede coach, wat volgens veel United mensen wel zo was. Er was simpelweg even sprake van het Fräser-effect terwijl er nooit echt voetbal van hoog niveau op de mat gelegd is. Dit jaar weer bijzonder zwak ingekocht, mede dankzij Ogs, daar hij aangaf: Ik hoef geen nieuwe spits. United moet hem gewoon ontslaan, maar geen idee wie zich wil branden aan United. Als zelfs Mourinho en van Gaal het bij lange na niet hebben gered.

9 oktober 2019 om 11:37

Natuurlijk moet je als coach bij een club als United presteren maar als je het materiaal bekijkt waar Solksjaer mee moet werken dan kan ik me niemand bedenken die het op dit moment beter zou doen. De selectie bestaat uit middelmatige spelers, talenten die niet zo talentvol blijken als het talent dat ze werd toegedicht of talenten die er nog niet klaar voor zijn, en een paar vedettes die het elftal niet bij de hand kunnen nemen. Tel daar de blessuregevallen bij op en je houdt een team over dat 10e kan worden.

9 oktober 2019 om 12:38

Als ze Pochettino een carte blanche geven in de aankomende zomers, dus vooral Woodward weghouden bij de onderhandelingen en target besprekingen, dan komt hij wel denk ik. Dat is en blijft de beste optie voor United, dat was hij vorig seizoen al en dat is hij nu nog steeds.

9 oktober 2019 om 13:33

Dat gaat niet gebeuren. Pochettino heeft van redelijk dichtbij het verval van Manchester United meegemaakt. Die gaat Tottenham nooit verlaten voor dit Manchester United. Bovendien wijzen de afgelopen twee transferperiodes erop dat ze niet meer zoveel te besteden hebben. Afgelopen zomer kochten ze voor 159 miljoen euro in en verkochten voor 69,5 miljoen euro. Het seizoen daarvoor was het zelfs een stuk lager. Ze kunnen niet meer moeiteloos meer dan 200 miljoen euro spenderen, dat is wel duidelijk geworden als je naar de staat van de selectie kijkt. Geen enkele bewezen coach gaat z'n handen hieraan branden. Ze kwamen niet voor niets slechts bij Solskjaer uit.

City & Liverpool spelen sws voor de top 2... de rest zal een wisselvallig seizoen tegenmoet gaan en durf niet zeggen wie buiten deze 2 nog de top 4 zal halen. Manu moet proberen rice+maddison/eriksen te halen & een topflank

Dit Manchester United is gewoon matig. Als je nagaat welke spelers welke spelers echt tot de absolute top zouden gerekend (moeten) worden, kom ik niet verder dan De Gea en Pogba. Veel te weinig voor een club als Man U.ik ben benieuwd hoe het ze zal vergaan, want ze slaan zo de weg in naar het niveau waar bijvoorbeeld AC Milan op acteert.

Tsja, velen dachten dat Rashford het kon als spits. Engelse antwoord op Mbappe. Flink door het ijs gezakt. Veelzeggend dat zijn beste periode de eerste drie weken na zijn debuut was. Gaan voor de jeugd is een goede beslissing op zich, maar wanbeleid dringt door van top tot bodem.

9 oktober 2019 om 13:20

Om Rashford nou het Engelse antwoord te noemen. Mbappe scoorde in 2016-17 al 26 goals voor Monaco. Rashford is nooit verder gekomen dan 13 goals in een seizoen.

9 oktober 2019 om 14:57

Nou, het gebeurde. Je weet hoe de Engelse media kan zijn. Mensen vergeleken Rashford met Mbappe. Of ik het eens ben met die vergelijkingen, is een ander verhaal.

10 oktober 2019 om 02:42

Heel, heel, heel kort door de bocht. Zet Mbappe neer in dit United en ook hij zal zich achter de oren krabben. Geen aanvoer voor de spitsen, het is allemaal rampzalig wat ze voetballend proberen te doen. En letterlijk niemand die het voortouw. Als Young jouw captain is...dan weet je toch wel hoe laat het is.

11 oktober 2019 om 10:24

Beetje de voetbalversie van de kip en het ei-dilemma. Lijdt Rashford onder het feit dat het elftal zo slecht is, of is het elftal zo slecht mede omdat Rashford het niveau niet heeft?Het is het tweede. Rashford heeft al jaren talloze wedstrijden achter de rug waarin hij niks voor elkaar bakte, inclusief in goed draaiende elftallen. Zet hem bij PSG en hij zou best achter Choupo-Moting in de rangorde kunnen vallen. Zet Mbappe in dit elftal en hij zal in ieder geval meer kunnen scoren dan 4 keer in wat, 10 maanden?

Haha, wat is de voetbalwereld toch mooi. Natuurlijk degradeert United niet, daarvoor hebben ze te veel kwaliteit. Zelfs een flutcoach als OGS krijgt dat niet voor elkaar.

Ik kan mij gewoon boos maken als ik die kopjes van United zie, totaal geen beleving en inzet op het veld op een paar na. Zo'n rashford barst van het talent, weet dat en staat gewoon als een Pogba wegwerp gebaren te maken. Hij heeft van de verkeerde geleerd en nu pluk je daar de negatieve vruchten van. Hem zie ik nu ook nooit meer een kartrekker worden, terwijl hij wel zijn carriere zo startte en Ibrahimovic hem op sleeptouw nam. Het probleem zit hem puur in de teambuilding. United moet de rotte appels eruit halen en gemotiveerde mensen ervoor in de plaatst zetten, ongeacht de kwaliteit die speler bezit. Je kunt zeggen van Fergie wat je wil, maar die verkocht gewoon zijn captain als hij het heft dreigde te verliezen in de spelersgroep. Nou van mij part verkopen ze Pogba, De Gea en Rashford als dat de rotte appels zijn....als je ziet dat Sheffield zo goed kan voetballen puur omdat ze hard werken en met alle koppen dezelfde kant op staan, dan kan United met al hun kwaliteit top 4 halen als ze gewoon aan teambuilding zouden doen en de rotte appels buiten de selectie zouden trappen.

9 oktober 2019 om 11:58

Ja Fergie kon als geen ander inschatten wanneer hij een speler moest weg doen, ongeacht wie dat was: Stam, Keane, Van Nistelrooy, Beckham,...

9 oktober 2019 om 12:40

Bij Stam zat hij er flink naast. Dat noemde Fergie in zijn boek zelfs de grootste fout uit Zijn carriere

Hahahaha Man Utd zakken? Had die ouwe gouwe Sam Allerdyce een beetje aandacht nodig? Hoe kan je dit nu durven zeggen en het nog menen ook? Dit Man Utd ontbeert uiteraard kwaliteit om mee te doen voor de prijzen, dat is duidelijk, maar heeft natuurlijk nog veel en veel te veel kwaliteit om ooit te degraderen natuurlijk. Het zou wel een cool scenario zijn dat Man Utd 10 speeldagen voor het einde op degradatieplaats staat, ze OGS ontslaan en Sir Alex nog eens voor de groep zetten om de club te redden😎

Het klinkt misschien gek, maar degradatie zou Man United helpen op lange termijn, en misschien wel op korte termijn. Dan worden iig de Amerikaanse eigenaars en Ed Woodward wakker.

9 oktober 2019 om 12:40

Wakker? Die halen de volgende ochtend dan niet meer haha.

9 oktober 2019 om 13:26

Die worden niet wakker. Verder kun je de eigenaars niets kwalijk nemen. De club heeft een enorm uitgavepatroon de afgelopen jaren, dus daar kun je het niet op gooien. Ed Woodward is wel volledig incapabel binnen het voetbalbedrijf en kan alleen geld binnenhalen. Als Manchester United degradeert, is het topclub af. Sponsors zullen massaal optreden en de inkomsten van de Premier League zijn aanzienlijk minder. Als je daarna niet promoveert, ben je eigenlijk gewoon klaar als topclub op een relatief lang termijn.

9 oktober 2019 om 17:17

De eigenaren kan je wel degelijk iets kwalijk nemen. Kijk naar Leicester City en die Thaise eigenaar die overleden was. Zowel de stad als de club waren erg lovend over hem omdat hij zich actief met de club ging bemoeien op een positieve manier. De Glazers gebruiken Man United puur als een geldmachine, en wanneer die geldmachine wat glitches en bugs krijgt, dan pas zullen ze zich gaan bemoeien op het sportieve gebied.

9 oktober 2019 om 19:16

Maar die eigenaren zijn verstandig genoeg om zich niet bezig te houden met het voetbalbedrijf. Als je iemand wilt beschuldigen, zul je bij Woodward moeten zijn. Hij is de eindverantwoordelijke voor beslissingen over het voetbalbedrijf en faalt al jaren opzichtig. Toch zit de man er nog steeds in die functie. De Glazers hebben ruim genoeg geld beschikbaar gelaten om gewoon een favoriet te zijn voor de Champions League. Er zijn maar twee clubs die in de afgelopen 10 jaar meer hebben uitgegeven in Europa.

Je ziet het nu bij veel (voormalige) topclubs, geld is er (nog) in overvloed maar hebben een achterhaalde of helemaal geen visie meer.

Ja, ik geloof dat dit team echt in degradatieproblemen kan komen. Hoe flik je het om van Newcastle te verliezen, terwijl zij de wedstrijd daarvoor 5-0 pak slaag gekregen hebben van Leicester? Man Utd is in 30 jaar tijd nog nooit zo slecht geweest, dus het zou zomaar eens kunnen gebeuren.

Het inpassen van enkele jeugdspelers mag voor een club als Manchester United geen uitvlucht zijn om te verklaren waarom het niveau zo enorm gezakt is. Dit United mist elke vorm van creativiteit rondom Rashford. Incidenteel zal het dit seizoen een succesje boeken maar de club ligt al volkomen uit de kampioensrace.en het geloof in Solskjaer zal ook niet meer groot zijn.wellicht opnieuw beginnen met Giggs aan het roer en dan eens serieus naar creatieve spelers op zoek gaan ?

Degraderen zie ik echt niet gebeuren, maar hoe is het toch mogelijk dat zo'n club al jaren zo stuurloos is? Als daar niet snel verandering in komt, zullen ze het financieel ook flink gaan merken. Zo zie je ook maar dat zo'n club barst van de succes-supporters. Was deze chaos er bij FC Twente, Ajax, Roda of noem ze allemaal maar op, is het hek van de dam en laten supporters zich heel nadrukkelijk gelden. Dat zie je bij Manchester United eigenlijk nooit. Het wordt voor zo'n Ed Woodward al een stuk moeilijker als het stadion zich tegen je keert. Dat mis ik enorm bij Manchester United.

Ik geloof hier helemaal niks van. Man U haalt wel genoeg punten om in de competitie te blijven, maar ik zou er niet gek van opkijken als ze aan het einde van het seizoen bovenaan in het rechterrijtje staan. Ik zie helemaal geen wilskracht en creativiteit in het elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

454 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Manchester United 5 0 0 0
2018/2019 Manchester United 35 13 6 0
2017/2018 Manchester United 27 6 5 1
2016/2017 Manchester United 30 5 7 0
2016/2017 Juventus 0 0 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
De directie van Bayern München denkt er nu al serieus over na om de optie in de huurovereenkomst van Philippe Coutinho te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren