Van Nistelrooij ziet 'bijzondere combinatie’ van kwaliteiten bij 'liefhebber'

Dinsdag, 8 oktober 2019 om

De ster van Donyell Malen is snel rijzende. Het twintigjarige toptalent heeft zich dit seizoen opgewerkt tot eerste spits van PSV en lijkt inmiddels ook al tot de vaste kern van het Nederlands elftal te behoren. Ruud van Nistelrooij werkte als spitsentrainer van PSV samen met Malen en ziet in hem een uniek talent.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Donyell Malen volgend jaar de eerste spits van Oranje zal zijn op het EK, mocht dat toernooi gehaald worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door buitenspelgoal)

Lijkt me de beste spits voor nl mogelijk liever een voetbalende spits dan luuk of wout #donyell in oranje

8 oktober 2019 om 21:04

Ik vind Depay voorlopig nog gewoon de beste spits

8 oktober 2019 om 21:12

Malen moet CL spelen en zich op dat podium ontwikkelen. Zonder dat kun je je zelden meten met de top. Alleen met het NL elftal.

8 oktober 2019 om 21:43

Malen is ook nog lang geen top, Depay overigens ook niet. Maar hij hoeft echt niet perse in de cl te spelen om een stap naar een grote club te maken. Als hij dit gemiddelde in de el vasthoudt (vooral in de knockout) dan kan die stap naar een grote club gewoon komen. Maar als hij echt slim is laat die het nog een seizoen bij PSV zien. Ik verwacht dit seizoen gewoon heel veel van hem er zijn nog zo veel wedstrijden te spelen en hij staat nu al op 16 goals! Daarnaast maakt iedereen een vergissing! Depay hoeft echt niet perse als spits te spelen, hetzelfde geldt voor Malen dus wanneer Malen zo door gaat lijkt het me niet heel raar dat Bergwijn, Promes of Babel op de bank moeten gaan zitten.

9 oktober 2019 om 06:59

Als je Memphis op de flank zet, ben ik bang dat hij veel naar binnen trekt en weinig voor geeft. Bij Malen heb ik dat gevoel niet. En om nu allen om te gooien of Depau er uit halen lijkt me ook niet reëel. Lastig

Als Malen tegen Duitsland kan scoren, dan kan hij dat zeker tegen alle andere landen. Hij is echt snel en een zeer goede trap in beide benen. Ik zou Depay op de flank zetten en hem laten zwerven. Rechtsbuiten Bergwijn? Die is snel maar weinig rendement qua goals.

8 oktober 2019 om 21:26

Ook heel belangrijk, hij kiest goed positie. Voor een spits die het niet van zijn fysieke dominantie moet hebben, maar van loopacties is dat van grote waarde en het verschil tussen wel of niet doorbreken. Kijk bijvoorbeeld maar naar zijn goals tegen Duitsland, Vitesse, Ajax, Rosenborg en Vvv. Hij maakt zijn loopacties vaak precies op het goede moment, waarin hij mij wel aan Donny van de Beek doet denken (die kan dat ook zo goed), en schat ook steekpasses en ballen in de diepte vaak goed op waarde. 1 op 1 staat hij zijn mannetje ook, bijvoorbeeld met die mooie geplaatste schoten tegen Vitesse en Sporting CP. Dat is instinct en moeilijk aan te leren, maar om een topspits te worden heb je het wel nodig.

Ik kan er met mijn kop niet bij hoe mensen opperen dat we Depay ergens anders moeten neerzetten om Malen beter te laten renderen. Waarom zou je iemand die betrokken is bij 80 procent van je goals omwisselen om te kijken of Malen dan meer in zijn spel komt. Heel vreemd. Buiten dat vind ik Malen echt wel een bijzonder groot talent

8 oktober 2019 om 21:28

Ik snap het ergens wel. Depay is simpelweg geen echte nummer 9. Hij doet het fantastisch, maar wie zegt dat hij dat in een vrije rol vanaf de zijkant niet ook gewoon zo kan presteren? Ik vind het wel typerend hoe lovend van Nistelrooy is over Malen. Als iemand van het kaliber van Nistelrooy dit zegt, dan is de potentie van Malen toch echt ongekend? En dan heb je misschien wel de nummer 9 voor de komende tien jaren bij Oranje! Zo ver is het nog niet, maar Malen heeft alles wat je nodig hebt in de top!

8 oktober 2019 om 21:33

Depay vind ik op de flanken juist helemaal niet uitblinken. Hij kan het wel, maar hij komt daar nooit echt heel goed uit de verf. Zie hem juist liever als 10 of 9.

8 oktober 2019 om 21:34

Aan de andere kant is het wel een beetje het ''don't fix what isn't broken'' principe, wat ik zeker voor deze belangrijke wedstrijden riskant vind. Malen kan ook prima vanaf de zijkant spelen, zo speelde hij vorig seizoen bij PSV ook veel en deed het daarin ook prima. Wellicht dat Koeman in aanloop naar het EK (gebedje dat we het halen) in oefenwedstrijden kan experimenteren met Depay op de vleugels en Malen in de spits en dan zien hoe dat uitpakt. Voor deze kwalificatiereeks zou ik echter geen onnodige risico's nemen.

8 oktober 2019 om 22:03

Ik denk dat het in de praktijk niet zo heel veel uitmaakt. Al deze spelers zijn inmiddels gewend aan een dynamische veldbezetting. Depay krijgt ook met Malen in de basiself meer dan genoeg ruimte om in de spits op te duiken. In de tegenwoordige tijd kunnen goede aanvallers volop variëren, kijk maar bij PSV en Ajax.

8 oktober 2019 om 22:51

Precies, spelers als Depay, Malen, Bergwijn en Promes hebben niet een vaste positie en wisselen constant waardoor ze haast niet te verdedigen zijn. Het komt natuurlijk ook door de klik die ze met elkaar hebben, dan maken ze toch een paar meter extra voor elkaar.

8 oktober 2019 om 22:51

Je moet niet blijven hangen in het huidige succes. Dat is killing. Huidig rendement biedt geen garanties voor de toekomst. Vroeger was het maximale rendement A-label. Met betere aanvallers is in de toekomst misschien A+++ mogelijk. Verder weten de grote tegenstanders op een gegeven moment wel hoe ze Depay in de spits moeten bespelen. En kun je dag zeggen tegen je rendement. Dan is het maar beter dat je meer mogelijkheden hebt. En daarnaast moeten we bang zijn dat je huidige rendement vervalt? Er zijn nog genoeg landen om andere opties tegen te proberen. Tegen Noord-Ierland kun je makkelijk met Malen in de spits spelen en Depay bijvoorbeeld op de buitenkant.

9 oktober 2019 om 09:13

Dat is ook totaal overbodig om te doen. Depay speelt als valse 9, waardoor er ruimte komt voor andere spelers om voor de goal te komen. Malen kan met zijn snelheid en doelgerichtheid zoveel doen met de gaten die Depay trekt. Malen lekker op rechts zetten en dat gaat ook gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller104
D. MalenAanvaller106
E. ZahaviAanvaller61
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper90
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
180 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren