Zwalkend AC Milan bevestigt ontslag en heeft opvolger al klaar staan

Dinsdag, 8 oktober 2019 om 19:36Demen Bulbul • Laatste update: 19:50

Het huwelijk tussen AC Milan en Marco Giampaolo is definitief voorbij. De Italiaanse club laat dinsdagavond via de officiële kanalen weten dat de 52-jarige hoofdtrainer per direct van zijn taken is ontheven. Giampaolo stond pas sinds afgelopen zomer voor de groep bij Milan, dat momenteel teleurstellend dertiende staat in de Serie A. Stefano Pioli wordt vermoedelijke de nieuwe coach van de club.

Milan bedankt Giampaolo in een communiqué op de website voor zijn inspanningen, maar weidt zich verder niet uit over de beweegredenen van het ontslag. Zeker lijkt echter dat de teleurstellende competitiestart ten grondslag ligt aan zijn congé. Afgelopen zaterdag won Milan nog met 2-1 van Genoa, maar dat bleek niet genoeg om zijn baan te redden. De club is terug te vinden op de dertiende plaats en met een nieuwe trainer aan het roer hoopt men de weg naar boven in te slaan. In totaal zwaaide Giampaolo slechts 111 dagen de scepter bij Milan.

Luciano Spalletti leek de voornaamste kandidaat om Giampaolo op te volgen in het San Siro. Hij zou zelfs al zijn jawoord hebben gegeven aan AC Milan, maar hij staat nog onder contract bij Internazionale en dat leverde grote problemen op in de onderhandelingen. Spalletti werd afgelopen zomer op non-actief gesteld, waarna Antonio Conte werd aangesteld. Het contract van Spalletti loopt door tot medio 2021 en om het contract te laten ontbinden eist hij ter compensatie een volledig jaarsalaris, terwijl Inter niet verder wil gaan dan een halfjaar salaris. Spalletti wil dat verlies niet lijden en daarom komt het niet tot een dienstverband bij Milan, zo meldde Sky Italia al in een eerder stadium.

Diverse Italiaanse media verzekeren nu dat Pioli de nieuwe trainer van Milan moet gaat worden. De ex-oefenmeester van onder meer Inter en Fiorentina zit momenteel zonder club en zal volgens de Italiaanse transferspecialist Gianluca Di Marzio van Sky Italia vanavond nog een contract tekenen met i Rossoneri. De verwachting is dat Pioli woensdag al zijn eerste training zal leiden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door arno_p)

Dit was natuurlijk te verwachten na al die eerdere berichten

8 oktober 2019 om 21:18

Ik daag eenieder uit om even de selectie 2010 van AC Milan te googlen. De ene na de andere gigant stond onder contract. Waarbij ook nog eens wat jeugdpareltjes zaten die sommige mensen nu pas herkennen. Oh ja zat die er ook bij?! Man man man wat een selectie.

9 oktober 2019 om 02:09

Challenge accepted

Wat een beleid toch ook daar. Ooit zo'n grote club... Pijnlijk.

8 oktober 2019 om 19:57

Volledig met je eens. AC Milan moet eens een voorbeeld nemen aan hun stadsgenoot en een trainer aannemen die zich bewezen heeft. Deze beste man heeft bij Inter de helft van zijn wedstrijden weten te winnen en in Florence maar iets van 33%.

8 oktober 2019 om 23:44

Vanwege de slechte beleidsbepalers blijft de negatieve spiraal maar bezig en lijkt er niet snel een einde aan te komen; dit nu al een mislukt seizoen. Geen Europees voetbal en om dat volgend jaar te bemachtigen moet er echt een wonder gebeuren.wie je ook voor deze groep gaat zetten, de resultaten zullen niet veel beter gaan worden. Het verbaast mij nog het meest dat oud-spelers zoals: Inzaghi, Seedorf, Maldini, Tassotti, Albertini, Shevchenko, Baresi, Dida en de rest ergens in de organisatie zijn verweven.

Begrijpen ze na al die jaren nou nog steeds niet dat ze een beleid moeten maken op lange termijn? En hier een trainen voor zoeken en die de tijd geven. Accepteer je terug val en ga beginnen aan een weder opbouw. Dit onstucturele beleid heeft geen enkele zin.

Stefano wie? Weer zo'n ''net niet'' coach. Echter kan ik me niet aan de indruk ontrekken dat geen enkele trainer met een (redelijk) grote naam zijn vingers aan AC Milan wil branden. Het lijkt een vicieuze, neerwaartse spiraal waar de club maar niet uit lijkt te komen. Ongelofelijk treurig hoe weinig AC Milan nog voorstelt. Als Liverpudlian weet ik hoe het voelt om een gevallen topclub te supporten. Maar ik ben er van overtuigd dat Milan net als Liverpool weer terug kan keren naar de absolute wereldtop, al zal daar minstens 5 jaar over gaan. Bovendien moeten ook snel de juiste keuzes gemaakt worden, zowel op transfergebied als bij het aanstellen van de juiste trainer en het ontwikkelen van een plan en speelwijze zoals Liverpool dat met Klopp ook heeft gedaan. Ik hoop dat Milan dit seizoen wel Champions League-voetbal haalt, al heb ik er weinig vertrouwen in. Veel succes en sterkte aan alle Rossoneri op deze site, hopelijk treffen we jullie prachtclub ooit weer eens in een Champions League finale!

De week van het ontslag.
Lyon espanyol Sampdoria en nu Milaan.
Zat er natuurlijk aan te komen.
Jammer dat Milaan niet kiest voor iets heel anders. Weer een keer een buitenlandse trainer.
Marcelinho deed het geweldig bij Valencia b v. Wederom dus een Italiaanse coach. Nr hoeveel al achter elkaar. Montela inzaghi gattuso en nu hij na een paar maanden

Lekker zakken vullen de komende jaren.
Er wordt daar al jaren wanbeleid gevoerd. Helaas, want ik zie de competitie graag met sterke concurrentie.

8 oktober 2019 om 19:54

Genoeg sterke concurrent,Juve Napoli,Inter,Atalanta,Roma(mits ze een keer steady blijven in niveau)

#pioliout is al 24 uur top van 5 trending wereldwijd, nog even en er barst een burgeroorlog uit in Milaan ofzoiets. Wellicht moet dat maar eens gebeuren..

8 oktober 2019 om 20:24

Pioli was bij ons echt 3 keer niks. Deed het in het begin nog wel aardig, maar daarna stortte te boek weer helemaal in. Ik zie niet in hoe Milan er hier op vooruit gaat. Jammer!

8 oktober 2019 om 20:27

Ik begrijp ook niet dat er niet iets nieuws geprobeerd word. Als clubs het lastig hebben komen ze uit op pioli of spalleti. Beiden niet goed genoeg voor topclubs.

8 oktober 2019 om 21:21

Het is wel duidelijk dat de mensen die het voor het zeggen hebben totaal geen verstand van voetbal hebben. Dan weet je eigenlijk al dat je als club machteloos staat en uitgeleverd bent aan (met alle respect) idioten. Die mensen hebben een veel te groot ego om het bij zichzelf te zoeken en gooien dan maar de coaches voor de bus.

8 oktober 2019 om 21:49

Inderdaad. Helaas is dit een proces wat lang duren. Ben bang dat de eigenaren niet veel verstand hebben. Vandaar dat er weinig veranderd.

Met pioli wordt het niet beter ben ik bang . Zelfde kaliber. Leuke coaches voor Samp Fiientina of Torino maar niet voor Milan . Hopelijk komt Milan weer snel terug want zie toch liever Milan cl voetballen dan met alle respect Atalanta

Pioli? De man met wie Fiorentina de meest troosteloze seizoenen uit de recente geschiedenis beleefde? Hij moet AC Milan weer aan de praat zien te krijgen? Haha. Nou succes!

Milan moet gewoon accepteren dat het een middenmoter is. Meer eer valt daar echt niet te behalen.ze kunnen nog wel 20 coaches ontslaan, Europese kwalificatie zie ik niet gebeuren met dit team. Contrast met Inter is volgens mij nooit zo groot geweest.

Bij AC Milan hebben ze iedere keer al iemand klaar staan als de oude trainer er nog zit, bij Inter hetzelfde liedje. Die bestuurders spelen allemaal dubbelrollen, hoe kun je nou als club een goed beleid hierop maken?!

Eeuwig zonde hoe zo'n prachtige club als AC Milan zo diep gezonken is. Trainer na trainer die weer aangetrokken wordt, maar toch blijft het een 'net niet' club. Jammer.

En wat moeten ze met deze nietszeggende trainer? Die zal ook binnen een jaar ontslagen worden. Neem eens een trainer die wat kan opbouwen daar.

Hoeveel trainers hebben ze nou gesleten de afgelopen 10 jaar? En ik maar denken dat Chelsea een abbo had met het ontslaan van trainers..

@bocherief Als je dan toch voor een naam wilt gaan zoek er dan eentje die zich de laatste 5 a 10 jaren heeft bewezen. Het enige dat Mourinho heeft bewezen is dat hij al vele jaren geen succes bij hele grote clubs heeft behaald. Waarom zou AC Milan zich aan dat rijtje met United als laatste willen toevoegen ?

8 oktober 2019 om 21:23

Tsja wat noem je bewezen in de laatste 10 jaar? Een Mourinho kan in die periode 3 landstitels, 1x Champions League,1x Europa League, 2 nationale bekers, 2 league cups en 2 nationale supercups overleggen. Met United won ie ook gewoon 3 prijzen waaronder een Europa cup. Dat deden Moyes, van Gaal en opvolger Solskjaer niet beter.

8 oktober 2019 om 22:43

Hoewel ik goed snap dat United Mourinho ontslagen heeft, had Mourinho inderdaad wel het beste jaar met United sinds het vertrek van Saf.

Helemaal klaar mee. Twijfel zelfs nog om wedstrijden te gaan kijken van dit Milan, en dat na al die jaren. Ik dacht dat we eindelijk een stabiel beleid konden opbouwen met Elliot, Maldini, Boban, Massara en Gazidis. Maar die gaan gewoon verder met trainers ontslaan. De hoop die ik had kan in ieder geval weer in de ijskast, ik vrees voor een lange, lange tijd.

8 oktober 2019 om 22:02

Maldini en Boban hebben helemaal geen ervaring en te weinig verstand. Elliot wil wel met geld zwaaien. Ariedo Braida terug naar Milan halen. Zlatan in de kerst halen. Volgend jaar Zlatan trainer en opeens wilt iedereen voor het team milan spelen en vechten voor het shirt.

8 oktober 2019 om 22:41

Tja, je weet het gewoon niet. Bij Inter kwam Suning en nu is de club wel weer veel stabieler en zit er een stijgende lijn in. Het is wel al een hele lange tijd dat Milan top was, misschien wordt het spoedig beter, of gaat dit zo nog jaren door.

Eens kijken of deze trainer meer dan 10 wedstrijden krijgt om beleid te maken. De trainer eruit gooien. Dat was met Gattuso, Montella, Mihajlovic, Inzaghi, Seedorf en Allegri ook zo succesvol...

Die club is het spoor echt volledig bijster. Als je zoveel trainers moet ontslaan, kun je eigenlijk al nagaan dat het grote probleem daar niet ligt. Op elk front faalt de club. Ik heb het idee dat deze club zonder een rijke eigenaar niet eens levensvatbaar is. Ze worden momenteel omhoog gehouden door de centen van de eigenaar en de historie.

Toch diep triest... Het oh zo grote Milan wat ooit gewoon 1 van de grootste clubs ter wereld was, nu compleet weg is. Wanbeleid ten top. Ik weet wat het is als Liverpool supporter. Wens alle Milan supporters veel succes toe en hoop dat het ooit weer goed komt. Want Milan is voor mij nog altijd de mooiste club van Italië

@master D Hetenige dat Mournho in mijn ogen heeft bewezen is dat hij heel vlot de trouwe klanten de tribunes af kan jagen vanwege het feit dat hij al zijn teams baggervoetbal laat spelen.ik vind het prima als hij daarmee bij Milan aan de gang gaat.ik hoop hem nooit te zien bij de clubs waar ik liefhebber van ben.

8 oktober 2019 om 21:44

Jij begint er zelf over dat ie de laatste 10 jaar geen succes bij een grote club heeft gehad. Dan moet je niet tegen mij gaan zeuren als de feiten iets anders liggen. Dat ie het eventueel met bagger voetbal gedaan heeft, maakt nog niet dat ie niks bereikt heeft. Op dit moment zou Milan blij moeten zijn als een trainer die overal prijzen heeft gepakt zou willen instappen. Baggervoetbal ziet het publiek daar inmiddels al jaren, dus wat dat betreft kan ie daar nou niet veel aan verpesten.

#pioliout is nu al trending in Italie. Hoe triest dit hoe Milan naar de knoppen word gewerkt.hou je geld op zak en laat Giampaolo gewoon zn werk doen of haal een zwaargewicht binnen, zoals Wenger of een andere Internationale gevestigde naam. Pioli.... dat is een achteruitgang van jewelste.. lekker bezig daar jongens. Het zijn zure jaren als fan.

Gaat de kerst niet eens halen. Staat volgend kalenderjaar gewoon weer een nieuwe nietsnut aan de leiding. Milan zal het nog een flink aantal jaren zeer moeilijk krijgen.

Toch jammer om dit te lezen. AC Milan hebben wij het over. Toen ik 16 was hadden wij het over Milan. Daar speelde de grote der aarden. Milan was verre weg de grootste club in Europa/wereld. Barcelona, Real, United, Bayern hadden het nakijken.
Ruud Gullit, Marco van Basten, Rijnwaarden, Paolo Maldini, Roberto Donadoni, Mauro Tassotti, Alessandro Costacurta, Lentini, Papin, Baban en Franco Baresi. Man wat een sterren en een elftal was dat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1689 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.AC Milan8638
3.Napoli7943
4.Juventus7020
5.Lazio6419
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. SaelemaekersMiddenvelder361
S. TonaliMiddenvelder365
Rafael LeãoAanvaller3411
Brahim DíazAanvaller313
O. GiroudAanvaller2911
M. MaignanKeeper320
Junior MessiasAanvaller265
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

2 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2019- AC Milan
2017-2019 Fiorentina
2016-2017 Internazionale
2014-2016 Lazio
2011-2014 Bologna
Laatste voetbalnieuws

Daders leveren gestolen kampioensmedaille Pioli af bij de politie

De kampioensmedaille van Stefano Pioli is terecht. De oefenmeester van AC Milan werd zondagavond na afloop van de laatste competitiewedstrijd tegen Sassuolo (0-3) bestolen van het eremetaal, toen hij met zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren