‘PSV grijpt ‘contractsof’ niet aan voor verbanning naar tribune’

Woensdag, 9 oktober 2019 om

Gastón Pereiro beschikt over een aflopend contract bij PSV, waardoor hij aankomende zomer waarschijnlijk gratis de deur uit loopt. Het Eindhovens Dagblad meldt woensdagochtend echter dat zijn club dit feit waarschijnlijk niet aan zal grijpen om de Uruguayaan op de tribune te houden. De directie van PSV zou hebben besloten dat Pereiro gewoon tot de beschikking van trainer Mark van Bommel staat.

Clubs kiezen er soms voor om spelers met een aflopend contract niet meer op te stellen, maar dit lijkt niet het geval te worden in Eindhoven. Pereiro stond de afgelopen weken langs de kant met een gebroken sleutelbeen en is inmiddels weer fit. Tegen VVV-Venlo bleef hij afgelopen weekend nog wel negentig minuten op de bank en de verwachting is dat hij woensdag in het vriendschappelijke duel met Waasland-Beveren zijn rentree zal maken.

Ryan Thomas: 'Die lach blijft nog wel een tijdje op mijn gezicht'

PSV heeft de afgelopen tijd een aantal pogingen ondernomen om het contract van Pereiro te verlengen, maar is hier vooralsnog niet in geslaagd. Het Eindhovens Dagblad, dat spreekt van een ‘contractsof’ wijst hierbij op de rol van zaakwaarnemer Paco Casal, die vastbesloten lijkt om aankomende zomer te profiteren van de transfervrije status van zijn cliënt om zo veel tekengeld te kunnen incasseren bij een nieuwe werkgever.

De middenvelder was afgelopen zomer nog dicht bij een overgang naar Spartak Moskou, maar die transfer klapte nadat Casal met een aantal aanvullende eisen kwam. PSV gaat nu mogelijk nog proberen om Pereiro in januari van de hand te doen en tot die tijd zal hij gewoon in actie komen als Van Bommel hem nodig heeft.


Poll

Vind jij dat PSV Gastón Pereiro eigenlijk wel op de tribune zou moeten zetten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door constant kante)

🎩 🐇 simsalabim 💥 10 miljoen weg

9 oktober 2019 om 07:44

Tja, hij heeft in ieder geval nog wat geleverd voor zijn geld. Ik noem een bande die heeft nog geen enkele minuut gemaakt en kostte volgens mij 13. Soms heb je geluk soms wat minder..

9 oktober 2019 om 07:56

Het gaat over Pereiro toch? Verder een biizondere vergelijking. Bande kostte 8.5 miljoen en heeft nog een contract van 3.5 jaar. In 3.5 jaar kan nog van alles gebeuren. On toppic: Vreselijk dat zo'n zaakwaarnemer alleen op eigen gewin uit is. Zonder hem had Pereiro voor een mooi salaris bij Spartak gezeten.

9 oktober 2019 om 08:12

Als marcie netto zelfs kristensen nog verpatst voor meer dan hij gekost heeft zie ik hem op Bandé ook nog wel winst maken 😅

9 oktober 2019 om 08:55

Als je het verhaal niet kent kun je beter je mond houden Arnino. Of had jij kunnen voorspellen dat Bande een dubbele beenbreuk opliep tijdens zijn 1e werkdag.

9 oktober 2019 om 11:36

Ja voor een geblesseerde speler is het lastig om minuten te maken. Gelukkig heeft hij nog een langlopend contract. Je kan ook Romero voor 10 miljoen kopen die niet eens uitblinkt in jong PSV en hem nu maar verhuren om te hopen er nog wat aan te verdienen. Dan is er toch een betere kans dat Bandé als hij volledig herstelt is nog wat gaat leveren. Daarnaast was Bandé 8,2 miljoen en geen 13

9 oktober 2019 om 13:01

Ik wist niet dat ik zo snel mensen op hun teentjes zou trappen. Pereiro was overigens ook maar 7 miljoen . Ik reageerde meer op de andere reactie van manodedios, dat er soms meerdere oorzaken zijn waardoor een aankoop niet goed gaat. Romero was 't eerste jaar ook geblesseerd maar denk dat ze bij PSV er weinig meer van verwachten, zo gaat dat gewoon. Maar hij gaf aan simsalabim 10 miljoen weg, vind ik nog wel meevallen (hij heeft in ieder geval nog gespeeld, en ook belangrijk geweest) wanneer je het vergelijkt met sommige andere spelers.

9 oktober 2019 om 07:55

Het is maar hoe je het bekijkt, heeft zijn aandeel gehad in belangrijke overwinningen en kampioenschappen. Wel duur maar kinderachtig om een speler naar de tribune te verwijzen omdat hij zijn contract niet wil verlengen.

9 oktober 2019 om 11:51

Ik vraag me af waarom dit soort provocerende, niets toevoegende reacties altijd mogen blijven staan die gewoon feitelijk onjuist zijn. Om je reactie toch even te verbeteren. Pereiro is voor 7 miljoen aangetrokken in 2015 (transfermarkt) en dus niet voor 10 miljoen. Verder heeft pereiro tocb hele goede wedstrijden gespeeld en is belangrijk geweest in een aantal kampioenschappen. Het is me dus een raadsel waarom je zo een reactie plaatst.

9 oktober 2019 om 12:58

Ajoh, zo provocerend is dit toch niet? Het is toch ook een feit dat PSV die 10 miljoen nooit meer gaat vangen voor hem? En dat allemaal door een zaakwaarnemer....

Lijkt me verstandig, PSV kan hem in de titelstrijd echt nog wel gebruiken. Daarnaast lijkt het meer te zijn door de onwil van de zaakwaarnemer dat hij niet verkocht is/niet verlengt, dan dat hij zelf dwars ligt.

9 oktober 2019 om 07:37

Nee joh. Leuke speler, niet meer dan dat. Momentenvoetballer, maar dat zijn er zoveel die de top nooit gaan halen of hebben gehaald, ondanks leuke voetballende kwaliteiten. Er komt veel meer bij kijken.

9 oktober 2019 om 11:27

Precies dit. Kost te veel. Beter dat ie weggaat.

Ik denk niet dat Pereiro veel minuten gaat maken. Het huidige psv is in de luxe positie om hem op basis van concurrentie te passeren. Op de nummer 10 zullen Ihattaren/Doan/Thomas/Guti/Gakpo/Afellay de voorkeur genieten. Een officieel statement door hem te verbannen hoef je dus niet te maken.

Toch wel een beetje triest dat wanneer je ongeveer 50% van je wedstrijden zwaar kut speelt, niet mee wilt werken aan een transfer en vervolgens je contract niet wilt verlengen zodat je gratis de deur uit kan lopen om weer zelf je zakken te vullen.

9 oktober 2019 om 07:41

of minimale inspanning maximaal rendement. kan vast weer ergens een lang contract tekenen op basis van die paar keer dat hij aardig speelde. en steekt daarbij een paar miljoen in zijn zak. en psv dat hem erbij blijft houden moedigt dit kennelijk aan.

9 oktober 2019 om 08:50

Is zeker waar maar als je een beetje karakter hebt verleng je je contract met een jaar en bewijs je jezelf op het veld om zo een mooie transfer te maken en de club die je naar Europa gehaald heeft en constant vertrouwen in je heeft gehouden ook iets terug te geven maar zo denken voetballers helaas niet.

9 oktober 2019 om 09:59

Maar wie zegt dat die clubs dan wel komen. Misschien wil pereiro wel bij een Sevilla of Getafe voetballen in Spanje, maar willen die niet +- 10 miljoen betalen, maar wel 3 miljoen tekegeld en €0,- aan transfers. Ik snap dat hij dat liever heeft dan Spartak of Lokomotiv Moskou.

9 oktober 2019 om 10:34

@mauridenhaag,ik denk dat dat juist de slechtste beslissing voor hem nu is... hij speelt niet, anderen doen het in de opinie van Bommel beter en verlengen zorgt er dan voor dat hij helemaal niet meer wegkomt omdat clubs dan nog meer voor hem moeten neerleggen.ik begrijp het wel vanuit zijn oogpunt.

9 oktober 2019 om 13:56

manodedios" en psv dat hem erbij blijft houden moedigt dit kennelijk aan."grappige opmerking, terwijl iedereen wel weet dat het juist Ajax is dat altijd spelers naar de jeugdselectie verbant als die spelers hun aflopende contract niet verlengen. Dus kennelkijk moedigt Ajax dit ook enorm aan, thanks voor je bijdrage!los hiervan, even realitsisch gezien, dit statement is redelijk zinloos. De situatie is thans dat los van alle transferperikelen en contractstatus Pereiro momenteel gewoon derde of vierde keus is. Zowel voor de positie op 10 als aan zijkant. Doan, Ihattaren, Bruma, Thomas, er zijn momenteel diverse opties die allemaal terecht de voorkeur krijgen boven Pereiro. Diens rol was namelijk eigenlijk al bijna twee jaar geleden uitgespeeld, toen hij het ook onder Cocu al nooit echt waarmaakte door gewoon bijzonder matig spel en onzichtbaar rond te lopen. Oh ja, tuurlijk, er zijn die statistieken over goals die hij maakte. Prima, allemaal leuk en aardig, maar voetbal is een spel dat 90 minuten duurt en rond die ene keer dat hij die bal erin schoot wil ik die overige 89 minuten ook goede dingen van een speler zien. Maar die zag ik nooit. De man is een slapzak, speelt continue verstoppertje, is vaak niet aanspeelbaar en levert gewoon een ondermaatse bijdrage aan het team. Sorry, vijf jaar lang geprobeerd, het is hem niet geworden! Nu krijgen anderen dus de kans en hebben we eindeljik de luxe om hem er gewoon naast te zetten én te houden. Eerder lukte dat bij gebrek aan beter niet. Nu wel. Dus dit statement is heel lief naar de buitenwereld, maar effectief gezien komt hij tot het einde van het seizoen uiteraard nauwelijks nog aan spelen toe.

9 oktober 2019 om 09:56

Ik denk dat wij niet anders hadden gedaan in zijn positie en dat is zijn goed recht natuurlijk. Kijk maar hoe vaak het de andere kant op werkt bij clubs en spelers weg sturen of verbannen naar het 2de. Waarom ben je dan triest als je blijft zitten voor je geld? Dat psv hem wil verkopen heeft ook maar met 1 ding te maken: geld. Moet hij daarom verplicht straks 5 jaar in Rusland gaan voetballen omdat psv nog wat centen terug wil zien?

Ze zetten hem wellicht niet op de tribune, maar denk gezien het spelersmateriaal niet dat hij nog veel speelminuten gaat maken. Of er moet een blessuregolf komen. Maakt weinig uit of je op de tribune zit of dat je niet van de bank afkomt.

Pereiro is en blijft een rare speler. Zelfs als hij straks weggaat zie ik hem niet helemaal als mislukt. Hij heeft een aantal toppers beslist en mede daardoor is PSV 3 keer kampioen geworden. Ook was hij afgelopen CL een van weinige die het niveau wel aan kon. Hij was onzichtbaar maar raakte zo'n beetje in elke wedstrijd de paal. Hoe was het gelopen als al die ballen er net in vielen... Jammer trouwens dat hij nooit constant zou worden want de techniek en het neusje voor de goal heeft hij.

9 oktober 2019 om 10:11

Prachtig en kostelijk: kon het niveau aan, maar was onzichtbaar, maar raakte bijna elke wedstrijd de paal. On: Perreiro komt met huidig spelersmateriaal niet meer aan spelen toe. Proberen in de winterstop te verkopen, maar dat zal lastig worden, dus verlies accepteren.

Het is zijn goed recht om het contract niet te verlengen. Denk dat PSV hem echt nog wel in een paar wedstrijden kan gebruiken, dus laat lekker bij de selectie inderdaad. Of je hem nu op de tribune zet of niet, met die rare zaakwaarnemer gaat hij toch niet bijtekenen, dan kun je er als het nodig is in de laatste maanden toch beter nog gebruik van maken. Vind overigens niet dat hij een basisplaats moet hebben, want hij is echt niet de beste speler.

9 oktober 2019 om 09:25

Hij mag dan niet op de tribune belanden maar spelen zal van Bommel ook niet doen. Op 10 zijn Ihattaren en Doan betere spelers en rechtsbuitens hebben we ook genoeg. In Januari gaat hij ook niet verkocht worden. Want transfervrij zijn de bonussen veel hoger. Zo gek zijn Pereiro en z'n zaakwaarnemer ook niet.

9 oktober 2019 om 10:04

Hij zal tot de winterstop nog wat invallen om te laten zien dat hij dit is , en dan hopelijk in de winterstop nog een miljoentje of 3-4 voor hem opstrijken

Jammer dat zijn potentie met vlagen er noet uit kwam. Als er wat continuiteit in zijn spel zat, zou hij van een grotere waarde kunnen zijn voor het team. Blijf het een leuke voetballer vinden, die ook nog eens goedecstatistieken haalt.

Dat is ook logisch om nog een kleine transfersom eruit te kunnen halen. Psv zal het verlies op Pereiro willen beperken. Als hij eind januari niet verkocht is, zal zijn speeltijd wel op zijn.ja het kan raar lopen, zo denk je 15 miljoen te pakken met een aflopend contract en zo moet je hem in de etalage zetten....

Eikel van een vent die zaakwaarnemer. Die Casal is alleen maar op zijn eigen gewin uit en Pereiro gaat daar doodleuk in mee. Dit was al te merken toen Gaston binnenkwam bij Psv. De onderhandelingen liepen zeer stroef en op de dag dat hij zou moeten tekenen liet die Casal niks van zich horen, meen ik me te herinneren. Gaston is een hele inconsistente voetballer. Inconsistentie is iets wat je een jeugdspeler niet kwalijk mag nemen, maar dat is Gaston natuurlijk niet. Iemand met zijn ervaring en kwaliteiten had inmiddels een dragende speler van dit PSV moeten zijn. Maar nee, hij is gepasseerd door een 17-jarig ventje, een paar buitenspelers en iemand die 2/3 jaar niet gevoetbald heeft (afellay). Pereiro heeft echt een waardeloze instelling, dat blijkt aan alles. Ondanks dat is hij met vlagen belangrijk geweest op de juiste momenten. Hopelijk kan de directie hem nog voor een paar miljoen slijten aan desnoods een Chinese club. Maar om nou die zaakwaarnemer zijn zin te geven, dat lijkt me het laatste wat je wil.

9 oktober 2019 om 08:51

Wat ik ervan begrepen heb heeft Pereiro een x aantal jaar geleden een contract getekend bij Casal waardoor hij nu niet van hem afkan. Pereiro wou erg graag na spartak maar die Casal niet. Daarna wou Pereiro bijtekenen maar ook dat wou Casal niet. Het is voor Pereiro te hopen dat hij die Casal op een of andere manier kan lozen want zo gaat zijn carrière na de knoppen.

9 oktober 2019 om 09:01

Mocht dat zo zijn, dan heb ik oprechte medelijden met hem. Dit is gewoon mensenhandel.

9 oktober 2019 om 09:01

@cuco10,dat wist ik niet, thanks! Als dat zo is, dan is Pereiro ook knettergek geweest dat ie dat getekend heeft.

9 oktober 2019 om 09:24

Je zal zo iemand toch wel moeten kunnen lozen... het is niet zo dat je in contracten maar kunt zetten wat je wilt en dat het dan ook meteen rechtsgeldig is. Als hij echt zo'n wurgcontract heeft en hij wil daar echt vanaf, dan moet hij daar gewoon onderuit kunnen. Hij is toch geen slaaf!

Voor Psv, en ook andere Nederlandse clubs, is dit wel iets waarmee men in de toekomst rekening mee moet houden. Wanneer een zaakwaarnemer heel moeilijk doet tijdens de aankoop van een speler, dan kan dat ook zomaar gebeuren als je hem weer wil verkopen. En deze Casal maakte er een paar jaar terug een behoorlijke soap van. Het is jammer dat zo'n jongen als Pereiro, waar toch weinig mis mee lijkt te zijn, ooit met deze man in zee is gegaan en er ook geen afscheid van neemt. Hij had in principe als bij Spartak kunnen spelen voor een waarschijnlijk prima salaris.

Wat mij betreft geen speeltijd voor Pereiro. Die jongen heeft een bende zaakwaarnemers om zich heen die het onderste uit de kan willen. Pereiro is een volwassen kerel en moet daar zelf ook iets aan doen. PSV heeft volgens mij alles geprobeerd met die jongen en zijn entourage er omheen. Pereiro is nu ook overbodig met alles wat er voorin rond loopt bij PSV. Daar lopen nu gemotiveerde spelers rond die speeltijd verdienen. Pereiro moet hun niet in de weg lopen. Lekker de tribune op en juist niet investeren in een bodemloze put. Wel mee laten trainen en het daarbij laten.

PSV gaat Pereiro echt niet veel laten spelen, dit doen ze gewoon op de hoop dat Pereiro toch nog gaat tekenen. Ik verwacht niet dat hij nog veel minuten gaat maken. Jammer dat PSV hier zoveel geld verliest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller62
D. MalenAanvaller63
J. PiroeAanvaller20
E. ZahaviAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper60
M. DelangheKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

41 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren