‘AC Milan kiest voor alternatief na afgeketste deal met Spalletti’

Dinsdag, 8 oktober 2019 om 10:54Yanick Vos • Laatste update: 11:10

Marco Giampaolo is ontslagen als trainer van AC Milan. Hoewel de bevestiging van de club uit Milaan nog op zich laat wachten, bevestigen diverse Italiaanse media dat de coach op straat is gezet. Als opvolger was Luciano Spalletti topkandidaat, maar zijn komst blijkt niet haalbaar. Daarom zijn alle pijlen nu gericht op Stefano Pioli, ex-trainer van onder meer Fiorentina en Internazionale.

Milan beleeft magere jaren en dat kostte diverse trainers de kop. Afgelopen zomer werd afscheid genomen van Gennaro Gattuso en koos de clubleiding voor Giampaolo. De 52-jarige oefenmeester had indruk gemaakt bij Sampdoria en kreeg in het San Siro een driejarig contract voorgeschoteld. Na twee maanden wordt er alweer afscheid van hem genomen. Een teleurstellende competitiestart ligt ten grondslag aan zijn ontslag. Afgelopen zaterdag won Milan nog met 2-1 van Genoa, maar dat bleek niet genoeg om zijn baan te redden. De club is terug te vinden op de dertiende plaats en met een nieuwe trainer aan het roer hoopt men de weg naar boven in te slaan.

Populous presenteert plannen 'nieuw San Siro' voor Milan en Inter

Spalletti werd maandag in de Italiaanse media genoemd als topkandidaat. Hij zou zelfs al zijn jawoord hebben gegeven aan AC Milan. Echter, de coach staat nog onder contract bij Internazionale en dat leverde grote problemen op in de onderhandelingen. Spalletti werd afgelopen zomer op non-actief gesteld, waarna Antonio Conte werd aangesteld. Het contract van Spalletti loopt door tot medio 2021 en om het contract te laten ontbinden eist hij ter compensatie een volledig jaarsalaris, terwijl Inter niet verder wil gaan dan een halfjaar salaris. Spalletti wil dat verlies niet lijden en daarom komt het niet tot een dienstverband bij Milan, zo meldt Sky Italia.

Milan moet schakelen en de namen van Rudi Garcia en Marcelino zingen rond in het San Siro. Toch lijkt Pioli de nieuwe trainer van Milan te worden. De doorgaans goed ingevoerde transferexpert Gianluca Di Marzio meldt dat de ex-trainer van Internazionale op weg is naar Milan. Pioli was in November 2016 bij Inter de opvolger van de ontslagen Frank de Boer. Aan het einde van het seizoen 2016/17 tekende hij bij Fiorentina, waar hij tot april van dit jaar werkzaam was.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door acmilan2019)

Over het algemeen vond ik dat de vorige trainers van AC Milan meer tijd hadden moeten krijgen, maar bij Giampaolo vind ik dat echt totaal niet. Hij heeft nog het beste team van de afgelopen 5 jaar, maar de resultaten zijn bagger en het spel is afgrijselijk om te zien. Of Pioli nou de juiste man is, betwijfel ik, maar weet niet echt wat ik daarvan moet verwachten...

8 oktober 2019 om 11:28

Maar we kunnen het wel hebben over een nieuwe trainer, maar moet Milan niet eerst gewoon zijn veel grotere, structurele problemen oplossen? Want bij de volgende 10 trainers gaat het weer precies hetzelfde.

8 oktober 2019 om 11:39

Wat zijn volgens jou dan de structurele problemen?

8 oktober 2019 om 11:55

Wanbeleid van 't bestuur, slechte aankopen van 't technisch hart, matige opleiding ondanks een geweldig complex Milanello. 't lijkt me toch duidelijk dat 't probleem niet bij al die trainers ligt.

8 oktober 2019 om 12:10

Een goede trainer kan (ook met een matig elftal) een duidelijke lijn erin brengen met een specifiek type voetbal. Peter Bosz met Heracles, Ten Hag met Go Ahead, Mourinho met Porto en ga zo maar door. Ik zie tegenwoordig trainers die als ‘goed’ worden bestempeld omdat ze ooit een keer boven verwachting hebben gepresteerd omdat de spits het een keer op de heupen had en er 30 in schoot.

Begrijp me niet verkeerd, er zal echt wat mis gaan bij Milan. Maar er staat nu een selectie waarmee je zeker rond plaats 4 moet kunnen spelen. Termen als ‘wanbeleid’ en ‘slechte aankopen’ zijn zo nietszeggend. Dat zij men ook over Overmars in het begin.

8 oktober 2019 om 12:21

Goh, het lijkt Manchester United wel. Genoeg geld maar te weinig visie.

9 oktober 2019 om 10:49

AC, sorry voor de late reactie, maar vind dat Milan iemand met een AC Milan hart én dus tevens een voetbalhart als voorzitter moet nemen. Scaroni is er neergezet omdat hij een heel goede zakenman is, maar er zit niet een luchtje aan, maar een zweem van corruptie. Hij heeft mijns inziens totaal geen belang bij goed voetbal, kampioenschappen en dergelijke, maar vooral bij geld. Ik denk dat de verkoop aan Yonghon Li en erna aan Elliot echt niet de juiste stappen zijn geweest. Zij dienen maar 1 belang: geld. Nu hebben ze Maldini en Boban aangesteld, twee clubiconen, maar dat lijkt meer voor de buhne dan dat ze daadwerkelijk de capaciteiten hebben om het weer op de rit te krijgen. Ik hoop wel dat het allemaal weer goed komt met Milan, maar heb er een hard hoofd in. Nu ook weer: ze willen perse Spaletti (wat ik niet begrijp), maar om financiele redenen komt ie niet (contract inter). Dan nemen ze nu toch weer een tweede keus? Begrijp het niet. We zullen zien.

9 oktober 2019 om 18:35

Je hebt helemaal gelijk hoor!! Ik vind ook gewoon dat er iemand met een voetbalhart moet zitten. Maar ja, aan de andere kant zijn er ook gewoon genoeg clubs met suikerooms die goed presteren. Wat je als laatste aankaart, lijkt me het grootste probleem… Milan lijkt een soort opleidingshof voor trainers geworden. Inzaghi, Seedorf en Gattuso, 3 trainers die waren aangesteld met letterlijk nog 0 ervaring. Daarnaast hebben Montella, Giampaolo en Mihajlovic ook nooit op hoog niveau een club getraind. En dan krijgen we weer een net niet trainer die niet het maximale uit de spelersgroep gaat halen... Achteraf is het ook doodzonde dat we 2 jaar geleden zo ongelooflijk veel miskopen hebben gedaan: Rodriguez, Kessie, Bonucci, Conti, Mussachio, Biglia, Andre Silva... ik vergeet er nog een paar denk ik. Eigenlijk vind ik de aankopen die Milan afgelopen winter en deze zomer heeft gedaan best goed, maar ja... die werden weer niet opgesteld: Paqueta en Bennancer bijvoorbeeld Milan heeft gewoon een trainer nodig met een sterke persoonlijkheid die de juiste spelers op de juiste plek neerzet en durft de vaste garde te negeren. Veel mensen zeggen vaak dat mensen binnen Milan en fans van Milan niet meer moeten denken dat Milan een topclub is, maar ik denk juist dat het tegenovergestelde waar is. Binnen AC Milan is er gewoon te weinig een topsportklimaat op dit moment. Eigenlijk wat bij Feyenoord ook een beetje het probleem is.

9 oktober 2019 om 20:27

Ben het helemaal met je verhaal eens. Alleen heb je het over 'clubs met suikeroom die wel presteren'. Kijk, daar zit het grote verschil. City, PSG, Chelsea etc. hoeven geen winst te maken. Die pompen er zonder nadenken een miljard in bij wijze van spreken. Nu zit er bij Milan een investeringsfonds en het enige waar zij baat bij hebben is geld verdienen via Milan. En dat is het grote verschil. Voor de suikerooms zijn de clubs luxe speeltjes, voor inversteringsfondsen een zakelijk iets. Had liever een suikeroom gehad 😉

Oke kies dan maar Spaletti please, die heeft nog beetje aanzien en grote clubs getraind. Pioli...gewoon een net niet trainer, er moet een grote naam//zeer gerespecteerde trainer voor de groep. Poili wordt het marionet van het bestuur vrees ik. Waardoor sommige spelers niet aan bod komen, en sommige juist alles spelen, die n' keer horen te banken(teminste,dat is mijn theorie waarom Suso,kessie,canhanoglu altijd mogen starten,zelfs na jaren lang niet het gewenste niveau halen)

8 oktober 2019 om 11:11

Een net niet trainer voor een net niet goede spelersgroep bij een net niet topclub. Op zich een prima match, toch?

8 oktober 2019 om 11:15

Het probleem is dat die net niet trainers niet het maximale uit de spelersgroep halen.

8 oktober 2019 om 11:19

erg leuke reactie, maar Milan heeft een grote naam nodig die 100% uit de spelers haalt, en dat kunnen net-niet trainers niet.

8 oktober 2019 om 11:25

Zonder dollen; Louis van Gaal is vrij. Josã© Mourinho is vrij (wel lastig met z'n verleden en liefde voor Inter, haha), Marcelino (heeft het goed gedaan bij Valencia, alleen hebben zij een mafkees als geldschieter), Allegri, Wenger (als die ooit nog een club gaat trainen).. Keuze genoeg, toch? Ranieri...

8 oktober 2019 om 11:35

Wenger wilt een club trainen lijkt me perfect voor Milan anders Mourinho want die laat spelers boven zichzelf uitstijgen in de eerste 2 seizoenen. Louis heeft truus belooft dat zij nu op de eerste plaats komt dus die gaat dat niet doen. Marcelino deed het wel goed maar de uitslagen waren vaak wel nipt en ik denk dat dat bij Milan net niet gaat zijn

8 oktober 2019 om 11:41

Nipt maar wat verwacht je met Valencia? Winnen is winnen. Hij deed het gewoon goed, net als dat hij het eerder ook goed heeft gedaan met Villarreal. Misschien ook wel goed, een gevestigde trainer die nog jaren mee kan.

8 oktober 2019 om 11:45

Wenger is ook geen trainer meer die een club naar een hoger niveau kan tillen. Dat lukte hem de laatste jaren bij Arsenal ook niet meer. Gezien de rotzooi die Milan vandaag is, denk ik niet dat Wenger de juiste man is. Beste optie lijkt me Mourinho ( enkel op de club te herlanceren) maar onwaarschijnlijk gezien zijn Inter verleden.

8 oktober 2019 om 11:57

Milan heeft moeite met de speelstijl 4-4-2 ik denk dat ze nog een spelverdeler en linksbuiten moeten halen om verder te kunnen ontwikkelen. Valencia speelde ook ontzettend vaak gelijk. Misschien is Julian Nagelsman een optie? Het lijkt me mooi om in de toekomst guardiola daar te zien maar dat zal voorlopig nog niet gebeuren.

8 oktober 2019 om 13:44

Ik heb wel een goed gevoel bij ranieri als nieuwe trainer van milan,is een ervaren trainer,heeft ook nog eens een degradatie club als leicester kampioen gemaakt van engeland en is ook nogeens italiaans

8 oktober 2019 om 13:53

Bovenal zijn er natuurlijk flink wat kwaliteitsspelers nodig in plaats van die middelmaat van nu.

8 oktober 2019 om 12:04

Wat moet een grote naam bij een club als Milan? Het is een chaos waar niemand in wil stappen. Het enige wat nog groot is aan Milan is de naam. Grote Namen gaan doorgaans niet naar teams meer zoals Milan.

Jeetje, wat is het toch een rotzooi bij Milan de laatste jaren. De eens zo trotse topclub is echt afgegleden tot een wanhopig trainersverslindend clubje. Als je niet doorhebt dat de trainer niet het structurele probleem is daar, maar steeds weer een nieuwe kop van jut, dan ben je toh totaal ongeschikt om zo'n club te runnen. 9 trainers sinds 2013 als ik het niet mis heb??? Waar zit het probleem dan...... ?!?!

8 oktober 2019 om 11:39

Wat ik gisteren ook in een comment schreef: het begint bij het aanstellen van de juiste trainer. Iets waar Milaan ondertussen al jaren niet meer in slaagt. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt 100% bij de beleidmakers, die uiteraard hun verantwoordelijkheid ontlopen door quasi elke 6 maand een nieuwe trainer aan te stellen. Nu Pioli, een trainer waarvan je nu al bijna kan stellen dat hij het niet gaat redden. Ik vraag me echt af op welke manier die een trainer selecteren: blind een lot trekken uit een doos met namen? ( zou verklaren waarom ze Seedorf ooit trainer gemaakt hebben) armoede troef! Dat ze bij Milan eens een trainer met naam aanstellen, ze zijn als club nog altijd in staat om dergelijke trainers aan te trekken. Mourinho lijkt me een goede keuze: het voetbal zal niet je dat zijn maar resultaten zal hij wel halen waardoor Milan weer wat krediet zal opbouwen. ( al zit je daar met zijn Inter verleden waardoor hij waarschijnlijk niet zal willen instappen)

Ze leren het echt nooit hè...zelfs Spalletti is te min voor Milan op dit moment. We hebben iemand nodig van het kaliber Mourinho, of anders niemand. Wacht desnoods op het onvermijdelijke en trek Pochettino aan zo gauw hij vertrekt bij Spurs.

8 oktober 2019 om 11:33

Ik hoor iedereen hier schreeuwen om een grote naam, maar waarom zou een grote naam hierin willen stappen? Het is al jaren een instabiele club, met grotere verwachtingen dan mogelijkheden.

8 oktober 2019 om 11:51

Omdat wij fans het beste willen voor onze club, en ik hoop dat de directie dat ook wilt (ook al lijkt het er al jaren niet meer op). Ik weet dat het moeilijk is voor een grote trainer om aan dit project te beginnen, maar met deze quasi-trainers bereiken we niets. Pioli is een Giampaolo-kloon en zal ons weer netjes naar een 6e plek brengen maar niet hoger. Spalletti allicht hetzelfde, en Rainieri en alle andere net-niet trainers ook. Een trainer met ballen, ervaring, passie, en veel tactisch vermogen (a la Conte, Guardiola of Pochettino) is het enige wat volstaat voor dit prille team. Talent is er genoeg, gewoon geen enkel vertrouwen omdat de coaches dat niet kunnen overbrengen.

8 oktober 2019 om 12:29

Oh maar begrijp me niet verkeerd, ik snap ook zeker dat de fans een grotere coach willen. Ik denk alleen niet dat het heel erg realistisch is. Want de grote naam werkt even door, maar na een paar seizoenen helpt dat ook niet meer bij het aantrekken van een trainer.

8 oktober 2019 om 11:36

Zulke trainers gaan echt niet naar een trainerskerkhof als Milan toe. Ik denk dat Potchettino straks gewoon naar Real Madrid, Bayern of PSG kan als hij Spurs verlaat. Mourinho kan waarschijnlijk in China 6 keer het salaris van Milan verdienen, etc. Laten we eerlijk zijn bij AC Milan is er geen eer te behalen voor absolute toptrainers. Verlies je 3 wedstrijden op een rij (wat best vaak gebeurd met de huidige selectie) dan mag je je koffers pakken.

8 oktober 2019 om 12:03

Tuchel doet het wel goed bij PSG. Spelen prima voetbal en werden vorig jaar met heel veel pech uitgeschakeld door United (dit seizoen ook extreem veel blessures). Bayern is inderdaad een goede optie want volgens mij zijn de fans niet echt blij met hem. Real zou inderdaad ook nog kunnen al hangt dat af van de prestaties van dit seizoen..

8 oktober 2019 om 12:11

Fijn dat er iemand reageert met veel kennis over het onderwerp... Als je geen wedstrijden hebt gekeken van Milan dit seizoen hoef je sowieso niet te reageren. De huidige selectie is duidelijk beter dan het voetbal wat we zien. De 3 wedstrijden die jij benoemt slaan ook nergens op aangezien Montella en Gattuso ruim de tijd hebben gekregen. Verder is er natuurlijk wel eer te halen bij een gevallen topclub als Milan. Anders kun je de vele topcoaches van United de afgelopen tijd ook niet verklaren en het succesverhaal van Klopp ook niet.

Top beleid bij mijn clubbie. Gatusso lekker ontslaan waarvan ik trouwens geen fan bent. Vervolgens een trainer halen die bij het transferbeleid aardige vinger kreeg in de Pap. We zou weer met twee Spitsen spelen daarom Leo gehaald. Dan na slechte resultaten je hele beleid omgooien super kan niet beter. Dan Pioli halen die niet veel verschilt qua profiel dan deze trainer. Pioli speelt alleen een ander systeem. Spalleti zou ik een prima trainer vindem ervaren weet wat hij doet. Gian Casprini zie ik ook wel graag komen.
Zoals Koeman zei gisteren Hakke en takke beleid dat is AC in een notendop.
Het erge van alles ik ben verliefd op AC geworden toen 6 jaar was mooi shirt Dida was de keeper en ik wilde net goed worden als Dida. Ik ben nu 22 laatste succes is zolang terug met Allegri ik heb de val bewust meegemaakt maar de successen minder.
Wanneer kan ik weer roepen AC is een super team!
Al jaren chaos gezeik geen strategie.

Ongelooflijk. Geen woorden meer voor . Een trainer die is gefaald bij Inter, Lazio & Fiorentina. Die zal vast Milan weer op de rit krijgen. Triest.

8 oktober 2019 om 12:55

Ik weet niet wat het is, Italiaanse clubs moeten altijd maar weer per se Italiaanse matige trainers aanstellen

8 oktober 2019 om 17:14

Pioli zou echt verschrikkelijk zijn. Houdt dan Giampaolo aan. Spalletti zou wel een goede keus zijn denk ik! Zorgt er altijd voordat zijn teams naar behoren presteren. Nooit echte top prestaties, maar zijn teams presteren ook nooit echt zwaar ondermaats.

Dat die coach eruit vliegt snap ik wel maar dan neem je toch niet weer zo'n pioli die het ook alleen heeft laten zien bij middelmatige clubs . Wordt ook 3x niks . Gewoon seizoen afmaken en gewoon is alles op alles voor een topcoach .

Iedere keer hoop ik weer stiekem op een terugkeer. Een terugkeer naar het oude Milan dat mij 15 jaar geleden verliefd maakte op haar kleuren, spelers, prestaties en beleid.
Elk seizoen ga ik weer met veel spanning en enthousiasme naar San Siro om een wedstrijd van AC te bezoeken, maar achteraf vraag ik me af of het nou echt waard is geweest. Helaas raak ik weer ieder jaar teleurgesteld, ondanks het binnenhalen van leuke spelers met redelijk veel potentie. Zo vaak van trainer veranderd, de veranderingen die binnen het beleid zijn doorgevoerd, de clubeigenaren..
Milan heeft weer iemand zoals Berlusconi nodig die de club groot wilt maken en van de club houdt. Met de buitenlanders die puur om te ‘investeren’ aan het roer komen ga je nooit wat bereiken. Dan laat je Gattuso vertrekken en haal je een trainer (die ik niet eens kende) die eigenlijk helemaal niets weet hoe het is om te vechten voor een top 3/4 plaats. Vervolgens denk je, nou oké een goede keus om hem te ontslaan na een aantal competitiewedstrijden. Kom je vervolgens met Pioli??? Ik begrijp het echt niet meer, schandalig..

Hadden nooit Gatusso moeten ontslaan, zo zonde zeg. AC Milan, toen ik klein was verreweeg de grootste club van de wereld. Kaka, Shevchenko, Pipo Inzaghi, Dida, Cafu, Pirlo, Nesta, Maldini en we kunnen door blijven gaan. Misschien krijg je Capello een keer zo gek of zo? Wat een rotzooi zeg, waar je bij Inter weer een waardige selectie ziet krijg je bij AC alleen maar rotzooi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1689 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.AC Milan8638
3.Napoli7943
4.Juventus7020
5.Lazio6419
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. SaelemaekersMiddenvelder361
S. TonaliMiddenvelder365
Rafael LeãoAanvaller3411
Brahim DíazAanvaller313
O. GiroudAanvaller2911
M. MaignanKeeper320
Junior MessiasAanvaller265
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

2 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2019- AC Milan
2017-2019 Fiorentina
2016-2017 Internazionale
2014-2016 Lazio
2011-2014 Bologna
Laatste voetbalnieuws

Daders leveren gestolen kampioensmedaille Pioli af bij de politie

De kampioensmedaille van Stefano Pioli is terecht. De oefenmeester van AC Milan werd zondagavond na afloop van de laatste competitiewedstrijd tegen Sassuolo (0-3) bestolen van het eremetaal, toen hij met zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren