Sergiño Dest: ‘Ik ging me ook steeds Amerikaanser voelen’

Dinsdag, 8 oktober 2019 om

Sergiño Dest staat voor een lastige keuze in zijn loopbaan. De talentvolle rechtsback van Ajax heeft zijn debuut in de nationale ploeg van de Verenigde Staten reeds gemaakt, maar omdat hij nog geen officieel duel voor Team USA speelde, kan hij nog de overstap maken naar het Nederlands elftal. Het talent heeft nameljik een dubbel paspoort en denkt momenteel na over zijn toekomst als international. Op de clubwebsite van Ajax gaat hij in op zijn situatie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Voor welk land denk jij dat Sergiño Dest kiest?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

148 reacties (laatste reactie door zinedane)

Ben benieuwd. Ik denk Nederland, jullie?

8 oktober 2019 om 13:35

Denk ik ook. Anders had ie geen extra bedenktijd nodig gehad.

8 oktober 2019 om 13:51

Bedenktijd kan ook zijn om te zien hoe zijn ontwikkeling verloopt. Als het zich doorzet en hij een basisspeler van oranje kan worden, dan kan hij daarvoor kiezen en voor de prijzen spelen. Maar als zijn ontwikkeling stagneert en oranje geen optie is, heeft hij altijd nog de VS als optie om toch nog een leuke interlandcarrière op te bouwen.

8 oktober 2019 om 14:28

ik zou als ik hem was lekker voor team Usakiezen. Daar heeft ie grote kans dat ie een mooie interland carriere heeft met 80+ interlands en Wks. Bij NL wordt ie na vd Wiel, van Rhijn, Veltman, Janmaat, Karsdorp, Dumfries de zoveelste hype op rechtsback voor n paar maanden...

8 oktober 2019 om 14:52

@siepie: dat van die ontwikkeling weet ik niet zo goed. Dan zou Dest er namelijk goed aan doen om meerdere jaren de boot af te houden. Kijk naar spelers als Van der Wiel, Karsdorp, Willems, etc. Allemaal backs die het meer dan een jaar goed hebben gedaan, maar in de vervolgstap een enorme terugval hebben gekregen. Garanties dat een back een vast niveau blijft halen na een paar maanden, een jaar, of zelfs twee krijg je niet. Dus lijkt me stug dat Dest net zo lang zijn keuze uitstelt tot hij weet of hij absolute wereldtop is. Ik denk (let op: pure speculatie) dat hij bedenktijd vraagt omdat hij, toen Oranje concreet werd, eigenlijk meteen wilde switchen. Omdat dat er misschien lullig uitziet naar de VS (toch het land dat hem een kans heeft gegeven), doet hij nu nog even een uitvoerige ''nadenksessie', om vervolgens over een maand of 1,5 aan te geven dat ie voor Oranje kiest.

8 oktober 2019 om 15:44

@clarkkent ik denk dat we ons enorm vergissen in Dest, heb het idee dat hij het toch echt in zich heeft om een grootte te worden. Hoewel ik dit ook dacht bij Karsdop en vd Wiel, zie ik bij Dest toch een soort terug knok mentaliteit die me wel bevalt. Daarnaast heeft hij wel degelijk de voetbal kwaliteiten. Volgend op zijn verhaal hierboven lijkt het erop dat hij zich altijd Nederlander heeft gevoeld tot dat hij voor de jeugd elftallen van Amerika is gaan voetballen. Als ik eerlijk mag zijn word ik er best verdrietig van als Dumfries de enige optie is voor komende jaren, dus Dest is een welkome versterkingen.

8 oktober 2019 om 15:45

@ebbie07.. Ik snap dat je een verband probeert te leggen, maar die is er niet. Dest is gewoon weer een individueel talent, die hard moet blijven werken om de top te halen. Het is niet zo dat een rechtsback meer kans heeft om te stagneren dan een 18-jarig talent op een andere positie.

10 oktober 2019 om 09:37

Ik vind dat Dest het op de rb positie bij Ajax in deze periode van zijn carriere niet beter doet dan Tete of V/d Wiel of zelfs Van Rhijn in de periode dat deze drie gozers het grote talent waren. Tuurlijk kan dit een schot in de roos zijn. Maar ik vind hem echt niks speciaals hebben tegenover deze jongens of Mazraoui. Sterker nog, zou me niks verbazen als Mazraoui zijn basisplaats weer terugknokt ergens vroeg na de winterstop. Op dit moment heeft Dest nog geen enorme steken laten vallen. Maar tegen Valencia zag je wel dat een Guedes vanaf links constant de 16 in kon duiken en de bal aangespeelt kreeg. Tegen Lille kwam die Bamba er op linksvoor constant tussenuit. Het heeft nog niet tot een tegendoelpunt geleid, maar deze twee directe tegenstanders hebben wel flink kansen gecreerd. Je mag geen fan zijn van Dumfries. En hij heeft niet zijn beste wedstrijden in Nederland achter de rug. Maar als je ziet hoe hij bij PSV speelt is hij op dit moment echt 10x weerdevoller voor Psv. Die jongen heeft 3 doelpunten en 3 assists in 9 wedstrijden op z'n naam als rechtsback!

8 oktober 2019 om 13:39

Denk ik ook. Ik zie ongelooflijk veel mensen zeggen dat hij bij Amerika meer kans maakt maar ik vraag me af of die mensen Team USA kennen. Op Dest positie speelt Yedlin. De onbetwiste rechtsback met al 4 jaar premier league ervaring en een jaartje jonger danVeltman. Staat al op 60 interlands, vorige periode geblesseerd dus Dest speelde. Die speel je er echt niet zomaar uit

8 oktober 2019 om 13:51

Yedlin is al 26 en speelt nog steeds bij newcastle, een degradatiekandidaat. Daarnaast speelde yedlin in het elftal wat nu al jaren keihard faalt. Als Dest bij Ajax de onbetwiste nummer 1 is dan komt hij ook bij Team USA gewoon in de basis. Ik zou zeggen dat de kans ongeveer even groot is aangezien nl ook geen geweldige rb's kent

8 oktober 2019 om 14:04

Met Yedlin zijn ze gepromoveerd. Newcastle is de afgelopen 2 jaar gewoon in de middenmoot geeindigd in de pl. Dat is niet falen hoor.

8 oktober 2019 om 14:08

Dan zetten ze hem wel linksback neem ik aan Dest kan op beide posities uit de voeten. Je hebt overigens wel gelijk wbt Yedlin. Die is samen met McKennie een van de eerste die op het wedstrijdformulier staat bij Team USA

8 oktober 2019 om 14:12

Yedlin gaat hij echt niet even uit de basis spelen hoor. Daar geloof ik helemaal niks van. Of je moet ze inderdaad allebei als back gebruiken.

8 oktober 2019 om 14:29

Ik denk dat we nu wel een keer mogen zeggen dat Ajax n grotere club is dan freaking Newcastle of niet? Of halen die ook de finale EL en halve CL?

8 oktober 2019 om 14:31

Yedlin is helemaal geen bijzondere voetballer, hij is vooral snel. Als Dest zich een beetje ontwikkeld speelt hij die dr wel uit. En zelfs als hij dat niet doet, hij is nu al beter dan de linksback van de VS en beter dan de rechtsbuiten (boyd). Hij gaat daar sowieso wel spelen.

8 oktober 2019 om 15:13

26 dan kan hij nog zeker 6 tot 8 jaar mee. een berg ervaring in de PL die Dest niet heeft. Het gaat in de top niet altijd alleen maar over wie er het meeste talent heeft ervaring en fysiek zijn ook zeer belangrijk... Een paar jaar gelden was Tete de back van de toekomst en daarvoor vd Wiel. Een beetje geduld lijkt me op z'n plaats. Eerst maar eens een heel seizoen vaste rechtsback van Ajax zijn en dan verder kijken.

8 oktober 2019 om 15:33

Ajax is veel groter en beter dan Newcastle

8 oktober 2019 om 18:49

Deandre Yedlin kan er echt niks van man, dat is een renpaard zonder voetballende kwaliteiten. Desalniettemin hebben we Dest ook het goed zien doen op de LB positie, daar speelt Tim Ream en die zet elke wedstrijd een aanvaller van de tegenpartij 1 op 1 met de keeper dus die speel je er wel uit. In Amerika zijn ze rete positief over Dest dat kan ik je wel vertellen. Logisch ook, hij staat basis bij Ajax en iedereen weet inmiddels wel wie we zijn.

8 oktober 2019 om 20:13

@clarkkent2, ja leuk, Monaco bereikte ook de halve finale CL. Inmiddels degradatiekandidaat in de Ligue 1. Roma bereikte ook de halve finale CL. Iets verder terug bereikte Schalke ook de halve finales. De grotere club betekent ook niet per se dat je wordt geselecteerd/gekozen. Kijk maar naar een Laporte bij Frankrijk. Basisspeler bij Manchester City maar Deschamps houdt liever aan zijn vaste kern vast met oa Sakho die bij Crystal Palace speelde.

10 oktober 2019 om 09:39

Maat.... Dest zou bij Newcastle nu echt niet zo maar even in de basis staan. Leuk dat Ajax de jeugd de kans geeft maar Dest zou momenteel gewoon kapotgemaakt worden in de premiere league.

8 oktober 2019 om 13:45

Ik zou het heel opmerkelijk vinden. Mijn redenering zou zijn: "jullie hebben me 10 jaar lang niet nodig gehad en nu ik 5 leuke wedstrijden speel willen jullie opeens dat ik Nederland ga vertegenwoordigen." Ik zou het voor Amerika sneu vinden, zij hebben jarenlang bijgedragen aan de ontwikkeling van die jongen door die jeugdinterlands. Bij Nederland hadden ze hem namelijk niet nodig, zo bleek. Zoals ik het andersom bij Kokcü vreemd en zonde vond dat hij opeens voor Turkije kiest, na een hele jeugdinterlandcarrière voor Nederland.

8 oktober 2019 om 13:54

Je kan het ook zo zien dat Dest 10 jaar lang niet goed genoeg was voor Oranje. Verder heb ik begrepen dat hij niet altijd back is geweest, maar een winger. Dat hij nu voor Oranje kan uitkomen is te danken aan zijn ontwikkeling. Dus jou redenering is te kort door de bocht.

8 oktober 2019 om 14:16

Lol. Die jongen is 18 jaar en heeft vorig jaar zijn eerste profcontract getekend. Hij is door Ajax opgeleid en dat is een Nederlandse club en de uitspraak dat de VS zouden hebben bijgedragen aan zijn ontwikkeling, is natuurlijk je reinste kolder. Die hebben vooral geprofiteerd van de tijd, geld moeite en energie, die men bij Ajax in zijn opleiding heeft gestoken. Bij een nationaal team wordt een speler niet opgeleid, daarvoor kan een speler alleen maar wedstrijden spelen gezien de korte tijd dat een bondscoach zijn spelers tot zijn beschikking heeft. Die jongen kan gewoon zijn eigen keuze maken en staat daarin helemaal vrij. Het is natuurlijk de grootst mogelijke onzin dat als je voor een feestje wordt uitgenodigd, je verplicht bent om die uitnodiging aan te nemen omdat je de vorige keer ook geweest bent. Voor een nationaal team word je ook geinviteerd en als dat het geval is, kan je die uitnodiging naar eigen keuze aannemen of naast je neer leggen. Dat is immers de essentie van een uitnodiging. Tenminste in een Westerse democratie als NL. Ik moet altijd hartelijk lachen om die eenzijdige voorstelling van zaken terwijl het mes aan twee kanten snijdt. De VS hebben natuurlijk net zoveel van de kwaliteiten van Dest geprofiteerd als Dest van het feit dat hij bij de VS internationale ervaring op heeft kunnen doen. Een nationaal elftal is geen instelling voor bezigheidstheorie, daar word je alleen voor opgeroepen als de bondscoach je denkt te kunnen gebruiken en aangezien de VS niet een echt voetballand is en NL wel, is het niet meer dan logisch dat de kans om voor het nationale team van de VS te worden opgeroepen veel groter is dan bij Nederland. Nederland kan als voetballand normaliter uit een veel grotere voorraad spelers putten.

8 oktober 2019 om 14:23

Dat mag toch ook? Ik geef in mijn antwoord duidelijk aan wat "mijn redenatie" zou zijn. Jouw redenatie mag daar best van afwijken. Alleen nergens voor nodig om mijn redenatie als kolder te bestempelen. Want in de westerse democratie als NL waarover jij spreekt, mag ik gewoon mijn eigen mening geven.

8 oktober 2019 om 14:27

Jij gaat ook wel erg kort door de bocht. Natuurlijk heeft hij veel bij Ajax geleerd. Maar hij zal toch ook echt wel een positieve ontwikkeling door hebben gemaakt in Amerika. Spelen tegen internationale jeugdploegen van een ander continent en invloeden vanuit een andere sportcultuur zullen heus wel goed geweest zijn voor zijn ontwikkeling. Bij Ajax leer je veel maar er is meer in de wereld dan Ajax. Waarschijnlijk is de weerstand die hij met de Amerikaanse jeugdselecties heeft meegemaakt veel groter dan de weerstand in de jeugd van Ajax. Dat is ook wel wat waard.en ja hij kan, mag en moet zijn eigen keuzes maken. Daar ben ik het dan wel weer mee eens.

8 oktober 2019 om 14:51

Dat lijkt op wraak ... onderbuikgevoelens zouden niet mee moeten tellen.zeker niet bij zo'n beslissing.

8 oktober 2019 om 16:21

De situatie van Kokcu (en Ziyech en overigens ook) is niet te vergelijken met Dest. Dit komt doordat beiden gewoon in Nederland zijn opgegroeid en opgeleid. Dat Dest jeugdinterlands heeft gespeeld voor Amerika maakt dat ik heel goed kan leven met beide keuzes. Dus ik zou beide keuzes kunnen begrijpen. Voor Kokcu en Ziyech is dat anders. Die zijn in Nederland opgegroeid, hebben daar hun jeugdopleiding gehad, zijn uitgekomen voor de Nederlandse jeugdelftallen en gaan daarna spelen voor een land waar ze, afgezien van een aangeboren nationaliteit, niks mee hebben. Dat vind ik persoonlijk hele vreemde en onverklaarbare keuzes. Dat is in mijn ogen gewoon stank voor dank. Ook voor die spelers geldt in mijn ogen dat als ze nou alle jeugdinterlands ook daar hadden gespeeld ik de keuze had kunnen begrijpen. Nu vind het echt een waanzinnig dom besluit.

9 oktober 2019 om 15:59

Remcode suggestie van jou dat Ziyech en Kokcu 'niks hebben' met het land waar zij nu voor hebben gekozen om te spelen is grote lariekoek. Hoezo hebben die twee 'niks met dat land'? Hoezo ga jij voor die jongens bepalen waar zij wel of niet iets mee zouden hebben eigenlijk? Dat bepalen die jongens, uiteraard, lekker zélf. Dat hun keuze neerkomt op 'stank voor dank' is daarnaast echt een bijzonder enge en uitzonderlijk krankzinnige gedachte. Hoezo is überhaupt iemand iets 'schuldig' aan een maatschappij of een land? Omdat hun ouders in een ander land geboren waren? Wat een onzinnige gedachte eigenlijk en ook automatisch exact een duidelijke aanwijzing waarom integraties 'mislukken'. Ziyech is de Nederlandse maatschappij even veel of even weinig 'verschuldigd' als dat Frenkie de Jong, Piet Jansen of Thiery Baudet aan Nederland zijn verschudigd. En ja hoor, jij mag inderdaad als jij dat wilt hun besluit 'dom' vinden. Maar dat vind ik dan weer een nutteloze en ondoordachte mening. En het spreekt voor zichzelf dat ik alle recht heb om dat te zeggen.

8 oktober 2019 om 14:18

De meeste mensen mogen echt blij zijn dat ze nooit zo een afweging hoeven te maken. Wat een dilemma voor iemand die van beide landen houdt.

8 oktober 2019 om 15:58

Een keuze uit luxe is altijd beter dan een keuze uit armoede. Je hoeft echt geen medelijden met m te hebben. De beste mensen zouden al blij zijn als ze t talent hadden om überhaupt voor een nationaal team uit te komen

8 oktober 2019 om 17:15

Ik hoop het. Snel technisch inzicht en harde werker. Wat wil je nog meer? Oh ja kei jong. Woont in Nederland dus kom op.

Hmmm klinkt voor Oranje zeker niet kansloos gelukkig! In huidige vorm is hij mede afhankelijk van de prestaties van Tete, Dumfries en Hateboer (laastgenoemde is bij Koeman een optie, in tegenstelling tot de mening van een aantal mensen). Echter schat ik Dest hoger in qua potentie, ondanks dat backs en ajax de laatste paar jaar niet altijd een even stabiel huwelijk geweest is! Hopelijk hapt hij toe!

8 oktober 2019 om 14:08

Ik weet het niet hoor, het is ook graag of niet. Je kan als knvb alleen maar vragen of je zin hebt in het NL project in je carrière. Een op en top voetballand. Beloven kan niemand wat; ik zou het wel weten. Zeker wetende dat de RB positie een van de slechtst bezette posities is van NL (ik bedoel Dumfries, komop man...)

Mis je niks aan, lekker voor Amerika kiezen jongen

8 oktober 2019 om 13:35

Ik ben het eens met dat je er niks aan mist, maar wel hypocriet om te roepen kies maar voor amerika. Terwijl als NL er iets aan had moest ie wel voor ons kiezen

8 oktober 2019 om 13:41

Nou als Dumbfries zo blijft spelen, heb je Dest hard nodig om de flank te bespelen. Veltman is iets te verdedigend en er is nog veel werk aan de winkel om het EK te halen.

8 oktober 2019 om 13:41

We kunnen elke in potentie goede rechtsback gebruiken op dit moment. Het is nou niet dat het op die positie overstroomd van (opkomend) talent.

8 oktober 2019 om 13:53

@okike#4 dat denk ik wel. Dumfries laat al een jaar niks meer zien in Oranje en met Veltman kan je niet op een EK komen aanzetten

8 oktober 2019 om 14:10

Haha, ik raad je aan eens CL te gaan kijken ipv alleen EL. Neem dan ook even in ogenschouw dat hij pas 18 jaar is en hij op dit moment zijn tegenstander nagenoeg elke wedstrijd de wil oplegt. Ziyech speelt een stuk beter de laatste tijd en raad eens door wie dat komt? Hij maakt zoveel ruimte voor Ziyech door tegenstanders mee te trekken.

8 oktober 2019 om 14:32

Ziyech speelt een stuk beter de laatste tijd? En dit moetrn we op het conto van Dest zetten? Ziyech schiet al 3 jaar lang de eredivisie aan flarden. Schei uit. Overigens vind ik Dest wel een talent hoor.

8 oktober 2019 om 14:43

Ziyech speelt een stuk vrijer de laatste tijd, ja. Hij heeft meer ruimte en dat komt o.a. door Dest. Weet je hoe lekker het is als je een back hebt die snel en wendbaar is en zowel aanvallend en verdedigend niet nalatig is. Toen Ziyech met Nous achter hem speelde moest hij soms wel 50-60 meter mee terug verdedigen. Die energie ben je toch kwijt, hoe je het ook wendt of keert. Nu hoeft hij dat minder te doen met Dest en ook aanvallend trekt Dest een mannetje mee. Of dacht jij dat Ziyech alles zelf deed? Dan hoeven we voortaan ook niemand meer op te stellen naast Ziyech.

8 oktober 2019 om 14:49

Vond Ziyech en Nous juist altijf heel lekker spelen samen. Vorig seizoen. Dus dit kan naar mijn mening echt de prullenbak in. We roemden Nous juist vorig seizoen

8 oktober 2019 om 15:04

Met Veltman wel dan?dest was een prima optie geweest, maar die trekt zo te horen naar de VS. Dan zijn dat je enige redelijk opties

8 oktober 2019 om 15:32

Zegt hij dat? Ik snap dat Veltman bashen niet! Hij speelt nagenoeg fout vrij en zeer sterk om Rcv. On topic: Dest moet lekker kiezen wat hij wilt, ik denk dat hij zeker een optie is op Rb, want de opties zijn er gewoon niet best.dumfries lijkt het ook niet te worden, teveel kip zonder kop en gewoon een zeer slechte voorzet.karsdorp, laat die nou eerst maar een fit worden, dan kijken of hij weer in de buurt van zijn vorm van het kampioensjaar kan komen, verlopig lijkt dat nu juist de uitzondering geweest te zijn.uiteindelijk is het ook maar afwachten hoe Dest zich gaat ontwikkelen maar de voor tekenen zijn positief.

8 oktober 2019 om 18:21

Ik snap het bashen van Dumfries en Karsdorp ook niet. Dat zijn gewoon de beste opties.jij kijkt dus de laatste wedstrijden van PSV niet, dan zie je dat Dumfries zich juist aan het herpakken is , met goeie rushes, redelijk rustig en belangrijke goals.karsdorp mits fit is misschien wel de beste optie.veltman is gewoon pure middelmaat en een aanfluiting op de back en voor het NL elftal. Kon niet op tegen de linksbuiten van Estland. In het eerste van fc Knudde speelt nog een betere linksbuiten.

8 oktober 2019 om 15:33

Vind je deze conclusie niet wat voorbarig? Hij is nog hartstikke jong en tikt al een redelijk aardig niveau aan. Iedereen vond Virgil van Dijk in het begin ook niks, topclubs in Nederland wilde hem geen van allen hebben. Goed voorbeeld van iemand die ook een stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt en nu onze captain van Nederland is.

9 oktober 2019 om 16:06

Zullen we niet gewoon eerst eens even wachten tot Dest gewoon een seizoen of twee onbetwist basisspeler is van Ajax en hem dán eens selecteren voor oranje? Want vooralsnog vergeet iedereen, om welke reden ook, dat hij in feite nog gewoon Veltman en zelfs Mazraoui voor zich heeft. Of is Mazraoui er ook alweer aan voor de moeite of zo? Vooralsnog is er geen enkel probleem om gewoon Dumfries op te stellen. Die presteert prima. Okay, zijn laatste twee interlands, met name die tegen Duitsland uit, waren minder. Maar als dát het criterium is dan kunnen we ruim de helft van oranje wel rouleren en andere spelers opstellen. Dumfries was eerder tegen Frankrijk én Duitsland in de Nations League gewoon uitstekend bezig en kreeg terecht uitstekende kritieken. Nu is het even ietsje minder. Geen enkele reden om hem nu opeens af te severen. Sowieso, Dest's verdedigende kwaliteiten zijn gewoon ondermaats. Dat vlak wordt door Dumfries veel beter beheerst. Dus: gewoon nog even wachten met die Dest. Die is ook jong zat. Aan hem om te kiezen, gaat hij dan nu voor de VS spelen of wil hij wachten op oranje in de toekomst? De keuze is aan hem.

Als je jezelf steeds Amerikaner voelt en je vindt het Amerikaanse paspoort het mooiste, dan lekker voor Amerika kiezen lijkt mij

8 oktober 2019 om 13:34

Lees je het nou expres verkeerd, of...? Hij zei dat ie zich steeds Amerikaanser ging voelen door het spelen in de jeugdteams. Daarmee zegt hij niet meer Amerikaans tov Nederlands, maar meer Amerikaans dan eerst (waar hij eerst niks voor voelde). Bovendien zei hij 1 van de mooiste, niet het mooiste. Staat er gewoon letterlijk

8 oktober 2019 om 13:59

Er staat letterlijk dat hij zich steeds Amerikaanser gaat voelen, dan maakt het toch niet uit waardoor dat komt, of het nu aan Trump ligt of dat hij voorstander van de doodstraf is of dat het door het voetbal komt. Sterker nog als het door het voetbal komt is het juist een extra reden om voor Amerika te kiezen. En ik zie nergens staan dat hij het Nederlandse paspoort net zo mooi vindt als het Amerikaanse

8 oktober 2019 om 14:13

Wat maakt t uit dat ie zich steeds Amerikaanser gaat voelen. Hij zegt nergens dat ie zich minder Nederlands voelt, en met een beetje begrijpend lezen haal je eruit dat ie zich nog altijd meer Nederlands voelt. Overigens zei ik nergens dat de oorzaak uitmaakte. En je ziet nergens staan dat ie de Nederlandse net zo mooi vind, maar het lijkt me dat ie dat niet eens hoeft te vermelden. Behalve voor gevallen zoals jij die opzoek gaan naar zulke dingen

8 oktober 2019 om 14:22

Ik ga nergens naar op zoek, ik lees gewoon wat er staat, lijkt mij dat jij graag wil dat hij zich meer Nederlands voelt en dat dan maar onder de noemer begrijpend lezen schaart, prima als jij daar gelukkig van wordt zou ik dat zeker blijven doen.

8 oktober 2019 om 14:27

Dit is een sterk staaltje selectief lezen. Dit stukje heb je zeker niet gezien: "nu vind ik het mooi om zowel Nederlander als Amerikaan te zijn."trouwens ik vind het Amerikaans paspoort ook mooier dan het Nederlandsch paspoort. Moet ik nu ook maar Amerikaan worden? Wacht even, ik vind Italiaans eten lekkerder dan Hollandse pot, dan zal ik maar een Italiaanse nationaliteit aanvragen. Ik vind London ook leuker dan Amsterdam.........

8 oktober 2019 om 13:36

"als ik vroeger aan voetbal dacht, dacht ik aan Ajax en Oranje. Nooit aan Amerika." Dat is pas sinds de laatste paar jaar. Hij zal zich toch echt nog wel veel meer Nederlander voelen.

8 oktober 2019 om 13:49

Amerika is dan ook wel een prachtig land. Met alle gebreken en domheid erbij.dat zou je als Hollandse nuchtere boer gewoon moeten accepteren.

8 oktober 2019 om 14:28

Hij bedoelt ermee dat hij zich eerst 100 procent Nederlander voelde, er werd thuis bv alleen Nederlands gesproken, maar door dat voetbal voor de Amerikaanse jeugdteams zich is gaan beseffen ook Amerikaanse roots heeft. Er staat helemaal niets om je gepikeerd over te hoeven voelen. Overigens geldt pas de laatste jaren als een toptalent, met name nadat hij als back is gaan spelen, vandaar dat hij nooit opgeroepen is geweest voor vertegenwoordigende teams van Oranje.

8 oktober 2019 om 14:37

Ik voel mij helemaal niet gepikeerd, het maakt mij echt niet uit waarvoor Dest of welke voetballer in Nederland dan ook voor kiest, voelt iemand zich prettig bij Amerika, Marokko, Turkije of welk land dan ook, lekker daarvoor kiezen. Gelukkig kan en mag dat gewoon.

8 oktober 2019 om 14:40

Mijn verwachting is gewoon na hét lezen ván dit artikel, dat hij voor Amerika gaat kiezen, that's all en als hij zich daar prettig bij voelt moet hij dat lekker doen

8 oktober 2019 om 14:34

Wow man. Helemaal uit zn verband gerukt. Er staat hier iets en jij leest echt iets totaal anders en dat is dus het probleem tegenwoordig..

Zou voor Amerika kiezen, daar krijg je sowieso waardering. Als hij voor NL kiest en een paar slechte wedstrijden speelt dan is het een buitenlander die voor Amerika had gekozen en als het goed gaat een Nederlander om trots op te zijn. Nederland is een ondankbaar land en ik spreek uit ervaring als Argentijn geëmigreerd hierheen

8 oktober 2019 om 13:29

Jij komt als Argentijn lekker dankbaar over naar Nederland zeg.. OT: Ik kan me heel goed voorstellen dat hij op den duur voor USA is gaan spelen. Echter vind ik dat je altijd voor Nederland moet kiezen wanneer je alles aan Nederland hebt te danken.

8 oktober 2019 om 13:41

Waarom zou iemand met een gemixte achtergrond die in Nederland woont alles aan het land te danken hebben. Wat zouden zij precies aan Nederland te danken hebben volgens jou?

8 oktober 2019 om 13:43

Woonplaats (thuis) , opleiding, werk, sociale voorzieningen, zorg

8 oktober 2019 om 13:47

@Klene Haha meen je dat serieus kerel? Dus ik als immigrant MOET voor Nederland kiezen ipv spelen voor mijn eigen land puur omdat ik alles te danken heb aan Nederland?? Dit kan je toch niet serieus nemen??

8 oktober 2019 om 14:07

"opleiding, werk, sociale voorzieningen, zorg"Daar betaalt hij keurig belasting voor. En met zijn inkomstenbelasting als hij een fatsoenlijk salaris krijgt bij Ajax waarschijnlijk meer in een jaar dan de meeste vz'ers in hun hele leven. Ik vind dat altijd zo'n onzinargument.

8 oktober 2019 om 14:13

Ik neem aan dat ze hun belastingen gewoon betalen dus jouw voorbeelden hebben ze niet te danken aan de staat.

8 oktober 2019 om 14:34

Hij heeft toch zijn hele voetbalcarriere te danken aan Nederland (ajax o.a.) of niet? Daarbij is hij 'gewoon' in Almere geboren en woont hier al zijn hele leven. Verder ken ik jouw achtergrond niet, dus daar zal ik niet over oordelen. In het geval van Dest oordeel ik op basis van de dingen die ik lees en ben ik van mening dat hij voor Nederland moet kiezen. Omdat hij naar mijn mening alles aan Nederland heeft te danken.

8 oktober 2019 om 14:57

En waar betalen ze belasting ?Ze hebben Niets aan Nederland te danken ... daar betalen ze (een berg) belasting voor.of heb jij woonplaats (thuis) , opleiding, werk, sociale voorzieningen, zorg gratis en voor niets gekregen ?sociale voorzieningen zijn er voor Alle belastingbetalers.

8 oktober 2019 om 15:34

In elk land ter wereld betaald men belasting, maar je kunt toch stellen dat je hier in Nederland meer waar voor je geld krijgt dan in Zimbabwe of zelfs België. Je hoeft niet per se je hele leven af te stemmen op je nieuwe land, of je cultuur te verloochenen, maar een beetje dankbaarheid is toch helemaal niet raar? Dat die dankbaarheid wederzijds kan zijn, dat klopt.

8 oktober 2019 om 15:56

Jongrns, jongens. Nederland is 1 van de welvarendste landen ter wereld. Dat belastinggeld wordt in Nederland aan prima dingen besteed waardoor we het zo goed hebben hier. Ga eens kijken waar in 3e wereldlanden het zuurverdiende geld aan wordt besteed en je wordt vanzelf dankbaar. Stelletje zeurpieten.

8 oktober 2019 om 22:34

Ja alsof Nederland zelf voetbalt voor deze jongen. Alsof mensen in derde wereld landen totaal geen prof kunnen worden ofso. Echt wat een onzin wordt er verkocht. Een club leidt deze jonge op, de ouders voeden hem op en alles, hij doet alles zelf toch, het voetballen of presteert Nederland voor hem op het veld? Uiteindelijk levert hij straks een zakgeld op voor een Ajax en verdienen ze zo aan hem voor het opleiden van deze jongen. Maar al dat gezwets over te danken aan, pff wat een onzin. En kijk velen nu ook netjes blijven en slijmen ah Dest kan toch wellicht voor Oranje kiezen. Straks kiest hij voor Amerika, dan kotsen ze hem allemaal uit. Echt zo hypocriet. Als er wat te winnen valt, dan gaat men wel heel snel op knieën.

8 oktober 2019 om 13:33

Heeft in dit geval niets te maken met ondankbaarheid van de Nederlanders. In Nederland heeft hij veel meer concurrentie omdat er door veel meer mensen gevoetbald word. In Amerika is voetbal echter een stuk minder populair en ligt ook de druk veel lager dan hier! Voor deze jongen is het wel een moeilijke keus omdat hij half Nederlands is maar in het geval van Ihattaren is de keus in mijn ogen een stuk makkelijker omdat hij volledig Marokkaans is.

8 oktober 2019 om 13:53

Hoezo zie jij Ihattaren dan als "volledig Marokkaans"? Ik snap dat oprecht niet. Hij is toch geboren en getogen in Nederland? Ik snap dat je altijd binding zult voelen met het land van herkomst van je ouders (grootouders?), maar ik zie hem gewoon als een Nederlander hoor.

8 oktober 2019 om 14:27

Tja anders kan niet het vaste riedeltje van 'Nederlanders zien Marokkanen niet als Nederlanders' worden afgespeeld. Of te wel het vingertje naar de ander wijzen.

9 oktober 2019 om 16:11

kleinegeneraalwat jij het vaste riedeltje noemt, is gewoon keihard de waarheid. Jij kunt nog zoveel je best doen om weg te kijken en het probleem te ontkennen, maar dat gaat je niet lukken! Het staat vast dat heel veel 'nederlanders' inderdaad Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond gewoon als 'marrokaan' beschouwen én (blijven) behandelen. Ook al worden ze gewoon Burgemeester als Aboutaleb en Markouch. Dan nóg worden ze als 'marokkaan' bestempeld. Is gewoon zo. Ook al roep jij nog duizend keer iets over vingertjes wijzen naar anderen. En ja, ook jij moet accepteren dat de waarheid gewoon gezegd mag worden, ook al die jou niet bevalt.

8 oktober 2019 om 13:35

Altijd weer dat geklaag met termen als 'ondankbaar land', maar als het zo'n ondankbaar land is, waarom is het land dan zo aantrekkelijk voor buitenlanders? Als hij een paar slechte wedstrijden speelt, krijgt hij kritiek net zoals elke andere speler. Zo werkt dat als je topsporter bent in een commerciele tak van sport. De rest verzin je er simpelweg bij, want niemand kwam ooit met dat soort woorden toen Afellay, Boulahrouz, Yildirim enzovoort eens slecht speelden. Hou toch eens op met dit soort berichten, want je komt zelf nogal ondankbaar over.

8 oktober 2019 om 13:36

Ik snap oprecht niet waarom je dan emigreert naar hier als het zo'n ondankbaar land vindt. Zoals Klene ook al zegt, je komt zelf niet erg dankbaar over. Nederland is misschien wat meer down to earth dan bijv. VS. Maar ik kan me persoonlijk dan weer ergeren aan die 'over the top' gedragingen aldaar.

8 oktober 2019 om 13:37

Deze jongen is gewoon Nederlander , geboren en getogen in Almere... Dus hij had gewoon een Nederlander geweest die voor Amerika zou hebben gekozen. En bovendien waar zouden nederlanders jou als argentijn dankbaar voor moeten zijn? Voor dat je hier verwelkomt bent en hier gewoon je eigen ding kan en mag doen? Je zou bijna denken dat jij dan een ondankbare Argentijn bent richting Nederland.

8 oktober 2019 om 13:40

Gdoncaballitoals Nederland zo ruk voor je is, heb je dan nooit overwogen om te remigreren naar dat fijne Argentinie van je? Gewoon een vraag

8 oktober 2019 om 13:43

Zelf ben ik in Nederland opgegroeid en heb in mijn jeugd prof basketbal gespeeld en stond ook voor de keus Nederland of mijn eigen land. Voor mijzelf was de keus erg makkelijk want ik voelde veel meer om voor mijn land van herkomst te spelen puur omdat het gewoon beter voelde en bovendien speelt mijn land op een veel hoger niveau basketbal dus het was ook nog eens goed voor mijn carriere. Maarja wat je zegt is wel een beetje waar hoor heb het vaak genoeg opgemerkt ook toen Ziyech voor Marokko koos was het ineens een kut Marokkaan en daarvoor werd hij Nederlander of Nederlander/Marokkaan🤣🤣 en zo zijn er nog zoveel voorbeelden te noemen.

8 oktober 2019 om 13:51

@PSV-ACM-REAL - Maar een heel land ondankbaar noemen vanwege uitspraken van een paar randdebielen, gaat veel te ver. Verder denk ik sowieso dat men de lading altijd verschuift als het hun betoog ten goede komt. Er zijn namelijk veel meer voorbeelden waaruit blijkt dat we allesbehalve een ondankbaar land zijn.

8 oktober 2019 om 15:07

@PSV-ACM-REAL Als je meer verbonden bent met, zoals je het zelf noemt, ‘jouw land’ waarom woon je dan nog steeds hier in Nederland? Niet om het een of ander, er kunnen talloze redenen voor zijn. Maar het klinkt mij zo vreemd in de oren dat er zoveel mensen, voornamelijk jeugd/jong adolescenten, zoals jij zijn die blijkbaar veel meer hebben/voelen met hun (vader)land dan met het land waarin ze zijn geboren/opgegroeid. Waarom ga je dan niet daar wonen? Lijkt mij veel fijner.

8 oktober 2019 om 16:58

@PSV-ACM-REAL. In Argentinië steken ze je voor een reep Kwatta een mes in je rug. Laat daar je kinderen lekker opgroeien en als je dan daar woont, dan kun je weer lekker hard roepen, dat Nederland zo'n lekker landje was...ik denk dat je Argentinië meer romantiseert in je gedachte, dat het zo'n geweldige maatschappij is, maar de keren dat ik er ben geweest, glijdt de maatschappij daar alleen maar verder af.

8 oktober 2019 om 17:33

Als ik jouw reactie zo lees dan lijkt het net alsof je gefrustreerd bent dat er heel veel buitenlandse jongens die een sport beoefenen kiezen om te spelen voor hun land van herkomst. Dat is toch niet zo moeilijk te begrijpen lijkt me zo en ook volkomen logisch dat iemand zijn of haar land een warm hart toedraagt en trots voelt. Bovendien is het voor mij persoonlijk ook vele malen beter geweest voor mijn carriere om voor mijn eigen land te spelen dan voor Nederland. Dus ook sportief was het veel beter en ook nog eens mijn hart ligt nog steeds in mijn land van herkomst. En velen van ons buitenlanders hebben er niet persoonlijk voor gekozen om hier te komen wonen maar onze ouders. Wat Nederland betreft is gewoon mijn thuis waar ik me prima op mijn plek voel! I

8 oktober 2019 om 17:40

Dat het een puinhoop in Argentinie is dat weet ik. Maar hoe de mensen daar werkelijk zijn weet ik niet want ben er nooit geweest en ken persoonlijk ook geen argentijnen. Ik heb niks verkeerds gezegd over Nederland, heb alleen gezegd dat er in Nederland jonge sporters beledigd en belachelijk gemaakt worden als ze wat fout doen. Met als voorbeeld die brillenwipper en snorremans kunnen er wat van en dit op nationale TV. Dat vind ik dus ook niet kunnen hoor en dat deze Argentijnse meneer zich zo voelt dan moet er wel een reden toe zijn lijkt mij, toch? Het is zo dat maar een selectief groepje Nederlanders zo is en niet allemaal.

8 oktober 2019 om 14:10

Is Argentinië niet het land waar ze al drie keer een standbeeld van Messi vernield hebben na het niet winnen van een eindtoernooi?

8 oktober 2019 om 14:12

@gdoncaballito "nederland is een ondankbaar land en ik spreek uit ervaring als Argentijn geã«migreerd hierheen" Ik wil geen discussie aanwakkeren of zo, maar ik begrijp nooit zo goed waarom mensen als jij hier dan nog (willen) wonen. Mag je niet meer terug naar Argentiniã« dan of ben je om andere redenen gedwongen om hier te blijven?

8 oktober 2019 om 14:37

Nederland is geen ondankbaar land. Nederland is een land waar het rationele sterk heerst. Dusdanig rationeel dat het als ondankbaar kan voelen voor iemand die iets anders heeft gezien. Is het fout? Nee. Is het vervelend? Hangt van je eigen persoonlijkheid af. Ik heb er geen last van maar kan echt wel begrijpen dat een ander dat wel heeft.

8 oktober 2019 om 14:13

Waar moet Nederland jou dankbaar voor zijn? Je moet het zo zien: niemand vraagt of je naar Nederland wil komen met je dankbaar. Altijd dat gejank...

8 oktober 2019 om 14:35

Hij is geen buitenlander, hij is hier geboren. Ik vind het overigens jammer dat jij je onbegrepen en ongeliefd voelt. Ik hoop dat je je die nare groep nationalistische populisten links kan laten liggen en je je beseft dat we niet allemaal discrimineren. De meeste Nederlanders hebben het goed voor met mensen in hun naaste omgeving, ongeacht huidskleur of afkomst.

8 oktober 2019 om 15:09

Zo is het! Want als dat niet zo zou zijn dan zouden al die mensen die dat roepen toch allang vertrokken zijn? Wie wil er in een land wonen waar je je niet thuis en prettig voelt. Ik niet.

8 oktober 2019 om 19:28

"Daar krijg je meer waardering" hoe kom je daar nou bij? Welke Amerikaanse voetballer krijgt zoveel waardering in zijn land als Nederlandse voetballers hier, geen een. Het is geen voetbalcultuur, je zegt maar wat.

9 oktober 2019 om 02:19

Net alsof hij in team usa onbeperkt slecht kan spelen. De Amerikaanse sport cultuur is harder dan de Nederlandse hoor. Do or die. Wellicht is de concurrentie wat minder , ik ken de backs van team usa niet.

Bijna alles wijst richting een keuze voor Oranje. Als ik dit zo lees voelt hij zich ook echt een Nederlander in plaats van een Amerikaan, in tegenstelling tot veel Marokkaanse jongeren die zich meer Marokkaan voelen ipv Nederlander ondanks dat ze hier geboren zijn. Alleen de kans op speeltijd bij Amerika kan roet in het eten gooien maar als hij een beetje vertrouwen in zichzelf heeft kiest hij gewoon voor NL.

8 oktober 2019 om 13:43

Hij maakt bij Amerika echt niet zoveel meer kans. Op rechtsback staat daar gewoon een jongen die al 4 jaar in de PL speelt en ook nog eens een jaar jonger dan Veltman is

8 oktober 2019 om 14:02

Daarnaast hebben ze ook nog Cannon die getalenteerd schijnt te zijn, al zie ik in Dest meer kwaliteiten en potentie.

8 oktober 2019 om 15:06

Je zegt schijnt te zijn. Hieruit maak ik op dat je hem nooit hebt zien spelen. Hoe kan je dan Dest al bij voorbaat meer kwaliteit en potentie toe dienen. Dat is wel een beetje vreemd.

Ben benieuwd wanneer de Amerikaanse belastingdienst Dest gaat vragen om belasting te gaan betalen. Amerika is één van de weinige landen waar je belasting betaalt op basis van paspoort in plaats van woonplaats. Zal uiteindelijk toch een leuke som te halen zijn.

8 oktober 2019 om 13:36

Onzin. Je betaalt in principe op basis van paspoort, maar Amerika heeft (net als menig ander land) met bijna ieder land ter wereld verdragen gesloten waardoor Amerikanen in het buitenland niet dubbel belasting hoeven te betalen. Ook met Nederland is een dergelijk verdrag gesloten, waardoor Dest alleen Nederlandse belasting betaalt. Je bent met een Amerikaans paspoort wel verplicht jaarlijks een belastingaangifte te doen, maar de kosten daarvoor zullen verwaarloosbaar zijn voor deze jongen.

8 oktober 2019 om 13:42

Zijn genoeg verhalen bekend van Nederlanders die toevallig een Amerikaans paspoort hebben die een hoop gedoe hebben.https://www.nrc.nl/nieuws/2019/06/18/fiscaa...

8 oktober 2019 om 13:45

Als je vrij vaak in beide landen bent, kan ik me voorstellen dat er confusie ontstaat als er belasting betaald dient te worden. Als je zelden in Amerika komt en in Nederland woont, betaal je enkel belasting in Nederland.

8 oktober 2019 om 14:11

Dat is de regel die de Nederlandse fiscus er op na houdt.amerikanen moeten ook in Amerika belasting betalen, zelfs als ze daar niet wonen of werken. Alleen hoeven ze niet dubbel belasting te betalen.doordat nederland een heel hoog belasting tarief heeft komt het er voor Amerikanen in Nederland in de praktijk op neer dat ze alleen in Nederland belasting betalen. Gaan ze echter in een belasting paradijs wonen en werken mogen ze alsnog de amerikaanse belasting aftikken.

8 oktober 2019 om 15:00

@DanWilson Geen totale onzin. Amerika heeft inderdaad verdragen met landen waardoor je niet twee keer 100% belasting moet betalen maar je moet wel degelijk bepaalde belastingen betalen. Mijn schoonzus en schoonbroer hebben jaren in de VS gewoond en toen ze zwanger was overwogen om de kleine daar geboren te laten worden. Buiten de enorme kosten voor een bevalling waren de kosten voor die kleine het niet waard voor een Amerikaans paspoort.

9 oktober 2019 om 16:22

Dan Wilsonklopt niet wat jij hier beweert. Duizenden Amerikaanse Nederlanders ondervinden enorm veel last én financiéle schade door het optreden van de Amerikaanse Belastingdienst Irs.oorzaak van de problemen is de Foreign Assets Tax Compliance Act (fatca) en een daaraan gekoppelde overeenkomst tussen de Amerikaanse en Nederlandse regering uit 2013. Die bepaalt dat Nederlandse banken gegevens van klanten met de Amerikaanse nationaliteit over onder meer herkomst en tegoeden moeten doorspelen aan de Nederlandse Belastingdienst. Die deelt de informatie vervolgens met de Irs. Alleen: de VS zijn geen gewoon land als het gaat om belastingheffing. Terwijl de rest van de wereld – op Eritrea na – alleen ingezetenen aanslaat, beschouwt de IRS iederéén met een Amerikaanse nationaliteit als belastingplichtig. Zelfs als diegene niet of maar heel kort in de VS heeft gewoond. En het mag zo zijn dat door de hoge belasting percentages (op Inkomstenbelasting) er vaak niet nog dubbel in de VS belasting moet worden betaald, effectief kan het wel degelijk gebeuren dat mensen die bijvoorbeeld onroerende zaken hebben wel degelijk een forse claim uit de VS kunnen verwachten. Ik ken een voorbeeld van een man die zijn pensioen ongeveer geheel kwijt is geraakt door deze fratsen. Het is dus veel te kort door de bocht te stellen dat het je alleen de kosten van de aangifte kost. Dat is voor Dest niet veel, paar duizend dollar, maar wel voor normale mensen die gewoon ene normaal inkomen hebben.

8 oktober 2019 om 13:37

Haha ja dat zou wel een mooie zijn als je dubbel belasting zou betalen bij een dubbel paspoort. Zo werkt het natuurlijk niet.

Als je jezelf een bepaalde nationaliteit voelt is het makkelijk kiezen. Maar als het dicht bij elkaar zit gaan ook andere factoren een rol spelen. Dat lijkt bij Dest zo te zijn en die andere factoren lijken me toch in het voordeel van Nederland. Wil je spelen voor een land waar voetbal totaal niet leeft, waar je iedere twee maanden ellenlang voor in het vliegtuig moet zitten en op de Gold cup en in de eerste ronde van het WK uitkomt. Of een land waar voetbal sport nummer 1 is, je thuisland waar je niet ver voor hoeft te reizen en kansen op internationaal succes wat ook in je salaris terug te zien kan zijn? Ik denk dat hij voor Nederland kiest.

8 oktober 2019 om 13:43

Gezien deze uitspraken heb ik niet eens het idee dat het dicht bij elkaar ligt. Het komt over alsof Amerika een oplossing was als Oranje niet kwam. Die praatjes dat de binding er tegenwoordig wel is, lijken me vooral voor de buhne. Het is m'n eigen mening, maar uit alles maak ik op dat die jongen zich toch vooral Nederlander voelt.

Buiten het feit dat dest veel potentieel heeft en het op deze leeftijd al laat zien op het hoogste niveau, is het toch vreemd dat voetballers van 17-20 jaar een soort van verbijstering hebben wanneer ze nog niet in aanmerking zijn gekomen voor Oranje.. Het is wel zo dat jong Oranje al wel een mogelijkheid had kunnen zijn. Alleen is Dest de afgelopen 2 jaar pas echt ontwikkeld als back en was die daarvoor gewoonweg niet goed genoeg als aanvaller.

Wat mij betreft net als bij Mazraoui maakt het niets uit wat ze kiezen. Dest is echt geen superback. Doet het weliswaar beter dan Nous maar daar is voorlopig alles mee gezegd. Als ik Dest was zou ik lekker voor USA kiezen.

8 oktober 2019 om 13:39

Masterapie. Probleem is dat we bij Nl ook geen superrechtsback hebben. Dest doet het wel goed tot nu en heeft potentie,want nog maar 18. Waarom zou het geen superback kunnen worden?

Amerika is een prachtige sportland met een prachtige sport historie(in het voetbal wat minder, maar over het algemeen), en als hij zich steeds meer amerikaan vind dan Nederlander. Moet je vooral je gevoel volgen en voor team USA kiezen. Iets winnen op een gold cup na, zal je niet doen, maar niets is mooier dan voor je land uitkomen lijkt me.

Wat die jongen ook kiest, ik hoop dat het 't land is waar hij de meeste binding mee heeft. Ik krijg wel het idee dat Dest voor Oranje gaat kiezen. Sportief gezien doet het er voor Oranje niet heel veel toe. Ik heb niet het idee dat Dest iets uitzonderlijks heeft waardoor Oranje er beter op word.

Ondankbaar zeg.. heeft alles aan de Nederlandse staat te danken en dan overwegen om voor een ander land uit te komen (zou Derksen zeggen)? Daar hebben ze een naam voor. Of mag ik dit nu niet zeggen omdat hij niet Turks/marrokkaans is ? Ik vind op moment dat je dit zegt, dan valt er verder nog weinig over na te denken, heel veel succes in team usa zou ik zeggen.

Gast is 18 jaar, ontwikkeld zich fantastisch. Ik vind hem ook een typische Oranje speler. Hopen dat hij voor NL kiest!

8 oktober 2019 om 15:05

Wat is een typische oranje speler?

Ik ben echt zo verbaasd elke keer over de commentaren hier dat men het geen groot talent zou vinden. Persoonlijk vind ik Dest echt een ontzettend groot talent als back. Is pijlsnel, technisch heel sterk, aanvallend redelijk sterk en verdedigend ook stabiel. Daarnaast is hij pas 18 (!!!) jaar. Verdedigend gaat hij de komende jaren nog heel veel ontwikkelen, maar tot nu toe leert hij heel snel en past hij zich ook echt uitstekend aan.nee, ik vind dit persoonlijk echt het grootste rechtsback talent sinds Vd Wiel. En nee, ik zat niet op de hype wagon van de afgelopen 10 rechtsbacks die we hebben gehad.

Zoals ik het lees had hij helemaal niets met Usa, pas toen die heb benaderd hebben om daar te komen voetballen dacht ie aan zijn dubbel paspoort. Maar ook zoals met andere spelers vind ik dat hij moet spelen bij het land waar hij ook de jeugdwedstrijden heeft gespeeld, dus Usa.

Lastige keuze voor hem. Maar als je al zegt dat het Amerikaanse paspoort een van de mooiste ter wereld is, kan hij denk ik beter voor Amerika gaan voetballen.

Back positie is tegenwoordig wel het zorgenkindje in het voetbal. Je moet kunnen verdedigen, agressief kunnen spelen en vooral enorme loopvermogen om 90 minuten te kunnen rennen.

alle hypocriete pro-Derksen mannetjes hier die vinden dat Turken/marokkanen die in de NL jeugdelftallen hebben gespeeld moeten kiezen voor Nl....nee hoor nu moet Dest ineens wel voor NL kiezen???hypocriet !

8 oktober 2019 om 14:40

Hoezo? In beide gevallen gaat het over jongens die geboren en getogen zijn in Nederland. In beide gevallen hebben we het liefst dat zij voor Nederland kiezen. Ik mis de hypocrisie?

8 oktober 2019 om 15:16

Omdat Derksen alleen uit zijn onderbuik reageert.omdat ze Nederland op hun blote knieen moeten danken ?kiest ie voor Nederland vindt ie het "goed"kiest ie voor de USA is ie ineens een ondankbare "amerikaan".dat noem je hypocriet.

8 oktober 2019 om 15:37

Naast het feit dat je verhaal lastig te volgen is, benoem jij niet de definitie van 'hypocriet'.

Wat zijn we toch weer hypocriet bezig. Nous en Dest zelfde situatie opgegroeid in NL, jeugd elftallen doorlopen van Marokko en USA, zelfde positie. Vergelijk de reacties eens van dit forum en die van Nous, blijkbaar brengt het woord Marokko of Marokkaan meer emotie naar boven.

Deze discussie is al tientallen keren gevoerd. Niet alleen over Dest, maar al eerder over b.v. Ziyech en Mazraoui. En nog eerder over El Ahmadi etc. Het komt allemaal voort uit de belachelijke situatie dat een aantal mensen op deze wereld het recht heeft gekregen op een dubbel paspoort. Schaf dat af en de discussie is gesloten. Voor iedereen, ook voor niet-voetballers. Wil je vanuit welk land dan ook komen profiteren van het feit dat wij het hier aardig voor elkaar hebben ? Prima, wordt maar Nederlander dan. En niet half Nederlander, zodat je na geprofiteerd te hebben weg kunt rennen naar je andere land om hen en jezelf daar te laten profiteren van de faciliteiten die je hier en op kosten van de Nederlanders geboden zijn.

9 oktober 2019 om 16:28

"alleen: de VS zijn geen gewoon land als het gaat om belastingheffing. Terwijl de rest van de wereld – op Eritrea na – alleen ingezetenen aanslaat, beschouwt de IRS iederéén met een Amerikaanse nationaliteit als belastingplichtig. Zelfs als diegene niet of maar heel kort in de VS heeft gewoond."wat jij hier 'belachelijk' noemt is gewoon Internationaal recht. En kennelijk kom jij nooit jouw dorp uit maar er zijn ook mensen die weleens reizen, of weleens verliefd worden op een meisje uit een ander land. Of op een Nederlandse meisje terwijl ze zelf Amerikaan zijn of Italiaan. En ik heb jou dit al tig keer uitgelegd, maar kennelijk wil je het maar niet leren: er valt dus helemaal niks 'af te schaffen'. Of wil jij soms hebben dat andere landen mogen bepalen wie er Nederlander is en wie niet??? Nee? Dan betekent dit dat jij dus helemaal geen dubbele paspoorten wlt afschaffen. Want dát is namelijk het gevolg als je dit af wil schaffen. Maar dat gebeurt wel vaker als mensen dingen roepen over zaken waar ze totaal geen verstand van hebben. Dan roepen ze dingen zonder te beseffen wát ze zeggen. Maar nee dus, wij bepalen hier in Nederland zelf wel wie Nederlands is en wie niet. En zo doen andere landen dat precies zo. En daardoor heb je dubbele nationaliteiten. Snap je het nu eindelijk? En over die rare opmerkingen over 'profiteren van faciliteiten' zal ik al helemaal niet beginnen. Jij profiteert toch ook van de faciliteiten hier? Of heb jij soms geen uitkering, geen zorgtoeslag, huurtoeslag, bijzondere bijstand en een PGB budget? En wat heb jij allemaal gedaan om iets terug te doen voor die mooie voorzieningen in mijn land hier? Nou??

Heerlijk die hypocrisie hier, telkens beweren dat mensen met een dubbele paspoort en in de jeugdelftallen van Nederland hebben gespeeld voor Nederland moet kiezen omdat ze juist in hem hebben geinvesteerd maar wanneer het andersom hier lak aan hebben. Ook telkens bij spelers die niet goed genoeg blijken voor het nationale elftal geen woord horen maar bij spelers die mee kunnen vinden de meeste het opeens erg. Geloof mij, iedereen met een dubbele paspoort zou moeite hebben met zo’n keuze. Als je er geen hebt is het makkelijk praten. Als je het mij zou vragen kan je net zo goed de vraag stellen of ik voor mijn moeder of vader kies dus laat iedereen lekker zelf zijn beslissing maken

Haha wat een pseudo-emotionele bullshit om maar ergens bij te horen. Meneer sprak geeneens Engels of had helemaal niks met het land. Opeens als je voor een jeugdelftal speelt voel je je Amerikaan en ben je verinnerlijkt met de cultuur en gewoonten? Louis van Gaal zou zeggen; Make that the cat wise!

Ik snap dat het lastige keuze is, en dat is gewoon dat je bij de VS bijna altijd verzekerd bent van een basisplek als een amerikaan in Europa. En ook dat de Noord-Amerikaanse wk kwalificatie niet heel moeilijk is. En dan wel een WK kan meepakken. Terwijl je bij Oranje allerminst zeker bent van een basisplek op een WK of EK. Alleen als international van Oranje doe je wel aan opwaardering van je waarde.

@nurisahin De vraag is wie hier hypocriet is.degene die consequent is en zich beseft dat hij door Nederlandse clubs is opgeleid en als gevolg daarvan voor Oranje kiest of degene die diezelfde opleiding genoot en die dat verzilvert in welk buitenland dan ook. Vul het zelf maar in.maar goed dan heb ik toch een vraag voor je.als jij volledig bent opgevoed door je moeder ren je dan als je 20 bent bij de eerste de beste keer dat je vader zich laat horen direct naar je vader en laat je je moeder meteen vallen ?

9 oktober 2019 om 16:31

Het antwoord is: hij laat helemaal niemand 'vallen' hij houdt gewoon van moeder én vader. En kennelijk kan dat bij jou niet. Maar jij bent niet de norm die bepaalt hoe anderen zich kunnen en behoren te voelen. Dat bepalen mensen namelijk zélf wel. Of mag ik bijvoorbeeld jou opdragen hoe jji je moet voelen of zoiets? Of zou jij dan denken: dat bepaal ik zelf wel??

Kies toch lekker voor NL. 5 keer per jaar of zo naar de usa vliegen . jetlag heen en terug . Spaart je 10 dagen per jaar en een hoop energie uit .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

92 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman verklapt niets na 5-1 zege: ‘Laat hem lekker dromen’

Barcelona herstelde zich dinsdagavond uitstekend van de nederlaag van afgelopen weekeinde. Drie dagen na het 1-0 verlies van Getafe zegevierde het team van trainer Ronald Koeman met 5-1 over het Hongaarse...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren