Franse bond trekt eigen plan na onenigheid met Bayern München

Dinsdag, 8 oktober 2019 om

De blessure van Lucas Hernández blijkt minder ernstig dan Bayern München voor deed komen, zo meldt Sky Deutschland. De Duitse topclub haalde maandag in een statement uit naar de Franse voetbalbond omdat de linksback tegen de wens van Bayern in werd opgeroepen. De club hield vol dat de speler te geblesseerd was om in actie te komen en wilde hem in Duitsland laten herstellen. Hernández reisde toch af naar Parijs en na onderzoek is gebleken dat hij ‘optimaal herstelt’.

Hernández kwam vorige week dinsdag door een knieblessure niet in actie tegen Tottenham Hotspur (2-7) in de Champions League en liet noodgedwongen ook het duel van afgelopen zaterdag met TSG Hoffenheim (1-2) aan zich voorbij gaan. De medische staf van de regerend wereldkampioen wilde echter zelf bepalen hoe ernstig de blessure is en liet hem derhalve afreizen naar Parijs. Uit onderzoek is gebleken dat de linksback goed herstelt en hij blijft daarom deze week bij de nationale ploeg. Dinsdag traint hij met bal en afhankelijk van zijn reactie wordt bepaald om hem al dan niet aanstaande vrijdag bij de wedstrijdselectie te halen voor de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen IJsland.

Samenvatting: Bayern München - TSG Hoffenheim

“Ik ben geïrriteerd door het gedrag van de Franse voetbalbond”, reageerde voorzitter Karl-Heinz Rummenigge maandag nog op de clubwebsite van Bayern. “Ik wil benadrukken dat Lucas Hernández in de Champions League tegen Tottenham Hotspur niet kon spelen en datzelfde geldt voor de wedstrijd tegen TSG Hoffenheim van afgelopen zaterdag. Dat de Franse bondscoach Didier Deschamps vervolgens met een statement kwam dat Lucas zelfs op één been voor Frankrijk uit wilde komen, kwam voor ons als een grote verrassing.”

Ook clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt plaatste maandag vraagtekens bij het besluit van de Franse bond om de back naar Parijs af te laten reizen voor onderzoek. “Ik ben verantwoordelijk voor de gezondheid van Lucas Hernández en ik zeg: hij kan de komende interlands niet in actie komen voor Frankrijk. Een second opinion van hun medische staf slaat helemaal nergens op.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door primetime)

Heel goed det er een tweede expert kijkt naar de situatie. Bayern preekt voor eigen parochie natuurlijk, begint weer irritant te worden dat de heren denken boven alles te staan. Net als met de neuer ter stegen discussie.

8 oktober 2019 om 12:45

Wie heeft er 80 miljoen betaald, wie stort wekelijks 100.000+ Euro?

8 oktober 2019 om 15:35

Het zou Frenkie/mathijs/virgil maar zijn geweest... kijken of je dan ook hetzelfde had geroepen. Dan had je waarschijnlijk de schande uitgesproken omtrent de keuzes van die clubs.

8 oktober 2019 om 12:46

Wie betaalt zijn salaris?

8 oktober 2019 om 12:53

Het is geen slaaf hã¨! (En Bayern geen eigenaar.) Hernandez zal zelf ook aangevoeld hebben dat ze een beetje aan het jokken/heel erg overdrijven zijn bij Bayern anders had hij toch zelf bepaald niet te gaan?

8 oktober 2019 om 12:59

O Ja zeker wel. Bayern is zeker wel eigenaar van Hernandez gezien dit wereldje en deze situatie.

8 oktober 2019 om 14:00

Bayern was zich bij de koop absoluut bewust van het feit dat ze de speler kwijt zijn voor interland verplichtingen. Ze zijn daar vaker vervelend met dit soort dingen, door hun spelers niet af te willen staan, maar het is gewoon 1 van de zekerheden in het voetbal. Topspelers spelen interlands, get used to it.

8 oktober 2019 om 14:40

Natuurlijk moeten ze hun topspelers afstaan voor interland verplichtingen. Wel snap ik Bayern heel erg goed dat ze het in dit geval liever niet willen. Die jongen heeft 2 wedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan en voor Bayern (degene die wel zijn salaris betaald) is het beter als hij een week extra rust krijgt dan dat hij weer 2 potjes in 5 dagen speelt. Lijkt me heel logisch dat Bayern zich zo opstelt.

8 oktober 2019 om 15:20

@ Mikepsv040,eigenaar in de zin dat ze de transferrechten hebben maar verder hebben ze natuurlijk niets over Hernandez te vertellen...

8 oktober 2019 om 15:20

@Chrissie, Bayern draagt aan Frankrijk voor deze interlandperiode al Tolisso, Coman en Pavard af. Het is niet zo dat ze geen spelers willen afstaan. Ook altijd zo'n 10 spelers aan Duitsland afgedragen zonder problemen. Het gaat gewoon om dit specifieke geval. Hernandez, net terug van een ACL scheur aan z'n knie wat hem 6 maanden aan de zijlijn hield, nu paar weken out geweest bij Bayern weer wegens zijn knie, en Frankrijk neemt hem doodleuk mee. Dan heb je als bond zijnde geen respect voor de werkgever.

8 oktober 2019 om 15:31

Het gaat me meer om de manier waarop dit wordt gecommuniceerd Bayernnn. Het Franse elftal kan gewoon baat hebben bij een Hernandez, ook al is het maar voor het groepsgevoel. Het is overigens niet zo dat hij op krukken loopt, hij is nog niet 100% fit, maar wel grotendeels (dan wel volledig) hersteld van een blessure. Zo'n dokter van Bayern moet gewoon contact hebben met de Franse bond en niet met de media.

8 oktober 2019 om 15:41

Zoals ik hierboven ook al zei, hoe zou men in NL reageren als het ging om Frenkie, Matthijs of Virgil. Gaan we dan ook roepen "ze hebben niks te willen, club is eigenaar van de speler en ze verdienen miljoenen per jaar"...ik durf te wedden van niet. De hypocrisie op z'n top.

8 oktober 2019 om 12:46

Ik heb het ook niet op de arrogante houding van de heren, maar hierin hebben ze best een punt toch? Laten zelf uit voorzorg hun recordaankoop niet spelen, terwijl Frankrijk dat wel gelijk (in ogen van Bayern te vroeg) wil doen.

8 oktober 2019 om 12:48

Bayern is wel degene die zijn salaris betaalt. Als hij door 10 minuten meespelen met Frankrijk verder terug wordt geworpen in zijn blessure, zal dat Frankrijk een zorg zijn. Bayern betaalt op dat moment echter duizenden euro's voor een onbruikbare speler.

8 oktober 2019 om 12:49

Nou, dat een speler twee wedstrijden van het team mist om vervolgens (volgens de nationale bond) wel fit genoeg te zijn voor interlands zou mij als club ook steken. Je geeft je geblesseerde speler, die jij een vorstelijk salaris betaald, rust, om optimaal te kunnen herstellen, en vervolgens flikt de bond dit. Ik zou ook op zijn zachtst gezegd lichtelijk geïrriteerd zijn.

8 oktober 2019 om 12:59

Ze staan er ook boven want de club betaald hem miljoenen!

8 oktober 2019 om 13:03

Maar dat doen alle andere clubs toch ook bij alle andere spelers? Wat maakt Bayern hierin speciaal?

8 oktober 2019 om 13:52

De anders spelers zijn gewoon fit bevonden. Bayern laat hem niet voor niets de laatste 2 wedstrijden thuis. Vind het bespottelijk dat frankrijk maar meent zo te kunnen gedragen.

8 oktober 2019 om 15:05

Hernandez is niet volledig fit. Hij had een aparte training samen met Mbappe. Bayern staat hierin gewoon in zijn recht.

Als Frankrijk m als herstelt aanmerkt, laat spelen en er gebeurt iets krijgen we een media feestje. Bizar dat de club alles mag betalen maar land boven club staat.

Gemengde gevoelsn hierover. Aan de ene kant vind ik dat een Nationaal elftal nooit een beslissing van de club zou moeten kunnen overrulen, aangezien de club het salaris van de speler betaalt. Wat dat betreft dus van de gekke dat Hernadez toch gaat. Aan de andere kant lijkt het wel iedere keer om Bayern te gaan wanneer er weer wordt geweigerd om een speler af te staan, terwijl het land denkt dat het wel kan. Als blijkt dat Bayern willens en wetens fitte spelers niet af staat, dan zou daar ook tegen moeten worden opgetreden.

8 oktober 2019 om 13:02

Je zegt het zelf al, het is de keus van Hernandez om te gaan als hij wordt opgeroepen. Bayern kan wel de totale macht over haar spelers willen hebben, maar hoeveel salaris ze ook betalen, dat hebben ze gewoonweg niet.

8 oktober 2019 om 13:19

Het is niet de keus van Hernandez, maar van Frankrijk. Wanneer je wordt opgeroepen, moet je simpelweg komen opdagen; ook wanneer je geblesseerd bent. Het nationale team heeft namelijk recht op een eigen medische controle om te kijken of iemand kan spelen. De enige manier om onder interlands uit te komen, is als je bedankt hebt of als het geen officiele FIFA interland is; dan mag je ook weigeren. Anders heb je gewoon op te draven als speler zijnde. Ga je nog meer onwaarheden verkondigen? Want net riep je ook al dat Bayern geen eigenaar is van Hernandez, maar dat zijn ze feitelijk gezien dus wel..

8 oktober 2019 om 13:28

"De enige manier om onder interlands uit te komen, is als je bedankt hebt of als het geen officiele Fifa interland is; dan mag je ook weigeren." Dus, de keus van Hernandez? Thanks voor het verduidelijken van mijn punt. Blijkbaar zijn er in het geval van Bayern dusdanig veel twijfels dat Frankrijk ook beroep doet op het recht een eigen medische controle uit te voeren. Waarom doet Bayern er dan zo zuur over? Bayern is de werkgever van Hernandez. Als jij werkgeverschap gelijk wil stellen aan eigenaarschap, is deze discussie wat mij betreft klaar.

8 oktober 2019 om 23:15

het is helemaal niet de keuze van Hernandez, het is een verplichting .bayern weet heel goed hoe de internationale reglementering is omtrent het oproepen van spelers en moet niet jammeren.indien de medische staf van Frankrijk zijn fiat niet geeft om Hernandez te laten starten zal hij ook niet in de kern staan maar dit zijn nu eenmaal de bestaande procedures en daar kan zelfs Bayern niets aan veranderen.

Dit soort gevallen zijn zo treurig. Volwassen kerels die via de media modder gooien naar elkaar.aangezien de Fifa of Uefa hier de regels bepaald, laat de bond dan maar een medisch onderzoek doen. Niet fit is terug naar club. Fit genoeg om minuten te maken, dan blijven bij nationale ploeg.bayern denkt echter wel in alles de alleenheerser te zijn. Wij tegen de rest. Wij zijn superieur, de rest moet zich maar aanpassen of wegwezen. Niemand mag iets zeggen over hun spelers, maar zij pakken elke mogelijk interview of moment aan om over spelers van andere clubs te spreken. Ga zo maar door en door en door.. strontvervelende club vind ik het geworden de laatste jaren.niet het team zelf, maar de club.. de clubleiding..

8 oktober 2019 om 14:44

De clubleiding stelt zich al jaren arrogant op. Dat is imo de laatste jaren juist minder geworden. Neemt niet weg dat ze hier zeker een heel goed punt hebben. Jou idee om de bond een medisch expert te laten beslissen werkt natuurlijk ook niet. De dokter van Bayern zal zeggen; geblesseerd, de dokter van de nationale ploeg zal zeggen; fit.

9 oktober 2019 om 08:05

"aangezien de Fifa of Uefa hier de regels bepaald, laat de bond dan maar een medisch onderzoek doen"met bond bedoel ik de europese voetbalbond of wereldvoetbalbond.dus eufa of fifa. Die kunnen een onafhankelijke arts sturen. Ik snap dat de nationale bond dit niet objectief kan doen.

Het maakt het ook kwalijker, imo, dat Frankrijk een prima selectie heeft die zonder Hernandez moet kunnen. Kan me voldoende momenten herinneren dat het twijfelachtig was of Robben bij Oranje mee kon doen, maar dat was onze sterspeler die we niet konden missen. Wanneer het echter om een goede verdediger gaat, die je prima kunt missen tegen een land als Ijsland, dan vind ik het kwalijk dat je deze risico's neemt met voldoende alternatieven voor hem. Centraal heb je voldoende opties en bijvoorbeeld Digne presteert voldoende op de linksback positie. Als Bayern zijnde zou ik hier zeker niet blij mee zijn.

8 oktober 2019 om 13:55

Ze hebben daarnaast nog Benjamin Mendy bij Manchester City, Ferland Mendy bij Real Madrid en kurzuwa bij PSG

8 oktober 2019 om 14:09

Inderdaad, Mendy van City wist ik maar die is geblesseerd geloof ik? De andere Mendy had ik even over het hoofd gezien Edit: Benjamin was geblesseerd tot 30 september zie ik nu. Zou dus ook een optie kunnen zijn idd.

9 oktober 2019 om 08:10

Benjamin Mendy heeft 45 minuten gespeeld in een jaar tijd? Ferland Mendy is nog steeds geblesseerd.kurzawa is een wisselspeler van psg die mag opdraven als andere niet fit zijn.het is natuurlijk wel enigzins een terugval in kwaliteit die je zo even opsomt.van de Hernandez naar Mendy en Mendy naar Kurzawa naar Digne.natuurlijk moet je een speler niet laten spelen als hij niet fit is. Maar oproepen heb je gewoon het recht toe en dat gebeurd wel vaker. Dan willen ze zo'n speler gewoon bij de groep hebben om de ontwikkeling mee te maken van de groep. Dan speelt die waarschijnlijk helemaal niet, maar hersteld hij daar en kan die leuk de technische en tactische besprekingen bijwonen.

9 oktober 2019 om 22:37

@jdg84, niet overdrijven. Vorig seizoen heeft Benjamin zo'n 1200 minuten gespeeld. Vorige week ook nog 90 minuten in de CL.

Ben het niet altijd met Bayern eens maar de arrogantie en bazerigheid van alle landelijke bonden stoort mij ook regelmatig. Ik vind eigenlijk dat de club zou moeten bepalen. Zij betalen hem, ben benieuwd of de Franse bond ook de salarisverplichtingen over wil nemen indien hij door hun actie langer aan de kant staat. Daarnaast vind ik het vreemd dat veel mensen meteen de club arts betwijfelen en de bond arts geloven...

Ik ben serieus tegen het oproepen van geblesseerde spelers voor de folklore die interland voetbal nu eenmaal is! Deze jongen heeft afgelopen twee wedstrijden niet gespeeld en de club die deze jongen betaald is bezig hem wedstrijdfit te maken dan zou er een regel moeten zijn die het omdraait en dat clubs in samenspraak met de speler bepalen of hij wel of niet gaat! Indertijd flikte van gaal het met Siem de jong een hele belangrijke pilaar in toenmalig Ajax en die blessure verergerde toen weer waardoor Ajax hem naar ik meen weer 2 weken extra kwijt was.(ik verdacht toen van gaal van Ajax pesten maar hee ik was aantal jaren jonger hé hahaha) als deze jongen nu weer geblesseerder terug komt omdat hij zo nodig moet trainen/spelen zou ik als bayern mn kont in de krib gooien en volgende interland periode alle internationals thuis houden!

De reglementen schrijven eenvoudig voor dat als een speler zich afmeldt voor interlandvoetbal het betreffende land de speler toch mag oproepen voor onderzoek. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat de club waar de speler voor uitkomt eenzijdig gaat uitmaken of een speler wel of niet in actie mag/kan komen voor zijn land.walldorf en Stattler vinden echter weer eens dat ze benadeeld worden namens Bayern Munchen en naar het er nu uitziet hebben ze dubbel pech, want mogelijk kan Hernandez alsnog tijdens 1 of 2 wedstrijden voor de Fransen uit komen.als dat gaat gebeuren staan Waldorff en Statler flink voor schut in hun lederhose.

Ik vraag me of de arts van de Franse voetbalbond een befaamd cliënteel ter beschikking heeft. Het advies negeren van Müller-Wohlfahrt slaat nergens op.als blijkt dat Hernandez speelt en langer uitvalt na een nieuwe blessure mag de Franse bond de salarisverplichtingen overnemen.

9 oktober 2019 om 16:39

Ik zou het negeren van het advies van de vermaarde kwakzalver Müller-Wohlfahrt altijd en overal toejuichen. Mijn hemel wat is die man een naarling, onverantwoord en een regelrechte charlatan! Alleen al het feit dat hij, steevast, om zijn eigen prestaties van cachet te voorzien, altijd naar zijn eigen onderzoekjes en zijn eigen boekjes verwijst om zijn behandelingen te rechtvaardigen is niet alleen narcistisch, het is ook zeer gevaarlijk voor de gezondheid van de spelers die hij behandelt. De man dient echt tegen zichzelf in bescherming te worden genomen. Beter volgen we gewoon andere geneeskundigen die over meer kennis en kunde beschikken. Deze man heeft zich destijds rond die toestanden met Arjen Robben volstrekt belachelijk gemaakt.

9 oktober 2019 om 18:37

Wat een onzin. Waarom is Usain Bolt patiënt, waarom verloor Robben z'n topniveau niet bij Bayern? Inzake gewrichts- en spierblessures is hij de nummer 1 van alle sportartsen.wat er destijds met Robben was gebeurd, was destijds aan 3 partijen toe te schrijven. Het nalatig handelen van de Knvb, Goudswaard en Heijboer. Het was zelfs schandalig dat Müller-Wohlfahrt geen toegang kreeg om te bemiddelen destijds. Pas nadat Robben terugkeerde uit vakantie had hij de shockdiagnose vastgesteld.verder vind ik het lachwekkend dat de meeste sportartsen blessures behandelen zonder de echte oorzaak te achterhalen. Bij Robben was de stressreactie van zijn rug de oorzaak van zijn blessureleed. Vreemd dat Müller-Wohlfahrt de eerste was die deze ontdekking deed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
99 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
H. LlorisKeeper
L. DigneVerdediger
L. HernándezVerdediger
P. KimpembeVerdediger
C. LengletVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Frankrijk.

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren