‘Ik zou niet weten welke Feyenoorder AZ sterker zou maken’

Woensdag, 9 oktober 2019 om

Welke speler van Feyenoord zou AZ beter maken? In deze aflevering van Meepraten is verslaggever Kalum van Oudheusden bij het Cars Jeans Stadion om de fans van de club uit Alkmaar te vragen naar de status van AZ en de krachtsverschillen met Feyenoord. Zijn zij hun concurrenten uit Rotterdam inmiddels voorbij?

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons YouTube-kanaal!


Poll

Wie denk je dat er hoger zal eindigen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Tuurlijk! Een tijdje geleden zou niemand van Ajax bij PSV in de basis staan, daarna zou er geen PSV’er bij Feyenoord in de basis staan en nu dit. Sinisterra, Kokcu, Jorgensen, Toornstra en Senesi zouden bij AZ gewoon in de basis staan

8 oktober 2019 om 19:14

Az krijgt veel minder goals tegen dan Feyenoord en senesi speelt de matige ie en botteghin er niet eens uit. Waarom zou hij dan wel bij az spelen?

9 oktober 2019 om 23:02

Hahaha en dan inderdaad Senesi erbij noemen. Die zou er bij VVV nog niet in staan man

8 oktober 2019 om 19:14

Als iedereen zijn beste dag heeft zouden denk ik alleen Koopmeiners, Stengs en Boadu in de basis staan bij Feyenoord. Op de een of andere manier lijkt het plafond bij Feyenoord een 7 en is de ondergrens een 1. Bij AZ is het veel stabieler ondanks dat er minder ervaring op het veld staat.

8 oktober 2019 om 19:16

Vermeer - Karsdorp - Tapia - Senesi - Haps - Fer - Koopmeiners - Köcku - Berghuis - Boadu/jorgensen - Stengswel een lekker elftal hoor.

8 oktober 2019 om 19:25

Vermeer boven Bizot? Dat heeft wel wat uitleg nodig denk ik zo. Net als Midtsjo er niet in zetten. En op basis van wat is Karsdorp beter dan Svensson? Senesi heb ik nog niet erg goed zien spelen in de Eredivisie, volgens mij heeft hij nog maar 1/2 wedstrijden gespeeld. Beetje raar om hem te beoordelen als hij zelfs niet eens basis speelt bij Feyenoord.

8 oktober 2019 om 19:46

Uhm. Omdat hij Vermeer beter vindt dan Bizot? Zo gek is dat niet. Vind ik namelijk ook. Jij vindt kennelijk iedereen die bij AZ speel beter. Dat is natuurlijk je goed recht, maar dat maakt het nog niet objectief waar. AZ is natuurlijk wel beter in vorm dan Feyenoord en draait ook beter, maar volgens dit gedachtenexperiment was dat niet een issue.

8 oktober 2019 om 19:59

Dat heeft toch nog helemaal geen uitleg nodig. Vermeer is gewoon een klasse beter.

8 oktober 2019 om 20:03

Nou ja, Karsdorp op basis van de afgelopen vier jaar, Roma, Oranje, plus de meeste wedstrijden voor Feyenoord dit seizoen?

8 oktober 2019 om 20:21

Idrissi haalt ook een betere rendement dan Larsson. Ik zie alleen Kokcu bij Az in de basis staan. Ook Toornstra is beter dan de Wit. Voor de rest is Az net wat verder. Berghuis is belangrijk voor Feyenoord maar dat is Stengs ook voor AZ dus Stengs zou spelen is jonger en meer potentie.

8 oktober 2019 om 20:33

@musi dit seizoen niet iig , heeft toch al een paar fouten gemaakt en bizot doet t gewoon goed

8 oktober 2019 om 22:31

Oh, dus als je iets vindt hoef je het niet te onderbouwen? Ik vind helemaal niet iedereen die bij AZ speelt beter, hoe kom je daar precies bij? Toornstra, Berghuis en Karsdorp zie ik prima bij AZ spelen. Kokcu ook zeker boven de Wit. Bizot speelt gewoon een fantastisch jaar (eigenlijk al 2 seizoenen) met ontzettend veel clean sheets. Vermeer daarentegen heb ik al wat foutjes zien maken oa tegen AZ. Karsdorp beter noemen op basis van de afgelopen seizoenen telt voor mij niet, wat heeft hij precies bereikt bij Roma? Buiten dat geloof ik niet dat één van de twee beter is. De één past beter bij Feyenoord, de ander beter bij AZ.

8 oktober 2019 om 22:32

Karsdorp heeft de meeste wedstrijden bij Feyenoord dus hij is beter dan Svensson? Wat is dat voor reden.. De afgelopen vier jaar, waarvan hij er twee voortreffelijk in Italië heeft gespeeld inderdaad...

9 oktober 2019 om 09:09

En de 3-0 van Az was zeker de schuld van botteghin

9 oktober 2019 om 12:03

Zijn niet meer betalen omdat AZ qua transferwaarde op het veld ook al voorbij Feyenoord gekomen is.

9 oktober 2019 om 17:30

Nu even met een neutrale insteek. AZ heeft natuurlijk wel wat meer opties van niveau in de voorhoede, daarbij komt dt Jorgensen al een paar jaar niet presteert dus op het moment is Boadu beter dan Jorgensen maar dat zou over een paar maanden anders kunnen zijn. Vermeer is nog beter dan Bizot maar zit niet heel veel verschil tussen. Verder ga ik niet elke speler toelichten maar ik denk dat je een volgend elftal zou krijgen. Vermeer; Svenson, Vlaar, Wuijtens, Haps; Stengs, Koopmeiners Midsjo; Berghuis, Boadu, Idrissi.

8 oktober 2019 om 19:22

Senesi? Die heeft nog helemaal niets laten zien waarom zou hij bij AZ in het elftal staan. Ik denk zelfs dat wanneer Vlaar nog bij Feyenoord zou voetballen hij daar de beste verdediger zou zijn.

8 oktober 2019 om 19:27

Dat weet ik wel zeker. Maar het zijn hele andere elftallen die je niet met elkaar kan vergelijken. Midstjo is geen speler voor Feyenoord en Karsdorp bijvoorbeeld niet voor AZ. Verder denk ik dat Bizot wel echt beter is dan Vermeer.

8 oktober 2019 om 20:59

Vermeer vind ik altijd onderschat heeft zo nu en dan een goede ketser er tussen zitten maar de saves die hij maakt zal Bizot nooit maken.

8 oktober 2019 om 22:35

Ja en ik vind Bizot onderschat. Vermeer kan onwijs goed keepen, laat dat duidelijk zijn. Maar de laatste jaren is hij toch wat minder gaan presteren naar mijn idee. Bizot is dan misschien geen keeper van de mooie reflexen zoals Vermeer, maar houdt zijn doel ontzettend vaak schoon en is gewoon ontzettend constant. En hij wordt, in tegenstelling tot Vermeer, wel steeds beter.

8 oktober 2019 om 19:52

Senesi is bij Feyenoord niet eens basisspeler en Jorgensen is meer geblesseerd dan fit. Kokcu is een goed talent dat zeker maar AZ speelt met een loper op 10 (zie Til / De Wit)

8 oktober 2019 om 20:01

Een tijdje geleden,dat verzin je terplekke,wanneer zou er niemand va ajax bij PSV in de basis gestaan de laatste 10 jaar,heb nog nooit iemand dat horen zeggen....

8 oktober 2019 om 20:56

Geen van alle namen zie ik bij az in de basis staan op basis van het huidige meetmoment. Senesi heeft niemand nog zien spelen dus hoe kun je dat nou zeggen? Kokcu vind ik zelf modaal. Toornstra is over the top. Jorgensen gaat er niet meer maken dan het trio wat az nu voorin heeft. Sinisterra is de enige die mogelijk in de basis zou kunnen staan.

8 oktober 2019 om 21:06

Je vergeet Berghuis de andere die je noemt zijn twijfelachtig. Maar Senesi noemen? Hij speelt niet eens in de basis bij Feyenoord en die hebben Le, Bottegin erin staan.

8 oktober 2019 om 23:37

Die gasten die jij noemt staan zelfs bij Feyenoord zelf niet eens in de basis! Senesi is kennelijk niet goed genoeg om het gevaar van de taalbarriere voor lief te nemen ten koste van het geprust en geschutter van Botteghin en Ié, Jorgensen is al twee jaar geblesseerd, Sinisterra deint in hetzelfde ritme van malaise en succes mee als zijn collega's, Kokcu is geen basisspeler en het grootste symbool voor de topclub die Feyenoord is geworden Jens Toornstra is nooit onomstreden. Een flink deel van het team in Rotterdam speelt al jaren voor Feyenoord en slaagt er nog steeds niet in wekenlang achter elkaar als samenhangend geheel tot een mooie reeks winsten te komen. Dat zal toch wel iets met kwaliteit te maken hebben onderhand, niet? En laat dat nu net zijn waar AZ van overloopt! Je zult toch wel gek zijn als je Idrissi, Boadu, Stengs, Koopmeinders en Wijndal inwisselt voor hun 'concurrenten' van Feyenoord zeg! Ook De Wit is een betere optie dan Toornstra en zelfs Vlaar vind ik betrouwbaarder dan Botteghin. Feyenoord is geen zorg voor AZ meer en andersom moet de ploeg van Stam zich veel meer zorgen maken over de vraag of Vitesse en FC Utrecht niet een maatje te groot gaan blijken dit seizoen.

8 oktober 2019 om 23:53

Kom op zeg de Wit heeft nog nooit een goal of een assist gegeven op het hoogste niveau. Toornstra is met alle respect een betere speler dan hem, de enige reden om niet te ruilen zou leeftijd zijn. Ik moet het nog maar zien! Feyenoord op voorhand uitvlakken voor de 3e plaats lijkt mij iets te voorbarig. De selectie van Feyenoord lijkt mij in de breedte toch net wat sterker, daarnaast halen ze ook gewoon een hoog niveau in sommige wedstrijden. AZ kan op sommige posities echt geen spelers verliezen door blessures, dat is bij Feyenoord toch wat minder.

9 oktober 2019 om 17:43

Wat Toornstra presteert op zijn 30e heeft De Wit wel geã£â«venaard nog voordat hij dezelfde leeftijd bereikt heeft. Toornstra heeft zijn momenten, maar het is veelzeggend dat hij bij Feyenoord ondanks al die jaren nog steeds niet onomstreden is. De Wit wordt ook geen topper, maar als beide bij AZ zouden spelen momenteel zie ik in Toornstra geen reden om De Wit te laten banken. Worden ze echt niet beter van. Verrassend dat je Feyenoord in de breedte sterker acht dan AZ, terwijl toch onderhand wel duidelijk is dat het in de basis zwakker is. AZ heeft een plan, heldere spelpatronen en een stabiel niveau om dat als team gezamenlijk uit te voeren. Bij Feyenoord is het plan van aanpak me een raadsel en de enige zekerheid is dat er elke week wel een paar door de mand vallen. Alleen is het nog de vraag wie. Een mispeer van Botteghin, een kinderlijke breedtepass van Toornstra of een sollicitatie naar TBS door Berghuis. Never a dull moment, maar beter dan AZ? Echt niet!

9 oktober 2019 om 00:14

Zou Senesi dan basis staan bij AZ omdat ze daar wel kansen geven?

9 oktober 2019 om 10:11

Sinestera kan er echt helemaal geen hout van. Zelden zo een beperkte aanvaller gezien. Senesi heeft pas een 1/2 wedstrijd gespeeld en daarin geen enorme indruk gemaakt ook nog. Kokcu denk ook niet , az heeft wel genoeg creativiteit . Jorgensen mits fit en in vorm is een prima spits en Toornstra een erg nuttige speler. Berghuis is natuurlijk ook een prima speler , maar daar staat Stengs al

9 oktober 2019 om 12:56

Overdrijven is ook een vak pprins. Sinisterra behoort zelfs tot de laatste 100 genomineerde spelers voor de Golden Boy Award.

9 oktober 2019 om 13:04

Dus? Ekkelenkamp vorig jaar ook. Ouasim Bouy heeft er ooit bijgezeten.. zegt niks.

Ach, beetje zinloze discussie, ieder zijn voorkeur en ook nog twee verschillende spelstijlen. Ik heb een grote voorkeur voor het overgrote deel van de AZ-spelers en zo zal een Feyenoord-fan waarschijnlijk een voorkeur hebben voor de meeste Feyenoord-spelers.Wat ik wel denk is dat de trainer van AZ het heel goed doet met zijn materiaal en dat Stam het daar erg moeilijk mee heeft.

8 oktober 2019 om 22:37

Zo is het inderdaad ook weer. Ik geloof best dat spelers van AZ het zwaar zouden krijgen in de Kuip met de druk, andersom geloof ik ook dat Feyenoorders het spel van AZ niet goed onder de knie krijgen. Je constatering over de trainers lijkt me juist.

9 oktober 2019 om 00:24

Het is een mooi antwoord wat je geeft, maar ook wel een beetje kortaf. Bij AZ lopen er toch meer spelers rond die een groot potentieel hebben met lange contracten, wat ze voor een club financieel waardevoller maakt. Tegelijkertijd heeft Feye 2 huurspelers basis staan, paar spelers met een aflopend contract en nog enkele die weinig tot 0 restwaarde bevatten.

Individueel ontloopt het elkaar allemaal niet zoveel. Feyenoord heeft de pech dat het aardig wat geblesseerden had en nog steeds wat spelers heeft die totaal uit vorm zijn. Als iedereen op zn best is ontloopt het elkaar niet veel: Keeper, backs, vleugelspelers, spits, centrale verdedigers...wellicht is az alleen sterker centraal op het middenveld.

Als je al discussie wilt dan moet je dit soort vragen stellen. Maar goed, dan zie je ook de meest belachelijke antwoorden verschijnen. Met welk Feyenoord wil je AZ vergelijken ? Met dat van tegen Porto ? 7 Feyenoorders tegen 4 van AZ ? Wil je het Feyenoord van Sittard met AZ vergelijken ? 1 van Feyenoord tegen 10 van AZ. Dus maak er maar wat van......

8 oktober 2019 om 23:26

Hoezo met een specifiek elftal per wedstrijd? Het gaat toch om spelers die ook constant kunnen presteren? Dit seizoen zien we bij Feyenoord helaas maar barweinig spelers constant presteren en als je objectief kijkt, zie je dat AZ daar dit seizoen verder in is. Wat de fans in het filmpje zeggen, ik vraag me af of het ooit zover komt, maar bij Feyenoord moet men zich wel achter de oren gaan krabben. Qua beleid en jeugd doet AZ zeker niet onder voor Feyenoord.

dat AZ op elke positie beter is vind ik wel enigszins overdreven maar ik denk wel dat het elftal van AZ meer waarde vertegenwoordigd als dat van Feyenoord. AZ verkoopt bijna elke speler voor een bedrag tussen de 15 en 25 miljoen de laatste jaren en nu hebben ze weer een paar goudmijntjes met Boadu en Stengs. bij Feyenoord levert alleen Berghuis zo een bedrag misschien op bij een doorverkoop en dat moet je ook nog maar afwachten

Nou Fer zou zeker in de basis staan want vindt ik een zeer goede speler mist fit.

Persoonlijk denk ik zelf dat elke cv beter is dan hatzidiakos of wuytens... tevens een vervanger voor de wit. Zit je al snel aan ie die ineens verafschuwt wordt door 2 mindere potjes en een toornstra die na 60 minuten een lege tank heeft. Toch alsnog een verbetering. Verder kan ik zelf niets bedenken.

Hoeveel het een compleet inrelevante vraag is vond ik het wel even iets leuks om overna te denken.gk: Op goal Bizot op basis het aantal tegengoals de laatste tijd. RA: Rechtsback nu Svensson maar als Karsdorp 100% is dan Karsdorp. CV: Centraal in de verdediging is moeilijk omdat ik van beide elftallen daar niet echt onder de indruk ben. Voor nu Vlaar en Senesi maar daar kun je eigenlijk iedereen neerzetten.la: Hier vind ik Wijndal en Haps redelijk gelijkwaardig. Dan zou ik toch gaan voor Haps omdat die net iets meer ervaring heeft.rcm: Midtsjo, geen discussie.lcm: Koopmeiners, ook geen discussie. Cam: Ik zou hier Berghuis neerzetten en Kukcu als back-up gebruiken.rv: Stengs.sp: Boadu heeft veel meer talent dan Jorgensen en presteert dit seizoen dingen. Jorgensen moet eerst maar eens echt herstellen van alle blessures.lv: Idrissi vind ik net iets beter dan Larsson. Je zou hier ook Berghuis neer kunnen zetten zodat Kukcu in de basis speelt.alles bij elkaar lijkt dit me echt een goed elftal. Mochten AZ en Feyenoord nu door financiële nood oid worden samengevoegd dan kunnen ze waarschijnlijk prima meedoen om te titel. We weten allemaal dat dat niet gaat gebeuren maar het is toch leuk om te weten.

de enige die zich kan meten aan AZ is berghuis maar op die plek staat Stengs en dan zal ik voor Stengs kiezen dus idd op geen één plek zie ik bij AZ geen betere opties bij Feyenoord lopen maar ook de totale waarde van Feyenoord op lange termijn met aflopende contracten en spelers die qua leeftijd niets meer opbrengen is zorgwekkend. Misschien dat bergkamp, rob Janssen en co Feyenoord een financiële impuls kunnen geven als zij hun geld toch kwijt willen omdat het in Engeland waarschijnlijk niet gaan lukken

Op dit moment zou ik dat ook zeggen. Feyenoord is immers dramatisch uit vorm. Toch zou ik voor Berghuis een plekje inruimen bij AZ. Al moet je er een beetje voor schuiven. Die past prima in hun spel en is beter dan al hun aanvallers. De backs van Feyenoord zijn in potentie ook gewoon meer dan prima versterkingen voor AZ, maar goed, zinloos vraagstuk.

Vermeer-Bizot-> Vermeer Karsdorp-Svensson-> gelijkwaardig Botteghin-Vlaar-> geen van beide Ie-Wuytens -> Wuytens Haps-Wijndal -> nu nog Haps Fer-Midsjo-> Midsjo (ondanks dat ik wel blij ben met Fer) Toornstra-de Wit -> Toornstra Kocku-Koopmeiners -> Koopmeiners Larsson-Idrissi -> Idrissi Jorgenson-Boadu -> onbeslist, beide erg goed Berghuis-Stengs -> onbeslist, beide erg goed

@plakjekaas Ik geef slechts aan dat een discussie als deze heel moeilijk is, juist omdat Feyenoord alles behalve constant presteert. Soms vind ik een aantal spelers best goed maar drie dagen later is het dan weer bagger. Constant presteren doet AZ op dit moment in ieder geval wel en dat brengt met zich mee dat als ik nu een combinatie van Feyenoord en AZ zou moeten maken ik zelf er zeker meer Alkmaarders dan Rotterdammers in zou zetten. Vanuit Rotterdams oogpunt: Vermeer, Haps en Berghuis vrijwel zeker. Vanuit Alkmaars oogpunt: Koopmeiners, Stengs, Boadu, Idrissi en Wijndal. .maar nogmaals, dit is zo discutabel. Elke Feyenoordfan is het niet met mij eens, misschien zelfs veel AZ fans ook niet. Hoe meet je uberhaupt wie beter is dan een ander ?

9 oktober 2019 om 13:06

De discussie in de video is meer welke Feyenoord-speler AZ echt beter zou maken. Helaas kan ik in de huidige vorm waarin de spelers verkeren niemand bedenken. Uiteraard is het groepsgevoel ogenschijnlijk ook beter bij AZ, dat zwakt mssn de kracht van de relevantie van dit onderwerp enigszins af, maar snap de uitspraken van de fans van AZ wel

Dat zegt ook wel wat over Feyenoord op dit moment. Dat ze met AZ worden vergeleken wie beter is ipv met Ajax en met Psv. Maar om toch even mee te doen even mijn lijstje wie beter zijn:Bizot - Vermeer Bizot is beter. Nakamura - Karsdorp gelijkwaardig op dit moment. Vlaar - Botteghin Vlaar is beter. Wuytens - Ie Wuytens is beter. Wijndal - Haps Wijndal is beter. Midtsjo - Tapia Midtsjo is beter. Koopmeijners - Fer Koopmeijners is beter. Dani De Wit - Kokcu Kokcu is beter. Stengs - Berghuis Stengs is beter. Boadu - Jorgensen Boadu is beter. Idrissi - Larsson Idrissi is beter. Eindstand 9-1 in het voordeel van AZ!

9 oktober 2019 om 12:40

@lawpikom op man! IK ben totaal geen Feyenoorder maar wat jij nu beweert is gewoon onzin. Feyenoord is op dit moment gewoon op veel posities beter dan AZ. Mogelijk kan over paar jaar de talenten beter zijn, maar op dit moment echt niet. Geen idee waarom je denkt Bizot, Vlaar, Wuytens, Wijndal, Koopmeijners, Boadu veel beter zijn en Nakamura op dit moment gelijkwaardig. Meeste spelers van Feyenoord hebben meer bewezen. Laat AZ maar dit seizoen eerst constant presteren voordat je gaat beweren dat ze beter zijn. Meeste spelers - op Boadu na - die jij beter vindt zouden waarschijnlijk niet eens basis spelen bij Feyenoord op dit moment. Misschien Boadu nu wel aangezien Jorgenson geblesseerd is en die Midtjso. Mfeyenoord heeft individueel nog steeds betere spelers. Dat het er niet uitkomt heeft met andere factoren te maken.feyenoord kan je gewoon vergelijken met een Psv. En zullen op voorhoede, Ihataren en Dumfries na gelijkwaardig zijn aan Psv.

9 oktober 2019 om 13:05

Praat gewoon objectief hoe deze spelers op dit moment presteren en niet op basis van wat ze in het verleden hebben gepresteerd. Dan kom je gewoon tot de conclusie dat Nakamura op dit moment niks onder doet voor Karsdorp. En Bizot, Vlaar, Wuytens, Wijndal, Midtsjo, Koopmeijners, Stengs, Boadu en Idrissi het op dit moment gewoon beter doen dan hun Rotterdamse collega's voor dezelfde posities.Verder is Feyenoord totaal niet gelijkwaardig aan PSV.

9 oktober 2019 om 13:11

Goed gezien en mee eens. Dat AZ als team momenteel goed presteert wil niet zeggen dat alle spelers ineens individueel beter zijn. Vele zouden bij Feyenoord ondersneeuwen omdat de condities anders en moeilijker zijn met de druk van de Kuip / supporters omdat je altijd gevraagd wordt te presteren. Bij AZ is dat allemaal wat minder en de spelers kunnen zich prima ontwikkelen.. Maar wat als er straks verwachtingen bij komen kijken en je een paar keer verliest. Dan zie je pas of de AZ spelers over weerbaarheid beschikken om zich terug te knokken. Dan komen de echte kerels boven drijven. Het is nu een onzinnige discussie ergens en misschien zelfs een vorm van provocatie, want het is nu gewoon nog niet te vergelijken. Maar kan al wel zeggen dat het 9-1 lijstje complete onzin is. Hij geeft het zelf al aan met de tekst 'op dit moment beter is'. Over een paar weken een nieuw lijstje omdat 5 spelers van AZ 'op dat moment' weer minder waren?

9 oktober 2019 om 14:31

@gerban1978 Goed verwoord en perfecte aanvullingen over druk. Maar ook dat het team moet wennen aan een nieuwe trainer die ze niet kennen, zoals je aangaf de druk van de fans, media etc. Bij AZ mag alles en nu krijgen ze gewoon over complimenten omdat niemand dit verwacht had. Kijken idd hoe ze presteren bij tegenslag en druk van het moeten presteren.

9 oktober 2019 om 14:38

@lawpi ik weet niet of het objectief of subjectief is hoe jij beoordeelt, maar zoals Gerban terecht aangaf er spelen bij Feyenoord veel meer factoren mee waardoor het team nu niet draait. Vooral de druk. Bij AZ heb je dit niet. Geen druk ze moeten overwinteren of minimaal 3e worden. Alles mag. Talenten mogen fouten maken waardoor vertrouwen blijven houden dat ze volgende wedstrijd er toch weer instaan. Bij Feyenoord is dit niet zo. Een Larsson, Sinistera, Jorgensson, Fer, Toornstra, Tapia, Bogethin, Ie, Haps, Kasdorp en Vermeer zouden zonder de druk ook gewoon 100% basisspelen bij AZ. Kijk Tapia hoe hij vorig jaar speelde bij een club zonder druk of bij zijn land zonder druk. Al deze spelers zouden AZ 100% sterker maken. Laat je niet leiden door de waan van de dag. Neemt niet weg dat aantal spelers over paar jaar natuurlijk te goed zijn voor Feyenoord zoals Stengs, Boadu etc. Dat kan. Een Fer, Toornstra, Haps, Ie, Bogetin zouden zo een versterking zijn voor basiselftal van Psv. Een Vermeer en Kasdorp zijn twijfels. Een Jorgensson zeker een bruikbare kracht voor breedte. Vraag aan jou, wie van AZ zouden op dit moment een basisspeler zijn bij een Psv? 4 a 5 spelers van Feyenoord zeker wel.

9 oktober 2019 om 13:43

Berghuis is beter dan Stengs. Daarom zit Berghuis ook bij Oranje en Stengs niet. Die jongen moet eerst even laten zien meer dan drie potjes op rij te kunnen presteren.

9 oktober 2019 om 13:49

Zal niet meer lang duren voordat Stengs Berghuis uit Oranje heeft verdreven. Berghuis is een Oranje onwaardige speler vind ik.

9 oktober 2019 om 14:10

Ik hoop inderdaad dat Stengs hem snel voorbij streeft, maar dat is een ander verhaal. Op dit moment en over de afgelopen seizoenen is Berghuis gewoon beter en consistenter. Hij kan er ook weinig aan doet dat hij in zo'n abominabel slecht team speelt. Wisselen Stengs en Berghuis nu van team is het natuurlijk voor beiden een wereld van verschil.

Haps, Berghuis, Karsdorp en Fer zouden allen basis staan bij AZ. Waarschijnlijk zou Stengs dan naar een andere positie verhuizen, maar dat kan hij wel. Feyenoord heeft echt wel goede spelers in huis, alleen het zijn er niet genoeg om een blessuregolf op te vangen, en als het slecht loopt, zijn er te weinig spelers die opstaan en het team bij de hand nemen. Oja en tot dusver vind ik Stam als coach nog niet echt overtuigen, maar dat heeft wellicht gewoon nog wat tijd nodig.

9 oktober 2019 om 13:36

Ik vind juist dat Haps stilstaat in zijn ontwikkeling terwijl Wijndal met de wedstrijd beter lijkt te worden. Dus Haps zou zeker geen basis staan bij AZ. En Nakamura doet niks onder voor Karsdorp op dit moment en kan wel gewoon 90 minuten spelen en is niet zo blessuregevoelig als Karsdorp dus eigenlijk zou Nakamura gewoon een betere optie zijn voor AZ dan Karsdorp.

9 oktober 2019 om 14:58

Waarom vergelijk je Nakamura een aanvaller van Twente met Karsdorp een rechtsback? Of heb je het over Sugawara?

9 oktober 2019 om 14:40

@asthereal Ergens boven heb ik dit getypt. Denk de volgende spelers zouden zo basis zijn bij AZ. Een Larsson, Sinistera, Jorgensson, Fer, Toornstra, Tapia, Bogethin, Ie, Haps, Kasdorp en Vermeer zouden zonder de druk ook gewoon 100% basisspelen bij AZ.

De discussie tussen Lawpi en Gerben 1978 geeft al aan hoe moeilijk deze discussie is. Ik wil er nog wel over kwijt dat ik meer in de richting van de eerste zit, domweg omdat waar Gerben aangeeft dat AZ niet te maken heeft met de druk van de Feyenoordsupporters c.q. de Kuip het huidige Feyenoord juist aangeeft daar ook moeizaam mee om gaan. Sparta 2-2, Utrecht 1-1. Maar daarnaast presteert Feyenoord buitenshuis helemaal verschrikkelijk slecht. Is dat ook een mentale kwestie en dus een gebrek aan deze kwaliteit ?

9 oktober 2019 om 14:44

@theo uphus ik denk dat Feyenoord nu paar jaar nodig heeft om uit de puin van v. Geel te komen. Niet goed door geselecteerd en zijn koppige weigering deelname aan Kkd. Nu zitten ze ook opgescheept met een verkeerde coach. Denk dat een Advocaat veel beter was geweest. Je ziet bij meer clubs die in verval zijn. Hebben goede spelers zoals Man U, Milaan maar het komt er niet uit. Vorig jaar ook Real. Je kan niet beweren dat ze slechte voetballers hebben. Als feyenoord wil kunnen ze nog opladen en winnen van PSV en Ajax dit seizoen. Ze speelden ook knap tegen Porto. Dus je ziet het niveau wat ze kunnen halen kan best hoog zijn, alleen hun ondergrens is erg laag. Dus meer mentale kwestie dan kwaliteit. Een Ijsland had ook minder kwaliteit dan meeste landen maar presteerden wel goed.

Berghuis zou bij AZ een basisplaats krijgen, misschien op andere positie of wat schuiven, maar die komt er zeker in. Verder misschien Kokcu maar meer zouden er niet inkomen bij AZ.

Het is niet te vergelijken. Zouden de kampioenselftallen van Twente en Az ook kampioen zijn geworden in het Ajax of Psv shirt. Daar heb ik mijn twijfels bij. Dat is toch een hele andere druk.

Vermeer - haps - ie - kokcu - fer - ayoub

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. JansenUnknown
M. BakkerKeeper
M. BizotKeeper
L. BergsmaVerdediger
P. HatzidiakosVerdediger
J. KramerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Dinsdag 11 augustus
Paris Saint-Germain ziet in Matheus Cunha de ideale opvolger van de vertrokken Edinson Cavani. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren