Xavi Simons geeft Oranje hoop en spreekt over lastig begin bij PSG

Dinsdag, 8 oktober 2019 om 18:40Demen Bulbul • Laatste update: 19:04

Xavi Simons is deze week voor even terug in Nederland. Het zestienjarige toptalent van Paris Saint-Germain speelt met Oranje Onder-17 een EK-kwalificatietoernooi tegen de leeftijdsgenoten van Kosovo, Wales en Slovenië en vertelt in een interview met de NOS trots te zijn om Nederland te vertegenwoordigen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door sirius)

Over 4 jaar een middenveld met Xavi- Frenkie- Ihattaren is niets mis mee. Even ervan uitgaande dat Xavi echt zo'n groot talent is als ik moet geloven.

8 oktober 2019 om 19:19

Ik vind het altijd gevaarlijk als spelers al opgemeld worden voordat ze hun debuut in het eerste elftal hebben gemaakt. Dat vind ik ook van die Unuvar van Ajax. Bijna wekelijks verschijnen ze in het nieuws. Als je dat dan vergelijkt met Ihatarren, die kende ik nog helemaal niet voordat hij zijn debuut bij PSV had gemaakt, daar werd niet zoveel over geschreven. Lijkt me veel rustiger voor zo'n jongen. Al heb ik zeker bij Simons het idee dat hij de schijnwerpers maar al te graag op zoekt

8 oktober 2019 om 19:31

Die kende je nog niet voor hij zijn debuut maakte? Nog voor hij zijn debuut maakte werd er hier al geroepen om hem op te roepen voor oranje!

8 oktober 2019 om 19:34

Zou dat niet liggen aan welke informatie je tot je neemt? Ik hoorde wel al menig Psv'er over Ihatarren voor hij doorbrak namelijk.

8 oktober 2019 om 19:35

@fcg95, Dat is echt onzin, link? @inkemontana, PSV-fans zullen hem vast al lange tijd kennen maar ik doel uiteraard op de berichtgeving van de mainstream media.

8 oktober 2019 om 19:41

Als je de jeugdteams zou hebben gevolgd, dan zou je moeten weten dat Ihattaren een van de grootste talenten was. Dit is zeker wel gemeld, alleen niet in de mainstream media. Spelers als Unuvar en Simons krijgen alleen meer aandacht omdat ze in de Youth League spelen voor goede teams en op internationale toernoois altijd veel indruk maken.

8 oktober 2019 om 19:50

PSV heeft ook gewoon Youth League gespeeld. Verder volg ik de jeugdteams niet maar als je op je 17e al bijna de beste speler van PSV bent dan zal je op je 15 en 16e vast wel wat indruk hebben gemaakt in jeugdtoernooien lijkt me

8 oktober 2019 om 19:57

Op EK u17 vorig jaar was Ihattaren de meest besproken Oranje speler, maar bij Ihattaren was o15/o16 heel groot jaar. Hij groeide fysiek enorm snel en maakte vervroegd de stap naar Oranje o17. Waar hij basisspeler werd bij 2001 groep (hij is van 2002, net als Gravenberch en Brobbey die doorgeschoven werden) en was misschien wel beste Oranje speler op dat EK en imo misschien wel leukste speler om te zien dat EK. Maar bij PSV speelde Ihattaren eigenlijk te lang met zijn leeftijdsgenoten. Veel van de bekendheid komt voort uit '15 jarige scoort in o19' etc. Dat was verschil tussen Gravenberch en Ihattaren bijvoorbeeld, eerstgenoemde was met 15 deel van o19 bij Ajax en Ihattaren was met 15 deel van o17 bij PSV. Gravenberch scoorde in YL en werd op dat moment jongste doelpuntenmaker -> hype. Die hype genereerde Ihattaren minder. Maar op EK werd er wel degelijk flink over hem gesproken en in YL met PSV idem dito.

8 oktober 2019 om 19:59

Sparta_praag. Ik kende hem als 'niet-psv' er ' ook al. Maar het was misschien inderdaad iets rustiger rondom hem dan je andere 2 voorbeelden. Al is dat bij Simons echt puur omdat hij vanaf jongs af aan al een marketing machine is. Dus niet raar dat die in de aandacht blijft of zelf wil blijven. Unuvar krijgt zijn aandacht echt op voetbalkwaliteiten, omdat die gewoon verschrikkelijk goed is. Net zoals Ihattaren dat was.

8 oktober 2019 om 20:08

Dankjewel voor je antwoord wolterx. Ik weet alleen niet of je kunt zeggen dat PSV hem te lang met zijn leeftijdsgenoten heeft laten spelen. Dat klinkt negatief, maar het lijkt erop dat PSV het goed met hem heeft aangepakt, want het komt niet vaak voor dat iemand op zijn 17e al klaargestoomd is voor het eerste elftal. Iemand zo vroeg mogelijk naar hogere jeugdteams sturen is niet altijd de beste oplossing. Al kun je je altijd afvragen hoe groot de rol van de club daarin precies is. @inkemontana, ik ben het met je eens dat Unuvar een exceptioneel talent is. Bij Simons heb ik een Shane Kluivert gevoel, ook zo'n jongen die wordt uitgebuit door een slim marketingteam

8 oktober 2019 om 20:19

Ben ik met je eens, maar om die hype te genereren speelde hij te lang bij zijn leeftijdsgenoten. Voor hem als speler heeft dit duidelijk geweldig gewerkt al was het wel vreemd dat hij zo lang bij o17 bleef. Was laatste periode bij o17 al lang klaar voor o19. Maar dat heeft uiteindelijk wel ervoor gezorgd dat hij Jong PSV over heeft kunnen slaan.

8 oktober 2019 om 19:27

Meh, Gravenberch is een net iets grotere talent dan Xavi

8 oktober 2019 om 20:25

Niet iets gewoon duidelijk. Xavi is niet zo speciaal als men je wilt doen geloven. Unuvar is veel verder in zijn ontwikkeling net als Gravenberch. Weet iemand hoe het zit met leandro fernandez van Juventus?

8 oktober 2019 om 20:39

Lang geblesseerd geweest volgensmij, nu verhuurd aan Fortuna Sittard maar niet fit op dit moment.

8 oktober 2019 om 22:54

Speelt nu bij Fortuna Sittard maar is geblesseerd geraakt op een training en is volgens mij terug naar Turijn om daar te revalideren.

8 oktober 2019 om 20:39

Het is inderdaad onder voorbehoud natuurlijk, maar als dit trio in de toekomst spelers als Van de Beek en - als hij niet voor Turkije kiest - Ünüvar op de bank houdt in die linie en je mag ook nog hopen op een interessante toekomst voor Koopmeinders, Gravenberch en Taylor dan zit Nederland echt gebakken voor de komende jaren! Wat een weelde zou dat zijn jongens!overigens zou het me niet verbazen als het project PSG niet slaagt voor Simons. Volgens mij is dat helemaal geen stabiele club om werkelijk een kans op doorbraak te krijgen. Het is nergens op gebaseerd, maar het zou me niet verbazen als Ajax of PSV hem over drie jaar overtuigd om in Nederland te komen spelen en daar in de voetsporen van De Ligt, De Jong, Van de Beek, Bergwijn, Malen, ihattaren en Gakpo alsnog het voorbeeld volgen. Vooral de weg van Malen zou voor inspiratie moeten zorgen bij die jongen lijkt me.

6 x zien voetballen , en 6x de minste op het veld. Maar goed hij is een enorme hype en dus geeft hij Oranje hoop... man man man .

8 oktober 2019 om 19:33

Ik vond hem ook nooit speciaal in zijn tijd bij Barcelona. Waar die hype vandaan komt, weet ik eerlijk gezegd niet. Dat wil ik wel weten eigenlijk, want er waren/zijn grotere talenten, ook in La Masia, waarvan 95% van vz-gebruikers niet eens hebben gehoord.anyway, ik hoop dat hij slaagt bij Psg.

8 oktober 2019 om 19:46

Hij was makkelijk herkenbaar "die jongen met zijn gouden krullen", vond hem bij Barcelona niet de beste keren dat ik hem zag. Hij kan duidelijk voetballen maar zeker sinds 2 jaar is hij niet meer de beste in zijn teams, bij Oranje niet en bij Barcelona niet. Momenteel bij PSG vind ik hem ook niet de beste of het grootste talent. Maar hij is al echt een merk, dat spreekt in zijn voordeel. Elke prijs maken ze groter dan hij is, de gouden ballen die hij heeft gewonnen als voorbeeld. Dat is prijs voor beste speler op een toernooi (meen La Liga Promisses lid) maar werd verkondigd alsof hij uitgeroepen werd tot beste speler van de wereld.

8 oktober 2019 om 20:32

Gullit ook niet de meest verfijnde voetballer, maar de uitstraling compenseerde veel. Misschien ook voor Xavi.

8 oktober 2019 om 20:42

Vind dat de tweevoudig Wereldvoetballer van het Jaar met nogal wat meer compenseerde dan uitstraling hoor. Nee, een Messi was het niet. Maar hij bood zeker ook meer dan enkel kracht, loopvermogen en persoonlijkheid.

8 oktober 2019 om 21:02

@wolterx: ik heb hem alleen bij barcelona in actie gezien. Niet dat hij slecht was, maar zoveel indruk heeft hij niet op mij kunnen maken en ik ben meestal al snel gecharmeerd van een jeugdspeler. Waarschijnlijk heeft hij betere wedstrijden gespeeld met Oranje. Ik denk dat je goed beschrijft waar deze hype vandaan komt.

8 oktober 2019 om 21:42

Haha, Gullit was weliswaar niet verfijnd, maar wel een uitmundente speler, gast! Ontbrak hem niet aan techniek, fysiek ijzersterk en goed met ruimtes.

8 oktober 2019 om 19:50

Zes keer iemand zien voetballen is natuurlijk wel genoeg om iemand zijn hele carriere te beoordelen. Of hij het gaat maken weet ik eerlijk gezegd niet, maar om hem af te schrijven omdat je hem een half dozijn wedstrijden niet goed hebt zien ballen lijkt me voorbarig.

8 oktober 2019 om 20:47

De hype die xavi simons met zich mee heeft is niet gelijk aan hoe getalenteerd die is vind ik persoonlijk. Je zou denken dat hij een super groot talent is. Alleen als je dan ziet dat barca hem vrij makkelijk laat gaan dat zegt ook wat, hij wilde per se meevoetballen met het o-19 elftal van barca, alleen barca vond hem niet klaar voor dat. En je weet onder andere wel dat clubs tegenwoordig een talent niet zo makkelijk laten gaan als ze die hoog in de vaandel hebben, die denken van dadelijk moet ik hem terugkopen voor 200miljoen ofzo

Ik ben wel benieuwd naar deze jongen. Ik hoor altijd erg tegenstrijdige berichten m.b.t. zijn kwaliteiten. Aan de ene kant werd hij nadrukkelijk benoemd als 1 van de grotere talenten uit de jeugdopleiding van Barca, aan de andere kant horen we van veel volgers hier dat hij zelfs onder zijn Nederlandse leeftijdsgenoten niet bovenin mee kan draaien.

8 oktober 2019 om 19:43

Hij is wel een goed talent, werkt hard voor het team en brengt ook aanvallend wat. Maar hij wordt vaak te veel gehypet (2 miljoen insta volgers), omdat hij voor clubs als Barca speelt. Als je hem vergelijkt met zijn leeftijdsgenoten dan vind ik Unuvar een veel groter talent. Alleen weet je nooit wat de toekomst brengt.

8 oktober 2019 om 19:49

Bovenin wel, beste niet. Niet in 2003 (zijn geboortejaar) en al helemaal niet in categorieën om hem heen. Hij is getalenteerd maar is niet de beste ter wereld wat wel vaker is geclaimd (NOS noemde hem in een tweet nog grootste talent van Oranje, verwijderde bericht kort erna en veranderde het in één van de grootste) denk dat het geval is van extreem veel beter maken dan hij is en dan andere partij die extra hard eronder schopt.

Ajax had deze speler moeten contracteren dat was het beste geweest voor speler en club. Hij verdiend wel veel maar hij had al wel wedstrijden in de eredivisie kunnen spelen. En met Onana heeft Ajax vaker top talenten uit Barça gehaald.

8 oktober 2019 om 19:45

Denk niet dat het zo'n groot talent is dat Ajax hem zou moeten halen. Zeker niet voor de geld die hij verdient. Op zich niet slecht om hem er bij te hebben, maar of dit het beste zou zijn voor speler/club, dat betwijfel ik.

8 oktober 2019 om 21:06

Het is uberhaupt maar afwachten hoe zijn carriere eruit zal gaan zien. Dat is op die leeftijd nog niet te voorspellen. Tegenwoordig moet Ajax volgens sommigen zo'n beetje elk talent halen wat er in Europa speelt...

Persoonlijk heb ik nu al een afkeer richting Xavi gekregen. Je bent een (groot) talent en laat je vervolgens in met geldwolf Raiola wat meteen ook iets over hemzelf zegt, zet Barca als jonkie exhobirant onder druk met salariseisen die totaal niet gankelijk zijn voor spelers uit zijn leeftijdscategorie en praat over zichzelf alsof hij een enorme trackrecord heeft.Barca heeft van de zomer goed gehandeld om deze jongen naar PSG te laten gaan. Grotere talenten (die voor mij nog onbekend waren) Fati Ansu en Iliax hebben een verbeterd contract gekregen en Xavi mocht gaan.

8 oktober 2019 om 20:14

Een afkeer hebben tegenover een gast van 16 XD, komop man. Je moet zelf toch wel weten dat die gast van elke kant geduwd en getrekt wordt door volwassenen, ik denk niet dat hij zelf Raiola gebeld heeft en zei "hey ik wil geld dus jij bent nu mijn agent".

8 oktober 2019 om 21:52

Ik ben het met je eens dat een afkeer naar een jongen van 16 jaar vreemd is. Wat ik meen aan te geven is dat Xavi (en vader) nu al enige tijd vreemde keuzes maken met als enig doel GELD. Persoonlijk vind ik het chique om je op te stellen richting FCB, de club die jouw ontwikkelde. Ik wil ook niet zeggen dat je het kaas van je brood moet af laten vreten maar een middenweg is gewenst met in oogschouw je sportieve carrière. Wanneer je Xavi een beetje volgt snap je wat ik bedoel.

8 oktober 2019 om 20:28

Sommige spelers zijn laatbloeiers dus om nu al een afkeer te hebben gaat nergens over. De Ligt heeft ook Raiola net als zoveel spelers dus is een slecht argument. Dat hij momenteel niet zo groot talent is dat klopt maar geef die jongen tijd om in de luwte verder te ontwikkelen hij kan er ook niks aandoen dat men hem wilt interviewen.

8 oktober 2019 om 21:56

Ik heb het nieuw of laatbloeiers of vroege vogels maar over een jongen die op jonge leeftijd zijn werkgever FCB (wereldclub) abnormaal onder druk zet terwijl zij heb een platform boden om zich te ontwikkelen tot de spelers die hij nu is. Als De Ligt een keuze maakt betekent dat niet dat dat bij uitstek de juiste is!! De Ligt heeft naar mijn inziens ook een verkeerde keuze gemaakt met Raiola. Een geld geobsedeerde zaakwaarnemer die uit is op persoonlijk gewin en daardoor totaal niet past bij de nuchtere De Ligt. Of juist wel?

8 oktober 2019 om 21:10

Jij zou jouw werkgever onder normale omstandigheden natuurlijk nooit in de steek laten als je ergens anders (aanzienlijk) meer kunt verdienen?! De hypocrisie van sommigen is echt schrijnend en dan neem je het zo'n jonge knaap kwalijk terwijl je de details van z'n overgang niet eens weet? En dan jezelf Mister Objecti noemen...

8 oktober 2019 om 21:58

Ik kan jouw reactie even niet plaatsen. Mijn werkgever? Hypocrisie? Details? Te veel vreemde beweringen en aannames om op te reageren.

9 oktober 2019 om 13:08

Net zo vreemd als jouw aannames over een 15-jarig jochie die je niet kent? Een afkeer jegens Xavi Simons? Hoe ben je dan objectief?!

Eerst maar eens afwachten hoe goed deze jongen echt is. Ik hoor zeer verdeelde verhalen over zijn kwaliteiten. Verder altijd lachwekkend hoe mensen zo'n jonge knaap al uit kunnen maken voor geldwolf, waarschijnlijk vanwege jaloezie, frustratie en/of afgunst. Normale burgers ruilen al van baan als ze 50 euro extra in de maand kunnen verdienen.

Nog nooit zien spelen, los van wat jeugdpotjes. Hoor alleen van meerdere kanten steeds vaker dat hij niet zo goed is, als iedereen hoopt / roept. Sowieso lastig te zeggen bij zo'n jong iemand. "geeft Oranje hoop" vind ik dan ook niet op zijn plaats. Hij mag hoop koesteren dat hij ooit Oranje haalt, niet andersom.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren