‘Ziyech zei: ‘Als je me weer vraagt voor zoiets, rij ik naar Heerenveen’’

Dinsdag, 8 oktober 2019 om

Jeffrey Talan is momenteel als assistent-trainer actief bij sc Heerenveen, nadat hij eerder als jeugdtrainer in de opleiding van de Friese club werkte. Hier maakte de oud-aanvaller, die als speler actief was voor ADO Den Haag en Heerenveen, jaren geleden kennis met een jonge Hakim Ziyech en de twee koesteren nog steeds een warme band met elkaar.

“Laatst ben ik met een speler van ons naar Hakim toe geweest. Ik noem geen naam”, vertelt Talan in gesprek met de Leeuwarder Courant over een recente ontmoeting die hij had met de spelmaker van Ajax. “We spraken een paar uur over omgaan met teleurstellingen en doelen stellen, over de verschillen tussen spelen in de Eredivisie en de Champions League.”

Ziyech analyseert wondergoal: 'Hij wordt steeds mooier'

“Ik wilde Ziyech als voorbeeld gebruiken. Hakim zei: ‘Trainer, als je me nog een keer vraagt voor zoiets, dan wil ik er zelfs wel voor naar Heerenveen rijden.’ Dat was heel mooi.” Talan leerde Ziyech al op jonge leeftijd kennen en de Marokkaans international had het niet altijd even makkelijk in de jeugd van Heerenveen: “Ik heb Hakim bij de D's en de C's gehad, en later kwam ik hem bij de A's tegen.”

“Hij had een paar keer moeite om aan te haken in de jeugd. Hakim en ik hadden er destijds gesprekken erover, stelden doelen. Dat werkte, al waren er ook anderen die hem hebben geholpen hoor”, sluit Talan af. Ziyech was tussen 2004 en 2012 acht jaar actief in de jeugd van Heerenveen en speelde ook twee seizoenen in de hoofdmacht van de Friezen. In de zomer van 2014 volgde een vertrek naar FC Twente, waarna twee jaar later zijn huidige werkgever Ajax op de stoep stond.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ik zag Overmars nog op de tv verkondigen dat Ziyech halen overbodig was.Maar onder druk van de publieke opinie is hij toch overstag gegaan om Ziyech te halen en eigenlijk sinds zijn komst is Ajax begonnen om weer een grootmacht te zijn in Europa. Ook is het beleid sinds zijn komst omgegooid en haalt Overmars nu meer kwaliteitsaankopen en zijn de salarissen fiks omhoog gegaan. De komst van Ziyech is dus in vele opzichten een gouden zet geweest voor Ajax en dat met name te danken aan de publieke opinie!

8 oktober 2019 om 14:46

Mis de link naar het artikel een beetje wel, maar dat terzijde. Overmars zei dat het overbodig was, er gingen wat dingen niet goed en overmars kreeg de macht in handen en haalde hem meteen. Als TD moet je om welke reden dan ook af en toe een beetje “liegen”, dat hoort erbij.

8 oktober 2019 om 14:46

Terugkomen op je beslissingen is een groot goed en het siert Overmars dat ie dat kan.

8 oktober 2019 om 14:50

@lawpi ze zeggen vaak dat supporters er geen verstand van hebben maar Ziyech is onder druk van de supporters gehaald en is nu een van de belangrijkste spelers van Ajax. hulde ook naar Overmars die de deal natuurlijk concreet heeft gemaakt al was het dat enigszins onder druk van de publieke opinie

8 oktober 2019 om 15:59

Is complete maar dan ook echt complete onzin. Het is totaal anders gegaan en dat is ook hier op VZ uitvoerig beschreven. Zyech was nooit naar Ajax gekomen als de club er in was geslaagd om Leon Bailey te contracteren. Dat was namelijk het oorspronkelijke transferdoelwit en in 2016 zat Ajax er nog niet zo warmpjes bij als nu en behoorde een transfer van Bailey en Zyech niet tot de mogelijkheden. Daarom moest er een keuze gemaakt worden en omdat Zyech als middenvelder gold en Ajax op dat moment al 8 middenvelders tot haar beschikking had, terwijl de selectie dun in de buitenspelers zat, werd aanvankelijk heel begrijpelijk voor Bailey gekozen. Men was bovendien bang dat de komst van Zyech de ontwikkeling van Nouri, destijds het supertalent van Ajax, in de weg zou gaan zitten en ook dat was toen een heel logische gedachte. Op dat moment zat ook Van Duivenbode nog in de RvC en die deed moeilijk over elke transfer en sowieso over een transfer die in zijn ogen overbodig was door de aanwezigheid van al die middenvelders. Toen Genk de transfer van Bailey naar Ajax blokkeerde, heeft Overmars Zyech alsnog binnen gehaald, alleen niet als middenvelder maar als buitenspeler. Dat had ongetwijfeld te maken met het feit dat de transferperiode op zijn einde liep, waardoor er nog weinig tijd over was om te handelen, terwijl Ajax dringend behoefte had aan een buitenspeler. Dat dat onder druk zou zijn gebeurd van de supporters is aantoonbare onzin omdat die al vanaf dag 1 de komst van Zyech eisten en die pas op 30 augustus van dat jaar is gecontracteerd nadat de onderhandelingen met Genk waren stuk gelopen en er geen tijd meer was om een echte buitenspeler te contracteren. Toen Van Duivenbode zijn veto uitsprak over de transfer van Zyech, heeft Overmars naar verluid zijn portefeuille ter beschikking gesteld met als gevolg dat Van Duivenbode door zijn medecommissarissen, met name Van Wijk, tot de orde is geroepen en gemaand om meer afstand te nemen van het dagelijks bestuur van de club en zich te beperken tot zijn taken als toezichthouder. Daar was Van Duivenbode zo verbolgen over dat hij een jaar later terug trad. Gewoon even googelen, dan kan je het hele verhaal zo terug vinden.

8 oktober 2019 om 17:06

Septicus, ook dit is maar weer de helft van het verhaal, zoals gebruikelijk (zie topic Aad de Mos). Ziyech had helemaal geen plannen om naar Ajax getransfereerd te worden maar omdat zijn (absurde) secundiare eisen door een tweetal clubs niet werden ingewilligd, heeft hij vlak voor de deadline van de transferperiode zich door zijn zaakwaarnemer toch laten overhalen naar Ajax te gaan omdat hij - hoe dan ook - bij Twente weg wilde. Een half jaar later heeft Ziyech de naam toegegeven van een van de clubs met wie hij in onderhandeling was geweest. Iets wat door hem eerst ontkend werd. Het is juist dat Overmars in eerste instantie een transfer van Ziyech wilde blokkeren (hij vond hem van geen meerwaarde voor Ajax) maar is toen door van der Sar en vooral Bosz overgehaald om toch in te stemmen met een transfer (en niet omdat Bailey onhaalbaar bleek) waardoor "gezichtsverlies" voorkomen werd met het vacant stellen van zijn positie. De rolbeschrijving van van Duivenbode klopt wel en toont tevens aan dat de Ziyech transfer voornamelijk een politieke transfer is geweest. Geen kwaliteitstransfer of een transfer onder druk van supporters groepen maar de resultante van een intern machtsstrijdje tussen een aantal personen.

8 oktober 2019 om 17:46

Wonderlijke reactie. Overmars is TD bij Ajax en gaat over de transfers, waarom zou iemand die over de transfers gaat, zijn eigen werk moeten blokkeren?. Het is sowieso complete onzin wat je zegt, de transfer van Zyech heeft helemaal niets met gezichtsverlies te maken, maar alles met het afketsen van de Bailey-transfer. Overmars heeft meerdere keren bevestigd dat Ajax wel degelijk interesse had in Zyech had, maar dat de club genoeg middenvelders had en dat de komst van een buitenspeler een hogere prioriteit had. Dat Van der Sar en Bosz druk op Overmars zou hebben uitgeoefend en dat Overmars daarvoor zijn gezwicht is nog grotere onzin omdat Van der Sar zich helemaal niet met transfers bemoeid bij Ajax en Bosz een duidelijke voorkeur voor Bailey had en dat ook meermaals publiekelijk heeft uitgesproken omdat dat een echte vleugelspeler was en Ajax op de vleugels onderbezet was. Zyech was niet meer dan een noodoplossing. Dat kan je allemaal gewoon googelen, dat jij je eigen draai aan het hele verhaal wil geven, moet je zelf weten, dat doe je wel vaker. Met feiten heeft jouw zienswijze in ieder geval helemaal niets te maken. Dat Zyech in onderhandeling is geweest met andere clubs, lijkt me overigens niet meer dan logisch aangezien Ajax in eerste instantie zelf heeft aangeven dat een buitenspeler de voorkeur had. Dat hij geen plannen had om naar Ajax te gaan, is ook aantoonbare onzin omdat hij meerdere keren met Overmars heeft gesproken. Overmars heeft ook meerdere aangegeven dat hij Zyech een hele goede speler vond, maar dat Ajax hem niet nodig had omdat de club al zoveel middenvelders onder contract had staan en meer behoefte had aan een buitenspeler. Dat Zyech een politieke aankoop zou zijn, is zo een bespottelijke bewering dat ik daar eigenlijk niet eens op in wil gaan aangezien Overmars juist een hekel heeft aan politieke spelletjes en hij de laatste is die zich daar aan zou bezondigen. Ajax wilde perse Bailey hebben, zelfs zo graag dat de club tot drie keer toe met hem heeft onderhandeld en hem al in 2015 wilde vastleggen, toen hij nog speler van Trencin was. Dat ging toen niet door omdat er problemen waren met het verkrijgen van een verblijfsvergunning. Dat zijn allemaal keiharde feiten, die je gewoon kunt googelen. Als je tenminste geinteresseerd bent in de feiten en daar ben ik bij jou niet helemaal zeker van.

8 oktober 2019 om 18:00

Opmerkelijk dat je zoveel misvattingen op VZ kwakt over jouw eigen club. Je slaat de plank volledig mis op diverse fronten. Verder ben je nogal naief door alles wat in de media verschijnt als absolute waarheid aan te nemen. Van geen enkele bedrijfstak dan die van het Betaald Voetbal worden zoveel aannames, verdraaiingen van feiten, halve waarheden en ronduit verzinsels in de media gepubliceerd. Tevens laat je ook duidelijk blijken een buitenstaander te zijn en graag voor iedereen spreekt. Dit is niet de eerste keer dat je daarop gewezen wordt, mijn beste. Aangezien het geen zin heeft om te discussieren met personen die vol zijn van zichzelf en anderen regelmatig complete onzin verwijt, laat ik het hierbij. Je mag het laatste woord hebben. I just don't care.

8 oktober 2019 om 18:19

Ziyech was ook nooit naar ajax gegaan als fc twente niet gefraudeerd had. Dan was hij namelijk naar feyenoord gegaan...

9 oktober 2019 om 09:13

@ajexit, wat waren zijn 'absurde' secundaire eisen dan precies?

8 oktober 2019 om 15:20

En dat heeft Markie je zelf verteld .. natuurlijk. Als een speler zegt dat ie zeker blijft ... gaat ie waarschijnlijk morgen al weg. Dat is gangbaar in de voetbalwereld. Als Marc interesse had getoond ... was de prijs opeens een stuk hoger geworden. Dat is ook gangbaar in de voetbalwereld. Wen er maar aan.

8 oktober 2019 om 15:23

Helemaal mee eens. Het wordt tijd voor een standbeeld van Ziyech naast de Johan Cruijff Arena.overigens was het niet de publieke opinie. Maar de uitschakeling in de Vcl. Daardoor kreeg Overmars een motie door de RvC om Ziyech te halen.

8 oktober 2019 om 17:17

Zullen we eerst even een standbeeld plaatsen van onze allergrootste voetballer aller tijden.

8 oktober 2019 om 15:38

@lawpi, zou kunnen. Geen idee of het zo is. Wat we wel weten is dat Bosz hem destijds al graagde wilde hebben. Wie weet liet Overmars zich alsnog overtuigen icm de uitschakeling in de voorrondes van de CL. Om de 'publieke opinie' hier nou direct voor aan te wijzen als doorslaggevende factor gaat wel ver he?

8 oktober 2019 om 15:49

@comokum Nou ik zou zeggen lees dit bericht maar. Publieke opinie is zeker een doorslaggevende factor geweest in deze:http://www.ajaxshowtime.com/index.php/article/opinie/98844/ziyech-de-allerbeste-speler-van-nederland

8 oktober 2019 om 16:40

Thanks, dit artikel zegt precies niets. Johan Derksen denkt dat hij de publieke opinie is, of op z'n minst aanvoert, maar het zegt echt totaal niets over waarom Ziyech uiteindelijk wel gehaald werd.als je wel een inhoudelijke onderbouwing wil dan kan je het beste even het bericht van Scepticus hierboven lezen.

8 oktober 2019 om 16:15

@lawpi,ik kan me de twijfels bij Overmars prima voorstellen. Bij twente was hij ook niet altijd overtuigend maar zag je wel dat zijn potentie enorm was. Volgens mij kunnen we wel zeggen dat het begin van Ziyech bij Ajax niet overtuigend was. Op een gegeven moment kwam er ook bij hem een soort omslag waardoor het allemaal beter ging lopen.ook nu nog komt hij vaak ongeïnteresseerd over, maar dat blijkt altijd alleen maar schijn.er is nu geen speler bij ajax die het vooruitverdedigen van Ten Hag zo goed uitvoert als hij. Hoewel hij enorm veel risico in zijn spel legt (en dat pakt niet altijd goed uit), de hoeveelheid kansen die hij daarmee creëert is volgens mij ongeëvenaard en in elk geval voor mij een reden om naar Ajax te kijken. Ik zie liever 20 prutschoten en 2 wereldgoals, dan 10 intikkers a la Filippo Inzaghi...

9 oktober 2019 om 11:23

@sholofly bij Twente was hij niet overtuigend? daar scoorde hij aan de lopende band en behoedde hij Twente hoogst persoonlijk voor degradatie. hij blonk daar in een matig elftal bijna wekelijks uit en was toen imo al de beste speler in de Eredivisie

8 oktober 2019 om 16:19

@lawpidat Ajax weer mogelijkheden begon te krijgen, is vanwege de snelle doorverkoop van Davidson Sanchez en voornamelijk het halen van Dušan Tadić.toen zijn puzzelstukjes in elkaar gaan vallen. Tadić is een op en top motivator. Ziyech had in het verleden (2 á 3 jaar terug) totaal niet het vertrouwen en karakter om Ajax alleen uit een dal te trekken. Voornamelijk na deze zomer zet Ziyech karakterstappen, omdat zijn vertrouwen in de beleidsmakers van Ajax 110% is.

Zo zie je maar hoe snel het kan gaan in de media. In het begin van eigenwijze gefrustreerde Ziyech naar voorbeelfunctie en topspeler.

8 oktober 2019 om 15:39

Waar dat toch altijd vandaan komt...ziyech bleef bij Twente zonder te morren en behoedde ze hoogstpersoonlijk voor een eerdere degradatie.

8 oktober 2019 om 16:28

Gezien je nicknaam moet jij toch ook weten dat de relatie met het Ajax publiek niet de beste was, toch? Daar raak je van gefrustreerd, aangezien hij in het begin niet echt aardde. En dat is niet eens erg te noemen, daardoor is hij alleen maar de nog grotere speler geworden die hij nu is.

8 oktober 2019 om 16:41

Absoluut mee eens maar de tegenstelling die Kenner070 hier opwerpt slaat nergens op.

Joh, blijkt toch keer op keer een goeie kerel te zijn he, die Ziyech, en dat terwijl hij zijn mouwtjes soms zo raar vasthoudt!!!

Ik begin met de dag meer waardering te krijgen voor deze man! Hopelijk blijft hij bij Ajax en dus in Nederland. Geweldige speler, geweldige persoonlijkheid!

Ziyech is de belangrijkste speler bij Ajax, misschien niet altijd op het veld maar zeker wel ernaast. Als ik zie hoe hij omgaat met jonge spelers en hoe dit tegen hem opkijken. Ziyech moet echt zo lang mogelijk bij Ajax blijven.

8 oktober 2019 om 17:19

Ik denk dat er een paar spelers zijn die heel belangrijk voor Ajax zijn en dan vooral naast het veld. Dat zijn naast natuurlijk Hakim ook Klaas-Jan, Daley en Dusan. Zonder een wedstrijdje te doen van wie is belangrijker, denk ik dat deze 4 zo'n belangrijke rol hebben voor dit Ajax dat ik hoop dat ze inderdaad zo lang mogelijk blijven!

Ziyech is toch wel een fantastische speler gebleken voor Ajax. Wat zullen ze een moeite hebben om hem adequaat te vervangen als hij weggaat. Trouwens wat een smerige clickbait titel.het komt over alsof Ziyech iemand bedreigd dat ie wel ff langs zal komen in Heerenveen als diegene wat van hem wil. Zo wordt de titel getoond op de hoofdpagina van voetbalzone.

Ziyech heeft slechte naam bij Heerenveen publiek door vele balverlies, verongelijktheid en mindere meeverdedigen. Dat maakte Heerenveen beetje tot schietschijf. Daarnaast tumultueuze vertrek naar Twente en rapen waren gaar. Moet zeggen dat publiek ook behoorlijk verwend was met vele topspelers die op t oog wel keihard werkten, noem een Pranjic bijvoorbeeld. Gekke is dat dit patroon zich deels herhaald heeft bij Twente en ook Ajax, zal dus deels ook aan houding Ziyech liggen of hoe hij overkomt iig Wel tijd om dit soort onzin nu achter ons te laten en hem te waarderen voor wat hij ook is, een geslaagde speler uit opleiding Heerenveen die niet te beroerd is om anderen te helpen. Hoop dat ie beter welkom krijgt volgende keer..

8 oktober 2019 om 18:16

Lekker aan de borrel gezeten Gj7300 of is er een andere reden voor deze wartaal? Ziyech heeft helemaal geen slechte naam bij Heerenveen. Creatieve aanvallende spelers worden juist op handen en voeten gedragen. Destijds moesten vooral Slagveer, Zomer en Van La Parra het ontgelden. Daarnaast was zijn transfer helemaal niet omstreden. Hij wou hogerop (logisch) maar niet naar de eerste de beste club. Niemand dat hem dat ooit kwalijk heeft genomen. Groeten van een hele fanatieke Heerenveen supporter.

Het lijkt erop dat velen hier volgens mij een belangrijk punt uit dit artikel negeren: dat Ziyech zijn hart op de goede plek heeft. Hij hoeft niet te spreken met andere voetballers over omgaan met teleurstellingen, maar hij wil er zelfs extra tijd en moeite in steken. Zo zijn er wel meer voorbeelden waaruit blijkt dat Ziyech een (maatschappelijk) betrokken mens is.

8 oktober 2019 om 18:57

Advies: vraag dat eens aan de Marokkaanse gemeenschap. Dronten bijvoorbeeld.

Ik ben wel benieuwd hoe Talan zich ontwikkeld als trainer. Was altijd een rustige en bescheiden jongen, als trainer moet je je ook veel op de voorgrond begeven. Lijk me wel een trainer die begaan is met de spelers. Ook weer een mooi voorbeeld hoe Ziyech met collega's omgaat. Het is niet altijd keihard die voetbalwereld, soms dus ook erg menselijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. VeermanMiddenvelder62
H. VeermanAanvaller65
M. van BergenAanvaller50
C. DriouechAanvaller40
E. MulderKeeper60
P. BochniewiczVerdediger61
I. DresevicVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

306 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 2 0 0 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Chelsea-supporters stemmen op Twitter zeer positief over optreden Ziyech

Hakim Ziyech luisterde zijn basisdebuut bij Chelsea woensdagavond op met een doelpunt. Mede door de treffer van de aanvallende middenvelder werd FK Krasnodar met ruime cijfers (0-4) verslagen in de groepsfase...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren